dpk.fi

Viesti seikkailut jatkuvat nyt Ruotsissa, jossa Pääministeri Matti Vanhasen Susan Kuroselle lähettämät tekstiviestit aiotaan julkaista. Asiaa kommentoi tekniikan tohtori Seppo Isotalo "- Emme julkaise niitä kuitenkaan tirkistelymielessä. Niillä on yhteiskunnallista merkitystä, sillä Suomen pääministeri on menettänyt poliittisen voimansa. Hän on heikko ja vajaakykyinen. Nämä viestit pulpahtavat aina esiin, viimeksi kun ulkoministeri Ilkka Kanervan lähettämät viestit julkaistiin Suomessa." Helsingin yliopistossa sosiaalipolitiikan dosentuurin 1977 saanut Isotalo uskoo, että lehti täyttää tärkeän tehtävän julkaistessaan viestit ...lue lisää

Kuukausi alkoi siitä mihin edellinen kuu jäi eli Kanerva edelleen lööpeissä, varsinkin kun hänet erotettiin ulkoministerin tehtävistä. Hymy -lehden paljastavat 24 tekstiviestiä kertoivat kyllä minkälaatuisista "työ"viesteistä oli kysymys. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä jos ko."tipu" on mainostanut palvelujaan (sihteeriopisto.net) -sivustolla. Hämmästyttää ettei Kanerva ole tuonut julkisuuteen saamiensa viestien sisältöä. Viesteistähän käy selkeästi ilmi, että ne olivat lähetetty provosoivassa mielessä, ja Johannan vastaukset olisivat voineet olla niiden mukaisia.

Suomalainen internet vankistuu. Suomen internetin perusta saa kolmannen peruspilarin ensi viikolla, kun Oulussa julkistetaan uusi yhdysliikennepiste ja kolmas juurinimipalvelin. Lue lisää...

Maaliskuun 2008

Tämän kuukauden hallitsevin lööppi keisari oli Ilkka Kanerva on ehkä uransa vaikeimman tilanteen edessä. (Ilta-Sanomat on poistanut videon)

Suuri osa haastatelluista vaihtaisi ulkoministerin värittömämpään persoonaan. Ehkä Martin Saarikangas voisi olla hyvä ehdokas, alkaa olla sitä ikäluokkaa ettei kännykän käyttö ole enää yhtä sutjakasta kuin Ikellä.

Tammikuu 2008

Retro huumoria All postersilta

Kaipaatko jääkaapin oveen piristystä, hanki huumori mangneetteja All Postersilta. Lue lisää...

Lähetä Uuden Vuoden video terveiset YoTuben kautta. Suomesta ei ole vielä yhtään, lähin on Eestistä.

Pyrkii avoimemmaksi kuin muut hakukoneet Wikia-haku julki reilun viikon päästä

Wikipedian perustaja Jimmy Wales tuo Wikia-hakunsa verkkoon tammikuun 7. päivänä. Wikia pyrkii selostamaan muita paremmin, miten haut tehdään.

Lue lisää...

Usb-tikku varastoi tiedot myös nettiin

Muistivalmistaja SanDisk esitteli Las Vegasin CES-messujen alla uudentyyppisen usb-muistin. Pötkylä säilöö tiedot itsensä lisäksi myös internetiin automaattisesti aina, kun käyttäjä lisää dokumentteja, kuvia, musiikkia tai muuta tietoa muistille.
Lue lisää...

TeliaSonera teki tekstiviestiennätyksen

Teleoperaattori TeliaSonera teki uutena vuotena tekstiviestien lähetysennätyksen Ruotsissa.

Lue lisää...

Joulukuu 2007

Tekstiviestien ruuhka iskee uuden vuoden saapuessa

Operaattorit lupaavat, että tänä jouluna hyvää joulua toivottavat tekstiviestit eivät viivy matkalla tunteja. Uusi vuosi sen sijaan voi tuoda ongelmia tekstiviestien kulussa.
Lue lisää...

Tuomittu rikollinen johti Wikipedia-säätiötä

Wikipediaa ohjailevaa Wikimedia-säätiötä johti puoli vuotta pitkällä rikosrekisterillä varustettu henkilö. Carolyn Doranilla oli tuomioita liikennepaosta, rattijuopumuksista, sekkipetoksista ja poikaystävänsä ampumisesta.
Lue lisää...

CERT-FI: Käyttäjätunnuksien syöttämisessä harkintaa

Käyttäjätunnuksien syöttämisessä tuntemattomiin palveluihin on hyvä käyttää harkintaa, kehottaa Viestintäviraston tietoturvayksikkö CERT-FI.
Lue lisää...

Microsoft: Firefoxissa IE:tä enemmän haavoittuvuuksia

Microsoftin trustworthy computing -yksikön tutkijan julkaiseman Internet Explorer ja Mozillan Firefox -selainten tietoturvaa penkovan tutkimuksen mukaan Internet Explorerit ovat avoimen lähdekoodin ohjelmistoja turvallisempia. Mozilla puolestaan huomauttaa, että Firefoxista on paikattu myös Windowsin reikiä.
Lue lisää...

80 huijattua, kymmeniä syytteitä
Porilaiset nettihuijarit tunnustivat
Parikymppiset porilaismiehet vastasivat maanantaina Porin käräjäoikeudessa syytteisiin nettipetosten sarjasta. Syytteiden mukaan kolmen miehen ryhmä petkutti yli 80 ihmistä tammi-heinäkuussa.
Lue lisää...

Gagar osti itsensä Suomen suurimmaksi verkkokauppatoimittajaksi
Tamperelainen Gagar Oy kasvaa Suomen suurimaksi verkkokaupparatkaisujen toimittajaksi ostamalla forssalaisen Accel Solutionsin. Yritykset kertovat toimittaneensa yhteensä noin 3000 verkkokauppaa.
Lue lisää...

Joka kolmas pikkupaja aikoo verkkokauppiaaksi
Suomen maasta ei löydy riittävät it-taidot omaavia henkilöitä avaamaan pk-yrittäjien kaavailemia verkkokauppoja kahden seuraavan vuoden aikana. Ensi vuodeksi suunnitellaan 50 000 uuden kaupan avaamista ja seuraavalle vielä 30 000 lisää.
Lue lisää...

"Sadan taalan" läppärin massavalmistus aloitettu
"Sadan taalan", eli käytännössä noin kahdensadan dollarin hintaisen One Laptop Per Child -hankkeen xo-1 -kannettavan massavalmistus on aloitettu.