dpk.fi

2009/03

Uusi Suomi tuo talvisodan lehdet verkkoon (Projekti loppunut). Päätoimittaja Markku Huuskon artikkeli aiheesta. Kattava tietopaketti Talvisodasta Jarmo Koposen kokoamana antaa hyvän alun tutustua talvisodan tapahtumiin. [W]

Veikko Ennala kutsui poromiehen Helsinkiin 1956, Ennala oli Hymyn legendaarinen toimittaja. [W]

Matti "Mäkikotka" Nykänen kokkaa ja antaa elämänohjeita netissä, "Mattihan se sopan keitti" ohjelmassa.

Valoa havaittu Meksikon taivaalla. Liittyyköhän lamantorjuntaan?

Mitä sikainfluenssasta on sanottu lehdissä: muutamia poimintoja.

Ajankohtaista tietoa Sikainfluenssasta saa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska laittaisi Rokotusinfo Ry:n osa vastuuseen jos SikaInfluenssaan kuolevat eivät ole ottaneet rokotetta. Jotain rokotusinfon toiminnasta kertoo että hallituksessa ei ole yhtään lääketieteellisen koulutuksen saanutta henkilöä. Mutu tuntumalla tietoa jakava yhdistys ottaa aika riskin varsinkin kun se asiantuntijan ominaisuudessa kertoo mikä on ihmisten terveydelle parasta. Miksi tälläisiä yhdistyksiä yleensä saa rekisteröidä?

Satunnainen ulkoilija laskeutui kadulle
Ihmettelemään kahvikupin hintaa. Kuuntelijan kysymyksen arvaten kertoi hinnaksi tulleen noin sata euroa. Kuuntelijan suun avutuessa lisäkysymyksille, tai siis ajatteli kysyä, hän vastasi. Aina hänen lähtiessään ulos se maksaa melkoisesti. Nytkin hän oli aikonut vain käydä kahvilla läheisen kauppakompleksin kahviossa. Horpinnän seuraksi oli ottanut lehtihyllystä Image -lehden ja mielenkiintoisten artikkelien innoittamana oli päättänyt tilata lehden, kaksi lehteä kympin, ei paljon oli ajatellut. Kahvion peilistä havaitsi vuosia hyvin palvelleen Burberryn kaulahuivinsa hieman nuhraantuneeksi ja Sokoksen valikoimissa oli edullinen, aito Burberry ei kuitenkaan villainen joka olisi maksanut kuusinkertaisesti valitsemaansa verrattuna. Samalla sokoksesta tarttui mukaan muuta mukavaa ja läheiseltä kirpparilta sen verran että satasen pintaan tuli "kahvikupille" hintaa. Kuuntelijan aikoessa sanoa -"Onko sinusta tulossa shoppailija".
Satunnainen ulkoilija pujahti jo pankin ovesta sisään. Kuuntelijan hörpittyään kahvinsa loppuun ja vältellen vilkuilemasta lehtihyllyyn hän onnitteli itseään ettei ollut shoppailija tyyppiä. Kadulle päästyään hän vältteli astumasta katukivetyksen saumoihin, rokotepisteinfon sivuilta kun oli lukenut sikainfluenssa viruksen saattavan piileskellä vaikka katukivetyksen saumoissa.

Vuodesta 1917 asti ilmestynyt Lalli lopettaa toimintansa ja yhdistyy Suomenmaahan. Lalli lehti oli pääasiallisella ilmestymisalueellaan satakunnassa vielä 60 -luvulla ja sen jälkeenkin monissa maataloissa ainoa hyväksyttävä aviisi. Kilpailijaa Satakunnan Kansaa ei hyväksytty liian oikeistolaisena lehtenä.

Keskustan pää-äänenkannattajassa Suomenmaassakin tunnustetaan jo ongelma, ainakin lukijan kommentin muodossa. "Yks kaupunkikepulainen kirjoitti: 28. 10. 2009 17:21:22 Keskustan isäntää vois vaihtaa.. On sen verran rankkaa kritiikkiä kuullu niiltä jotka puoluekantani tuntee tästä meirän nykyisestä puheenjohtajasta, jotta olis kyllä syytä pikkusen harkita puheenjohtajan vaihtoo.." . Eiköhän muualla ole tiedetty tuo jo pitkäään, kepussa on toimittu aina flegmaattisesti omia ongelmia kohtaan.

Demarit haluaa rikkailta 100 miljoonaa euroa pääomaveroa lisää ensi vuonna. Eiköhän suomen rikkailta tuon verran liikenisi lamatalkoisiin.

Mikä olisi sopiva maksimieläke kansanedustajalle kyselyssä: suuri osa yli 50 prosenttia oli sitä mieltä että alle 2000 euroa. Sillä kyllä pitäisi pärjätä kun kansalaisetkin pärjäävät pienemmälläkin.

Varoitus: Jos saat postia Elenalta Venäjältä, älä vastaa. Vaikka Isä on hylännyt Elenan ja tyttärensä, lämmityksen kanssa on ongelmia, tuskin voit Elenan toivomaa uunia heille toimittaa. Jos vastaisit, Elena todennäköisesti pyytäisi rahaa uunin ostoon. Tälläisiä roskaposteja kun lähetetään miljoonia joku hyväuskoinen vastaa ja menettää rahansa aivan kuin Nigerialaiskirjeissä. Jos jotain positiivista Elenalle sanoisi niin on hänellä kuitenkin ollut kirjasto työnsä lomassa aikaa opetella englantia. Paras vastaus tälläisiin pyyntöihin on delete. Lue lisää roskapostista.
Hello,
My name is Elena, I have 32 years and I write you from Russian province. I work in library and I can use computer after my work when possible. I finded your address in internet and decided to write you this desperate letter.
I have daughter Angelina, she is 8 years, her father abandoned us and we live with my mother. Due to financial crisis recently my mother lost job and our situation became very difficult.The prices for gas and electricity is very high in our region and we cannot use it to heating our home anymore.The winter is coming and weather becoming colder each day. We very afraid and we don't know what to do.The only accessible way for us to heat our home is to use portable oven which work with burning wood. We have enough wood in our region and this oven will heat our home all winter for minimal charges. Unfortunately, we cannot buy such oven in our city because it price equivalent of 191 Euro and very expensive for us. If you have any old portable oven and in case you don't use it anymore, we will be very grateful to you if you can donate it to us and organize transport of this oven to our address.
This ovens are different, usually they made from cast iron. I will be waiting your answer.
Elena and my family.
Russia

Radio Helsingin studiossa monenlaisia mielenkiintoisia vieraita, videolla.

Kansanedustaja Janina Andersonille (vihr.) eläkettä n. 4000 euroa kuussa. Andersson 38 sanoi ettei aio enää hakea eduskuntaan 2011. EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs on ehdottanut yleisen eläkeiän nostamista 67 vuoteen. Ajatus tuntuu irvokkaalta näinä aikoina, kun yritys jos toinenkin saneeraa väkeään ulos vanhimmasta päästä. Koko eläkeiän nosto ajatushan syntyi Rukan hangilla Matti Vanhasen pipossa. Vanhanen ei ole tuottanut muuta kuin harmia kansalle.
Fagernäsin tulot 2007 olivat 346 429 euroa ja minkähänlainen eläke siitä muodostuisi? Monet kansalaiset kituuttelevat 1000 euron eläkkeellä kuussa. Kansanedustajat saavat täyden eläkkeen oltuaan eduskunnassa kaksi kautta, kahdeksan vuotta. Andersson kommentti lehtihaastattelusta: " Ettei tule heti paniikkia. Näinhän se ylipäätään pitäisi olla ihmisillä, että on joku turva, että voi katsoa ympärilleen ja pohtia mitä nyt haluaa, Andersson kertoo lehdelle."
Olisipa kansalaisilla samanlainen turva. Miksi kansanedustaja ei voisi saada eläkettä siitä virasta jota hän on tehnyt ennen edustajaksi ryhtymistään? Kansanedustajien pitäisi osallistua lamatalkoisiin luopumalla kuukaudeksi palkastaan. Tällä vältettäisiin opettajien lomautukset.

Hehkulamput poistuu ja meppi Satu Hassi ei tiedä minkälaisia vaikeuksia siitä voi koitua sähköverkon toimivuudelle, vaikka hän on ollut lamppu direktiiviä luomassa. Katso MOT ja hämmästele.

Puoli seitsemän, TV 1 suora asiaohjelma aloittaa 28.10.2009 ja kuten nimestä voi päätellä kello 18:30.
Juontajina Peter Nyman, Mikko Kekäläinen ja Marja Hintikka. Radiosta tuttu Mikko Kekäläinen voisi tuoda jotain uutta, Peter Nymanin uutisvuotoihin kyllästyneelle. Ensimmäisenä vieraana Jorma Uotinen? Vierasvalinta ihmetyttää, mutta katsotaan ja arvostellaan sitten.

BBC kysyy onko kuvankäsittelyssä menty jo liian pitkälle: ovatko nämä enää valokuvia?

Mitä vielä arkistoista voikaan löytyä kun katsoo venäjältä löytyneitä 1900 -luvun alkupuolen värivalokuvia. Jotenkin kyllä tulee mieleen kuvien photoshop väritys..., esim kuvassa "On the Saimaa Lake; between 1905 ", veneet näyttää kovin muovisilta. Newsweek esittelee samoja kuvia, katso. HS:ssa myös jo vuonna 2001.

Laguunisumu 370 miljoonalla pikselillä. GigaGalaxy Zoom -projektiryhmä julkaisi syyskuun aikana kolmen askeleen jättizoomauksen Linnunrataan. Noin sadan valovuoden mittainen tähtisumu sijaitsee meistä reilun 4000 valovuoden etäisyydellä. Projektin vetäjä Henri Boffin Euroopan eteläisestä observatoriosta ESO:sta sanoo: "Halusimme välittää projektilla useita asioita, yksi niistä on maailmankaikkeuden pelottava kauneus". Zoomaa itsesi projektin kuviin.
Lataa full resolution kuva, 698 MB.

Etkö löydä oman alueesi verkkolehteä? Kansalliskirjasto pitää pienimuotoista tietokantaa josta voit etsiä alueesi lehtiä.

3 D -grafiikka tulossa selaimiin.

Pääministeri Matti Vanhanen haluaa lisätä metsien polttoa! Suomen metsistä saadaan 13 Olkiluodon energia, on Vanhanen laskenut. Miksi ei keskustella venäläisen puhtaan maakaasun lisäämisestä ja jalostetaan metsän tuotto pidemmälle kuin polttamalla se. Kuka järkevä ihminen haluaisi tuhota tämän maiseman polttamalla, muu kuin järkensä menettänyt pääministeri.

Kiina rakentaa 200 hiilivoimalaa vuoteen 2020 mennessä! [Timo Soini 20.10.2009]. Australia linnoittaa rannikkonsa ilmastomuutosta vastaan [Vihreä Lanka]. Kasvua hinnalla millä hyvänsä [Toimintapäivät Kööpenhaminassa 11-16.12.2009, Bussimatkan järjestää Hyökyaalto]. Ilmastonmuutoksen lasku lankeaa kehitysmaille [Ilta Sanomat].

Lukijoiden kommentit käyvät kuumiksi Uuden Suomen palstoilla artikkelista "Vanhanen on suuruudenhullu".

Amerikassa keskustellaan sananvapaudesta, mutta sitten 50-luvun siitä ei ole keskusteltu yhtä paljon kuin nyt.
Canal+ esittää dokumentin aiheesta ... lue lisää.

Venäjä on Suomessa koulukiusattu
Satakunnan Kansan vt.päätoimittaja Jouko Jokinen kirjoittaa Jälki-istunto kirjoituksessaan 18.10.2009 Itämeren kaasuputki hankkeesta.
"Miinat ja romut pitää raivata, merenpohjan romut eivät saa lähteä liikkeelle, kalat ja hylkeet on suojeltava, Venäjän on parannettava ympäristöpolitiikkaansa, puutullit on poistettava, Venäjän on hyväksyttävä Espoon sopimus(rajat ylittävä ympäristövaikutusten arviointi) ja yksi porukka on tehnyt merenpohjaan kaivosvaltauksen, jonka taka-ajatuksena on saada Karjala takaisin. Jotkut vihjaavat, että Venäjän sotalaivat tulevat vartioimaan putkea herkeämättä ja osoittelevat tylysti tykeillään Suomen rannikkoa."

Suomalaisia vaivaa sukupolvelta toiselle siirtyvä syndrooma varsinkin koskien Venäjää ja Ruotsia. Hyvin se on havaittavissa etelän lomakohteissa joissa suomalainen harhailee eksyneen näköisenä etsien lihapullia ja muusia koskenkorva pullo kädessä.

"Mitä enemmän Venäjän ja Länsi-Euroopan välillä on teitä, rautateitä, sähköjohtoja, kaasuputkia, laivareittejä, mitä tahansa yhteyksiä ja liikennettä, sitä paremmin Euroopan itä ja länsi on sidottu rauhaan...."

Suomalaiset ovat aina pitäneet itseään muita parempina. Kaikki -60 luvulla koulua käyneet muistamme, oma maa mansikka muu maa mustikka ja kuinka voitimme sodan Venäjää vastaan.

Jokinen jatkaa. "Kesäpaikkani peltoon on kaivettu Venäjältä lähtevä ja Kyröskoskelle menevä kaasulinja. Yhtään Venäläistä kommandoryhmää putkesta ei tietääkseni ole noussut, naapurin panssariajoneuvoja pellolla ei ole liikkunut. Kun putki peltoon 30 vuotta sitten kaivettiin, elimme Kekkosen aikaa ja arvot olivat kohdallaan. Yva- ja muutkin menettelyt olivat nykyiseen varrattuna vaatimattomat".
"Kauppa ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) taistelee turpeen, risujen, peltoenergian ja pellettien puolesta, teollisuus taistelee itse tuottamansa ydinvoiman puolesta, Fortun taistelee niiden energiaratkaisujen puolesta josta se pääsee vetämään katteet välistä. Venäläinen kaasu ei olisi oikein kenenkään etujen mukaista. Paitsi ehkä minun, muiden suomalaisten ja Suomen energiatalouden."

Suomalainen on nöyrä, alistuva ja kykenemätön jos se koskee naapurin hätää, poliittisia moraalittomuuksia, Eu päätöksiä, mutta kuin vihainen rakki jos kyseessä on oman peltotilkun yli kulkeva venäläinen turisti, sodassa menetetyn alueen takaisin vaatiminen, pakolaiskysymykset ja yleensä asioissa joissa pitäisi katsella laajemminkin kuin oman sontakasan yli. Sellainen on suomalainen.

Atrian mainoksessa vanhemman naisen ja nuoren pojan kiihkeä suhde kiihdytti katsojia. Kuluttajavirastoon on tullut valituksia. Mainos pyöri lokakuun puoleenväliin asti. Mainoksen toteuttu mainostoimisto Taivas.

Merenneitoja on totuttu pitämään laulullaan lumoavina ja viattomina meren elävinä. Merenneitojen lähteille pääsi myös Nordea ja Nordean merenneito sijoituspalveluja ostaneet 1500 asiakasta. Valitettavasti vain Nordea imi lähteen kuiviin ja asiakkaat menettivät 140 000 000 miljoonaa euroa. Olikohan Nordeassa kuitenkin kaupat tehty Vetehisen kanssa?
Katso Yle Areenalta Mot: Merenneito ja Nordean pojat (Poistuu 19.10.2009). Yllättävän vähän lehdistö on asiaa käsitellyt, onhan Nordealla melkoinen taloudellinen valta suurimpiin lehtitaloihin, lautakasojen taakse on helppo piiloutua.

Venäjä vaatii Paavo Salosta luovutettavaksi Venäjälle, koska hän kaappasi diplomaatin avustamana lapsen venäjältä. Suomen ulkoministeriö hyväksyi kaappauksen. Suomi on virallisesti hyväksynyt lainvastaisen toiminnan, niin kauan kun Eu siihen puuttuu.

Classic Radio siirtyi verkkoon. Kuuntele klikkaamalla oikealla radio logoa ja valitse radio classic. Open valinta avaa koneellasi olevan soittimen esim iTunes.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma kehuu uutta vaalirahoitus laki ehdotusta.

Kuinka pieni on Maa? Tämä video ehkä hieman havainnollistaa, sivulla muitakin mielenkiintoisia vertailuja.

Valmentaja Seppo "Nitti" Nuuttila juhli 70 -vuotis päiväänsä 9.10.2009 melko ärtyneenä "Juoksun tila järkyttää".
Nitistä tuli yksi kestävyysjuoksun rakennusmiehiä 1966 aikana jolloin yleisurheilu rämpi pohjamudissa. "Nyt on samanlainen tilanne pitäisi lähteä puhtaalta pöydältä" Nuuttila jyrisee. Tinkimätön ja kova harjoittelu on kaiken takana, ei doping. HS 9.10.2009

Barac Obamalle Nobelin rauhanpalkinto. "Vain harvoilla ihmisillä on ollut yhtä suuri mahdollisuus saada koko maailman huomio ja antaa ihmisille toivoa paremmasta tulevaisuudesta", komitea perusteli.

Sudetko Suomea tulevaisuudessa hallitsee. Vihreät muuttamassa näkemyksiään ympäristöä säästävästä energia politiikasta. Ei yhtään ydinvoimalaa ja Itämereen laskettava kaasuputkikin tuo pelkkää tuhoa, siinä pääsääntöisesti vihreiden näkemys pitkänlinjan energia politiikasta. Vaihtoehtoja, realistisia heillä ei kuitenkaan ole esittää.
Miksi vihreät eivät aikaisemmin "meriromusta" ole huolestuneet.

Microsoftilta tulossa ensi tiistaina (13.10.2009) laaja 13 paikkaa sisältävä tietoturva päivitys.

Berlusconin kaatuminen ei vielä aivan varmaa, paikallinen "tupatarkastus" ei löytänyt moitittavaa. Veronkierto ja moraaliton politiikka kun on maan tapa. Berluconi on luvannut näyttää Italialaisille minkälaisesta pastasta hänet on tehty. Pastansyöjät pitävät yleensä löysästä pastasta, sitä Berluconi tuskin tarkoitti.

Maaseudun tulevaisuuden mukaan "Kohu vahvisti Vanhasen asemaa". Voisiko keskusta lehti muuta kirjoittaa, ilman päätoimittajan vaihtoa?

"Miinoitusta" kokeillaan Porissa, kun mikään muu ei auta.

Älä aliarvioi fontin merkitystä

Sanomalehteä selannut göteborgilaismies järkyttyi nähdessään lehdessä sivun kokoisen Ikean mainoksen. Kaikki ei ollut niin kuin ennen.

Ajattelin, että jotain on todella pahasti pielessä. Kun perehdyin asiaan Twitterissä, Ikean mainostoimiston ihmiset kertoivat uudesta Ikea-fontista, Mattias Åkerberg sanoo asiasta kirjoittavalle Time-lehdelle.

En melkein uskonut, että se on totta.

Ikea on päättänyt vaihtaa fonttia. Tähän asti huonekaluyhtiö on luottanut hieman muokattuun versioon Futura-fontista.

Uudeksi fontiksi on valittu Verdana, eikä se ole miellyttänyt kaikkia.

Vanhasen kannatus omienkin joukossa romahtanut, vain joka neljäs tukee Vanhasta.

Jos poliitikko tekee kavalluksen tai muuten käyttäytyy moraalittomasti hän saa lempinimen "veijari". Ennen sanottiin veijariksi viisi vuotiasta kun täti antoi suklaapatukan ja "veijari" piirteli sillä tapettiin, saattaahan se olla että sama veijari on nyt eduskunnassa.

Oletko lähiaikoina syönyt Lidlistä ostettua pakastekalkkunaa ja ihmetellyt outoa makua? Ei hätää olet ehkä totutellut Saksalaiseen tapaan maustaa kalkkunaa hiirenlihalla.

Jotain hyvää Suomen huipulta.

Ylen ajakohtaistoimitusko astunut tai astumassa miinaan? Vanhasen talosta ei löytynyt väitettyjä lautoja.
Jyrki Richt, Korvola ja muut tutkivat journalistit, tulkaa ulos kaapista ennen kuin joku laittaa sen lukkoon.

Peltipoliisi herättää kansalaisissa monenlaisia tunteita, pääasiassa kuitenkin positiivisia, seuraavan videon tekijän tunteita tuskin tarvitsee selitellä. katso video.

Michael Mooren uusin elokuva Capitalism: A Love Story eli kapitalismin, rakkaustarina. The Washington Postin kolumnisti Steven Pearstein ruoski "Mooren 'rakkaustarina' on ylenpalttisen yksinkertaistava poliittinen melodraama, joka perustuu puolitotuuksiin, vihjailuihin, sameisiin ajatuksiin, kuviteltuihin salaliittoihin". Helsingin Sanomien toimittaja Pekka Mykkänen oli pohtinut lopputekstien pyöriessä oliko hän hukannut kaksi tuntia elämästään. Mykkänen kirjoittaa "kerronnan keinot ovat tuttuja: juntiksi naamioituvan miljonääriohjaajan tekemät haastattelut sekä uutis ja amatöörivideot. Keinoja, joilla Moore on aiemmin voittanut Oscarin ja joista monet ovat uutukaisessakin nerokkaita".
Time -lehti "Tämä on monella tapaa Mooren pääteos: mahtavin väittämä hänen uransa mittaisessa uskomuksessa, että suuryritykset nylkevät ahkeraa pientä ihmistä ja hallitus osallistuu julmuuksiin". Moore itse on sanonut että tämä on "kaikkien elokuvieni huipennus". Lue koko artikkeli HS digi 5.10.2009.
Trailerien perusteella tyyli on tuttua "lättähattua", kerronta puree kansanosaan joka kaipaa sirkushuveja. Vallankumouksia tuskin tälläkään elokuvalla tehdään, mutta jos yleinen kiinnostavuus kansakunnan asioihin lisääntyy, sekin on jo plussaa.

Paholaisen asianajaja. Ranskalainen tähtijuristi Jacques Vergès on puolustanut natseja, diktaattoreita, terroristeja ja ammattitappajia. Erilaisten haastattelujen kautta Barbet Schroeder antaa kiehtovan kuvan tästä vähintäänkin kiistanalaisesta asianajajasta.

Poliisi tekee rahaa tietovuodoilla, lähdesuojan turvin. Näin kertoo vihreistä Osmo Soinivaara. Kuuntele Radio Roc'in haastattelu.

"Tuskin tarvitsee olla ennustaja arvatakseen, että suuri osa niistä maahanmuuttajista, joita oma älymystömme niin innokkaasti on maahan haalimassa, tulee muodostamaan tulevien slummiemme kantaväestön". Näin Timo Vihavaisen kirjassa Länsimaiden tuho. Vihavaista on sanottu ensimmäiseksi raskaansarjan akateemiseksi vaikuttajaksi, joka kritisoi näin suorasukaisesti Suomen maahanmuutto politiikkaa.

Vanhasen hallitus haluaa lopettaa tupakoinnin suomesta. Kansa haluaisi lopettaa nopeutetulla aikataululla nykyisen hallituksen. Jos nyt tälläinen tuote (Vanhasen hallitus tulisi valtaan), sitä ei sallittaisi perusoikeuksiin (vaalit pitää käydä rehellisesti ja yksilönvapautta kunnioittaen. Kaikenlainen äänestyspäätökseen vaikuttava manipulointi, lahjonta ja kytkykauppa on kiellettyä.) vedoten.

HS näköislehti tehty 100 Mb talouksille. Valtaosa Suomen laajakaista liittymistä toimii tällä hetkellä kuitenkin 1-2 Mb tehoilla. Lehden sujuva lukeminen edellyttäisi kuitenkin 100 megaista liittymää, näin voisi kuvitella, lukijana. Totea itse: avaa Task Manager näytölle ja seuraa prosessorien kuormitusta lehden sivuilla liikuttaessa. Maailmalla on kuitenkin samalle alustalle (Flash) rakennettuja näköislehti formaatteja (Zinio) jotka toimivat jo vaatimattomillakin yhteyksillä. Syytä hesarin käyttämään järjestelmään voi vain arvailla. Kenellä lukijalla on aikaa odotella kymmeniä sekunteja sivun kääntymiseen, sillä aikaa klikkaa jo jouheasti toimivaan verkkolehteen.

Lukijan märkä uni: Artic Sean puutavaralasti kääntyi kohti suomea, Vanhasen kadonneet laudat kyydissä. Jos laudat osoittautuvat tuppeensahatuiksi,Columbo Korvola ja Junger saattavat välttyä erottamisilta.

Mai neim is Mäti, ja Matti Vanhasen kuvalla alkaa HS kuukausiliitteen raadin poliitikkojen englannin kielitaitoa arvioiva artikkeli: Suomalaispolitiikkojen englanti ei ole hääviä. Mitro Repo saa paremman arvosanan kuin Paasikivi tai Kekkonen, lisää esimerkkejä. Lue raadin tuomio. Alexander Stubista raati sanoi "Rock'n' roll". Tarvitsee vain kasvaa kaksikielisessä kodissa, käydä kesätöissä Saksassa, opiskella pari vuotta Yhdysvalloissa ja sitten Pariisissa ja Lontoossa, työskennellä ulkomailla ja mennä naimisiin britin kanssa. Järkyttävää luettavaa muiden kuin Stubin osalta. Mikseivät suomalaiset poliitikot puhu suomea kun eivät engalntia osaa. Eihän Putinkaan häpeä puhua venäjää, korostaa venäjää puhumalla valtaansa.

Keskusta kahminut Lastenavun ja Syöpäsäätiönkin tuloista siivun itselleen.

Totuus löytyy lautakasan alta: tai Kiukaisten pelloilta, sieltä on ennenkin maan parhaat muinaismuistot kaivettu.

FBI auttoi Ulvilan murhan selvittelyissä.

Pääministeri Matti Vanhanen selvittää tuppeensahatun lautakasan arvoitusta blogi kirjoituksessaan.
Sanotaan Vanhasen aikaisemmista toimista mitä tahansa, niin kyllä tässä hän on oikeassa, Ylen on tuotava faktoja pöytään. Toimittaja Korvola Columbo resupekka tyylisellä olemuksellaan ei ole uskottava jos lähdesuojaan vetoaminen on ainoa puolustus. Ylen omaa uutistuotantoa kohtaan on muutenkin syytä olla kriittinen, tapaus Ainola viimeisimpänä.

Kunniattomat paskiaiset
Elokuva jossa historia kirjoitetaan uusiksi. Näinhän sen olisi pitänyt mennä niin jotain oltaisiin voitu pelastaa.

Nova Groupin toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki, keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja puolueen vaalisuunnittelija Lasse Kontiola saamassa talousrikos syytteet.

Yle on tarkentanut Silminnäkijä ohjelmassaan pääministeri Matti Vanhasen talon puutavara hankintoja.

Google Wave tulossa sähköposti markkinoille. Parin käyttäjän havaintoja demo versiosta. [HS]

Ulvilan surma on ratkennut: Vaimo tunnusti. [SK]

Ahtisaaren kielipoliittinen kommentti ruotsin kielen asemasta suomessa sai lukijapalautelaatikon tulvimaan.

RAY on tukenut vuosien saatossa keskustalaista nuorisosäätiötä 40 miljoonalla eurolla. Lopettamalla veikkaamisen lopetat samalla poliittisen eliitin tukemisen.

Kansa Taisteli oli 1960 luvun äijä lehti, nyt se on PSLASH.

Microsoftilta ilmainen tietoturvaohjelmisto markkinoille.

Michael Mooren uusin elokuva "Capitalism: A Love Story" tulee teattereihin 2 lokakuuta.

Vihreän langan toimitttaja aloitti maailman parantamisen lämmittämällä ruokansa tuikku kynttilöillä! Tiesikö hän että alumiiniset tuikku kynttilät jättävät enemmän saastetta kuin ruuan lämmittäminen mikrossa.

Eeva Polttila lukee tänään (29.9.2009) viimeiset TV -uutiset ennen eläkkeelle jäämistään.

Silminnäkijä (TV2 28.9.2009) väitti pääministeri Matti Vanhasen saaneen taloonsa rakennustarvikkeita nuorisosäätiölle kerrostaloja urakoineelta yritykseltä. IS, HS, IL, Verkkoapila.

Erkki Sederqvistin tekemä "Karjala takaisin tunnelin kautta", valtaushakemus ei täytä elinkeinoministeriön mukaan kaivoslain edellytyksiä.[!]

Syksyn sarjoja Canal+:lla.

Presidentti Martti Ahtisaari "Suomi on yksikielinen maa", kommenteissa muitakin näkemyksiä löytyy.

Kirjailija elokuvaohjaaja Jörn Donner veti herneen nenään, Dosentti Johan Bäckmanin laitettua kutsuvierasnäytöksessä kuvaamansa pätkän YouTubeen. Donner oli julkisuuden valokeilassa -60 luvulla Hymyn julkaistua kuvat jossa Donner makasi Gambialaisella hiekkarannalla 15 vuotiaan Ida tytön päällä.

Barton's Britain: the North Downs Laura Barton and Felix Clay travel to the North Downs, the landscape that inspired George Meredith to write The Lark Ascending. Our roving reporter Laura Barton travels around England, Scotland and Wales to build up a portrait of modern Britain.

Nopea netti joka mökin kulmalle 2015 mennessä, mutta kuka sen maksaa?

Pääministeri Vanhanen palasi Amerikan matkaltaan selvittelemään muistikatkoksiaan.

Vanhanen päätti nuorisosäätiön rahoista istumalla RAY:n hallituksessa jääväämättä itseään.

Lenita Airisto tyhjentää kaappejaan.

Entisen Jugoslavian sotilaita voi olla Ruotsin pankkiryöstön takana.

Jari Sarasvuolle 15 000 euron sakko ylinopeudesta.

Keskustalehdet eivät näe syytä uusille vaaleille. Vaikka kaikki kansalaisten luottamus hallitukseen on mennyt, mikään ei Vanhasen uskoa omaan ylivoimaisuuteensa horjuta. Keskusta poliitikkojen jankkaukset heille annetusta mandaatista sisältävät myös sen menettämisen jos valtuudet tulee ylitettyä, tämän keskustalaiset näyttävät unohtaneen.

Suomessa suurin poliittinen kriisi sitten Kekkosten päivien, kirjoittavat Ruotsalaislehdet.

Björn (Nalle) Wahlroos maksattaisi terveydenhoidon ja koulutuksen rikkailla (Yle areena 23.9.2009 A-plus).
Suora lainaus Björn Wahroosilta
- Haluamme tukea pienin panoksin sellaista poliittista suuntausta, joka on nähdäksemme markkinataloudelle ja meidän olemassaolomme Suomessa hyväksi, Wahlroos perusteli. Ja joku vielä väittää, että politiikoille annettu raha on pyyteetöntä. Lahjonta on lahjontaa.

Lintubongarit ovat jo tuttuja monelle vaikka linnuista ei niin olisi kiinnostunutkaan, mutta joko tunnistat laivabongarin? Se ei välttämättä ole niin helppoa sillä laiva bongari voi tehdä työtään kotonaan tietokoneen äärellä. Kyseessä on verkossa oleva sivusto jossa laivat liikkuvat realiajassa maailmanmerillä ja saat tietsikallesi tiedon niiden liikkeistä. Kaikissa laivoissa jotka ovat bruttovetoisuudeltaan vähintään 300 GT ja matkustajalaivat koosta riippumatta kuuluu AIS -lähetin, joka lähettää elektronisesti laivasta tunnistetietoja. Voit aloittaa bongaamisen etsimällä tämän sivun vasemmasta linkkilistasta Ships Maps kuvakkeen ja klikkaamalla sitä.

Syksy saapuu ja lapin kesä taakse jää.

Kaikkea sitä kesäloman aikana voi sattua. Kun lukukausi alkoi 12 -vuotias poika olikin tyttö.

Ilkka Kanerva synttäriensä pääjärjestelijä Arto Merisalon kanssa, yhteisessä wiski illassa suunniteltiin vieraslistaa.

Suomen Oscar ehdokkaaksi on valittu Klaus Härön elokuva Postia pappi Jaakobille. Katso elokuvan traileri.

Yle arvioi uudelleen politiikan toimituksen päällikön Olli Ainolan asemaa: Ainola eroaa.
Nova Groupin rahoilla lennellyt Maria Tiuran kytkökset näyttävät rumilta sanoo Professori Heikki Paloheimo.

Nasan satelliittikuva terrori iskun jälkeen New Yorkin Manhattanista 11/9 2001. Katso myös muita hienoja
"Image off The Day Gallery" kuvia.

Kaari Utrio on julkisesti tunnustanut tekevänsä itsemurhan jos taudit iskevät. Tällä lausunnollaan hän pyrkii kasvattamaan kirjojensa myyntiä. Kaari ei kokkaa, eikä Linnilä juo. Odotamme lööppiä "Kaari teki ruokaa, siitä alkoi Kain ryyppyputki".

Ruotsi suunnittelee aloittavansa kahden HD kanavan lähetykset ensi vuonna. Teräväpiirto-ohjelmiston toimiluvat tulevat suomessa hakuun syksyllä 2009, jolloin selviää millaisia ohjelmia kanavilla nähdään. DNA aloittaa tiettävästi teräväpiirtolähetykset vuoden 2010 aikana. Tällä hetkellä Canan+ lähettää kahdella kanavallaan HD kuvaa. Yhden kanavan hinnaksi tulee kymmenen euroa kuussa, sisältää kortinlukijan vuokran (DNA), joka on melko paljon yhdestä kanavasta. Jos mahdollista HD kokeilu katselukin kannattaa, näkee mitä kuva parhaimmillaan voi olla, sillä on vaikea kuvitella miten se voisi siitä enää parantua. Lisää aiheesta Tekniikka&Talous lehdessä.

Vihreässä langassa kirjoittavan Laura J Rantasen mielestä Muhamed ei syyllistynyt pedofiliaan vaikka hänellä oli yhdeksänvuotias vaimo. Blogikirjoittajat kommentoivat mm."Saiko Halla-aho nyt tuomion siitä, että sanoi ääneen sen, mikä löytyy perimätiedosta? Toivottavasti tuomioistuin tietää mitä tekee. Se selviää ylemmissä oikeusasteissa...".

José Manuel Durão Barroso ehdottaa EU -veroa. Vanha juttu, Virrankoski kannatti sitä jo 2007.

Oi niitä aikoja, muistatko vielä nämä netti sivut?

Vanhustenhoidosta kertova raportti kauhistuttavaa luettavaa. Peruspalveluministeri Paula Risikkokin hämmästelee tekemiään päätöksiä. "Nalle" Wahlroos ja muut 6000 prosentin palkankorotuksen saaneet kiittävät oikeisto puolueita ja Nova Grouppia hyvin tehdyistä päätöksistä (Yle/mot).

Syksyn sarjat alkavat: Ray meni itseapukurssille jossa häntä rohkaistaan tuomaan hyvät puolensa esiin. Pilotti jakso 7.9.2009 Canal+.

BB -soopaa katsoo Turun Sanomien eläkkeellä oleva päätoimittaja Aimo Massinen.

Ruoka ale loppuu, punaiset alennus laput ovat laittomia. Kauppa harmittelee sekajätteen lisääntymistä.

Suomi rikkaiden veroparatiisi, muutosta ilmassa.

Burleski on naiseudesta iloitsemista. Dita Von Teese.

Yle tarjoaa 2009-2010 suuret urheilutapahtumat teräväpiirtomuodossa.

Canal+ esittää syyskuussa dokumentin Alzheimerin tautiin sairastuneiden potilaiden elämästä.

Suurin osa maailman roskapostista tulee Latviasta. Onko EU:n imagolle eduksi että yksi sen jäsenvaltiosta on maailman suurimpia rosakapostin tuottajia? 10 tapaa suojautua roskapostilta.

Bekele, Isinbayeva and Richards’ jakoivat Kultaisen Liigan potin.

Yk:n mammuttimainen tietojärjestelmä on antiikinaikainen. Uudistetun järjestelmän toimittajaksi on valittu Saksalainen SAP, käytössä uudistettu järjestelmä olisi 2012.

Tämän takia Nokia ryhtyy miniläppäri kauppiaaksi.

Mitä Audi pomon olisi pitänyt tehdä? Kysyy Uuden Suomen lukija kysely tilanne 4.9.2009 klo 11:15, 1126 ääntä ja 51 prosenttia (569 ääntä) oli sitä mieltä että Audi pomon olisi pitänyt pyytää palkankorotusta Audin saamasta julkisuudesta.

Telaketju feministeille erävoitto, kirjoittaa eräs lukija Uuden Suomen Kiesi kommentoinneissa.

Audin myyntijohtaja Esko Kiesi luovutti avaimet Helsinki Horse Showssa. "Parempaa brändiä tapahtumalle tuskin löytyisi. Asetamme suuret toiveet alkavalle markkinointiyhteistyölle", kertoo tapahtuman johtaja Tom Gordin .

BB -Terttu on Nikita Fourganthinen täti.

Ihmiset laittavat verkkoon mitä ihmeellisempiä kuvia ja kirjoituksia elämästään, tässä yksi joka haluaa kaikkien näkevän Etelä-Pohjanmaan ulosottoviraston hänelle lähettämän kirjeen.

Audin uusin räväkkä myyntikampanja saattaa nostaa myyntiä reilusti, arvioivat autonvaihtoa suunnittelevat. Audin myyntijohtajan Esko Kiesin lanseeraaman mainoskampanjan kielikuvat ovat ottaneet hyvin tuulta alleen ja sitä ovat kommentoineet tahot jotka eivät autoista yleensä ole kiinnostuneita, Martta liiton kannanottoa vielä odotellaan. Nais yritysjohtajista Coloplastin maajohtaja Anne Knaster kertoo blogisaan "mainoksen " herättämänä luopuvansa Audi naisen roolistaan. Tiedossa ei ole oliko kampanjan suunnittelussa mukana joku tunnettu mainostoimisto vai oliko se Kiesin itsensä suunnittelema.

Tapio Kantasen 33 vuotta sitten juostu 3000 metrin SE historiaan. Jukka Keskisalo nipisti Kantasen ennätyksestä pois .n 2 sekuntia, uusi ennätys 8.10.67 juostiin Zürichissä 28.8.2009.

Photos from Finland part 15.

Suomalainen yleisurheilu on taantunut kuntourheilu tasolle. Suomalaisia huippuhetkiä pitää kaivaa arkistojen kätköistä.

Usain Bolt 200m ME 19.19, 20.8.2009 Berliinin MM -kisat. Sama paikka samat kisat Usain Bolt 100m ME 9.58, 16.8.2009 23 -vuotiaan Jamaikalaisen ylivoimalle ei näy vastusta. [W] Miksi Suomesta ei tule Usain Boltteja, se on rotu kysymys sanoo entinen pika-aituri Arto Bryggare. Hyvin epätodennäköistä että Suomesta tulisi koskaan huippusprinttereitä.

Ainutkertainen elämä, kolumnillaan Tarja Tallgvist (KD) haluaisi tehdä Suomesta paikan jossa sairaat ja vanhukset hoidetaan hyvin. Mitään poppakonstia hän ei kuitenkaan esitä, lukijoiden kommenteista niitä voi poimia.

Ei vähempää voisi kiinnostaa jos kyseessä olisi pariskunta Jakomäestä
Anton kohu ei ota laantuakseen. Anton pojan äidin Rimma Salosen järjestettyä tiedotustilaisuuden Tampereen kirjastoon, kaikki sopu mitä aikaisemmin oli uutisoitu oli tipo tiessään, jos sitä oikeasti oli ollutkaan. Huippu oli kun Rimma Salonen valitteli ettei ollut saanut tavata lastaan, vaikka niin oli sovittu, vedoten matkustuskieltoonsa. Paavo Salonen sanoi että hän ei ole tapaamista estänyt, mutta silloin jos he tulevat Tampereelle Rimma Salosen olisi maksettava hänelle matkasta aiheutuvat kulut. Paavo Salosen kommentti oikeastaan vahvistaa kaiken mitä Rimma Salonen on aikaisemmin yhteistyöstä hänen kanssaan kertonut. Muutaman kymmenen euron matkakulut Kokemäeltä Tampereelle on Paavo Saloselle ylivoimainen este viedä lasta tapaamaan äitiään. Jos näin todella on voidaan kysyä, onko hän taloudellisesti kykenevä edes tarjoamaan lapselle hyvää ja kehittävää kasvu ympäristöä. Rimma Salonen toivottavasti lähettää matkarahat, onhan hänellä ainakin ne vajaa 4000 euroa jotka hän sai asumisoikeusasunnostaan.

Madonna Live in Buenos Aires.

Jätkäsaari onneton keikkapaikka. Suurin osa porukasta jäi satojen metrien päähän lavasta. Voiko konserttia pitää onnistuneena, jos esiintyjää ei näe omin silmin koko aikana, screenejä ei lasketa? SK:n toimittaja sanoi "Äkkiseltään ei tule mieleen yhtäkään artistia , jonka haluaisin nähdä niin kovasti , että menisin Jätkäsaareen uudelleen".

Poju tarjosi ilta-palaa Madonnalle huvilallaan.

Madonna aiheuttaa kaikkien aikojen liikennesotkun Helsinkiin, uutisoi Ilta-lehti. Konserttiin on tulossa 80 000 ihmistä ja Ruoholahtelaiset pohtivat kuinka pääsevät koteihinsa. Porissa Metallican konsertissa kävi 60 000 ihmistä eikä sitä juurikaan paikalliset asukkaat huomanneet, muuten kuin saivat nauttia ilmaiskonsertista takapihoillaan. Pitäisikö vakavasti miettiä suurkonserttien siirtämisestä pois Helsinki keskeisyydestä, Poriin jossa tilaa ja reittejä liikkua riittää.

Kutturan erämaatien julkinen vastustus kasvaa. Lue uutinen Suomen huipulta. Jaaha että missä on, no täällä.

Bowling for Columbinen ja Fahrenheit 9/11:n jälkeen Michael Moore on palannut uuden kiistellyn dokumentin myötä: nyt hän mittaa USA:n terveydenhuoltojärjestelmän kuumeen. Sicko on koskettava, tärkeä ja hauska filmi, joka avaa näkökulmia.
Canal+. Vuosi sitten kesällä CANAL+:lla ensi-iltansa saanut terapiaistuntoihin syvälle kurkistava In Treatment jatkuu elokuussa toisella tuotantokaudellaan. Tulevissa jaksoissa Paul saa käsiteltäväkseen uusien potilaiden ongelmia. In Treatmentia esitetään elokuun ajan kaksi jaksoa kerralllaan viikon jokaisena arkipäivänä, ja se näkyy myös CANAL+:n HD-kanavalla. Tutustu kanaviin.

Timo.T.A. Mikkonen kommentoi hemuleita ja lepsoja, omaan erikoiseen tyyliinsä.

Jälleen uusi huippukysely valmistunut: "Näin paljon keskivertomies tuijottaa naisia" . Kyselyn mukaan mies tuijottaa naisia elämänsä aikana lähes vuoden. Loppuaika meneekin oman navan tuijotukseen. Mistä näitä kummallisia tutkimuksia satelee?

Porsaanreikä paljastus Kanervan synttäreillä.

Miksi poliikan sontaläjät menestyvät?
Talouden hulluina vuosina 1980-luvun lopulla valtionvarainministeri Erkki Liikanen teki virhearviointeja joiden seurauksista monet jäivät ikuiseen kiikkuun. Teoistaan hänet palkittiin Suomen Pankin pääjohtajuudella 2004. Professori J.P.Roos on ehdottanut Yleisradion toimittajaa Timo Harakkaa Liikasen tilalle . Perusteluna Harakan kyky kertoa talouskriiseistä kansantajuisella ja jopa viihdyttävällä tavalla. Pääasiassa politiikkaan on pesiytynyt korkeastikoulutettua väkeä, joka osaa myös luovia itselleen parhaat virat. Mitenkähän käy keskustapoliitikkojen "Nova rahalla parempiin virkoihin" tie, kun KMS (Kehittyvien maakuntien Suomi) taitaa taantua. Taantumisen tunne ei taida vaivata kullankaivajan uralla aloittanutta Roope Ankkaa, sittemmin kitupiikkinä tunnettu. Suomalaiseen politiikkaan pesiytyneet sontaläjät eivät kitupiikkeyttä tunne jos oma etu niin vaatii. Otsikon kysymykseen voisi vastata, siksi kun KMS:n kaltaisia porsaanreikiä sallitaan.

Verkkosivusto voi olla myös taidetta, esimerkki Hollantilaisen Lifevisualin toteutuksesta.

Varo avaruudesta voi pudota jakoavain päähäsi lähipäivinä, todennäköisyys kyllä aika pieni (heinä/elokuun alku 2009). Astronautin 11/2008 avaruuteen kadottama työkalulaukku saattaa pudota mihin tahansa maapallolla, Nasan mukaan.
Nasa TV on myös YouTubessa.

Sukarin "Parkkien" kävijämäärien laskiessa uutta hyötykäyttöä jo kokeillaan.

Melkoinen uutinen, Schumacherin paluu F1 radoille. Räikköselle paineita "vanhan ketun" vaaniessa tai sitten mennessä omia menojaan. Lisääntyykö MTV3 maksukorttien myynti?

Euroopan suurin saastuttaja numero yksi on Puolalainen hiilivoimala PGE Belchatow Power Plant.

Russia in Pictures, kuvia Baikonurin avaruuskeskuksesta.

Metallimusiikki kokosi Poriin 60 000 kuulijaa. [M/S Baltic]

Tall Ship's Race Suuri purjelaivatapahtuma Turussa 23-26.7.2009.

Ihanaa aamukahvia Robobarin keittämänä.

Nova Group ja Keskusta, mistähän niitä euroja vielä tipahtelee?

Vahvistusta teeseihin "Keskusta pettää aina".
- Onko hyväksyttävää jättää ilmoittamatta raskautensa ollessaan EU-vaaliehdokkaana kuten Riikka Manner teki?
- Novan toimitusjohtajan Arto Merisalon 732 000 euron velka muuttui palkaksi.
-Matkalippuja Etelä -Afrikan matkaa varten 27 481 eurolla.[HS]
- Arto ja Aija Merisalon vuokrahuoneiston sisustus, kalustus ja astiat yli 40 000 euroa.[HS]
- BMW 760 Li 210 990 euroa.[HS]
- Suurta pesukone lahjoitusta epäillään rakennusurakka tarjouksen vauhdittajaksi.
- Novan outo lahjoitus Anna Tapion koululle "Muistuttaa lahjontaa"

Nyt avaamaan tai lataamaan Google Earth karttaohjelma, Google lisäsi ohjelmaan kuun Apollo 11 luotaimen laskeutumisen 40-vuotispäivän kunniaksi. Tutki kuun pintaa ja tee omia löytöjä. Kuva kuusta. Video. Tv -lähetys vuodelta 1969 kuustudio -kuukävelyn odottelua. Nasalla oli tuohon aikaan tietokoneissa tehoa samanverran kuin nykyaikaisessa läppärissä ja itse kuualuksessa digitaalisen herätyskellon verran. Kuuhun laskeutujan seinän paksuus oli parin foliokerroksen luokkaa kertoivat astronautit.

Kuluttaja voi joskus ärsyyntyä eikä aina aiheetta. Microsoft saa kuulla kunniansa.

Ulkomaalainen juksasi Suomen valtiolta jättisumman, uutisoi Uusi Suomi. Jos tuomio lasketaan juksauksen piiriin tuomiokin on varmaan sormenheristelyn luokkaa. Hauskoja juksauksia on ollut pitkin matkaa, kuten AC/DC:n puolesta neuvotteluja käynyt George Yangina esiintynyt huijari. Toisena neuvottelu osapuolena oli Pori Jazz.

Jyrki Katainen puhui työvoimantarpeesta vuonna 2008, näin. Katainen toivoo että Uudenvuoden aattona 2010 jokainen vetää salkoon lipun koska silloin alkaa työikäisten määrä alkaa merkittävästi vähenemään. Työvoima tilanne 21.7.2009.

Työministeri Anni Sinnemäen mukaan tilanne on vakava ja melko huono.