dpk.fi

2010/5

Ikea tukkii Sukarin tien. Suomen Ikea uskoo tuplaavansa liikevaihtonsa vuoteen 2015 mennessä. Ikean liikevaihto harppaa jo tänä vuonna, kun se avaa alkukesästä Tampereelle Suomen suurimman myymälänsä.

Gran Torino. Walt (Clint Eastwood) on eläkkeellä oleva katkera ja rasistinen sotaveteraani. Hän inhoaa naapurissa asuvaa aasialaisperhettä. Kun naapurin teinipoika joutuu jengin pahoinpitelemäksi, Walt auttaa häntä, ja syntyy erilainen ystävyys. Eastwoodin parhaimpiin kuuluva elokuva jossa kasikymppinen (s.1930) sekä nayttelee että ohjaa, Clintin taidot eivät iän myötä ole ruostuneet. Katso traileri.

Klassikko ohjelmia muistatko tämän?: Niilo Tarvajärvi ja Tarvan aamukahvit vuodelta 1951.

Liikunnasta haetaan kestävyyttä ennemmin kuin lihasta.

Enemmistö (57 prosenttia) suomalaisista vastustaa Kreikalle myönnettyä 1,6 miljardin euron lainaa.

Suuri osa kokoomuslaisista haluaisi jatkaa hallitusyhteistyötä keskustan kanssa, selviää MTV:3n kyselystä.
SDP:n kanssa kansan kurjistamis politiikka ei ehkä sujuisi niin hyvin kuin keskustan kanssa, tutkimuksesta ilmenee.

Monaco Gran Prix 2010, draaman aineksia. katso video. Michael Schumacherille ankara rangaistus, menetti hankkimansa MM -pisteet,ohitti röyhkeästi viimeisessä mutkassa.

Sadan euron sakko vanhemmille jos eivät osallistu kasvihuoneen tyhjennystalkoisiin Mouhijärvellä.

Kiinnostaako lento Puolaan 4,99 eurolla? Miksi lentäminen on niin sairaan halpaa kysyy Saija Räsänen.

Europarlamentaarikko Timo Soini samoilla kannoilla kuin Presidentti Halonen: valta kuuluu kansalle. Ylen ykkösaamussa Soinin mukaan Kreikka pitäisi erottaa euroalueesta ja ottaa krakma käyttöön devalvoida se 30-40 prosentilla jotta se vastaisi taloudentilaa ja sitä yhteiskuntaa mikä Kreikassa on. Vakuudetonta lainaan Kreikka ei maksa koskaan takaisin ja Suomen poliitikot ovat huijanneet kansaa lupauksilla lainan takaisin maksusta, sanoi Soini. Tästä olen kymmenen vuotta varoittanut että euro ja emu ei toimi. Täysin mahdotonta että meillä on yhteinen valuutta mutta meillä ei ole yhteistä finanssipolitiikkaa. Se mikä sopii Saksalle ei välttämättä sovi Suomelle ja ei missään nimessä sovi etelä-eurooppaan jatkoi Soini. Kaiken huipuksi Turkin liittyminen Eu:hun toisi vapaan liikkuvuuden 80 000 000 miljoonalle turkkilaiselle on asia mikä on päässyt unohtumaan. Paras vaihtoehto olisi että ensin Kreikka ja myöhemmin koko etelä-eurooppa irroitettaisiin yhteisvaluutasta, koska tämä on jatkuva kehä joka tuottaa näitä vaikeuksia. Kreikka kriisiä käytetään keppihevosena ajettaessa Eu:ta liittovaltion suuntaan, jatkoi Soini. US, HS, AP. Timo Soinin blogi. Lue myös Soinin "pakinoi". Jo helmikuussa 2010 Soini "pakinoi" Kreikan kriisistä oikeilla nimillä ja vähän muistakin asioista.

Hesari sensuroi Fingerpori sarjakuvansa, Suomi TV ei salli syrjähyppyjä viihdesarjoissaan. Alkavatko mediat kasvattamaan suomalaisia nutturapäisten tätien vaatimuksesta?

Onko Suomessa totuuden torvia? Ernesti Hentunen oli aikansa mediamoguli, julkaisten lehtiä, Kovaääninen, Minä ulvon Aika , Minä huudan ja joululehti Orjan joulukellot, ainakin nimissä oli lentoa.

Eduskunta lahjoitti 1,6 miljaardia Kreikalle äänillä 108-63. Keskustan rivitkin hajosivat. Viimeinen lainaerä erääntyy maksettavaksi takaisin 2018, se nähdään maksaako Kreikka, epäilijöitä löytyy paljon. Katainen sortui solvaavaan käyttäytymiseen eduskunnassa, luki solvauksensa paperista. Vielä talvella Katainen oli sitä mieltä että Kreikka saa selvitä omilla kikkailuillaan, Kataisen käännös oli nopeampaa kuin Neuvostoliiton aikaan ruokaryyppyjen kumoaminen.
EU-tuki ilman ehtoja on tekohengitystä, kirjoittaa Demari.

What does the Homo mean in Homo Sapiens and in Homosexual?  Are they the same?

Suomen sosiaalidemokraatit vaativat Kreikka tuen ehdoksi samanlaista järjestelyä kuin Saksassa, jossa investointiin osallistuneet pankit ovat mukana paketissa. Erkki Tuomiojan haastattelu 3.12.2009 video.

Nuorena hankitulla suurella sydämellä kauaskantoisia vaikutuksia.

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa oikeistolle rökäletappio, ennustaa laaja kyselykierros turuilla toreilla ja verkko keskusteluissa. Hallituksen kansalaisia ja heidän perusoikeuksiaan vähättelevä politiikka ei saa kansalaisilta hyväksyntää. Voitot yksityistetään mutta tappiot sosiaalisoidaan syö luottamuksen hallituksen harjoittamaan politiikkaan. Onneksi Matti Vanhanen siirtyy syrjään ja saa keskittyä harrastustensa pariin, toreilla kommentoidaan.

Miksi Jari Sarasvuo lopetti runoilun osavuosikatsauksissa? ”Nykyisessä mediaympäristössä en koe mielekkääksi antaa itsestäni julkisuudelle yhtään enempää kuin välttämättömän. Kun uusi raportointikausi alkoi, oli loogista ulottaa päätökseni koskemaan myös toimitusjohtajan katsauksia”, Sarasvuo kirjoittaa.

Työkaluja miehille, näitä et saa motonetista.

Poliitikko voi vaalimainoksessaan luvata lähes mitä tahansa eikä mitään takuita ole lupausten toteuttamisesta. Äänestäjä ei voi kuitenkaan pyytää ääntään takaisin petettyjen lupausten takia. Eikö tälle voi mitään tehdä? Ainoaksi keinoksi jää odottaa neljä vuotta ja tiputtaa ehdokas oksalta, jos vielä kehtaa ehdolle asettua. Kuluttajan suoja pitäisi ulottua myös vaalimainontaan. Voitaisiinko valvonta antaa Eviralle, elintarvikevirastolle joka on aktiivisesti kampanjoinut harhaajohtavien tuotemerkkien esilletuomiseksi. "Poliitikko Kuuliainen lupaa vain ajattomia toivottomia ja toteuttamiskelvottomia ajatuksia", voisi purra paremmin kuin imelät kosiskelut.

EKP käynnisti tukiostot. Kaikki euroalueen keskuspankit aloittivat maanantaina valtionlainojen ostot jälkimarkkinoilta. Julkisuuteen ei kerrottu, kuinka paljon ja mitä luottoja ostettiin.

Kelan pääjohtajan valinnassa keskustapuolue esti muiden potentiaalisten ehdokkaiden esiintulon.

Venezuelan presidentti Hugo Chavez ahkera Twittailija. Palkkasi 200 uutta työntekijää vain hoitamaan Twitter tiliään.

Sydämesi ikä voi olla jotain muuta kuin fyysinen ikäsi. Becel puffaa kotiinpäin todella rajusti. Tee testi ja hämmästy.

Suomalaiset eivät halua maksaa Kreikan holtitonta rahankäyttöä ja pankkien luottotappioita. Suomalaiset poliiitikot ovat valmiita lahjoittamaan lähes 2000 000 000 miljoonaa pankkien tukemiseen, kun kahta miljoonaa ei löytynyt Heinolan reumasairaalan toiminnan jatkamiseen. Haastetta Mikael Jungnerille "vähän kun kääntäisi maata iloisempaan ja positiiviseen suuntaan tapahtuisi isoja asioita", sanoi Jungner Puoli seitsemän ohjelmassa.

Ruotsissa monet tienaavat webbi kamera showssa, harvat siitä tulosta kuitenkaan maksavat veroja.
Skattemyndigheterna har i efterhand påfört kvinnan skatt. 2009 uppgick skulderna till staten till 270 000 kronor. Kvinnan har nu försatts i personlig konkurs, skriver Sundsvalls Tidning.

Tiger Woodsin ja Joshlyn Jamesin seksi video julki. Varoitus linkki sisältää aikuisviihdettä K -18. Twitter.

Sananvapauden päivää vietettiin maailmanlaajuisesti 3.5.2010. Ministeri Astrid Thors vaati verkkokeskustelujen rajoittamista. Italian pääministeri Berlusconi omistaa ja valvoo Italian tiedotusvälineitä. Katso kuinka suomalaiset poliitikot mm. Timo Kalli ja Anne Holmlund näkivät sananvapauden suomalaisessa mediassa. Katso video.

DNA lähettää kesän huippu-urheilulähetykset kaapeli-tv asiakkailleen teräväpiirtona, jotta mahdollisimman moni kuluttaja voisi tutustua teräväpiirtolähetyksiin.

Nokia näyttää Meksikon Reyanossa, miltä pätkätyö maistuu parhaimmillaan.

Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Junger lähdössä SDP:n puoluesihteeri kisaan.

Eduskunnan täysistunto 4.5.2010, Kreikalle annettavasta 1.6 miljardin avusta. Kansanedustaja Pentti Oinonen (pers.) "Pääministeri Vanhanen kärsii supermies syndroomasta". "Kreikkalaiset tulevat vielä hieromaan sitruunaa suomalaisten kirveleviin silmiin". Oinonen ja persut pyyhkisivät persuksensa koko asialla. Pulliainen jatkoi, Suomi ei ole kaukana Kreikan tiestä, kun maassa on massiivinen harmaa talous. Jutta Urpilainen ehkäisisi Kreikan taudin leviämisen muihin euromaihin, mitään keinoja hänellä sen hoitamiseen ei kuitenkaan ollut. Voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan jatkoi Urpilainen. Miksi pankit jotka ovat ottaneet valtavia voittoja eivät halua kantaa vastuutu, kysyi Arhinmäki. Vasemmistoliiton kanta oli kielteinen Kreikan tukemiseen. Ville Niinistö haluaa avoimmuutta finanssi markkinoille. Edustaja Räsänen epäili Kreikan kykyä lainan takaisin maksuun. Katainen vastasi ettei hallitus huvin vuoksi luotottaisi Kreikkaa, vaan avustus olisi suomalaiselle työllisyydelle parempi ratkaisu kuin maan päästäminen selvitystilaan. Edustaja Kuoppa, tämä on suora pankki tuki jopa amerikkalaisille pankeille. Suomeen on syntynyt uusi koaliitio ja sen yhteinen sävel on EI, sanoi eräs edustaja ja sai salissa kohahduksia aikaan. Edustaja Tennilä, epäili Kreikan talouden räjähtävän käsiin, kuinka sellainen yhteiskunta voisi hoitaa rahoitusvajettaan, sanoi Tennilä. Uusipaavalniemi esitti Eu:n runnovan uuden pankin josta voitaisiin jakaa nolla korkoista lainaa. Keskustelu jatkui muilla loistavilla ehdotuksilla.

Kreikka on antanut vääriä taloustietoja Eu:lle, huiputus ollut niin järjestelmällistä siksi sitä ei ole huomattu. Kuka takaa että kun Kreikka saa 120 miljardia Eu:lta ettei sumutus jatku.

New Yorkissa, Time Squarella turisti riisuu paitansa ja heti epäillään pommimieheksi, kuva katso video.

Stereotypioita .

Valhalla Rising, yksinäisen soturin verinen vaellus Pyhään maahan. Ohjaus Nicolas Winding Refn . Visuaalisesti Valhalla Rising on taidokas työ. Winding Refnin tapa yhdistää veistoksellisia lähikuvia avariin, syvätarkasti kuvattuihin maisemiin tuo mieleen Sergio Leonen -60 luvun italowesternit. [Arvostelu].

Kansanedustaja "Trubaduuri" Alatalo korosti vappupuheessaan puunpolton vaikutuksia moninkertaisiksi ydinvoima päätöksiin verrattuna. Tamperelainen kansanedustaja "Pesukone" Marja Tiura otti vaalipuheessaan kantaa väärin tehtyyn hätäkeskuksen sijoituspäätökseen. Tampere olisi ollut sijoituspaikkana parempi eikä Satakunta. Uimari Sievinen piti ensimmäisen poliittisen puheensa. Tärkeimmäksi asiaksi Sievisen puheen jälkeen nousi ihmisten halu kuvauttaa itsensä Sievisen kanssa. Suurin ongelma maassa taitakin olla itse kansa, vaihtamalla kansa saataisiin ehkä järkevämpiä poliitikkoja? Ehkä siihen urakkaan ja kun aikaakin seuraaviin eduskuntavaaleihin on vajaa vuosi, ei kukaan halua ryhtyä. Toivoa siis vain sopii että kansa viisastuisi ja äänestäisi edes hieman järkevämpää porukkaa Arkadianmäelle kykkimään.

Suomen osuus Kreikan tukipaketista nousemassa jo 1,5 miljaardiin.

Kreikkalaiset raivona, maksakoon rikkaat, työtätekevä kansa syytön. Näpit irti oikeuksistamme vaativat Kreikkkalaiset.

Sopimisen tavat saatava takaisin [HS pääkirjoitus1.5.2010]. Tupo aikoja leimasi kuitenkin yhteinen pyrkimys sopimiseen, nyt se näyttää unohtuneen. Hajautettu sopimuskäytäntö kaatuu omaan mahdottomuuteensa. [TS].

Suomen suurin Ikea tavaratalo avaa ovensa Tampereella 27.5.2010, kartta sijainnista.

Twitterin lyhyt kielioppi, syksyltä 2009. Lue jos Twitter kiinnostaa, vaihtoehto naamakirjalle. Vielä viime kesänä Twitteristä kirjoitettiin näin, nyt huhtikuussa 2010 taitaa tilanne olla toinen. Yle X:n fanit lisääntyneet vuodessa tuhannella, ei mikään valtava lisäys. Kunhan mummot löytävät Twitterin ja pikaviestejä voi kätevästi käsitöiden lomassa lähetellä, niin kutimet saa kyytiä.

Shangai World Expo: Photos by Bruno Barbey Magnum.

USA:n Boeing 747 simulaattori oli matkalla Iraniin laittomasti, oliko? Vai ovatko amerikkalaiset tulleet niin herkkä nahkaiseksi että näkevät terrorismia sielläkin missä sitä välttämättä ei ole.

Min Morgon on täysin uusi konsepti, joka ei muistuta sitä aamu-tv:tä, johon olemme Suomessa tottuneet.
FSt 5 tarjoaa ihanan alun aamuun G18:sta Helsingin keskustasta arkisin joka päivä klo 6:45–8:30. Tiistaina 27.4.2010 esittelyssä oli käytettyjen tavaroiden vaihtopalvelu Netcycler. Loistava palvelu sinulle joka olet kiinnostunut käymään kirppiksillä. Nyt sitä voi tehdä kotoakin käsin, tietsikalla istuen. Katso aamun lähetys jossa Netcyclerin toimintaa esitellään.

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman avaus eduskuntavaaleihin pistää porvaripuolueet kovan haasteen eteen.
Heinäluoman esitys maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä ja varsinkin kun maassa on 300 000 työtöntä saa kansalta hiljaisen hyväksynnän. Oikeistopuolueiden hinku halpatyövoiman tuomiseksi kotimaisen ammattitaitoisen työvoiman puutteen vuoksi ei tunnu uskottavalta. Nyt jo maassa on lukuisa joukko työ ja palkka ehtoja rikkovia yrittäjiä, tuskin kukaan heitä kaipaa lisää. Törkeimpiä tapauksia ovat kunnat ja kaupungit jotka palkkaavat hankkeisiinsa ulkomaisia yrittäjiä vaikka ympäristö kunnissa olisi ammattitaitoista työvoimaa saatavilla. Jos SDP lähtee eduskuntavaaleihin vaatimalla maahanmuutto politiikkaan järkeistämistä, ei vaalivoittajasta ole epäilystä. Hyvä avaus oli myös Heinäluoman vaatimus maahanmuuttoministerin viran lopettamista. HS 27.4.2010 pääkirjoitus Heinäluoman mukaan nykyisellä työttömyystasolla "ei ole mitään edellytyksiä lisätä työperäistä maahanmuuttoa seuraavan vaalikauden aikana". Jos näin tapahtuu, se johtaa "suuriin yhteenottoihin" ja kahden kerroksen työmarkkinoihin. HS -keskustelu.

Wii Fit -pelailu voi olla kivaa tai sitten ei.

MTV 3:n uudeksi uutisankkuriksi uutisvuodosta tuttu Peter Nyman. Uutisankkuri Urpo Martikainen jää toukokuussa eläkkeelle.

Elintarviketyönantajan junttaama työaikamalli ei ole tätä päivää.

Mustalaiset ovat roistoja ja täyttävät Unkarin vankilat, kirjoittaa Katarina Baer Helsingin Sanomissa 23.4.2010 [Digi].

Onko aika kortilla? Osta lisää aikaa.

Kuuntele keskustelua ja lennä tuhkapilvessä.[!] Kommentoimassa mm. meteorologi Tapio Tourula. Kiinnostaako virtuaalilentäminen? Tutustu. Onko tässä tulevaisuuden ainoa suomalainen lentoyhtiö?

Suomenmaan päätoimittaja Timo Laaninen lähtee keskustan puoluesihteeri kisaan.

Karttoja Islannin tuhkapilven leviämisestä.

Vihreiden ihme sooloilu sai nolon lopun. Vihreät ilmoittivat, kävi ydinvoima päätöksessä kuinka tahansa he eivät eroa hallituksesta, on viimeistään osoitus heidän kykenemättömyydestä ottaa vastuuta missään asiassa. Heille riittää kunhan saavat pönöttää julkisuudessa antamassa kierrätystä ja energian säästöä koskevia neuvojaan. Koko vihreästä liikkeestä olisi enemmän hyötyä jos siirtyisivät punaisen ristin kirppis tiskien taakse myymään Pentti Linkolan ideologiaa. Linkola oikeasti jättää jotain perintöä jälkipolville. Nykymuotoinen vihreä liike on syönyt aikaa kaiken sen 60 luvun vihreän aatteen istumalla päivät pitkät Strinbergin kahvilassa, aatteen jossa sentään oli ripaus voiman näyttöä. Vihreiden tärkein panostus julkisuudessa säilymisen puolesta näyttää olevan "Näe Anni alasti" tyyppisten kampanjoiden toteutus. Oliko se vai eikö se ollut..., vihreiden pippaloissa kun Simo Frangen vakuutti vaimonsa aikoinaan lanseeraaman tuoksu napin virkistävään voimaan, vai oliko se Voima -lehden pippalot...

Tehtaamme on palanut! Kuvaa Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen Islannin tulivuorenpurkauksen vaikutuksia yhtiölleen.

Jupe Tuomola on saavuttanut ketoosin...! Lue lisää ihmedietistä.

Eyjafjallajökull Wikipediassa. Uutta kuvaa Google Earthissa, katso. Lataa Google Earth täältä. Esittely.

Euroopan lentoliikenne palautuu normaaliksi torstaina 22.4.2010, ennustaa Euroopan lennonjohdon yhteistyöelin Eurocontrol uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tuhkapilven liikkeet perustuvat tietokone simulaatioihin, epäilijät vaativat todellisia tutkimustuloksia.

Uneton 48. Tee elokuva 48 tunnissa, kaikki ekokuvat näytetään elokuvateattereissa, parhaat TV:ssä. Lue lisää.

Oman aikansa väriläiskä Urpo Leppänen haudan lepoon. Kotipitäjäänsä Polvijärveä Leppänen muisti päällystämällä lähitienoon tiet asfaltilla, kun nousukaudella valtion holveissa oli rahaa. Ajattelin, että jos minä en hoida teitä kuntoon, tuskin koskaan paranevat. Päällystettiin lähistöllä joka suuntaan, eikä koira ole perään haukkunut, Leppänen muisteli STT:n syntymäpäivähaastattelussa kuusi vuotta sitten. Leppäsen vuonna 1979 alkanut kansanedustajaura päättyi 1991. Avioliitto kuubalaistanssijatar Ana Risquetin kanssa nosti pariskunnan valtakunnan seuratuimpien julkkisten joukkoon 1990-luvun alkupuolella. Kaikkiaan Leppänen oli naimisissa neljä kertaa. Hänellä on kolme lasta. Maaliskuun puolivälissä kuollut ex-ministeri Urpo Leppänen haudattiin perjantaina 16.4.2010 Forssassa.

Pitkämies poistui rikotun ikkunan kautta, kertoo Ulvilan surmasta syytetyn Anneli Auerin vanhin tytär.

Tämän takia Finnair voi ajautua konkurssiin?

Tulivuorenpurkaus Islannissa rajoittaa lentoliikennettä myös Suomessa. Video

Lista Matti Vanhasen kaikista unohduksista. Normaalissa työelämässä ihminen olisi jo eläkkeellä jos näin paljon olisi töppäyksiä, mutta eduskunnassa pärjää vähemmälläkin järjellä.

Seksitutkija Anna Kontula avaa kohumatkansa yksityiskohtia blogissaan. Tästä kansanedustaja Kiljunen vaikeni.

Kansanedustaja Marja Tiura (Kok) ajoi vaalirahoittajiensa etua puolustamalla erikoiskaupan asiaa keväällä 2008 kokomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa, käy ilmi poliisin esitutkinta materiaalista. Materiaalista löytyy vaalirahoittaja Arto Merisalon Tiuralle lähettämä sähköposti, jossa Merisalo pyytä Tiuraa lobbaamaan kaavoituksesta vastaavaa ministeriä Jan Vapaavuorta, jotta erikoiskauppaa koskevaa lainsäädäntöä ei muutettaisi. [Lue lisää Digi HS]

Varoitus: sisältää tuotemainontaa. Älä leiki terveydelläsi kuten nämä Jupe ja Mikko. Pikadieteillä harvoin saavutetaan pysyviä muutoksia, vaan rasitetaan elimistöä jopa hengenvaaralliseen tilaan. Nuorena elimistö voi kestää lähes mitä vain. Ikääntyessä maltillinen oli se sitten kunnon kohotus tai painonpudotus linja on oikea. Jo ihmisen oma järki pitäisi sanoa että jos syödään suuria määriä pelkkiä rasvoja ilman hiilihydraatteja, on se aivan järjetöntä. Lue ketoosi tilasta ja kokeilijoiden kertomuksia. Mitä Lääkäri Antti Heikkilä on sanonut ketoosista. Laihuuden ihannointi voi johtaa tähän. Yltäkylläisyyden aikakaudella tämä hyvä ravinto tuottaa tulosta. Toisille siitä on jopa silmäniloa. Jos kaikesta huolimatta haluat urheilla tee se hallitusti oikeilla välineillä.

Inarilainen on palannut! Pitkän tauon jälkeen pohjoisessakin paistaa jälleen paikallislehden valo.

Tämä tästä vielä puuttuu, varokaa tätä miestä, vaarallinen yhteiskunnalle. Miten se on mahdollista? Kehittymättömien maakuntien avulla tietysti.

Lahovika esteenä sellukeitolle, paperi pitää olla valkoista, vaikka siihen pyyhkisi takapuolensa.

Kohuliikemies Arto Merisalo on ilmoittanut ettei julkaise nauhoja joissa keskustellaan Marja Tiuran aiotuista loikkauksesta keskustaan. Uskokoon ken tahtoo Merisaloa, Merisaloa joka on keplutellut liikemiesuransa aikana jos jonnekin suuntaan. Ehkä Merisalo haluaa kostaa kokemaansa vääryyttä kun poliitikot eivät ole hänen toiveitaan toteuttaneet. Kiitos tästä poliitikoille kun eivät sentään kaikkia vaatimuksia kuunnelleet.

Uskomatonta kuinka pitkälle pakkomielteet voivat johtaa, suomalaismies tuomittiin Englannissa 4.5 vuodeksi linnaan.

Tiura & Ainola eroaa: rehtiä toimintaa, harvinaista Suomessa. Vanhasen sotkuissa vielä selvitettävää. En kerro mitä tiedän Tiurasta, sanoi Vanhanen, eikä syytäkään kun omatkin laudat vielä levällään.

CANAL+:n TV-sarjat saavat uuden kodin 1.4.2010 alkaen. CANAL+ Series -kanavalla, jolla nähdään muun muassa uudet TV-sarjat The Pacific, V ja How To Make It In America. CANAL+ Series korvaa kaapeli- ja satelliittiverkossa entisen CANAL+ Comedy -kanavan, eikä aiheuta asiakkaille lisäkustannuksia tai -asennuksia. TV-sarjat näkyvät myös antenniverkon asiakkailla erikoisjärjestelyllä, jossa CANAL+ Hits -kanavalla lähetetään CANAL+ Series -kanavan signaalia klo 21-23 kuutena päivänä viikossa (ei lauantaisin).

Maa vavisi Meksikossa, 7.2 rishterin järistys tuntui koko Baja Californian osavaltiossa.

Lampaan uudet kaverit: Tummaa hedelmää, kypsää kirsikkaa, tomuista maata, seetriä sekä taustalla makeaa paahteisuutta – jo tuoksussa.

Mistä on unohtumaton pääsiäinen tehty? Vaikka osallistumalla lasten kanssa pääsiäiskulkueen seurantaan. Porissa pitkäperjantaina toista kertaa järjestettävä RistinTie -kulkueen odotetaan keräävän 15-20 tuhatta katselijaa reitin varrelle. Katso video torstain kenraaliharjoituksesta. Pitkäperjantain videot osa1 ja osa2.

Aprillipilat saivat monen syventymään aamukahvilla lehteensä hieman tarkemmin. Burgen Kingin jekutus vuosien takaa saattaa olla kaikkien aikojen aprillipila. Hampurilaisketju lanseerasi oman 180 asteella käännnetyn hampurilaisen vasenkätisille. Tuhansia asiakkaita tuli kyselemään vasuriburgereiden perään.

Machu Picchuun pääsee taas. Inkojen kadonneen kaupungin kasvavat matkailijamäärät huolestuttavat Unescoa.

Muistatko legendaarisen MoonTV:n ja Rakel Liekin panokoulun? Nyt MoonTV on palannut, näkyy vain netissä.
Yö-ruokaa on yksi mielenkiintoisista ohjelmista jossa tarjotaan ihmisille ilmaista ruokaa, ongelmana vain oli ensimmäisessä jaksossa löytää ihmisiä jotka olisivat halunneet syödä yöllä.

Hakemisto huijarit suksikaa suolle! Esimerkki yrityksestä joka on tehtaillut aputoiminimiä saman rekisterin myymiseksi. Lue lisää.

Saahan sen kertoa, että on kultapölyllä kuorrutettu ja on etuoikeutetussa asemassa. Sanavapaus rikkaillakin täytyy olla, jäähän köyhille ajattelunvapaus ja monta muuta iloa jotka eivät juuri maksa mitään. Lukijan kommentti, jos toinenkin on tuonut näkökulmia esiin. Verkkokeskusteluissa sananvaihto heijastelee realimaailman tuntoja, paikoin liiankin todentuntuisesti.

Yhdeksän vuotta häkkiä Herliinin teollisuussuvun tyttären kaapanneelle Juha Turuselle. Kaappaus aiheutti mittavia etsintöjä koko Etelä-Suomen alueella. Merivartioston Puma helikopteri pörräsi Porin alueella, lehdissä kerrottiin etsittävän kadonnutta dementikkoa. Katso video. Muista siis 482.

Reissumies Steve McCurry jatkaa maailmanympärimatkaansa. McCurryn kuvia Salon taidemuseossa 12 toukokuuta 2010 asti. McCurry has covered many areas of international and civil conflict, including Beirut, Cambodia, the Philippines, the Gulf War, the former Yugoslavia, Afghanistan, and Tibet. He focuses on the human consequences of war, not only showing what war impresses on the landscape, but rather, on the human face.

Missä hälytys, siellä Sovijärvi. nopeasti liikkuvaa kuvaa maailmalle.

Fortum uhkaa hallitusta, jos myönteistä ydinvoima päätöstä ei tule.

Näkökulma: Ylelle löytyy rahaa reumasairaille ei. Päättäjät eivät tiedä edes kymmenien miljoonien tarkkuudella paljonko Ylelle on luvattu rahaa, mutta Reumasairaalan pelastamiseksi tarvittavaa kahta miljoonaa ei löydy. Ulkoistetaan laskutaidoton eduskunta ja palkataan tilalle pätevät virkamiehet! (HS. Irmeli Visa).

Vuoden lehtikuva -kilpailussa Helsingin Sanomien kuvaajat korjasivat seitsemän voittoa kymmenestä, tunsivat jopa noloutta, kirjoittaa hesari.

Pappa betalar: Näin lapset nettoavat.

Hotels.com New Yorkin hotelleista jopa 30 prosentin alennuksia, kun varaat ja matkustat ennen 31.3.2010.

Lorota kasvimaalle ja kasvikset menestyvät. Kyllähän vanhempi väki tuon on tiennyt iät ajat. Siksi maaseudulla navetan takana aina kasvatettiin muhkeita raparperi pensaita, isännät ja rengit kun hoitivat lannoituksen.

Ei uutisten tarvitse olla aina niin vakavia, varsinkin kun uutisen lukija osallistuu sen viihdeosion tekoon, siinä voi jopa olla nauru lähellä. Katso video.

Olitpa television katselija tai et tuskin olet voinut olla kuulematta ohjelmasta Avara luonto Tv 1:den lauantaisin lähettämä upea ohjelma jo vuodesta 1984 alkaen. Kaikista Avara luonto ohjelman dokumenteista lähes viiden kymmenen prosentin osuudella tuottajana on BBC. Varmaankin kalliita dokumentteja jos perhosen lentooon pyrähtelyäkin joudutaan odottelemaan päiväkausia ja muita ihmeellisyyksiä metsästettäessä, ei voi kuin arvailla työmäärää mitä muutaman sekunnin eteen on jouduttu tekemäään. Kuitenkin BBC:n henkilökunta on puolta pienempi kuin Ylellä, väkilukuun suhteutettuna. Tänä vuonna 2010 Yle saa 480 miljoonaa euroa toimintansa yllä pitämiseen, laadulliseen parantamiseen se tuskin riittää. Budjettirahoitus "sosiaalisin" vaihtoehto ei nykyiselle hallitukselle käynyt vaan se halusi siirtää päätöksen seuraavalle hallitukselle. Katainen olisi nuijan kopautuksella hyväksynyt päätöksen jos kyseessä olisi ollut kansanedustajien palkankorotus tai Siilinjärvelle rakennettava ohikulkutie.

Suomi TV:n uutislähetykset alkoivat 22.3.2010. Uutiset arkisin klo 18.00, 19.00 ja 20.00

Obaman voitto: Amerikkalaisille tulossa sairausvakuutus uudistus.

Björn Wahlroosilla ratkaisu Suomen talouden tasapainottamiseksi, "Lopetetaan kehitysapu".

Inarilainen paikallislehti jo vuodesta toiseen. Näin lehti mainostaa itseään, viimeinen päivitys marraskuulta 2009!
Mitä on tapahtunut Inarissa? Onko Stephen Kingin "Tukikohta" romaanin tapahtumat toteutuneet?

Googlen Streetview kuvausauton satoa.

Puolet kansasta kannattaa Ylen rahoittamista budjetista. Kansanedustaja Eero Lehden mielestä Ylessä on
tuhat (1000)
työntekijää liikaa!

Pian kaksi viikkoa kestänyt ahtaajien lakko ja sen lakko kenraali Timo Räty on kova luu. Vain 75 000 euron vuosiansioillaan Räty tuottaa jäsenilleen kustannustehokasta näkyvyyttä kuva. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n Leif Fagernäs pitää ykkös sijaa työmarkkinakeskusjärjestön suurituloisimpana, 320 000 euron tuloillaan. Lakon sovitteluun tulevat keskusjärjestöt mukaan keskiviikkona 17.3.2010 klo 12. Ek:sta neuvottelupöytään istuu Eeva-Liisa Inkeroinen ja Sak:sta Lauri Lyly.

Suomi nousi hetkeksi maailman kartalle, Orava sai kiitosta.

Kultainen TV gaalassa palkittu Helppo elämä, MTV3 uudet jaksot maaliskuussa sunnuntaisin. Parasta draamaa suomen televisiossa aikoihin.

Osa taudin määrityksistä hihasta revittyjä, sanoo Kuopion yliopiston dosentti Markku Myllykangas. Terveydenhuollossa voidaan mustavalkoisesti muutamista vaivoista todeta potilaan olevan joko terve tai sairas. Vanhuuden lihaskatokin on määritelty sairaudeksi, vaikka se kuuluu luonnolliseen vanhenemiseen.


Heikki Kovalainen
uskoo Bahrainin GP:ssä parempaan suoritukseen kuin 21. sijan tuoneissa aika-ajoissa.
1) Sebastian Vettel Saksa, Red Bull 1.54,101, (lähes loppuun asti kärjessä, pakoputki ongelmien vuoksi 4. sija)
2) Felipe Massa Brasilia, Ferrari 1.54,242, (loppukilpailun 2. sija)
3) Fernando Alonso Espanja, Ferrari 1.54,608, (loppukilpailun 1. sija)
4) Lewis Hamilton Britannia, McLaren 1.55,217, (loppukilpailun 3. sija)
5) Nico Rosberg Saksa, Mercedes 1.55,241, (loppukilpailun 5. sija)
6) Mark Webber Australia, Red Bull 1.55,284,
7) Michael Schumacher Saksa, Mercedes 1.55,524, "eläkeläinen" palaa kehiin. (loppukilpailun 6. sija)
8) Jenson Button Britannia, McLaren 1.55,672,
9) Robert Kubica Puola, Renault 1.55,885,
10) Adrian Sutil Saksa, Force India 1.56,309,
11) Rubens Barrichello Brasilia, Williams 1.55,330,
12) Vitantonio Liuzzi Italia, Force India 1.55,653,
13) Nico Hülkenberg Saksa, Williams 1.55,857,
14) Pedro de la Rosa Espanja, Sauber 1.56,237,
15) Sebastien Buemi Sveitsi, Toro Rosso 1.56,265,
16) Kamui Kobayashi Japani, Sauber 1.56,270,
17) Vitali Petrov Venäjä, Renault 1.56,619,
18) Jaime Alguersuari Espanja, Toro Rosso 1.57,071,
19) Timo Glock Saksa, Virgin 1.59,728,
20) Jarno Trulli Italia, Lotus 1.59,852,
21) Heikki Kovalainen Suomi, Lotus 2.00,313, (loppukilpailun 15. sija)
22) Lucas di Grassi Brasilia, Virgin 2.00,587,
23) Bruno Senna Brasilia, Hispania 2.03,240, Arton Sennan veljen poika.
24) Karun Chandhok Intia, Hispania 2.04,904.


Satunnainen ulkoilija kulki ahdasmieliyyden jalanjälkiä
Vastasatanut pakkaslumi oli peittänyt kaupungin jo likaisen harmaaksi muuttuneen maiseman, nyt se oli raikkaan aamupakkasen ansiosta mitä loistavin ulkoilusää. Satunnaisen ulkoilijan suunnistaessa kohti toria vastaan tuli tuttu kuuntelija, jolla on aina aikaa pikku mielipiteiden vaihdolle. Tällä kertaa ajatuksia ammennettiin päättyneestä Arkkipiispan vaalista, joka oli päättynyt turkulaisen Kari Mäkisen voittoon. Satakuntalaiset olisivat halunneet Helsingin yliopiston dogmatiikan professorin Miika Ruokasen voittoa, eroa tuli kuitenkin 11 ääntä. Mäkinen olisi ollut lähempänä satakuntalaisuutta ja länsi-suomea kuin Ruokanen, mutta Mäkisen homomyönteisyys ei sopinut satakuntalaisille.
Tämä tapaus jos mikä taas osoitti peri satakuntalaista ahdasmielisyyttä. Muualla Suomessa vedetään aina kotiinpäin jos ehdokas on omasta maakunnasta, ja sehän näkyy poliittisissa päätöksissä. Myöskin tapetille päässyt Porin kaupungin johdosta tehty hyvinvointi tutkimus uppoaa pärekoriin jonne tutkimustulokset piilotettiin, eikä Ylelle annettu jutun teko materiaalia. Kaupungin henkilöstön työhyvinvointi ei ole aivan kintaalla viitattava asia, veronmaksajien rahoistahan on kyse ja kuinka hyvän vastineen he rahoilleen saavat. Siksi avoimmuus johdon taholta kertoa veronmaksajille omasta pahoinvoinnistaan olisi aivan ykkös asia. Satakuntalainen nuori sukupolvi on kyllä raikkaampi mielipiteissään ja toivottavasti myös päätöksien teossa kun sen aika tulee, kuin koko ikänsä samaa lehteä käännellyt vanhempi sukupolvi. Kuuntelija oli avannut suunsa sanoakseen jotain kun satunnainen ulkoilija suunnisti jo kohti kalakojua mutisten mennessään jotain ahdasmielisyyden myrkyttävästä vaikutuksesta ja siikakeitosta.

F1 kausi käynnistyy 12.3.2010 suora lähetys vapaista harjoituksista klo 08:55. Tulospalvelu.

Poliisin nettivinkki parantamaan kansalaisten ilmoitusaktiivisuutta.

Turussa Aurajoen ylikulkeva Myllysilta notkahti lauantai-aamuna 6.3.2010 niin pahoin että tuskin korjataan. Uuden sillan rakentaminen nopeimmillaankin kestää puolitoista vuotta. Katso video sunnuntailta 7.3.2010 kuinka kansa oli saapunut katsomaan turun uutta "nähtävyyttä". Romahdus kahviakin oli tarjolla rannan laiva kahvilassa.

Kimi Räikkösen Meksikon MM ralli päättyi rajuun ulosajoon. Katso video.

Oscarit jaetaan 7.3.2010, Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. IS arvioi voittajat.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK haluaa pullistella kun takana on porvarihallituksen tuki. Muutosturvan vaikutus palkkakustannuksiin olisi 0,1-0,2 prosenttia, EK haluaa mielummin katkaista orastavan teollisuuden nousun kuin keskustella marginaalisista palkkakustannuksiasta. Mari Sarolahden vieraana MTV3:n aamu ohjelmassa satama lakosta keskustelemassa Tegnoligiateollisuuden varatoimitusjohtaja Risto Alanko ja metsäteollisuuden työmarkkinapolitiikan vastaava johtaja Jari Forss.

Vihdoinkin suomalaisilla urheilijoilla ilon päivä Vancouverissa. Naiset hiihtivät viestin olympiapronssille, edellisestä mitalista ehtikin kulua jo 22 vuotta, sekin pronssia Galgaryn kisoissa 1988. Toinen pronssi tuli naisille jääkiekossa.
Tanja Poutiaisen sijoitus oli 13:s suurpujottelussa. Miesten 4x10km viestissä Suomi viides 25 sekuntia kärjelle jääneenä. Kultaa otti Ruotsi hopeaa Tsekki ja pronssia Ranska. Ville Nousiaisen mukaan joukkueen kunnon mukainen suoritus. katso video. Taitoluistelija Laura Lepistöllä oli halu näyttää. Lauran mukaan hänen luistelunsa oli kauden paras ylivoimaisesti, jolla heltisi kuudes sija. Vancouverin viralliset kisasivut.

Sadalla miljoonalla dollarilla kuvia! Sillä summalla on arvioitu tietokonejätti Dellin ostaneen perinteikkään kuvatoimisto Magnumin. Arkiston 200 000 kuvan joukossa on Henri Cartier-Bressonin, Robert Capan ja René Burrin otoksia.

Räystäät kohta tippuu jääpuikkojen painosta. Porin Rosenlewin puimuritehtaan räystäällä roikkuu viisi metrinen puikko. Tehtaan ilmoituksen mukaan siitä ei ole vaaraa ohikulkijoille. Katso video.

Tulevaisuuden toiveita kännyköille.

Karttapalvelu voi pyöräyttää ison kännykkälaskun. Googlen intresseissä on tarjota kuluttajille tietoa. Operaattoreiden tehtävänä on kertoa omasta hinnoittelustaan kuluttajalle, sanoo Googlen maajohtaja Anni Ronkainen.

Vancouverin talviolympialaisten ensimmäinen suomalaismitali "pussihousu" hiihdossa saavutettu, kun Peetu Piiroinen pyörähteli hopealle. Muilla suomalaisilla ei kulkenut, Virpi Kuitunen ei jaksanut puristaa finaaliin asti. Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila ylsivät välieriin, muilta ei juurikaan nähty mainitsemisen arvoisia saavutuksia. Naisten syöksylaskussa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja hurjia ulosajoja. Voiton vei Lindsey Vonn USA. Ruotsalainen Anja Pärsön oli yksi voittaja suosikeista kunnes viime metreillä ajautui hurjaan ilmalentoon ja menetti mahdollisuutensa.

Ensi kesän Pori Jazz pidetään 17 -25. heinäkuuta.2010. Ohjelma julkaistaan 23.3.2010, lue lisää.

Autojen kulutuksen pienentäminen on vasta alussa.

Maailman suurin infrapunakaukoputki kuvasi Orionin sumun.

Porin Sanomien päätoimittaja Anne Nikka saattaa joutua käräjille kirjoitettuaan kansanedustaja Antti Vuolanteen olevan tissimiehiä joka tykkää puristella vaimonsa rintoja julkisellakin paikalla. Vuolanteen vaimo loukkaantui kirjoituksesta niiin että jäi sairauslomalle opettajan työstään ja harkitsee kanteen nostamista Nikkaa vastaan.
Haku aihepiiristä: Peter Andre tyrmistyi vaimonsa jättirinnoista, sinkkuäidin Tallinnan tuliaiset, silmänruokaa, Vanhasen Ikea tuttu.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosta pidetään äärettömän itsekeskeisenä narsistina ja omaa polkuaan kulkevana tuuliviirinä, joka ei kuuntele muita eikä alennu sosiaaliseen kanssakäymiseen. Hän käskyttää, läksyttää, muuttaa mielipidettä kolme kertaa päivässä, ei kommunikoi, eikä tunne sanaa keskustelukulttuuri. Näin sivaltaa Porin Sanomien päätoimittaja Anne Nikka kaupungissa tehtyä ilmapiiritutkimusta jonka tulos kaupunginjohtajaa koskien julistettiin salaiseksi ja sitä on vaadittu avattavaksi jotta asioista saataisiin oikea kuva.

Tapani Kansalle tauon paikka. Muistatko Delilah?

Yhdysvalloissa pian käytössä gigan verkkoja, kun Sodankylässä megaset mokkulat tökkii.

Vladimir Putin lupasi puhdistaa Kalingradin! Jäikö Putinilta sanomatta, jos suomalaiset maksavat.