dpk.fi

2010/6

Suomalainen tekee töitä 300 tuntia pidempään. Suomalaiset työskentelevät vuodessa jopa 300 tuntia monia muita eurooppalaisia pidempään, tuore selvitys kertoo. Suomessa tehtiin vuonna 2008 keskimäärin 1 728 tuntia vuodessa töitä, kun Hollannissa työntunteja kertyi vain 1 389.

Kirjoittaako Helsingin Sanomien toimittajat keskustelupalstojen kommentit itse? Sellainen mielikuva useille hesarin mielipide kirjoittajille on tullut. "Usein tuntuu että lehden toimittajat taitavat itse kirjoittaa juttujensa linjaa myötäileviä kommenttikirjoituksia, varsinaisten lukijoiden kommentit sen sijaan sensuroidaan." Kirjoittaa eräs kommentoija.

Viisi tornia ja Areena rautatien päälle, Pirkanmaalla jytää.

Tampereelle toimii yritys joka ilmoittaa toimivansa Suomen verotussysteemin ulkopuolella, eli siis harmaalla alueella.

Uusi Suomi ei kanna vastuutaan puheenvuoro kirjoittajien solvaus kirjoituksista. Yksi puheenvuoro kirjoittajista Jouko Piho saa jatkaa solvauslinjaansa. Kristillisdemokraatteja edustava Piho tuskin puolueen kannatusta lisää. Päätoimittaja Markku Huuskon mukaan kyse on ”yhteiskunnallista kansalaiskeskustelua edistävästä palvelusta”, jonne tulevia tekstejä ei ”sananvapautta kunnioittaen tarkasteta yleisesti ennakkoon”.

Malboromies kongressiin. Boehner on luvannut äänestäjille, että republikaanit pyrkivät pysäyttämään Obaman radikaaliksi ja vasemmistolaiseksi kutsumansa agendan. Lännensankarilta Tex Willeriltä näyttävä Boehner tunnetaan ketjupolttajana.

Oikeistolaiset voittivat vaalit Yhdysvalloissa. Yksilön oikeuksia korostava puolue hyväksyy sosiaalietuuksien leikkaukset ja vähävaraisten sekä työttömien etujen heikennykset.

Usari ja Hesari, töttöröö. Verkkopalvelut kilpasilla lukijoista.

Kärä Helsingborg... sanoi Prinsessa Victoria. Expressen TV.

SAK julkisti teesinsä harmaata taloutta vastaan. Harmaalla taloudella toimivat ulkomaiset yritykset pystyvät toimimaan jopa 25 prosenttia halvemmilla hinnoilla kuin suomalaiset yritykset.

Hylsytöntä WC paperia tehty suomessakin.

Haluatko vahtikoiraksi sananvapaudelle?

Kehittyvien maakuntien suomen poisjäänti supistaa keskustan vaalibudjetin puoleen.

Kunta kilpailutti mummosi.

Pekka Haavisto harkitsee presidenttiehdokkuutta.

Hätäkeskuksiin soittavat häiriköt pian jonon hännille.

Jos autosi ei jarruta, sammuttaa moottorin tai tekee jotain muuta epätavallista, syynä voi olla virus moottorinohjausyksikössä. Hakkerit ovat tulossa myös autoihin. Langattomien yhteyksien määrä autoissa lisääntyy. Jo nyt autot esimerkiksi lähettävät langattomasti tietoja huoltoon, ja tulevaisuudessa ne välittävät toisilleen tietoa kelioloista ja ruuhkista.

Sukunimesi kertoo mistä tulet. Yleisempien sukunimien luettelo kunnittain.

Laivabongarit vallanneet Ruissalon Saarronniemen. Jättiristeilijän Allure of the Seasin lähtöä seuraamaan on saapunut ihmisiä tasaisena virtana leirintäalueen hiekkarannalle. Varaa risteily tästä.

Dowload Wallpaper, Eyjafjallajökull Volcano, Iceland

Ancient Aliens. What Are the Pyramids? The series premieres thursday october 28.2010. History Chanel.

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko näkee perussuomalaisten puheenjohtajassa Timo Soinissa pikku demarin. Kehitysapua Soini leikkaisi kymmeniä prosentteja ja näin myötäilee kansan näkemyksiä joka suurelta osin pitää sitä aivan turhana. Maahanmuuttoa kutistettaisiin minimiin. Jo näillä toimilla Soini varmistaa hyvän vaalimenestyksen ja syö monia keskustan kannattajia maaseutukunnista.

Avaruusluotain Deep Impact kuvaa Hartley2 komeettaa 4.11.2010 sen ohittaessa maan 700 kilometrin etäisyydeltä ja pyrkii ottamaan 64 000 kuvaa. Nasan videoita avaruudesta.

PAMI:n mainos "Pelastu tai niele "voitti Kuukauden Parhaat Sekunnit -kisan. Loistavasti toteutettu yksinkertaisin keinoin tärkeästä asiasta. Oletko työelämässä virran vietävänä, kysyy mainos.

Talvivaara voi olla uusi ihmeidentekijä.

Nokia sijoittajat: Tämä kannattaa pitää mielessä.

Asiantuntija: Nokian etsittävä itselleen uusi rooli.

Miljonääriäidit juhlivat kuin teinit.

Kolesterolilääkkeetkö turhia? Näin väitettiin Ylen Mot ohjelmassa. Asiantuntijat kertoivat että kolesterolilääkkeet voivat jopa nostaa kuolemanriskiä, aiheuttavan haima tulehduksia ja diabetesta.

Miehet, miksi ette aja oikeuksianne? Kysyy Kansan Uutisten kirjoituksessaan Milla Pyykkönen. Henry Lasanen, sukupuolijärjestelmän tutkija vastaa.

Google joutuu uudelleen tutkintaan Britanniassa, wlan vakoilustaan.

Teetä itsellesi tälläinen, niin menestyt.

Ei uskoisi samaksi mieheksi , kuin vuonna 2004 otetussa kuvassa.

Turun telakalle mieluinen päätös. Viking Line tilaa laivan Turusta. Laivan on määrä aloittaa liikenne Turun ja Tukholman välillä vuonna 2013. Aiesopimus sisältää myös option toisesta laivasta.

Venäjällä armeijassa ei lepsuilla.

Hiihtoliitto lainasi urheilijoiden rahoja kuluihinsa.

Jari Tervon miekka on sivaltanut: "Kristillisdemokraatit vastustavat kaikkea, mikä heidän mielestään vie nyky-yhteiskuntaa kauemmaksi heidän ihanneyhteiskunnastaan. Se oli heidän kuvitelmissaan voimissaan joskus 1950-luvun alussa. Silloin tytöt niiasivat eivätkä ehkäisseet. Silloin pojat ottivat lippalakin päästään, kun rovasti vipusi itsensä ratikkaan. Tällaista yhteiskuntaa ei tietenkään koskaan ollut olemassakaan muualla kuin haaveissa. " Tervo herätti taas tällä kirjoituksellaan suuren joukon nukkuvia.

Vihreiden Anni Sinnemäki puhuu asiaa ja kutoo Kristillisdemokraatteja verkkoon.

Matin oma elämä: Kuka jaksaisi katsoa elokuvan verran nurmijärveläisen absolutistin elämää?

Arkkipiispa Kari Mäkisen kanta paljastui, homoparien kirkko vihkimistä hän pitää mahdottomana ajatuksena.

Malmön sarja ampujalla jopa 15 uhria. Skottlossningar i Malmö kopplas samman. Lue lisää SvD:stä

Hoitoalalle halutaan  lisää henkilökuntaa lyhyemmällä koulutuksella, senkin uhalla että hoitotaso laskee.  

Tämän hetken tuulivoimalat katoavat kun tilalle tulevat tuulessa huojuvat tangot.

Kulttikanava MoonTV palaa televisioruutuun MoonTV kertoo itse lisää.

Loimaan kassa syö tulojasi. Monelle pienituloiselle Loimaan kassaan kuuluminen voi tulla kalliimmaksi kuin ammattiliiton kassa.

Kirkosta eronneet saavat äänestää seurakuntavaaleissa 14-15 marraskuuta. Ne 30 000 jotka erosivat homokohun innoittamina voivat siis ottaa kantaa kirkon tuleviin päätöksiin, jos ovat olleet seurakunnassa kirjoilla 15 elokuuta. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakuntalaiset.

Nyt tähtitieteilijä Esko Valtaoja suuntaa kaukoputkensa homo keskusteluun.

Kirkko ja kadonneet lampaat: Jukka Relander.

Joutuiko kokoomuksen verkkouutiset mainostajien painostuksen kohteeksi ja poistamaan artikkelin Irlannin asuntokuplasta? Lue artikkeli Googlen välimuisti tallenteena.

Neste Oilin palmuöljy ei kelpaa EU:lle.

Oletko BMI koukussa? Painoindeksi ei kerro koko totuutta.

En ole Juudaksen suudelma, sanoi Päivi Räsänen MTV3:n Huomenta Suomessa. Räsänen kirjoitti pamfletin Luther säätiölle jossa hän kertoi, että homoseksuaalisuus johtuu ihmisen kehityksen häiriöistä lapsuudessa tai nuoruudessa. MTV3:n vaaliasiantuntija tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund Åbo Akademista, näkee  Kristillisdemokraattien yrityksen saada  suomalaiset vanhakantaisen näkemyksen omaavat vaaliuurnille. Helsingin piispa Irja Askola pohtii viime aikaista kirkosta eroamis-ilmiötä Ajankohtaisen kakkosen homoillan jälkeen.

Uusi Päivä, häivähdys Suomi TV:tä. Ylen suursatsaus on täydellinen floppi. Täydellisen epärealistinen kuvaus Suomalaisesta elämästä, elämästä jossa ei kiroilla, ei juoda alkoholia, hymyillään vaikka tekisi mieli potkaista munille.

Suomen Hornetit saamassa 500 kilometrin päähän kantavat Taurus ohjukset.

Joukkopako kirkosta saanut melkoiset mitta suhteet. Vajaassa viikossa jo lähes 20 000 on eronnut kirkosta ja ilmeisesti Päivi Räsäsen (KD) kommenttien ansiosta. Voidaan myös kysyä, eikö tässä yhteiskunnassa saa ilmaista mielipidettään, ilman että joku marginaaliryhmä repii pelihousunsa.
Räsäsen haastattelu aamu Tv:ssä 18.10.2010

Verkkomainonta lähestyy elokuvaa ja voi olla tyylikkäästi tehty. Kuten tämä Tabion sukka mainos. www.tabio.com

Vuoden luontokuva 2010 valittu.

Syökö läskikerros aivokapasiteettiä?

Miksi suostumme syömään tällaista?

Facebook protestiin otti osaa 25 ihmistä. Tiedossa ei ollut, että kukaan eduskuntatalolle tulleista olisi jäänyt pois töistä protestin vuoksi. Paikalla oli muun muassa työttömiä ja vapaapäivää viettäneitä.

Iranin presidenttiä kiinnostaa homojen osoitteet, kyseli niitä toimittajalta.

Laajakaistaliittymien vauhti kiihtyy Suomessa.

HS.fi uudet keskustelusivut käytössä. Varaa nimimerkki ja kommentoi keskusteluja.

Kaikki Chilen kaivosmiehet pelastettu. Aurinkolasi valmistaja käytti tilaisuutta piilomainontaan. Lahjoittamalla 35 kappaletta 320 euron arvoisia aurinkolaseja lasinvalmistaja sai 41 miljoonan dollarin edestä mainosaikaa. Mainareiden tarinassa luvulla 33 on merkittävä osuus. Kaivosmiehille satelee paljon kaikenlaista, lomista elokuvasopimuksiin.

Joukkopako kirkosta, ylen homo ilta sai ihmiset pakenemaan kirkosta. Keskiviikkoon 13.10.2010 kello 17 mennessä 1200 oli eronnut kirkosta. Katso ohjelma.

Ylessä ei siedetä huumoria. Uutisankkuri sai potkut, harmittoman pilailun takia. Katso video. Yle vaati videon poistoa YouTubelta.

Ylen Aamu Tv:ssä , Chilen kaivoksen tunnelmia ensimmäisen miehen noston jälkeen.

Chilen kaivosmiesten nosto alkaa 13.10 klo 06 Suomen aikaa. MTV:n uutiset näyttää Chilen kaivosmiesten nostamisen suorana lähetyksenä sekä netissä että Huomenta Suomessa. Suora lähetys myös Areenassa. CNN:n live kuvaa.

Matti Vanhasesta poliisitutkinta. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin mukaan asiassa on syytä epäillä rikosta. Kaikki valiokunnan neljä keskustalaista jäsentä eli Hannes Manninen, Tuomo Hänninen, Elsi Katainen ja Hannu Hoskonen jättivät yhteisen lausunnon, jonka mukaan he eivät pitäneet poliisitutkintaa tarpeellisena. Tämähän oli tiedossa, eihän omat koirat pure. Tarvitseeko demokratia yksisilmäisiä keskustalaisia poliitikkoja? Perustuslakivaliokunnalla ei ollut vaihtoehtoja. Jos se olisi ratkaissut asian toisin, julkinen huuto ja närkästys olisi ylittänyt kaikki järjelliset mittasuhteet.

Tavarataivas, kiinankieltä taitaville.

Niklas Herlinin sinänsä ihan asiallinen kirjoitus sai kommentti ryöpyn aikaiseksi. Suunnitelmat keskustelupalstojen kommenttien sensuroinnista tekisivät niistä aika värittömiä. Kuten esimerkiksi tämä blogi, jonka kaikki kommentit sensuuri on niellyt.

Mikael Jungnerin mielestä Timo Soini on sisäänheitto tuote.

Pääministeri Kiviniemen puoliso Juha Louhivuori tienaa yhdenmiehen yrityksellään ihan kohtalaisesti.

Auto ajoi itse itseään, apukuski seurasi toimettomana vierestä. Googlen kehittämä auto on tulevaisuutta. Lentävästa autosta ei ole kuulunut mitään vaikka toimitukset pitäisivät jo olla käynnissä. Yhdysvaltalainen Terrafugia yritys lupasi lentävän autonsa olevan myynnissä 2009.

Pohjois-Korealaista täsmällisyyttä. Kim Il Sungin aukiolla Pjongjangissa pidettyä paraatia oli myös seuraamassa Kim Jong Il.

Maahanmuutto kriittisistä kirjoituksistaan tunnettu liittyi perussuomalaisiin.

Keskustapuolueen markkinointiviestinnästä saattaa tulevissa vaaleissa vastata mainostoimisto Skandaali. Ainakin nimenperusteella keskustapuolueen linja ei tule muuttumaan.

Haja-asutusalueiden kaivovesissä ulostetta. Lähes miljoona suomalaista vuosittain saattaa nauttia oman kaivon kakka cocktailia.

Kiinalainen kurkunleikkaus politiikka ei salli arvostelua. Kiina raivostui Norjalaisille Nobel komitean palkkittua kiinalaisen ihmisoikeus aktivisti Liu Xiaobon Nobelin rauhanpalkinnolla. Missä on Nobel palkitun vaimo? france24.com Kiinan uskotaan rankaisevan Norjaa Nobel palkinnosta.

Vihreästä liikkeestä on tullut  elitistinen porukka. Maailmaa syväilevä ja hyväilevä etujoukko, joka asuu Helsingissä ratikka kiskojen kolinassa tuntematta käytännön arkea. Timo Soinin luonnehdinta Vihreästä liikkeestä, Ajankohtainen Kakkonen.

Haluaisitko kuunnella matkoillasi kirjoja? Kirjoja voi ladata myös MP3-soittimiin.

Kapitalismin kriisi animoituna. Hauska kuvaesitys, huumorin ja faktan keinoin esitettynä.

Panu Rajala kertoo naisistaan, MTV3:n aamu tv:n lähetyksessä 7.10.2010.

Tukholman helikopteri ryöstöstä pitkiä vankeustuomioita.

Puolitoista vuotta (maaliskuu 2012) ja Suomi on konkurssikypsä, täräyttää  kansanedustaja (curling) Markku Uusipaavalniemi. Onko sillä paljonkaan merkitystä kun maailmanlopun pitäisi tulla samana vuonna.

Vihreiden Jyrki Kasvi ja Vasemmistoliiton Minna Sirniö keskustelevat netin vihakirjoituksista.

Terveydenhuolto on hassannut vuodesta 2003 it hankkeisiin 100 miljoonaa euroa valtion rahoja. Mitä rahoilla on saatu aikaan?

Valtionvarainministeri Jyrki Katainen (kok) hermostui Kari Rajamäelle (sd) Rajamäen syyttäessä kokoomusta rikollisten suosimisesta.

Rovasti Anssi Joutsenlahti lupaa luovuttaa koko kansanedustajan 6335 euron kuukausipalkkansa hyväntekeväisyyteen jos tulee valituksi kevään vaaleissa. Joutsenlahti on kyllästynyt ahnaasti omia etujaan ajaviin kansanedustajiin. Nähtäväksi jää tuleeko muita eduistaan luopujia ehdolle. Ehdolle asettuvista julkkiksista monille on kuitenkin se palkka tärkein kriteeri, asia tai aate ei niinkään.

Professori: Olkaa epäluuloisia poliitikkoja kohtaan.

Pidätkö oluesta? Oluen ystävien Oktoberfest tarjoaa tänäkin vuonna tuopin jos toisenkin janoisille vierailleen.

Niklas Herlin sallisi kerjäläisille yrittäjien vapauden.

Pankki ja viranomaiset olivat huolissaan lapsettoman leski rouvan(66v) rahankäytöstä, rouvalle määrättiin edunvalvoja. Leskirouva keräsi kotikirjastoaan tutun kirjaedustajan avustuksella ja ehti sijoittaa kirjoihinsa 70 000 euroa kun pankki kiinnitti huomiota rouvan suuriin käteisnostoihin, 3000-6000 euroa kerralla. Kirjojen hankinnoissa avustanut haastettiin oikeuteen. Viranomaisten mukaan rouva oli joutunut ahneen taloudellisen hyväksikäytön uhriksi. Rouva oli toista mieltä kuin hänelle määrätty edunvalvoja, poliisi ja virallinen syyttäjä. Omasta mielestään hän on kykenevä päättämään rahankäytöstään ja oli erittäin tyytyväinen kirjahankintoihinsa eikä mielestään ollut maksanut ylihintaa. Oikeuden kuulema ”antiikkikauppias” arvioi Kalle Päätalon 24 -osaisen Päätalo sarjan arvoksi 120 euroa, kun rouva oli maksanut 570 euroa. [!]

JSN, julkisen sanan neuvosto laatii ohjeita keskustelupalstoille. HS:n JSN-jutun taustalla on aiemmin tällä viikolla järjestetty keskustelutilaisuus, jossa keskustelupalsta-asiaa käsiteltiin. Keskustelutilaisuus ei ollut mitenkään yksimielinen, mutta jonkinlainen konsensus tuntui vallitsevan siitä, että keskustelupalstoilla julkaistavaa materiaalia ei voi nykyisten Journalistin ohjeiden avulla hallinnoida, koska ne eivät ole toimittajien tuottamaa ja journalististen prosessien kautta syntynyttä sisältöä.

Nokian N8:n Jenkki arvostelijat puolueellisia Applen puhelimelle.

Pakkoruotsi  puolesta ja vastaan keskustelu saa kommentoijat heittämään bensaa liekkeihin. Arja Alho kannattaa ja Eija-Riitta Korhola pitää sitä turhana. Harakkakin haluaa sotkea soppaa.

Oletko miettinyt kuinka sijoittaisit mahdollisen lotto voittosi? Tässä yksi vaihtoehto.

Hooters tulossa Suomeen. Hampurilaisia odotellessa voi silmäillä muuta tarjontaa. Ketju tunnetaan paitsi hampurilaisista ja voileivistään myös niukkaa työasua käyttävistä tarjoilijoistaan. He ovat kaikki naisia.

Google esittelee televisionsa jossa on Googlen käyttöliittymä. Televisiot valmistaa Sony.

Nokia N8 vastaan IPhone4. Eroja on, ensituntumalta Apple vaikuttaa vakaammalta. Jatkossa IPhone säilyy markkinoilla kun Nokia ehkä tuo jo uuden mallin  ennen kuin N8 on edes kerännyt vakiintunutta käyttäjäkuntaa. Nokian maine jatkuvasti uusia malleja markkinoille tuottavana yrityksenä ei välttämättä ole eduksi, jos haluaa keskittyä laatuun.

IPhone saattaa loppua Elisan kaupoista, sen kun saa ilman kytkyä, Soneralla se on kytkykauppa tuote.

Maantiepyöräilyn MM -kisat 29.9-3.10-2010, Melbourne Australia.
EUROSPORT perjantaina1.10.2010 klo 9:30, selostus Christian ja Peter Selin. Lue lisää...

Pian ei tarvita vaateliikkeitä, riittää kun on maaliliikkeitä.

Ensimmäinen elämänvyöhykkeellä sijaitseva eksoplaneetta on löytynyt.

Haluatko tämän pukeutumistyylin lisääntyvän Suomen katukuvassa? Muutos 2011 ei halua.

Henry Laasanen yhden ajatuksen (naisten)mies. Näin voisi ajatella luettuaan Virpi Salmen HS kolumnin Laasasesta. ”Millainen on naisellinen nainen” Laasanen käsittelee jutussaan naisellista olemusta. ” Naisellinen nainen käyttää pukeutumisessaan keveitä asusteita, kuten satiinia ja silkkiä. Sellaisia vaatteita, joita miehet eivät käytä. Värit ovat pehmeitä ja kirkkaita. Housut eivät ole erityisen naisellinen asuste. Naiselliset asut korostavat naisen vartaloa”.

YouTube ei joudu ennakko tarkastamaan videoitaan. YouTuben ei tarvitse ennakko tarkistaa palveluun tulevia videoita tekijänoikeusrikkomusten varalta. Oikeus huomioi, että mediayhtiöillä on resursseja ja keinoja tekijänoikeuksiensa valvontaan. Video sivusto toimii lain mukaan, kun se poistaa tekijänoikeuksia rikkovan materiaalin vasta oikeudenhaltijan pyynnöstä. Jo videoiden määrä tekisi ennakkosensuurin lähes mahdottomaksi: palveluun ladataan joka minuutti yli 24 tuntia videota.

Tulevaisuuden supersankarit on tehty titaanivaahdosta.

Kurjat Kuppilat –sarjan rääväsuinen Gordon Ramsay kylvää kuolemaa.

Onko tämä uutinen? Pekka Siikala jättää blogi kirjoittelun kolmeksi viikoksi. Ehkä se on uutinen koska hän on siitä bloginkin kirjoittanut. Nauti Pekka lomasta ja palaa entistä kriittisempien kirjoitusten kanssa persujen kimppuun. Sillä jos persut aikovat kevään vaaleissa voittaa pitää heillä olla järkeviä ehdotuksia työttömyyden ja tuloerojen kaventamiseksi. Pelkällä mamujen solvaamisella ei pitkälle pötkitä.

Wall Street: Money Never Sleeps. Michael Douglas palaa legendaarisen liikemiehen Gordon Gekkon rooliin Oliver Stonen trillerin odotetussa jatko-osassa.

It – alalla työskentelevä Jyri Sahlsten (Paula Lehtomäen puoliso) on paljastanut Talvivaaran osakkeidensa hankinta ajankohdan.

Uuden Suomen toimitus on tehnyt tutkivaa journalismia, selvittäessään Talvivaaran kaivoksen kurssi kehitystä. He ovat päätyneet kurssikehityksen nousun johtuvan Nikkelin maailmanmarkkinahintojen muutoksista, vertaamalla kahta taulukkoa rinnan. Onneksi lehdistössä on vielä syvällistä tutkivaa journalismia.

Pekka Siikalan mielestä Perussuomalaiset tappavat demokratian.

Oletko Linux fani? Lue Mikki softan ja Linuxin kannattajien mielipiteitä, saadaanko Linuksilla säästöjä.

The Final Call – Helsinki Real Time Event 25.9.2010 Lauantaina 25. syyskuuta virtuaalisella Helsinki-Vantaan lentoasemalla järjestetään vuoden suurin IVAO-tapahtuma Pohjois-Euroopassa: The Final Call – Helsinki Real Time Event. Tapahtuma kestää kaikkiaan 7 tuntia, alkaen kello 14.00 ja päättyen kello 21.00 (11-18 UTC).

Sveitsin parlamentissa osataan sentään nauraa, jos laki on niin kimuranttia ettei lukija itsekään sitä ymmärrä.

Talouslehti Forbes, Amerikan rikkaat on listattu. Bill Gates edelleen ykkösenä . Miljonäärit ovat rikastuneet entisestään, sillä yli puolet ovat kasvattaneet omaisuuttaan viimevuotisesta.

Ex – pääministeri Matti Vanhasen lokatausta ei kelvannut Metsäteollisuus ry:lle. Kesällä 2009 Vanhanen haki paikkaa metsäteollisuuden johtoon. Kielteiseen päätökseen oli monia syitä. Nuorisosäätiön rasitteet, huopaaminen ydinvoima kannassa. Keskustatausta, olisi ehkä pitänyt liikaa metsänomistajien puolta. Vanhasella tuskin olisi ollut kykyä tulla toimeen ay-väen kanssa. Eikä eläkeiän nostopuheetkaan metsäteollisuuden johtoa miellyttäneet. Alan tuntemus hatara ja englannin kielitaitokaan ei ollut hallussa, Metsäteollisuus ry:stä kerrotaan.   Vanhanen pääsi kuitenkin omiensa joukkoon. Perheyritysten liiton palkattua hänet,  jonka jäseninä kehittyvien maakuntien Suomen lähellä olevia yrityksiä.   

Miljonääriäitien kielenkäytössä kakka kuulostaa runolliselta. Tv kanava Liv. Voin luvata, että tämä ohjelma kamppailee syksyn hauskimman ohjelman tittelistä, ohjelman tuottaja Joonas Hytönen toteaa. [!].

Kakkalaki, on tullut jäädäkseen. A-talkissa Vapaa-ajan asukkaiden liiton puheenjohtaja Jouko Taskinen kysyi ministeri Paula Lehtomäeltä miksi Talvivaaran kaivoksen ei tarvitse poistaa typpeä vesistään kun mummon mökin omistajan täytyy se tehdä. Ministeri ei osannut vastata, kertoi että ei tunne asiaa. Kansanedustaja Pertti Hemmilä kokoomus kertoi yhden ihmisen tuottavan   800 grammaa fosforia vuodessa ja lannoittavan nurmikkoaan kahdeksalla (8) kilolla fosforia. 800 gramman poistamiseksi pitää hankkia kymmenien tuhansien puhdistuslaitteet kun nurmikkoa saa vapaasti lannoitella, puhumattakaan maanviljelyksen valumavesien fosfori kuormasta vesistöön.

Talibanien matkassa. Norjalaisdokumentaristi Paul Refsdal sai viime lokakuussa unelmatilaisuuden. Hänelle tarjoutui harvinaislaatuinen tilaisuus seurata taliban-johtaja Dawran Safia ja hänen perheensä elämää Afganistanin vuoristossa. Paikassa, jossa talibanit varustautuvat iskuihin länsimaisia joukkoja vastaan ja pakenevat Nato-joukkojen hyökkäyksiä. Refsdalkin joutui välissä pakenemaan pahimpia iskuja kuukaudeksi. Video.

Tämän ministeri Lehtomäen olisi pitänyt kertoa.  Ei maininnut, että hän vastasi vielä elokuussa Talvivaaran kaivoksen ympäristöhaittoja koskevaan kirjalliseen kysymykseen. Talvivaaran osake nousi Lehtomäen ostosten jälkeen .30 prosenttia, oliko sisäpiiri tietoa ennen kauppoja?  Onko sopivaa korkeassa asemassa olevalle virkamiehelle sallia taloudellisia sidonnaisuuksia joissa on pienikin epäilys oman edun tavoittelusta? Vaikka tässä Lehtomäen tapauksessa asia sovittiinkin keittiön pöydän ääressä, se ei tee asiasta yhtään näkymättömämpää. Lehtomäen aviopuolison, kahden alaikäisen lapsen, veljen ja äidin lisäksi ainakin Lehtomäen toinen veli, käly, ja anoppi ovat myös ostaneet tämän vuoden aikana Talvivaaran kaivoksen osakkeita. Video, Lehtomäki kertoo sijoituksistaan.
Suomenmaa (Keskustapuolueen lehti) kiittelee Lehtomäkeä.

Suomalainen mies on lähempänä apinaa kuin muslimiveljensä. Näin kirjoittaa Kokoomuslainen Anu Palosaari Tampereelta. Palosaari kirjoitti myös naisen seksuaalisuudesta ja sai runsaati palautetta.

Rinki kiristyy, salailu ei voi olla näkymättä ensi kevään vaaleissa, kansa aprikoi. Keskustan piirijohtajat antoivat pääministeri Kiviniemelle synninpäästön. Valtio-opin professori Heikki Paloheimo Tampereen yliopistosta suosittelee pääministeriä harkitsemaan rahoituksen tarkempaa julkistamista. Perustuslakivaliokunta aloitti Matti Vanhasen esteellisyysasian käsittelyn.

Ministerien tuhlailuun pitäisi puuttua. Ranskassa valtion varoja tuhlannut erosi, Suomessa ei.

Tv2 Silminnäkijä 20.9.2010 klo 22:05, Suomalainen kotihoito merkitsee vanhusten heitteille jättöä.

Rasvoja pahemmaksi riskiksi ovat nousemassa nopeat hiilihydraatit.

Maahanmuutovastainen ruotsidemokraatit saivat vajaat 6 prosenttia äänistä. Ruotsalaislehdistö kauhistui maahanmuuttovastaisen puolueen pääsystä valtiopäiville. Viime syksynä Ruotsin Sosiaalidemokraattien puoluejohtaja Mona Sahlin sanoi enemmistöhallituksen olevan välttämättömän ruotsidemokraattien pysäyttämiseksi.  Ja näin kävi.

Hernekeitto, julistaa miehen ääni pakastimesta. Ääni kuuluu kun Helsinkiläinen Alice Kauppinen 94, vetää kotinsa nurkassa hyrräävästä ateria-automaatin pakastimesta esille päivän aterian.

Puhuva ruoka-automaatti auttaa vanhuksia Ateriat säilövä ja lämmittävä laite voi korvata ovelle saapuvat lähetykset Ovelle saapuvia aterialähetyksiä odottavat vanhukset voivat pian saada päivällisensä ruoka-automaatista. Iäkkäille kotona asuville suunniteltu puhuva automaatti sekä säilöö että lämmittää valmiit ateriat.

Automaatissa oleviin pakastimiin ladataan kahdeksi viikoksi asiakkaan valitsemat annokset, jotka voi lämmittää laitteen kiertoilmauunissa silloin kun haluaa. Palvelun on kehittänyt suomalainen Menumat, joka vuokraa automaatteja asiakkaidensa koteihin.

Tiettävästi vastaavaa palvelua ei muualta maailmasta löydy. Pääruokien hinnat vaihtelevat noin neljästä viiteen euroon, jälkiruoat ovat edullisempia. Lisäksi laitteen käytöstä veloitetaan 1,70 euron palvelumaksu päivää kohti. Ruokalistalta löytyy 40 erilaista pääruokavaihtoehtoa ja parikymmentä jälkiruokaa. Automaatin käyttäjät voivat syödä esimerkiksi lihapullia kermakastikkeessa, lohikeittoa tai broileria yrttikastikkeessa.

Menumatin toimitusjohtajan Jukka Penttisen mukaan listalle on lisätty käyttäjien pyynnöstä myös muutamia kasvisvaihtoehtoja. Osa aterioista sopii myös esimerkiksi laktoosi-intolerantikoille ja keliaakikoille. Menumatin ateriat valmistaa Finnairin tytäryhtiö Finncatering, joka on erikoistunut lentokoneruokiin.