dpk.fi

2011/10

Syyyskuu tulee ja hehkulamppu lähtee

Onneksi tilalle saa lähes aidon "hehkulampun", ja päälle vielä pientä extraa.

Mitä Flow olisi ilman graafista ilmettä

Hoemme usein mantran tavoin, että Suomessa ei osata tuotteistaa, vaikka esimerkkejä taidokkaasta tuotteistamisesta on lukuisia: kahviloita, ravintoloita, tapahtumia, vaatemerkkejä. Ja mikäli osaa tuotteistaa ruokakaupan, se ei ole mahdotonta pankin tai paperiyhtiön kohdalla.

Konttauskypärä!

Se on oiva esimerkki lapsille suunnatun turvateollisuuden rajattomuudesta. On sopimatonta edes kysyä, miten ihmeessä aikaisemmat sukupolvet ovat selviytyneet ilman konttauskypärää. Lapsihan on aarteista kallisarvoisin, ja varmuus on aina varminta. Kun vauva syntyy, häntä saattaa kotona odottaa jo satojen eurojen edestä portteja, lukkoja, kameroita ja pehmusteita.

Todellisia riskejä paremmin ilmiötä voikin selittää yhteiskunnan keskiluokkaistuminen, jonka seurauksena osalla vanhemmista on nyt käytettävissä historiallisen paljon aikaa ja rahaa. Lapsiin panostetaankin tavalla, jota 1960-luvun työläisperhe ei olisi voinut kuvitella. Silloin lapsista huolehtiminen tarkoitti ensisijaisesti ruuan ja vaatteiden turvaamista. Vanhempien ja lasten yhteinen aika oli se, mitä töiltä ja kotitöiltä jäi, eikä kypäriä käytetty edes pyöräillessä, konttaamisesta puhumattakaan.

Heinäluoma luovuttaa presidenttipelin

Heinäluoma kertoo, että Paavo Lipposen päätös lähteä mukaan kisaan muutti tilanteen. Heinäluoman mielestä Lipposella on ylivoimainen ulkopoliittinen osaaminen ja myös EU-asioiden kokemus.

Ollilastako Keskustalle presidenttiehdokas?

Puolueen sisältä myönnetään, että keskusteluja asiasta on käyty.

Topi Sorsakoski on kuollut!

Muusikko Pekka Tammilehto kuoli 58 vuoden ikäisenä. Hän oli syntynyt 27.10.1952. Suuri yleisö tunsi Pekka Tammilehdon Topi Sorsakoskena. Hän syntyi Tammilehtojen muusikkoperheeseen, jonka isä Tapio oli tanssimuusikko ja levylaulaja. Hanuria ja sittemmin kitaraa soittanut Tammilehto oli 1970-luvun alussa Antti -veljensä kanssa yhtyeessä Kalle Kiwes Blues Band. Topin uraa kuvina.

Jonny Deppin seikkailuelokuva peruttu

Joulukuun 2012 ohjelmistoon luvattu The Lone Ranger on peruttu. Seikkailuelokuvaan oli kiinnitetty Pirates of the Caribbean -elokuvien ohjaaja Gore Verbinski ja tähti Johnny Depp. Deppin oli tarkoitus näytellä Yksinäisen ratsastajan intiaanikumppania Tontoa. Ratsastajaksi oli kiinnitetty Armie Hammer.

Disney sulki tuotannnon paisuneen budjetin vuoksi. Tekijöiden kerrotaan tahtoneen 230-275 miljoonaa dollaria, mikä olisi tehnyt elokuvasta yhden kaikkien aikojen kalleimmista. Kallein elokuva tähän mennessä on Verbinskin Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla

Yritys joka myy lainvastaisia tuotteita!

Miksi viranomaiset eivät puutu lainvastaisten tuotteiden myyntiin.

Paavo Väyrynen analysoi omaa menestystään presidentinvaaleissa

Hän uskoo Paavo Lipposen ilmoittautumisen kisaan vahvistavan hänen asemiaan. Väyrynen on kyllä oikeassa siinä kun hän sanoo jos ”etelän mediaa” olisi uskominen, minulla ei olisi mitään mahdollisuuksia voittaa vuoden 2012 presidentinvaaleja eikä päästä edes oman puolueeni ehdokkaaksi”, tässä veikkauksessa Väyrynen on kyllä 100 prosenttisen oikeassa. Siitä hänelle peukku.

Vuorineuvos Jorma Eloranta leikkaisi

Julkisen sektorin palkoista pois 5 prosenttia.

Suomi TV josta piti tulla viides suuri valtakunnallinen tv-kanava tuhlasi 24 miljoonaa

Alle kolmessa vuodessa. Ei sitä tarvitse ihmetellä, jos ohjelmatarjonnan huiput koostuvat ikivanhan kymppitonnin lämmittelystä. Kansa äänestää peukalollaan.

Nahkurin orsilta kuuluu kummia

Paavo Lipponen lähtee presidenttikisaan

Voittamaan, kuten hän itse asian ilmaisi. Presidentti Halonen on tyytyväinen Lipposen suostumisesta SDP:n presidenttiehdokkuudesta käytävään esivaaliin. Timo Soini kommentoi tyypilliseen tapaansa, "Kansa päättää haluaako se uudistuksia, vai kuunnella menneisyyden horinoita".

Kuka sitten on SDP:n seuraava presidenttiehdokas

Vai tippuuko orsilta yllätyksiä? Se on täysi arvoitus. Eniten palstatilaa lehtien arvailuissa ja mediassa ylipäätään ovat saaneet Eero Heinäluoma ja Lasse Lehtinen . Kovia nimiä on muitakin. Pentti Arajärvi, Arja Alho, Tarja Filatov, Maria Guzenina-Richardson, Tuula Haatainen, Pekka Hallberg, Eero Heinäluoma, Lauri Ihalainen, Liisa Jaakonsaari, Ilkka Kantola, Johannes Koskinen , Lasse Lehtinen, Erkki Liikanen, Paavo Lipponen, Riitta Myller, Reino Paasilinna, Mitro Repo, Mikko Mäenpää, Kaari Utrio, Erkki Tuomioja, Jacob Söderman, Tuire Santamäki-Vuori, Jutta Urpilainen ja Thomas Wallgren. Itseluottamuksen puutteesta ei ehdokkaita ainakaan voi syyttää.

Mellakat jatkuvat Englannissa

Mellakoijien ja ryöstelijöiden naamioiden ja huppujen alta paljastuneiden kasvojen joukossa ei ole ainoastaan britannian köyhälistöä ja alaluokkaa, uutisoi brittiläinen The Telegraph -lehti torstaina.
Yksi syytetyistä on 19-vuotias Laura Johnson, joka syytteiden mukaan varasti mellakoiden aikana elektroniikkaa paikallisesta supermarketista jopa 5000 punnan edestä.
Muun muassa ranskaa ja englannin kirjallisuutta opiskelleen tytön isä on menestyneen yrityksen johtaja. Perheen koti sijaitsee rikkaalla alueella maalaismaisemissa suuren tontin ja tenniskentän ympäröimänä.

Tunkiotutkija Juhani

"Omasta mielestään Suomen virallinen poliittinen historia" Suomi, väittää lukinneensa Paavo Väyrysen valtiovierailulla komeroon jottei hän vahingoittaisi maataan tai itseään puheillaan. Väyrysen seuraavasta kirjasta saamme ehkä lukea, kuinka hän bongasi Juhani Suomen tonkimassa hänen roskapussejaan.

Englannin mellakat levisivät Mancesteriin

Lontoo. Manchester nousi Britannian mellakoiden neljännen yön päänäyttämöksi. Poliisi kuvaili mellakoita kaupungin pahimmiksi 30 vuoteen.

Hakatun brittipojan ryöstö

Taltioitui Youtube-videolle

Bettina Sågbom perehtyy uudessa sarjassaan ruotsinsuomalaisuuteen

Talk show -emäntä  Bettina Sågbom perehtyy uudessa  Bettina Tukholmassa  -sarjassaan ruotsinsuomalaisuuteen.  Vieraat ovat ensimmäisen, toisen ja kolmannen polven ruotsinsuomalaisia. Ensi maanantaina alkavaa sarjaa näytetään FST5:n lisäksi myös Ruotsin SVT:llä.

Ilmatieteen laitos varoittaa rankkasateesta

Vettä voi tulla tänään yli 20 millimetriä tunnissa Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Etelä-Korean puolustusministeri naapurimaan tappolistalla. Pohjois-Korea on lähettänyt eteläiseen naapuriinsa agenttiryhmän, jonka tehtävänä on tappaa puolustusministeri Kim Kwan Jin.

Jenni Lavikan mielestä aseharrastus kasvattaa hulluja ihmisiä. Kyllä metsästäjiä tarvitaan Jenni, vai haluaisitko elää keskellä susilaumaa.

Tänään otsikoissa: Vihapuheet ja kuukautiset
Suojaamaton netti voi tuoda syytteen

Vaikka avoimien wlan-verkkojen käyttö ei ole enää rikos, voi rikollinen hyödyntää verkkoasi rikoksentekovälineenä ja sinä saat syytteen. Yhteyden IP-osoite yksilöi käyttäjän rikokseen ja tekee syyttömästä rikollisen. Suojaa siis verkkosi.

Maahanmuuttokriittinen  Seppo Lehto syö neekerinsuukkoja tautivapaasti

A-studio haastattelee Lehtoa vankilassa.

Valtakunnansyytäjävirasto alkaa selvittämään vihapuheiden rajoja

Vihapuheiden määrä on lisääntynyt siinä määrin, että on aika katsoa yhdessä tarkemmin tuon lainkohdan sisältö ja selvittää, missä vaiheessa nettikirjoitteluihin pitää puuttua rikosoikeuden keinoin, milloin tulee kyseeseen sakko, milloin vankeus ja niin edelleen, sanoo apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Homma kutsuu

Keskustelemaan vihapuheista.

Ari Alsio Kokoomus Joensuu

"Tarja Halonen ja orgasmi". Onko Alsiolta karannut mopo käsistä? Alsio on plagioinut iskevän otsikoinnin iltapäivä lehdiltä, otsikointi suorastaan pakottaa klikkaamaan, sinuakin.

Vihapuheilla pelottelu on sisäpolitiikkaa

Pelonlietsonnan aikakausi on meneen maailman työkaluja. Kysyn, mitä ne vihapuheet oikein ovat. Mitään määritelmää ei ole, vihapuheeksi ilmeisesti riittää sana neekeri. Sananvapaus on yksi demokratian kulmakivi, jos asioista puhutaan oikeilla nimillä. Sananvapauden rajoittaminen on tie, jonka päässä on suljettu yhteiskunta.

Riehunta Lontoossa jatkuu

16 000 poliisia aikoo palauttaa järjestyksen kaduille. Suurlähetystö kehottaa Lontoossa liikkuvia valppauteen.

The Jerusalen Post

UK prime minister cuts short holiday, recalls parliament; will do "everything necessary to restore order" after 3 nights of London riots.

Kuukautiset alkavat tänään

Jos ovat ajallaan? Ei huolta, kuukautiset tarjoaa TOOSA Tv.

Norjanlainen öljy- ja kaasuyhtiö Statoil kertoi maanantaina

Että se on tehnyt ison öljylöydön Pohjanmereltä. Arvioiden mukaan esiintymä saattaa olla suurin mitä Norjan läheisiltä vesialueilta on löydetty vuoden 1997 jälkeen.

Timanttiliigan aikataulu

Presidentti Tarja Halonen nimeää Suomella olevan kaksi isoa ongelmaa

Velkakriisi ja rasismi.

Kurvikkaat naiset ovat miehille kuin huumetta

Hugh Hefner olisi voinut kertoa saman asian näyttämällä meille, kuinka monta nollaa hänen pankkitilinsä saldossa on, vitsailee mukana tutkimuksessa ollut tohtori Steven Platek .

Suomi on väkivallan ongelmamaa

Ilkka Vuorikurun mielestä Suomessa olisi syytä keskustella myös miesten kokemasta väkivallan uhasta.

Lääkäri lupasi Vexi Salmelle kymmenen hyvää vuotta elämää, jos

Se on paljon miehelle joka on myrkyttänyt itseään lähes koko ikänsä. Apu 31/2011

Ravitsemusasiantuntija

Kehottaa kiinnittämään huomiota suoliston hyvinvointiin.

Facebookin kasvojentunnistus on laiton

Katso miten Facebook voi muuttaa kasvosi rahaksi.

Mannerheim elokuvan tekoa yritetään jälleen

Nyt remmiin astuu Dome Karukoski.

Breivikin manifestissa piilee ehkä salaisia koodeja!

Joo joo, salaliittoteoriat nostavat päätään.

Lutkamarssi

Kansainvälinen feministinen marssi järjestetään Suomessa lauantaina 6. elokuuta.

Yli 60-vuotiaat

Porispereen ilmaiseksi!

Finnairin kova säästökuuri

Voi ennakoida tulevasta sulautumisesta halpalentoyhtiöön.

Presidentti Halonen toivoisi ihmisten osallistuvan omilla nimillään ja kasvoillaan keskusteluihin

Sanoisivat, että eivät ole samaa mieltä ääriliikkeiden kanssa. Nimimerkki "Uncle Antti" vastaa Haloselle. "Voin vain päätellä että nimenomaan kasvava osa kansaa haluaa stopin täysin vastuuttomalle ja vastikkeettomalle rahan kaatamiselle ihmisille joilla ei ole minkäänlaista halua sopeutua meidän yhteiskuntaamme. He ovat täällä vain sen takia että saavat täyden elatuksen veronmaksajien piikkin." Antin ajatukset saavat paljon tukea. Luultavasti poliitikkojen mielestä Antin näkemys on vihapuhetta. Antti jatkaa "Tuossa ei ole kyse muukalaisvihasta tai -pelosta. Tuossa on kysymys totaalisesta turhautumisesta oman maan asioiden erittäin heikkoon hoitamiseen. "

Jussi Parviainen ja Saana Uimonen

Vihitään perjantaina 5.8.2011. Kuka Jussi Parviainen?

Entinen formulakuski Jyrki Järvilehto menetti työnsä Mtv3:n kommentaattorina

Järvilehto ajoi vuosi sitten humalassa veneensä rantakivikkoon jonka seurauksena hänen ystävänsä kuoli.

Sauli Niinistö presidentti gallupissa ylivoimainen

Paavo Väyrysen kannattajia ei juurikaan löytynyt. Pekka Haavisto ei näe rekisteröityä parisuhdetta miehen kanssa esteenä presidentti taistelussa.

Omat hylkäsivät, Jungnerin

Kuppi nurin, arvioivat puoluetoveit. Jungnerin hyökkäykset Jussi Halla-ahoa vastaan hämmästyttävät yli puoluerajojen.

Brittiläinen kirjailija-toimittaja-kriitikko Caitlin Moran opastaa naisia

Kuinka voivat tarkistaa ovatko he feministejä. ”Aloita panemalla kätesi pöksyihin”. Moran ottaa tähtäimeensä erityisesti naisten alushousutrendin. Nykyhousut käyvät entistä pienemmiksi ja pienemmiksi. Miksi naiset haluavat ahtaa ahterinsa hammaslankaan ja pikkuruiseen kangastilkkuun?

Kansa kysyy ministeri Kiurulta vihakirjoittelusta

Ministerihän ei vastaa, kuten tapana on.

Valtakunnansyyttäjä Kalske arvostelee poliitikkoja rasististen vihapuheiden lietsonnasta

On aika jättää pyhimysten palvonta

Vaimoni sanoi, etten voi kirjoittaa kolumnia Etelä-Afrikasta, kun olen kävellyt kymmenen päivää yhden pikkukaupungin pääkatua tavaroistani kiinni pitäen. Vastasin, että sen takia siitä pitää kirjoittaakin.

Suomalaiset poliitikot kommentoivat

Yhä rajummin sanankääntein toisiaan Norjan joukkomurhan jälkimainingeissa. Jussi Halla-aho, yhteistyö demarien kanssa voi vaikeutua.

Oppositiojohtaja Mari Kiviniemikin (kesk)

Huolissaan perussuomalaisten suorasanaisuudesta. Keskustapuolueessa kun on totuttu puhumaan vain puolueen edun nimissä. Sanavapaus on keskustapuolueellekin punainen vaate. Lausunnoillaan Kiviniemi karistaa loputkin jäsenet puolueesta.

Perussuomalaisista halutaan Suomeen "aito vihapuolue". Kokoomus, Demarit, Keskusta, Kristilliset ja muut puolueet haluavat rakentaa vihan suojamuuria omien töppäystensä suojaksi. Keskusta puolue on siinä jo omilla toimillaan onnistunut, eikä siihen tarvittu Perussuomalaisia. Nyt muut puolueet pelkäävät samaa kohtaloa, perussuomalaisten paljastavan politiikan johdosta. Seiskan tyyppinen askartelu, onko Päivi Lipponen oikeutettu kunnallisen päivähoidon käyttäjäksi ja vie näin paikan yksinhuoltajalta, voi kiinnostaa paikallisesti. On yksi esimerkki kuinka Suomessa häikäilemättömästi poliitikot käyttävät verovaroja. Perussuomalaisilla on työsarkaa Jussi Halla-ahosta huolimatta, siihen tuskin yksi Jungner voi vaikuttaa.

Perussuomalaisten kansanedustajalla Jussi Halla-aholla ei ole aikomusta jättää eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävää

Eroa tehtävästä vaati SDP:n puoluesihteeri ja kansanedustaja Mikael Jungner, Jungner vertaa Halla-ahoa Norjan massamurhaaja Behringiin. Erityisesti Jungneria kuumentaa Halla-ahon lausunto vuosien takaa. "Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti," on Halla-aho sanonut 2006 kirjoituksessaan. Massiivisesta lukija palautteesta päätellen kansalla on runsaasti mielipiteitä.

Tv- lupamaksu saattaa loppua

Asunto ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd)aikoo ajaa Yleisradion uudistusta pikavauhtia. Jos tämä toteutuu se on ihme!

Mitähän tästäkin seuraa?

Todennäköisesti ei mitään, niin kun ei tähänkään asti, tutkitaan ja tutkitaan. Rakennusliitto, poliisi ja työsuojeluviranomaiset ryhtyvät selvittämään väitteitä puolalaistyöntekijöiden työoloista Rautaruukin Raahen tehtaalla, kertoo Rakennusliiton Oulun aluetoimiston toimitsija Seppo Lopakka. Puolalaiset kertoivat haastatteluissa, että heille maksetaan 3–4 euron tuntipalkkaa. Tätä väitettä alamme nyt selvittää, kertoo Lopakka.

Filosofian tohtori Panu Rajala

Bongasi puutarhajuhlilta 28.7.2011 itselleen muutaman vuoden tutkimus projektin. "Kysymys kuuluu: hankkiko lyseolainen koulurahoja harjoittamalla tällaista tointa – vai onko kyseessä kouluvihko, mikäli Tampereen lyseossa näin huolellisesti opetettiin kirjanpitoa? Joka tapauksessa kirjanpitäjä on hyvin hallinnut debetit ja kreditit ja kirjoittanut tutulla kauniilla käsialallaan sarakkeet mallikkaaseen kuntoon. Tähän saakka muistamme Sillanpään boheemina ja taloudellisesti huolettomana, raskaasti velkaantuvana taiteilijana. Onko tutkimuksen nyt tarkistettava kantaansa?"

Aamun aviisissa: Lääninrovasti Tapio Seppälä kirjoittaa "Oikaistu tietokaan ei pelasta vastustajaa". Yksi kohta kirjoituksessa pisti silmään, ja suuremmalla syyllä koska lukijalle jäi mielikuva että rovasti itse kirjoituksessaan syyllistyy siihen mistä kirjoittaa. "Verottaja kyllä huolehtii, ettei kansanedustajan palkasta jää verojen ja sivukulujen jälkeen mitään jäljelle". Tuskin se nyt ihan noinkaan menee. Jutussa käsiteltiin Anssi Joutsenlahden lupausta palkata kansanedustajan palkallaan hoitohenkilökuntaa. Lähde: sk 30.7.2011.

Mikael Junger (sd) haluaa antaa kenkää

Jussi Halla-aholle (ps) eduskunnan turvallisuusasioista vastaavan valiokunnan puheenjohtajan paikalta. Uusi natsikortti keksitty?

Kuukauden kilpailutauko ei tehnyt hyvää keihäänheittäjä Tero Pitkämäelle

Timanttiliigan osakilpailussa Tukholmassa Pitkämäki oli seitsemäs. Norjan Andreas Thorkildsen sen sijaan pysyi odotetusti kärjessä.

YouTuben voima on vahva

Google aloittaa jälleen kuvaukset Suomessa.

Timo Soini (ps.) vastasi hänelle esitettyyn vaatimukseen

Vahtia  perussuomalaisten netti kirjoittelua. Minun on mahdotonta ruveta palstapoliisiksi, aikani on siihen liian kallista, Soini sanoi.

Breivik, McVeigh, Kaczynski ja hulluuden veteen piirretyt rajat

Fanaattinen ja murhanhimoinen hulluus on usein globaalia. Anders Behring Breivik ja Oklahoman pommimies Timothy McVeigh ovat kuin kaksi ideologista hihhuli-marjaa.

Arkkitehti Michaels Hansmeyer tekee mutkikkaita pilareita matematiikan avulla

Pahviset pylväät koostuvat vain millimetrin paksuisista tasoista, jotka on pinottu päällekkäin. Jokainen mallin kerros lasketaan erikseen ja sitten leikataan laserilla. Samoilla tietokoneen ohjelmilla loihditaan maisemia animaatioihin.

Onkohan ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ehdotustaan ajatellut ihan loppuun asti?

Valtaosahan Suomen väkivalta rikoksista tehdään kuitenkin muilla välineillä kuin ampuma-aseilla. Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) pitää Tuomiojan esittämää aseiden säilytys velvoitteen siirtämistä metsästysmajoille epärealistisena. Tuomioja kaupunkilaispoikana ei taida tietää minkälaisia lautamajoja metsästysseurojen kokoontumistiloina toimii. Jos niistä alettaisiin rakentamaan murtosuojattuja tiloja, metsästysseurojen varat tuskin riittäisivät. Taas on havaittavissa Norjan ampumistapauksen yhteydessä ylilyöntejä kommentoinnissa, ja vielä ministeri tasolla. Koulusurmien jälkeen puhuttiin ettei ylireagoitaisi lietsomalla pelkoa, mitään ei ole näköjään opittu.  Submarino, Tanskalaisen Thomas Vinterbergin palkittu elokuva kertoo kuinka elämän realiteetit iskevät päin kasvoja.  

Mistä kumpuaa nettitörky surun keskellä

Markku Huusko Uusi Suomi.

Aamulehden Markus Määttäsen kolumni

Massamurhiin ja koulusurmiin johtaneista syistä ei tunnu uskottavalta. Määttänen tiivistää murhiin johtaneet syyt naisen puutteesta johtuviksi. "Ratkaisevin puute, joka kullakin kolmella joukkomurhaajalla lyhyessään elämässään on ollut, on naisen puute. Jos Auvinen, Saari tai Breivik olisivat saaneet vähän seksiä ja edes välillä jonkun tyttöystäväkseen, kenestäkään heistä ei olisi tullut joukkomurhaajaa. Seksi, tai seksin puute on keskeinen nuorta miestä eteen päin ajava voima. Jos seksistä jää paitsi, mieli alkaa täyttyä liian helposti pakkomielteillä oman surkeutensa laajentamisesta koko ympäröivään yhteiskuntaan". Näin Määttänen kirjoittaa. Onkohan toimittaja käyttänyt empiirisiä tutkimuksiaan kolumninsa laadinnassa. Kolumni on järkyttänyt lukijoita. Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen on vastannut lukija palautteeseen. "Jos ihmiseltä puuttuu rakkaus, hänellä ei ole mitään.", päätoimittaja sanoi.

Pohjolan vaarallisimmaksi mieheksi nimetty Jussi Halla-aho kommentoi

Norjan joukkosurmia Ylelle.

Jussi Halla-aho pohjoismaiden vaarallisin mies!

Näin väittää blogi kirjoittaja Pekka Siikala. Jos linkki ei toimi, se ei ole mitenkään tavatonta, lue se täältä, Siikalalla kun on tapana poistella kirjoituksiaan mielialansa mukaan.

Optimistinen, käytännöllinen ja kunnianhimoinen. Näin kuvailee itseään Norjan pommi-iskun ja joukkosurman tunnustanut Anders Behring Breivik internetissä julkaisemassaan manifestissa. Norjan iskun kaltaisiin ymmärryksen ylittäviin väkivallantekoihin pystyy vain vakavasti häiriintynyt ihminen, kertoo psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri Hannu Lauerman.

Suomi hiljenee minuutiksi maanantaina 25.7.2011 Norjan uhrien muistolle.

Norjan joukkosurmaajan kohde oli entinen pääministeri Gro Harlem Brundtland, kertoo sanomalehti Aftenposten.

Anders Behring Breivik on ilmoittanut olevansa halukas selittämään tekojaan ja motiiviaan oikeudessa maanantaina. Breivik ei myöskään halua, että istunto pidettäisiin suljetuin ovin. Asianajaja Heikki Lampelan mielestä tämä viittaa siihen, että Breivik aikoo pitää omaa mediashowtaan poliittisen agendansa edistämiseksi.

Cadel Evansin pitkälle uralle hieno kruunu. Seitsemättä kertaa Ranskan ympäriajossa mukana ollut ja kaksi kertaa toiseksi sijoittunut 34-vuotias australialainen Cadel Evans puki Champs Elysees'llä keltapaidan päälleen. Evans oli ensimmäinen australialainen, joka onnistui voittamaan Tourin. Viimeinen etappi päättyi perinteisesti Pariisiin ja Champs Elysees'lle. Etapin alku sujui voittajia juhliessa ja kuulumisia vaihtaessa, mutta Pariisiin saavuttaessa alkoi kilpailu himoitusta viimeisen etapin voitosta. Päivän irtiottoryhmä pääsi parhaimmillaan 42 sekunnin päähän pääjoukosta, mutta ero ajettiin pikkuhiljaa kiinni. Loppusuoralle tullessa HTC-Highroad onnistui jälleen kerran muodostamaan junan, joka tarjoili...

Perjantai 22.7.2011 Helsingin Sanomat seuraa Norjan tragediaa hetki hetkeltä

Onko Nordea ulkoistanut tilienhallinnan?

Mikä kahvikupillisessa maksaa neljä euroa?

Vierailut räjähtivät Google+:ssa

Suomalainen ...piip..pomppasi maailmalle

Uraa uurtavaa tutkimus tietoa suomalaisesta yliopisto koulutuksesta. Antti Piippo ehti jo lausua "Lopettakaa yliopistot".

Atlantis päättää Nasan sukkulaohjelman 30-vuotisen historian

Jatkossa venäläiset Sojuz-alukset jäävät ainoaksi keinoksi lentää Kansainväliselle avaruusasemalle.

Erkki Toivasen elämänkumppani

"Tämä on todella surullista", kertoo Lennox Walker.

Ukkospuuskia ja sadekuuroja luvassa etenkin Länsi-Suomeen

Etelästä aamulla saapunut ukkosrintama on aiheuttanut sähkökatkoja Etelä-Suomen alueella. Energiayhtiö Fortum kertoo, että salamoiden aiheuttamien sähkökatkojen piirissä oli aamun aikana enimmillään 2 000 sen asiakasta. Fortum arvioi, että ukkonen aiheuttaa sähkönjakeluhäiriöitä Lounais- ja Länsi-Suomen alueilla myös iltapäivällä.

"Täällä Erkki Toivanen, Lontoo"

Toimitttajan ääni on vaiennut. Erkki Toivanen - herrasmiesjournalismin perikuva.

Google+

haastaa Facebookin?

Amsterdam - Helsinki lennetään 20.7.2011 biopolttoaineella

Finnair suunnittelee tekevänsä vielä kolme muuta lentoa käyttäen molemmissa koneen moottoreissa polttoaineitta, josta puolet on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista.

Britanniaa ravisteleva puhelinkuunteluskandaali

Aiheuttanut jo useita johtavien toimittajien ja poliisien eroja ja mitä ilmeisimmin yhden todellisen kuolemantapauksen. Salakuuntelusta kiinni jäänyt News of the World -lehti käytti tiedonhankinnassa typerryttävän yksinkertaista metodia: puhelinvastaajaa. Kuinka lehti hakkeroi tiensä uhrien puhelinvastaajaan, F-Securen Mikko Hyppönen?

Mediamoguli Rubert Murdochin sai vaahtolautasesta kasvoihinsa

Brittiparlamentin kuulemistilaisuudessa.

Yritysjohtajille oppia Tour de Francen polkijoilta

Kolme viikkoa kestävä Tour de France on yksi rankimmista urheilukilpailuista maailmassa. Pyöräilijät ylittävät omat rajansa polkiessaan Ranskan vuoristossa.

Bnet-sivuston mukaan yrittäjät ja yritysjohtajat voivat soveltaa kisan käytäntöjä yrityselämään. Tässä viisi asiaa, joista on apua yritystä pyörittäessä.

Nyt kannattaa lähteä rannoille!

Kuumia kelejä tulossa.

Ja sillä Schiedel

Sanoo Aake Kalliala kevythormi mainoksessa. Kevythormi on yleisin syy saunapaloihin. Finanssialan keskusliiton mukaan kevythormit aiheuttavat yhteensä 200–300 tulipaloa vuodessa. Vaikka kevythormin turvamerkinnät olisivat asianmukaiset, hormi ei välttämättä sovi yhteen saunan kiukaan kanssa.

Turku täyttyy syksyllä rinnoista

Kun Chelsea Charms esittelee rintavarustustaan erotiikkamessuilla.

Jos joku on syypää 2001 Lahden doping-katastrofiin, se on Esko Aho

Hiihtoliitto on suojellut rikollisia ja pyrkinyt rankaisemaan niitä, jotka kertovat totuuden. Jos hiihtoliitto olisi Ahon aikana selvittänyt kiellettyjen aineiden käyttöä yhtä päättäväisesti kuin tuhosi toimittajien uran, vilppi olisi loppunut varmasti. Lahden skandaalia ei olisi tullut 2001. Mika Myllylä voisi olla yhä keskuudessamme, rakastettuna hiihtosankarina.
Näin kovin lataa toimittaja Timo Harakka kolumnissaan. Onko rivien välistä luettavissa että Esko Aho oli osa-syyllinen Mika Myllylän kuolemaan? Aholla oli tilaisuus Porin SuomiAreenassa osoittaa myötätuntoa Mika Myllylän kohtalosta. Aho hiiltyi toimittajille, ja ilmoitti olevansa paikalla vain "Nokian johtajan" roolissa. Harakan mukaan oikeussalissa Esko Aho ei voi esiintyä Nokian johtajana.

Milly Dowler, 13

Yksi News of World lehden salakuuntelun uhreista.

News of the World phone-hacking whistleblower found dead

At about 9.15pm, three hours after the Guardian revealed Hoare had been found dead a police van marked "Scientific Services Unit" pulled up at the address, where a police car was already parked. Two officers emerged carrying evidence bags, clipboards, torches and laptop-style bags and entered the building. Three officers carrying cameras and wearing white forensic suits went into the flat at around 9.30pm.

Stressitestit eivät vakuuttaneet - pankit paineessa

Keskustelu Jari Sarasvuon lausunnoista jatkuu

"Liikemies Jari Sarasvuolla on keinot Suomen talouden tasapainottamiseen. "Koko juttu lähtee siitä, että terveet ihmiset tekisivät enemmän töitä." Porin SuomiAreenan työelämäkeskusteluun torstaina osallistunut Trainer's Housen pääomistaja Jari Sarasvuo haluaisi pistää töihin myös nuoret ja lapset, vaikka vain muutaman euron "riistopalkalla". Luvatut eläkkeet jäävät muuten maksamatta, eikä edes töistä ole varaa maksaa riittävästi palkkaa, koska työ ei tuota tarpeeksi. Esimerkiksi Sarasvuo nosti itsensä. "Anteeksi, että sanon näin, mutta ei minun tarvitsisi materiaalisten tai sosiaalisten tarpeiden takia töitä tehdä", Sarasvuo latasi. Nimimerkki: wannaberich kommentoi. Eiköhän Sarasvuo käy töissä juuri oman itsensä takia. Nyt hänellä on asema, nyt hän pääsee esittelemään mielipiteitään. Hän käy töissä nimenomaan sosiaalisen tarvehierarkiansa takia. Jos hän haluaa todistaa, että olen väärässä, muuttakoon Kuusamoon eräkämpällä ja olkoon viisi vuotta hiljaa.

Tällainen on Nokian suurin omistaja

Nokia kuuluu International Stock Fund -rahaston 25 suurimman omistuksen joukossa sijalle 22. Samassa seurassa on myös muun muassa puhelin- ja tietoliikenneverkkojen valmistaja Ericsson.

Ministerikään ei ole aina maisteri

Tuore peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) on koulutukseltaan ylioppilas.

Trooppiset yölämpötilat mahdollisia tällä viikolla

Ilmatieteenlaitos, 35 astetta on kuitenkin vielä spekulaatiota.

Pelottaako lentäminen?

Hurjimmat laskeutumisvideot.

Vanha isukki Elton John

Tarjosi Kirjurinluodolle saapuneelle 25 000 fanille yllätyksetöntä flyygelin paukutusta.

Yhdysvaltain presidentti Barak Obama haluaa näpäyttää Kiinaa

Tapaamalla Tiibetin hengellisen johtajan dalai-laman.

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps) viime sunnuntainen illanvietto sammumisineen johtaa tutkintaan

Ravintola Mierontie nousi tiistaina otsikoihin, kun Hakkaraisen kerrottiin viettäneen siellä sunnuntaina 10. heinäkuuta riehakasta iltaa ja tarjonneen kierrokset koko ravintolan asiakaskunnalle. Illan päätteeksi Hakkarainen sammui pöytään, ja hänet talutettiin taksiin.

DC3-Jämi
DC-3 museolentokone OH-LCH, Airveteran Jämin lentokentällä heinäkuussa 2011.

DC3 lennolta Jämillä
Jämin lentonäytöksessä lauantaina 16.7.2011 DC3 yhdistyksen jäseniä lennätettiin Jämi - Ikaalinen alueella. Lue lisää DC-yhdistyksestä.


Suomi on vihreän kullan maa.


Spitfire

Spitfire, yksipaikkainen taisteluhävittäjä. Kone joka toisessa maailmansodassa ratkaisi taistelun Englannista. Ohjaamossa istuu Bilteman pääpilotti Pär Cedergvist.
Jurgis Kairys

Jurgis Kairys Liettuasta kansainvälisesti palkittu taitolentäjä nousemassa Jämin taivaalle.

Ban Ki-Moon: Kaikilla pitäisi olla yhtäläiset mahdollisuudet. Parinsadan ihmisen toive kuulla YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin puhuvan kestävästä kehityksestä jäi vain haaveeksi perjantaina Porissa. Promenadikeskus täyttyi puoliltapäivin äärimmilleen, kun Ban tapasi Suomi-Areenan tilaisuudessa tasavallan presidentin Tarja Halosen sekä Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtajan Jorma Ollilan.

Nasima Razmyar
Keskustelussa "Korkeasti koulutetut ulkomaalaiset Suomen työmarkkinoilla" Nasima Razmyar, vuoden 2010 pakolaisnainen. Kertoi että silloin kun hänen vanhempansa muuttivat Suomeen ei ollut kotouttamisjärjestelmää, jokainen oli vähän oman onnensa seppä. Nyt monikulttuuristen naisjärjestöjen kattojärjestö Monika-Naiset Liitto RY tukee maahanmuuttajanaisten hyvinvointia ja aktiivista kansalaistoimintaa. 

Jämi
We have a Dream called Global Sustainability. SuomiAreena Pori Promenaadikeskus 15.7 2011 klo 12.15 - 13.30. Tarja Halonen tasavallan presidentti, Ban Ki-moon, YK:n pääsihteeri Jorma Ollila Nokian ja Shellin hallituksen jäsen. Ohjelma: Projektina huominen MTV3-kanavalla sunnuntaina 17.7.2011 klo 18.00-19.00.

Googlen menestys jatkuu - yllätys analyytikoille

Internet-yhtiö Google on jälleen lyönyt analyytikoiden odotukset julkistettuaan toisen vuosineljänneksen tuloksensa. Huhti-kesäkuussa Googlen voitto kasvoi 36 prosenttia vuodentakaisesta, 1,7:ään miljardiin euroon. Liikevaihto puolestaan nousi 32 prosenttia, 6,3:een miljardiin euroon.

Hätä ei lue lakia

Tässä tapauksessa sitä kyllä luettiin.

Valtiosihteeri Raimo Sailas antaa pyyhkeitä

Sailas sanoo, että puolueilta meni pupu pöksyyn jo vaalikampanjan aikana, eikä kukaan uskaltanut todeta suoraan, että vanhuuseläkkeen alaikärajaa pitää nostaa.

Porissa SuomiAreenassa puhunut Sailas pitää edelleen eläkeiän nostoa ainoana keinona pidentää suomalaisten työssäoloaikaa. Hänen mukaansa eläkeiän nosto lopettaisi tarpeen keskustella asiasta pitkäksi aikaa.

Teinien suihkusikailu kuriin

Meillä pitäisi olla laki, että suihkut toimisivat poleteilla ja että teini-ikäiset maksaisivat ne viikkorahoillaan, Jari Sarasvuo esitti Porin SuomiAreenan paneelissa keskiviikkona. Olisitko valmis jäämään vuodeksi hoitovapaalle? En. Mutta ei se tarkoita sitä, että tämä olisi neuvoni kaikille miehille. Minulle työnteko on niin rakas asia, että jos sanoisin, että olisin valmis elämään vuoden vauvan kanssa, niin se olisi vale.

Haluaisitko ottaa kuvan ufosta?

Tässä videossa ohjeet kuinka otat ”oikeita” ufo kuvia.”

Ton Jones näytti

Kirjurinluodon konsertissa seesteisemmän puolensa.

Sarasvuo haluaa nuoret ja lapset "riistopalkalla töihin"

Sarasvuolle muistutettiin kuitenkin, ettei kaikille töitä löydy eikä kaikkia kohdella töissä ihmisarvoisesti. Sarasvuon kaipaamasta lapsityövoiman käytöstä löytyy vähemmän hohdokkaita esimerkkejä Euroopan museoista, muistutti SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila

Jari Sarasvuo Suomi Areena Pori

Lokki

Haloo sinne alas, onko biopolttoainetta suosiville ilma-aluksille tulossa verohelpotuksia?

Olli-Pekka Kallasvuo

Venäjä, Venäjä, Venäjä - uhkasta mahdollisuudeksi tilaisuudessa Nokia Siemens Networksin hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kertoi kuinka Venäjän presidentti Medvedevin aikana on tapahtunut selvä muutos halusta integroitua Eurooppaan enemmän ja enemmän. Pitäisi hyväksyä se mitä Venäjä tarkoittaa ja puhuu.

Jari Myllymäki Putkonen Satu Hassi

Ajetaanko teollisuutta Suomessa alas? Keskustelemassa Jari Myllykoski kansanedustaja (vas) Satu Hassi Euroopan parlamentin jäsen (vihr) Timo Jaatinen toimitusjohtaja Metsäteollisuus ry Matti Putkonen työmies (ps). Tilaisuuden juonsi Timo-Erkki Heino toimittaja (kuvassa mikrofoni kädessä).

Satu Hassin mielestä hyvin vähän löytyy käytännön esimerkkejä väitteille että energian hinta ja ympäristönsuojelu olisi ajanut teollisuutta ulos.

 

Netin villi kommentointi puhutti päätoimittajia

Nettikeskusteluissa vallitsevat villit alamaailman säännöt. Muun muassa tämä aihe nousi esille tänään Porin kaupungintalolla, kun ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) innostui tenttaamaan suomalaisia päätoimittajia Sanomalehtien Liiton järjestämässä tilaisuudessa SuomiAreenassa

SuomiAreenan 91 keskustelutilaisuuden joukosta löytyy jokaiselle jotakin

Huomenta Suomen aamulähetyksen vieraana ollut valmentaja, Trainers' Housesta Jari Sarasvuo ylisti SuomiAreena tapahtuma viikkoa ja katui kun ei ole ollut mukana alusta asti.

Jari Sarasvuo puhui Suomalaisten laiskuudesta työelämässä, "Voiko bisnes pelastaa maailman?" tilaisuudessa. Sarasvuon mukaan Suomalaisessa työelämässä on kolme asiaa jotka pitäisi ratkaista, jotta työelämä saataisiin terveemmälle pohjalle. Yksi: paha olo, johtaa usein työkyvyttömyys eläkkeelle. Kaksi: yhteistyökyvyttömyys. Kolme: merkitystä ja sisältöä, työntekijän pitää kokea onnistumisia työssään, johdon pitää kuunnella työntekijöiden toiveita .

Tarja Halonen Auomi Areena
Presidentti Tarja Halonen valeasussa, vai sitten ei?

Lauteilla Suomi Areena Pori Katja Kiuru Jalonen
Tilaisuuden otsikko "Poliitikot hiillostavat mediaa", lupasi enemmän kuin antoi. Paikalla oli vain kolme poliitikkoa, heistäkin yksi entinen toimittaja.

Rauno meni uuteen työpaikkaan ja neuvotteli kuukausipalkaksi 20 000 euroa. Laura osti kuudenkymmenen tonnin auton. Niemiset esittelivät lehdessä neljänsadan neliön kotiaan, jonne mahtui näppärä kuntosali ja kotikylpylä. Jape kertoi saaneensa rahoitusalan työstään niin tukevat bonukset, että niiden sijoittamista piti ihan miettiä. Lue lisää Johanna Korhosen kolumnista.

Vain neljän kikan päässä, kuinka miellytät naistasi!

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen veti perskännit

Talutettiin taksiin kahden miehen voimin. Ei ollut ensimmäinen kerta kun Hakkarainen käyttäytyy kansanedustajalle sopimattomalla tavalla.

Jämi Fly In esittäytyy

Porin taivaalla torstaina 14. heinäkuuta klo 12.30. Mukana menossa Radio Pori, Suomen Ilmailuopisto ja Samit Kontio & Nikulainen Extra 300 L, CAP 232 ja Extra 300 - koneillaan.
Tampere Jämi Fly In esittäytyy Tampereen taivaalla ja Sorin aukiolla klo 15-18. Mukana menossa Tampereen Sähkölaitos, Kuljetusliike Timo Isoviita Ky, Keski-Suomen Ilmailumuseo, Radio 957 , Siivet Jet Team , Tampereen Laskuvarjokerho ry ja Samit Kontio & Nikulainen CAP 232 ja Extra 300 - koneillaan. Tilaisuuden Sorin aukiolla juontaa tanssija-koreografi Sami Saikkonen. Tilaisuuteen vapaa pääsy.

Kreikka ei maksa velkojaan!

Euroopan johtajat hyväksymässä Kreikan velkojen laiminlyönnin. Italia, Portugali, Irlanti ja mahdollisesti muutama muu maa, on siinä Suomi pojalla maksamista. Seuraavissa työehtosopimus neuvotteluissa otettava huomioon näiden velkavankkurien vetämisestä koituvat kulut palkansaajille, sanoi EK mitä tahansa.

Beachfutis
Pori Jazzeilla Ted Curson jo 46:en kerran. Jazzien historia alkaa vuodesta 1966.

Ranskan ympäriajon yhdeksäs etappi oli dramatiikkaa täynnä

Etappi sisälsi useita pahoja kolareita. Alberto Contador ja Vladimir Karpets kolaroivat 84 kilometrin jälkeen ilman vakavempia seuraksia.

Sen sijaan 102 kilometrin kohadalla tapahtui vakavampi kolari, jossa olivat mukana muun muassa Vinokourov, Willems, Van den Broeck, Zabriskie, Vande Velde, Klöden, Evans ja monta muuta. Evans selvisi kolarista ehjin nahoin, mutta Jurgen Van Den Broecj ja Alexander vinokourov joutuivat keskeyttämään, molemmat talliensa kapteeneita. Ensitiedon mukaan Vinokourovilta murtui reisiluu ja lonkka. Klöden selvityi takaisin pääjoukkoon, mutta etapin jälkeen saksalainen lähti sairaalaan.

Beachfutiksessa 15 000 kävijää

Beachfutis järjestetään myös ensi vuonna, mutta missä, se ratkaistaan syksyllä. Tapahtuma kuitenkin pysyy Porissa, mutta raviradan lisäksi on muitakin mahdollisia paikkoja, esimerkiksi Kirjurinluoto Arena. Eikä se Yyterikään ehkä ole kokonaan pois suljettu vaihtoehto.

Beacfutis
Beachfutis tapahtuma vaati kovat suojautumiset ilkivaltaa vastaan. Raviradan ympäristön asuinalueet suojattiin panssariaidoin.