dpk.fi

2011/11

Kieroutunut seksuaalisuus rehottaa uskonlahkoissa

Nokia Missio erotti johtajansa Markku Koiviston hengellisistä ja hallinnollisista tehtävistä ”seksuaalisten rajojen rikkomisen” takia.

Radio Dei uutisoi viime viikolla, että seksuaalista ahdistelua on tapahtunut kahdenkeskisissä terapiaistunnoissa. Radion mukaan miespuoliset uhrit ovat hakeneet apua ammattiauttajalta.

Sairauslomalla oleva Markku Koivisto on luvannut kommentoida erottamisensa taustoja ensi sunnuntaina (11.9.2011)Nokia Mission tilaisuudessa.

Ron Jeremy jatkaa hommia niin kauan kuin...

Mitäpä tuohon on sanomista, kuunnelkaa itse.

Valta on karannut vanhemmilta lapsille

Perehtyessäni suomalaisen ruuan historiaan hoksasin, miten lapset ovat varastaneet ruokapöydässä vallan. Kautta vuosisatojen ruuasta määräsi isä. Tosin äiti pystyi diplomaattisesti vaikuttamaan isienkin mielipiteisiin, mutta kun isä jyrähti, että ”meidän pöydässä ei sieniä syödä”, niin niitä ei syöty.

70-luvulla lapset alkoivat määräillä. Lapsille alettiin tarjoilla ensin. Jos lapset halusivat vain spagettia, niin sitä söivät kaikki. Mikroruoka, hampurilaiset ja pizzat ovat sittemmin mullistaneet ruokailut kokonaan.

Entisen tv ammattilaisen Pirkko Arstilan mainio kolumni pureutuu aiheeseen josta ei uskalleta keskustella, etteivät pikku ”kiljuset” saa traumoja.

Sananvapauden väärinkäyttäjät

Miksi Julkisen sanan neuvosto ei kiellä nimimerkkien käyttöä netin keskustelupalstoilla? Miksi JSN ja päätoimittajat sallivat raukkamaisen puskasta ampumisen johtamiensa tiedotusvälineiden nettipalstoilla? Näihin kysymyksiin vastaa Ykkösaamun kolumnisti Risto Uimonen.

Nuo kysymykset ovat risteilleet jo pitkään itse kunkin mielessä. Suomessa on kannettu syvää huolta netin keskustelupalstojen tasosta jo ennen Myyrmäen ostoskeskuksen tragediaa vuonna 2002. Muistamme myös Jokelan ja Kauhajoen järkyttävät koulusurmat muutaman vuoden takaa.

Viime heinäkuussa oman käden oikeuteen tarttui Norjassa muuan Anders Behring Breivik. Rauhallinen vuonojen maakaan ei ollut onnen tyyssija. Ihmiset tuntevat turvattomuutta jopa maailman rauhallisimmilla kolkilla. Pommin teko-ohjeet ja sairaat ideologiat kulkevat verkossa silmänräpäyksessä yli valtiollisten rajojen.

Miksi työnantaja saa varastaa työntekijältä

Miksi työntekijältä varastaminen on vähemmän rangaistavaa kuin työnantajalta varastaminen? kysyy PAMin varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen.

PAMin mielestä työsopimuslakia pitäisi muuttaa niin, että työnantajaa sitovien työehtosopimusten tai lakien määräyksien mukaisten palkkojen ja muiden korvausten maksamatta jättäminen olisi rangaistavaa. Lisäksi työntekijällä pitäisi olla oikeus viivästyskoron lisäksi saada odotusajan palkka. Lain muutoksen jälkeen olisi myös poliisilla velvollisuus tutkia näitä rikoksia.

Verkkokeskusteluissa leikinlasku voi tulla kalliiksi

Paniikkia, lukuisia autokolareita, romahtaneita puhelinyhteyksiä, vanhempien epätoivoa… Tämän kaiken aiheuttivat meksikolaisen radiotoimittajan ja koulun opettajan julkaisemat viestit Twitterissä ja Facebookissa.

Lähiruokaa saa pian vain omista puista. Haluaisitko juoda lähialueella tuotettua maitoa? Lähialue on suhteellinen käsitys. Porin kaupunki laskee lähialueeksi koko Suomen ja valitsi maidon toimittajaksi Valion, jonka maito tulee esim."lähialue Parikkalasta".

Alkaako verkkokeskustelun suursiivous

1. Toimituksen tulee seurata verkkosivujaan sekä pyrkiä estämään yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa loukkaavien sisältöjen julkaiseminen. Syrjinnän lisäksi ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi väkivaltaan yllyttävät sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvat vihaa lietsovat sisällöt.

2. Toimituksen tulee viipymättä poistaa sen tietoon tulleet ihmisarvoa ja yksityisyyden suojaa loukkaavat sisällöt.

3. Lapsille ja nuorille suunnattuja verkkopalstoja on valvottava erityisen huolellisesti.

4. Yleisölle on varattava mahdollisuus ilmoittaa toimitukselle asiattomasta sisällöstä niin, että ilmoittaja saa siitä vahvistuksen.

5. Yleisölle varattujen palstojen ja toimituksellisen aineiston raja on pidettävä selvänä tiedotusvälineiden verkkosivuilla.

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kyselee lukijoiden mielipiteitä asiaan.

Söikö peitepoliisi Seppo kuormasta

Uusimmat paljastukset Anneli Aueriin liittyvässä murhatutkinnassa herättivät kysymyksen, rikkoiko peitepoliisi Seppo keskusrikospoliisin ohjeita. Silmukka kiristyy, Auerin veljen hoidossa olevat Auerin lapset ovat kertoneet uutta tietoa murhaillan tapahtumista.

MM-kisat Suomen osalta (tulokset) persiilleen

Yleisurheilun EM-kilpailut Helsingissä 2012 Ti 26.6. - Su 1.7.2012, näitä odotellessa.

Taantuma tuo kaivattua muutosta Suomen yrityselämään


Moni pienyritys ei taantuman jälkeen enää oviaan avaa.

Konsulttiyhtiö Trainers' Housen perustaja ja nykyinen hallituksen jäsen Jari Sarasvuo toteaa Taloussanomissa, että taantuma tarjoaa menestymisen mahdollisuuden yrityksille, jotka pystyvät muuttamaan. Hän ennustaa muutoksia Suomen yritysmaailmaan.

Seppo ei ollut impotentti kertoo Anneli Auer

Anneli Auer kertoo harrastaneensa Sepon kanssa "pientä fyysistä toimintaa", vaikka se oli Sepolta kiellettyä.

Anneli Auer tapasi peitepoliisi-Sepon lenkkipolulla keväällä 2009. Sepon tehtävä oli kerätä Auerista tietoja Ulvilan murhaan liittyen.

Hän soluttautui Auerin miesystäväksi, ja Auer kuvitteli suhdetta seurusteluksi. Keskusrikospoliisi (KRP) antoi kuitenkin ohjeen Sepolle, että suhde oli pidettävä kaverillisena ja seksiä ei saanut harrastaa.

Satakunnan poliisit ottaneet lahjuksia

Rikosoikeuden professori tyrmää poliisien saaman alennuksen Satakunnan Osuuskaupan ABC-ravintoloissa, kertoo maanantain Iltalehti. Lehden mukaan poliisit saavat ravintoloissa 50 prosentin alennuksen aterioista.

Ruoka on ja pysyy Suomessa kalliina, koska elintarviketeollisuudella ja sitä valvovilla viranomaisilla on yhteinen intressi. Kilpailuvirasto selvittää parhaillaan elintarvikealan keskittymistä ja siihen liittyviä ongelmia.

Seppo Konttista tämä lähinnä naurattaa, sillä hänen mukaansa virasto on selvittänyt asiaa jo 1990-luvulla. Selvittämisestä ei ole apua, jos mikään ei selvitysten voimasta muutu, Konttinen tylytti.Onhan tää nyt mennyt liian pitkälle, puuskahti Konttinen Ylen aamu-tv:ssä poliisien etuun viitaten.

"Poliisia on tietysti mukava haukkua, mutta tässä kai mennään pieleen: virkapukuinen poliisi asiakkaana varmasti rauhoittaa asiakaskuntaa. Ei se ole korruptiota siinä mielessä kuin päättäjien tai heidän perheidensä suosiminen." Lukijan kommentti Uuden Suomen keskustelupalstalla.

Pyöräily 3.9.2011 SM-tempo 46,2 km Säkylä

1 Aki Turunen CCH 0:58:26,6
2 Matti Helminen CCH/Landbe 0:58:48,1
3 Tommi Martikainen KoiIs 0:59:31,8
4 Kreu Maisniemi CCH 0:59:58,0
5 Jarmo Rissanen Picaro 1:00:04,8
6 Marko Törmänen OTC 1:00:50,5
7 Juha Kangaskokko Picaro 1:00:55,7
8 Jan Elmgren CCH 1:01:38,3
9 Mikko Kejo Picaro 1:01:39,9
10 Antti-Ville Korhonen PeNo 1:01:59,8

Ulkoministeri Alexander Stub kiireisenä miehenä ehti vilauttamaan vain perää. Stub ajoi sijalle 33 ajalla 1.07.55 noin 41 km keskivauhdilla, ei huono poliitikolle.

Samaan aikaan, kun Daegun yleisurheilun MM-kisoissa suomalaiset yrittivät päästä edes pistesijalle, joka sekään ei toteutunut. Säkylässä pyöräiltiin 60 kilometrin tuntivauhdilla, Suomen pyöräily nousuun teemalla.

Pelastakaa Reijo - toimintapäivä ja mielenosoitus 7.9.2011

Lukijan kuvaasi voidaan käyttää vaikka kondomi mainoksessa. Sinä kuitenkin vastaat kuvastasi jos se loukkaa jonkun oikeuksia, lehtitalot pesevät kätensä.

ValokuvaajaStefan Bremer näkee nuorien valokuvaajien tulevaisuuden huolestuttavana.

Otavamedia (Kirjakustantamo Otava sekä lehtitalo, ent. Yhtyneet Kuvalehdet. Lehtiä Suomen Kuvalehti, Tekniikan Maailma, Kotiliesi, Seura, Anna ym.)

Tämän lehtitalon sopimus on itsenäisille ammatinharjoittajille osittain reilu. Konserni valmistelikin sitä yhdessä Suomen Journalistiliiton kanssa.

Sopimus sallii sekä ammatinharjoittajalle / freelancerille että konsernille hänen myymiensä kuvien, tekstien tai grafiikoiden vapaan käyttöoikeuden. Konsernilla on kuitenkin kahden kuukauden ensijulkaisuoikeus materiaaleihin: jos niitä ei siinä ajassa ole julkaistu Otavamedian viestimissä, tekijä saa myydä materiaalit muualle. Niiden käytöstä markkinointiviestinnässä pitää sopia erikseen. Jatkuvista käyttöoikeuksista on sopimuksen mukaan myös maksettava tekijälle enemmän kuin kertajulkaisusta. Monessa muussa mediatalossa sävel on toinen.

Konserni sai kuitenkin ujutettua sopimukseen kohdan, joka on täysin epäreilu ammatinharjoittajia kohtaan: Ensinnäkin Otavamedialla on sopimuksen mukaan lupa myydä tai lahjoittaa heiltä ostamiaan materiaaleja minne tahansa. Lupa on osa sopimuksen tarkoittamaa vapaata käyttöoikeutta, ei siis yksinään epäeettinen. Ansa on piilotettu myöhempään lauseeseen “[freelancer] vastaa kustantajalle kolmansien mahdollisesti esittämistä, tämän sopimuksen tarkoittamia [materiaaleja] koskevista tekijänoikeudellisista tai muista vaatimuksista.”

Ammatinharjoittaja voi siis joutua maksamaan vahingonkorvauksia tuomioistuimen toteamista kuviensa, tekstiensä tai grafiikoidensa haitallisesta käytöstä, vaikka hänellä ei olisi ollut käyttöön osaa eikä arpaa!

Sanoma News (Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Metro, Vartti)
Sanoma Media Finland (Kodin Kuvalehti, Aku Ankka, Nelonen, JIM, Liv, Tiede, Gloria, Me Naiset, Vauva jne.)
Sanoma learning (WSOY, opetusmateriaalituotanto)

Jotkut itsenäisinä ammatinharjoittajina Sanoma Newsille työskentelevät toimittajat ja kuva-alan ammattilaiset ovat kyenneet neuvottelemaan itselleen eettiset sopimusehdot, mutta suurimmalle osalle diili on tämä: yhtiö saa freelancerin sille myymät työt omakseen ilman lisäkorvausta. Yhtiö eli konserni voi sen jälkeen käyttää kuvia ja tekstejä vapaasti kaikissa paperi- ja sähköisissä julkaisuissa ja tv-ohjelmissa kaikkialla, missä sillä on tytäryhtiöitä: vuonna 2011 Suomessa, Hollannissa, Belgiassa, Venäjällä ja useassa muussa Itä-Euroopan maassa. Sanomat voi myös myydä materiaalin kenelle vain, minne vain.

Itsenäisen ammatinharjoittajan teoksista voidaan myös tehdä kirja ilman hänen lupaansa. Rahaa hän ei kirjasta tietenkään saa. Jos hän tahtoo julkaista Sanomille myymiään kuvia tai tekstejä edes omakustanteena, hänen on anottava julkaisemiseen lupa Sanomilta, jolla on edelleen “etuotto-oikeus” kirjantekoon. Jos tällaista tai paremmaksi neuvoteltua sopimusta ei allekirjoita, työt Sanoma Newsin lehtiin loppuvat. Sanoma-konsernin muissa medioissa sopimusta on tuputettu joillekin freelancereille, mutta tuputus ei ole ollut yhtä kattavaa.

A-lehdet (Apu, Avotakka, Kauneus & Terveys, Voi Hyvin jne.)

Tätä sopimusta kutsutaan ironisesti “freelancer-sopimusten kruununjalokiveksi”, eikä ihme: Yhtiö ottaa sopimuksella itsenäiseltä ammatinharjoittajalta kaikki oikeudet tämän A-lehdille myymiin kuviin, teksteihin ja grafiikoihin. Se saa vapaasti käyttää näitä materiaaleja, luovuttaa niitä ilmaiseksi tai maksua vastaan kenelle tahansa. Free-kuvaaja, -toimittaja tai -graafikko ei saa käyttää A-lehdille myymäänsä työnjälkeä enää missään eikä koskaan.

Tästä huolimatta sama itsenäinen ammatinharjoittaja joutuu maksamaan vahingonkorvaukset, joita materiaalin päättömästäkin jälleenkäytöstä seuraa. Sopimus siis vihjaa itsensä kanssa ristiriitaisesti, että ammatinharjoittaja muka olisi vastuusta kokonaan poismyymiensä tekstien ja kuvien käytöstä.

Sopimus kieltää freelanceria työskentelemästä kilpaileville medioille tavoin, joita voidaan pitää A-lehtien kanssa kilpailevina. Sopimus ei kerro, mitä nämä kilpailevat mediat ja tavat ovat, joten A-lehdet saa periaatteessa langettaa yksityisille ammatinharjoittajille mielivaltaisia kilpailukieltoja.

A-lehdistä väitetään, että sopimus pitää allekirjoittaa, tai työt loppuvat. Käytännössä näin ei kuitenkaan ole: alan surkeimpaan sopimuspaperiin on harva suostunut laittamaan nimensä, ja itsenäiset ammatinharjoittajat tekevät myös A-lehtien julkaisuista puolet, elleivät enemmänkin.

Image Kustannus (Image, matkailulehti Mondo)

A-lehtien tytäryhtiön Image Kustannuksen sopimus on paljon reilumpi kuin emofirman, tosin tämäkään sopimus ei myönnä lisäkorvausta saman materiaalin julkaisemisesta saman lehden eri välineissä (vuonna 2011 lehdessä, netissä tai iPadissa).

Itsenäinen ammatinharjoittaja ei sopimuksella menetä kaikkia oikeuksia myymiinsä materiaaleihin, vaan luovuttaa Image Kustannukselle niiden yksinoikeuden 3-6 kuukaudeksi. Niiden aikana hän ei saa tarjota samoja materiaaleja kilpailijoille, mutta saa koko ajan käyttää näitä kuvia, tekstejä ja grafiikoita esimerkiksi näyttelyissä ja työnäytteinä.

Vahingonkorvauksia ammatinharjoittaja joutuu maksamaan vain, jos voidaan todistaa että (esimerkiksi) toimittaja on tahallaan tai huolimattomuuttaan kirjoittanut lehteen kunnianloukkauksen. Haastateltavalla ja kuvattavalla on myös oikeus määrätä, että hänen kuvansa ja lausuntonsa saa julkaista vain tietyssä lehdessä tai välineessä.

Bonnier-konserni (Suomessa Olivia-, Evita- ja Divaani-lehdet, kirjakustantamo Tammi, MTV3, Sub, Ava, Radio Nova)

Yhtiö saa vapaasti ja ilman mitään lisäkorvausta käyttää kaikkia ammatinharjoittajan sille myymiä kuvia, tekstejä ja grafiikkoja konsernin kaikissa lehdissä, kirjoissa ja sähköisissä medioissa. Ruotsalainen Bonnier-konserni toimii vuonna 2011 kuudessatoista maassa. Se omistaa yhteensä 175 lehteä, tv- ja radiokanavaa, nettiportaalia, kirjakustantamoa ja elokuvayhtiötä (mm. Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri). Jos Bonnier kuitenkin myy ammatinharjoittajan sille myymää materiaalia konsernin ulkopuolelle, tekijä saa ulosmyynnistä korvauksen.

Sopimus pitää allekirjoittaa, tai työt loppuvat.

Aller Media (Suomessa Elle, Fit, 7 päivää)

Yhtiö saa sopimuksella oikeudet käyttää kaikkia itsenäiseltä ammatinharjoittajalta ostamiaan kuvia, tekstejä ja grafiikoita missä tahansa julkaisuissaan. Aller Media saa luovuttaa materiaaleja markkinointikäyttöön “yhteistyökumppaneilleen”, joita sopimus ei yksilöi. Allerille myyty lehtikuva voi siis päätyä esimerkiksi mainokseksi bussin kylkeen.

Toisaalta freelancerilla on rajoittamaton vahingonkorvausvastuu oikeusjutuissa, joita saattaa syntyä, kun Aller on myynyt kuvia eteenpäin. Jos bussinkylkikuvaan päätyneen ihmisen ja tuomioistuimen mielestä ihmisen kunniaa loukkaa mainostaa omalla kuvallaan vaikkapa inhoamaansa puoluetta, sopimuksen sanamuodon mukaan freelancer maksaa tällöin tuomittavat vahingonkorvaukset.

Jos tällaista sopimusta ei allekirjoita, ei tule jatkossa töitäkään. Ei vaikka sopimuksen markkinointikäyttö-kohta on niin paksua tekstiä, ettei sen sanamuodon mukainen vahingonkorvausvastuu menisi täysin läpi missään tuomioistuimessa. Tai sitten ei, jos tapaus tai tuomari on toinen. Sopimuksen kohta edustaa joka tapauksessa mediakonsernien pahimmanlaatuista vastuun pakoilua.

Alma Media (Iltalehti, Aamulehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat, Valkeakosken Sanomat jne.)

Sopimukset vaihtelevat jonkin verran lehdestä toiseen, mutta yhtiön tavallisimmassa sopimusmallissa freelancer luovuttaa yhtiölle myymiensä materiaalien yksinoikeuden sekä kaiken edelleenluovutusoikeuden, kuten useimmissa edellä kuvailluissa sopimuksissa. Itsenäinen kuvaaja, kirjoittaja tai graafikko ei saa myymiensä materiaalien edelleenkäytöstä mitään.

Ennenkuulumatonta on, että jos yksityinen ammatinharjoittaja ei ole aiemmin tehnyt kirjallista sopimusta materiaaliensa käytöstä näissä lehdissä, hänen pitää tällä Alman sopimuksella luovuttaa yhtiölle takautuvasti kaikkien näihin lehtiin aiemmin tekemiensä töiden kaikki oikeudet. Hänen siis pitäisi lahjoittaa vaikka kahdenkymmenen vuoden työnjälkensä suuryritykselle ilmaiseksi!

Sopimus pitää yleensä allekirjoittaa, jotta Alma antaa töitä.

Kai kirjailijoita kohdellaan inhimillisemmin?

Monet kirjailijat tekevät kolumneja tai jatkokertomuksia lehtiin. Kaikki tunnetut kirjailijat ovat nykyisin brändejä. Kaikille brändeille on äärettömän tärkeää, ettei niitä käytetä vääränlaisissa yhteyksissä, liikaa tai liian vähän.

Tässäkin tapauksessa mediatalot ovat kiinnostuneempia lyhytnäköisestä rahanteosta kuin niille rahaa tuottavien ihmisten eduista: jos kirjailija-kolumnisti allekirjoittaa esimerkiksi Sanoma Newsin sopimuksen, hän menettää kolumniensa ja jatkokertomustensa kaikki oikeudet. Sanoma News saa julkaista tekstejä kirjoina maksamatta kirjoittajalle kirjamyynnistä senttiäkään ja muokata tekstejä miten tahtoo — näytelmäksi, elokuvaksi, tv-sarjaksi. Konserni saa tuotteistaa kirjailijan fiktiohahmoja vaikka lasten muoviukkeleiksi, sopi se kirjailijalle tai ei. Kirjailija ei saa sopimuksen tarkoittamista teoksista edes tekijänoikeuskorvauksia (Sanasto-, Kopiosto, Teosto- tai kirjastokorvauksia).

Kuulostaako reilulta? Ei!

Lähde: http://www.pelastakaareijo.fi/kampanja.html

Video

Seksihelteitä vai liukkaita kelejä

Säät ovat vaihdelleet seksihelteistä tappokeleihin”, kirjoitti Iltalehti. Iltalehden yritys raportoida säätermeistä uudenlaisina small talk -ilmaisuina kuitenkin ontuu, sillä ilmaisut tuskin syntyvät tyhjästä. Media, iltapäivälehdet etunenässä on nimenomaan itse ryhtynyt paisuttelemaan sääotsikoitaan. Se tekee niin, koska sää kiinnostaa ja koskettaa kaikkia. Ja uhat myyvät lehtiä.

Aamulehden nettisivuilla julkaistu juttu on tavallinen uutinen pakkaskelistä, mutta otsikointi sai lukijat riehaantumaan. Juttu sai peräänsä - ihan aiheesta – ivallisia kommentteja: ”Älkää siis laittako kieltä kaiteeseen kiinni!” ja ”Yöllä on myös pimeää, sekin on hyvä huomioida”.

Ei kai kukaan kuvitellut Kinnusen kävelevän kärjessä

Suomalaisen yleisurheilun alamäki ei ole alkanut, vaan se on jo syöksymässä rotkoon.

Kinnunen 50 km jälkeen, "ei tippa auta korvienväliin". Kinnunen se tippa pitää ottaa suoneen, niin ettei jää kiinni. Suomalaiset liian varovaisia doupingin käytössä, ottakaa mallia Norjalaisilta. Suomen pitää saada lisää edustajia Wadaan, varoittamaan suomalaisia tulevista testeistä, niin kuin Norjalaiset tekevät.

"Vielä toistaiseksi nuoria saadaan houkuteltua yleisurheilun pariin pieniltä maaseutupitäjiltä. Siellä kun ei saada kokoon edes rantalentopallojoukkuetta, mutta taatusti löytyy ainakin yksi, joka oikein ohjaamalla saattaisi innostua yleisurheilusta." Jouko Elevaara blogissaan.

Nyt on oikea suunta: syyslomat pois kansanedustajilta

Eduskunnan uusi isäntä Eero Heinäluoma (sd) pitää kansanedustajat töissä koko syksyn. Huhtikuussa valitut kansanedustajat eivät ole vielä tehneet töitä oikeastaan lainkaan. Hallitusneuvottelut venyivät juhannuksen alle, eikä eduskunnassa ole voinut olla toimintaa, sillä käsiteltäväksi ei tule hallituksen esityksiä, lakeja.

Kansanedustajille lankesi reilun kahden kuukauden pakkolorvailun jälkeen liki 2,5 kuukauden kesäloma. Kun eduskunta palaa lomalta ensi tiistaina, on kansanedustajille tarjolla ikävä yllätys.

Eduskunnan perinteiden mukaisesti syksyllä talo on aina yhden viikon "kiinni" loka-marraskuun vaihteessa, kun Pohjoismaiden neuvosto pitää omaa kokoustaan. Nyt puhemies Heinäluoman aloitteesta eduskunta ei syyslomaa vietä, vaan tekee töitä joka viikko jouluun asti.

IAAF sai huomautuksen Usain Boltilta

Satasen MM-finaalista vilppilähdön vuoksi hylätty Usain Bolt oli 200 metrin alkuerissä koko porukan nopein. Bolt esiintyi Daegun MM-areenalla jälleen totutun suurin elein, käsimerkeistä ja jousipyssyvenytyksistä ei ollut pulaa. Starttinsa jälkeen aiemmista tapahtumista tuohtunut Bolt saattoi kuitenkin antaa Kansainväliselle yleisurheiluliitolle (IAAF) protestiluonteisen muistutuksen. Ruotsalaislehti Aftonbladetin kuvaaja ikuisti hetken, jolloin Bolt nappasi reidessään olleen kilpailunumeron ja länttäsi sen teatraalisesti urheilijoiden kulkuväylää reunustaneeseen mainosseinään - suoraan IAAF:n logon päälle.

Anneli Auer 45 minuuttia ohjelmassa

Keskiviikkona 7.9.2011 Ulvilan murhaan syyttömäksi todettu Anneli Auer kertoo ensimmäistä kertaa tuntemuksistaan televisiohaastattelussa. Olen menettänyt mun perheeni - toistaiseksi. Mä olen menettänyt mun työni - kaikki. En mä tässä mitään oikeutta kokonaisuutena näe, Auer kertoo ohjelmassa . Anneli Auer ei ole saanut takaisin lapsiaan, vaikka hänet todettiin hovioikeudessa syyttömäksi miehensä murhaan. Huostaanottopäätös pysyy voimassa niin kauan kuin asian käsittely on kesken.

Suomen ja Saksan oma raha olisi EU:n tuho

Euroopan liberaalidemokraattisen liiton puheenjohtaja Verhofstadt katsoo, ettei ”pohjoinen euro” ratkaisisi millään tavalla euroalueen pohjimmaisia ongelmia.

Bensaa liekkeihin

Atlas Saarikoski on pian kolmekymppinen toimittaja, aktivisti ja poliittinen metkuilija. Saarikoski käyttää aikaansa luennoimalla suorasta toiminnasta ja kirjoittelemalla kyseenalaisiin julkaisuihin, tällä hetkellä erityisesti queer-lehti NHL:n ja Voimaan. 2009 Saarikoski toimitti Yle Radio 1 –kanavalle Bensaa Liekkeihin -ohjelmaa, jossa lietsottiin yhteiskunnallista keskustelua eri vastarinnan muodoista.

Vain Ruuskanen MM finaaliin

Urheiluliitto sai jauhot suuhun. Oikeusturvalautakunta totesi, että Urheiluliiton valintapäätös miesten keihäänheiton osalta oli valintakriteerien vastainen siltä osin kuin Daegun MM-kilpailuihin oli valittu Sampo Lehtola eikä Antti Ruuskanen. Pitkämäen karsiutuminen ei yllättänyt, alikuntoinen Pitkämäki päättää kautensa tähän.

Makasiinien palosta musiikkitalon avajaisiin 105 sekuntia

Helsingin Musiikkitalo avautuu vuosikymmenten odotuksen jälkeen 31.8.2011 kello 17.30 alkaen kutsuvieraille ja tv-katsojille Jean Sibeliuksen Finlandian sävelin. Illan aikana esiintyvät talon päätoimijat eli Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Sibelius Akatemia, joka esittelee osaamistaan klassisesta jazziin myös talon pienemmissä konserttisaleissa. Kahtena seuraavana iltana saman avajaisohjelman saa kuullakseen maksava yleisö.

UPM antaa kenkää Nallelle sataa rahaa

Nordean nousun tapauksessa hyöty valuu erityisesti Wahlroosin hallitsemalle Sammolle, joka on pankin pääomistaja runsaan viidenneksen osuudellaan. Ja silloin kun Nordea nousee, nousee helposti myös Sampo, jonka hallituksen puheenjohtaja ja jättiomistaja Wahlroos taas henkilökohtaisesti on.

Väyrysen suku on pitkäikäistä

Paavo Väyrynen ehti viime hetkellä hyvästelemään isänsä, joka kuoli tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Olen iloinen siitä, että saatoin olla isän lähellä hänen elämänsä viimeisinä viikkoina, Väyrynen toteaa. Juho Väyrynen oli kuollessaan 101-vuotias. Hän kuoli kotonaan. Paavo Väyrynen ehti isänsä luokse tiistai-iltana, hieman ennen isänsä kuolemaa.

Mikael Jungner ei päässyt musiikkitalon avajaisiin

Paikalla olisi pitänyt olla 16.15, Jungner tuli 17.26, eikä enää päässyt sisälle. Puoluesihteeri (sdp) lle ei sallita mitään erivapauksia saapumisaikojen suhteen, musiikkitalosta kommentoitiin.

Italialais-lehti Il Sole 24 kuittailee suomalaisille

Suomalaiset ovat lehden mukaan vaatimattomia ja pröystäilyä inhoavaa kansaa, vaikka varallisuuden puolesta monella kansalaisella siihen olisi varaa.

Lehti ihmettelee, kuinka Helsinki on luultavammin ainoa läntinen pääkaupunki, jonka kaduilla ei ajele isoja katumaastureita. Italialaislehdelle tuntuu olevan vaikea käsittää, kuinka "kahdeksan kuukautta vuodessa talvesta kärsimässä maassa ei ajella katumaastreilla". Eikä edes Mersuilla ja tai kalliilla Bemareilla. Ja taksit - ne ovat artikkelin mukaan vain rikkaille.

Syitä käytännönläheisyyttä rakastavaan mielenlaatuun etsitään jopa arkkitehtuurista ja Alvar Aallosta: suomalaisten muotoilijoiden rationaalinen muotokieli vetoaa suomalaisten arkipäiväisyyteen.

Pekkarinen pohtii presidenttikisaa uudelleen

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen pohtii vielä uudelleen lähtöään presidentinvaalikisaan. Savon Sanomien mukaan Pekkarinen ilmoittaa kantansa tänään.

Puoli seitsemän alkaa

Tänään mennään taas! Jännää! Nytkö jo? TV1 Puoli seitsemän ja seurassamme ihana paukku eli Maria Sid! Mitkäs oli teidän kesän huippuhetket? Marja Hintikka Facebookissa.

Karjalaisen moukari ei lentänyt finaaliin

Ennakkosuosikki Japanin Koji Murofushi johtaa komealla 81,24 metrin kiskaisulla.

Nokia mission johtaja rikkoi seksuaalisia rajoja

Liikkeen lähettämässä tiedotteessa todettiin: "Suurimman muutoksen [liikkeen toiminnassa] aiheuttaa kuitenkin se, että Nokia Mission johtajan Markku Koiviston elämässä on ollut seksuaalisten rajojen rikkomista, minkä johdosta sekä Nokia Missio ry:n (25.8.2011) että Nokia Missio Churchin (29.8.2011) hallitukset ovat omissa kokouksissaan vapauttaneet Koiviston kaikista hengellisistä ja hallinnollisista tehtävistä."

Applen tulevaisuus näyttää valoisalta

Vaikka Steve Jobs väistyykin yhtion johdosta, uskovat asiantuntijat Applen menestyksen jatkuvan.

Taivaalta satoi rahaa

Tätä moni on toivonut, harvan kohdalle se osuu. Hollannissa näin kuitenkin kävi.

Romanialaiset tölkinkerääjät lastasivat auton

Pantillisten tölkkien ja pullojen keräämisestä on kehittynyt merkittävä tulonhankintamuoto Helsingissä asuville Romanian ja Bulgarian romaneille. Kun kerättyjen panttipullojen ja -tölkkien määrä kasvaa, lisääntyvät myös niiden kuljettamiseen ja palauttamiseen liittyvät haasteet.

Konkreettinen esimerkki panttipullojen ja -tölkkien kerääjien kohtaamista vaikeuksista nähtiin lauantaina kauppakeskus Arabiassa. Vain Kreivi Gragulan jälkeläiset voivat olla näin luovia.

Jotain positiivista

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki saa kehuja kovasta kunnostaan heikkokuntoiselta Saksalaiselta.

Usain Bolt Daegun kuumin puheenaihe

Jamaikalaista superjuoksijaa valmentavan Glen Millsin mukaan vilppi oli kuitenkin vain muistutus siitä faktasta, joka on monilta unohtunut Boltin tehtaillessa mestaruuksia ja ME-aikoja: Hän on vain ihminen, eikö olekin? Olen aina tiennyt, että hän on ihminen, Mills muistutti. Boltin hylkäystä käsitellään vielä tuomarineuvostosta, voi olla että se vielä perutaan, sitä moni toivoo.

Helenius sai kutsun Usaan

Yhdysvaltalaisen Main Events -tallin nokkahahmo Kathy Duva seurasi suojattinsa Sjarhei Ljahovitshin taistelua Robert Heleniusta vastaan Erfurtin kehän äärellä. Ottelun jälkeen Duva kehui vuolaasti Heleniusta.

Espoo Cine 2011

Voittajat on ratkaistu, tuomaristo perustelee valintojaan.

Paavo Väyrynen syyttää MTV:tä galluppien manipuloinnista

Presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Paavo Väyrynen (kesk.) on käynyt rajuun puolustustaisteluun. Hän kertoo blogissaan näkemyksensä vuoden 1994 dramaattisista preisdentinvaaleista, joissa hän putosi toiselta kierrokselta. Väyrysen blogiin.

Veret seisauttavaa draamaa MM -satasen finaalissa

Suurena ennakkosuosikkina viivan taakse astellut Usain Bolt sortui finaalilähdössä varaslähtöön ja se tiesi suoraa hylkäystä ME-miehelle. Kisojen toistaiseksi suurin sokkiuutinen on nyt siis nähty. Bolt haki unelmastarttia, mutta tällä kertaa liian suurella riskillä.

Robert Helenius nuiji Venäläisen kanveesiin

Ammattilaisuran 16. voitto ja 11. tyrmäysvoitto varmistui ottelun yhdeksännessä erässä. Helenius käytti sitkeästi taistellutta Ljahovitshia polvillaan jo kahdeksannen erän lopussa, mutta vielä tuolloin kehäkongi pelasti valkovenäläisen. Yhdeksännessä erässä Heleniuksen iskumylly oli jo sellainen, että kehätuomari säntäsi väliin ennen Ljahovitshin lopullista tyrmäystä. Katso video kuinka Venäläinen saa turpiinsa.

Kahden kerroksen Suomea

Meillä tuloerot alkoivat kasvaa muutama vuosi sitten, kun elinkeinoelämän johtoa ryhdyttiin palkitsemaan optioin ja erilaisin muin kannustein. Ohjelmat oli usein laadittu niin, ettei johdon tulossuorituksen ja palkitsemisen väliltä juuri yhteyttä löytynyt; riitti, kun pörssikurssit tai suotuisa markkinatilanne heittivät palkitsemisen perusteita ylöspäin. Samanaikaisesti lukuisat yritykset suorittivat mittavia henkilöstönsä irtisanomisia, tehtaita suljettiin ja toimintoja siirrettiin ulkomaille. Katkeruudelle rakennettiin soveliasta kasvualustaa. Eikä sitä laimentanut se, että johtoportaan kuitatessa kymmenienkin prosenttien vuosiansioitten kasvun, työntekijöitten osalta neuvoteltiin prosentin kymmenesosista. Näin kirjoittaa Kokoomuslainen Raimo Ilaskivi.

Löytyykö rohkeita kansanedustajia ajamaan muutosta

Puoluetuki olisi oiva säästökohde

Valtio avustaa puolueita vuosittain kymmenillä miljoonilla euroilla, jotka jaetaan kansanedustajapaikkojen perusteella.

Tasapuolisuuden nimissä tämä säästökohde tulee ottaa käyttöön viimeistään silloin, kun Suomen talous tarvitsee lisärahoitusta.

Spagettiwestern-euforiaa

Sergio Leonen oikea käsi Sergio Donati Helsingissä.

Sergio Donati, 78, käsikirjoitti kaimansa Leonen kanssa muun muassa Huuliharppukostajan, joka sivumennen sanoen taitaa olla paras elokuva.

Haastattelin Donatia puhelimitse eilen (STT:lle), kun hän vielä oli kotonaan Roomassa, jossa lämpötila oli yli 35 astetta. Veteraani oli iloinen, että pääsee viileämpään Helsinkiin.

Kuten Italian railakkaassa elokuvateollisuudessa usein kävi, hän ei aina saanut nimeään elokuviin, joita teki - siksi esimerkiksi Donatin filmografia IMDb:ssä on vajaa ja osin virheellinen.

Kutsumanimenä Nalle viittaa johonkin sympaattiseen

Pehmeään ja pusihalittavaan. Björn Wahlroos ei ole mitään näistä. On mielenkiintoista, miten orjallisesti media raportoi Wahlroosin älyvapaimmatkin lausunnot koskevat ne sitten vapaa-ajan verotusta, suomalaisten laiskuutta tai rikkinäisten perheiden sosiaalitukien lakkauttamista. Eikö tällaiset horinat voisi jättää omaan arvoonsa? Wahlroosin aivoituksia toki kritisoidaan, mutta yleinen mediailmapiiri hänen ympärillään on käsittämättömän myötäsukainen. Toimittajat voisivat edes kerran hyökätä hänen kimppuunsa

Satamaidolle ropisee kannattajia Facebookissa

Yhteisöpalvelu Facebookiin on perustettu ryhmä nimeltään Oikea maito tulee Satakunnasta. Kyseessä on vastalause Porin palveluliikelaitoksen päätökselle vaihtaa Satamaito halvempaan Valion maitoon päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa. Facebook adressiin

Ryhmä perustettiin torstaina 25.8.2011 aamupäivällä. Perjantaiaamupäivään mennessä ryhmään oli jo liittynyt lähes 1800 kannattajaa.

Hurrikaani Irenen iskua New Yorkkiin pelätään

Yhdysvaltain itärannikko valmistautuu hurrikaani Irenen tuloon. Pohjois- ja Etelä-Carolinaan, Virginiaan, Marylandiin, Delawareen, New Yorkiin ja New Jerseyhin on julistettu hätätila. Irenen odotetaan iskeytyvän Yhdysvaltoihin viikonloppuna.

Petteri Järvinen analysoi Applen tilaa

Jobs perusti Applen yhdessä Steve Wozniackin kanssa vuonna 1976, vuosi sen jälkeen kun Bill Gates oli perustanut Microsoftin. Gates ja Jobs kilpailivat aluksi samoista mikrotietoknoeiden markkinoista ja samoista asiakkaista. Gates veti pidemmän korren, mutta tällä vuosituhannella Jobs on kuitannut vanhat tappiot moninkertaisesti takaisin. Applesta on tullut teknologia-alan mahtiyhtiö, todellinen rahakone. Samalla Jobsin oma maine ja arvostus on noussut pilviin.

Esimerkki kaksinaamaisuudesta: Porin kaupunki viittaa kintaalla lähiruuan tuotannolle

Päättäjien vaakakupissa ei paina muu kuin raha. Lähiruuan tuotantoa kiitellään juhlapuheissa, kun valtakunnallista poliittista kermaa on paikalla, mutta viis veisataan kun on päätösten aika.

The Tree of Life

Kansainvälinen elokuvakriitikkojen järjestö Fipresci on äänestänyt amerikkalaisen Terrence Malickin uuden elokuvan The Tree of Life vuoden parhaaksi elokuvaksi.

Valintaan osallistui 205 elokuvakriitikkoa ympäri maailman. He saivat äänestää mitä tahansa elokuvaa viimeisen kahdentoista kuukauden ajalta.

Palkinto jaetaan San Sebastianin elokuvajuhlilla syyskuussa, mutta julkisuutta välttelevä teksasilaisohjaaja ei vastaanota tunnustusta henkilökohtaisesti.

84:n päivän kaivurissa istuminen riitti Kempeeen miehelle

Kaivuriskabaan osallistunut Ville Hyvärinen istui kauppakeskus Zeppeliiniin Kempeleeseen sijoitetussa kaivinkoneessa yhteensä 84 päivää.

Tuona aikana hän sai käydä kerran päivässä 30 minuutin tauolla koneen ulkopuolella - muun ajan Hyvärinen vietti ohjaamossa istuen.

Kilpailun voittaa henkilö, joka istuu kaivurissa pisimpään. Toistaiseksi kolme henkilöä on luovuttanut.

Ville Hyvärinen astui ulos keskiviikkona työpaikkansa säilymisen vuoksi.

Pakko oli jättää kesken.Työsopimus jatkuu, eikä oteta riskejä sen suhteen. Työ on tärkeämpi, Hyvärinen kommentoi heti ulos astumisensa jälkeen

Suomi TV suuntaa kanavansa henkisesti 15-44 vuotiaille

Conanin jälkeen kanavan katsotuin ohjelma viikolla 33 oli Vermon ravit, joka keräsi 40 000 katsojaa. Kolmanneksi katsotuin oli suorana lähetetty ravi-ilta 28 000 katsojalla. Vermon ravit, hoh hoijaa..

Poliisilta jotain näyttöjä tulossa: Anneli Auerin koti tutkittiin

En voi ymmärtää, mitä tässä kotietsinnässä on takana. Minä en ainakaan tiedä, mitä se voisi olla. Ei täältä voi löytyä mitään, Auer sanoi IS:lle torstaina.

IS kertoi torstaina, että poliisi vei asunnosta IS:n tietojen mukaan mm. Auerin tietokoneen, puhelimet sekä Auerin yrityksen kirjanpitoaineistoa.

Rikoskomisario Erik Salonsaari Satakunnan poliisilaitokselta vahvisti, että poliisi on tehnyt kotietsinnän Auerin asuntoon.

Salonsaaren mukaan kotietsintä liittyy syyttäjän tekemään lisätutkintapyyntöön.

Asaha Powell jää pois Daegun MM -kilpailujen sadalta metriltä

Kauden tilastokärki Asafa Powell on kärsinyt pitkään jalka- ja nivusvaivoista, ja NRK:n mukaan sama vaiva pitää hänet sivussa MM-sataselta.

HJK:n eurotaival nousi pystyyn 1-6 Shalken heilutellessa tahtipuikkoa

Ensimmäisen jakson jälkeen kaikki näytti vielä hyvältä, mutta toisella jaksolla saksalaisjoukkue latoi peräti neljä maalia.

HJK:n murskajaisissa tahtipuikkoa heilutti Schalken hollantilaiskärki Klaas-Jan Huntelaar , joka iski pelissä peräti neljä maalia. HJK-toppari Timi Lahti pääsi lähietäisyydeltä seuraamaan illan sankarin otteita.

Isä tappoi tyttärensä koska hän ei käyttänyt huivia

Länsimaissa on todella jotain vialla. Perheväkivalta tuntuu riistäytyvän käsistä. Isät ja äidit tappavat tyttäriään mitättömistä syistä. Me tarvitsemme selvästi lisää opastusta suvaitsevaisuudessa ja monikulturismissa. Tai vain parempia lääkkeitä.

Tampereella kadonneen Karoliinan löytyminen elossa on epätodennäköistä

Tapauksessa on valitettavasti hyvin huolestuttavia piirteitä. Ajoneuvo löytyi, hänen seurassaan on mahdollisesti ollut vieraita ihmisiä ja hän on ollut päihtynyt, Rikos ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen luettelee.

Pohjois-Itävallassa Itävallassa on paljastunut uusi pedofiliatapaus

Itävallassa on paljastunut uusi pedofiliatapaus, jossa isän epäillään pitäneen kahta tytärtään vankinaan yli neljänkymmenen vuoden ajan. Isän epäillään pahoinpidelleen tyttäriään ja käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen, kertoi poliisi torstaina.

80-vuotias mies piti poliisin mukaan tyttäriään lukittuina pieneen keittiöön, jossa näillä oli vuoteenaan ainoastaan puinen penkki.

Suuret purjealukset lipuivat Turkuun

Turkuun alkoi torstaina lipua tämänvuotiseen Tall Ships Raceen Itämerellä osallistuneita suuria purjealuksia.

Ensimmäisenä saapui kello 13 aikoihin 50 metrinen hollantilainen Gulden Leeuw Turun Länsi-satamaan, josta se teki vielä yhden charter-purjehduksen Airistolle ennen kuin kiinnittyi myöhemmin regatan tapahtumapaikalle Aurajokeen.

Yli satametrisistä jättipurjelaivoista Aurajokeen saapui ensinnä venäläinen Mir ja sen perässä maailman suurin purjealus venäläinen 122 metrinen Sedov.

Dodentti Leppäsen huomionkipeys havaittiin

Dosentin mielestä opetusmateriaali ja erityisesti isänmaalliset laulut voivat sisältää läheisesti vihapuhetta muistuttavia piirteitä.

Vihapuheen kannalta kiinnostavia ovat esimerkiksi alakoulujen musiikin oppikirjasarjat ja niihin sisältyvät itsenäisyyspäivän viettoon liittyvät nationalistiset laulut, kirjoittaa filosofian tohtori ja dosentti Taru Leppänen.

Kuka pelkää Kim Jong II ?

Ainakin kääpiöiden on syytä pelätä, onhan hän sanonut että kääpiöt on hävitettävä. Ei tiedetä tarkoittiko hän fyysisiä vai henkisiä kääpiöitä. Jos tarkoitti henkisiä kääpiöitä, toivottavasti aloittaa itsestään. Kim matkustaa Venäjälle tapaamaan MachoPutinia ja Medvedevinia. Kremlin rappusilla poseeraa kova kolmikko "kääpiöitä"!

Työnantajien tupo kammo ihmetyttää

Liittojohtaja ihmettelee Etelärannan vaatimusta siitä, että palkkoja ei pitäisi korottaa lainkaan, vaan ostovoima pitäisi turvata veroja alentamalla. Vallitun mukaan palkansaajaliike ei tee sopimusratkaisuja ilman kohtuullisia palkankorotuksia.

"Ennen vanhaan riitti, että vaadittiin veroja valtion maksettaviksi. Nykyisin pitäisi valtion hoitaa vielä palkankorotuksetkin työnantajien puolesta", Teamin puheenjohtaja Timo Vallittu päivitteli Lahdessa liittonsa kesäpäivillä.

Keskustan Kaunisto häpeää Väyrystä

Väyrynen sanoi perjantaina olevansa valmis keskustan ja perussuomalaisten yhteisehdokkaaksi. Kaunisto on yllättynyt asiasta ja pettynyt siihen, että keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen on valmis jo esivaalissa tukeutumaan perussuomalaiseen puolueeseen, joka on "aatteeltaan populismin ja henkilöpalvonnan läpitunkema".

Avaruusoliot tarkkailemassa kasvihuonekaasuja

Ovatko ne jo täällä?

Kasvihuonekaasujen vähentäminen saattaa pelastaa ihmiskunnan avaruusolioiden ennaltaehkäisevältä iskulta, paljastaa Nasalle toimitettu raportti.

Avaruusoliot saattavat nimittäin nähdä Maan ilmakehän muutokset merkkeinä sivilisaatiomme hallitsemattomasta kasvusta, minkä johdosta ne saattaisivat ryhtyä dramaattisiin toimenpiteisiin estääkseen kehittymisemme entistä suuremmaksi uhaksi, raportissa todetaan.

Raportti erittelee mahdolliset kohtaamiset kolmeen kategoriaan: hyödyllisiin, neutraaleihin ja vahingollisiin. Optimistisimmissa skenaarioissa avaruusoliot auttaisivat meitä maailmanlaajuisten ongelmien, kuten nälänhädän, köyhyyden ja tautien, ratkaisemisessa. Neutraalit vaihtoehdot kuvaavat muun muassa tilanteita, joissa ulkopuolinen elämänmuoto olisi liian erilainen meihin verrattuna kiinnostavan kommunikaation syntymiseksi. Onkohan Nasalta karannut aprilli juttu hieman ennen aikojaan.

Tutkijat varoittavat myös, että avaruusoliot saattavat olla varovaisia nopeasti laajenevien sivilisaatioiden suhteen, koska nämä voivat kasvaessaan olla taipuvaisia tuhoamaan muita elämänmuotoja aivan kuten ihmiset ovat hävittäneet eläinlajeja sukupuuttoon. Äärimmäinen skenaario varoittaa mahdollisuudesta, jonka mukaan avaruusoliot tuhoaisivat ihmiskunnan suojellakseen muita sivilisaatioita.

Air Berlin ei ole tuottanut voittoa neljään vuoteen

Pahoista kannattavuusongelmista kärsivä halpalentoyhtiö Air Berlin aikoo perua lentoja Lontoon Gatwickiin, Manchesteriin ja Madridiin, sekä harventaa lentoja Sharm-El-Sheikiin ja Barcelonaan.

Yhtiö ei ole onnistunut siirtämään lentämisen kasvaneita kustannuksia lippujen hintoihin. Lisäkuluja sille on koitunut sekä Saksan lentomatkustusverosta että kallistuneesta polttoaineen hinnasta.

Helsingin juhlaviikot 19.8 - 4.9 2011

Torstaista lähtien syyskuulle asti Helsinki on täynnä paitsi Juhlaviikkojen tilaisuuksia myös festivaaliin liittyviä pienempiä sisartapahtumia.

Ne ovat kaikki ihailtavan laadukkaita ja kekseliäitä. Niihin on myös tarkoituksella tehty kynnys niin matalaksi, että jokainen pääsee halutessaan astumaan sen yli.

Eikä tarvitse mihinkään edes astua, sen kuin avaa akkunansa.

Hyvässä lykyssä voi nimittäin käydä niin, että Sisäpihat soimaan -tapahtuma vierailee juuri sinun pihallasi.

Suomalaisilla vähemmän lomaa kuin muilla pohjoismaalaisilla

Sitäkin vähää Nalle haluaisi verottaa.

Suomalaisilla on vähemmän palkallista lomaa ja yleisiä vapaapäiviä kuin muilla pohjoismaalaisilla, ilmenee Hotels.comin tekemästä tutkimuksesta.

Suomalaisilla on vuosilomaa keskimäärin 25 päivää ja yleisiä vapaapäiviä kymmenen, eli niistä kertyy vuodessa yhteensä 35 päivää. Ruotsalaisilla lomaa ja yleisiä vapaapäiviä on keskimäärin 39, eli enemmän kuin millään muulla vertailussa mukana olleella kansakunnalla.

Tanskalaisilla lomapäiviä on keskimäärin 38 ja norjalaisilla 37. Islanti ei ollut mukana vertailussa.

Mikä lapselle nimeksi?

Ruotsalaislehdet ja vedonlyöntitoimistot ovat pistäneet pystyyn äänestyksiä Ruotsin pikkuprinssiin tai -prinsessaan liittyen. Aftonbladet-lehden verkkosivuilla lukijat voivat veikata kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin tulevan lapsen sukupuolta ja nimeä.

Cupcakes by Frida

Oletko makuri? Leipuri Frida Yle-X:n iltapäivässä.


Maistuis varmaan sullekin? Kuva: Leipuri Frida

Nyt ei olla Tikkurilan taksissa

Finland. The best country for us Finns. General Ehrnrooth.

Siikalan ajatus pätkii kuin katkokävelijällä

Alkoholi taitaa olla ainoa myrkky, jota myydään elintarvikkeen nimellä. Tosiasia kun on, että alkoholi tappaa kotona enemmän kuin raid puutarhassa. Alkoholi tuntuu kuitenkin olevan monille erittäin pyhä asia, joten minun vaikea ymmärtää miksi sen hintaa ei voitaisi rutosti korottaa. Näin ajattelee blogikirjoittaja Pekka Siikala.

Muualla maailmassa on oivallettu vapauttaa alkoholin kuninkaan asema ja juomatavat ovat kohtuullistuneet. Siikala nostaisi alkoholin hinnan pilviin ja laskisi sillä kulutusta. Eihän se ole tähänkään asti toiminut, miksi nyt?

Google aikoo sulkea Anroid käyttöjärjestelmänsä muilta

Motorolan patenttisalkku oli vain yksi osa, jota Google havitteli ostamalla yhtiön matkapuhelintoiminnot. Google aikoo sulkea tällä hetkellä avoimella pohjalla toimivan Android-käyttöjärjestelmänsä ulkopuolisilta 2–3 vuoden sisällä ja keskittyy tekemään omia Google-puhelimiaan.

Näin kertoo analyytikko Tavis McCourt Morgan Keegan Equity Research -yhtiöstä The New York Times -lehden haastattelussa. Ensin se alkaa tuottaa uusia erityisominaisuuksia Androidiin, jotka ovat käytettävissä vain sen omissa puhelimissa.

Ollila ei lähde Keskustapuolueen ojankaivajaksi

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ei lähde keskustan presidenttiehdokkaaksi. "Minuun on oltu yhteydessä, mutta ilmoitin että en ole käytettävissä", Ollila kertoi .

Entä Anneli Jäätteenmäki? Valmistautuuko hän presidenttipeliin, kielikurssilla ulkomailla?

Iron Maidenin lentokone myrskyn runtelemaksi

Vuosi sitten Iron Maidenin lentokone joutui syöksyvirtauksen keskelle Porin lentokentällä ja vaurioitui korjauskelvottomaksi. Tämä kesä 2011 on ollut myös poikkeuksellisten voimakkaiden sateiden sävyttämä. Kun on satanut, on satanut kunnolla kellarit ja alikulkutunnelit täyteen. Metereologit ovat olleet ihmeen hiljaisia, pohtivat ehkä, "Menee normaaleiden säävaihteluiden piikkiin". Saattaa olla, mutta kun kahtena vuotena peräkkäin on, kovia pakkasia ja pitkiä hellejaksoja, muistuu mieleen lapsuuden "Kunnon talvet ja kesät". Jotka olivat juuri talläisia, lunta, jäätä, kovia pakkasia ja helteisiä kesiä. Nauttikaamme monipuolisista sääilmiöistä, sillä voi tulla taas vuosikymmen jolloin taivaalta tulee vain vettä ja räntää, kesäkin mahtuu siihen väliin.

Sinkkutreffit rakkauden päivänä Jerusalemissa

Naisten korkeat korot kopisivat parituhatta vuotta vanhan kaivoksen kivipohjalla Jerusalemin vanhan kaupungin alla myöhään sunnuntaina. Paikallinen treffipalvelu oli järjestänyt sinkkutapaamisen vanhaan kaivoskäytävään ja yli 60 innokasta parinetsijää oli tullut kokeilemaan onneaan.

Kuka järjestäisi Suomessa treffejä mitä eriskummallisimmissa paikoissa? Aloittaa voisi vaikka saunomalla Suomen syvimmässä saunassa, joka sijaitsee Pyhäsalmen kaivoksessa. Tietenkin kaivokseen laskeuduttaisiin Aatamin ja Eevan asussa. Hissikorissa matkalla maan uumeniin nautittaisiin virvokkeita ja silmäiltäisiin mahdollisia vihdottavia. Tästä Toosa TV:lle reality -ohjelmaa ideoitavaksi.

Tietosuojavaltuutettu tyrmää Google-haut työnhakijoista

Lain mukaan työantajan tulee kerätä työntekijöiden tai työnhakijoiden henkilötiedot ensisijaisesti heiltä itseltään. Jos työnantaja kerää henkilötietoja muualta, työntekijältä tai -hakijalta on tietosuojavaltuutetun mukaan hankittava suostumus tietojen keräämiseen. Se koskee myös googlaamalla kerättyä tietoa.