dpk.fi

2011/12

Jope otti kantaa ajankohtaiseen aiheeseen, tekemällä siitä laulun.

Oma talo Thaimaasta 300 eurolla kahdeksi viikoksi

Yhä useampi lentää Thaimaahan omatoimisesti ja vuokraa sieltä loman ajaksi omakotitalon. Eikä ihme, kun hulppean lomakodin uima-altaineen saa halvalla.

Paholaisen palkkalistoilla

Työnhakijat selvittävät, kestääkö työnantaja eettistä päivänvaloa.

Valelääkäriltä poistettiiin lääkärin oikeudet

Kuinka voidaan poistaa jotain sellaista mitä ei olekaan.

Timo Soini on kiusallisen usein oikeassa

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini väitti eduskunnan täysistunossa, että Italia on seitsemänneksi suurin kansantalous maailmassa. "Kyllä siellä rahaa on" , hän sanoi ääntään korottaen.

Soini on kaikista kauhutarinoista huolimatta oikeassa. Italia on maailman seitsemäneksi suurin kansantalous. Rahaakin on. Kyllä Ferrarin, Armanin ja Versacen maassa pitää pätäkkää olla. Kotitaloudet ovat euromaiden vähiten velkaantuneiden joukossa. Lähde: Juha Ståle, Totuusmittari.

Hymyilykin voi olla uutisen aihe

Oikeudenkäynti Anders Behring Breivikiä vastaan on alkanut Oslon oikeustalolla 14.11.2011 klo 12.
Oikeudenkäynnissä Breivik puhuu ensimmäistä kertaa yleisölle heinäkuussa tapahtuneen Utöyan ampumisen ja Oslon pommi-iskun jälkeen.

Paikalla olevan VG:n (video ) toimittajan mukaan Breivik on pukeutunut tummaan pukuun ja valkoiseen paitaan. Hän hymyili yleisölle tullessaan saliin.

Tuomari on kysynyt, onko Breivik syyllinen rikoksiin, joista häntä syytetään. Breivik on vastannut, mutta tuomari on jo joutunut keskeyttämään hänet, kun hän ei pysynyt asiassa.

Anna Perhoa kiehtoo vaaran tuntu

Radio Aallon uunituore aamushow nimeltään Radio Aallon Dynastia on polkaistu käyntiin.
Aamuvirkkuja ja töihin meneviä viihdyttävät Jarkko Valtee, Radio Novan aamuohjelmasta väsymyksen takia vajaa vuosi sitten lähtenyt radiokonkari Kimmo Vehviläinen ja Dynastian myötä uuden aluevaltauksen tekevä Anna Perho, joka on hankkinut kannuksia mm. toimittajana ja tv-tuottajana.
Kertomansa mukaan Perho odottaa innokkaasti radio-ohjelman tuomia uusia haasteita, sillä hänen mukaansa radio antaa mahdollisuuden vapaampaan ilmaisuun kuin televisio tai lehtikirjoittelu. Radioneitsyydestään luopuva Perho lupaa, että luvassa on timanttista sisältöä.
Radio Aallon Dynastiaa kuullaan arkiaamuisin kello 6-10.

Tomaatti

Ylen ruokaillassa eräs isä kertoi ettei anna 11-vuotiaan tyttärensä syödä kouluruokaa, hänen mielestään se sisältää niin paljon myrkkyjä. Euroopasta lähetetään Kiinaan kalaa käsiteltäväksi ja palautetaan eurooppaan uudelleen pakattavaksi, ei se ainakaan laatua paranna. Kiinan alhainen palkkataso mahdollistaa edestakaisen kuljetuksen. Kaikkiin elintarvikkeisiin jotka kuljetetaan Eu alueen ulkopuolelle jatko jalostettaviksi pitäisi saada maininta missä kaikkialla se on seilannut. Lue A-tubiin lähetettyjä tekstiviestejä.

Murskaava isku Suomen maastohiihdolle

Suomen hiihtokausi on käynnistymässä dramaattisissa merkeissä. Suomalaista edustustason huippuhiihtäjää epäillään dopingin käytöstä.
Tapauksen tutkinta on Hiihtoliiton puheenjohtajan Matti Sundbergin mukaan kesken. Käytännössä tämä tarkoittaa, että urheilijan dopingnäytteen A-osa on osoittautunut positiiviseksi, ja B-näytteen analyysi on kesken.

Kyseinen hiihtäjä on Juha Lallukka. Ylen mukaan epäily liittyy kasvuhormonin käyttöön.

Jos lopputulos on positiivinen, kyse on murskaavasta iskusta suomalaiselle maastohiihdolle, joka on 10 vuotta pyrkinyt eroon dopingmaineestaan.

VIIKON RASISMI KOMMENTTI: Presidentti Halonen

"Ihmiset jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään perussuomalaisia."

Kotihengettärien pervojen ja kulissinikkarien luvattu maa

Anne Nikka (SK) kirjoittaa kolumnissaan: Ihmisten arvojärjestyksessä on tainnut tapahtua jokin perustavanlaatuinen vinoutuma, jos tuoreeseen brittitutkimukseen on uskominen. Lontoon tiedemuseo teki nimittäin 3 000 ihmiselle kyselyn, joka paljasti Facebookin olevan tärkeämpi kuin oman kodin vessa.

Jos tuosta yhtälöstä vetäisi mutkat suoraksi, nykyihminen istuisi ilmeisesti mieluummin tortut housuissa kuin kärsisi eroahdistusta Facebookista. Tai ryhtyisi puskajussiksi ja tekisi tarpeensa pöpelikköön, jotta saisi pitää sosiaalisen median.

Perussuomalaiset närkästyivät rasismi gallupista

Erityisesti Presidentti Halosen lausunto "Ihmiset jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään perussuomalaisia", Halonen sanoo. Onhan se aika mautonta sanankäyttöä presidentiltä. Perussuomalaiset ovat joutuneet ajojahdin kohteeksi suomessa, heistä saa sanoa näemmä mitä vaan. Homot sitä vastoin ovat presidentin erityisessä suojelluksessa, heidän tarpeitaan pitäisi kaikkien ylistää ja tukea. Ehkä se pressakin tulee joskus kaapista ulos..., kohtahan se kausi päättyy.

Tarvitseeko lapsi kaksi isää vai isän ja äidin

Kansanedustaja Jani Toivola haaveilee omaa lasta. Lukijan kommentti:"Höpö höpö, lapsi tarvitsee isän ja äidin, ei kahta isää".

Nimimerkki lapseton hetero nainen: "Oikeus toivoa lasta? Toivola, lastensaaminen ei ole oikeus. Lasta saa toivoa kuten voit toivoa että huomenna on aurinkoinen päivä, mutta ei toiveesta tule mitään oikeutta. On hyvin itsekästä aikuiselta ajatella että lapsi on hyödyke johon aikuisella on oikeus. Adoptioon annettavilla lapsilla on oikeus isään ja äitiin. Naisena on erittäin loukkaavaa kuulla mieheltä tuollaisia kommentteja, jotka ovat biologiaa vastaan".

Rullaluistelevat pitäkää katse tiessä

Talvi tulee mutta kesästä voi aina haaveilla.

Helsingin Sanomien gallup: Suomi on melko rasistinen maa

Suomi on vähintäänkin melko rasistinen maa, ajattelee enemmistö suomalaisista. Kaksi kolmasosaa kansasta ajattelee, että Suomessa ilmenee rasismia paljon tai melko paljon. Siitä huolimatta omassa itsessään rasismia tunnistaa tai tunnustaa paljon vain kaksi prosenttia ja melko paljon kaksitoista prosenttia.

Mihin on kadonnut suomalisten "tolkku", ihmettelee pääministeri Jyrki Katainen.

Pääministeri Silvio Berlusconin valtakausi Italian politiikassa on ohi

Päättyykö Italian likainen politiikka Berlusconiin? Ainakin kansa riemuitsi kuin diktaattorin teloitusta.

Berlusconin saapuessa presidentinpalatsi Quirinaleen väkijoukko hurrasi ja huusi solvauksia tulevalle entiselle pääministerille. "Mafioso!" "Pelle!" "Häpeä!"

Eronsa jälkeen Quirinalen sivuovesta jättänyt Berlusconi kertoi BBC:n mukaan olevansa "katkeroitunut" kansan käyttämistä solvauksista.

Pystyykö EU taistelemaan Mafiaa vastaan, vai maksattaako Italia biljoona velkansa eurooppalaisilla?

Mielenkiinnolla odotamme Pääministeri Jyrki Boy Kataisen lausuntoja Italian ahdingosta.

Valelääkärillä useita tuomioita rikoksista Yhdysvalloissa

Teksasin osavaltio on tuominnut Laihon yhteensä neljä kertaa. Tuomiot on annettu pahoinpitelystä, päihtyneenä ajamisesta, reseptilääkerikoksesta ja osallistumisesta järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Valvira ilmoittaa valelääkärien tarkistuksen olevan yhtä vaikeaa kuin oikean rahan erottaminen väärästä. Valvirassa olisi nyt peiliin katsomisen paikka ja syytä aloittaa siivous omista sisäpiireistä. Mikä voi olla tälläinen VALVOVAVIRANOMAINEN joka ei pysty edes selvittämään terveydenhuolto henkilöstön koulutus taustoja.

Näin Valvira mainostaa toimintaansa omilla sivuillaan: "Valvonta vaikuttaa
Valvira parantaa ohjauksen ja valvonnan keinoin elinympäristön terveysriskien hallintaa sekä oikeusturvan toteutumista ja palvelujen laatua sosiaali- ja terveydenhuollossa".

Valvira aloitti tutkimukset vasta kun ulkopuolinen taho ilmoitti Laihon mahdollisesta osallisuudesta kuolemantuottamukseen.

Laihon hoitama helsinkiläinen naispotilas Elli, 84, kuoli 27. elokuuta vain neljä päivää sen jälkeen, kun Laiho oli kotiuttanut hänet Myllypuron vanhustenkeskuksesta. Naisen tytär Kaarina valitti asiasta sosiaali- ja terveysalan valvontavirastoon Valviraan heti keskiviikkona, kun epäillyn nimi julkaistiin."Olen pelonsekaisin tuntein odotellut ruumiinavauslausuntoa ja pelännyt koko ajan, että sieltä paljastuu äitini kuolinsyyksi jonkinlainen hoitovirhe tai laiminlyönti", Kaarina, 50, kirjoittaa Valviralle.

Emeritusprofessori varoittaa ruokateollisuuden vaaroista

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen emeritusprofessori Jouko Tuomisto muistuttaa, että elintarviketeollisuudella on kikkansa, joilla sen on mahdollista johtaa harhaan kuluttajaa. Tulosta tästä E-koodiavain.

VUOTAAKO ITÄ-EUROOPASSA YDINREAKTORI!

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA kertoo saaneensa tietoja, joiden mukaan radioaktiivista jodia on havaittu eri puolilla Eurooppaa. Määrät ovat olleet niin pieniä, että terveysriskiä ei aiheudu.

IAEA kertoo, että esimerkiksi Tshekissä on viime päivinä mitattu hyvin vähäisiä määriä radiojodia. Samantyyppisiä tietoja on tullut muualtakin Euroopasta.

Valelääkäri ei peitellyt kasvojaan

Valelääkäriksi epäillyn Esa Antero Laihon vangitsemisoikeudenkäynti alkoi Pasilan poliisitalolla Helsingissä lauantaina noin kello 9.30.
Poliisi epäilee miestä muun muassa törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Laiho tuli saliin siniseen huppariin pukeutuneena. Hän ei peitellyt kasvojaan, vaan katseli paikalla olleita median edustajia totisen ja jopa uteliaan näköisenä.

Mielenkiintoinen tapaus ja toivottavasti selviää nopeasti. Valelääkäri vakuuttaa saaneensa koulutuksensa Pierarissa. Eikö Valvirasta voitu soittaa Pietariin ja avarmistaa asiaa, mikä tässä mättää.

Nalle Wahlroos saa ruotsalaiset raivoihinsa puheillaan

Ruotsissa Nordean ja sen suomalaisen hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin arvostelu kiihtyy. Nordea on ollut kovan arvostelun kohteena muun muassa johdon palkitsemisjärjestelyjen ja irtisanomissuunnitelmiensa takia. Myös Ruotsin valtiovarainministeri on liittynyt arvostelijoiden joukkoon.
Tiivistelmä Nordeaan Ruotsissa viime aikoina kohdistuneesta uutisoinnista menee näin: Yhdellä kädellä ohjataan 2 000 työntekijää pihalle ja toisella ostetaan toimitusjohtajan käyttöön asunto yli kahden miljoonan euron edestä. Samaista johtajaa odottaa myös runsaan 10 miljoonan euron eläkepotti kun hän 60-vuotiaana voi vetäytyä eläkkeelle.
Nordea-konsernia johtavan Christian Clausenin käyttöön on todella ostettu 250 neliömetrin asunto Narvavägenlita Tukholman hienostoalueelta Östermalmilta.

Ruotsin kokoomuslainen valtiovarainministeri Anders Borg kummasteli eilen Nordean asuntokauppoja ja Wahlroosin puheita. Borg neuvoi tyytymättömiä asiakkaita vaihtamaan pankkia.

Voiko tämä olla totta Suomessa!

Osa tuli jo illalla jonottamaan, hei haloo näin Neuvostoliitossa tehtiin vielä kahdeksankymmentä luvulla, mutta että Suomessa 2000-luvulla. Yö-nukuttiin pahvien päällä.

Kuka presidentti ehdokkaista tarjoaa parhaat keitokset

Säilyketölkki

Ylen A-talk -ohjelma avasi 10.11.2011 presidentti pelien keskusteluareenan. Kolme konkaria, Lipponen, Väyrynen, Niinistö ja hiukan vielä märkäkorva Soini sovittelivat sanojaan, eikä kunnon riitaa saatu aikaiseksi. Insertissä nähtiin mainostoimiston arvio ehdokkaista, "Kuivia kavereita kaikki". Kuivakkuus toivottavasti jatkossa häviää kun kaikki ehdokkaat istuvat saman pöydän ääreen ja ottavat kantaa sukupuolineutraaleihin avioliittoihin. Soinilla luulisi jo siinä vaiheessa viimeistään niskasuonet pullistuvan. Suurin vaalibudjetti on kokoomuksella, eikä ihme kun rahoittajista löytyy Nordean Nalle Wahlroos.

Loukas Papadimos Kreikan uusi pääministeri

Presidentti on antanut Lukas Papadimosille tehtäväksi muodostaa uuden hallituksen. Papadimosia pidettiin jo etukäteen vahvimpana pääministeriehdokkaana.

Hanhenmaksaa ja rapuillallisia Suomen Pankissa

Vai että oikein hanhenmaksaa syöttävät pääjohtaja Erkki Liikaselle, eikö lihis kahdella nakilla olisi riittänyt. Eikä se jäänyt pelkkkään hanhenmaksaan, hanhenmaksatryffelimoussella vielä rasvattiin suupieliä. Melkoisen rasvaisia juttuja Suomen Pankin johtokunta pistelee suihinsa, aikana kun muu eurooppa sinnittelee talousvaikeuksissa, hyi Eki.

Yhdysvallat suunnittelee hyökkäystä Iraniin

Sodan pelko on kasvanut, sillä mediatietojen mukaan Yhdysvallat harkitsee iskuja Irania vastaan ja Iso-Britannia valmistautuu tukemaan Yhdysvaltoja. Venäjä on puolestaan varoittanut vakavasti hyökkäämästä Iraniin.

Säteilyturvakeskuksen ydinaseasiantuntija Tapani Honkamaa pitää eilen julkaistun Iran-raportin perusteella selvänä, että Iranilla on valmius valmistaa käyttöönsä ydinase seuraavien kahden vuoden kuluessa.

Timo T.A. Mikkosen perhe on saanut kokea vuosien aikana julkisuuden henkilöinä monenlaista solvausta

Suomalaisten kateus pursuaa syvältä

Timo T.A. Mikkosen perhe on saanut kokea vuosien aikana julkisuuden henkilöinä monenlaista solvausta. Timo T.A. on kuitenkin seisonut sanojensa takana kuin kenraali. Suomalainen arvostaa ihmistä joka on hieman "Hakkarainen", kaikki muut varsinkin menestyneeet ja raittiit se (suomalainen), toivottaa alimpaan helvettiiin, sellainen on suomalainen. No ei tietenkään kaikki, mutta julkisuus leimaa nopeasti. Kuten kävi Lietolaiselle Taina Kovalaiselle, Kovalaisesta tuli pari viikkoa sitten sosiaalisen median sylkykuppi. Kovalainen joutui ankaran ryöpytyksen kohteeksi Ajankohtaiselle Kakkoselle antamansa haastattelun seurauksena.

Tämäkin Mikkosten iloinen lauluesitys sai monet ihmiset raivoihinsa, miksi?

Kaatuuko Ikea lihapulliinsa

Monelle ainoa syy Ikean käynnille on herkulliset ruotsalaiset lihapullat. Nyt Ikea aikoo kilpailuttaa lihapulliensa valmistajan. Monet pelkäävät "Suomalaisten Äitien" lihapullien tuloa Ikeaan. Ymmärtääköhän Ingvar Kamprad, mihin moinen uhkarohkeus voi johtaa?

Meillähän oli aikanaan kolme ainutlaatuista aarretta: Turun Sinappi, näkkileipä ja kuivauskaappi. Ne olivat meille niin rakkaita, että niitä löytyi joka kodista. Mutta kävi, kuten moraalitarinoiden juonissa tuppaa käymään, aloimme pitää kolmea kansakuntamme peruspilaria itsestäänselvyyksinä.

Kun sodankäynyt sukupolvi varoitteli meitä, naureskelimme korskeasti: ennemmin koiralta pissa loppuu kuin Suomesta Turun Sinappi, näkkileipä ja kuivauskaapit. Jos annat pois Ikean lihapullat, mitä voit menettää seuraavaksi? Veikkaan, että ottajia on myös kahdella muulla ainutlaatuisella ruotsalaistuotteella eli prinsessakakulla ja ruotsalaisilla naisilla.

Seurakuntakiista: Osapuolet kuin eri planeetalta

Porin Teljän seurakunta ja sen kesällä 2009 irtisanomat kaksi erittäin pitkäaikaista lastenohjaajaa ovat täysin eri mieltä irtisanomisiin johtaneista tapahtumista. Juovan todellinen syvyys paljastui tiistaina, jolloin Satakunnan käräjäoikeus kuuli muun muassa seurakunnan lapsityönohjaajaa ja tapahtumien aikaista kirkkoherraa.

Lehtiartikkeli pyörittelee tapausta niin ettei siitä saa mitään tolkkua, liekö toimittajan ammattitaidottomuutta, vai oma lehmä ojassa. Kyllä kansa tietää, ei voida sanoa tässä tapauksessa jos sillä tarkoitetaan Satakunnnan Kansaa. Lue lukijoiden kommenteista, taustaa tapahtumille.

Yksi kommentoijista kirjoittaa "Varsin epäonnistunut työpaikkakiusaus, jossa taloon tullut lapsityönohjaaja ja ex-kirkkoherra tulevat istumaan häviäjien penkillä. Niin monet lapset, jotka ovat vuosien aikana olleet näiden kivojen tätien hoivissa, heitä ja heidän positiivisia lausuntojaan tuskin on kuunneltu. Oliko taloon palkatun lapsityönohjaajan taustoja tutkittu - heti tuli vaikeuksia. Ei tainnut olla kykyjään vastaavassa paikassa".

Kiinalaiset heinäsirkat tulevat olemmeko valmiit

Tuskin olemme euroopan ongelmista selvinneet kun uusi ongelma on jo ovella, "Eikö ole hurjaa, että siellä on 900 000 miljonääriä, keski-ikä alle 40, ja samalla valtaosa kansasta elää maalla yhdellä eurolla päivässä. Nyt joku miljardööri tahtoisi vallata Lapista varsinaisen elämyspuiston. Toinen on ostanut valtavan maa-alan keskeltä Siperiaa ja rakentaa sinne huippurysää seikkailunhaluisille turisteille. Kiinalaiset tulevat kuin heinäsirkat, olemmeko valmiit." Näin kirjoittaa Panu Rajala. Pelko on aiheellinen, uudet Tšingis-kaanit valloittavat maailmaa heinäsirkkaparven lailla.

Nenä päivä on joka päivä

Nenäpäivä meni, uusia neniä tarvitaan joka päivä.

Uusi WTC tavoittelee jo taivaita

Uusi ja ehompi World Trade Center-alue kuhisee rakennusmiehiä ja työmaan äänet täyttävät lähiympäristön.

Tuhoutuneen World Trade Centerin tilalle nousee parhaillaan Yhdysvaltojen korkein toimistorakennus 6,5 hehtaarin alueelle. Kaikkiaan viiden pilvenpiirtäjän lisäksi alueelle rakennetaan museo ja muistoalue.

Käytännöllisesti katsoen joka neliösentti alueesta onkin rakennustyömaana. Sen korkeimmaksi torniksi kohoaa One World Trade Center, josta on valmiina jo 88 kerrosta kaikkiaan 105 kerroksesta.

Ufot paljastavat itsensä valaisemalla kaupunkinsa

Oletus nojaa siihen, että muiden sivilisaatioiden asukkaat eivät pidä pimeästä yhtään sen enempään kuin ihmisetkään maassa.

Tutkijoiden mukaan on loogista olettaa, että myös avaruuden muut sivilisaatiot sytyttävät keinovalot valaistakseen paikkoja pimeään aikaan.

Mielenkiintoinen havainto tutkijoilta. Mitä jos ne (vieraat sivilisaatiot) elävät silmättöminä rikkihapossa, saattavat maahan "tiiraillessaan" kauhistella valosaasteen määrää ja raportoida paikallisessa Yö-lehdessä "Maa tuhoutumassa lisääntyneeseen valon määrään".

Suomalainen hulluus ei mistään kotoisin

Istua nyt viisi kuukautta kaivurin kopissa, miksei lääkitys toimi?

Alexadrer Stub fanittaa Hakkaraista

Ministeri Stub on ottanut oppia perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisesta, tai ainakin melkein.

Kuvat kirjoiksi palvelua tarjolla jokaisen makuun

Kuvia otetaan enemmän kuin koskaan, mutta jääkö niistä mitään jälkipolville muuta kuin rikkoontuneita kovalevyjä. Kuvakirjojen tekeminen on helppoa ja voittaa mennen tullen kuvien liimailun albumeihin. Jos omistat Photoshopin ja haluat syvällisemmin perehtyä kuvakirjojen tekoon katso video, kesto yli tunnin.

Vaali "asiantuntija" Risto Uimonen tuli kaapista ulos

Uimonen otti kantaa häntä jo pitkään ja askarruttaneeseen ongelmaan. Uimonen avaa keskustelun...

Viikon valopää Kreikan pääministeri Papandreou

Ulkomaankauppaministeri Alex ”vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa” Stubb (kok) välttää valopäätittelin vain siksi, että Euroopassa on tällä(kin) viikolla häärinyt kolossaalinen valopää, Kreikan pääministeri George Papandreou. Suomen Kuvalehden toimittaja Leena Sharma lataa kovilla.

alexanders Stub pyöräilee

Alexander Stub ajatko valot päällä? Pohjoismaiden-neuvostossa valot on sammutettu jo vuosia sitten.

"Presidentti" Soini valtiovierailulla Yhdysvalloissa"

Presidenttiehdokas Timo Soini teki vaikutuksen Yhdysvalloissa vieraillessaan Fox Busines News ohjelmassa. Ohjelman juontaja Charles Payne hämmästeli ohjelmassa sitä, että perussuomalaiset on saavuttanut niin suuren suosion, vaikka heidän viestinsä on karu. Ohjelman juontaja Charles Payne oli innoissaan Soinin vierailusta ja kertoi halunneensa jo pitkään haastatella tätä.
Olen fani, hän tunnusti. Katso video Soinin haastattelusta.

Kreikka lähtee eurosta

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) arvioi, että Kreikan eurotaival on hyvin mahdollisesti päättymäisillään. Arvioini on, että Kreikka lähtee euroalueesta, kokoomuskonkari sanoi tänään varsin suoraan Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Myöhemmin hän täsmensi Uudelle Suomelle, että Kreikan ero eurosta on "hyvin mahdollista".Salolaisen mukaan Kreikan talous ja yhteiskunta ovat niin huonossa jamassa, että eväitä euron pitämiselle ei juuri ole.

Kreikan kone ei yksinkertaisesti toimi.

Yle tuottaa Moskaa

Erkki Teikari Satakunnan kansan kolumnisti kirjoittaa: Meidän tv-sarjoissamme puuhaa suppea näyttelijä- ja käsikirjoittajajien joukko, joten ei ole kunnollista kilpailua tasoa nostamassa. Tätä köyhyyttä kuvastaa kahdeksanosainen sarja, joka kertoo sensaatiolehti Moskan toimituksesta. Sen erinomaisuutta Yle vakuuttaa paniikkimaisella puffaamisella.

Lukija palaute: Katsoin koko ensimmäisen jakson. Olen surullinen. Ei tätä voi millään tavoin sanoa ammattilaisten tekemäksi. Aivan onneton ohjaus, käsikirjoitettu jonnekin muualle kuin televisioon, näyttelijäsuoritukset kuin kuutosluokkalaisten kevätjuhlasta. Vain Suomessa tämä voi mennä läpi kanavalle: kaverit ostaa kavereilta. Amatööreiltä tässä tapauksessa.

Monen lukijan tukka nousi pystyyn lukiessaan "Karukoski tekee Mannerheim-elokuvan Harlinia halvemmalla", ei se halpuus vaan Karukosken ammattitaito ohjaajana asetetetaan kyseenalaiseksi. Karukosken aikaisemmat leffat kun ovat sijoittuneet heppoisen budjetin, suurien katsojalukujen kosiskelu leffoiksi, sisällöllisesti ontoiksi. Tuotannossa tulee mukana olemaan myös Yle, joten kovin laadukkaasta "Fassbinder", tuotannosta ei voi olla kyse.

Syksyn lakko rintama jatkuu kun ylemmät toimihenkilöt aloittavat lakon

Teknologiateollisuuden suurissa yrityksissä alkaa aamulla 1.11.2011 ylempien toimihenkilöiden lakko.
Teknologiateollisuus ja akavalaiset ylemmät toimihenkilöt (YTN) ovat hylänneet valtakunnansovittelija Esa Longan sovintoesityksen.

Ylempien toimihenkilöiden lakko alkaa aamukuudelta yli 40 metallialan yrityksessä.

Jos sopuun ei päästä, lakko laajenee viikon päästä noin 40 uuteen yritykseen. Sen piirissä olisivat metalliteollisuuden lisäksi Nokian kaltaiset tietotekniikkayritykset.

Erimielisyyttä on ollut erityisesti palkankorotusten rakenteesta, eli siitä, kuinka suuri osa jaetaan yrityskohtaisesti sopien tai kaikille samansuuruisina yleiskorotuksina.

Vihreä Lanka ei voi olla tarttumatta ryntäisiin

Maa ei rauhoitu ennen kuin, Moskan käsikirjoittajat hyödyntävät Pekkarisen" käpälöimis-uutisen" ja jouluksi tulee rynnnäs nukkeja, pinssejä ja peli jossa tavoitellaan mahdollisimman monen naiskansanedustajan ryntäitä.

Kolumnisti Huusko kaipaa Ahtisaarta presidentti kisaan

Yksikään ensi tammikuun presidentinvaalien kärkiehdokas ei ole Nato-jäsenyydestä avoimesti samaa mieltä kuin Suomen puolustusvoimien korkeimmat upseerit. Upseeriliiton viime keväänä teettämässä selvityksessä selvisi, että Yli 70 prosenttia kenraaleista ja eversteistä kannattaa Nato-jäsenyyttä.

Eilen Helsingin kirjamessuilla kävi sen sijaan ilmi, että niin Sauli Niinistö (kok.), Paavo Lipponen (sd.) kuin Pekka Haavistokin (vihr.) ovat valmiita siirtämään Suomen Nato-jäsenyyden jonnekin hyvin kauas, jos he sitä ylipäätään koskaan haluavat. Paavo Väyrysen (kesk.) kriittisyys läntistä puolustusyhteistyötä kohtaan on ollut pitkään tiedossa.

Paavo Lipposen analyysi Paavo Väyrysestä

Minkälaista loan heittoa saammekaan vielä kuulla presidenttiehdokkaiden suusta kun he arvioivat kilpakumppaneitaan.

Ei taha enam oma nime kanda

Eestis kasutab oma nime muutmise võimalust aastas üle tuhande inimese. Võetav nimi ei tohi olla ropp ega rõve või mõne kuulsuse oma ja selles ei tohi olla arvu. Üldjuhul saab nime muuta korra elus. Virolainen Mari Sarv otti itselleen toisen etunimen Yö. Hän tietää että ainakin suomessa on viisi Mari Sarv nimistä ja se on aiheuttanut monenlaista sekaannusta. Tarina ei kerro onko hän myös Yö-yhtyeen fani.

Paavo Väyrynen kertoo tuntevansa Suomen paremmin kuin kukaan muu

Itsevarmuuttahan Paavolta ei ole koskaan puuttunut, miksi Paavo ei kuitenkaan ole saanut Suomen kansan silmissä sitä arvostusta jota hän puheidensa mukaan olisi ansainnut? Paavon teesit presidenttinä:" Ne ovat itsenäisyys ja puolueettomuus, yhteisöllisyys ja yhteisölliset arvot sekä oikeudenmukaisuus". Ei kovin kaukana muidenkaan ehdokkaiden arvomaailmasta. Kyllä Paavon pitää jotain räväkämpää kehittää, jos meinaa kisassa toiselle kierrokselle. Maahanmuuton vastustaminen ja viinit maitokauppaan voisivat tuoda Paavoa lähemmäksi toista kierrosta, mutta näihin vaatimuksiin ei taida Paavonkaan rahkeet riittää. Väyrysen paanukirkko odottaa saarnaajaansa. Presidentin vaalikampanjan jälkeen saamme kuulla ehkä erilaisia saarnoja Paavon suusta.

Karppaajat kiihkouskovien kanssa samassa veneessä

Väittely vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta on joiltakin karanut käsistä, kuten jyväskyläläinen kotiäiti A-talkissa todisti. Eivät syö leipää ja perunaa, juurikaan. Aamiaisella rullataan kinkkua ja muita rasvaisia leikkeleitä, kaurapuuroa ei keitetä lainkaan.

Mieleeen tulee muutaman vuoden takainen "Älä rokota lastasi kampanja", jossa "kotilääkärit" olivat saaneet parempaa tietoa rokotusten haitallisista vaikutuksista. Hysteerikot ovat aina vaarallisia kotona ja politiikassa, kun perinteinen järjenkäyttö katoaa tilalle tulee ylivertainen uskomus omaan tietämykseen.

Kaikki liikuntaa harrastavat tietävät kuinka tärkeitä hiilarit ovat palautumisen kannalta ja pyrkivät nauttimaan niitä heti suorituksen jälkeen, kohtuudella. Sohvaperuna heittää itsensä ryntäineen sohvalle ja rullaa paketin keittokinkkua salkkarien aikana ja luulee laihtuvansa, kun ei syö hiilareita. Helsingin yliopiston ravitsemustieteiden professori Mikael Fogelholm tekee ihan oikean päätelmän, olla osallistumatta julkiseen keskusteluun "sohvaperuna karppaajien kanssa".

Monesko ihminen olet

Britannian yleisradioyhtiö BBC on laatinut laskurin, joka paljastaa kuinka mones ihminen maapallolla juuri sinä olet.
Laskuriin tarvitsee vain syöttää syntymäaikansa. Sen jälkeen laskuri kertoo, kuinka monta ihmistä oli elossa syntymäpäivänäsi.

Toinen luku kertoo sen, kuinka monta ihmistä on syntymäpäivänäsi ollut elossa historian alusta alkaen.

BBC:n mukaan tulokset ovat arvioita. Jälkimmäinen luku perustuu tutkija Carl Haubin laskelmiin siitä, kuinka monta ihmistä maapallolla on syntynyt vuodesta 50 000 ennen Kristusta. Haubin laskelmia on korjattu YK:n väestötiedoin.

Persu Hakkaraisen seikkailut osa: Kannanotto maahanmuuttoon itärajan takaa

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ottaa kaiken irti julkisuudesta

Venäläisen blondin kanssa pörrännyt kansanedustaja Hakkarainen (ps), on tehnyt perussuomalaisten julkisuuskuvaan tahran, taas. Tahraa joudutaan hinkkaamaan persujen sisäisissä istunnoissa, kuten tavaksi on muodostunut.

Teuvo ilmeisesti sallii kuitenkin maahanmuuton itärajan takaa, viitasaarelaiset naureskelevat.

Verkkomainonta tuottaa rahat Facebookin investointeihin

Nettijätti Facebook perustaa ensimmäisen Yhdysvaltain ulkopuolisen palvelinkeskuksensa aivan Suomen rajan tuntumaan. Facebook vahvisti torstaina, että sen datapalvelujen keskus perustetaan Ruotsin Luulajaan Perämeren rannalle. Syynä on pohjoisen kolea ilmasto, joka on tarpeen massiivisten tietokoneiden jäähdyttämiseen. Lisäksi Facebookin mukaan sijainnin ratkaisi lähellä olevien tuulivoimaloiden tarjoama uusiutuva energia.

Nokia esitteli uuden taipuisan kännykän jolla ei voi soittaa

Puhelin taipuu, kuvia saa suurennettua vääntelemällä puhelinta, soitto ominaisuutta puhelimessa ei ole! Miksi sitä siis kutsutaan puhelimeksi? Perinteinen kumisaapas valmistaja olisi voinut kehittää kumisaappaan, jolla voisi soittaa. Agentti Maxwell Smart soitti kenkä puhelimella, Nokia voisi tuoda jotain retroa ja valloittaa maailman.

Suuri karppaus keskustelu torstaina 27.10.2011 Yle TV1 klo 21.05

Karppaus kuohuttaa. Karppaamisen eli vähähiilihydraattisen ruuan kannattajat jättävät lautaseltaan pois muun muassa pastat ja perunat. Karppaajat täyttävät vatsansa lihalla ja voilla sekä kasviksilla ja marjoilla, joista he kertovat saavansa tarpeelliset hiilihydraatit. Virallisten ruokasuositusten kannattajat pelkäävät suurta suosiota saaneen karppauksen vaarantavan jopa ihmisten terveyden, jos karppaus jatkuu pitkään.

Netissä karppaajat jakavat kokemuksiansa vähähiilihydraattisesta ruuasta eivätkä kumartele terveyden- ja ravitsemusalan asiantuntijoita. Karppausta vastustavat ravitsemusterapeutit painottavat, ettei karppausta ole tutkittu tarpeeksi. Heitä huolestuttaa erityisesti se, että karpaajavanhemmat vaarantavat uusilla ruokatottumuksillaan lastensa terveyden ja kasvun.

Google julkaisee "katunäkymiä" keskeltä Amazonia

Kolmiulotteinen näkymä sademetsästä lisätään Google Earthin Outreach-palveluun, joka tarjoaa panoraama- ja kolmiulotteisia kuvia paikoista, joissa asukkaat joutuvat elämään pakon edestä, sillä eivät pääse poiskaan.

Esimerkiksi jotta ihminen pääsee Tumbiraan, pitää hänen tehdä venematka Rio Negro -jokea pitkin maailman suurimpaan metsään. Lähin hotelli on Rio Negron varrella noin 25 kilometrin päässä Tumbirasta ja lähin kaupunki, Manaus on noin 70 kilometrin päässä joen varrella. Google kuvasi Amazonin kolmipyörällä Google saapui Tumbiraan kuvaamaan noin muutama viikko sitten. Kuvauksen hakujätti hoitaa kolmipyörällä, sillä kylässä ei ole ollenkaan päällystettyjä teitä. Pyörään on kiinnitetty 360-asteisesti kuvaava kamera.

Google on myös kuvannut Rio Negroa ja sen sivujokia, jossa paikalliset käyvät kalastamassa. Amazonin kuvaamisen idea on yhtiön mukaan tarjota digitaalinen kuva ihmisille maailman osasta, mitä suurin osa ei koskaan näe.

Kyky sietää maitoa syntyy jo sikiöaikana

Elintarviketieteilijä Jetta Tuokkola suosittelee väitöstyönsä perusteella odottaville äideille maitotuotteita osana monipuolista ruokavaliota, ellei allergia sitä estä.

Lapsen maitoallergian riski ei väitöksen mukaan riipu siitä, millaista ruokaa äiti nauttii imettäessään. Sen sijaan raskausajan ravinnolla on selvä yhteys lapsen allergiaan. Mitä enemmän maitoa, juustoa ja muita maitotuotteita tuleva äiti nautti, sitä harvemmin pienokaista vaivasi maitoallergia. Havainto ei koske allergisia äitejä. Heillä näyttää kalan syönti suojaavan lasta maitoallergian riskiltä. Jetta Tuokkola suosittelee kaikille odottaville äideille monipuolista ravintoa.

Mitään ruokaa ei pidä vältellä ennaltaehkäisyksi, vaikka joskus niin opettivat neuvolatkin ja vaikka sellaisia ohjeita pyörii netissä.

Ahvenseläkkeita ja suppilovahveroita viikon alkajaisiksi

Illaksi Alma vielä laittoi meille teen kanssa sienipiirakat, joten täyteläinen maanantai. Näin Panu Rajala aloittaa päiväkirjansa maanantaina 24.10.11. Jos kaiken maailman inhottavat uutiset jyskyttää ohimoita, Panu Rajalan päiväkirjat tarjoavat siihen lohtua, tai sitten ei. Toiset saavat viharipulin kuullessaan mainittavankin Rajalan nimen. Rajalan kirjoituksia lukiessa voi myös vaipua Hämeenkyröläiseen usvaan ja antaa ajatuksen vaipua ojanpientareella taukoa pitävään viikatemieheen. Joka kotikaljaa hörppien, flanellipaidan rintataskusta kaivaa klubi askista sätkän, sytyttää sen nautintoa tuntien, päivän töille.

Amnestyn väite: CIA:n vankeja kuljetettu Porin kentän kautta

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty epäilee, että CIA on käyttänyt Porin lentokentällä vankikuljetuksiin. Amnesty on löytänyt tietoja uusista Suomen kautta kulkeneista lennoista, jotka saattavat liittyä CIA:n vankikuljetuksiin.

Epäillyn koneen lentoreitti kulki välillä Cleveland-Pori-Turku-Helsinki-Kruunupyy vuosina 2001–2006. Nykyisin konetta vuokraa yrityksen henkilöstön kuljettamiseen OM-Group ja Kruunupyyn kentältä sillä lentää OMG-Kokkolan väkeä. OMG-Kokkolan toimitusjohtaja Jöran Sopo ei osaa sanomalehti Österbottens Tidningin mukaan sanoa, miksi yhtiön käytössä oleva kone on Amnestyn listalla.

Rayanair ostaa 300 uutta konetta

Ryanair on ostamassa peräti 300 uutta lentokonetta eli yli tuplaamassa kalustomääräänsä. 50 uusista koneista lentäisi Pohjoismaissa.
Irlantilaisen halpalentoyhtiön värikäs omistaja Michael O'Leary kertoi Financial Timesissa, että hän on käynyt vakavia neuvotteluja peräti 300 uuden lentokoneen ostamisesta. Koneet ovat peräisin venäläisten ja kiinalaisten valmistajien tuotantolinjoilta.

Leary puhuu uusien reittien perustamisesta Pohjois-Eurooppaan. Pohjoismaihin lentävien 50 uuden koneen lisäksi 100 konetta sijoitetaan Baltian ja Itä-Euroopan reiteille.

Tällä hetkellä Ryanair lentää Suomessa Tampereen ja Lappeenrannan kentiltä. Lappeenrannan lennoista kertoessaan Leary nosti kohun mainitsemalla, että nyt Pietarin kauniit naiset pääsevät lentämään kätevästi Länsi-Eurooppaan.

Irish Independent -lehden mukaan Ryanairista tulee Euroopan suurin ja yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä, jos kaupat toteutuvat. Ostosten jälkeen yhtiöllä olisi yli 500 lentokonetta. Leary uskoo yhtiönsä vuosittaisen matkustajamäärän lisääntyvän 120-130 miljoonaan ensi vuosikymmenen aikana.

Lakko ohi on

Teknologiateollisuudessa perjantaina alkanut lakko päättyy, kun työehtokiistan kaikki osapuolet hyväksyivät maanantaina iltaseitsemältä valtakunnansovittelija Esa Longan toisen sovintoehdotuksen.

Pituudeltaan Pron, Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden sopimus on kaksivuotinen. Puitteiltaan sopimus on keskusjärjestöjen sopiman raamin mukainen, joten se vahvistaa raamisopimuksen toteutumista, sanotaan Pron sivuilla.

Karppaus riistäytynyt käsistä

Vähähiilihydraattisen ruokavalion suosio alkanut mennä jo liiallisuuksiin. Vanhemmat vaativat lapsilleen koulussa hiilihydraatitonta ruokaa. Kotona kuitenkin syödään surutta, sipsejä ja karamellejä.

Laivatilausko pelasti Suomen 1990-luvun lamasta

Suomen selviytymistarinaa lamasta valotetaan MTV3:n dokumentissa joka lähetetään sunnuntaina 23.10.2011 kello 17.40

Poliitikot uskottelivat tuolloin pelastavansa Suomen järkevillä talouspoliittisilla toimenpiteillään. Silloisen pääministerin Esko Ahon mukaan käänne parempaan alkoi kuitenkin teollisuuden yksittäisestä tilauksesta, Masa-Yardsin 8 miljardin laiva tilauksesta Lähi-idästä.

Metallissa ja Prossa valmiutta pitkään lakkoon

Toimihenkilöliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne vakuuttaa, että liitto on varautunut pitkäänkin lakkoon, jos tarve niin vaatii.

Myös Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto arvioi, että valmiutta lakkoon tuntuu olevan heilläkin.

Kyllä meidän valtuusto enempi hurrasi tälle päätökselle kuin oli pahoillaan, Aalto sanoi myöhään illalla sovittelijan toimistossa.

Erkaantuminen näkemyksistä alkoi 2007 jolloin ensimmäistä kertaa tehtiin liittokohtainen ratkaisu tupojen jälkeen ja siitä se on lähtenyt, siiihen että palkakehitys on keskimäärin viisi prosenttia jäljessä muihin aloihin verrattuna, kertoi Riku Aalto MTV3:n haastatelussa.

Jos teknologiateollisuuden työmarkkinakiistaan ei löydetä sopua, lakko laajenee entisestään marraskuussa. Metalliliitto, Ammattiliitto Pro ja ylempien toimihenkilöiden YTN ovat antaneet tänään varoituksen lakon toisesta vaiheesta, joka alkaisi maanantaina 7.11. ja päättyisi 21.11.

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n liittyy mukaan lakkoon 1. marraskuuta. Ellei sopua saavuteta, lakko laajenee 7. marraskuuta.

Toisessa vaiheessa lakkoon liittyy noin 40 yritystä, joihin lukeutuu muun muassa Nokia, Nokia Siemens Networks, Cargotec ja Outokumpu. Jo nyt lakossa olevat 37 yritystä jatkavat niin ikään työtaistelua. Kaikkiaan lakon piirissä olisi sen laajentumisen jälkeen vajaa 50 000 työntekijää.

Kalakeitto

LAKKO ALKAA PERJANTAINA 21.10.2011 KLO 06:00

Lakko teknologiateollisuuden suurissa vientiyrityksissä alkaa perjantaina.
Kaikki osapuolet hylkäsivät myöhään torstaina valtakunnansovittelijan sovintoesityksen. Sovittelija Esa Lonka otti tiedon vastaan pettyneenä.

Sovintoyritys kaatui ennen kaikkea erimielisyyksiin rahasta.

Metalliliitolle ja Pro-ammattiliitolle ei kelvannut esitys siitä, miten osa korotuksista olisi siirretty jaettavaksi yrityksissä valikoivasti. Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi, että heidän valtuustonsa mielestä tarjotut korotukset olisi pitänyt antaa kaikille.

Lakkoon on menossa yli 30000 Metalliliiton ja Pron jäsentä.Isot vientiyritykset ajetaan alas Lakko seisauttaa Suomen suurimmat metalliteollisuuden vientiyritykset, muun muassa Rautaruukin, hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen ja konepajayhtiö Metson.

Lakkoon menevät myös työntekijät ja toimihenkilöt puolustus- ja ilmailualalla toimivassa Patriassa sekä konepajayhtiö Wärtsilässä. Lakon piirissä on kaikkiaan yli 40 yritystä.

Eivät diktaattorit Gaddafiin lopu

Muammar Gaddafin kerrotaan saaneen surmansa lähellä synnyinkaupunkiaan Sirteä. Gaddafi oli väliaikaishallinnon mukaan pakenemasta Sirtestä, kun hänet saatiin kiinni. Viimeisen vuoden aikana arabi maailman mullistukset ovat muuttaneet maailmaa inhimillisempään suuntaan. Hirmuhallitsijat ovat saaneet väistyä ja kansa on ottanut hallinnon omiin käsiinsä, näin on kerrottu.

Näillä mailla on kuitenkin edessään vuosien, jos ei vuosikymmenien työ saada maansa jaloilleen. Kun arabi maailman tilannetta tarkastellaan vaikka vuoden päästä voidaan jotain edistymisestä sanoa. Gaddafi teki myös paljon hyvää kansalleen. Gaddafi laittoi tytöt kouluun ja päästi naiset töihin: ennen kuulumatonta tasa-arvoa arabimaailmassa! Liikaa USA:lle ja NATO:lle.

Länsimaat ovat aina tukeneet hirmuhallitsijoiden valtapolitiikkaa, jos se on niiden oman edun mukaista. Ihmisoikeuksia on kunnioitettu vain juhlapuheissa. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin asiakirjoista selviää kuinka länsi vaikeni Libyan asioista. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä Muammar Gaddafi olisi pitänyt saada oikeuden eteen.

Ifa

Menneen maailman hallitsijat siirtyvät lasin taakse, jos ovat sen ansainneet.

Paavo Lipponen kuudeksi vuodeksi linnaan

Saa ansioittensa mukaan, tuomiota perustellaan. Kohtuuton tuomio, "Saramäki olisi parempi paikka", satunnainen ohikulkija kommentoi. Lipponen on loikan verran edellä Sauli Niinistöä, Niinistön kampanja kahvila kun valmistuu vasta vuonna 2014, jos se on tilattu Arevalta. Simo Frangen letkautti Uutisvuodossa.Kattaus

Valtionyhtiö uhkaa antaa kenkää 1300 työntekijälle

Ilmoitus valtionyhtiö Outokummun mahdollisista irtisanomisista on hyvin ajoitettu, kun neuvotteluja käydään alkaako 21.10.2011 lakko pääasiassa vientiin keskittyvissä yrityksissä. Esimerkeillään valtio ei tue työllisyyttä tukevaa toimintaansa, josta poliitikot puhuvat jokaisessa toritapahtumassa.

Sianlihantuottajat lyövät Suomessa hanskoja naulaan

Sianlihantuottajat lyövät Suomessa hanskoja naulaan, kun jokainen sikakilo tuottaa tappiota. Kustannusten raju nousu ei näy tilipussissa, mistä farmarit syyttävät teollisuutta, kauppaa ja tuontia.

Tuottajahinta on nyt 1,50 euroa kilolta. Siihen pitäisi saada vähintään 20–30 sentin korotus, jotta kulut peittyisivät. Saksassakin, josta meille on tullut halpaa ylijäämälihaa, tuottajahinta on nyt 10 senttiä korkeampi kuin Suomessa.

Hajoaako Perussuomalaiset sisäisiin ristiriitoihinsa

Ruotsin kielen opetus ja Ahvenanmaan erityisoikeudet aiheuttavat eripuraa perussuomalaisten keskuudesa. Perussuomalaisia hiertää nykyisessä taloustilanteessa Ahvenanmaan valtuuskunnan päätös varata hallituksen esitykseen 50 miljoonan euron määräraha, jolla rakennettaisiin sähkökaapeli Ahvenanmaan ja Manner-Suomen välille.

Viimeisimpiä loikkareita ovat Porin valtuustosta eronneet Janne Kuusisto ja Irma Anttila. Anttilan kritiikki kohdistui niin perussuomalaisten vaikuttajiin yleensä kuin erityisesti ryhmän miehiin. Hänen mukaansa nainen ei ole voinut vaikuttaa puolueen politiikkaan Porissa. Tämän on tulkittu olevan potkaisu erityisesti kansanedustaja Ari Jalosen nilkkaan.

Nokian uudelta Windows puhelimelta odotetaan paljon

Moni puhelimen vaihtoa suunnitteleva odottaa malttamattoana Nokian Windows puhelimen julkistusta ja päättää sen jälkeen Nokia vai iPhone.

Potilaan on tärkeää nousta oikealla jalalla sängystä ylös ja kyetä tekemään selvä pesäero vanhaan. Yhtiö on tehnyt rohkeita, jopa uhkarohkeita strategiavalintoja. Mikäli niiden avulla ei saada kaivattua parannusta – alkuvaiheessa myös mielikuvatasolla – haasteet tulevat jatkumaan, Nordean analyytikko Sami Sarkamies sanoo.

Lapset ehkä surmasivat leikkitoverinsa

Ruotsia järkyttää neljä vuotiaan kuolema, poliisi tutkii tapausta murhana.

Tohtori Tuho lyttää Suomen lainavakuudet

Ne eivät merkitse yhtään mitään, jos euroalue ja maailmantalous ajautuu taloudelliseen harmageddoniin, Tohtori Tuhona maailmalla tunnettu Roubini sivalsi.

Ekonomistin mukaan pelkkä takuiden neuvottelu hidasti Kreikan pelastusoperaatiota, joka sekin lopulta tapahtui liian myöhään ja liian varovaisesti.

Aluksi Suomi pysäyttää neuvottelut, sitten Slovakia ja sitten taas Suomi. Ei mikään oikea unioni voi tehdä nopeita pelastustoimia, jos pienet jäsenvaltiot estävät neuvotteluita joka välissä, Roubini tilittää.

Antero Mertaranta MTV3 tiimiin

Jalonen ja Mertaranta Huomenta Suomessa kertomassa valinnoistaan.

Älypuhelimella soitat lähes ilmaiseksi

Yhä useampi kännykkä muistuttaa nykyään ominaisuuksiltaan pientä tietokonetta. Hankkimalla Viber sovelluksen se mahdollistaa soittamisen ja tekstailun lähettämisen ilman lisäkuluja. Viberiin ei tarvitse erikseen rekisteröityä, vaan se skannaa puhelimen yhteystiedot läpi ja lähettää vielä vahvistuskoodin tekstiviestitse puhelimeen.

Tämän jälkeen käyttäjä voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä niille tuttaville, joilta sama ohjelma jo löytyy. Puhelinnumeroita ei tarvita, mutta muuten soittaminen on samanlaista kuin ennenkin: valitse nimi listasta ja paina luurin kuvaa. Viber on ilmainen ja saatavilla kaikkiin iPhone- ja Anroid puhelimiin.

Viber ei laskuta huvista mitään. Koska matkapuhelin operaattori veloittaa 3G-verkon käyttämisestä, kannattaa puhelimeen hankkia kiinteähintainen data paketti. Koska Viberillä voi soittaa ja tekstailla rajattomasti datapaketin hinnan hankkii nopeasti takaisin. Useimmat hankkivat datapaketin muutenkin selatakseen nettiä, tai lukeakseen sähköposteja.

Tavarakaaos on monelle arkipäivää

Siivotako itse komerot, vai tilata ammattilainen? Harva tulee ajatelleeksi että nykyään saa jopa tilata ammattimaisen komeron siivoajan, eikä tässä tarkoiteta mitään, "tule kaapista ulos siivoajaa". Sillä aikaa kun itse vaikka shoppailee, siivoaja järjestää komerosi, tuntuu koomiselta ajatukselta ja kuinka hän voi tietää mikä on tarpeellista säilytettävää.

Apteekki toiminta uudistuu

Ihmisen hyvinvointia ei pelkillä pillereillä korjata. Apteekki tarjoaa myös välineet joista vuosikymmen sitten ei saanut edes puhua, ääneen.

Esimerkki tuotevalikoimasta BLACK PEPPER & POMEGRTANAE
Tunnelmallinen tuoksu nostattamaan makuuhuoneen "lämpötilaa".

Mika ja Marketta upea pari

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen ja Marketa Remesova eivät peitelleet lämpimiä tunteitaan Italiassa. Pariskunta kuvattiin viettämästä aikaa Caprilla, jossa he nauttivat Italian auringosta.

Boardwalk Empire palaa marraskuussa

Terence Winterin ja Martin Scorsesen sarja Boardwalk Empire sai Golden Globe -palkinnon parhaana draamasarjana. On siis aika palata kaksikymmentäluvulle Atlantic Cityyn, jossa Nucky Thompson (Steve Buscemi) on edelleen kruunaamaton kuningas. Ensimmäisen kauden lopussa Margaret (Kelly Macdonald) sai Nuckyn avaamaan sydäntään ja kertomaan synkimpiä salaisuuksiaan. Nuckyn veli Eli (Shea Wigham), suojatti Jimmy (Michael Pitt) ja vanha mentori (Dabney Coleman) alkavat suunnitella hallitsevansa koko kaupunkia. 2.11. klo 21.00 alkaen.

IndyCar supertähti kuoli 15 auton ketjukolarissa

Dan Wheldon oli pidetty kuljettaja. Hän voitti toisena brittinä Graham Hillin jälkeen maailmankuulun Indianapolis 500 -kisan vuonna 2005. Samana vuotena Wheldon voitti Indy-sarjan mestaruuden. Viime keväänä hän voitti Indy 500 -kisan uudelleen. Kyseessä oli kilpailun satavuotiskisa. Video hurjasta kolarista.

Autoilijan talvi alkaa tänään

Talvinopeusrajoitus kylttejä aletaan vaihtaa ja koko maassa rajoitukset pitäisivät olla voimassa 22 lokakuuta mennessä.

Kylmää kyytiä tulossa ennustaa Raimo Sailas

Valtiosihteeri Raimo Sailas arvioi Suomen vajoavan jopa sotien jälkeisen ajan pahimpaan talouskriisiin. Raimo Sailas tunnetaan talouden synkkien madonlukujen latelijana. Hänen sanomansa perjantaina Iisalmessa järjestetyssä taloussuunnittelupäivässä oli tavanomaistakin synkempi.

Suomi tukee Schengen maiden korruptiota

Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) mukaan Suomen olisi pitänyt hyväksyä Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyys. Heinäluoma sanoo päätöksen aiheuttaneen ”turhaa kielteistä mainetta”.

Samalla se olisi ollut hiljainen myönnytys korruption hyväksymiselle. Heinäluoman kielteisen maineen pelko tekee hänestä turhan poliitikon. Mitä me teemme poliitikoilla jotka haluavat vain nuoleskelemalla kiillottaa kilpeään.

Suomen lakimiesliiton mainosvideo saavuttaa suosiota maailmalla

Suomalaisjuristit ovat keksineen erikoislaatuisen, mutta mainion provokaation.

Sauli Niinistön presidentti kisaan yllättävä takaisku

Kisaan osallistuva Paavo Lipponen, saa etumatkan turvin tarjota kansalle kahvit ennen Niinistöä.

Lähestyvä talvi saa lumimies tutkijat liikkeelle

Venäläiset ovat jälleen lumimiehen kimpussa. Kyseessä ei ole kuitenkaan Putinin paini lumimiehen kanssa, sekin varmaan pian uutisoidaan. Tällä kertaa Kemerovon alueen hallinto vakuuttaa jalanjäljen karvojen olevan aitoja, jos kerran oikein hallinto näin vakuuttaa, sitä ei ole syytä epäillä.

Valtava lumimies lauma vaeltaa Siperiassa, kertoo venäläinen tiedemies. Niissä pakkasissa ja venäläisen vodkan lämmittäessä elimistöä, voisi näkyyn lisätä "Lumimies lauman kärjessä pulkkaa veti Julia Timoshenko ja kyydissä istui Ukrainen presidentti Viktor Janukovytš."


Näytä suurempi kartta

Ministeri kieltäisi parvekkeella tupakoinnin

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) mielestä parvekkeilla tupakointi pitäisi kieltää.
Ministerin mukaan Suomen tiukka tupakkapolitiikka on hyvä esimerkki toimista, joilla päihteen käyttöä on onnistuttu vähentämään.

Meillä on upea, kunnianhimoinen tavoite siitä, että tupakanpoltto saataisiin kokonaan loppumaan. Monissa muissa maissa jopa kadehditaan tätä. Ajatus on hyvä ja saa varmasti myönteisen vastaanoton kansalaisilta. Siihen voitaisiin lisätä muu naapuria häiritsevä tupakointi, yhtälailla se savu kulkeutuu rivi ja paritaloissa häiritsevästi asuntoihin kuin kerrostaloissakin.

Miehet keksivät maailmaan uusia elämäämme helpottavia vehkeitä

Vielä muutama vuosikymmen sitten kuka tahansa tiedonhaluinen olisi pissannut onnesta housuihinsa, jos olisi saanut käyttää internetiä edes tunnin ajan viikossa. Ja vieläpä lähes ilmaiseksi.

Kristillisdemokraattien EU politiikka repii puoluetta

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että vasemmistoliiton ohella kristillisdemokraatit on kääntänyt takkiaan EU-politiikassa. HS muistuttaa, että vielä viime eduskuntavaalien aikaan puolue oli jyrkän EU-vastainen.

Paavo "Jyrä" Lipponen ehdolle presidentti kisaan

SDP:n puoluevaltuusto on nimittänyt Paavo Lipposen puolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2012 presidentinvaaliin.

Kutsun kaikkia suomalaisia tekemään presidentinvaaleista kansanliikkeen. Kansanliikkeen demokratian, ihmisoikeuksien, suomalaisten perusarvojen ja tulevaisuudenuskon puolesta. Olen valmis tehtävään isänmaan ja koko kansan puolesta, Lipponen sanoi puheessaan.

Yksityiskohtien mies jätti maailmalle hyvän perinnön

Lokakuun viides päivä 2011 menehtynyt Applen perustaja Steve Jobs tunnettiin ihmisenä joka kiinnitti paljon huomioita, paitsi laitteiden toimivuuteen myös niiden visuaaliseen ilmeeseen.

Kiitos Steve! Ideoimasi ja kehittämäsi laitteet ovat oiva esimerkki helppokäyttöisten teknisten laitteiden mahdollisuuksista, minäkin osaan käyttää niitä ilman ohjekirjaa ja se on suuri edistysaskel muihin laitteisiin verrattuna (lukijan kommentti).

Macworld kokous Bostonissa 1997 (video). Apple WWDC 6.6.2011 Steve Jobs Presentation (video).

Kuukausi ennen kuolemaansa Jobs kertoi, että kuoleman lähestyminen on ollut hänelle tärkein työkalu suurten valintojen tekemisessä. Newsweekin haastattelussa hän totesi, että ulkoiset odotukset, kunnia ja epäonnistumisen pelko haihtuvat pois kuoleman edessä. Keskiviikkona kuolleen Applen perustajan ja pitkäaikaisen johtajan mukaan tärkeintä on seurata sydämensä ääntä.

Maailman tarkin silmä aloitti tarkkailun

Maailman suurin ja tarkin radioteleskooppi alkoi toimia maanantaina Atacaman autiomaassa Pohjois-Chilessä. Lyhenteellä Alma tunnettu teleskooppiryhmä näkee tarkemmin ja kauemmas avaruuteen kuin yksikään maan päällä oleva havaintolaite. Koska Alma toimii millimetrin aallonpituuksilla eikä esimerkiksi näkyvän valon, sen katse tunkeutuu avaruuden massiivisten pölypilvien ja kaasumuodostumien läpi. Alma näkee 13 miljardin valovuoden päähän, jolloin maailmankaikkeus oli vasta satoja miljoonia vuosia vanha ja tähdet syntyvaiheissaan.

Muut maat eivät halua Suomen saamia Kreikka-vakuuksia

Euromaat pääsivät sopuun Suomen vaatimista Kreikka-vakuuksista tiistain vastaisena yönä. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sanoi olevansa tyytyväinen kuukausia kestäneen vakuusväännön lopputulokseen.

Kiina väärentäjien mekka

Kiinaa on syytetty lepsusta suhtautumisesta maassa kukoistavaan väärennösten tehtailuun. Väärennösten laatu vaihtelee karkeasta hikipajatasosta alkuperäisosista valmistettuihin tuotteisiin.

Tupakassa on radioaktiivista poloniumia

Tupakan radioaktiivisuus selvisi yhtiöille jo vuonna 1959. Koko 1960-luvun ne tutkivat poloniumin syöpävaikutuksia ja jopa sitä, kuinka suurelle radioaktiivisuudelle tupakoitsija altistuu kahdessakymmenessä vuodessa. Sen jälkeen aineisto salattiin.

Pendoliinolla Tampereelta Helsinkiin reilussa tunnissa

Pendolinon kyydillä Helsingistä Tampereelta vähän yli tunnissa. Näin maalailee tulevaisuuden aikatauluja eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Arto Satonen (kok).

Pendolinot voisivat ajaa 200 kilometriä tunnissa, mutta muu junaliikenne on tulppana eivätkä vain routavauriot. Tästä syystä pääradalle tarvittaisiin kokonaan uusi raide. Sitä tuskin voitaisiin rakentaa pelkästään julkisin varoin, joten olisi syytä harkita yksityisrahoitusta, hän pohtii.

Kristillisdemokraattien Toimi Kankaanniemi eroaa puolueesta

Pitkän ja vakaan harkinnan jälkeen olen päätynyt siihen, että jatkan lokakuun alusta alkaen puoluepoliittisesti sitoutumattomana. Tasan 30 vuotta jatkunut jäsenyyteni SKL (Suomen Kristillinen Liitto) ja KD:ssa päättyy.

Kankaanniemen mukaan hänen päätökseensä ei liity henkilöristiriitoja. Ratkaisun taustalla on sen sijaan Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen takausten kasvattaminen 14 miljardiin euroon ja hallituksen kaavailema kuntauudistus.

Persujen kansanedustaja Niikko: Homoudesta kuuluu kertoa töissä

"Se on selvästi loukkaava henkilökohtainen kysymys ja henkilöön käyvää tietoa, jonka ei pitäisi millään tavalla vaikuttaa työntekoon", sanoo työoikeuden emeritusprofessori Kari-Pekka Tiitinen.

Tänään luvassa ennätyksellisen lämmin syyspäivä

Perjantai tulee mitä luultavimmin olemaan lämpimin syyskuun viimeinen päivä tilastoissa. Vuodesta 1961 pidetyn tilaston kärkilämpötilaa pitää hallussaan Lahden Laune 19,3 asteella, joka mitattiin vuonna 2000.

"Lämpötila voi nousta Lounais-Suomessa, etelärannikolla ja Kaakkois-Suomessa 20 asteeseen perjantaina iltapäivällä", kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen torstaina iltapäivällä.

Aina on ulkoilupäivä, se piristää mieltä ja avartaa maailmankuvaa.

Työnantajat haluavat työtaistelua metalliliitossa

”Työnantaja suorastaan ilmoitti, että se haluaa, että Metalliliitossa alkaa työtaistelu”, sanoi Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto.Teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvottelut katkesivat torstai-iltana.
Työnantajat tarjosivat palkansaajille täksi syksyksi yhden prosentin yleiskorotusta ja ensi kesäkuusta alkaen 0,3 yleiskorotusta sekä 0,6 prosentin erää työpaikoilla jaettavaksi.”Tarjous on käsittämättömän alhainen tällaiseen tilanteeseen”, sanoi toimihenkilöliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne. Pro pohtii toimia ensi viikolla.

Rikkaiden ja köyhien välinen kahtiajako on kestämätöntä. Tämä kahtiajako ei kestä meidän moraalimme edessä. Se on ristiriidassa yhteiskuntamme hienoimpien arvojen kanssa. Emeritusarkkipiispa John Wikström SK 30.9.2011

Paha riita syvenee: ensi viikolla alkavat lakot?

Eilen illalla katkenneet neuvottelut teknologiateollisuuden työnantajien ja palkansaajien kesken voivat tarkoittaa ensi viikolla jo varoituksia työtaisteluista.

Huippunopea laajakaista valokuitutekniikalla

Internetyhteys on nykykodissa yhtä tärkeä perustoiminto kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Sen avulla voi olla yhteydessä ympäröivään maailmaan ja käyttää jatkuvasti monipuolistuvia sähköisiä palveluita.

Kiinteä valokuituliittymä on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan kuitenkin ylivertainen. Se riittää kaikkiin nykyisiin ja tulevaisuuden nettipalveluihin ainakin 50 vuodeksi ja se nostaa samalla kiinteistösi arvoa.

Silvio Berlusconilla hypnotisoijan taitoja

Näyttelijätär Sabina Began, 38, selittää näkemyksiään uusimassa Vanity Fair -lehdessä. Naisen mukaan Berlusconi hurmasi hänet jo vuosia sitten romanttisuudellaan.

Aivan kuin hän olisi hypnotisoinut minut. Se oli ihmeellinen yö, nainen paljastaa.

Nokia pommilla ulos 3500 työntekijää

Yhtiö ilmoitti tänään vähentävänsä yhteensä 3500 työntekijää, joista 300 Suomesta.

Oulussa koko ajan odotettu, milloin keväällä yt-neuvotteluilta säästy-neet osastot otetaan mukaan neuvotteluihin. Nyt se tapahtui, Nokian Oulun pääluottamusmies Mikko Merihaara sanoo.

Oulun osalta yt:t laajenivat nyt ylempiin toimihenkilöihin ja toimihenkilöihin.

Presidentti ehdokas Paavo Lipponen veti turpaan

Jos ei muita, niin ainakin Aamulehteä ja sen kolumnisti Olli Heleniä. Lipposen olisi kannattanut olla hiljaa, toimittajan pikku erheestä. "Turpaan vetohan" ei ole mitenkään Lipposen imagolle vierasta, puheissa.

Oktoberfest Munich

Kohta sitä taas saa, juodakseen.

Perussuomalaiset jonottivat kuin Harry Potter fanit

Eduskunnan käytävillä yötään viettäneet perussuomalaiset halusivat olla ensimmäisiä kun Euroopan talouskriisiä käsittelevään istuntoon alettiin jakamaan puheenvuoroja. Perussuomalaiset vastustivat puheenvuoroissaan Suomen takausvastuiden kasvattamista Euroopan väliaikaisessa kriisirahastossa. Jonottajien tavoitteena oli päästä vaikuttamaan siihen, kenen ehdotuksesta lopulta äänestetään.

Wahlroosin ohilaukaus

Valtakunnan puolivirallinen toisinajattelija Björn Wahlroos julisti viime viikolla, että perheyritysten aika on ohi. Perheyritys on Wahlroosin mukaan omistusmuotona jonkinlainen jäänne.

Vladimir Putin aloitti vaalikampanjan kasvojen kohotuksella

Venäjän tuleva presidentti, siitä nyt kukaan ei kai uskalla olla erimieltä, aloitti presidentti pelin katsomalla peiliin.

Pallo't hallussa

Irlantilainen maanviljelijä ei ollut mielissään, näystä.

Kehätuomari keskeytti Eva Wahlstömmin ottelun Eva ylivoimainen

Eva Wahlströmillä ei ollut hätäpäivää ylemmän höyhensarjan kahdeksaneräisessä ottelussa. Kehätuomari keskeytti kamppailun 7. erässä, kun Wahlströmin suorat olivat kypsyttäneet Dominikaanisen tasavallan Marisol Reyesin siihen kuntoon, ettei hän juuri jaksanut puolustaa.

"Olisin joka tapauksessa pystynyt lopettamaan sen muutaman sekunnin sisällä. Kyllä se otti niin pahoja", Wahlström kommentoi tuomarin päätöstä, jota Reyes hieman ihmetteli.

"Hän pyysi revanssia jo, mutta olihan se yhtä maalia", Wahlström tuumi.

Wahlströmin on veikattu nousevan EM-titteliotteluun mahdollisesti jo keväällä. Nyrkkeilijä itse sanoo, ettei halua kiirehtiä vaan nauttia otteluista.

Lisää herkkua katsojille tarjosi Juho Haapojan nousu EU-mestaruusvyön haltijaksi kruunasi Helsingin perjantaisen ammattinyrkkeilyillan. Haapoja voitti alemman raskaansarjan avoimessa tittelitaistossa ranskalaisen Faisal Ibnel Arramin kaikilla tuomariäänillä.

Kaksitoistaeräinen ottelu oli erittäin tasainen iskujenvaihto alusta loppuun. Haapoja oli ottelun päätöserässä jo aivan poikki, mutta piti pintansa.

Jipii junat kartalla

Ei hätää jos juna meni jo, tai ei tullut lainkaan. Rauhoitu, netistä voit seurata missä se junasi luuraa.

Persut jälleen kritiikin kohteena

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaaren kirjoitus Uuden Suomen blogissa sai toimittajat taas varpailleen. "Eurooppa on hirveän talouskriisin partaalla, mutta toimittajia kiinnostaa paljon enemmän, kuinka savolaisukko julkeaa puhua neekeriukoista", Hirvisaari kommentoi median toimintaa.

Vaikuttaa että perussuomalaiset ovat joutuneet vihapuheiden kohteeksi. Entinen pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) saa roiskia mitä tahansa muista puolueista, eikä kukaan reagoi mitenkään.

Hirvisaari puhuu blogissaan Vallan väärinkäyttö "Sopuleiksikin heitä on kutsuttu, mutta minä näen eduskunnan käytävillä verenhimoisia hyeenoja." Kirjoituksessa on paljon totuuksia median toiminnasta joka on paljolti keskittynyt perussuomalaisten sanomisten tonkimiseen. Haluammeko yhteiskuntaa jossa sanomisen vapaus on vain medialla?

Ajankohtaisen kakkosen vihailta ei vihastuttanut

Pääosin nuorista keskustelijoista koostunut paneelistien joukko oli yksimielisiä että vihapuheita ei saa pitää eika rasismia suvaita, siinähän ei ollut mitään uutta. Keskustelijat olivat sanavalmiita ja hyvä käytöksistä nuorista koottu, ylen huolella valitsemia. Loppu kommentissa eräältä keskustelijalta tuli ehkä se olennainen mikä on hyvä huomioida kun hän sanoi Suomen olevan murrosiässä oleva valtio joka tarvitsee kriittistä maahanmuutto keskustelua kasvaakseen muiden eurooppalaisten valtioiden joukkoon. Poissaolollaan loistivat ne todella kriittiset nuoret ja vanhemmatkin jotka ovat henkeen ja vereen maahanmuuttajia vastaan.

Radiokanava joka tuotti vuoden alkupuoliskolla puolitoista euroa

Joensuulainen Oi FM on pienin Suomessa kaupallisella toimiluvalla pyörivä paikallisradio.

Silmukka kiristyy Anneli Auerin ympärillä

Uskomattomia käänteitä Ulvilan surmajutussa, vaikka viimeinen pidätys ei suoranaisesti siihen liitykään.

Kaikki oikeudet HS:lle ja vastuut muille

Olen aikaisemminkin ihmetellyt miksi valtamedia yrittää leikkaamalla luoda uutta. Toki löysät pitää ottaa pois, se on selvä. Luulisi sisällöntuotamisen olevan se johon satsataan? Avustajasopimus ei tuota minusta palvele ja omaan nilkkaan se Sanoma Newsillä kalahtaa. Uutistarjonta on verkonkautta niin suurta, että laadukkaan sisällöntuottaminen luulisi olevan se paras keino parantaa taloudellista tulosta ja saada niitä lukijoita. Laadukkaan sisällön ja alkuperäisten lähteiden äärelle linkittävä media saa lukijoita.

Kuka ihmeen Elina Kiikko

Tekstaili miehen kanssa. Levitetään edellisen jutun tutkivaa journalismia.

Astuiko Timo Soini ansaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei salli vapaata mielipiteenvaihtoa facebook sivuillakaan. Soini haluaa johtaa junttaansa kuin kenraali ikään, antamalla Jussi Halla-aholle kenkää määräajaksi.

Eikö facebook pitäisi olla yksityinen keskustelufoorumi, jos kirjoitukset vuotavat julkisuuteen, eikö vuotajaa voitaisi syyttää tiedon julkaisemisesta? Julkaisukelvottomia lausuntoja on verkko pullollaan, pintaan ne nousevat vasta kun sanojalla on jotain painoarvoa julkisuudessa.

Soini alkaa olla kypsä puolueensa julkisuuskuvan mollauksiin, tätähän lehdistön copy paste toimittajat ovat halunneetkin. Ei kovin tutkivaa journalismia, toki helppoa, copy paste that's it.

Tuotesijoittelu elokuvissa paremmin sääntö kuin poikkeus

Pikaruokakulttuurille irvailleesta Super Size Me -dokkarista tunnetun Morgan Spurlockin uusi elokuva The Greatest Movie Ever Sold kertoo tuotesijoittelusta, eli siitä, kuinka elokuviin ja televisiosarjoihin ujutetaan brändejä ja niiden tuotteita.

Suomeen saapunut myrsky on rippeitä Pohjois-Atlantilla riehuneesta Katia-hurrikaanista

Yli 20 metriä sekunnissa on aika voimakas tuuli, sanoo meteorologi Cecilia Karlsson Ilmatieteen laitokselta.
Yön aikana voimistunut syysmyrsky on katkonut sähköjä tuhansilta Etelä- ja Lounais-Suomessa. Sähköt ovat olleet poikki yli 16 000 Fortumin asiakkaalta. Vikoja on saatu korjattua yön aikana, ja nyt sähköt ovat poikki enää alle tuhannessa taloudessa. (14.9.2011)

WTC:n tuhkasta nousi toivo

Tuulen saattoi huomata siitä, että vesi heilui kaksoistornien ylempien kerrosten vessojen pytyissä. Ensi kertaa huipulle noustuaan ihmiset ihmettelivät myös kirkasta valoilmiötä - nousevaa aurinkoa, valtavaa tulipalloa.

Viisi vuotta sitten avatun Tribute WTC Visitor Centerin opas auttaa hahmottamaan 110-kerroksisten pilvenpiirtäjien korkeutta, jota on vaikea kuvitella ennen kuin terroristien tuhoamien tornien viereen nouseva uusi, entisiä uljaampi "Freedom Tower" on valmis.

Nyt ne ovat täällä Itsy ja Bitsy

Turkkuses he kävivät.

Olut Alkoon jos Pekka Puskalta kysytään

Ruotsissa on tehty tutkimus 1977 oluen siirtämisestä Alkoon ja kuinka se vähentää alkoholista johtuvia kuolemia. A-tokissa keskusteltiin asiasta. Melkoisen erikoista on tuoda tutkimus 34 vuoden takaa tähän päivään. Ministeri Gutzenina ei pistäisi pahaksesi ostaa saunaoluensa maitokaupasta. Katso Areenalta.

Väyrynen lupaa ällistyttää

Keskusta ei löytänyt vastaehdokkaita presidentinvaaliin. Huumorimiehiähän tuo Väyrynen on "ainahan siinä on sekin mahdollisuus että viimeisellä kierroksella kanssani on joku muu". "Vaihtoehdoista toivottominta", arvioi Apu 36/2011. Puolueen kannatus oli heinäkuussa enää 13,2 prosenttia. Seppo Kääriäinen pelkää puolueen kuihtuvan pois, ensi vuosikymmenellä tuskin kukaan muistaa Keskusta puoluetta koskaan olleenkaan. Toivottomasta tilanteesta puolue saa syyttää vaan itseään, Kääriäinen lataa.

Suvi Lindén oli jäävi päättäessään omasta palkastaan

Lindén toimii Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtajana ja halusi muuttaa vuosipalkkion toimenpidepalkkioiksi. Nyt on Ylen mukaan selvinnyt, että Lindén oli mukana päättämässä omasta palkkiostaan eli hän oli jäävi.

Lindén olisi halunnut muutoksella turvata täysimääräisen sopeutumiseläkkeen kansanedustajan työstä. Todella törkeää, kahden kauden jälkeen eläkkeelle ja samaan aikaan kansalaisia kannustetaan työskentelemään valomerkkiin asti. Valtionyhtiöiden johtajien palkitsemissäännöt ovat yksi paisuva mätäpallo jota kansalaisten on vaikea ymmärtää. Ministeri Kyllönen: Valtionyhtiöiden johdon ylisuuret erokorvaukset arvioitava uudelleen. Finnavian erotettu johtaja Samuli Haapasalo saa yli 330 000 euroa kipurahaa.

Kuluttajien vastaisku julkaisijoille

Miksi se ei voisi olla myöskin näin päin?

Elop floppasi 12 miljardia

Toimitusjohtaja Stephen Elopin ensimmäinen vuosi Nokian ohjaksissa on tulossa täyteen. Siinä ajassa kanadalainen on tuhonnut omistajien varallisuutta peräti 12 miljardin euron edestä. Elop tuhosi vuoden jokaisena kahdeksan tunnnin työpäivänä joka minuutti 113 636 euroa, vaatii hyviä näppivoimia keneltä hyvänsä. Johtajat ovat tunnetusti hyviä tuhoamaan ja saavat siitä hyvästä vielä melkoiset bonukset, niin käy Elopillekin kun kengän jälki aikanaan lompsan paikkaa koristaa.

Keskustapuolueen alamäki vain jatkuu

Tänään (8.9.2011) selviää onko keskustapuolueella asettaa muuta presidentti ehdokasta kuin entinen kansanedustaja, europarlamentaarikko ja ministeri Paavo Väyrynen. Mari Kiviniemeä tuskin valitaan seuraavassa puoluekokouksessa puolueen puheenjohtajaksi, veikataan Satakunnan Kansan pääkirjoituksessa. Kiviniemen tilalle haluttaisiin sanavalmis ja "reilumpi jätkä" Paula Lehtomäki.