dpk.fi

2011/08

Nyt maailma pelastuu: Osama bin Laden on kuollut. Tiedon vahvisti Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puheessaan. Näin USA tappoi bin Ladenin. Bin Laden is dead, Obama says.“For over two decades, Bin Laden has been Al Qaeda’s leader and symbol,” the president said in a statement carried on television around the world. “The death of Bin Laden marks the most significant achievement to date in our nation’s effort to defeat Al Qaeda. But his death does not mark the end of our effort.” He added, “We must and we will remain vigilant at home and abroad.” New York Times. Pian Obaman puheen jälkeen Yhdysvallat antoi maailmanlaajuisen matkustusvaroituksen, joka on voimassa elokuun alkuun asti. Viranomaisten mukaan bin Ladenin kuolema voi johtaa yhdysvaltalaisvastaisiin mielenilmauksiin ja veritekoihin. Myös valmiutta Yhdysvaltain suurlähetystöissä eri puolilla maailmaa on nostettu. 02.05.2011

Vasemmistoliiton uuden kansanedustajan Jari Myllykosken mukaan vaalitulos oli epäluottamuslause edellisen hallituksen talous ja veropolitiikalle. Nyt suunnan pitää muuttua ja veroja kerätä niiltä joilla on enemmän maksukykyä, puhui vappu puheessaan Myllykoski. SK

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma puhui vappu puheessaan halustaan saada uusi hallitus kasaan ilman krumeluureja.

Westminster Abbyssä hääparin vieressä istui ninja-agentti? Britannian poliisi Scotlan Yard ei jättänyt mitään sattuman varaan hääpäivänä. Oliko agentilla mister Q:n kehittelemät aseet, vai perinteinen sinko piilotettuna selkään, siitäkö selkä suorana istuminen kertoo. Onko virallisessa hääkuvassakin mukana ninja agentti? Camillan hatun lieret voisivat olla lastattu kranaateilla.

Tänään vapun aattona Woody Allenin uusin komedia Whatever Works. Pääosassa on Larry David. Boris on äkäinen newyorkilainen, jonka mielestä useimmat ihmiset ovat idiootteja.

Kirja esittelyä, uudella tavalla.

Prinssi William ja Catherine vihittiin avioliittoon hyvän sään vallitessa.

SDP:ssä alkaa suurin uudistus vuosikymmeniin. Suomalaisen aktiiviporukan pitäisi nähdä SDP väylänä parantaa maailmaa. Tämä on haasteemme. Tämä on vuosikymmeniin suurin puolueuudistus. Se käynnistettiin nyt. Se edellyttää verkon käyttöä ja avoimuutta. Esimerkiksi sähköinen jäsenkirje eAimo asiasta lähetettiin jäsenille jo viime viikolla ja tämän jälkeen asioista voi keskustella vaikka Uutispäivä Demarin palstoilla, Jungner sanoo.

Prinssi William ja Kate Middleton Häät Netti-TV:ssä Pe 29.4.2011

Eduskunnan puhemies Ben Zyskowicz (kok) arvostelee ankarasti suuryritysten johtajien kohtuuttomia etuja. Zyskowiczin mielestä johtajien vaatimilla optioilla ja osakepalkkioilla ei ole mitään tekemistä maltin, kohtuuden tai oikeudenmukaisuuden kanssa. Puhemies katsoi, että asia on loukannut tuntuvasti kansalaisten oikeudentuntoa.

Sofi Oksanen näkee Perussuomalaisten politiikassa natsilaisia piirteitä, kirjoittaa italialainen-lehti.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) haluaisi lopettaa maahanmuuttoministerin viran, se perustettiin aikoinaan 2007 RKp:lle. Nyt kun RKp:tä ei tarvita hallituksen muodostuksessa, maahanmuuttoasiat pitäisi palauttaa sisäministeriön alaisuuteen.

Nokialaisille potkuja maailmanlaajuisesti, Suomesta 1400 irtisanotaan.

Kenraali Gustav Hägglund tiiraili Floridan-matkallaan amerikkalaisnaisten periä, ja tuli siihen tulokseen että ne ovat julmetun leveitä. Samuli Aaltonen sivusi Kansakunnan Kahvitunti ohjelmassaan Hägglundin ”ongelmaa”, lue kommenttaja .

Uutta tietoa PlayStation tietomurrosta.

Jore Puusa sai kenkää HEO:sta. Lue Puusan blogi kirjoituksia.

Kirjan tekijä kertoo, kirja valmistuu.

Paavi ei pystynyt vastaamaan seitsenvuotiaan japanilaisen tytön kysymykseen tsunamista.

Playstation verkkopalvelut poikki jo kuudetta päivää(alkaen 20.4.2011), hakkeriryhmän pelätään kaataneen palvelun.

Valtiolla suunnitteilla kovat otteet jos E10 –bensa ei ala kelvata, ja tästäkös kansa riemastui kommentoimaan: "Toivon mukaan uusi hallitus luopuu tästä typerästä ilmastouskonnosta".

The Royal Wedding Prince William & Catherine Middleton Friday 29 April 2011 at Westminster Abbey.

Stubb puolustaa Soinia ulkomaisen median hyökkäyksiltä.

FADE FEIDAS! Vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2009 valittu Fatbardhe Hetemaj sanoi ennen vaaleja että, ”kunnallisvaalit ovat minulle liian pieni juttu” ja osin siitä syystä ei tullut valituksi. Pitkäaikainen kokemus kunnallispolitiikassa on yleensä se tie joka johtaa eduskuntapaikkaan, useimmilla. Nyt Fatbardhe on nukkunut muutaman yön ja tullut toisiin aatoksiin, haluaakin kunnallispolitiikkaan. Ehkä sedät ovat vähän ”viissanneet” Fatbadelle kuinka kannatta luovia politiikan poluilla. Stubbin kannustus, heh heh.

Puhelimet tallentavat liikkeitäsi! Tiedossa ei ole lähettääkö puhelin tiedot Googlelle. Käyttäjän ei ole helppo löytää tietoja, vaan siihen tarvitaan asiantuntemusta.

Mehiläishaukka Lasse kevätmuutolla.

Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat pääsiäisruokia vuonna 1972.

Pitkäperjantain epistola vuodelta 2004 by Timo Soini.

Dietti auttaa liikuntaa enemmän painonpudotuksessa.

Kuinka käy lautan? Fiilistä ei voi lyödä, hehkutti lautta mainos vuosia. Lautan maine on kiirinyt ympäri suomea, jopa Kainuussa uutisoitiin lautan kohtalosta.

Berlusconin mukaan italialaisilta naisilta kysyttiin haluaisivatko he rakastella Berlusconia ja 70 prosenttia vastasi ”mitä,taasko?”.

Osaavat ne kuninkaallisetkin ottaa rennosti!

Hallitusneuvotteluista voi tulla iso haaste kokoomukselle. Antaako kokoomus persujen ja demarien luoville ajatuksille sijaa vai lähteekö peräti ovet paukkuen, sitä ei nyt usko Erkkikään.

”Valtioiden konkurssien ja pankkisektorin täydellisen romahduksen välttämiseksi hallitukset ja keskuspankit ovat tehneet huomattavia poliittisia suunnanmuutoksia. Ne ovat jakaneet avokätisesti julkista rahaa talouden tasapainottamiseksi ja ottaneet vaikeuksiin ajautuneita yrityksiä valtion valvontaan turhia empimättä. Elämämme ei voi jatkua näin. Vuoden 2008 pieni romahdus muistutti siitä, että sääntelemätön kapitalismi on oman itsensä pahin vihollinen. Ennemmin tai myöhemmin se joutuu pakosta omien ylilyöntiensä saaliiksi, ja pelastuakseen sen on käännyttävä jälleen valtion puoleen”.Tony Judt: Huonosti käy maan.

Suomi on kääpiöiden hallitsema maa. Näin kovin sanoin luonnehtii Portugalin ex-presidentti Mario Soares, Suomen vaalitulosta. Soares paraskin puhuja, joka oli rakentamassa portugalin nykyistä velkaista talouspolitiikkaa. Nimimerkki Lucifer kommentoi: "Kyllä jaksaa Soares paasata! Portugali on elänyt vuosikymmenet yli varojensa ja tahtoisi nyt maksattaa kulutusjuhlansa muilla. Haluttomuus kehittää omaa taloutta ja tarve leveillä rahoilla, joita itsellä ei ole, on kääpiöyttä kaikkein suurimmissa määrin. Siinähän on paikattu omaa mitättömyyttä loistamalla maallisen mammonan avuin - ja tietenkin velaksi; ja nyt vielä mielellään muiden laskuun!? Eikö eurooppalaiselle julkeudelle ole mitään rajaa? Mikäli tuollaisia lapsenjärkisiä yhteiskuntia autetaan, pitää niitä saada ottaa holhoukseen ja esim luonnonvararesursseja lainan pantiksi siltä varalta, että siellä mennään selvitystilaan".

Raakaa vapautta. Ilmapiiri on viime aikoina raaistunut: törkyturpaisuun kukoistaa sekä netissä että bussipysäkillä. Yksi syy tänän on väärin ymmärretty sananvapaus. Näin kirjoittaa Johanna Korhonen kolumnissaan.

Sampsa Kataja (kok) hyökkäsi Anssi Joutselahtea (ps)vastaan.

Ja näillä mielipiteillä kansa valitsi Jani Toivolan eduskuntaan, moneltakohan tuli mämmit housuun kun selvisi Toivolan aatemaailma. Toivolan mielestä Suomen työttömyysturva kannustaa joutenoloon!

Kokoomuksen kansanedustaja Petri Pihlajaniemi lähti eduskunnasta mukanaan verovaroin hankittua omaisuutta.

Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Kike Elomaa ihmettelee kuinka voidaan rakentaa ydinvoimaloita mannerlaattojen päälle. Stara, Uuden Suomen päätoimittja Markku Huusko.

Tästä alkoi kepun alamäki, kommentoi Paavo Lipponen.

Jussi Halla-ahon mielestä kaikki ihmiset eivät ole samanarvoisia, muun muassa rakennusinsinööri on muita arvokkaampi yhteisön jäsenenä. Hesari yritti haastatella Halla-Ahoa vanhoista teksteistä, hän kieltäytyi, eikä halunnut kommentoida vanhoja kirjoituksiaan. Jos ne kuitenkin netissä pyörii, jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä seisooko Halla-aho kirjoitustensa takana. HS-digi. Halla-ahon kirjoituksia voi lukea täältä.

Kofi Annan ylistää Ahtisaaren sisua ja kärsivällisyyttä. "Meidän täytyy pitää huolta ettei Libyasta tule uutta Irakia tai Afganistania", sanoi rauhanneuvottelija Kofi Annan tiistaina Helsingissä.

Nopeasti Mari Kiviniemen takki kääntyi, Portugali asiassa.

Tutkimus: Liikunta määrää onnellisuuden.

Portugali-tuki uhkaa kaatua, Kiviniemi ei esittele asiaa eduskunnalle! Jos Kiviniemi ei suostu esittelemään pakettia, uusi eduskunta ei voi päättää Suomen kantaa. Uusi eduskunta järjestäytyy ensi viikolla, ja uusi hallitus on nimitettynä arviolta aikaisintaan 19. toukokuuta. Tilanne on menossa kohti umpisolmua. Tukipaketti pitäisi hyväksyä EU:ssa yksimielisesti, ja Suomen tuen puute voi pahimmillaan kaataa koko paketin. Portugalin-tukipaketin on arvioitu olleen yksi syistä, joka johti keskustan rökäletappioon eduskuntavaaleissa.

Rakel Liekki tuki puolisoaan vaalikampanjassa.

Suomeen ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja.

Schwarzeneggeristä EU:n seuraava presidentti.

Kesäksi kuntoon, painonhallintaa ravintotietoutta.

Youtuben hittilaulajatar ei ole poistunut kodistaan kahteen vuoteen. Jemma Hixon YouTubessa.

Internet Explorer 9:n jakelu alkoi. Kannattaa päivittää, yllätyt uudesta selkeästä ilmeestä ja nopeudesta. Saat näytöllesi enemmän tilaa. Lue mitä uutta saat. Jopa lentokoneiden seuranta järjestelmä Flightradar toimii vaivattomasti uudessa Explolerissa. Valitettavaa on että uusi Explorer toimii vain Vistan ja Windovs 7:n kanssa. Saman tyyppinen selain on Google Chrome, sen voit asentaa XP:lle. Linkki täällä

Kostiko Google siitä valituksen tehneelle?

Netin IP-osoiteet loppuivat, Aasiassa pula aika alkoi.

Kauppakassi kotiin netistä ei vieläkään toimi. Kallista ja valikoimat rajallisia.

Historiallista väri kuvaa toisen maailmansodan ajoilta.

Pääsiäiseksi luvassa lähes kesä kelejä +17!.

Anni Sinnemäki selittää blogi-kirjoituksessaan vihreiden vaali tappion syitä.

Halsualla 18.4.2011 kadonnut 3-vuotias poika löytyi joesta kuolleena.

Porilainen 16-vuotias tyttö on ollut kateissa viikon.

Matti Vanhanen ottaa keskustan vaalitappion omaksi syykseen, heh heh. Katso Areenassa.

Vaalilain uudistus vaarassa kaatua.

VAALIEN TULOKSET VAALIPIIREITTÄIN

Elämä vaalien jälkeen alkaa käynnistyä

Lue mitä Rosa&Stan vaalichatissa puhuttiin.

Perussuomalaiset aloittivat heti työt: Soini vaatii Suomea purkamaan Portugali-tukipaketin.

Sauli Niinistö haluaa avautua.

Expressen, Bildt on finska valet: Finns anledning att vara oroad.

Ruotsin ulkoministeri Carl Bildthin ei pidä pelätä Perussuomalaisia, terveisiä Soinilta.

Venäläinen News.ru –lehti pohti Suomen vaaleja ja oli huolestunut perussuomalaisten johtajan Israel myönteisyydestä.

Moni tunnettu poliitikko putosi. Risto Autio (kesk), Suvi Linden (kok), Olli Nepponen (kok), Marko Asell (sd), Paavo Väyrynen (kesk), Marja Tiura (kok), Merikukka Forsius (kok), Kimmo Kiljunen (sd), Jyrki Kasvi (vihr), Timo Kaunisto (kesk), Juha Korkeaoja (kesk), Pentti Tiusanen (vas), Juha Mieto (kesk), Toimi Kankaanniemi (kd), Markku Uusipaavalniemi (ps), Markku Laukkanen (kesk). Se on kuin tsunami olisi pyyhkinyt Suomen poliittisen rintaman yli kun pudonneiden listaa katsoo. Tähän on lisättävä vielä monta paikallisesti tunnettua putoajaa, kuten Porista Veijo Puhjo (vas). Puhjon tilalle nousee Jari Myllykoski (vas). Uusia piristäviä kasvoja ovat Anna Kontula (vas), Pauli Kiuru (kok), Jani Toivola (vihr). Mielenkiintoista on seurata kuinka Perussuomalaisten uusi edustaja James Hirvisaari, joka on tunnettu erittäin maahanmuutto vastaisista mielipiteistään saa äänensä kuuluviin.

Keskustan epäonnistunut hallitus politiikka johti äänestäjien katoon.

Etusivu uusiks'.

Jutta Urpilaisen kansansuosio nosti SDP:n toiseksi ja Heli Paasiosta Varsinais-Suomen ääniharava.

Paavo Väyrynen (Kes) ja Maria Tiura (Kok) ja moni muu pitkään eduskunnassa ollut putosivat.

BBC kommentoi Suomen vaaleja vetämällä esiin natsikortin! ”Perussuomalaisen vaaliohjelma kertoo, että heillä on paljon yhteistä oikeistolaisten populistipuolueiden kanssa muualla Euroopassa”, BBC kirjoittaa.

 

Kaikkien aikojen vaalit! Keskustapuolue upposi pohjamutiin, kansa haluaa rehellistä politiikkaa. Perussuomalaisilla suuri vastuu säilyttää luvattu linja.

Nyt se on ohi ja työ voi alkaa. Äänestysprosentti oli 70,4

Kuukauden suurimmat tukipaketit Suomelle.
Teollisuuden terveiset päättäjille. Tutustu hyvinvointi laskuriin.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kes) on korruption ytimessä, koska turkistarhaajat ovat tukeneet rahallisesti Kiviniemen eduskuntavaali kampanjaa.

Sunnuntain edustakuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta neljäksi vuodeksi eteenpäin. Vaalikampanjan aikana asetelmat ovat tiivistyneet kahteen vaihtoehtoon. Valtakirja nykyiselle hallituspohjalle, jota kenties täydennetään perussuomalaisilla, tekisi tilaa lisääntyvälle eriarvoisuudelle. Erityisen selvästi se tulee ilmi verotuksessa. Oikeistohallitus on vienyt Suomea kohti tasaveroa. Korotukset energiaveroissa ja arvonlisäverotuksessa syövät rankimmin pieni– ja keskituloisten ostovoimaa. Vaalikaudella tehdyt veronkevennykset ovat suosineet hyvätuloisia.

Keskustapuolueella suuria vaikeuksia raha-asioidensa hoidossa.

Charles Chaplinin (s. 16.4.1889) syntymästä 122 vuotta.

Marja Tiura yrittää rahan voimalla eduskuntaan, vaikka julkisuus ei niin myönteistä ole ollutkaan.

Tsekissä kynät ovat kortilla, jopa presidentin on vaikea omistaa omaa kynää. Chilen valtiovierailulla hän onnistui näpistämään tuon tshekissä niin harvinaisen laitteen itselleen. Kotimaahansa palattuaan hän luonnehti vierailua poikkeuksellisen tuottoisaksi. "Useinhan näistä valtiovierailuista ei jää mitään käteen", hänen kerrotaan sanoneen.

Urpilainen haastoi sähäkästi hallituksen voimakaksikon.

Ilta-Sanomat: Urpilaisen yllättävät puhelinsoitot, käräytti Kataisen eläkerahoista.

Tony Judt (1948-2010) ruotii sitä, kuinka toisen maailmansodan jälkeen yhteisymmärryksessä rakennettua länsimaista hyvinvointia ollaan purkamassa, kenties peruuttamattomasti. Kuinka tässä näin kävi? Thatcher ja Reagan seuraajineen onnistuivat lietsomaan muutkin maat mullistaviin muutoksiin, joiden seuraukset ovat pelottavia. Vuoden 2008 talousromahdus osoitti, että sodanjälkeistä länsimaailmaa leimannut yhteiskuntasopimus - tae turvallisuudesta, vakaudesta ja oikeudenmukaisuudesta - ei ole enää voimassa. Siitä ei enää käydä edes kunnon keskustelua.
[HS-digi 13.4.2011 kulttuuri C 1]

Jarmo Koponen kirjoittaa blogissaan: "Tarinan mukaan Brezhnevillä oli puhujapöntössä käytössään kolme mikrofonia, joista yhdestä hän sai happea, toisesta hänelle kuiskattiin puhe ja kolmannesta mikrofonista hän piti kiinni. Meillä Suomessa presidentti kalasti Islannissa kaukana toimittajista ja silminnäkijöistä, mutta silti lehdet kirjoittivat Kekkosen saamasta komeasta saaliista. UKK:n jälkeen maata piti johtaa vielä monta Kekkosta. Niin olisikin saattanut käydä, jos lääketiede olisi ollut kehittyneempää. Ainakaan presidentin lähipiiri ei olisi vastustanut".
Kalastaja infosta poimittua: Presidentti Kekkonen oli aikoinaan vierailulla USA:n silloisen pressan Jimmy Carterin luona. Valtionpäämiehet menivät kalastamaan. Onkiessaan he havaitsivat hurjaa vauhtia ohi viilettävän vesihiihtäjän. - Kyllä teidän ihmisoikeuskampanjanne on onnistunut, totesi Kekkonen. - En olisi nimittäin uskonut, että täällä voi valkoinen moottoriveneilijä vetää perässään mustaa vesihiihtäjää. - Mikä ihmeen kampanja? Carter kysyi hölmistyneenä. - Miten teillä sitten pyydetään haikaloja?

Google sijoittaa vihreän energian tuottamiseen 168 miljoonaa dollaria. Mojaven autiomaahan rakenteilla oleva maailman suurin aurinkovoimala tuottaa sähköä 392 megawatin teholla.

Asiantuntijat pitävät EU:n velkapaketteja suuren luokan virheenä.

Osa asemista lopetti E-10 bensiinin myynnin.

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kantelee Iltalehden kirjoituksesta, jossa hänet rinnastettiin vanhoillislestadiolaisiin lahkoihin ja niiden pedofiliapaljastuksiin. Kimmokkeena oli Korholan blogi , jossa hän kritisoi vihreiden ydinvoima-asenteita poikkeuksellisin seksivertauksin. Iltalehden blogistina toimimisen Korhola on jo lopettanut.

Kansanedustaja Juha Korkeaoja tekisi uuden mopoauton! Ei hassumpi ajatus, mitä sanovat lakimiehet?

The Ghost Writer. Roman Polanskin menestystrilleri kirjailijasta, joka saa loistavan tarjouksen hämärän taustan omaavan pääministerin muistelmien kirjoittamisesta. Pääosissa Ewan McGregor ja Pierce Brosnan.

Oikeus hylkäsi Rimma Salosen elatusapuvaatimuksen Antonista, noin 300 euroa kuukaudessa. Sen sijaan Rimma määrättiin maksamaan elatusapua Antonille hieman yli 140 euroa kuukaudessa. SK:n lukijat kommentoivat. Molari ja Backman jatkavat kampanjointiaan antifasistisessa "Rimma-Backman " tuomioistuimessaan.

Ulvilan surman yllätyskäänne: Keskusrikospoliisi ei suostu avaamaan peitetoimintaansa, vaikka hovioikeus niin velvoittaa.

Tiistaina 12.4.2011, tulee kuluneeksi 50 vuotta ihmisen ensimmäisestä lennosta avaruuteen. Neuvostoliitto ampui kosmonautti Juri Gagarinin avaruuteen Maata kiertävälle radalle 12. huhtikuuta vuonna 1961. Gagarin kävi myös Suomessa, katso video.

Hesarin Vaalitapahtuma Sanomatalon Mediatorilla 12.4.2011.

Satunnainen ulkoilija hiihteli lumetonta katua kohti toria, kuuntelemaan kansanedustaja ehdokkaiden lupauksia paremmasta tulevaisuudesta. Puhetta piti Oiva Kaltiokumpu (kes)… Ulkoilija ihmetteli ääneen, onko se sukua Outokummulle. Ulkoilijaa valistettiin, ”Oo se siäl ollu, mut ny se vast oo heränny, ko oo vaalit”. Just joo, ulkoilija totesi ja keskittyi kuuntelemaan. Mietti samalla Kaltiokummun vaali mainosta jossa sanotaan ”Eduskunnassa tarvitaan tekijöitä, ei torkkujia”. Kaltiokumpu kehoitti kaikkia Satakunnan edustajia uskomaan enemmän itseensä. ”Itteensä se ei oo uskonu, ku ei oo mitään neljään vuoteen puhunut”, ulkoilijan korvaan kuiskittiin. Kaltiokumpu jatkoi hehkuttamista. Olkiluoto3 ja 4, valtatie 2 peruskorjattu, Mäntyluodon väylän syventäminen ja Tampereen radan kunnostaminen. On siinä yhdellä miehellä ollut homaa, ihme jos ei ole paljon ehtinyt puhumaan. Ulkoilija pohti, ilman häntä(kö) nämä hankkeet eivät olisi edistyneet. Ei sanaakaan maataloustuista, matka jatkui ja Satunnainen ulkoilija tunki mononsa mäystimiin ja jatkoi seuraavaan kohteeseen, jos vaikka rokkaa olisi tarjolla. Satapaskan kulmilla korviin kantautui maataloustuki, jokohan siellä joku rohkaisi mielensä kysyä...

Lyhyet hameet ja korkeat korot, eivät sovi lakifirman imagoon ja työntekijöitä kehoitettiin noudattamaan business casual pukukoodia.

Vasemmistoliiton Veijo Puhjo saa "mylläri" metalliliiton työehtosihteeri Jari Myllykoskesta haastajan, jos satapaskan ajattelijoita ja Ville Hammarbergin kirjoituksia lukee.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki IS:n vaalitutkassa, Katri Utulan tentattavana.

Espanja kaatuu seuraavaksi. Omahyväisyyttä tihkuen poliitikot nytkin puhuvat, ettei Espanjan tarvitse tulla tukiluukulle. Ei näitä puheita enää kukaan usko. Tarvitsee vain muistaa Jyrki Kataisen harkitsemattomat lausunnot Kreikka-paketin jälkeen vuosi sitten. Katainen sanoi, että poliittinen valta otti niskalenkin markkinavoimista.

Otto-automaatti vei vahingossa rahat hyväntekeväisyyteen. Raivoisat asiakkaat vaativat rahojaan takaisin.

Japanin rannikolla ajelehtii rahaa miljardien arvosta. Japanissa yritetään löytää valtavia rahasummia, jotka tsunami pyyhkäisi mereen ihmisten kodeista. Uutistoimisto AP:n mukaan tuhansien japanilaisten elämänsäästöt ajelehtivat meressä, sillä japanilaiset säästävät poikkeuksellisen innokkaasti "sukanvarteen".

Tutustu Tähdet ja Avaruus -lehteen verkossa.

Mainokset tarjoaa MoonTV, vastuu on katsovilla.

Sijaintisi voidaan paikantaa verkkoyhteyden perusteella.

Islantilaiset eivät pidä oikeudenmukaisena, että veronmaksajien pitäisi maksaa vastuuttomasti toimineiden pankkien virheistä. Islannin Icesave-korvaukset kaatumassa toistamiseen. Kun 85 000 ääntä on laskettu, 58 prosenttia äänestäjistä vastustaa ja 42 prosenttia puoltaa korvauksia. Islannissa on noin 230 000 äänioikeutettua. Pahin vaihtoehto on toteutunut. Äänestys on jakanut kansan kahtia, pääministeri Jóhanna Sigurdardóttir sanoi Islannin televisiossa. Sigurdardóttirin mukaan on jo melko selvää, että kielteinen kanta on voittanut äänestyksessä.

Pidetään kytkyt salassa. Keskusta sekä kristillisdemokraatit kokivat, että korruptiorikoksia ei tarvitse kriminalisoida Euroopan neuvoston lahjontaa koskevan siviilioikeudellisen yleissopimuksen mukaisesti.

Työelämän laatu Suomen kilpailuvaltiksi. Suomen nostaminen työelämän laadun ykkösmaaksi Euroopassa olisi tarpeellinen linjaus tulevassa hallitusohjelmassa. Laadukas työelämä on polku niin innovaatioihin, tuottavuuteen, hyvinvointiin kuin työssä jaksamiseenkin. Sitä voidaan edistää useilla konkreettisilla ja yhteisesti sovittavilla toimenpiteillä. Kirjoittaa professori Jari Stenvall, Lapin yliopistosta, Tuomo Alasoini, Tekes ja Kenneth Johansson Työsuojelurahastosta Helsingin Sanomissa [Digi]10.4.2011.

Työuria on lyhennettävä. ”Merkittävä osa kansanterveydellisistä ongelmista johtuu työperäisestä stressistä ja uupumuksesta”, sanoo tutkija Anna Kontula. Nuoria pidetään työttöminä samaan aikaan , kun vaaditaan työurien pidentämistä loppupäästä. Radikaaleinta on arki. Into 2010. 186s.

Perussuomalaisten vaalivoitto voi kaataa Portugalin hätäavun. Nyt persut uurnille, näyttäkää kokkareille (Jyrki Boy) mistä Suomi päättää.

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan pitkitetty orgasmi. Korhola huusi riemuissaan blogi kirjoituksessaan kuinka europarlamentissa masturboitiin ydinvoima kysymyksillä. Kokoomuslaiset osaavat rimanalitukset.

Lola ei halunnut alistua, vaadittuihin mittoihin.

”En ole vain lihava, vaan on heikkouksia, jotka estävät minua olemasta onnellinen. Minua sanotaan laihaksi. Merkit puhuvat puolestaan. En selvästikään ole. Kaikkialla on sinistä. Jos olisin laiha, sitä ei olisi”. Näin puhuu nainen videolla, katsokaa itse onko hän leikkelyn tarpeessa.

Soini vaatii kirjallisen sitoumuksen Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkailta, etteivät loikkaa eduskuntaryhmästä jos tulevat valituksi. Orjasopimus ei ole juridisesti pätevä, perustuslaki takaa kansanedustajille melko laajan toimintavapauden.

Kahdeksan päivää aikaa vaaleihin, joko tiedät ehdokkaasi?

Uraani kaivos Suomeen. Rikkaudenlähde vai ympäristövaara.

Sumuttaako Sumuvuori? Vihreiden 10 syytä miksi äänestää vihreitä.

IS. On The Beach –konsertti 15.8.2011 Hietsun rannalla. Mukana mm. Rihanna.

Väyrysen Irakin matkan hinta 90 000 euroa, oliko se paljon jos se poikii miljoonien kaupat? Presidentti Tarja Halosen matka Turkkiin maksoi 151 000 euroa, jossa hän tutustui naisten ja lasten tukikeskukseen. Turkista hän lensi Serbiaan tapaamaan maan kansalaisjärjestöjä. Halosen matkaa on pidetty törkeän kalliina, kaikki on suhteellista. Libyan ilmatilaan ammuttiin toistasataa ohjusta, ne saatiin 500 000 miljoonalla dollarilla, eikä niiden hintaa kukaan arvostellut. Tappaminenhan on tunnetusti aina ollut hintansa arvoista

Erikoinen miljoonien eurojen arvoinen talousrikostapaus on paljastunut Euroopassa, asian toi esille The New York Times. Tapauksessa joukko rikollisia toi Kiinasta takaisin romumetalliksi sulatettavaksi tarkoitettuja hajotettuja eurokolikoita, kokosi ne takaisin yhteen ja myi Saksan keskuspankille, Bundesbankille. Rikoksessa avainroolia näytteli painava käsimatkatavara, jonka naispuolinen lentoemäntä onnistui tuomaan Frankfurtin lentokentälle Kiinasta. Laukku herätti tullin epäilyksiä, ja laukun tutkinta avasi rikosvyyhdin. Laukun sisältä paljastui tuhansia yhden ja kahden euron kolikoita, jotka oli rikottu romuttamista varten mutta jotka oli huolellisesti koottu uudestaan myymistä varten. Syyttäjien mukaan rikosrinki on viime vuosina tuonut 30 tonnin edestä sulatettavaksi tarkoitettuja kolikoita takaisin Eurooppaan. Bundesbank ehti vastaanottaa kolikoita jopa 6 miljoonan euron arvosta.

YouTube on meille vanhuksille!

Berlusconin seksi jatkuu vasta toukokuussa, siis seksioikeudenkäynti jatkuu.

Uuden Suomen toimittaja Teppo Ovaskainen osaa tyhjän toimittamisen, saa äänettömyydestäkin jutun aikaiseksi.

Kymmenen vinkkiä halpalennon ostoon.

Heinäkuun helteellä täpötäydessä hississä pieraisu aiheutti naiselle hengenahdistusta ja pieraisijalle sakot.

Stub vähätteli Vanhasen Libya lausuntoja. Vanhanen ihmetteli tuoreimmassa Suomen Kuvalehdessä, miksi Suomi ei osallistu Libya-operaatioon. Vanhanen katsoo, että YK:n päätös koskee myös Suomea.
Porvoossa vaalikiertueella piipahtanut Alexander Stubb kommentoi Vanhasen kirjoitusta mielenkiintoisilla sanankäänteillä. En ole tätä lukenut ja olemme ulkoministeriössä ulkoistaneet Perheyritysten liiton toimitusjohtajan ulkopoliittiset kannanotot pääministeri Mari Kiviniemen kommentoitaviksi. En puutu yksittäisten ihmisten kannanottoihin, Stubb sanoi.

Suomi päättää ensi viikolla (4-8.4.2011) osallistuuko se Libyan sotilasjoukon valmistautumistehtäviin, sanoi puolustusministeri Jyrki Häkämies.

Puolueet vastasivat pakolaiskysymykseen.

Kaikille DC -yhdistyksen jäsenille tiedoksi:
Douglas DC-3:n esittelyvideon sijainti on muuttunut, se löytyy täältä.

Rimma Salonen käy vaalikampanjaansa hyvän maun rajoilla. Kansan oikeustaju ei hyväksy Suomen valtion maksamaa oikeuden käyntiä, jossa mikään ei tunnu rimmaavan. Kolme todistajaa oli kutsuttu oikeuteen todistamaan Rimman lahjoja äitinä.

Kolmas ulottuvuus: Ylen dokumentteja maailmalta.

Vaalijulisteiden surkeat valokuvat ihmetyttävät.

Ylen vaaliasiantuntija Risto Uimonen sanoi Timo Soinin puhuneen Ylen tv-väittelyssä puuta heinää.

Kokoomus nakertaa hyvinvointivaltiota. Ja miten se tehdään? Rapauttamalla veropohjaa, joka vaikeuttaa julkisten palvelujen järjestämistä. Kun ensin holtittomin veronkevennyksin on kavennettu julkistalouden tulopohja, on "pakko" ryhtyä säästämään ja leikkaamaan julkisia menoja, käytännössä siis palveluja. Niitä, joita eniten käyttävät ja tarvitsevat pienituloiset suomalaiset. Kokoomus vie leikkauksiin tai tasaveroon.

Yle aloitti uuden keskustelu areenan osoitteessa YLE.FI/KESKUSTELUT.

95E10 bensan myynti romahti. Nyt öljyala lobbaa E10 bensaa, 98:ssa lähes yhtä paljon etanolia kuin E95 kympissä, mihin sitä enää uskoisi.

Täällä suomalaiset lempivät lomalla.

RAKASTAJIEN maahanmuuttopoliittinen VAALIPANEELI 7.4.2011 klo 18 Valtakatu 22 Pori. Julkinen tapahtuma.

STUK:n johtaja Fukushiman merialueen säteilystä, "Kaikkea ei ole kerrottu".

Herlinien mahtisuvun lehtolapset heränneet Savossa.

Myllysilta valmistuu syyskuuksi 2011.

Libyan ulkoministeri hakee turvapaikkaa Britanniasta.

Hoikaksi hiilihydraatteja välttämällä. Ylen ykkösen aamu-tv:ssä asiasta puhuttiin.

Suomalaisille aukeaa uudenlainen näkökulma maailmaan. Kolmasulottuvuus.fi-palvelu tarjoaa ilmaiseksi yli 100 maailman parhaimpiin kuuluvaa dokumenttielokuvaa. Asiasta kertoi Aamu-tv:ssä vastaava tuottaja Iikka Vehkalahti

Hyvä Poika. Zaida Bergrothin elokuva. Kuvattu järjestelmäkameran videolla.

Ei ole ihan vielä aprillipäivä, Vihreä Lanka? Suomen mahdollisuus: ”Varsinainen kultaryntäys on alkanut”.

Timo Soini ei vastaa: saako raiskauksen uhri tehdä abortin.

Päiväkodin johtaja ja kokoomuksen kansanedustajaehdokas Sari Saarinen Keuruulta kertoo:
” Keskustelimme köyhyydestä ja maahanmuuttajista. Nuori äiti oli kovin asiantunteva ja ponnekas. Häntä harmitti kovasti se, että hänen tytärtään pidetään ”omituisena” ainakin yhden puolueen taholta. Äiti kertoikin, että jos tämän yhden puolueen edustajat tarjoavat karkkia tai esitteitä , on hän opettanut tyttärensä sanomaan että: ”En saa ottaa teiltä, te olette pahoja!”. Tämä kirjoitus sai Uuden Suomen puheenvuoropalstalla vilkasta mielipiteen vaihtoa ja rasisti puolueeksi "tunnistettiin", Perussuomalaiset. Saarisen kirjoitus poistettiin mutta tässä kuvaruutu kaappaus, kirjoituksesta. Perussuomalaisten Marko Valkamaa kirjoitti aiheesta blogin. Googlen välimuisti tallenne joka saattaa muuttua.

Työelämän vaalikone.

Kun pimeys koittaa – när mörkret faller. Elokuva käsittelee Islamin-uskon pimeää puolta, kunniamurhaa ja kuinka se tehdään. Järkyttävä kuvaus perheestä ja suvusta jossa uskonnon varjolla tapetaan lapsia. Kunnia konfliktina-kirja näkökulmia ilmiön tunnistamiseen ja ennalta ehkäisyyn.

Ranskalaisten tekemä animaatio kuinka Fukushiman saasteet leviävät ympäri maapalloa. Suomen säteilyturva keskuksen STUK laatima levinneisyys kartta säteilyn leviämisestä Suomessa. Lisää sekoittamaan päätä täältä.

Gaddafi lavastaa siviilien kuolemia.

Natsilääkärin kokeet eivät ehkä sittenkään johtaneet kaksosbuumiin Brasilialaisessa kylässä.

Homer Simpsonin työpaikka Springfieldin ydinvoimala on joutunut huonoon valoon Keski-Euroopassa. Japanin onnettomuus on saanut televisio kanavat Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä herkkänahkaisiksi ja vetämään Simpsonin jaksot pois, joissa vitsaillaan ydinreaktorin sulamisella.

Fukushiman säteilyarvot nousivat miljoonilla. STUK: Mereen päässyt säteily huolestuttaa.

Tokion yliopiston professori Naoto Sekimuran mukaan vuoto saattaa olla peräisin kakkosreaktorin lauhdutuskammiosta, jonka tiedetään olevan vaurioitunut.

Japanin katastrofin uhriluku jo 10 000.

Sebastian Vettel voitti F1 kauden avauskisan Australiassa. Kovalainen keskeytti.

Yritysjohtajien palkat nousseet kymmeniä prosentteja.

Kirkon eroluvut nousseet lähes Homoilta-kohun tahtia.

Nuotta-lehti aloitti homokohun. Tilanne sai alkunsa kun Anni kertoi parantuneensa bi-seksuaalisuudestaan ja joukkopako kirkosta alkoi. Katso Annin tarina.

Soini tulossa kansan kassalle. "Kysymys kuuluukin, haluaako Soini pienentää eläkkeitä vai maksattaa valtiolla nykyistä korkeampia korkoja. Molemmissa vaihtoehdoissa suomalaiset häviävät", kysyy Jari Myllykoski (vas). Miksi "mylläri" eduskuntaan? Ja kansa vastaa.

Pankit ovat rahastaneet kriisimaista satoja miljardeja.

Europankit voivat tarvita jopa 250 miljardia!

Kreikan lainojen 12 prosentin korolla pelaajat ovat voitolla, kirjoittaa Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko.

Hikiset naiset lauteilla: "Kuka tarvitsee miestä?".

Fukushiman radioaktiivinen päästö on saavuttanut Tokion.

Financial Times kirjoittaa Suomesta öykkärimaana joka uhkaa Euroopan vakausmekanismin toteutumista.

Vihreä puolue sallii puolueeseen kohdistuvat copyright rikkomukset.

Puolustusministeri Jyri Häkämies haluaa Timo Soinin kertovan ”Miten Suomi eroaa EU:sta?”.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Juha Korkeaoja ei halua Hornet-hävittäjiä valvomaan Libyan lentokieltoaluetta.

Kenraali Gustav Hägglund ihmettelee, miksi Suomesta lähetetään sotalaivoja Somaliaan, muttei horneteja Libyaan.

Mopoautot monesti törmäyskurssilla.

Sverige kan delta i insatsen i Libyen. Snart kan Sverige komma att delta i den militära insatsen i Libyen. Senast på onsdag den här veckan kommer Sverige att få en förfrågan om att delta i FN-operationen i Libyen, uppger källor för DN. - Alla alternativ finns på bordet, sa Carl Bildt i en radiointervju i går söndag.

Norska stridsflygplan mot Libyen. Franska plan lyfte på måndagen för nya räder mot strategiska mål i Khaddafis Libyen. Samtidigt är norska stridsflygplan av typen F-16 på väg för att delta i den militära operationen. DN.se rapporterar om händelserna minut för minut.

Tuhoisa ilmaisku Libyaan. Ruotsalaislehdet kertovat puolestaan, että sotilasliitto Nato pyytää piakkoin Ruotsin mukaan Libya-operaatioon. Ruotsalaistietojen mukaan myös Suomi on saamassa vastaavanlaisen pyynnön.

Espanjassa Fukusima tyyppinen ydinvoimala. Greenpeace haluaisi sulkea sen.

Suomen puolueiden raju kannanmuutos ydinvoimaan, jopa Katainen kokoomuksessa haluaa tarkastella ydinvoiman turvallisuus näkökohtia uudelleen. Vihreät ovat jo ilmoittaneet etteivät halua olla seuraavassa hallituksessa, jos se rakentaa uutta ydinvoimaa.

Historiallinen päivä.

Ranskalainen hävittäjä on tehnyt ensimmäisen iskunsa Libyassa. Gaddafin tankkeja tuhottu. Hävittäjä Dassault Rafale suoritti iskun.

Obama: Gaddafin täytyy vetäytyä.

Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia pidetään kansankiihottajana, joka muuttaa linjaansa jos pääsee hallitukseen. Perusteluiksi on ehdotettu: Soinikin rakastaa valtaa ja vallassa pysyminen vaatii mielistelyjä, vihreät on siitä hyvä osoitus. Ylen vaalistartti 17.3.2011 oli poikkeuksellisen räväkkä ja kaikki esiintyivät edukseen, suorilla mielipiteillään. Pääministeri Kiviniemi ainoana sai kritiikkiä jahkailustaan, kannattaako keskusta Suomen takausten nostoa vakausrahastossa. Jutta Urpilainen (sd) ja Paavo Arhinmäki (vas) pistivät hyvin kampoihin, välillä vitsaillenkin, johon Jyrki Katainen (kok) ei missään vaiheessa syyllistynyt, pysyen kuivan asiallisena loppuun asti.

Yhdeksän kysymystä ja vastausta säteilystä.

Fukushiman reaktorit saatetaan peittää betonilla. WHO on arvioinut säteilyn levinneen pienelle alueelle, eikä se aiheuta vaaraa ihmisille.

Kauhuskenaario: Nämä uhat yllättäisivät Suomen ydinvoimalat.

Japanilaiset menettäneet otteet Fukushiman hallitsemiseksi, suurkatastrofin vaara mitä ilmeinen. Tokiolaiset pakenevat kaupungista. Suomi harkitsee evakuointikoneen lähettämistä.

Suomessa poikkeuksellisen kova maajäristys havaittiin Puolangalla 2,1 magnitudia tiistain vastaisena yönä.

Fukushiman turman vakavuus jo kuutosluokkaa. Uusi tulipalo havaittiin varhain keskiviikkoaamuna Japanin aikaa.

Uudet GPS luvut: Japani siirtyikin 4 metriä, maapallon pyörimisnopeus muuttui.

Vertaa ilmakuvat ennen ja jälkeen tsunamin.

Pörssien avauduttua raakaöljyn hinta lähti laskuun.

Suomen ydinvoima herättää keskustelua maailmalla.

Mitä Japanin onnettomuudesta saa sanoa.

Nikon sulkee tehtaita Japanissa maanjäristyksen ja henkilökunnan loukkaantumisten takia.

Japanin Fukushiman ydinvoimalassa uusi räjähdys 14.3.2011, 11 ihmistä on loukkaantunut räjähdyksessä.

BBC:n videoita Japanin tuhoista.

Japanin vaurioituneiden ydinvoimaloiden "sydämiä" joudutaan jäähdyttämään vuosia, kertoi Yle uutisissa Stukista Keijo Valtonen.

13.3.2011 klo 14.58: TEPCON mukaan yhtiö yrittää jäähdyttää Fukushiman reaktori numero kolmea merivedellä. Rakennuksen sisään on kehittynyt vetyä, jonka pelätään räjähtävän. Mahdollisen räjähdyksen aiheuttamat vahingot olisivat samaa luokkaa kuin aiemmassa räjähdyksessä.

Uusi räjähdys uhkaa ydinvoimalassa Japanissa.

Viikon sisällä 236 yli 5 magnitubin järistystä maailmassa. Honshu Japani.

Ilta-Sanomien etusivu 12.3.2011 klo 14:00

Joditabletit loppuivat Turussa. (Lukijoilla hauskoja kommentteja)

Räjähdys Fukushiman ydinvoimalassa, suojarakennus kesti räjähdyksen.

Vakava ydinturma uhkaa maapalloa: "Näyttää todella huonolta". Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Jukka Laaksonen kertoi aamulla Ylen haastattelussa saamistaan huolestuttavista tiedoista Japanista. CNN

Videokuvaa Japanin tsunamista.

Perjantaina 11.3.2011 klo 08.23
Japania kohdannut maanjäristyksen aiheuttama täystuho tarkentunee aamupäivän tuntien aikana.

Nasan Discovery-sukkula laskeutuu keskiviikkona 9.3.2011 Maahan viimeisen kerran. Laskeutumista voi seurata livenä täältä.

Ruoste voi olla kohta valttia. Divarikaupungeissa on potentiaalia tutkijat vakuuttavat. Valtion tulisi ottaa vanhojen teollisuuskaupunkien potentiaali paremmin huomioon, aluetutkijat vaativat. Ruostekaupungit, kuten Pori ja Lahti, kuuluvat potentiaalissa maan eturiviin. Ja jos Porin luova talous kukoistaa, se ei ole Helsingiltä pois vaan päinvastoin", innovaatiojärjestelmien professori Vesa Harmaakorpi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta sanoo. [HS-digi]

Nousujohteisuus harjoittelun kulmakivenä, kertoo Suomen toistaiseksi menestynein triathlonisti Pauli Kuiru haastattelussa.

Kiinalainen muisti. Fifin toimittaja Anna-Sofia Joro haastatteli Tampereen elokuvajuhlilla kiinalaista ohjaajaa. "Olen työskennellyt televisiotoimittajana kaksi vuotta. Vihasin työtä, jossa teimme vain propagandistisia TV-uutisia", kertoo elokuvaohjaaja Wu Wenguang. Wenguang jättikin television, muutti Beijingiin ja ryhtyi freelanceriksi. Wenguang opiskeli alun perin Kiinan kirjallisuutta ja on ohjaajana itseoppinut.

Suomen E10-bensa kohua ihmetteli MTV3:n Huomenta Suomessa VTT:n tutkija Juhani Laurikko. Kaikenlaisia kaupunki legendoja verkkokeskusteluissa liikkuu kuten tämäkin ” Bensankulutuksen kohoaminen ei todellakaan ole 1,5-2% luokkaa vaan paljon enemmän. Kovien pakkasten aikaan autoni kulutus kasvoi lähemmäs 20%. Ilmeisesti E10:ä ei ole tarkoitettu kuin lämpimiin maihin”.

Ajaako persujen linja suomalaiset Viroon hakemaan abortteja? Europarlamentaarikko Satu Hassi haluaa selvyyden perussuomalaisten aborttikantaan, kirjoittaa Vihreä Lanka.

Sisäministeri Anne Holmlund tyrmää eläinoikeusaktivistien ja vihreiden vaatimuksen turkistarhauksen kieltämisestä. Holmlund sanoo turkistarhauksen olevan sallittu ja merkittävä elinkeino.