dpk.fi

2011/09

Särkeekö päätä? Se on mainio syy hypätä sänkyyn. Muista myös juoda vettä helteellä riittävästi, se ehkäisee päänsärkyä.

THANK YOU & GOOGBYE. Mediamoguli Rupert Murdoch päätti lakkauttaa lehden sen jälkeen, kun sen toimitus jäi kiinni ennenkuulumattoman laajasta ihmisten salakuuntelusta.

Oletko kuullut ainutlaatuisesta hyttyskarkottimesta, joka kaulaan ripustettuna tekee elämästäsi helppoa hyttystenkin keskellä? Kierrä kaukaa jos joku sinulle tälläistä kauppaa, se on täyttä puppua. Lue artikkeli tästä rahojesi kalastelu tuotteesta. Näin vastaa asiantuntija Minna Haavisto Mangneettiteknologiakeskus Prizztech Oy:stä.

Aki Kaurismäki kertoo: Miksi on alkanut esiintyä Irlantilaisena.

Avaruussukkula Atlantis lähti viimeiselle matkalleen. Katso Nasan live lähetystä täältä.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) pitää samaa sukupuolta olevien henkilöiden  suhteita vain romanttisina tuulahduksina, eikä niitä pidä ottaa vakavasti. Räsästä ei pidetä moraaliltaan sopivana sisäministerin virkaan. Emme elä pimeällä keskiajalla, josta Räsäsen näkemykset ovat peräisin, kaduilla kommentoidaan.  Olen aika järkyttynyt, sanoo Setan varapuheenjohtaja Elina Laavi (kok.)  

Meryl Streep The Iron Lady, eli Margaret Thatcher.

Norjalainen Edvald Boasson Hagen (Team Sky) vei nimiinsä Dinanista Liuxiin poljetun Ranskan ympäriajon kuudennen etapin, joka oli pituudeltaan tämän vuoden ympäriajon pisin etappi, 226 kilometriä. Voitto oli 24-vuotiaalle Rudsbygdistä kotoisin olevalle viikingille uran ensimmäinen Ranskan ympäriajossa.

Tour de France kokonaistilanne 7.7.2011

1. Thor Hushovd, Team Garmin – Cervelo, 22:50:34
2. Cadel Evans, BMC Racing Team, + 00:01
3. Frank Schleck, Team Leopard-Trek, + 00:04
4. David Millar, Team Garmin – Cervelo, + 00:08
5. Andréas KlÖden, Team Radioshack, + 00:10

Kirsi Virtanen pakinoi dopingista. Urheilijat ovat paljon vartijoita. Me muut luotamme siihen että urheilijat ylläpitävät kansamme moraalia, suoraselkäisyyttä ja rehtiyttä. Jos urheilija pettää, hän pettää kaikki; joukkuetoverinsa, kilpakumppaninsa, itsensä ja tietenkin Suomen Kansan.

Uusi Suomi verkkolehtikin on syyllistynyt ”katso klikkaa kuka” roska otsikoiden laadintaan, lukijamääriä kalastellakseen. Mielestäni on hyvin lyhytnäköistä ajattelua, jos vakavasti otettava lehti lähtisi mukaan tähän "katso kuvat" -ilmiöön. Sellaisella toiminnalla on mahdollista vaarantaa omaa uskottavuuttaan, sanoo Sanomalehtien liiton kuluttaja- ja mediamarkkinoinnin johtaja Sirpa Kirjonen

Haluatko jotain uutta? Tule kehittämään Google+ Projektia.

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi 19-vuotiaan nuorukaisen, jonka epäillään ampuneen hengiltä toisen 19 vuotiaan. Surma tapahtui Niinisalossa kotibileissä. Nuoriso juhli omakotitalossa. Aamuyöllä paikalle tuli 19-vuotias nuorukainen. Hänen ja paikalla jo olleiden välille syntyi riitaa. Metsästystä harrastanut nuorukainen haki kotoaan kiväärin ja ampui aamuyöllä juhliin saapuneen.

Tiistaina 5.7.2011 Mika Myllylän kuolema järkytti urheilumaailmaa. Päivän lehdet uutisoivat tapausta tuoreeltaan.
Juha Mieto: Myllylä oli suuri taiteilijasielu. Miedon mukaan Myllylä otti Lahden dopingkäryt hiihtäjistä raskaimmin.
Jari Piirainen: Päivä pysähtyi. Loma-askareet unohtuivat, ja olen vain jäänyt miettimään, että miksi. Näissä tilanteissa tulee aina mieleen, mitä olisi voinut itse tehdä häntä auttaakseen. Jälkikäteen on tyhmää sanoa näin, mutta aina sitä miettii.
Marja-Liisa Kirvesniemi: Toivoin aina että Mika selviäisi.
Lehdet maailmalla: Huffpost Sport, Expressen, Aftonbladet.

Helsinki-Vantaalla jonotetaan taas! Finavia toivoo, että kiista lennonjohtajien kanssa ratkeaa valtakunnansovittelijan johdolla. Finavian lennonvarmistusliiketoimintayksikön tekninen johtaja Hannu Hervos ei osaa vielä kertoa neuvottelujen aikataulusta.

July 4, Stage 3: Olonne-sur-Mer - Redon 198km Farrar nabs his first Tour stage. As he crossed the line to give the USA a most timely victory on Independence Day, Farrar made a "W' sign with his two hands in tribute to his close friend Wouter Weylandt, who died after crashing on the third stage of May's Giro d'Italia

Heinäkuun 2-24. 2011 päivä ajettavaa Ranskan ympäriajon reittiä pidetään vaativampana moneen vuoteen.

Lääkärit korkkareissa herättää pahennusta.

Filosofi Slavoj Zizek ja Wikileaksin Julian Assange keskustelivat Lontoossa. Zizekin mukaan tietovuoto sivusto on muuttanut täysin politiikan ja median kentän. ”Wikileaks ei ole porvarillista tutkivaa journalismia, vaan paljon radikaalimpaa.  Julian ja hänen jenginsä ei vain rikkonut median sääntöjä, vaan muutti sitä miten sääntöjä rikotaan.” Yleisö taputtaa.

Linnanmäen toimitusjohtaja pomppasi, toimittajan kysyttyä kesätyöntekijöiden heikoista palkoista. Katso Areenasta koko haastattelu, jossa Lasten päivän säätiön johtajilla alkaa keittää.

Varo homeopaatti voi tuhota vauvasi terveyden!

Lauantain ukkosmyrskyt katkaisivat sähköt tuhansilta.

Metsä puhuu Farmari 2011 näyttelyssä.

Vaasan hovioikeus on todennut miehensä murhasta syytetyn Anneli Auerin syyttömäksi.

Wilma Schlizewski ryhtyy psykoterapeutiksi! Eikö maailmassa ole jo valelääkäreitä tarpeeksi? Schlizewski ryhtyi opiskelemaan psykoterapeutiksi jo viime syksynä. Hän paljasti opiskelunsa vasta tänä kesänä, kun televisiosta tulee Karavaanarit-sarja, jossa hän on mukana. Kun Schlizewski pyrki eduskuntaan, hän vauhditti vaalikampanjaansa kertomalla, että hän ja hänen miehensä eroavat. Ei riittänyt vauhti Arkadianmäelle. Ehkä tatuointeja oli liian vähän. Schlizewski ei ole kertonut, missä hän opiskelee psykoterapeutiksi. Tuskin lääketieteellisessä. Veikkaan työväenopistoa.

Sony Playstation verkkopalvelu murrosta syytetty hakkeri George Hotz on saanut työpaikan Facebookissa. Naamakirjan käyttäjille saattaa olla tulossa Hotzin kehittämiä pikku ylläri pylläreitä.

Kreikan pitää tulevina kolmena vuotena säästää julkisista menoistaan 28 miljardia ja yksityistää omaisuuttaan 50 miljardilla eurolla. Jos Kreikka hylkää paketin, maa menee välittömästi vararikkoon, koska se ei pysty maksamaan lähiaikoina maksuun lankeavia lainaeriä. Äänestystulosta odotetaan jännittyneenä sillä se näyttää maailmantalouden suunnan.

Jatka lukemista jos haluat tietää kuka pyrkii presidentiksi.

Suomeen tuskin saadaan katseet kääntävää presidenttiä ja puolisoa, no jaa, ehkä hämmentävää.

Nyt sitä saa kiljua, Porisperen oma tuotos maisteltavaksi. Unohda omat juomat ja anna laatan lentää, perinteitä kunnioittaen.

Porispere

Kim Kardashian joutui todistamaan peppunsa aitouden. Se on mehukas ja aito, kertoo australialainen talk-show juontaja.

Neljäsataa heppanen Ferrari lähtee käsistä sateella. Niin kävi Helsingissä Tuusulanväylällä.

Soros tunkemassa sormiaan EMUN ovenväliin. Miljardööri George Soros tunnetaan mittavista valuuttakeinotteluistaan 1980- ja 1990-luvuilla. Hän muun muassa nettosi miljardin Englannin punnan romahduksessa 1990-luvulla ja vauhditti Aasian talouskriisiä saman vuosikymmenen lopulla.
Joutaisi Bernard Madoffille seuraksi samaan selliin. Vai onko kokonaisen kansan talouden kaataminen niin iso rikos, että se ei enää olekaan rikos tai varkaus? Lukijan kommentti.

Kansanedustaja Ilkka Kanervaan yhdistetyllä Valéria de Sousa-Karhuvaaralla on todella värikäs menneisyys. Iltalehden tietojen mukaan värikkään taustan omaavalla naisella on takanaan ehdollinen vankeustuomio ja myrskyisä avioero, jonka setvimisessä tarvittiin jopa poliisin apua. Avioeroprosessi ei ole ainoa kerta, kun de Sousa-Karhuvaara on ollut tekemisissä virkavallan kanssa. Marraskuussa 2006 nainen tuomittiin petoksesta ja väärennyksestä 45 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen tämän väärennettyä 13 kertaa kurssipäivärahaa ja perheavustusta koskevan asiakirjan. Samassa yhteydessä de Sousa-Karhuvaara väärensi myös oppilaitoksen edustajan allekirjoituksen..ym, lista on pitkä. Lue lisää.

Onko pomosi psykopaatti? Varmasti on helpompi irtisanoa ihmisiä, vaatia paljon muilta tai tehdä kovia päätöksiä, ellei kykene tuntemaan empatiaa, Helena Åhman kertoo Sunnuntaisuomalaiselle. Psykopaatti temmeltää liike-elämässä. Usein psykopaatit antavat vaikutelman vahvasta itseluottamuksesta ja itsetunnosta. Kuoren takana on kuitenkin petollinen, itsekeskeinen ja omia pyrkimyksiään edistävä valehtelija. Tyypillista on, että psykopaatti arvioi kohteensa hyödyn, käyttää sitä hyväkseen ja lopulta hylkää. Tällainen henkilö voi ajaa sekä työyhteisön että koko yrityksen vaikeuksiin. Psykopaatteja on kolminkertaisesti enemmän johtavassa asemassa olevissa kuin keskimäärin kansalaisissa.

Valtionyhtiöiden johtajille muhkea eläkejokeri. Veikkauksen Risto Niemiselle ja Itellan Jukka Alholle 40 prosentin bonus. Nieminen jää eläkkeelle kolmen vuoden kuluttua ja bonus korottaa eläkettä merkittävästi.  Myös potkurahat ovat muhkeita: Rahapajasta lähteneelle toimitusjohtajalle Maarit Aarni-Sirviölle tilitettiin viime vuonna palkkaa, luontaisetuja ja potkurahaa 641 000 euroa, vaikka hän teki töitä valtionyhtiölle vain vajaa viisi kuukautta. Se on kaksi kertaa hänen perusvuosipalkkansa.   Peruskansalaisen eläkkeeseen ja sen pienentämiseen pyritään kaikin keinoin, mutta verovaroin perseitään levittäville johtajille jaetaan valtionkassasta rahaa täysin holtittomasti.Aseyhtiö Patrian toimitusjohtaja ylsi viime vuonna peräti 50 prosentin ansioiden nousuun, kun kansalaisten ansioiden nousu kasvoi keskimäärin 2,6 prosenttia. Osallistu keskusteluun.

Älä tuki mökkimoottoria E-10 bensalla. Pienkoneiden, kuten ruohonleikkurin ja moottorisahan, tai vaikkapa veneen moottorit eivät kestä korkeampaa alkoholimäärää yhtä hyvin kuin auton moottori. Joissain pienkoneissa ja veneissä E10:n käyttö on tyystin kielletty.

Ukrainen entinen pääministeri Julia Timoshenko: Tämä on ajojahti.

Britit eivät anna rahaa Kreikka pakettiin.

Perussuomalaisten kansanedustaja haluaisi Suomeen Tansakan mallin maahanmuuttopolitiikkaan.

Ex-mäkikotka Matti Nykänen liitelee Sukevalle seitsemän neliön selliin. Mervi Tapolan hulppea 700 neliön jarvenrantatalo on vaihtunut vähän vaatimattomampaan asuinsijaan. Uudessa lukaalissaan Nykänen tulee viettämään vuoden ja 4 kuukautta. Törkeä pahoinpitely tapahtui joulupäivänä 2009. Matti Nykänen tuli kotiin kapakkakierokselta. Hän sai raivokohtauksen, kun hän tapasi Mervin puhumassa puhelimessa sukulaisnaisen kanssa.

Ilkka Ike Kanerva salasuhteiden viidakossa. Yhdeksän vuoden suhde brassi kaunottareen julki. Kanerva myöntää lähettäneensä brasilialaiskaunottarelle tekstiviestin jossa kehuu hänen peppuaan. Ilta-Sanomien tutkiva journalismi on huipussaan.

Nokian huhtikuussa alkaneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen, yhtiö irtisanoo 1400 työntekijää Suomessa.

Kokkomestari uskoo Karjalan koivujen tuoheen. Liperiläinen maanviljelijä Yrjö Aspola on Seurasaaren kokon tekijä. Kaikki on saatu syttymään, vuodesta 1975 kokkoja kesätöikseen rakentanut Aspola muistelee.
Seurasaaressa häärii juhannuksen alla vähintään neljä miestä ja traktori. Kokkoja tehdään eri puolille saarta kymmenkunta. On kaksi eri pituista nelisääristä koivistolaista sankakokkoa, inkeriläinen rattaanpyöräkokko, koivistolainen vanhapiika, kuusi virolaista tynnyrikokkoa, uusmaalainen risukokko, oriveteläinen ristikkokokko, lasten havukokko, tukkilaisten pikkukokko ja lautalla kelluva pääkokko, jonka latva nousee kymmenen metrin korkeuteen. Lyhytfilmi Seurasaaren juhannus vuodelta 1959.

Merirosvoradio vuodelta 1964 Radio Caroline lähettää ohjelmaa joka päivä vuorokauden ympäri.

Karppaajille oma vähähiilarinen leipä. Salosen leipomo turusta vastaa kuluttajien toiveeseen tuomalla valtakunnalliseen myyntiiin leivän jossa on 70 prosenttia vähemmän hiilihydraatteja.

Satunnainen herrasmies on huomannut paljastavia lieveilmiöitä naisten kesäpukeutumisessa. Mikä tätä maailmaa vaivaa, kun isoäidit haluavat pukeutua samalla tapaa kuin tyttärensä tai lastenlapsensa? Kohta näillä ikinuorilla on kai naamakin täynnä uistimia ja erilaista killutinta ylä- ja alahuulissa – niin kuin tytöillä ja nuorilla naisillakin on.

Työikäisten määrä vähenee kiihtyvää tahtia. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on kahden vuoden kuluttua 50 000 työikäistä vähemmän kuin viime vuonna. Samalla huoltosuhteen, eli lasten ja eläkeikäisten määrän työikäisiin verrattuna, ennustetaan nousevan nopeasti seuraavan viiden vuoden aikana.

Oletko nähnyt tällaistä miestä! Naisen mukaan mies oli 165-170 senttiä pitkä ja normaalivartaloinen. Hänellä oli yllään tummansininen ulkoilupuvun takki, jonka huppu oli päässä tiiviisti puettuna. Lisäksi miehellä oli tummansiniset ulkoiluhousut. Dresmannissahan näitä parveilee, eiköhän sieltä poliisillekin yksi riitä. Asiasta jotain tietäviä pyydetään soittamaan poliisin vihjepuhelimeen 071 875 6880. Tuohon kuvaukseen sopii miljoona suomalaista ja maahanmuuttajat päälle.

Israelilaisen The Jerusalem Post-lehden verkkosivuilla hyökättiin eilen kovin sanoin Suomen tulevaa ulkoministeriä Erkki Tuomiojaa kohtaan. Ulkoministerinä 2000-07 toiminut Tuomioja nauttii lehden mukaan hyvin vähän luottamusta Israelissa, mikä johtuu Tuomiojan aikaisemmista kommenteista ja kannoista maata kohtaan.

Vuoden 2001 haastattelussa Tuomioja vertasi Israelin puolustustoimia natsien vainoon juutalaisia kohtaan. Tämä johti siihen, että monet israelilaiset vaativat, että Israelin suurlähettiläs pitäisi kutsua Suomesta pois lehti kirjoitti. Lehden mukaan vuonna 2006 Hizbollahin ja Israelin välisessä sodassa Tuomioja kyseenalaisti Israelin pommitusten tahattomuuden YK:n tarkkailuasemaan Khiamissa. Iskussa kuoli neljä YK-tarkkailijaa, joista yksi oli suomalainen. Ruotsi ja Norja ovat perinteisesti osoittaneet syvää vihamielisyyttä Israelia kohtaan. Suomen kristillisdemokraatit ovat aina olleet lämpimissä väleissä Israelin kanssa, mutta uuden hallituksen myötä he ovat vain pisara meressä. Suomi liittyy nyt naapurimaidensa Ruotsin ja Norjan tavoin Israelin kovimpiin kriitikoihin lehti jatkoi.
Lue juttu Jerusalem Postista.

Lontoon pormestari: Kreikka konkurssiin ja irti eurosta.

Le Tour de France Ranskan ympäriajo 2011. Ensimmäinen lähetys vuoden 2011 Tourista on 30. kesäkuuta järjestettävä joukkue-esittely. Kaikki 20 osallistuvaa joukkuetta käydään läpi Vendéessa. Luvassa on myös lukuisia mielenkiintoisia haastatteluja ja ennakkotunnelmia kilpailun alla.

Nokia paljasti Meego-puhelimensa.

Savonlinnan aikuisviihdepäivät lähestyvät! Johanna Korhosen pakina, ”Sitä ilman ei voi elää”.

Mullistuiko Internet 20.6.2011?

Vaalirahoitus ilmoitukset.

Leniniläinen talousohjelma vie kokoomukselta hampaat suusta, kirjoittaa Olli Ainola talous-elämä lehdessä, se on kuin sosiaalinen manifesti ja Jyrki Katainen (kok) epäonnistui täysin puolueensa tavoitteiden ajamisessa, Ainola jatkaa.

Valtioneuvosto sai oman "Teuvo Hakkaraisen", Päivi Räsäsestä.

Sanoma News kiristänyt silmukkaa. Sanoma News ja muutamat muut isot lehtitalot (A-lehdet ja Aller) ovat ottaneet järeämmän otteen free tekijöistä. Tällä hetkellä Sanoma News ei tilaa töitä freeltä, joka ei ole allekirjoittanut heidän tarjoamaansa sopimusta. Sopimus on freen kannalta varsin hankala, koska siinä halutaan kaikki oikeudet kaikkiin mahdollisiin käyttöihin . Oikeuksista maksetaan kertakorvaus. Vastuut kuitenkin jää kuvaajalle. Toisin sanoen uutisjuttuun otettu kuva voisi päätyä mainokseen. Mikäli kuvassa oleva henkilö tätä moittii on kuvaaja vastuussa. Kuvaaja siis vastaa mahdollisista oikeuden määräämistä korvauksista.

Hannes Heikuran työsopimus Helsingin Sanomissa päättyi toukokuussa, jolloin Heikura irtisanoutui. Miehen mukaan syynä olivat ylitsepääsemättömät vaikeudet. Muistattehan kuvan suohon vajonneesta Mika Myllylästä tai unikkopeltoa vartioivasta afgaanisotilaasta unikonkukka pyssyn piipussa? Tai kuvan Ateenan olympialaisista – sen, jossa uimari Michael Phelps näyttää veteen koteloituneelta? Tai Itämeren tilaa symboloimaan jääneen, ylhäältä päin otetun kuvan, jossa purjevene halkoo sinilevälauttaa?

Hyytelöhallitus zumbaa itsensä pöheikköön, Timo Soini (ps).

Seta veti herneen nenään kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen kannaotosta, koskien uutta hallitusohjelmaa. Uudeksi sisäministeriksi todennäköisesti nouseva Räsänen ilmaisee tyytyväisyytensä, koska hallitusohjelmassa ei ole kirjausta avioliitto- tai parisuhdelain muutoksesta. Setan puheenjohtaja Outi Hannula epäilee Räsäsen sitoutumista hallitusohjelman yhdenvertaisuuskirjauksiin. Räsänen ilakoi sillä, ettei nais- ja miesparien yhdenvertaisuus etene tällä hallituskaudella. Surullista kuulla tällaista puhetta tulevalta sisäministeriltä, joka tulee vastaamaan monista ehkäisytoimista Suomessa, Hannula sanoo järjestön tiedotteessa. Hannula epäilee kristillisdemokraattien sitoutumista siihen, ettei ketään syrjittäisi Suomessa seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen ilmaisun perusteella. Nähtäväksi jää, pystyykö Räsänen suhtautumaan ministeriltä edellytettävällä vakavuudella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemaan syrjintään, Hannula lisää.

Keskustan Anttila kehottaa viljelijöitä hakemaan turvapaikan itselleen Norjasta. Anttilan mukaan eilen hyväksytyn hallitusohjelman budjettileikkaukset tarkoittavat sitä, että suomalaisviljelijän tulot leikkautuvat 15:llä prosentilla. Norjan hallitus teki Anttilan mukaan toukokuussa tuottajille tuloratkaisun, joka nostaa elinkeinon tuloja 10 prosenttia vuodessa ja lisäksi korvaa kustannusten nousut.

Väistyvä pääministeri Mari Kiviniemi kritisoi voimakkaasti uutta hallitusta. Kiviniemen mukaan uusi hallitusohjelma on kunnianhimoton tulos kuuden puolueen huutokaupasta.

Kuuden puolueen hallitus aloittaa mittavilla leikkauksilla. Demarit hyväksyivät kansan kurjistamispolitiikan jatkumisen. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen mukaan hallitusratkaisu tarjoaa köyhille mädän lahnan.

Kukaan ei tullut hätistelemään, kun Päivän Lööpissä kuvasimme Mika Häkkisen vanhempien luksustaloa Kaskisaaressa. Saimme tallennettua hienoa videokuvaa, vaikka kuvasimme aidanraosta.
Kirjoittaa Mattiesko Hytönen kolumnissaan.

Liikkeentunnistus tulossa myös pc:lle.

Tutkijat ennustavat Auringon aktiivisuuden hiipuneen.

Olisiko Kreikka erotettava eurosta, taloustieteilijät pohtivat.

Hallitus haluaa pienituloisen rahat, jaettavaksi Kreikkaan. Mikäli eilen illalla julkisuuteen vuotaneet tiedot kokoomuksen ja SDP:n verosovusta pitävät paikkansa, seuraava hallitus käy suhteessa yli kaksi kertaa rankemmin pienituloisen kuin rikkaan kukkarolla. Sixpack-hallituksen kaavailemat valmisteverot käyvät nimittäin yhtälailla pienituloisen kukkarolla kuin SDP:n tyrmäämä arvonlisäveron peruskannan korottaminen.

Ilta-Sanomien tekemän gallupin mukaan yli 80 prosenttia kansasta ei usko hallituksen kestävän nelivuotiskautta. (päivitetty 16.6.2011)

Timo Soini (ps) hallitusneuvotteluista, näpertelyä. Minun näkökulmastani näyttää siltä, että kokoomus joutuu antamaan melkein kaikesta periksi, jotta hallitus syntyisi, Soini ilmoitti kantansa Ylen aamutelevision haastattelussa.

Kauppakassien raahaaminen on pirullista puuhaa. Jos sinulla on ajettava ruohonleikkuri, se saattaa ratkaista ongelman.

Kreikasta saattaa tulla 20 miljardin lisälasku euromaille.

Parkkeeraus on taitolaji, harjoitus tekee mestarin.

Vihreä puolue käänsi selkänsä Anni Sinnemäelle ja valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Ville Niinistön. Sinnemäki on saanut kritiikkiä kankeasta ulosannistaan. Pystyykö Ville Niinistö tuomaan puolueelle sitä miesenergiaa jota on kaivattu.   

Ex-ministeri Elisabeth Rehn on pettynyt presidentti Tarja Halosen näkymättömyyteen.

Pisara lauantaisin klo 11.05 YLE TV1. Joka viikko eri henkilö lukee Raamattua erilaisissa paikoissa ja elämäntilanteissa sekä kertoo, miten teksti juuri hänelle avautuu, ja millaisia merkityksiä se hänen elämässään on saanut.

Pisara ylen ohjelma
Hiippakuntasihteeri Ari Tähkäpää Mikkelistä lukee raamattua Arki@Pyhä tapahtumassa, Ylen Pisara ohjelmaa varten, joka esitetään 13.8.2011.

Myrskyn merkkejä näkee Anssi Joutsenlahti (ps) Jyrki Kataisen (kok) uusimmasta hallitusratkaisusta.

Anssi Joutsenlahti
Anssi Joutsenlahti (ps) nauttii lounasta Arki@Pyhä tapahtumassa. Ilmeestä päätellen Joutsenlahti on tyytyväinen kun Katainen saa nauttia omaa kyykeittoaan.

Katainen jatkaa sixpackin kanssa, johon kuuluu kokoomus, Sdp, vasemmistoliitto, vihreät, Rkp ja kristillisdemokraatit.

Applen tuleva pääkonttori muistuttaa valtavaa avaruusalusta. Se nielee sisäänsä 12 000 henkilöä.

Pekka Haavisto ei halua olla vain pieni vihreä mies presidentti.

Pohjois-Korealaiset liikennevalot.

Hellepukeutumisen pahimmat mokat. Lue mitä mieltä lukijat olivat, sukat sandaaleissa.
"Anteeksi nyt vaan naiset, mutta legginsit ovat aivan kauheat! En ymmärrä miksi pitää hienot hameet (lyhyet tai pidemmätkin) pilata leikatuilla kalsareilla? Varsinkin näin kesäkuumalla voi vain kuvitella kuinka jumalattoman hikistä jälkeä ne saavat aikaan".
Nim: DanteOskar
"Leggingsit sopivat talvivaatetukseen housujen alle. Miksi naiset eivät anna jalkojen näkyä?"
Nim: Vesimies
"Jäätävän näköistä, kun naiset käyttävät pitkiä kalsareita keskellä kesää".
Nim: Wirtanen

Ilkka Kanervassa lihallistuu suomalainen hyvävelijärjestelmä.

Helsinkiläisessä päiväkodissa todettiin ehec-tartunta.

Panu Rajalan päiväkirjojen lukeminen on monin verroin mielenkiintoisempaa kuin Seiskan juorut, ja eihän Seiskaa kukaan oikeasti lue, parturissa ehkä selailee. Panu maalailee päiviensä kulkua niin soljuvasti että hetkessä huomaa jo kuukaudenkin vaihtuvan. Panu lukee saunakammarissa taittovedoksia ja välillä lisäilee puita pesään. Seuraavana päivänä hän saattaa potkia kaupunkivaatteissa pari maalia ja hurauttaa Helsinkiin,  Hotelli Savoyhin syömään   parsaa ja lohta. Takaisin riippukeinuun ja lukemaan poskettoman hauskaa Jonas Jonassonin kirjaa Satavuotias joka karkasi  ikkunasta ja  katosi. Hämeenkyrön Sillanpään maisemat aamu usvineen ja maisema kahvilan mustikkapiirakka alkavat houkuttaa..., ja Hämeenkyrön kesäteatteri.

Jyrki Kataisen viimeiseksi oljenkorreksi nimetty Jutta Urpilainen saattaa  päästää Jyrkin kesälaitumille Siilinjärven maisemiin.   

Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Arki@Pyhä Porissa 10.6 – 12.6.2011.

Arki@pyhä
Kuva torstain harjoituksesta.


Cumina kuoro esiintyy.

Usain Bolt juoksee vuoden tauon jälkeen 200 metriä Oslon Timanttiliigan osakilpailussa torstaina 9.6.2011 Canal+ urheilu lähettää kisan livenä klo 20:45 alkaen. Boltin kauden päätähtäin on Daegun MM-kisoissa Koreassa 27.8.-4.9.

Syyttäjä vaatii kansanedustaja Ilkka Kanervalle vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta mm. törkeästä lahjuksen ottamisesta.

epooko?
Linnassa ei ehkä saa karsinogeeniä, mutta siellä on aikaa miettiä olisiko pitänyt kustantaa partyt itse ja jättää epo ottamatta. Näihin kysymyksiin saamme Ilkka Kanervalta ja Jari Isometsätä aikanaan vastauksen.

Ex –hiihtäjä Jari Isometsä voi joutua vankilaan valehdeltuaan oikeudelle ettei ole koskaan käyttänyt epo-hormoonia, jos lääkäri Koposen lausunto pitää paikkansa. Koponen kertoi päättäneensä puhua, kun Isometsä oli puhunut eilen oikeudessa todistajana. Tuo eilinen häväistys oikeuslaitosta kohtaan osoitti sitten, että jos näin paljon kestää painaa oikeuslaitosta kumoon julkisessa mediassa, niin kyllä kestää pistää miestäkin pikkuisen puukolla selkään – eikä ihan pikkuisenkaan – kun nyt on tosiasioista varmasti kysymys, Koponen perusteli.

Matokoukuilla itsensä koristellut Wilma Schlizewki suututtaa karavaanareita. Tyttärensä kanssa suureen ääneen Tuurin kyläkaupan antimiin tutustuminen herätti närää karavaanarien keskuudessa.   

Kesän lämpöennätys on rikottu Porissa 31.1 astetta (8.6.2011)

Professori ja valtiotieteiden tohtori Heikki Palomäki heittäisi Jyrki Kataisen hallitusneuvotteluista ulos, ja jättäisi kokoomuksen oppositioon. Näihin hallitusneuvotteluihin sopii kuin nenä pönttöön presidentti Kekkosen aikoinaan tokaisema "Saatanan tunarit".

Lääkärien mukaan tavalliset silmäsit antavat riittävän suojan UV-säteilyltä, eikä erillisiä aurinkolaseja tarvita.

Demarit eivät itsestään selvyytenä kannata talouspakettia, jos jäävät oppositioon, kertoi Jutta Urpilainen.

Maailmassa on yli 5000 ydinasetta valmiina käyttöön. Ydinaseohjelmien kehittäminen ei näytä hidastuneen, päinvastoin nämä kahdeksan ydinasevaltiota ovat sitoutuneet kehittämään ydinaseohjelmiaan.

Microsoftin uudessa käyttöjärjestelmässä navigoidaan tiilien avulla.

Tältä Linnunrata näyttäisi kaukaa katsottuna.

Kansanedustajilta odotetaan sivistynyttä ja korrektia käytöstä. Tuleeko persujen myötä tähänkin muutos ja persut voivat heittää läppää kuin Esson baarin kulmilla nojailevat kaljaveikot. Tämä tulee mieleen Juha Väätäisen (ps) kirjoituksesta, jossa pissa on keskeisessä asemassa. Väätäisen hehkutus, kuinka persuilla on monen tason korkeakoulutusta pitää paikansa, Väätäisen jäädessä muutaman ratakierroksen jälkeen kärjestä.

Katainen: Demareilla ei paluuta hallitusneuvotteluihin.

Sdp:n puoluesihteerin Mikael Jungerin mukaan kokoomusavustajien toiminta ei ole ollut korrektia.

Poliisi on saanut kymmeniä ilmoituksia ympäri Satakuntaa levittäytyneistä ulkomaalaisista kattomaalaareista, joiden työtavat herättävät ”asiakkaiksi” joutuneiden omakotiasukkaiden keskuudessa suurta hämmennystä. Rajoille tarkempaa valvontaa tai viisumi käytäntö Itä-Euroopasta tuleville, siinä uusille perussuomalaisille kansanedustajille harjoitus töitä. Sama kuin vettä olisi taivaalta satanut, luonnehtii 70-vuotias omakotitalon isäntä Porin Enäjärveltä vierastyöläisten työn jälkeä, kun nämä olivat puolipakolla onnistuneet ”myymään” hänelle katonpesun.

Kesä toi aggressiiviset kerjäläiset. Konepelti ylhäällä tienvarsilla autoilijoita pysähtymään viittoilevia ulkomaalaisia kannattaa välttää ja soittaa poliisille kehottaa Ylikomisario Hans Vuoti.


Onko tuleva hallitus virkamieshallitus?

Jyrki Kataisen (kok.) 13 päivää kestäneet hallitusneuvottelut tuloksettomia, Sdp:lle ja Vasemmistoliitolle näytettiin ovea.  Kokoomuksen ajama yksisilmäinen rikkaiden etuja suosiva politiikka ei vasemmisto puolueille kelpaa. Nyt pitäisi hallitusneuvotteluiden vetäjää vaihtaa, sen voisi eduskunta päättää. Kataisen halukkuus jatkaa Keskustan kanssa ei ole oikein äänestäjiä kohtaan. Vaaleissa menestyneet sysättäisiin syrjään ja  hallitus muodostettaisiin samalla kokoonpanolla kuin ennen vaaleja, siitä vasta iso jytky tulisi.  Toivottavasti eduskunnalla on sen verran arvovaltaa että Jyrki ”taleban” Katainen singotaan syrjään ja tilalle saadaan  yhteistyökykyinen neuvottelija. Kyllä kansa tietää, jos on Uuden Suomen lukijoiden kommentteihin uskominen.

Finnairin henkilökunta lentää satasella Bangkokiin! Ei siis ihme että Finnairin liput maksaa tavalliselle matkustajalle niin paljon, kun henkilökuntaa kuskataan lähes ilmaiseksi ympäri maapalloa.   

Miksi suomessa ruoka ja kaikki muu kallistuu muita Euroopan maita nopeammin? Pellervon taloustutkimuksesta selitetään kohoavia hintoja tehdyillä veron korotuksilla.

Stephen Elopin kahdeksan kuukauden Nokian kausi on laskenut osakkeen arvoa 37 prosenttia, laskee uutistoimisto Blomberg. Edellinen johtaja sai lähteä kun osakkeen arvo putosi 55 prosenttia. Elopin lähtölaskenta kiihtyy ja pohjakosketus lähestyy, jos kanadalainen ei saa kurssimuutosta aikaiseksi. Nokian nousua odotellessa katso video Windows Phone Mango.

Demarit uhkaavat vetäytyä hallitusneuvotteluista jos lukuja ei ala ilmestyä. Katainen pelästyi ja lupasi pohjapaperin budjetin keskeisistä talousluvuista.


Keskustelua pitäisi käydä onko tehomaatalous ainoa oikea ratkaisu elintarviketuotantoon? Kuvan lehmät selvästi nauttivat vapaudestaan. Suomessa ei enää juurikaan näe lehmiä ulkona.

Canal+ kanavatarjonta lisääntyy 1.6.2011 alkaen Family ja Emotion kanavilla. Uusi CANAL+ Family esittää BBC:n palkittuja CBeebies-lastenohjelmia sekä lapsille sopivia kokoillan elokuvia. CANAL+ Emotion on puolestaan elämän suuriin tunteisiin keskittyvä elokuvakanava, joka korvaa CANAL+ Drama -kanavan.

Saksa luopuu ydinvoimasta. Jos päätös toteutuu, tulee Saksasta ensimmäinen suuri teollisuusmaa, joka ei käytä lainkaan ydinvoimaa. Saksan ydinvoimateollisuuden mukaan ydinvoimasta luopuminen on kova isku maan teollisuudelle.

Sotarikoksista tuomittu Ratko Mladic vihdoin kiinni. Lähteen mukaan mies pidätettiin Serbiassa nimettömän vihjeen perusteella. EU on painostanut Serbiaa pidättämään Mladicin 1990-luvulta lähtien. Hänet halutaan Haagin sotarikostuomioistuimeen syytettynä kansanmurhasta Bosnian sodassa vuosina 1992-1995.

Demareilta uusi nimi presidentti peliin.

Anneli Auerille mittavat vahingonkorvaukset jos Vaasan hovioikeus toteaa hänet 1. heinäkuuta lopullisesti syyttömäksi miehensä murhaan.

Turisti, jos aiot matkustaa Nykin perinteisellä Yellow cabilla tee se ennen vuotta 2013, silloin katoaa Ford taksit ja tilalle tulee koppi-Nissanit.

Kuukausi kansanedustajana, taksikuitteja jo tonnin edestä. Vanhoista taksisuhareista Sampsa Kataja (kok) kiilaa kärkeen, hyvin perää pitää uusista Teuvo Hakkarainen (ps) 975 euroa.

Kaurismäki jäi palkinnotta Cannesissa.

Air Francen lentoturmasta uutta tietoa. Nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo, että turman tarkkoja syitä ei tiedetä. Näyttää siltä, että koneen nopeusanturit jäätyivät, minkä jälkeen seurasi syvään sakkaukseen johtanut tapahtumaketju.

Tutkakuvat tuhkapilvestä huolestuttavia.

Islannin tuhkapilvi saavuttaa Suomen lähipäivinä, 23-26.5.2011

Suuri tulivuorenpurkaus tulossa! Islannissa on asetettu paikallinen lentokieltoalue tulivuori Grímsvötnin ympärille. Islannin meteorologian laitos tiedotti myöhään lauantaina, että Grímsvötn on alkanut purkautua.

Yllättävä koputus havahdutti veturinkuljettajan. Miksi Ilta-Sanomat on nostanut vuoden takaisen onnettomuuden etusivulle?

Panoraama kuvaa kauppatorilta 16.5.2011. Bongaa koko näytön kuvasta mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kuva Rami Saarikorpi.

Ilta-Sanomien lukijoiden parhaat kuvat Leijonien kultajuhlasta.

Osama bin Ladenin viimeinen viesti.

Hallitusneuvotteluille ei asetettu takarajaa. Otetaan kaikki se aika mitä tarvitaan, sanoi Jyrki Katainen.

Kulttuuriministeri Stefan Wallin (rkp ) voisi katsoa peiliin. Jääkiekkoilijoiden tehtävä on tehdä maaleja eikä rakentaa roolimalleja. Wallin on kritisoinut kiekkoilijoiden alkoholia sisältävää maailmanmestaruus juhlintaa. Wallin voisi osoittaa sormensa juniorien vanhemmille jotka kenttien laidoilla huutelevat törkeyksiään valmentajille. Kotoa ne roolimallit tulevat.

Lasse on kotona. Mehiläishaukka Lasse on palannut kotimaisemiinsa lähes yhdeksän kuukautta kestäneeltä muuttomatkaltaan. Sen aikana haukka taittoi matkaa yhteensä 15 000 kilometriä. Menomatkaan kului viitisen viikkoa, mutta paluumatka taittui viikon verran nopeammin. Lasse kantoi mukanaan GPS-lähetintä joka välitti tiedot matkan edistymisestä. Vielä ei ole päätetty saako Lasse uuden lähettimen. Ensin Lasse kuitenkin viettää ansaittua lomaa nauttien pohjolan valoisista öistä ja herkutellen ampiaisten ja kimalaisten toukilla.

Kaurismäki osaa yllättää. Cannesissa Kaurismäen elokuvan Le Havre kutsuvieras ensi-ilta esitys oli menestys ja aplodien jatkuttua liki kymmenen minuuttia, Kaurismäki poistui viiden minuutin aplodien jälkeen, järjestäjien estelyistä huolimatta. 

Myllykolun kesäteatterissa Hämeenkyrössä tehdään kesällä 2011 remonttia ja teatteri on suljettu. Näyttelemistä ei ole lopetettu vaan esitykset on siirretty kirkonkylän keskustaan. Lue lisää.   

Jyrki Kataisen asema heikkenee. Pääministeri voi olla joku muukin kuin Katainen.

Poika ja pojat palasivat Hornettien saattelemana.

NBC: Finnish coach Pasi Nurminen takes a header and dents World Championship trophy.

Rocktähden statuksen saanut Granlund voi pelata jo ensi syksynä Pohjois-Amerikassa.

Badoo-treffipalvelu Facebookissa on aiheuttanut yllätyksen monelle vanhemmalle, kun omien lasten kuvia ja yhteystietoja on löytynyt seuranhakuilmoituksista. Facebook-sivun luoneet lapset ja nuoret ovat klikanneet Badoon linkkiä, jolloin se on automaattisesti imuroinut käyttäjän kuvat ja yhteystiedot sivuilleen.

Katainen aikoo neuvotella Vasemmistoliiton kanssa.

Katainen oli aiemmin kutsunut neuvotteluihin Sdp:n, Rkp:n, vihreät ja kristillisdemokraatit. Katainen on perustellut vasemmistoliiton poisjättämistä sillä, ettei puolue pystynyt sitoutumaan sovittuun linjaan euroratkaisuissa. "Se on tietysti selvää, että hallituksessa ei voi olla vapaamatkustajia, ei taloudessa, ei sosiaalipolitiikassa eikä Eurooppa-politiikassa", Katainen sanoi. Nyt etsitään vasemmistoliiton kanssa, mistä ollaan yhtä mieltä ja mistä ollaan eri mieltä. Katainen ei halunnut edelleenkään kommentoida vihreiden viikonloppuna esittämiä ehtoja, joita puolue asetti hallitusneuvotteluihin osallistumiselle. HS

Kiinnostava havainto Euroviisujen äänestyskäytännöstä.

IMF:n johtajaa epäillään raiskauden yrityksestä. Lukijan kommentti: vapaaksi takuita vastaan, Kataiselta rahat.

Play Station Network-verkkopalvelu toipumassa lähes kuukausi sitten tapahtuneesta tietomurrosta. Suuressa tietomurrossa jopa 100 miljoonan Playstation-pelaajan henkilö- ja maksukorttitiedot päätyivät vääriin käsiin. Sony kertoi sunnuntaina, ettei sen tietoon ole tullut väärinkäyttötapauksia.  

Cannesin elokuvajuhlien kohudokumentti hämmentää. Keith Allenin ohjaama, erittäin provosoiva dokumentti todistelee, että prinsessa Dianan ja hänen sulhasensa Dodi al-Fayedin kuolemaan johtanut onnettomuus oli järjestetty. Aiheesta lisää Jim D Henkilökuva: Princess Diana 15.5.2011 klo 21:00

Taleban kosti Osaman kuoleman - yli 60 kuoli.

Paradise Oskar ei jäänyt viimeiseksi! Hesarin toimittaja ei peitellyt pettymystään "Mitä Azerbaidžanin voittokappaleeseen tulee, sanon saman, minkä sanoin Viron televisiollekin, kun halusivat tietää, mitä aion kirjoittaa azereista lehteeni. Muovista. Kamalaa. Itse laulu oli sinänsä tarttuva, mutta erittäin laskelmoitu. Lauluduolla ei ollut kemiaa nimeksikään. Voi vain kuvitella, kuinka valtavat määrät rahaa Azerbaidžanin on tämänkin laulun tekemiseen hassannut. No, se selvästi kannatti". Musiikki ei siis tänä vuonna Euroviisuissa jyrännyt. Tänäkään vuonna. Euroviisut pettää aina.

Suomalaiset naiset nauttivat seksiturismista siinä missä miehetkin. Gambialaiset rantapojat lirkuttelevat naiset pauloihinsa.

Vihreille ei ole mikään ongelma hyväksyä Kataisen hallitusohjelma, hehän tunnetusti ”joustavat” kun vaan pääsevät hallitukseen. Kristillisdemokraatit lupautuivat jo ennen kuin toimittaja kunnolla ehti muotoilla kysymystä, "Ovatko Kristillisdemokraatit valmiita hallitukseen?".

Jos puuroaamiainen alkaa tympiä, valmista tuhti nakkimetsä, sillä jaksaa lounaaseen. Ohje tästä.

Itsy ja Bitsy voivat hyvin ja täyttyvät kuin Portugalin rahasäkki.

Perussuomalaisten kupla puhkesi, päättyykö uho ja kansa unohtaa?

Romanialaisia rihkamakauppiaita liikkeellä. Varokaa auton konepelti ylhäällä viittoilevia, älkää pysähtykö teidät voidaan ryöstää. Poliisi tahtoo vihjeitä tekijöistä puhelimitse numeroon 071 877 4002.

Lenita Airisto kertoo kuinka ikävää ja epämukavaa oli olla pitkään hiljaa ja liikkumatta kun hänet ikuistettiin uransa ensimmäiseen kansikuvaan.

Sisäministeri Anne Holmlund hämmästyi kotikuntansa natsikytköksistä.

Valio Kotiruoka Live: Jyrki Sukula kertoo viskikurssista.

Näin Suomen linja muuttuu euromaiden talouskriisien hoitamisessa.

Iltalehden näkökulma: Persut pihalle?

Talouskriisien hoitoon on välttämätöntä löytää kestäviä työkaluja. Kriisejä ei pystytä estämään, ellei Euroopan rahoitusjärjestelmää uudisteta kokonaisuudessaan. Vastuita ei voi loputtomiin hajauttaa, vaan kunkin jäsenvaltion on vastattava itse omista veloistaan.

Soini ei ota kantaa miten hallistupohjan rakentamisen käy. Aiemmin iltapäivällä Soini sanoi Nelosen uutisille, että puolue on valmistautunut myös oppositiopaikkaan. Soinin mukaan perussuomalaisilla on kova hinku hallitukseen, mutta kynnyskysymyksistä, eli velkaisten euromaiden tukemisesta, ei tingitä.

Portugalin omaisuutta myyntiin: Vaativat Kokoomus ja Sdp.

Kokit kokkailevat livenä ja netissä Helsingin rautatietorilla yötä päivää.

Huijarit yrittivät viedä Nordean verkkopankista yli miljoonan.

Kimmo Sasin Portugalin työryhmä ei onnistunut yhteisen näkemyksen muotoilussa, vaan asia siirtyy eduskuntaryhmiin.

Matti ”Uuniperuna kokki” Vanhanen pitää itsestään selvänä, Portugali paketti pitää saada aikaan.  

Huikea video tornadosta: Kuvattu auton sisältä kun tuuli nosti auton ilmaan.

Hallitustunnustelut: Taloutta paikattaisiin pidentämällä työuria.

Ellen Jokikunnas kokkaa livenä ja kehuu itseään herkkupepuksi, katso aikataulut. Mukana myös legendaarinen Kokki Kolmonen. Jaakko Kolmosen vinkki: luopukaa eltaantuneista korppujauhoista, jotka pitäisi säilyttää jääkaapissa ja käyttäkää tilalla leivän kantteja. 1950 -luvulla ei tunnettu kakkos tyypin diabetestä! Syynä tähän oli, syötiin terveellisesti. Jaakko luettelee lukuisia esimerkkejä kuinka voi elää terveellisesti ilman sairauksia, pelkästään syömällä terveellisesti. Lisää ohjeita oikean ravintoon hänen kirjassaan "Näin syövät terveet suomalaiset".

Timo Soini The Wall Street Journaalissa. Tämän takia en tue apupakettia. Soinin mukaan tukipaketit ovat pahaksi Euroopalle ja Suomelle. Soini katsoo, että Kreikka, Irlanti ja Portugali ovat taloudellisesti raunioina eivätkä ne kykene säästämään tai kasvamaan sellaisella vauhdilla, että veloista selvittäisiin. Virallisen totuuden mukaan Kreikka, Irlanti ja Portugali kärsivät kassakriisistä, ja ne tarvitsevat hetkellistä tukea, kunnes kaikki on taas hyvin. Tämä on valhe, Soini kirjoittaa. Hän kysyy kirjoituksessaan, kuka paketeista hyötyy ja vastaa itse, ettei ainakaan pieni ihminen. IL

Viitasaarelaisen sahurin astuttua median silmään ja siitä läpi, on ymmärretty, että häntähän tässä juuri odotettiin. Mahtoiko Hesarin toimittaja haistaa lottopottinsa, kun hän päätti seurata ensipäivän ajan Arkadianmäellä juuri Teuvoa? Aamu alkoi kello neljän saunalla – tajusiko toimittaja heti tuon kuultuaan, että tästä lähtee, tämähän on yhtä etnistä ja hothothot kuin rukouskutu minareetin katolta aamuviideltä.

Mari Kiviniemen asenteella ei johdettaisi edes pitsaketjua, sanoo Mikael Junger.

Kantamme perusteltava Suomelle ja vaikka Amerikkaan asti.

Suomalaisen on syytä pelätä toista suomalaista. Suomalaista joka kasvattaa lapsensa vihaamaan.

Sammakkoprofessori siirtyi korkeimpiin svääreihin ennustamaan säätä.

Pirkanmaalaiset poliitikot asettavat omat poliittiset etunsa etusijalle hätäkeskuspäätöksessä. SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen etunenässä ei halua parasta palvelua hätäkeskuksiin, vaan purkamalla hätäkeskuspäätöksen saisi sillä pönkitettyä laskussa olevaa poliittista uraansa pirkanmaalaisten silmissä.

Tuomas Enbuske: Herrat pitävät pulskista.

Kreikalla on valtavat kultavarannot kuten myös Portugalilla. Suomi rientää apuun.

Yhdysvallat puolustaa vesikidutuksen käyttämistä tärkeiden tietojen saamiseksi.

 ”Sir” Jamie Oliver kokkaa kesällä telkkarissa. Se sinänsä ei ole uutinen, vaan kuinka tv-kanavat ovat hullaantuneet Jamien kokkauksista. MTV3, Sub, ja Liv kanava pitävät pannuja kuumana. Gordon Ramseyn  vinoilut Oliverista ”yhden kattilan ihme”, eivät ole Jamien intoa lannistaneet. Jamie jaksaa ihmetellä kuinka länsimaissa on ihmisiä jotka syövät ravinnokseen kilotolkulla sipsejä, koska eivät osaa keittää perunoita.

Joko sinulla on oma personal farmeri? Lähiruokabuumi on tuonut sanastoon personal farmerin. Ensimmäiset helsinkiläiset ovat sellaisen jo omineet. He päättivät vuokrata peltoa ja hankkia kuukausipalkkaisen viljelijän kasvattamaan vihannekset puolestaan.

Keskusta jättää presidentinvaalit väliin. Alkaako olla uskottavista ehdokkaista pulaa, kyntömiehet kysyy? Paavo Väyrynen saattaa yllättää ja käy pressan vaalikampanjan omilla rahoillaan.

Emeritusprofessorin mukaan Suomen hallitusneuvottelut umpikujassa.

Olen asunut koko elämäni Suomessa ja olen tottakai kohdannut rasismia. Minun päälleni on syljetty ja minua haukuttu neekerihuoraksi, kun olen ollut menossa kouluun. Minua on kehotettu palaamaan sinne mistä olen tullutkin, kiipeämään takaisin puuhun, koska olen apina ja muuta yhtä naurettavaa. Nämä ovat kuitenkin aina olleet yksittäisiä tapauksia, joiden välillä on ollut vuosia. Ilmapiiri on kuitenkin nyt muuttunut ja ensimmäistä kertaa minua pelottaa ihonvärini vuoksi. Näin kirjoittaa Hatima diarra blogissaan.

Yhdysvallat yritti tappaa bin Ladenin seuraajan. Martti Ahtisaari kommentoi bin Ladenin tappamista.

Sarjasta Mustanaamio taistelee: Vain yksi bin Ladenin talossa kohdatuista miehistä avasi tulen kohti kommandojoukkoja.  Maailma USA:ta lukuun ottamatta ei hurraa aseettoman miehen ampumisesta. Obama onkin saanut kovaa kritiikkiä lausunnoistaan että ”40 minuuttia käytiin kovaa taistelua”.  On kuitenkin käynyt ilmi että neljä viidestä tapetusta oli aseettomia ja taistelu päättyi nopeasti. Operaatiossa mukana ollut koira on nousemassa kansallissankarin asemaan.

Radio Aallossa tänään 6.5.2011 teemapäivä: Älä laihduta! Älä syö puutarhaletkua (5 prosenttiset juustot ja light metvurstit pannaan)!

Valokuvakilpailut on saaneet uuden muodon, niistä on tullut valokuvankeräyskilpailuja. "Enää ei pyritä arvottamaan kuvia paremmuusjärjestykseen, kuten ennen, vaan kilpailuja järjestetään sen takia, että siten saadaan kerättyä kuvia yrityksille tai yhdistyksille lähes ilmaiseksi. Harva harrastajakuvaaja huomaa tavata valokuvakilpailujen sääntöjä loppuun asti. Sieltä, usein kiemuraisten sanakäänteiden alta, selviäisi, että järjestäjät yleensä vaativat itselleen kilpailukuvien täyden käyttöoikeuden jopa jälleenmyyntioikeuden. 90 prosentissa valokuvakilpailuista on Säterin mukaan kuvaajalle epäedulliset säännöt. Kuvat voivat lähteä seikkailemaan ihan minne tahansa kilpailun jälkeen. Pyydetään esimerkiksi pursiseuralle valokuvia, sen jälkeen ne ovat netissä, kuva liikkuu helposti kovalevyltä toiselle, kuvat jäävät jonnekin kuvapankkeihin... Kilpailuun lähetetty kuva voi saada aivan uuden ulottuvuuden ja eri yhteyden jälkikäteen. Omiin kuvapankkeihinsa ovat kilpailulla kuvia viime vuosina kahmineet muun muassa korufirma, energiayhtiö ja puhelinluettelojulkaisija, lukuisat mediatalot, kunnat, ja niin edespäin". Valokuvajärjestöjen Keskusliiton toiminnanjohtaja, Mikko Säteri ohjeistaa valokuvausharrastajia tutkimaan tarkkaan kilpailujen säännöt.

 Bioenergian käyttö nostaa ruuan maailmanmarkkinahintaa.  Biopolttoaineiden käytön voidaan siis sanoa lisäävän nälänhätää.  

Barclays-pankki haluaa ohjailla perussuomalaisten näkemyksiä Portugalin avustamisessa. Barclays-pankkia rasittaa Lehman Brothersin konkurssipesän 11 miljardin dollarin vaade, jota pesä perustelee näkemyksellään Barclaysin saamasta ja kertomatta jättämästä ansiottomasta voitosta Lehman-kauppojen yhteydessä.

Onko fuusiovoiman tulevaisuus Kiinassa?

Amnesty: Pohjois-Koreassa 200 000 vankia "helvetillisissä" oloissa.

Geronimo (Geronimo oli intiaanipäällikkö) oli koodinimi bin Laden operaatiolle, paljastavat yhdysvaltain viranomaiset. Pakistanin presidentti joutuu vielä selittelemään tietämättömyyttään. On esitetty myös väitteitä että bin Ladenin ampui hänen oma henkivartijansa.

Tiellä on yksi iso lohkare, totesi Timo Soini hallitusneuvottelujen etenemistä ja se lohkare on Portugali kysymys.