Mitä Nokian johdossa tapahtui? Kirjan julkaiseva Risto Siilasmaa kertoo

Helsingin Sanomat 23.9. 2018

Risto Siilasmaa oli riemuissaan, kun hän pääsi vuonna 2008 Nokian hallitukseen. Johtihan sitä kansainvälisen liike-elämän supertähti Jorma Ollila. Vähitellen Siilasmaa huomasi, että jotain oli pahasti vialla.

Toimitusjohtaja Stephen Elop oli poissa tolaltaan, kun hän saapui Nokian hallituksen kokoushuoneeseen. Oli alkuvuosi 2011.

Läksytys oli ollut armotonta. Hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila oli saanut taas kerran raivokohtauksen ja haukkunut Elopin pahanpäiväisesti.

”En ole koskaan ollut tällaisessa tilanteessa”, Elop sanoi kyyneleet silmissä hallituksen nuorimmalle jäsenelle Risto Siilasmaalle kahden kesken kokoustauolla.

Se oli paljon sanottu. Edellisessä työpaikassaan ohjelmistoyhtiö Microsoftissa Elop oli tottunut toimitusjohtaja Steve Ballmerin raivokohtauksiin, joiden aikana huonekalut lensivät kilpaa kirosanojen kanssa.

Risto Siilasmaa on nyt 52-vuotias. Hän on pukeutunut mustiin farmarihousuihin ja harmaaseen kauluspaitaan. Hän johdattaa vieraan edustustiloihin ja pyytää istumaan sohvaryhmälle. Hovimestari tuo pöytään pientä suolaista.

Siilasmaa sanoo, että hän ei halua lietsoa vastakkainasettelua edeltäjänsä kanssa. Hän haluaa kuvata joitakin tapahtumia sen takia, että muut voisivat ottaa opiksi Nokian kriisistä ja uudistumisesta.

”Toivottavasti työntekijämme lukevat kirjan, jotta emme tekisi samoja virheitä uudestaan. Kirjan opetus on positiivinen.”

Mutta: Siilasmaan mielestä yrityksen johtamisessa ja ihmisten kohtelemisessa on rajoja, joita ei pitäisi ylittää. Tällä hän tarkoittaa etenkin Jorma Ollilaa.

Siilasmaan mielestä Ollila ylitti hallituksen puheenjohtajana kaikki kohtuuden rajat raivotessaan karkeasti. Kirjassa on niistä esimerkkejä. Nokian entiset huippujohtajat eivät ole aiemmin hiiskuneet Ollilan huonosta käytöksestä julkisesti.

Toistuvilla raivokohtauksilla Ollila piti yllä pelon ilmapiiriä, joka oli Siilasmaan mielestä yksi syy puhelinliiketoiminnan romahdukseen. Kyseenalaistaminen oli kiellettyä, tietoa ongelmien perimmäisistä syistä pantattiin ja vaikeiden kysymysten esittäjä leimattiin riidanhaastajaksi, Siilasmaa luettelee.

Jorma Ollila vastaa Siilasmaan kuvailemiin ongelmiin yhtiön johtamisessa – Väitteet ovat hänen mukaansa kärjistettyjä tai vääriä

Ollilan mielestä Siilasmaa on väitteillään ylittänyt kohtuuden ja hyvän maun rajat. Hänen mielestään Siilasmaan väitteet ovat kärjistettyjä tai ne eivät pidä paikkansa. Ollila sanoo myös, ettei aio kommentoida Siilasmaan lokakuussa ilmestyvää kirjaa, jota hän ei ole myöskään lukenut. Siilasmaan haastattelun hän sai lukea etukäteen.

Voimakkaan arvostelun takia Helsingin Sanomat tarjosi Jorma Ollilalle mahdollisuuden vastata. Seuraavassa Ollila kommentoi Siilasmaan keskeisimpiä väitteitä ja vastaa myös lisäkysymyksiin.

Kaksi otettu kiinni KRP:n jättioperaatiossa – ”Epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta”

Uusi Suomi 22.9. 2018

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että lauantaina Varsinais-Suomessa tehdyssä suuroperaatiossa on otettu kaksi henkilöä kiinni. Poliisi on kuulustellut kaikkiaan seitsemää henkilöä.

Kotietsinnät, kuulustelut ja kiinniotot liittyvät yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jossa suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä.

”Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta. Osakeyhtiön omistus on toisessa EU-maassa, ja kuulustelluissa on useamman kuin yhden maan kansalaisia”, KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo.

Sinisten linjaa vastaan kapinoiva Tiina Elovaara jatkaa viiltävää kuittailuaan Twitterissä: ”Kunpa oikeuttani erilaiseen vakaumukseen olisi tuettu yhtä voimakkaasti kuin Soinin”

Iltalehti 21.9. 2018

Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja ja varapuheenjohtaja (sin) Tiina Elovaara jatkaa puolueensa ja ulkoministeri Timo Soinin (sin) sivaltamista liittyen aborttikeskusteluun.

Elovaara kommentoi asiaa Twitterissä. Hän vertaa tämänhetkistä tilannetta vuoteen 2015, jolloin hän äänesti vakaumuksensa mukaisesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Sain aikanaan rangaistuksen PS eduskuntaryhmässä siitä, että äänestin vakaumukseni mukaan tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, Elovaara tviittaa.

Kunpa oikeuttani erilaiseen vakaumukseen olisi silloin tuettu yhtä voimakkaasti kuin nyt Soinin.

Sampo Terho jyrähtää: "Jos Timo Soini kaatuu, koko hallitus kaatuu"

MTV Uutiset 20.9. 2018

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) saama epäluottamus tarkoittaisi koko hallituksen kaatumista, kommentoi eurooppaministeri Sampo Terho (sin.) aamun Huomenta Suomessa.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti ilmoitti tällä viikolla kantansa asiaan toteamalla, että Soinin osallistuminen abortinvastaiseen tilaisuuteen on ongelmallista.

SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmät aikovat esittää epäluottamusta Soinille tämän aborttikannanottojen vuoksi.

Timo Soini on puhunut

Kun oppositio hyökkää yhtä ministeriä vastaan, se hyökkää koko hallitusta vastaan. Jos Timo Soini kaatuu, koko hallitus kaatuu.

Terhon mukaan Soinilla on hallituksen tuki takanaan. Terho näkee, ettei epäluottamusesityksessä ole kysymys Soinin aborttikannanotosta, vaan mielipiteen vapaudesta.

Siniset tekee Soinista hallituskysymystä – Orpo: Me emme hallitusta tähän kaada

Uusi Suomi 19.9. 2018

Hallituspuolue Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho teki keskiviikkona ulkoministeri Timo Soinin luottamusäänestyksestä hallituskysymyksen. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo Uudelle Suomelle, että kokoomus ei tule hallitusta kaatamaan.

Yhdysvallat ilmoittaa olevansa valmis aloittamaan ydinaseriisuntaneuvottelut Pohjois-Korean kanssa välittömästi uudelleen

Demokraatti 20.9. 2018

Guardianin haastattelema asiantuntija kuitenkin huomauttaa, että mailla on hyvin erilaiset näkemykset siitä, mitä ydinaseriisunta tarkoittaa.

Yhdysvallat ilmoitti neuvotteluhalukkuudestaan sen jälkeen, kun Etelä-Korean ja Pohjois-Korean johtajat allekirjoittivat sopimuksen, jossa Pohjois-Korea muun muassa lupautui tuhoamaan alueen, jossa uskotaan valmistettavan ydinasemateriaalia.

Pohjois-Korea lupasi tuhota alueen, jos ”Yhdysvallat tekee vastavuoroisia toimia”. Sopimuksessa ei kuitenkaan määritellä, mitä tämä tarkoittaa.

Ville Niinistö vihreiden syöksystä Ylellä: Puolue menetti julkisuuden hallinnan

Uusi Suomi 19.9. 2018

”Se julkisuuden menettämisen hallinta kun tulee vastuullisessa tehtävässä – lähtee se sitten yksityiselämän uutisoinnista tai työhön liittyvistä asioista – niin se tietysti kuormittaa sen päälle riippumatta siitä, miten puoluetta johtaa”, Niinistö sanoi.

Suomen Kuvalehden politiikan toimittaja Heikki Vento totesi keskustelussa, että Aalto on joutunut yksin kommentoimaan julkisuudessa eri asioita eikä hän ole saanut puolueeltaan tukea. Vento kritisoi esimerkiksi sitä, että vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Krista Mikkosta ei näkynyt julkisuudessa esimerkiksi Aino Pennasen tapauksen yhteydessä. Venton mielestä vihreissä on liian kapea kärki.

Syyrian ilmapuolustus ampui alas venäläisen tiedustelukoneen, Venäjä syyttää Israelia ”tilanteen luomisesta” ja uhkasi vastatoimilla – Israel kertoi hyökkäyksestä vain minuuttia aikaisemmin

Helsingin Sanomat 18.9. 2018

Viisitoista koneessa ollutta venäläistä kuoli, Venäjän puolustusministeriön mukaan Israel kertoi hyökkäyksestään vain minuuttia aikaisemmin.

Viisitoista venäläistä kuoli, kun Venäjän asevoimien tiedustelukone putosi Välimereen myöhään maanantai-iltana 35 kilometrin päässä Syyrian rannikosta Latakian edustalla ilmeisesti Syyrian ilmapuolustuksen ampumana.

Venäjän puolustusministeriö syytti tapahtumasta tiistaina aamupäivällä Israelia, joka ”loi tarkoituksellisesti vaarallisen tilanteen”. Puolustusministeriön iltapäivällä julkaisemassa tiedotteessa ministeriö ilmoitti varaavansa itselleen ”oikeuden asiaankuuluviin vastatoimiin” Israelia kohtaan. Mahdollisia vastatoimia ei täsmennetty.

Venäläinen Iljušin IL-20-tiedustelukone oli palaamassa Hmeimimin tukikohtaan, kun se katosi tutkasta. Venäjän puolustusministeriön mukaan neljä Israelin F-16-hävittäjää ampui samaan aikaan katoamisalueella ohjuksia kohti Latakiassa sijaitsevia kohteita.

Uutistoimisto RIA Novostin haastatteleman venäläisen tiedustelulähteen mukaan Israelin koneet tulittivat kemian tehdasta, alumiinitehdasta ja voimalaitosta, ja Syyrian ilmatorjunta vastasi tuleen. Israel ei kommentoinut tapausta tuoreeltaan.

Meksikon huumesota jatkuu lohduttomana: Yli sadan murhatun ruumiita säilytetään rekan perävaunussa keskellä kaupunkia

Helsingin Sanomat 18.9. 2018

Meksikon murhaluvut ovat kasvaneet räjähdysmäisesti sitten vuoden 2006, jolloin hallitus määräsi armeijan taistelemaan huumekartelleja vastaan. Uhreja on kertynyt vuosikymmenessä oli 200 000, ja eri puolilta maata löydetään jatkuvasti huumesodan uhrien joukkohautoja.

Viime vuonna saavutettiin jälleen uusi tilastoennätys, 28 702 murhaa. Asukaslukuun suhteutettuna määrä on yli kymmenkertainen suomalaisiin murhalukuihin verrattuna. Jaliscon osavaltion tilanne on Meksikon karmeimpia, sillä CJNG eli Cartel de Jalisco Nueva Generacion -niminen rikollisjärjestö on terrorisoinut seutua jo yhdeksän vuoden ajan ja syyllistynyt useisiin joukkomurhiin.

Cartel de Jalisco Nueva Generation.

Putinin lehdistöpäällikkö: Skripal-myrkyttäjiksi epäillyillä ei mitään tekemistä Venäjän presidentin kanssa

Helsingin Sanomat 17.9. 2018

Dmitri Peskov sanoi yllättyneensä Vladimir Putinin kommenteista.

Venäläisen entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julija Skripalin myrkyttämisestä epäillyillä venäläismiehillä ei ole mitään tekemistä Vladimir Putinin eikä Kremlin hallinnon kanssa. Näin vakuutti Putinin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov sunnuntaina Venäjän ykköskanavan haastattelussa.

Peskov kommentoi poikkeuksellisesti myös tapaa, jolla presidentti Putin otti kantaa brittien esittämään rikosepäilyyn. Putin sanoi viime keskiviikkona Vladivostokin talousfoorumissa, että Petrovin ja Borišovin henkilöllisyys on hänen tiedossaan ja että he ”ovat tietenkin siviilejä”.

Raportti paljastaa uusia yksityiskohtia Skripalien myrkytyksestä epäillyistä venäläisistä – passiasiakirjoista löytyi erikoisia leimoja

Helsingin Sanomat 15.9. 2018

Yksi kuoli ja neljä ihmistä joutui sairaalaan keväällä 2018 tehdyssä hermomyrkkyiskussa, jonka kohteena oli venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal. Venäjä on kiistänyt osallisuutensa murhayritykseen.

UUDET todisteet viittaavat siihen, että venäläiset halusivat sabotoida riippumatonta hermomyrkkytutkintaa liittyen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julija Skripalin myrkytykseen Salisburyssä maaliskuun alussa.

Lisäksi on ilmennyt uusia todisteita siitä, että myrkytyksestä epäillyt Aleksander Petrov ja Ruslan Boširov ovat muuta kuin ”tietenkin siviilejä”, kuten Venäjän presidentti Vladimir Putin on sanonut.

KANSALAISJOURNALISTIEN ryhmä Bellingcat on tutkinut yhdessä venäläisen The Insider -kansalaisjournalismiryhmän kanssa myrkytyksestä epäiltyjen Petrovin ja Boširovin passiasiakirjoja, jotka on saatu Venäjän passirekisteristä.

Käy ilmi, että molempien miesten passit on myönnetty vuonna 2009, ja kummastakaan henkilöstä ei ole mitään tietoja ennen tätä vuotta.

NAMS tomaatti jossa maku tallella

Nams tomaatit 15.9. 2018

NAMS tomaatit ovat maukasta ja turvallista lähiruokaa, jotka viljellään ekologisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Vaikka kaikkien tomaattiemme maku on vailla vertaa, on yksi silti ylitse muiden: terttutomaatti saa kasvaa rauhassa – ja pitkään. Siksi se tuoksuu raikkaalta ja säilyy pidempään.

okaisessa tertussa on 9–10 kukkaa. Poistamme niistä 3–4, jotta kaikki maku siirtyy jäljelle jäävistä kasvaviin tomaatteihin. Kun tomaatit poimitaan kypsinä, on makuelämys omaa luokkaansa ja ulkonäkö on kaunis ja houkutteleva.

NAMS tomaatit poimitaan ja lajitellaan käsin. Pakkaus on 100 % kierrätettävää materiaalia Suomen luonnosta ja se suojaa tomaatit vaurioilta ja bakteereilta. Kun avaat rasian, kätesi ovat ensimmäiset, jotka ovat suorassa kosketuksessa tomaatteihin.

NAMS

Kirsikkatomaatti. Lajikkeemme nimi on Piccolo ja kasvatamme sitä yksinoikeudella Suomessa. Lajike on voittanut useita eurooppalaisia palkintoja ainutlaatuisen makunsa ansiosta. Valitsimme juuri Piccolon, koska se on kuin karkkia ja tuo iloa jokaiseen päivään. Siinä yhdistyvät täydellisen rapeuden ja pehmeyden sekä makeuden ja happamuuden tasapaino.

Irtotomaatti, Sama lajike kuin 500 g rasiassa, mutta on kasvatettu kokonaisina terttuina (tertussa 9–10 tomaattia). Irtotomaatit poimitaan myös käsin, kun ne ovat saavuttaneet täsmälleen oikean punaisen sävyn ja kypsyyden. NAMS-irtotomaattien rakenne on loistava ja maku mahtava.

Moni kuluttaja valitsee jo kotimaisen ympäristöystävällisen Nams tomaatin.

Yhdysvalloissa etenevä Florence-myrsky jatkaa tuhojaan

Helsingin Sanomat 14.9. 2018

Hirmumyrsky Florence iski perjantaina Yhdysvaltojen itärannikolle ykkösluokan hurrikaanina. Luokitus perustuu viisiasteiseen Saffir-Simpsonin asteikkoon, jossa viides luokka on vakavin.

Tulvavedet ovat vallanneet useita kaupunkeja Pohjois-Carolinan osavaltiossa, johon myrsky rantautui ensimmäisenä. Veden saartamina ovat ainakin Wrightsville Beachin ja New Bernin kaupungit.

Myrskyvuoksen ja rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat yksi Florencen vaarallisimmista vaikutuksista. Veden valtaamilla alueilla olevia ihmisiä on ohjeistettu välttämään autoilua, sillä virtaava vesi voi temmata auton mukaansa. Viranomaiset ovat ohjeistaneet ihmisiä iskulauseella: Käänny ympäri, älä huku.

Mitä ovat "linkkivero" ja "meemikielto"? – Tivi: tätä uusi tekijänoikeusdirektiivi voi tarkoittaa käytännössä

Talouselämä 14.9. 2018

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona uuden tekijänoikeusdirektiivin puolesta äänin 438-226.

Direktiivin on pelätty tappavan internetin sellaisena kuin me sen tunnemme. Muun muassa uutislinkkien ja meemien jakaminen tulee päätöksen myötä olemaan vaikeampaa kuin aiemmin.

Lain tarkoituksena on suojella sisällöntuottajien, kuten kustantajien ja artistien tuloja. Suuri osa sisällöstä leviää nykyisin Googlen tai Facebookin kaltaisilla alustoilla, jotka eivät maksa tekijänoikeuden haltijalle penniäkään.

Artiklaa on kritisoitu siitä, että se estäisi uutisten jakamisen sosiaalisessa mediassa. Ihmiset joutuisivat menemään julkaisijan omalle sivustolle lukemaan uutisia.

Yle avasi uutisjutut keskustelulle – käyttäjät innostuivat toden teolla uudesta mahdollisuudesta

Yle Uutiset 13.9. 2018

Ylen uutis- ja ajankohtaissisältöjä voi kommentoida Yle Tunnuksella. Tervetuloa jakamaan oma näkemyksesi!

Yle avasi verkossa julkaistuihin uutis- ja ajankohtaisjuttuihin loppukeväästä kommentoinnin mahdollisuuden. Viimeisten neljän kuukauden aikana kommenttien määrä on lisääntynyt uutisten keskusteluosiossa reippaasti.

Keskustelu oli alkuun hiljaista, mutta ihmiset löysivät sen pariin nopeasti. Nyt kommentteja tulee kuukausitasolla kymmeniätuhansia ja osallistujia on jo yli 5 000, kertoo keskustelua moderoiva toimittaja Tuomo Björksten Yle News Labista.

Keskustelua voi käydä tällä hetkellä Yle Uutisten selainversiossa sekä Yle.fi-sovelluksessa. Tavoitteena on, että keskustelu olisi pian käytössä kaikilla Ylen alustoilla – myös Ylen Uutisvahdissa ja Yle Urheilun puolella.

"Pori pistettiin kerralla polvilleen" – Näin lukijat reagoivat Venatorin tehtaan sulkemiseen

Satakunnan Kansa 13.9. 2018

Näin porilaiset ovat kommentoineet uutista:

Venator, entinen Huntsman, entinen Sachtleben Chemie, entinen Kemira Pigments, entinen Vuorikemia. Nimen- ja omistajanvaihdokset kuvaavat osaltaan yhteiskunnan ja talouselämän muutosta, kirjoittaa nimimerkki Viimeinen sammuttaa valot.

Suuret tehtaat menevät muille maille joka tapauksessa, ja tehtaitten aika on Porissa ollut ohi ajat sitten. Viisaat johtajat ja päättäjät olisivat nyt aallon harjalla, jos olisivat houkutelleet Poriin robotiikka-, tekoäly-, geeniteknologia-, virtuaalitodellisuus- ja uutta palvelualaosaamista. Julkisten katupesupalveluiden ynnä muiden ulkoistamisesta puhumattakaan. Nyt jää pää vetävän käteen AY-urpollekin, arvioi nimimerkki Entinen tehdaskaupunki pulassa.

Se uutinen, jossa kerrottiin Venatorin ostaneen jenkki-firman oli lopullinen isku Porille. Kiitos Trumpin talouspolitiikan. Amerikkalaiset sijoittajat pelkäävät jo omia varjojaan ja siksi menevät mukaan Trumpin idiotismiin, kritisoi toinen nimetön.

Soromnoo. Tätä osattiin odottaa. Meri-Pori voidaan kohta julistaa yhdeksi isoksi natura-alueeksi, arvelee nimimerkki Vuojoen renki.

Tehtaanjohtaja Vartiainen tyrmistyi sulkupäätöksestä – "Tämä on meille porilaisille pigmentintekijöille kova paikka"

Venatorin Meri-Porin tehtaan johtaja Pasi Vartiainen istui yhtiön tiedotustilaisuudessa hiljaa. Varatoimitusjohtaja Antje Gerber kertoi rauhallisen päättäväisellä äänensävyllä kuinka Meri-Porin tehdas aiotaan sulkea vuoden 2021 loppuun mennessä.

Nyt se alkaa: Ensimmäinen työtaistelutoimi käyntiin 17.9.2018

Uusi Suomi 12.9. 2018

Teollisuusliiton alat ovat nyt ensimmäisenä ilmoittaneet konkreettisista työtaistelutoimista vastauksena hallituksen suunnittelemalle irtisanomislaille.

"Teollisuusliitto pysäyttää ylityöt liiton työpaikoilla vastatoimena maan hallituksen työelämää heikentäviä hankkeita kohtaan. Ylityökielto astuu voimaan 17. syyskuuta kello 00.00", tiedotteessa kerrotaan.

Samalla Ammattiliitto Pro tiedottaa teollisuuden alalla työskentelevien toimihenkilöiden ylityökiellosta, joka alkaa samaan aikaan.

Venator sulkee titaanioksiditehtaan Porissa – 450 ihmistä menettää työnsä

Helsingin Sanomat 12.9. 2018

Tehtaan toiminta jatkuu vähentyneenä vuoteen 2021. Porin kaupunki vaatii Suomen hallitusta apuun.

Porissa toimiva Venator sulkee Porissa toimivan titaanioksiditehtaan, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Venator siirtää Porin tuotantoa muualla toimiviin yksiköihinsä.

Yhtiön mukaan tehdas lopetetaan, koska kustannukset ovat kasvaneet odottamattomasti. Venatorin toimitusjohtaja Simon Turner pahoitteli tehtaan sulkemisesta työntekijöille ja muille kumppaneille Porissa aiheutuvaa haittaa.

Porin tehdas paloi pahasti viime vuoden tammikuussa, eikä tuotannon palauttamisessa ennalleen ole onnistuttu, Yle kertoo.

Daruden Sandstorm rikkoi ensimmäisenä suomalaishittinä sadan miljoonan Spotify-kuuntelun rajan

Helsingin Sanomat 12.9. 2018

Alun perin vuonna 1999 julkaistua Sandstormia oli keskiviikkoon mennessä kuunneltu noin 100 100 000 kertaa.

What an honor it was to usher in 2017 at the Suomi 100 opening party with 100K of my fellow Finns at Kansalaistori in Helsinki. I will remember this night for the rest of my life.

Spotify-suosiossa Daruden jälkeen hyvänä kakkosena on Alman Chasing Highs 89,5 miljoonalla kuuntelukerralla.

The Rasmuksen In the Shadowsia on kuunneltu 38,7 miljoonaa kertaa ja Youtube-suosikki Axel Thesleffin Bad Karmaa 28,1 miljoonaa kertaa. Nightwishin kuunnelluimmat hitit ovat Wish I Had an Angel (23 miljoonaa) ja Nemo (21,7 miljoonaa).

Seksuaalinen häirintä on Suomen elokuva- ja teatterialalla vakava ongelma, kertoo selvitys – ”Työlakien velvoitteiden tunnistamisessa epä­selvyyttä”

Helsingin Sanomat 12.9. 2018

Työlakien velvoitteiden tunnistamisessa ja toimeenpanossa puutteita elokuva- ja teatterialoilla, toteaa ministeri kulttuuriministeri Sampo Terhon tilaama selvitys.

Selvitys sai alkunsa syksystä 2017 alkaneen #metoo-liikkeen julkisuudessa esille tuomien epäkohtien, erityisesti naisnäyttelijöiden häirinnän ja muiden epäasiallisen kohtelun kokemusten ja elokuvan ohjauksen työkäytäntöjen takia, Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo tiedotteessa.

Helsingin Sanomat ja Svenska Yle julkaisivat viime joulukuussa yli tuhannen esiintyvien taiteiden ammattilaisen kirjoittaman vetoomuksen, jossa vaadittiin häirintään puuttumista alalla. Samassa yhteydessä HS julkaisi tapauskertomuksia, (”Miesohjaaja sanoi harjoituksissa, että hänellä seisoo aina kun näyttelen”) joista käy ilmi, millaista häirintä on Suomessa.

Työ- ja sosiaa­lioikeuden dosentti Jaana Paanet­ojan tekemässä selvitykses­sä on havaittu puutteita, epäselvyyk­siä ja toiminta­kulttuuriin- ja rakenteisiin liittyviä epäkohtia alan työnantajien toiminnassa. Myös lainsäädännössä on tarkistamisen ja täsmentämisen varaa.

Kuka sanoi Harkimolle, ja mitä sanoi? Raimo Vistbackan mukaan Hjalliksen väite salkkutempusta on "huuhaata"

Yle Uutiset 11.9. 2018

Harry Harkimo väittää saaneensa entiseltä perussuomalaiskonkarilta vahvistuksen, että hallitus junaili ministerinsalkut sinisille 2017. Vistbackan mukaan hän ei olisi vahvistanut asiaa, vaikka näin olisikin.

Väitteet kesästä 2017, perussuomalaisten hallituserosta sekä sinisten loikasta ovat alkaneet elää taas omaa elämäänsä.

Perussuomalaisten perustajajäsen ja sen tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka (sin.) tyrmää kansanedustaja Harry Harkimon (Liike Nyt) kirjan väitteen, että hän olisi vahvistanut hallituksen junailleen loikka- ja salkkuoperaation kesällä 2017.

Maanantaina ne nousivat taas esille. Harkimon kirjan mukaan operaatio oli "hallituksen ja kokoomuksen tiedossa ja etukäteen suunniteltu ja sovittu manööveri". Vahvistuksen hän kertoo saaneensa Raimo Vistbackalta.

Miehet vastaan naiset – ottelu joka ei lopu

Etäisessä galaksissa kauan kauan sitten eräs iäkäs mies, tai oikeastaan suuri joukko miehiä halusi osoittaa, että tasa-arvopuhe on mennyt liian pitkälle. Siksi siellä järjestettiin matsi, jossa otettaisiin kerralla selvää, onko mies vahvempaa ainesta kuin nainen.

Miesten mielestä naisten ei kannattanut urheilla, eikä missään tapauksessa väittää, että naisten urheilu olisi rinnastettavissa miesten urheiluun. Heidän mielestään naisen paikka oli makuuhuoneessa, synnyttämässä ja keittiössä.

Vuonna 1973 amerikkalainen entinen tennismestari Bobby Riggs kritisoi naisten tennistä. 55-vuotias Riggs, joka julisti olevansa ylpeästi ”sovinistisika”, esitti haasteen: hän voittaisi kenet tahansa naisen kentällä.

Dokumentti Battle of the Sexes kertoo ottelusta, jonka edellisen vuoden naisten maailmanmestari Billie Jean King ja Riggs pelasivat Teksasissa ja joka sai jopa 90 miljoonaa televisiokatsojaa ympäri maailmaa.

Billie Jean King sanoo sen dokumentissakin: hän kieltäytyi ensin, koska hänellä ei ollut mitään voitettavaa. Hän oli ottelun aikaan 29-vuotias. Mitä sitten, jos hän peittoaisi 55-vuotiaan ukkelin? Ja mitä jos hän häviäisi?

Nihkeintä dokumentin kuvaamissa tapahtumissa ei ole Riggsin edustama asenne ja 1970-luvun ennakkoluulot vaan se, että vuonna 2018 Yhdysvalloissa käydään yhä ja entistä kiivaampaa keskustelua, pitäisikö abortti kieltää ja ovatko esimerkiksi unisex-vessat moraalittomia tai muuten vaan väärin. Sukupuolesta riippumatta homoseksuaalit huippu-urheilijat pysyvät useammin kaapissa kuin tulevat ulos.

Euroopasta tulee yksi suuri Italia, ja lopulta katoamme – Ranskan tunnetuin tulevaisuuden ennustaja näkee ajan, kun Eurooppaa ei enää ole

Helsingin Sanomat 11.9. 2018

Jacques Attali, 74, on yksi Ranskan tunnetuimmista yhteiskunnallisista keskustelijoista. Hän on toiminut neuvonantajana useille Ranskan presidenteille ja löytänyt myös nuoren Emmanuel Macronin kyvyt. HS:n Brysselin- kirjeenvaihtajana aloittanut Jenni Virtanen haastatteli Attalia Euroopan tulevaisuudesta.

Jacques Attalin toimistossa Pariisissa saa asiointivuoroa odottaessaan tuijottaa maailmoja syleilevää kirjahyllyä. Opukset Nigeriasta ja Singaporesta. Valtavat kuvakirjat Azerbaidžanista. Euroopan henki -niminen tietokirja. François Mitterrandin elämäkerta.

Toisessa hyllyssä notkuu Attalin oma tuotanto. Siihen kuuluu noin 70 nidettä: tietokirjoja, esseitä, romaaneja ja näytelmäkäsikirjoituksia käännösversioineen.

Tuorein, Polkuja merkittävien asioiden äärelle, on ilmestynyt tänä vuonna. Siinä käydään läpi kaikki merkittävät kirjat, elokuvat, kulttuuriteokset ja maamerkit, joita ihmisen on syytä oppia tuntemaan elämänsä aikana.

74-vuotiaan Attalin kanssa ei hukata aikaa turhiin tervehdyksiin. Hän on Ranskan yleisälykkö, kaikkien asioiden kommentaattori ja erittäin kiireinen eläkeläinen.

Attali saapuu haastatteluun älypuhelin kourassa, tumma villapuku ojennuksessa. Hän on juuri lähdössä puhujamatkalle ja sieltä suoraan tiistaiksi Suomeen.

Siis asiaan: miten Euroopalla menee?

”Tilanne on vaarallinen. Vaikka olemme rikkain, vakain ja onnellisin osa maailmaa, emme ole poliittisesti tarpeeksi järjestäytynyt. Yksinkertainen lause kertoo olennaisen: olemme yksin. Ei ole enää ketään, joka ajattelisi meitä. Amerikkalaiset, kiinalaiset, venäläiset, kaikki ovat kilpailijoitamme.”

Attali on jo vuosikymmenet puhunut tiiviimmän Euroopan puolesta.

ATTALIN suurin pelko Euroopassa liittyy ensi toukokuun EU-vaaleihin. Riskinä on, että niiden jälkeen EU:n merkittävin poliittinen ryhmä koostuu EU:n vastustajista.

Ruotsin demareille torjuntavoitto – Ruotsidemokraatit jäivät kolmanneksi kokoomuksen taakse

Helsingin Sanomat 10.9. 2018

Petra Palmén pomppii innoissaan rytmikkään musiikin tahtiin. ”Vi är starkare tillsammans”, kuuluu Ruotsin sosiaalidemokraattien vaalilaulu, ja puolilta öin Suomen aikaa demareiden vaalivalvojaisissa bailattiin. ”Yhdessä olemme vahvempia.”

Kun sunnuntain valtiopäivävaalien äänet oli miltei laskettu, demarileirissä puhkesi kuin puhkesikin riemu. Murskatappio kääntyi loppumetreillä torjuntavoitoksi yli 28 prosentin ääniosuudella.

Illan edetessä ruotsidemokraattien [= Natsi-puolue] ääniosuus putosi alle 18 prosentin ja puolue jäi kolmannelle sijalle, maltillisen kokoomuksen taakse.

”Tämä on todella tärkeä vaali. Tällä voi olla Ruotsille vakavia seurauksia”, sanoo teknologiakonsultti Bodil Sidén, joka saapui äänestämään miesystävänsä ja koiransa kanssa. ”Meillä on parlamentissa muukalaisvihamielinen puolue, joka kasvaa.”

Ruotsidemokraatit eivät saaneet odottamaansa jymytulosta, mutta silti he voittivat paljon – Puolueen eristämistä vallan ulkopuolelle on vaikea enää perustella

Helsingin Sanomat 10.9. 2018

Tänä yllätysten ja uutuuksien vaalisyksynä olisi vain tyypillistä, että nyt jouduttaisiin käymään useampi kierros tai jopa uudet vaalit. Tästä se politikointi vasta alkaa, kirjoittaa HS:n Tukholman-kirjeenvaihtaja Petja Pelli.

TUKHOLMAN keskustan yökerhossa tunnelma oli alkuillasta kuin lapsella jouluaattona: lahjoja on tulossa – kysymys kuuluu vain, että kuinka paljon. Maahanmuuttokriittinen nationalistipuolue ruotsidemokraatit odotti vaalivalvojaisissaan jymytulosta.

Ruotsidemokraatti toisensa jälkeen arvioi HS:lle, että kannatus nousee 20 prosentin tuntumaan tai ehkä ylikin.

Näin uskoivat alkuillasta myös juhliin saapuneet perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari.

KEVYESTÄ PETTYMYKSESTÄÄN huolimatta ruotsidemokraatit voittivat paljon. He olivat vaalin suurin kannatuksen kasvattaja, ja he nousivat Ruotsin politiikassa näin kolmen suuren joukkoon. Lisäksi vasemmistopuolueiden ja oikeistopuolueiden yhteenlasketut paikkamäärät näyttivät päätyvän hyvin lähelle tosiaan, mikä vahvistaa entisestään ruotsidemokraattien vaa’ankieliasemaa. Ilman heitä ei enemmistöjä ole helppo muodostaa.

Perussuomalainen Laura Huhtasaari haluaa rakentaa Natsi-puolue ruotsidemokraattien kanssa isänmaallista Europpaa

Eduskuntavaalit keväällä 2019 asettavat Perussuomalaisten kannatttajat kysymään itseltään, haluavatko Natsi aatteiden levittäjille lisää valtaa. Ilmassa leijuu myös mahdolllisuus: persujen ja sinisten ajautuvan piikkimattoon kuin humalainen holtiton autoilija.

Hasan Khademi käy suomalaista lukiota ja saa jopa kymppejä todistukseen – pian selviää, uhkaako häntä ja lukuisia muita käännytys Afganistaniin

Yle Uutiset 9.9. 2018

Maahanmuuttovirasto pohtii parhaillaan, onko Afganistan riittävän turvallinen maa käännytyksiin. Ratkaisu vaikuttaa tamperelaisen lukiolaisen elämään.

Kevään todistus on kelpo kenelle tahansa lukiolaiselle. Hasan Khademi on ollut Suomessa vasta kolme vuotta, joten hänen koulumenestyksensä on lyönyt ällikällä hänen opettajansa.

Khademi itse muistuttaa, että on todistuksessa myös huonoja numeroita. Englannista on kuutonen, mutta hän ei ollut ennen Suomeen tuloa lukenut päivääkään englantia.

Matematiikka on minulle helpompaa kuin vaikka filosofia tai historia, joissa on paljon käsitteitä, jotka pitäisi muistaa. En ole kuullut näitä käsitteitä äidinkielellänikään, Khademi sanoo suomeksi.

Hasan Khademi ei stressaa numeroista, vaan joutuu painimaan toisenlaisten asioiden kanssa kuin yleensä lukion toista luokkaa käyvät. Hän odottaa, toteutuuko hänen pahin pelkonsa pakkopalautuksesta Afganistaniin.

Maahanmuuttovirasto Migri kertoi vastikään, että se jäädyttää hetkeksi afganistanilaisten jättämät turvapaikkahakemukset.

Virasto käy läpi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n uutta linjausta. Sen mukaan Afganistanin turvallisuustilanne on jatkanut heikentymistään ja pääkaupunki Kabul ei ole riittävän turvallinen.

Uutta linjausta odotetaan alkuviikosta. Se vaikuttaa todennäköisesti myös Khademin kohtaloon. [Seuraamme tilannetta.]

Eduskunnan kuulumiset kertoo Li Andersson

Kansan Uutiset 8.9. 2018

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, mikä oli eduskunnan tärkein asia tällä viikolla?

Tämän viikon tärkein asia oli kyselytunti, ensimmäinen kyselytunti tämän pitkän istuntotauon jälkeen. Se oli myöskin ensimmäinen, jossa päästiin käsittelemään hallituksen suunnitelmia heikentää irtisanomissuojaa alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Se herätti selvästi eniten tunteita kyselytunnilla.

Tämä oli ensimmäinen kerta kesän jälkeen, kun kävi selväksi, että hallitus joutuu luopumaan suunnitelmista heikentää alle 30-vuotiaiden työehtoja. Mutta tätä toista he vievät eteenpäin.

Entä mikä oli kuohuttavin asia?

Toinen asia, mikä täysistunnossa on kuohuttanut, on hallituksen suunnitelma yksityistää työllisyyspalvelut. Siihen kytkeytyy kaikki muut työllisyystoimet ja hallituksen politiikka suhteessa pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseen.

Nyt se on päätetty: Ulkoministeri Timo Soinille halutaan potkut

Uusi Suomi 7.9. 2018

Sdp:n puheenjohtajan mediavastaava Dimitri Qvintus kertoo osan oppositiopuolueista esittävän epäluottamuslausetta ulkoministeri Timo Soinille (sin).

Hankkeen takana ovat sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Oppositiopuolueista perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät osallistu vastalauseeseen.

Opposition protestin syy ovat Soinin toistuvat abortinvastaiset lausunnot, jotka ovat Suomen virallisen ulkopolitiikan vastaisia, sekä osallistuminen abortinvastaiseen tapahtumaan ulkoministerin työmatkalla.

Tunnettu blogisti levitti väärää tietoa yrityksen rekrytoinnista

Verkkouutiset 6.9. 2018

Sakari Timonen syytti Uuninpankkopoika-blogissaan iisalmelaista yritystä rekrytointikoulutusten väärinkäytöstä.

Uuninpankkopoika-blogia pyörittävän Sakari Timosen kirjoitusta iisalmelaisesta metallialan yhtiöstä väitetään perättömäksi.

Timonen kirjoitti Metallityö Vainio -yrityksen käyttävän rekrytointikoulutuksia välttääkseen pysyvän, maksullisen työvoiman palkkaamisen. Yrityksen työvoimapula oli kuitenkin aito, ja rekrykoulutusta olivat edeltäneet myös muut palkkauskeinot.

On otettu töihin suoraan, ihan niin, että meiltä on kysytty “onko töitä?”, yrityksen toimitusjohtaja Tommi Lähteinen sanoo Iisalmen Sanomille.

Lehti pitää tapausta ongelmallisena esimerkkinä siitä, kuinka helposti perättömät tiedot voivat levitä sosiaalisessa mediassa ja blogien kautta. Perinteiset mediat oikaisevat virheensä ja pyrkivät totuudenmukaiseen uutisointiin. Ne ovat myös sitoutuneet Julkisen sanan neuvoston normeihin.

Blogisteilla tällaisia velvollisuuksia ei ole. Timonen ei tarkistanut mistään Metallityö Vainiota koskevaa väitettä. Hän vain otti yrityksen nimen Duunitorilta, IS kirjoittaa.

Britannian pääministeri Theresa May: Venäjän sotilas­tiedustelu myrkytti kaksois­agentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären – Britannia nimesi epäillyt

Helsingin Sanomat 5.9. 2018

Britannian syyttäjänlaitos nimesi keskiviikkona kaksi venäläistä miestä, jotka sen mukaan yrittivät myrkyttää venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julija Skripalin maaliskuussa Britanniassa.

Miehiä vastaan ollaan nostamassa myös syyte paikallisen poliisin Nick Baileyn murhayrityksestä. Bailey sai vakavia myrkytysoireita, kun hän meni Sergei Skripalin asuntoon sen jälkeen, kun tajuttomat Skripalit löytyivät kaupungilta. Yksi syyte liittyy kielletyn hermomyrkyn käyttämiseen.

Miehet ovat nimiltään Aleksander Petrov ja Ruslan Boširov, tosin Britannian viranomaisten mukaan nimet voivat olla keksittyjä, mutta miesten passit olivat aitoja. Britannia on antanut miehistä eurooppalaisen pidätysmääräyksen ja haluaa heistä lisätietoja.

Ruotsi on viimeisin esimerkki demareiden ahdingosta Euroopassa – Miksi äänestäjät ovat hylänneet hyvinvointivaltion rakentajat, ja mitä siitä seuraa?

Helsingin Sanomat 5.9. 2018

Vaalikojut nököttävät yhtenä rykelmänä Södertäljen keskustassa. Väkeä näyttäisi käyvän varsinkin sosiaalidemokraattien ja ruotsidemokraattien kojuilla. Kaksi nuorta miestä ottaa ruotsidemokraattien esitteet. He eivät kuitenkaan halua puhua HS:lle.

Keskusta on asettanut houkuttimeksi kaksi söpöä koiraa, ja kokoomus paukuttelee kävijöille popcornia mukeihin. Ei auta, hiljaista on porvariston teltoilla.

Nikita Blomquist, 20, Elin Dalman, 18, ja Simone Skoog, 20, äänestävät ensimmäistä kertaa. Kolmikko käy ensin ruotsidemokraattien kojulla ja jatkaa siitä demareiden luo.

”Emme ole seuranneet paljonkaan, tai oikeastaan yhtään, joten tulimme nyt ottamaan selvää”, Blomquist sanoo.

Sosiaalidemokraattisten puolueiden kriisiin Euroopassa voi karkeasti luetella kolme pääsyytä, sanoo Helsingin yliopiston yliopistotutkija Timo Miettinen.

Kolmanneksi kyse on sosiaalidemokraattisten puolueiden sisäisestä kriisistä. Joissain maissa demarit ovat osallistuneet itse julkishallinnon purkamiseen. Lisäksi äänestäjäkunta vanhentuu, robotit ja tekoäly uhkaavat verokirstua ja suuri visio on hukassa. ”Sosiaalidemokraatit ovat vielä kiinni vanhan työn maailmassa, mikä ei kosketa pätkätyöläisiä”, Miettinen sanoo.

Hanaveden yksityistäminen tuli kalliiksi englantilaisille – Britannia on varoittava esimerkki, sanoo professori

Helsingin Sanomat 4.9. 2018

Kilpailuoikeuteen erikoistunut Petri Kuoppamäki korostaa, että julkisten palvelujen yksityistämispäätökset pitää tehdä kuluttajan näkökulmasta eikä poliittisen ideologian pohjalta.

Vedenjakelun ongelmat Englannissa ovat klassinen tapaus markkinoiden epäonnistumisesta yksityistämisen yhteydessä, sanoo kilpailuoikeuteen erikoistunut yritysjuridiikan professori Petri Kuoppamäki Aalto-yliopistosta.

Kuoppamäki pitää vedenjakelua hyvänä esimerkkinä niin sanotusta luonnollisesta monopolista, jollaisia ei lähtökohtaisesti kannattaisi yksityistää.

Kun valmis vesijohtoverkko annetaan yhden yhtiön pyöritettäväksi, aitoa kilpailua tuskin syntyy ja hinnat nousevat helposti.

”Vedenjakelun voi nähdä välttämättömyyshyödykkeenä, joten voi kysyä, onko kyse hyödykkeen tuottamisesta mahdollisimman edullisin kustannuksin vai voiton maksimoinnista”, Kuoppamäki sanoo.

Britanniassa on yksityistetty myös muun muassa energianjakelu, posti, vankiloita sekä juna- ja bussiyhtiöt.

Lontoon metro toimi kuin sveitsiläinen kello, kunnes se aikanaan yksityistettiin ja laatu tippui rajusti. Luotettavuus heikkeni. Kukaan ei investoinut riittävästi metroverkostoon, kun se ei ollut enää yksissä käsissä, vaan se jäi hunningolle. Yhtiöt kilpailivat linjan ajamisella mutta eivät kunnossapidolla”, Kuoppamäki kertoo.

Missä viipyy pääministerin tv-puhe aiheesta ilmastokriisi?

Yle Uutiset 3.9. 2018

Onko vuonna 2018 vastuullista tehdä valtion budjettia, jonka absoluuttisena lähtökohtana ei ole ilmastonmuutoksen torjunta, kysyy Reetta Räty.

”Jag skolstrejkar för klimatet fram till valdagen.” Olen koululakossa ilmaston takia vaalipäivään asti.

Näin ilmoitti 15-vuotias ruotsalainen Greta Thunberg Twitterissä maanantaina 20.8., kun koulun olisi pitänyt alkaa. Hän aikoo istua Tukholmassa valtiopäivien päärakennuksen edessä vaaleihin asti, eli tämän viikon sunnuntaihin. Poliitikoille hänellä on yksi vaatimus:

”Asettakaa ympäristö talouden edelle ja ottakaa ilmastokysymys tosissaan.”

Olen katsellut Thunbergin some-kuvia ymmälläni. Siinä se ruotsalainen 15-vuotias koululainen sanoo ja tekee sen, mitä kaikkien pitäisi. Pyytää meitä ottamaan ilmastokysymykset tosissaan – ja kertaa samalla tärkeysjärjestyksen: ympäristö ennen taloutta alkaen NYT.

Itse haluaisin lisätä, että jos ympäristöä ei oteta tosissaan, pian ei ole nykyisenkaltaista taloutta, jota pitää ensisijaisena. Ja että paniikkinappulaa täytyisi pitää pohjassa myös luonnon monimuotoisuuden tuhoutumisen takia. Ja että turvallisuuspolitiikassa pitäisi painottaa ilmastokriisejä (siirryt toiseen palveluun). Ja että…

Mutta minä olenkin niitä, jotka puhuvat. Toiset tekevät, sellaiset kuin Greta.

Vaalit ovat lähellä Suomessakin. Kysymys äänestäjille ja päättäjille kuuluu: ilmastosta kyllä puhutaan, mutta ketkä ovat valmiita tekemään?

Turun Sinappi antoi opetuksen Unileverille

Helsingin Sanomat 3.9. 2018

Päivittäistavarajätin Euroopan-johtaja Hanneke Faber uskoo, että kaikki tuotteet voi tulevaisuudessa pakata muovin sijaan kartonkiin tai jättää kokonaan ilman pakkausta. Mutta milloin muutos tapahtuu?

”TULEVAISUUDESSA tulevat menestymään yhtiöt, jotka osaavat tuoda tuotteen lisäksi esiin sen tarkoituksen”, sanoo päivittäistavarajätti Unileverin tuore Euroopan-johtaja, hollantilainen Hanneke Faber.

Kyse ei ole nyt siitä, mikä tavaran käyttötarkoitus on, vaan siitä, mitä muuta kuin itse tuote ostajalle myydään.

”Sen lisäksi, että tuote tekee vaatteet puhtaiksi ja hampaat valkoisiksi, tarvitsee menestyvä brändi linkin yhteiskunnan ja ympäristön asioihin.”

UNILEVER on niitä yhtiöitä, joiden tuotevalikoiman parissa moni viettää tietämättäänkin pitkän osan päivästään.

Aamulla ennen liikkeellelähtöä Axea ja Dovea, lounaskeittoon mausteeksi Knorria, jälkiruoaksi hieman Ingmania tai Magnumia, pyykit pesuun Omolla ja aamuin illoin suuhun vielä Pepsodentia, näin esimerkiksi.

Euroopassa Unilever toimii 35 maassa, ja liikevaihto maanosassa on liki 13 miljardia euroa. Yhtiöllä on valikoimassaan noin 400 tuotemerkkiä, aloina niin hygieniatuotteet, kosmetiikka kuin elintarvikkeetkin.

Unilever onkin ennen kaikkea bränditalo, joka on viiden viime vuoden aikana ostanut Euroopassa viitisenkymmentä tuotemerkkiä.

Näin Jasper Pääkkönen sai huippuroolin Spike Leen uutuuselokuvassa

HS Kuukausiliite elokuu 2018

Jasper Pääkköstä jännitti, totta hitossa jännitti, vaikka hän olikin valmistautunut pettymykseen: onhan sekin kova juttu, että pääsee edes Spike Leen elokuvan koekuvaukseen.

Elokuvan pääkaupungissa kilpailu on kovaa, ja se kävi toden totta selväksi, kun Pääkkönen asteli sisään roolittajajehu Kim Colemanin toimistoon Länsi-Hollywoodissa Wilshire Bulevardilla.

Aulassa koekuvaushuoneen ulkopuolella vuoroaan odotti liuta samaa roolia havittelevia näyttelijöitä. Joka ikinen naama oli Pääkköselle tuttu elokuvista ja tv-sarjoista.

Pääkkönen jäysti hermostuneena Sisu-pastilleja ja mietti, miten tuntematon suomalainen näyttelijä muka voisi saada sen roolin.

Uskoa ei vahvistanut sekään, että hän törmäsi entiseen kollegaansa Viikingit-sarjasta, jossa Pääkkönen oli tehnyt kansainvälisen debyyttinsä. Kollega näytti häijyltä ja karismaattiselta, mutta ennen kaikkea hän oli puoli päätä pitempi roikale.

”Change of plans, bud”, Pääkkönen aloitti. Sitten hän piti tauon, pani pastillin ylähuuleensa ja jatkoi: ”I’m gonna need you to hop in the pickup.” (Muutos suunnitelmiin, kaveri. Haluun, että hyppäät kyytiin.)

Spike Lee pomppasi pystyyn ja keskeytti: ”Hey hey hey, what was that? Is that chewing tobacco?” (Mitä tuo oli? Onko se purutupakkaa?)

-

-

-

Lopuksi Spike Lee pyysi Pääkköseltä tämän puhelinnumeroa.

Pääkkönen poistui huoneesta pää pyörällä.

Australian katolinen kirkko linjasi: Pappien ei tarvitse ilmoittaa hyväksikäytöstä poliisille, jos kuulevat siitä rippituolissa

Yle Uutiset 31.8. 2018

Kirkko perusteli päätöstä sillä, että se haluaa pitää kiinni ripittäytymisen luottamuksellisuudesta. Samalla kirkon johto kuitenkin vannoi, ettei synkkää menneisyyttä toisteta.

Australian katolinen kirkko ei aio noudattaa pyyntöä, jonka mukaan pappien pitäisi ilmoittaa lasten hyväksikäytöstä eteenpäin poliisille, jos kuulevat niistä ripittäytymisen yhteydessä.

Kirkko perusteli päätöstä sillä, että se haluaa pitää kiinni ripittäytymisen luottamuksellisuudesta. Johdon tiedotteen mukaan lapset ovat enemmän turvassa, jos pappeja ei pakoteta ilmoittamaan ripittäytymisestä eteenpäin.

Antti Rinne alkaa näyttää jo pääministeriltä – sdp otti kaulan

Uusi Suomi 30.8. 2018

Sosialidemokraattinen puolue hypähti selkeän oloisella marginaalilla suurimmaksi puolueeksi elokuun Alma-kyselyssä.

Sdp:tä olisi valmis äänestämään seuraavissa eduskuntavaaleissa 21,9 prosenttia suomalaisista, kun kokoomuksen osuus on 19,8 prosenttia.

Pääministeripuolue keskusta laahaa 15 prosentin pinnassa. Tuolla lukemalla se kamppailee yhä vain kolmanneksi suurimman puolueen asemasta vihreiden kanssa, joskin yli kahden prosenttiyksikön kaulalla.

Tällainen on Sipilän hallituksen viimeinen budjetti: Alkoholi ja virvoitusjuomat kallistuvat – tutkimus, Itämeri ja maatalous ovat voittajia

Helsingin Sanomat 29.8. 2018

Pääministeri Juha Sipilä: Hallituksen asettamat kaikki talouspoliittiset tavoitteet täyttymässä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) esitteli tiistaina hallituksensa viimeisen budjetin hymyssä suin. Hän sanoi, että lähes kaikki hallituksen asettamat talouspoliittiset tavoitteet ovat täyttymässä.

Työllisyysaste nousee 72 prosenttiin, työllisten määrä on kasvanut yli 110  000:lla ja kokonaisveroaste ei nouse vaan on laskenut kahdella prosenttiyksiköllä. Julkisen talouden velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen taittui jo 2016.

”Minulla on teille yllättäväkin uutinen, tälle velaksi elämiselle tulee nyt piste”, Sipilä sanoi tiistaina tiedotustilaisuudessa Valtioneuvoston linnassa. Julkinen talous tasapainottuu vuonna 2021. Valtio ottaa ensi vuonna vielä noin 1,4 miljardia euroa velkaa, vaikka Suomi on noususuhdanteessa.

Hallitus heilutteli hämäysoperaatiossaan tyhjää lompakkoa

Demokraatti 29.8. 2018

Syksyn budjettiriihi oli koulutusleikkauksistaan tutuksi tulleen Juha Sipilän (kesk.) hallituksen hämäysoperaatio, jonka taso oli silkkaa säästöjen heikentämää koulunäytelmää.

Ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja Sipilä ja kokoomuksen silloinen puheenjohtaja Alexander Stubb lupasivat jo tutuksi tulleen kuvan kanssa, ettei koulutuksesta leikata. Tuota kuvaa voi tulevaisuudessa katsoa sanakirjasta p-kirjamen ja tarkemmin petoksen kohdalta.

Luvattuaan päinvastaista hallitus leikkasi todella isosti. Sen jälkeen opetuksen vastuulleen saanut ministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on päivystänyt kioskin nurkalla jakamassa karkkirahoja siinä toivossa, että makeiset vaalien alla maistuisivat.

Paavo Väyrynen perusti yhden hengen valtuustoryhmänsä, ja sen nimen merkitys herätti heti joukon kysymyksiä

Helsingin Sanomat 29.8. 2018

Muun muassa Paavo Arhinmäki (vas) halusi kuulla Väyryseltä täsmennyksen.

HELSINGIN syksyn ensimmäisessä valtuustokokouksessa Paavo Väyrynen ilmoitti perustaneensa uuden yhden hengen ryhmän, jonka nimeksi tuli Terve Helsinki.

Väyrynen perusteli tutusti yhden hengen ryhmänsä nimeä muun muassa jotakuinkin siten, että ihmisten keskittyminen pääkaupunkiseudulle ja etenkin Helsinkiin on epätervettä. Väyrynen luetteli lukuisan joukon keskittämisestä syntyviä ongelmia, kuten elinkustannusten kohoamisen, meluhaitat ja investointien kallistumisen.

”Terve Helsinki! Vai terve Helsinki. Viittaako se tervehdykseen vai terveyteen?” Arhinmäki kysyi.

Äärioikeisto lähti kosto­retkelle Saksassa ja näytti, että sen uhka on otettava todesta

Helsingin Sanomat 28.8. 2018

Chemnitzin tapahtumat viime päiviltä jäävät Saksan uuden jakautumisen historiaan. Kun ääri­oikeisto vyöryy kaduille ja jahtaa ulko­maalaisen näköisiä ihmisiä pahoin­pidelläkseen nämä, ei kyse enää ole kärjistyneestä keskusteluilmapiiristä vaan kriisistä.

Chemnitzissä poikkeuksellista on se, että äärioikeistoa tukevat mielenosoittajat olivat valmiita rikkomaan perusoikeuksia ja käyttämään väkivaltaa sattumanvaraisiin ihmisiin, jotka valikoituivat uhreiksi ulkonäkönsä vuoksi.

Kun kansalaiset lähtevät kostoretkille ja lynkkaamaan ulkomaalaisten näköisiä, oikeusvaltio on epäonnistunut ja vakavassa kriisissä. Kyse ei ole mielenosoituksesta tai sananvapaudesta, vaan vainosta ja rikollisesta toiminnasta.

Ay-liike virittää ”sotasyksyä” – Antti Rinteelle vaalivaltti

Uusi Suomi 27.8. 2018

Elinkeinoelämän keskusliiton entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen varoittaa maan hallitusta ay-liikkeen käynnistämästä vastaiskusta

Keskusjärjestö SAK:n vaikutusvaltaisin ammattiliitto Teollisuusliitto ilmoitti viime viikolla aloittavansa mittavat järjestölliset toimet maan hallitusta vastaan.

Järjestötoimilla painostetaan hallitusta luopumaan yksilöllisten irtisanomisten helpottamisesta alle 20 hengen yrityksissä.

Myös Laatunen puhuu ay-liikkeen virittelemästä ”sotasyksystä” ja varoittaa hallitusta sen seurauksista.

Pohjavettä riittänee naapureillekin – On selvää, ettei sitä voi pumpata niin paljoa, että Köyliönjärvi ja Kokemäen Pitkäjärvi kuivuvat

Satakunnan Kansa 27.8. 2018

Kokemäen, Harjavallan ja Köyliön pohjavesivarantoja tutkittiin muutama vuosi sitten. Ely-keskus teetti yhdessä kuntien ja maakuntaliittojen kanssa suunnitelman, kuinka mainitun alueen erinomaisia pohjavesivaroja voitaisiin käyttää laajemmin eteläisessä Satakunnassa ja esimerkiksi Laitilassa.

A post shared by @coyotefilmfi on

Kokemäen (Relaxing video) Pitkäjärvi. On selvää, ettei pohjavettä voi ottaa niin paljon, että järvet kuivuvat.

Syksyllä 2015 Köyliön Ristolassa tehtiin koepumppauksia, joilla haluttiin selvittää mahdollisen vedenottamon vaikutuksia pohjaveteen.

Rohkaisevien tulosten jälkeen päätettiin perustaa tukkuvesiyhtiö, joka toimittaisi vettä Euraan, Laitilaan ja Raumalle. Lisäksi yhtiö toimittaisi poikkeusoloissa vettä myös Kokemäelle ja Uuteenkaupunkiin. Hankkeen toteuttajaksi päätyi Kokemäen Vesihuolto Oy, koska sillä on samalla pohjavesialueella jo kolme vedenottamoa.

Tukkuvesiyhtiön tarkoitus ei ole epäilyttävä, eikä hämärä. Sen avulla varmistettaisiin, että puhdasta vettä riittäisi sellaisillakin alueilla, joissa vesivarat ovat huonot.

Nyt kun vedenottohakemus on lausuntovaiheessa, on ainakin Köyliöjärven ja Kokemäen Pitkäjärven rannoilla huolestuttu vedenoton vaikutuksista mainittujen järvien vedenpintaan. Näyttää siltä, että hakemus poikii lukuisia muistutuksia. Aikaa niiden jättämiselle on vielä kolme viikkoa.

Maailman parhaaksi kehuttu suomalainen pohjavesi on arvokas asia. Se on yksi rikkautemme, jonka arvo vain kasvaa ilmastonmuutoksen edetessä. Pohjavesi on myös yhteistä omaisuutta, josta tarvitsevien pitäisi päästä nauttimaan. Vedenottolupia myöntävän viranomaisen velvollisuus on tutkia tarkkaan, voidaanko lupa myöntää. Toki sen on myös otettava huomioon asiasta tehtävät muistutukset.

Ay-liikkeestä varoitus Juha Sipilälle: 5.10. alkaa rytistä – tulossa ”jotain paljon rajumpaa”

Uusi Suomi 24.8. 2018

Ay-liike aikoo nyt jakaa kurjuutta myös Juha Sipilän hallitukselle, ilmoittaa pääluottamusmies ja Teollisuusliiton valtuuston jäsen Petri Partanen (sd).

Hänen mukaansa Teollisuusliiton ilmoittamat järjestölliset hallituksen politiikan vastaiset toimet tulevat olemaan voimakkaampia kuin helmikuinen yhden vuorokauden poliittinen lakko.

Teollisuusliiton ilmoitus on keskusjärjestö SAK:n hallituksen päätöksen mukainen ja saanee jatkoa muilta liitoilta. Kaikkien SAK:n jäsenliittojen hallitukset kokoontuvat 5–6. lokakuuta, Partanen kertoo.

”Todennäköisesti emme tule näkemään tällä kertaa mitään yhden vuorokauden poliittista lakkoa, vaan jotain paljon rajumpaa. Nyt kun AY-liike on kerran pakotettu käynnistämään koneensa, on sitä myös sitten vaikea pysäyttää. Takaisinantamisen henki kentällä on kova, sillä takaisin haluttaisi[in] antaa heti kerralla koko KIKY:n ja syrjivän aktiivimallin mitalla”, Partanen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Keskustelu armeijan kasvisruuasta oli jo pahasti kierroksilla – Puolustusministeri Niinistön lausunto aiheuttaa vain lisää haittaa

Helsingin Sanomat 24.8. 2018

Käytännössä yhdenkään suomalaisen ravinto ei koostu yksinomaan lihasta – tuskin edes Niinistön, kirjoittaa HS:n talouden ja politiikan toimituksen esimies Kalle Silfverberg.

Maailma järisi tiistaina, kun Yle kertoi, että Puolustusvoimat ei tarjoa varusmiehille lihaa tai kalaa kahdella aterialla viikossa.

Harkinnassa oli ollut kokonainen kasvisruokapäivä, mutta ruokahuollosta vastaava Leijona Catering päätti tarjota kahtena päivänä joko lounaan tai päivällisen lihattomana syksystä lähtien. Tilalle tulee muun muassa soijaa ja quornia.

Tästä alkoi toinen toistaan kiihkeämpien kommenttien virta sosiaalisessa mediassa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) sotkeutui soppaan perjantain Aamulehdessä. Niinistö kertoi pyytävänsä selvitystä kasvisaterioista, kun hänen kertomansa mukaan niistä ei ole ministerille kerrottu.

”Vanhan viisauden mukaan armeija marssii vatsallaan. Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla”, ministeri lausui ravinnosta.

Ministeri viittasi kyselyyn, jonka mukaan vain joka 200. varusmies on kasvissyöjä.

Ravitsemustieteiden professori: "Puolustusministeri ei taida kovin paljon tietää ruokavalioista"

Yle Uutiset 24.8. 2018

Puolustusministeri Niinistön ulostulon syy on tietämättömyys, ennakkoluulo ja poliittinen agenda, sanoo Mikael Fogelholm.

Ihan pelkkää potaskaa ja höpöä, sanoo Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.

Ihan varmasti armeija marssii vaikka pelkällä maitovalmisteita sisältävällä kasvisruoalla. Puolustusministeri ei taida kovin paljon tietää ruokavalioista.

Fogelholmin mukaan asiassa ei ole selvitettävää. Varusmiesten fyysistä suorituskykyä kasvisruoka tukee ihan yhtä hyvin kuin sekaruokakin. Terveyden kannalta muutos olisi hyvä.

Kasvisruokavaliolla voi elää ja urheilla. Monet maailman parhaat kestävyysurheilijat ovat vegetaristeja, Fogelholm sanoo.

On olemassa jopa kehonrakentajia, jotka ovat täysin vegaaneja.

Suomalaisia kasvissyöjäurheilijoita (siirryt toiseen palveluun)ovat Helsingin Sanomien mukaan esimerkiksi suunnistaja Merja Rantanen ja jääkiekkoilija Hannu Toivonen. Täysin vegaani urheilija (siirryt toiseen palveluun) on vielä harvinaisuus, mutta sellaisia ovat esimerkiksi F1-kuljettaja Lewis Hamilton ja tennistähti Venus Williams.

Mikael Fogelhom arvioi, että puolustusministerin kannanottoon on kolme syytä. – Ensinnäkin tietämättömyys, toiseksi ennakkoluulot ja kolmanneksi se, että sinisten ja perussuomalaisten kuuluu vastustaa kaikkea, joka vähänkin viittaa vihreään liikkeeseen – ja heidän mielestään kasvissyönti on yksi sellainen asia.

”Oliko Suomessa jotenkin nälänhätää ennen EU-jäsenyyttä?" – Jussi Halla-aho ei kuitenkaan aja Suomen eroa EU:sta

Maaseudun Tulevaisuus 24.8. 2018

"En pidä sitä realistisena tavoitteena." Realistista on sen sijaan rajoittaa maahanmuuttoa, sillä se vie rahaa muualta. Myös hallitukseen meno on hänestä mahdollista ja myös tärkeää.

”Onks ne hyviä? En ole itse maistanut”, Jussi Halla-aho kysyy toimittajalta puoluetoimistonsa karamelleista. Noh, ainakin kovia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja lähtee vaihtamaan hupparia pukuun. Sitä ennen hän istuttaa MT:n toimittajan ja kuvaajan huoneeseen, jonka seinää peittää tusseilla piirretty strategiakartta. Siinä on koko Suomi: korporaatiot, puolueet, virkanimitykset, media ja EU. Puolue tunnetaan vahvasti EU-kriittisenä.

Puheenjohtaja palaa sukkasillaan ja päästään vauhtiin.

”Oliko Suomessa jotenkin nälänhätää ennen EU-jäsenyyttä? Valtakunnan vauraus on kiinni hyvästä hallinnosta ja tuottavasta työstä eikä jostakin EU-jäsenyydestä”, Halla-aho sanoo viitaten Sveitsiin.

Britanniassa EU-ero näyttää käyvän kalliiksi kaikille, esimerkiksi ruuan hinnan noussee rajusti. Jos Suomikin eroaisi, eikö lasku lankeaisi juuri perussuomalaisten peruskannattajille?

PS-nuorten kannanotto armeijan kasviskohuun: Soijan syöttäminen nuorille miehille on vastuutonta – Erikoistutkija: ”Huh huh!”

Iltasanomat 23.8. 2018

THL:n erikoistutkija Heli Kuusipalo sanoo, ettei soijan kasviestrogeeni vaikuta estrogeenihormoniin.

PERUSSUOMALAISET nuoret julkaisivat torstaina tiedotteen, jonka mukaan ”varusmiehiä ei tule altistaa punavihreälle ideologialle. Tiedotteessa he kritisoivat puolustusvoimien hanketta tarjota jatkossa kaksi kasvisruokaa viikossa osana armeijan pakollista ruokailua.

Noiden aterioiden aikana tarjolla ei olisi lainkaan liharuokaa.

Soijan syöttäminen nuorille miehille on vastuutonta. Soijan tiedetään lisäävän kehon estrogeenipitoisuuksia ja vaikuttavan jopa hedelmällisyyteen! Eikö kasvisruoaksi riittäisi perinteisemmin vaikka herne- tai pinaattikeitto? kysyy PS-nuorten hallituksen jäsen Antti Eskelinen.

[PS-nuorten kannanotto on keski-ajalta. Kysymys kuuluukin missä he ovat olleet kun koulussa puhuttiin ravintoasioista, vastaus on harjoittelemassa Natsi tervehdyksiä.]

Arkisto © dpk.fi

 

P I E N E T U U T I S E T
 1. 60 000 euron Opel Insigniassa on herraskaiset oltavat
 2. Venäjällä riehuva hiv-epidemia läikkyy myös rajan yli Suomeen
 3. Riku Siivosen kolumni:
 4. Jani Toivola avautuu kohusta Facebookissa: ”Toivon että luottamus säilyy”
 5. Näissä paikoissa myytiin seksiä 1800-luvun Helsingissä – prostituoidun tunnisti yhdestä vaatekappaleesta
 6. Tämä määrä proteiinia on tarpeeksi, liika voi olla vaaraksi ja kasviproteiinilla pärjää, kunhan tietää mitä tekee – Nämä kahdeksan faktaa sinun täytyy tietää proteiineista
 7. ”Nuoret olivat ainoita, jotka tulivat apuun. Kaikki muut ajoivat vain ohi”, Machuca sanoo.
 8. Suomessa tarvitaan synnytystalkoita
 9. Äiti keksi pienelle pojalleen vakavia oireita
 10. Iltasanomien toimittaja Timo Haapalan kimppuun hyökättiin
 11. Uutisvuoto palaa ruutuihin – MTV3 hankki aiemmin Ylellä nähdyn paneelishow’n
 12. Pornotähti Daniels lupaa ”räjäyttää tajunnan kertomalla kaiken” kirjassaan suhteestaan ja oikeusjupakastaan Trumpin kanssa
 13. Ihmisroskista puhunut keskustapoliitikko joutui jättämään työpaikkansa välittömästi!
 14. Serena Williamsin raivon kohteeksi joutunut tuomari: ”À la carte -tuomarointia ei ole”
 15. MOT tutki koulussa tapahtuvaa häirintää
 16. "Tämä on iso savotta yhdelle sukupolvelle" – #Metoossa on nyt miesten vuoro, sanovat Docventuresin Riku ja Tunna
 17. Perusautomerkit ovat nykyisin luksus­autoja – Tästä syystä ne maksavat kymmeniä tuhansia euroja vähemmän kuin Mersut tai Audit
 18. ”Olen osa vastarinta­liikettä Trumpin hallinnossa”
 19. Onko koneellasi joku näistä ohjelmista? Mikko Hyppönen antaa varoituksen Ylellä
 20. Hanaviineistä tutut pakkaukset ovat lisänneet omenoiden mehustuksen suosiota
 21. Kymmenet autoilijat kaahasivat moottoritietä väärään suuntaan – palohälytys johti kaaokseen ja törkytemppuihin
 22. Eduskunnan väärinymmärtämättömyys kesti puoli tuntia
 23. Tiesitkö, että kivipinon kokoaminen kansallispuiston tunturiin rikkoo lakia?
 24. Syksyn upein lintunäytelmä alkoi – "Tällaista ei voi kokea missään muualla"
 25. Turhinta on ulkomainen pullovesi
 26. Eduskunnan puhemies huolissaan kristittyjen asemasta Suomessa
 27. Kansanedustaja: Peruskoulua uhkaa eriarvoistuminen – ”Kyseessä on iso kansallinen kysymys”
 28. Riina Sorjonen yritti vuosia laihduttaa terveellisinä pitäminään ruuilla, kunnes ymmärsi, että vika oli juuri niissä
 29. Attendo haluaa uuden 50-paikkaisen seniorikodin Ulvilaan
 30. Toope-hevonen lentää painepuvussa Amerikkaan
 31. Sinäkin olet trolli
 32. Linda Liukas opettaa uutuuskirjassa, miten tietokone toimii - esikoisteoksesta tuli supersuosittu Japanissa
 33. Mies ja unelma: Martin Luther King
 34. George R. R. Martin kertoi, että ainakin kolme uutta Game of Thrones -maailman historiaan sijoittuvaa televisiosarjaa on parhaillaan kehitteillä.
 35. Median suosikki ei ole sama kuin kansan: 165 kuvaa 75-vuotiaasta Kekkosesta, 70-vuotiaasta Niinistöstä ei yhtäkään
 36. Kansainvälistä menestystä saanut näyttelijä Eero Milonoff ei ole sosiaalisessa mediassa, koska se ajoi hänet kauas omasta itsestään
 37. Kannabis vanhentaa aivoja enemmän kuin alkoholi – paljon polttelevien aivot hidastuvat
 38. Volvon hinta karkasi monen ulottumattomiin
 39. Sähköautojen tehon ylärajaa ei ole edes hipaistu
 40. Moni tuo puhelimen huoltoon, vaikka sen saisi kuntoon ilmaiseksi kotikonstein
 41. Senaattori John McCain on kuollut 81-vuotiaana
 42. Jälleen uusi kansalaisaloite eduskunnan käsittelyyn – 50 000:n raja ylittyi viimeisenä päivänä
 43. Blockfest jätti jälkeensä siivottoman näyn Tampereella
 44. Suomi haluaa akkualan suurvallaksi
 45. Kirjapaljastukset kertovat, että Niinistöllä on poikkeuksellisen paljon vaikutusvaltaa – Mutta mistä se johtuu?
 46. Suomi on maailman turvallisin maa, jossa elävät Euroopan toiseksi vaarallisimmat perheet
 47. Timo Soinista tuli rasite Suomelle
 48. Genovan moottoritiesilta romahti
 49. Uusi lääke näyttäisi tepsivän ylipainoon – ”Mullistus”, uskoo valmistetta tutkinut suomalaisprofessori
 50. Autot roihusivat Göteborgin lähiöissä
 51. Timo Soinin asemaan halutaan puuttua eduskunnassa: ”Ulkoministerin luottamus mitattava”
 52. Vaalikiimaa
 53. Näistä 10 asiasta Berliinin EM-kisat jäävät mieleen
 54. Suomen historian suurin poliisirikosoikeudenkäynti alkaa tiistaina Helsingissä - tässä taustoja tapauksen seuraamiseen
 55. Mies sai sakot haukuttuaan lauluissaan maahanmuuttajia ja pakolaisia