6
11
10
9
8
7
5
4
3
2
1

webistä tältä sivustolta

Disney+ -suoratoistopalvelun vuositilaus on saatavilla nyt DisneyPlus.comissa .Lue lisää.

 1. Tämä on kuvakertomus Amerikan sydänmailta, osavaltioista, joissa voidaan ratkaista marraskuun presidentinvaalit

  Helsingin Sanomat 25. Syyskuu 2020

  Jatkaako Donald Trump presidenttinä vai ei? Kirjeenvaihtaja Anna-Sofia Berner ja valokuvaaja Uwa Iduozee matkustivat 20 päivässä 4900 kilometriä Washingtonista Wisconsiniin ja takaisin.

  Matkan aikana kävi selväksi, että Yhdysvallat valmistautuu vaaleihin pelon ja salaliittoteorioiden keskellä. Moni amerikkalainen kohtaa vain kaltaisiaan ja kuvittelee muista pahinta.

  Raportoimme pandemian keskellä. Käytämme maskeja, vältämme sisätiloja, pidämme turvavälit. Mutta kun ajamme itärannikolta sisämaahan päin, koronavirus hiipuu nopeasti taustalle. Varovaisimmat pysyttelevät yhä kotona, joten heitä emme juuri kohtaa. Sen sijaan tapaamme kaltaisiamme ihmisiä, joiden työ pakottaa heidät ihmisten ilmoille riskeistä huolimatta.

 2. David Attenborough, 94, rikkoi Instagramin ennätyksen: hän on nopeimmin koskaan miljoona seuraajaa kerännyt käyttäjä

  Helsingin Sanomat 25. Syyskuu 2020

  LUONTODOKUMENTARISTI David Attenborough, 94, liittyi torstaina Facebookin Instagram-palveluun ja keräsi miljoona seuraajaa nopeammin kuin kukaan muu ennen häntä.

  Guinnessin ennätysten mukaan Attenborough keräsi miljoona seuraajaa neljässä tunnissa ja 44 minuutissa. Aiemmin ennätystä piti hallussaan näyttelijä Jennifer Aniston, joka liittyi palveluun vuoden 2019 lokakuussa ja keräsi miljoona seuraajaa viidessä tunnissa ja 16 minuutissa. Lauantaiaamupäivänä Suomen aikaa Attenborough’lla oli jo 3,7 miljoonaa seuraajaa ja julkaisuja kaksi.

 3. Koulun pihalla lapsen pitää olla turvassa

  Helsingin Sanomat 24. Syyskuu 2020

  VANTAALAISKOULUSSA viime viikolla tapahtunut väki­vallan­teko on nostanut keskustelun nuorten ja lasten väki­vallasta. Erityistä huolta on aiheuttanut se, että teko tapahtui koulun pihalla väli­tunnin aikana.

  Koulun voi joskus olla vaikeaa puuttua kiusaamiseen, mutta poikajoukko potkimassa maassa makaavaa lasta ei saisi jäädä koulun henkilökunnalta huomaamatta. Tapaus herättää koululaisten vanhemmissa ymmärrettävää huolta: onko oma lapsi koulussa turvassa?

 4. Yllätyslupaus: Kiina aikoo hiilineutraaliksi vuoteen 2060 mennessä – ”Vuoden tärkein uutinen”

  Talouselämä 23. Syyskuu 2020

  Maailman suurin kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttaja Kiina asetti ensimmäistä kertaa hiilineutraaliustavoitteen. ”Tämä on iso käänne siinä, voiko ihmiskunta saada rajoitettua ilmastonmuutoksen kestävälle tasolle”, arvioi Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

  Kiinan presidentti Xi Jinping kertoi maan uudesta tavoitteesta yllättäen YK:n yleiskokouksessa maanantaina. "Ihmiskunnalla ei ole enää varaa olla huomioimatta luonnon varoituksia ja jatkaa luonnonvarojen käyttöä suojelematta ympäristöä”, Xi sanoi videoidussa puheenvuorossaan.

 5. Jethro Rostedt kritisoi rajusti koronarajoitteita – ennustaa työttömyyttä ja konkursseja

  Iltalehti 23. Syyskuu 2020

  Jethro Rostedt muistuttaa, etteivät sairaalat ole täynnä koronapotilaita - eivätkä tule olemaan.

  Kiinteistönvälittäjänä tutuksi tullut liikemies Jethro Rostedt on avautunut koronarajoitteista. Hän kirjoittaa aiheesta Facebookissa.

  Kirjoitus on lyhyessä ajassa kerännyt yli 500 kommenttia, se on saanut lähes 6 000 tykkäystä ja kirjoitusta on myös jaettu ahkerasti.

  Ei. Ei, meidän sairaalat eivät ole täynnä korona-potilaita. Eivätkä ole edes olleet. Eivätkä tule olemaankaan, Rostedt kirjoittaa Facebookissa.
  – Ei, ei ole mitään massa-kuolemia. Eikä tule olemaankaan.

  Kommentti: Jethro Rosted, on vielä liian aikaista sanoa kuinka vakavaksi epidemia voi muodostua jos holtittomasti keräät väkeä vitsi-iltoihisi maskeista ja turpaväleistä välittämättä. Olethan kuullut kuinka voi käydä kun viranomaisia arvostelee?

 6. Kiinan presidenttiä koronatoimista parjannut ja pelleksi haukkunut ”Kanuuna-Ren” vankilaan 18 vuodeksi

  Helsingin Sanomat 22. Syyskuu 2020

  PEKINGISSÄ toimiva oikeusistuin on tuominnut Kiinan johtoa voimakkaasti arvostelleen Ren Zhiqiangin 18 vuodeksi vankilaan ”korruptiosta”, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja The New York Times -lehti. Suorasuinen Ren tunnetaan lempinimellä ”Iso kanuuna”. Hän on maata hallitsevan kommunistipuolueen entinen jäsen. Ren katosi viime maaliskuun puolivälissä arvosteltuaan presidentti Xi Jinpingiä koronaepidemian huonosta hoidosta.

 7. ”Emme tarvitse teitä ulkomaalaisia” – Tutkijoiden mukaan Kiinan johtoa ohjaa nyt uusi asenne, jolle ei näy loppua

  Helsingin Sanomat 21. Syyskuu 2020

  HONGKONGIN lakien kiristäminen. Xinjiangin uiguurien pakkosteriloinnit. Länsimaalaisten pidätykset ja häädöt Kiinasta.

  Kiina on esitellyt kesän ja syksyn mittaan entistä terävämpiä kynsiään. Kiinan johdon ote on kiristynyt jo vuosia, mutta vauhti tuntuu vain kiihtyvän.

  Mihin Kiina on oikein matkalla?

  Vielä runsas vuosikymmen sitten länsimaissa oltiin innoissaan avautuvasta Kiinasta. Sekä talous että kansalaiset saivat toimia vapaammin kuin ennen. Sitten tilanne muuttui. Kiina alkoi päämäärätietoisesti rajoittaa kansalaistensa oikeuksia.

 8. Varoitus helpon rahan vaaroista - Meneekö EU-rahaston 750 miljardia harakoille? ”Epäluuloja on jo valmiiksi”

  Uusi Suomi 20. Syyskuu 2020

  Palkansaajien tutkimuslaitoksen Pylkkänen peräänkuuluttaa Euroopan laajuista yhteistyötä talouden kurssin kääntämisessä. ”Meillä on historiaa siitä, että meillä on epäluuloa jo valmiiksi. Finanssipolitiikkaa pitää harjoittaa yhteisesti ja sitä, mihin me lähdemme investoimaan. Jos Eurooppa ei sitä nyt tee, se häviää kilpailussa kahdelle suurelle, Yhdysvalloille ja Kiinalle”, Pylkkänen sanoo.

  ”Digitalisaatio, osaaminen ja ilmasto ovat kaikki tärkeitä kohteita ja ne voivat olla Euroopalle voitto vain ja ainoastaan siinä tapauksessa, että ne tehdään yhdessä.”

 9. He myivät lapseni

  Helsingin Sanomat 19. Syyskuu 2020

  "Multa on toivottu juttua tästä aiheesta siitä asti, kun aloitin Kiinan-kirjeenvaihtajana vajaat neljä vuotta sitten. Silti ajattelin, etten kirjoita tätä juttua ehkä ikinä.

  Aina kun sivusin aihetta somessa tai toisissa jutuissa, joku lähetti viestin. Voisitko kertoa lisää? Viestejä on tullut kymmeniä, ehkä sata.

  Kiinan lapsikauppa ja siihen kytkeytyvä adoptio on niin iso ja monisyinen asia, että ei siitä pysty mitään aukotonta totuutta kirjoittamaan yhdessä lehtijutussa.

  Päätin silti yrittää. Tässä jutussa puhuu kaksi äitiä lapsikaupan molemmilta puolilta."

  Kiinalainen Tang Jingjing palasi kotiin ja sai kuulla, että hänen lapsensa on myyty. Suomalainen Eija on miettinyt vuosien ajan, onko hänen adoptiotyttärensä ostettu.

  Lapsikauppa ja laiton adoptio rehottavat Kiinassa entistä laajempana.

  Lapsikaupan ja adoptioiden suhde on vaikea asia sekä tutkijoille että toimittajille. Asianosaisista moni ei halua puhua. Moni ei myöskään pidä siitä, että muutkaan puhuvat. Varmoja vastauksia ei ole saatavilla. Kiinan prosessit eivät ole läpinäkyviä, eikä tietoja haluta antaa.

 10. Valkoposkihanhien syöminen olisi voitu sallia, sillä lintudirektiivi ei sitä MMM:n virkamiehen mukaan estä – "Hävittämisvaatimus on kansallinen ratkaisu"

  Maaseudun Tulevaisuus 18. Syyskuu 2020

  Yhdessä poikkeuslupahakemuksessa Varsinais-Suomen ely-keskukselta haettiin lupaa sekä hanhien ampumiseen että syömiseen, mutta lupa syömiseen evättiin.

  Euroopan unionin direktiivissä luonnonvaraisten lintujen suojelusta (eli lintudirektiivin liitteessä kaksi) on lueteltu lajit, joita saa metsästää. Valkoposkihanhi ei kuulu tämän liitteen lajeihin, mutta se ei kuitenkaan estä sen hyödyntämistä ravintona.

 11. Koko oppositio jättää välikysymyksen hallituksen työllisyys- ja talouspolitiikasta: ”Budjettiriihi oli mahalasku”

  Helsingin Sanomat 18. Syyskuu 2020

  OPPOSITIO jättää välikysymyksen hallitusohjelman talous- ja työllisyystavoitteiden hylkäämisestä. Välikysymyksessä ovat mukana kokoomuksen, perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja nyt-liikkeen eduskuntaryhmät eli koko oppositio.

  Oppositiopuolueiden mukaan budjettiriihi oli epäonnistuminen, hallitusohjelmalta on pudonnut pohja ja hallituksen työllisyystoimet ovat riittämättömiä. ”Olemme pakotettuja käyttämään opposition raskainta välinettä, koska työllisyys- ja talouspolitiikka on mennyt täysin vastuuttomaksi.

  Ei suomalaisten asioita näin voi hoitaa”, sanoi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo opposition tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

  VÄLIKYSYMYS on opposition keino mitata hallituksen tai ministerin eduskunnassa nauttimaa luottamusta. Välikysymyskeskustelun jälkeen eduskunta äänestää hallituksen tai ministerin luottamuksesta.

  Hallitus julkisti ensi vuoden 10,8 miljardia euroa alijäämäisen talousarvionsa keskiviikkona. Hallitus tavoittelee päätöksillä 31 000–36 000 lisätyöllistä viimeistään vuosikymmenen loppuun mennessä. Hallitus laskee mukaan jo aikaisemmin tekemänsä työllisyyttä kasvattavat toimet.

 12. Aila-myrsky riepoo maan lounaiskolkkaa – katso Ylen raportti Turusta ja Porista

  Yle Uutiset 17. Syyskuu 2020

  Yle seurasi Aila-myrskyn etenemistä torstaina iltapäivällä erikoislähetyksessä Lounais-Suomesta. Voit katsoa tallenteen ohesta.

  Aurajoen rannasta, Turun linnan pihalta raportoi toimittaja Saana Sjöblom-Hasselblatt. Lähetyksessä käytiin myös Porissa, jossa puuskat olivat voimakkaimmillaan viime yönä. Porissa toimittajana oli Kasper Heimolehto.

  Ilmatieteen laitos on kehottanut pysyttelemään sisätiloissa Aila-myrskyn aikana. Iltapäivällä kolmelta erittäin vaarallisen sään varoitus oli voimassa Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla.

  Ensimmäinen vuosi Euroopan johtajana

  Helsingin Sanomat16. Syyskuu 2020

  AIVAN Brysselin keskustassa, EU-kortteleiden sydämessä sijaitsee tarkoin varjeltu salaisuus. Euroopan komission tuhannet virkamiehet uurastavat tähden muotoisessa, korkeassa rakennuksessa, mutta tiettävästi vain yksi viettää siellä myös yönsä. Komission saksalainen puheenjohtaja Ursula von der Leyen on asunut toimistonsa vieressä, Berlaymontin 13. kerroksessa, nyt vuoden päivät.

  Kun von der Leyen, 61, kertoi vuosi sitten muuttavansa työpaikalleen kustannus- ja käytännön syistä, asiasta nousi kohu. Miksi ihmeessä Euroopan merkittävin johtaja haluaa asua karussa kopperossa muutaman minuutin kävelymatkan päässä työpöydästään? Entä onko johtaja aina hengittämässä alaistensa niskaan?

  Von der Leyenin yksiön ovi ei ole auennut uteliaille, ja vain harva von der Leyenin työtovereista on saanut kutsun kynnyksen yli. Julkisuudesta tiedämme vain, että 16 neliön huoneen ja suihkun remontointi maksoi ranskalaislehti La Libérationin mukaan 72 000 euroa. Vapaa-ajasta kerrotaan, että puheenjohtaja käy läheisen hotellin kuntosalilla.

 13. Turve ja energia­vero­uudistus budjetti­riihen suurimmat kiistat, kompromissi­ehdotus ei kelpaa vihreille

  Helsingin Sanomat 15. Syyskuu 2020

  BUDJETTIRIIHEN hankalimmat kysymykset liittyvät tässä vaiheessa energiaverouudistukseen ja ennen kaikkea turpeeseen.

  Hallitus neuvottelee budjetista nyt toista päivää, ja pääministeri Sanna Marin (sd) arveli aamulla, että neuvottelut voivat venyä keskiviikolle.

  Helsingin Sanomien tietojen mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajien pöydällä on ollut tiettävästi vielä tiistaiaamuna kompromissiehdotus, joka kävisi aika lailla muille puolueille paitsi vihreille.

  Esillä olevaa kompromissia kutsutaan lattiahintamekanismiksi.

 14. Nyt tuli lista vaatimuksia Sanna Marinin hallituksen budjettiriihelle: Tuloverot alas, näille työmarkkinoiden jäykistäjille kyytiä

  Uusi Suomi 14. Syyskuu 2020

  Keskuskauppakamari korostaa, että työllisyyteen liittyvät rakenteelliset uudistukset ovat välttämättömiä.

  Keskuskauppakamari toivoo pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen budjettiriiheltä päätöksiä, joilla vahvistetaan työllisyyttä, kurotaan kiinni julkisen talouden kestävyysvajetta sekä parannetaan vientiyritysten kilpailukykyä.

  Keskuskauppakamari korostaa, että työllisyyteen liittyvät rakenteelliset uudistukset ovat välttämättömiä, jotta koronakriisiä ei seuraa talouden kitulias vuosikymmen.

  ”Työllisyyttä on parannettava muun muassa paikallisen sopimisen määräaikaisella kokeilulla, lisäämällä osaamisperusteista maahanmuuttoa merkittävästi sekä korjaamalla työnteon kannusteita. Verotusta on kevennettävä, ei kiristettävä”, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kertoi tiedotteessa.

 15. Tiktok vaihtoi toimitus­johtajaa keskellä Yhdysvaltojen ja Kiinan kiistaa – Nyt sosiaalisen median palvelua luotsaa johtaja, joka on aiemmin rakentanut Youtubesta menestys­tarinaa

  Helsingin Sanomat 14. Syyskuu 2020

  Virkaatekevä toimitusjohtaja Vanessa Pappas on Youtube-veteraani, joka tuli Tiktokiin kaksi vuotta sitten. Hänen tehtävänään on auttaa yritystä selviämään geopolitiikan ristitulessa.

  KUN Tiktokin kohtaloa puidaan Yhdysvaltain ja Kiinan korkeimmilla hallitustasoilla ja teknologiajättien kokoushuoneissa, yhtiön uudella johtajalla on edessään yksi kovimmista tehtävistä amerikkalaisessa liike-elämässä. Hänen on pidettävä pyörät pyörimässä geopoliittisesta draamasta huolimatta.

  Vanessa Pappas nimitettiin Tiktokin johtoon viime kuussa sen jälkeen, kun vasta hiljattain nimitetty toimitusjohtaja oli yllättäen eronnut. Pappasista voi tulla yksi maailman vaikutusvaltaisimmista teknologiayhtiöiden johtajista – tai hän voi jäädä sivuhuomautukseksi pitkään jatkuneessa tarinassa, mikäli tapahtumien kulku kääntyy yhtiötä vastaan.

 16. Keltaiset viivat poistuvat kohta Suomen maanteiltä – syynä insinöörien näkemykset väristä, robottiautot ja laki

  Yle Uutiset 13. Syyskuu 2020

  Moni autoilija huomasi tänä kesänä, että maanteillä on yhä useammin valkoisia sulkuviivoja. Tähän asti ohittamisen kieltävät sulkuviivat on Suomessa maalattu keltaisella.

  Kesäkuussa voimaan tulleen uuden tieliikennelain jälkeen nykyiset keltaiset sulkuviivat, varoitusviivat ja sulkualueet muutetaan valkoisiksi kolmen vuoden kuluessa. 

  Liikenneneuvos Kimmo Kiiski liikenne- ja viestintäministeriöstä sanoo, että Suomi on viimeinen Euroopan unionin maa, joka tekee muutoksen. 

  – Löysin Helsingin Sanomista kollegan kanssa jutun 50 vuoden takaa. Ruotsi oli tuolloin siirtynyt valkoiseen viivaan. Ruotsalaiset suostuttelivat myös suomalaisia siirtymään valkoiseen väriin. Suomalainen virkamies totesi, että asia pitää harkita, jotta tällainen merkittävä muutos voidaan tehdä. Nyt on ollut aikaa harkita se 50 vuotta, ja päätös on syntynyt, Kiiski naurahtaa.

 17. Australia heräsi Kiinan ”hiljaiseen maahan­tunkeutumiseen” liian myöhään – Nyt tutkija varoittaa Suomea: ”Euroopassa harva ymmärtää tätä”

  Helsingin Sanomat 12. Syyskuu 2020

  Australia kuvitteli Kiinasta pelkkää hyvää, ja Kiina käytti tilanteen hyväkseen. Australialaisprofessori kehottaa Suomea tarkkailemaan, miten Kiina voi yrittää hyödyntää eliittiä omaksi edukseen.

  KOTIETSINTÖJÄ, karkotuksia, sieppauksia.

  Australian ja Kiinan suhteet ovat vapaassa pudotuksessa. Kiina on siepannut australialaistoimittajia ja Australia karkottanut kiinalaisia.

  Australia on jopa antanut matkustusvaroituksen: kenellä tahansa australialaisella on vaara joutua sattumanvaraisen pidätyksen kohteeksi Kiinassa ja maasta kannattaa poistua heti.

  Jo valmiiksi kireät suhteet syöksyivät pohjalle keväällä. Australia ei uskonut Kiinan selityksiä koronaviruskriisistä ja on vaatinut lisäselvityksiä.

  Miten tähän tultiin? Vain muutama vuosi sitten Kiina ja Australia olivat ylimmät ystävykset, jotka olivat syventämässä suhteita entisestään.

 18. Infektioylilääkäri hallituksen päätöksistä: Jalkautuminen mökkikyliin ja hotelleihin testaamaan olisi Lapissa erittäin työlästä

  Yle Uutiset 12. Syyskuu 2020

  Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas organisoi terveysturvallisuustoimia, kun ulkomaalaisia matkailijoita alkaa saapua joulusesongin aikana Lappiin.

  Hallitus päätti, että punaisista maista saapuvan matkailijan, joissa tartuntaluku ylittää 25 rajan 100 000 henkilöä kohden, täytyy käydä kohdemaassa koronatestissä kolmen vuorokauden jälkeen. Toistaiseksi ei ole mietitty, kuinka ja missä testaaminen hoidetaan.

  Se, että lähdetään hakemaan testejä eri puolilta hotelleja ja mökkikyliä hyvinkin kaukaa, niin se vaatii valtavasti henkilökuntaa ja käytäntö on hankalaa. Tehokkain malli on, että henkilöt saapuisivat testiin tiettyyn testauspaikkaan, laskee infektioylilääkäri Markku Broas.

 19. Koko järvi tyhjäksi täpläravuista – mahdottomalta tuntuvaan haasteeseen tartutaan tässä mittakaavassa ensimmäistä kertaa Suomessa

  Yle Uutiset 12. Syyskuu 2020

  Kankaanpään Venesjärvellä on ryhdytty raputaistoon. Järvessä oli suhteellisen hyvä jokirapukanta vielä vuosituhannen alussa. Rapusaaliit pienenivät kuitenkin selvästi noin 15 vuotta sitten, ja sen seurauksena ravustus järvessä kiellettiin.

  Ravustuskielto jatkui noin kymmenen vuotta. Kun ravustus lopulta taas sallittiin, alkoi mertoihin jäädä yllättäen myös täplärapuja.

  – Jonkun on pitänyt niitä järveen levittää, joko tietoisesti tai tietämättään, sanoo Kaarle Koskela Venesjärven Kalastuskunnasta.

  Vieraslaji koitetaan poistaa tehopyynnillä Venesjärvi kuuluu Karvianjoen vesistöön, joka on merkitty jokirapualueeksi. Sinne ei saa istuttaa täplärapuja missään olosuhteissa.

  Nyt Venesjärvellä alkaa täpläravun tehopyynti. Tavoitteena on poistaa täplärapukanta vesistöstä kokonaan. Täplärapujen tehopyynnillä halutaan suojella alkuperäistä jokirapukantaa, joka on säilynyt Venesjärvessä ainakin osittain täpläravusta huolimatta.

 20. Jyväskylän kaupunginhallitus ehdottaa koko hallituksensa erottamista – taustalla Teemu Torssosen tapaus: "Tilanteeseen tulee puuttua välittömästi ja arvioida hallituksen luottamus

  MTV Uutiset 11. Syyskuu 2020

  Jyväskylän kaupunginhallitus on eroamassa. Taustalla on murhan yrityksestä epäillyn valtuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Teemu Torssosen tapaus. Torssonen ei ole suostunut eroamaan luottamustehtävistään.

  Kaupunginhallitus esittää, että valtuusto perustaa tilapäisen valiokunnan, joka valmistelee kaupunginhallituksen erottamisen valtuuston varsinaiseen päätöksentekoon kuntalain mukaisella tavalla.

  Jos valtuustossa päädytään kaupunginhallituksen erottamiseen, valtuusto nimeää myös uuden hallituksen kokoonpanon. Valtuuston on määrä käsitellä asiaa ensi maanantaina.

 21. Annika Saarikon ja Katri Kulmunin linjoissa on iso ero, ja se perustuu erilaisiin ihmiskäsityksiin

  Helsingin Sanomat 10. Syyskuu 2020

  POLITIIKKAAN tulee harvoin suuria lahjakkuuksia. Millään puolueella ei ole varaa olla ottamatta heitä vastaan silloin, kun heitä tulee. Siksi oli jo etukäteen selvää, että Annika Saarikosta, 36, tulisi Oulun puoluekokouksessa puolueensa uusi puheenjohtaja.

  Seurasin toimittajana keskustan Lahden puoluekokousta vuonna 2010. Puhujapönttöön nousi nuori nainen, josta harva oli kuullut. Hän piti puheen, jota monet kokouksen osanottajat kuuntelivat kyyneleet silmissä. Liikutti se meitä ulkopuolisiakin. Niin Annika Saarikko nousi puolueensa varapuheenjohtajaksi vain 26-vuotiaana.

 22. Suomalaiset äänestäisivät Joe Bidenin Yhdysvaltojen presidentiksi – Tuoreet gallupit USA:ssa: Bidenin suosio 50,5 prosenttia, Trumpin 43 prosenttia

  Helsingin Sanomat 9. Syyskuu 2020

  KOLME suomalaista neljästä toivoo Joe Bidenista seuraavaa USA:n presidenttiä. Donald Trump olisi mieluisin joka kymmenennelle vastaajista.

  Biden edustaa demokraattista puoluetta ja istuva presidentti Trump republikaaneja. Vaalit ovat 3. marraskuuta.

  SUOMALAISTEN kannat selvisivät, kun mielialoja kartoittavaan Kantar TNS Oy:n tutkimukseen lisättiin tällä kertaa yksi kysymys myös Yhdysvaltain presidentinvaaleista. Tutkimus tehtiin Helsingin Sanomien toimeksiannosta.

  Bidenin kannatus oli ylivertaista suomalaisten ikään, sukupuoleen ja tulotasoon ja melkein täysin myös puoluekantaan katsomatta. Biden oli ylivoimainen kokoomuksesta vasemmistoliittoon.

  Yksi puolue teki poikkeuksen: perussuomalaiset oli tutkimuksen ainoa väestöryhmä, josta löytyi merkittävästi Trumpin kannattajia.

 23. Naapurimaat Ruotsi ja Viro voivat vapautua matkustusrajoituksista – ”Kysymys on siitä, minkälaisen riskin Suomi on valmis ottamaan”

  Uusi Suomi 8. Syyskuu 2020

  Matkustaminen voi vapautua Ruotsiin, Viroon ja Saksaan, kun matkustusrajoituksia pyritään löysäämään taloussyistä. Osaa maista saattaa koskea lähtijöiden pakollinen testaus.

 24. Maskisuositus jatkuu Kainuussa 11. lokakuuta saakka

  Kainuun Sanomat 7. Syyskuu 2020

  Viikonlopun aikana Kajaanissa ja Sotkamossa todettujen koronatapausten vuoksi maskisuositus jatkuu Kainuussa 11. lokakuuta saakka, tiedottaa Kainuun sote.

 25. Kiina kehotti muita maita lopettamaan koronasyyttelyn – yli neljännesmiljoona kouluikäistä saanut koronaviruksen Yhdysvalloissa

  Lehdistä saksittua 6. Syyskuu 2020

  Yhdysvalloissa liki 280  000 kouluikäistä lasta on saanut koronaviruksen maaliskuun ja syyskuun 19. päivän välisenä aikana, kertoi Yhdysvaltain tartuntatautikeskus (CDC) maanantaina. Koululaisten tartunnat kattoivat nelisen prosenttia kaikista maan tartunnoista ajanjaksolla. Tilastojen mukaan 12–17-vuotiaiden lapsien todennäköisyys saada tartunta oli kaksi kertaa niin suuri kuin 5–11-vuotiaiden.

 26. Legendaarinen Syö Tampere!

  Tamperelainen 5. Syyskuu 2020

  Legendaarinen Syö Tampere! -kampanja rantautuu kaupunkiin 6.–19.11.2020. Kahden viikon ajan mukana olevat ravintolat tarjoavat maistuvia annoksia 10 euron hintaan.

 27. Gallup: Miltä Kokemäen uuden päiväkodin nimi Villa Vilinä sinusta kuulostaa?

  Sydän Satakunta 4. Syyskuu 2020

  Hyvältä. Lapset eivät varmaan halua sieltä kouluun lähteäkään. En olisi keksinyt parempaa nimeä, aivokapasiteettini ei riittäisi siihen, kertoi haastateltava Emilia Happonen, Kokemäki.

 28. Venäjä-asiantuntija Navalnyin myrkytyksestä: ”On aivan selvää, että taustalla ovat valtiolliset toimijat”

  Helsingin Sanomat 3. Syyskuu 2020

  SAKSA ilmoitti keskiviikkona löytäneensä todisteet siitä, että venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi myrkytettiin Neuvostoliitossa kehitetyllä hermomyrkyllä novitšokilla. Liittokansleri Angela Merkel vaatii Venäjältä vastauksia – mutta mitä vastauksia sieltä voidaan saada?

  Ulkopoliittisen instituutin EU:n itäiseen naapurustoon ja Venäjään erikoistunut vanhempi tutkija Jussi Lassila vastaa HS:n puheluun tv-uutisten äärestä.

  ”Olen niin närkästynyt. Venäjältä ei ole tulossa vastaukseksi muuta kuin selityksiä, peittelyjä ja valheita”, Lassila sanoo.

  Lassilan mukaan viimeistään nyt voidaan sulkea täysin pois se vaihtoehto, että Navalnyin olisi myrkyttänyt ”kaduntallaaja, jolla olisi jotain hampaankolossa”.

 29. Demokratian pyhällä maalla

  Helsingin Sanomat 3. Syyskuu 2020

  SIINÄ se nyt seisoo. Talo, jossa Yhdysvallat perustettiin. Kolmeatoista Britannian siirtokuntaa edustaneet herrat olivat pitäneet kokousta punatiilisessä rakennuksessa yli vuoden ajan, kun he lopulta 4. heinäkuuta 1776 allekirjoittivat Thomas Jeffersonin luonnosteleman itsenäisyysjulistuksen. Tarina kertoo, että neljä päivää myöhemmin julistus luettiin ääneen saman rakennuksen pihalla.

  ”Me pidämme näitä totuuksia itsestäänselvinä, että kaikki ihmiset on luotu samanarvoisiksi, että Luoja on suonut heille tiettyjä luovuttamattomia oikeuksia, joita ovat elämä, vapaus ja onnellisuuden tavoittelu.” Nyt ihmisiä ei näy. Tylsistyneen näköiset vartijat seisoskelevat autiolla kadulla. Yhdysvaltain historian pyhin paikka on suljettu yleisöltä koronaviruksen vuoksi. Pyhiinvaeltajat ovat poissa. Perustuslakiin on 233 vuodessa tehty vain 27 lisäystä, eivätkä kaikki niistäkään ole enää voimassa. Se on maan demokratian perusta.

  Mutta horjuuko perusta?

  VAI horjuuko! Arvostetun sosiologin Todd Gitlinin mielestä siitä ei ole epäilystäkään. ”Olemme veitsenterällä”, Columbia-yliopiston professori ja presidentti Donald Trumpin kriitikko sanoo videohaastattelussa nojatuolistaan New Yorkin osavaltion pohjoisosista. ”Saatamme olla Yhdysvaltain historian halkeamispisteessä, jossa perustuslaista tulee kuollut kirjain.”

 30. Netflixin käytön hinta-laatusuhde on Suomessa maailman huonoimpia

  Yle Uutiset 2. Syyskuu 2020

  Maiden välisessä vertailussa Suomi sijoittuu häntäpäähän, kun katsotaan, mitä Netflixin käyttäjät rahallaan saavat. Tämä käy ilmi Comparitech- (siirryt toiseen palveluun)verkkosivuston katsauksesta, jossa vertaillaan eri pakettien sisältöä.

  Tuplapaketin (Standard) kuukausihinta on Suomessa 11,99 euroa ja Perhepaketin (Premium) 15,99 euroa. Kummankin paketin osalta Suomi on vertailussa kolmanneksi huonoimmassa asemassa.

 31. THL ja Solita julkaisivat Koronavilkun lähdekoodin

  THL 1. Syyskuu 2020

  THL ja ohjelmistoyhtiö Solita ovat julkaisseet (25.8.2020) Koronavilkku-sovelluksen lähdekoodin. Tämä mahdollistaa järjestelmän toiminnan ja turvallisuuden riippumattoman arvioinnin sekä lähdekoodin hyödyntämisen.

  Lähdekoodi on julkaistu GitHub-verkkopalvelussa, joka on maailman suurin avoimen lähdekoodin ohjelmistoja tarjoava verkkopalvelu. ”Avoin lähdekoodi (open source) on nykyaikainen tapa kehittää ja jaella ohjelmistoja. Kun ohjelmiston koodi jaetaan kaikkien nähtäväksi, voidaan mahdolliset ohjelmistovirheet löytää ja korjata nopeasti”, sanoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

  Solita kannustaa kehittäjäyhteisöä antamaan palautetta Koronavilkusta.

 32. Halkooko vanhaa kulttuuri­maisemaa kohta uusi Kehä nelonen? Asukkaat kauhuissaan: ”On järjetöntä pilata luontoa tiellä, jonka tarvetta ei voi perustella”

  Helsingin Sanomat 31. Elokuu 2020

  Tavaraliikenteen tarpeisiin suunniteltu tielinja kulkisi Vantaanjoen Natura-alueen yli ja halkoisi vanhaa kulttuurimaisemaa.

  AURINKO siivilöityy puiden lomasta aluskasvillisuuteen ja kimmeltää lukuisissa lähteissä. Lähteikkö on lähinnä tiheäpuustoista, upottavaa hetteikköä, mutta aina siellä täällä pilkahtaa selkeä peilimäinen lähteensilmä. Yhden ympärillä on lautaneliö. ”Tästä on aiemmin haettu taloihin vettä”, sanoo metsätalousinsinööri, luontokartoittaja Jyri Mikkola Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiristä.

  Ollaan Vantaan läntisellä reunalla, Reunan kylässä. Lähteikkö on osa Josvaholmin korpea, joka kiertyy Riipiläntieltä pohjoiseen kohti Vantaan ja Nurmijärven rajaa. Riipiläntien toisella puolella kohoaa Königstedtinvuoren harjanne. Harjanne ulottuu Hämeenlinnanväylälle, jonka kumu ei vielä Reunassa kuulu, vaikka matkaa on linnuntietä noin kilometrin verran.

  ”Tästä se Kehä IV menisi. Lähteikkö jäisi alle eikä tietä ole suostuttu suunnittelemaan Königstedtinvuoren kohdalla tunneliin, vaikka me olemme sitä ehdottaneet”, Mikkola sanoo.

 33. Pertti Jarla ryhtyy HS:n pääkirjoitussivun pilapiirtäjäksi, ja ensimmäisen kuvan aihe on Paavo Väyrynen – ”En ala jäykistellä”

  Helsingin Sanomat 30. Elokuu 2020

  Fingerporin luoja haluaa Helsingin Sanomien pilapiirroksissa löytää hauskuutta poliittisista asioista, joita itse kannattaa. HELMIKUUSSA sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla kokeili pilapiirroksien tekemistä. Hän tarvitsi nopean aiheen.

  Samana päivänä pitkäaikainen poliitikko oli tekemässä paluuta vanhaan puolueeseensa. Jarla yhdisti kotimaan politiikan ja elokuvan Terminator 2 – tuomion päivä. Piirroksessa Paavo Väyrynen ajaa moottoripyörällä haulikko kädessä seinän läpi keskustan toimistoon ja sanoo: ”Tulen menneisyydestä… seuraa minua, jos haluat elää.”

 34. Tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus - Tule töihin maailman moderneimmalle sahalle

  Maaseudun Tulevaisuus 29. Elokuu 2020

  Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa Raumalle maailman moderneimman sahan. Tuotannon on määrä käynnistyä sahalla vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana. Nyt yhtiöllä on käynnissä uuden sahan henkilöstön rekrytointi.

  Raumalle rakennettava uusi saha on kaikkien aikojen suurin sahainvestointi Suomessa. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja sahan vuosituotanto on 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Uusi saha tulee työllistämään suoraan noin 100 henkilöä.

  ”Sahan rakentaminen merkitsee suurta määrää täysin uusia työpaikkoja Raumalle. Olemme käynnistäneet operaattoreiden rekrytoinnin, ja ensimmäisessä vaiheessa haemme 30 henkilöä uudelle sahalle. Rauman saha tulee olemaan sekä teknologialtaan että työskentelytavaltaan täysin uudenlainen saha sekä Suomen että maailman mittakaavassa. Tämän vuoksi operaattorit käyvät ensin valmennusohjelman, jossa heille koulutetaan uusi teknologia ja toimintatavat. Haemme henkilöitä, joilla on sopiva osaaminen, koulutustausta sekä asenne”, sanoo Rauman sahan rekrytoinnista ja koulutuksesta vastaava tehdaspäällikkö Liisa-Maija Perävainio.

 35. Alieneiden aurinkopurje-sikari, vai sittenkin vain vetyjäävuori? Väittely salaperäisestä Oumuamua-kappaleesta otti taas uusia kierroksia

  Tekniikan Maailma 28. Elokuu 2020

  Kaksi vuotta sitten Aurinkokuntaamme saapuneen mystisen tähtienvälisen kappaleen Oumuamuan alkuperää ei saada varmuudella ehkä koskaan selville. Viime aikoina tutkijat ovat esittäneet kuitenkin mielenkiintoisia analyyseja siitä, mikä aiheutti sikarin muotoisen tumman kappaleen kummallisen liikkeen.

  Tutkijoiden mukaan tämä ”vetykomeetta” olisi alun alkaen ollut muodoltaan tavanomaisempi kuin valtava kosminen jäävuori. Auringon lämpö olisi kuitenkin saanut vedyn kaasuuntumaan Oumuamuan pinnalta ja jättänyt jälkeensä lopulta vain havaitsemamme pitkulaisen ytimen.

 36. Urho Kek­ko­sen kan­sal­lis­puis­ton his­to­rial­li­sil­la kolt­ta­ken­til­lä tehdään syys­kuus­sa vau­rio­kar­toi­tuk­sia

  Lapin Kansa 27. Elokuu 2020

  Urho Kekkosen kansallispuiston kolttakenttien rakennuksilla tehdään syyskuun alussa dokumentointi- ja vauriokartoituksia.

  Urho Kekkosen kansallispuiston koillisosassa sijaitsee kolme historiallisesti arvokasta kolttakenttää. Kolttakenttien rakennuksilla tehdään syyskuun alussa dokumentointi- ja vauriokartoituksia tulevien korjaustarpeiden suunnittelemiseksi.

  Oskarinkosken, Oskarinjärven ja Suomujoen kolttakentille asettui Petsamosta evakkoon joutuneita kolttasaamelaisia, ja kentät rakennuksineen olivat käytössä muutamia vuosia 1940-luvulla. Kentät ovat ainoat Suomessa säilyneet kolttasaamelaiset rakennuskokonaisuudet, jotka on tehty vanhan Petsamon Suonikylän rakennusperinteen mukaisesti. Kolttakentät ovatkin valtakunnallisesti merkittäviä rakennusperintökohteita, ja ne on suojeltu. Kenttien rakennuksia on kunnostettu 1980-luvulla ja 2000-luvulla.

  Arkistoaineisto kohteiden aikaisemmista korjauksista on vähäistä, joten myös muistitietoa kohteista ja kolttien perinteisestä rakennustavasta kaivataan. Kartoitustyön perusteella suunnitellaan kiireellisimmin korjausta vaativien kohteiden kunnostusta. Kunnostukset toteutetaan vuoden 2022 loppuun mennessä. Kolttakenttien kunnostukseen on saatu eduskunnan myöntämä lisärahoitus. Museovirasto ja Saamelaismuseo vastaavat työn ohjauksesta

 37. Espanjassa uusia tartuntoja eniten EU:ssa, nuoriso joutui syntipukiksi – ”Läheisten tartuttaminen pelottaa, mutta rajoituksia on joskus vaikea noudattaa”

  Yle Uutiset 26. Elokuu 2020

  BARCELONA Nuorekkaan Gràcian kaupunginosan kadut alkavat täyttyä, kun ilta viilenee helteisen päivän jälkeen Barcelonassa.

  Nuoriso kokoontuu terasseilla ja aukioiden ympärillä. Osittain nuorten syyksi on laitettu myös Espanjassa alati lisääntyvät tartunnat. Viime kahden viikon aikana Espanjassa on rekisteröity (siirryt toiseen palveluun) lähes 90 000 tartuntaa. Maassa on nyt eniten uusia tartuntoja EU:n alueella väkilukuun nähden.

 38. Suuri osa tartunnan saaneista on jopa oireettomia – tällaisen taudin korona­virus tyypillisesti suomalaisille aiheuttaa, grafiikka näyttää yleisimmät oireet

  Helsingin Sanomat 25. Elokuu 2020

  SUOMESSA on tähän mennessä todettu lähes 8 000 koronavirustartuntaa. Yli 300 on kuollut. Viruksesta opitaan koko ajan lisää, ja uutta tutkimusta tehdään vauhdilla niin Suomessa kuin maailmallakin. Tartunnan saaneiden oirekuvat on kirjattu tarkasti, samoin arvio siitä, mistä tartunta on tullut.

  Toisen aallon kynnyksellä on hyvä pohtia näitä kysymyksiä: Mitä suomalaisista tartunnan saaneista tiedetään? Millaisen taudin koronavirus tyypillisesti aiheuttaa?

 39. Viranomaiset kovensivat taas otteita Valko-Venäjällä – Poliisi kutsui Nobel-kirjailija Svetlana Aleksijevitšin kuultavaksi

  Helsingin Sanomat 24. Elokuu 2020

  VALKO-VENÄJÄN vallanpitäjät kovensivat maanantaina otteitaan vastustajiaan kohtaan muutaman päivän tauon jälkeen.

  Poliisi otti aamulla kiinni kaksi oppositiovoimien perustaman koordinaationeuvoston jäsentä. Lisäksi rikostutkijat kutsuivat kuultaviksi todistajina Nobel-kirjailijan Svetlana Aleksijevitšin, asianajaja Lilia Vlasovan ja pääteatterin entisen johtajan Pavel Latuškan, jotka ovat neuvoston tunnetuimpia jäseniä.

  Poliisiasemalle viedyt jäsenet olivat Minskin traktoritehtaan lakkojohtaja Sjarhei Dyleuski ja presidenttiehdokas Svjatlana Tsihanouskajan avustaja Volha Kovalkova. He molemmat olivat vielä illalla poliisin hallussa.

 40. Aleksei Navalnyin tuominen Siperiasta Berliinin oli kulisseissa vaikuttamisen taidonnäyte

  Helsingin Sanomat 23. Elokuu 2020

  VENÄJÄN opposition johtohahmon Aleksei Navalnyin kuljettanut tilauslentokone laskeutui lauantaiaamuna vähän ennen yhdeksää Berliinin Tegelin sotilaslentokentälle. Samalle alueelle laskeutuvat valtiovierailulle saapuvat huippupoliitikot.

  Koomassa makaavan Navalnyin saapuminen Saksaan on epäsuorasti mitä poliittisin tapahtuma, vaikka pääasia on tietenkin mahdollisimman hyvän sairaanhoidon varmistaminen. Navalnyin äkillisestä sairastumisesta ei ole vielä tiedossa virallisesti mitään yksityiskohtia. Kuka oli asialla, jos hänet myrkytettiin – sitä ei tiedetä. Entä kenen ansiota oli hänen hoitoonpääsynsä Saksaan?

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi lauantaiaamuna keskustelleensa asian järjestämisestä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa puhelimessa perjantaina. Niinistö huomautti, ettei väitä olleensa ratkaisijan roolissa operaatiossa, eikä näin varmasti olekaan.

  Niinistön ja Putinin perjantaisesta puhelusta kerrottiin julkisuuteen illalla, kun Navalnyin siirron toteutuminen Berliiniin oli jo vahvistettu.

  Kommentti: Oli miten oli, Niinistön ja Putinin keskustelun vaikutus Navalnyin siirtoon, mutta saihan Niinistö ainakin Ison sulan hattuunsa ja siksi keskustelu haluttiin julkistaa samaan aikaan Navalnyin siirron kanssa.

 41. ”Lukashenkan aika on ohi” – Eero Heinäluoma katsoo Venäjän ja EU:n oppineen Ukrainan kriisistä

  Demokraatti 22. Elokuu 2020

  Valko-Venäjän demokratiapyrkimyksiä on europarlamentaarikko Eero Heinäluoman (sd.) mukaan syytä tukea. Samalla on tärkeää, että valkovenäläiset tekevät itse omat ratkaisunsa.

  Lukashenkan aika on ohi ja Valko-Venäjän täytyy siirtyä uuteen demokraattisempaan hallintoon. Kysymys kuuluu miten se tehdään rauhanomaisesti ja turvallisesti. Se käyttövoima, joka Lukashenkalla on ollut, on nyt käytetty. Kansa haluaa muutoksen, Heinäluoma sanoo. EU:lle Valko-Venäjän tilanne on haastava. Siirtymistä demokratiaan on tuettava, mutta muutos ei saisi näyttää ulkoapäin johdetulta. Taustalla kummittelee Heinäluoman mukaan Ukrainassa helmikuussa 2014 tapahtunut vallanvaihdos ja sitä seurannut Krimin valtaus ja Itä-Ukrainan sota.

 42. Game Of Thrones viimeisen kauden uudelleen kuvausta vaaditaan

  Episodi 22. Elokuu 2020

  Arvostettu brittinäyttelijä Charles Dance ei ole tyytyväinen siihen, kuinka Game of Thrones päättyi. Kun kahdeksas kausi päättyi, jotkut fanit perustivat Change.org -sivustolle adressin, jossa vaadittiin viimeisen kauden uudelleen kuvausta. NME uutisoi, että Dance allekirjoittaisi mielellään adressin, jossa vaaditaan viimeisen kauden uudelleen kuvausta.

 43. Amsterdamin olympiastadionin sisäänkäynnillä seissyt patsas siirrettiin stadionin uumeniin – patsas viittaa fasismiin

  Yle Uutiset 22. Elokuu 2020

  Hollannin pääkaupungissa Amsterdamissa järjestettiin kesäolympialaiset 92 vuotta sitten kesällä 1928.

  Olympiastadionin ulkopuolella seisoi vuoden 1928 kesäolympialaisista lähtien patsas urheilijamiehestä oikea käsi yläviistoon kohotettuna.

  Nyt patsas on kuitenkin siirretty pois paraatipaikalta stadionin sisäänkäynnin luota, sillä patsaan katsotaan viittaavan fasismiin. Asiasta kertoi olympiaurheilua seuraava Inside the Games -sivusto (siirryt toiseen palveluun) lainaten hollantilaista Trouw-lehteä.

  Kolmemetrinen patsas nousi useita vuosia ennen natsien valtaantuloa Saksassa, ja patsashahmon tekemän tervehdyksen on selitetty viittaavan muinaiseen tervehdykseen Rooman valtakunnassa. Amsterdamilaisviranomaiset jopa pystyttivät patsaan viereen kyltin, jossa tätä selitystä käytetään. Tervehdys joka tapauksessa näyttää murheellisen kuuluisalta natsitervehdykseltä.

 44. Ryhdyn Verde-lehden päätoimittajaksi

  Soininvaara 21. Elokuu 2020

  Kun vihreä liitto päätti lakkauttaa Vihreä Lanka -lehden, protestoin suuresti Langan sivuilla julkaistussa blogikirjoituksessani. Tämän innoittamana Viite ry:n (Tieteen ja teknologian vihreät) puheenjohtaja Johanna Kohvakka ryhtyi tunnetulla määrätietoisuudellaan puuhaan, ja nyt meillä on valmis suunnitelma Vihreästä verkkomediasta.

  Meitä on ollut pieni joukko hanketta valmistelemassa. Olemme keränneet laajan avustajajoukon, joista ainakin toistaiseksi aika suuri osa on Viite ry:n aktiiveja. Muitakin on ja lisää tulee.

  Minun tärkein perusteeni vihreitä lähellä olevalle medialle on se, että tiedän vihreiden useisiin tuhansiin yltävän jäsenjoukon olevan erittäin pystyvää väkeä, joilla on runsaasti asiantuntemusta eri aloilta. Tätä henkistä pääomaa puolueorganisaatio ei pysy käyttämään mitenkään täysimääräisesti hyväkseen. Missään organisaatiossa ei voi toimia täyspainosesti kuin muutama sata ihmistä. Haluan kaivaa esille tätä piilossa olevaa asiantuntemusta. Meitä yhdistää unelma syvällisestä mediasta. Emme pidä klikkijournalismista emmekä mielikuvapolitikoinnista.

 45. Vihreiden varapuheenjohtajan kaupallinen yhteistyö nousi lehtiotsikoihin, nyt Fatim Diarra sanoo maksavansa 3 000 euron sähköpyöränsä itse

  Helsingin Sanomat 20. Elokuu 2020

  VIHREIDEN varapuheenjohtaja Fatim Diarra on päättänyt maksaa sosiaalisessa mediassa markkinoimansa Helkaman sähköpyörän, jonka sai vastineeksi sosiaalisen median sisältömarkkinoinnista.

  ”Koska yhteistyö Helkaman kanssa on herättänyt kysymyksiä rajanvedosta sosiaalisen median yhteistyön, vaikuttamisen ja poliittisen toiminnan välillä, katsoin parhaimmaksi vaihtoehdoksi purkaa yhteistyösopimuksen ja ostaa sähköpyörän omakseni”, Diarra kirjoittaa.

  YHTEISTYÖ polkupyörävalmistajan sai alkunsa viime keväänä, kun Diarra otti polkupyörävalmistajaan yhteyttä. Hän ehdotti, että pyörävalmistaja antaisi hänelle sähköpyörän sosiaalisessa mediassa jaettuja markkinointisisältöjä vastaan. Yhteistyö toteutui, ja Diarra sai käyttöönsä pyörän, jonka hinta valmistajan omassa verkkokaupassa on tällä hetkellä noin 3 200 euroa.

 46. Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi koomassa teho-osastolla – Saksalaislehti Bild: Navalnyi on määrä hakea hoitoon Berliiniin

  Yle Uutiset 20. Elokuu 2020

  Venäjällä oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi joutui torstaina sairaalaan Siperiassa. Navalnyin tiedottajan Kira Jarmyšin mukaan Navalnyi on joutunut myrkytyksen uhriksi. Jarmyš arvioi oppositiojohtajan tilan olevan "erittäin vakava".

  Navalnyita kuljettanut lentokone joutui tekemään hätälaskun Omskissa. Kone oli matkalla Tomskin kaupungista Moskovaan. Tiedottajan mukaan Navalnyi alkoi tuntea itsensä huonovointiseksi lennolla. Silminnäkijöiden mukaan hän meni koneen WC:hen, mutta ei enää palannut sieltä. Eräiden paikallaolijoiden mukaan hän olisi huutanut tuskissaan, kun häntä siirrettiin pois koneesta. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ovat ilmaisseet valmiuttaan auttaa Navalnyiä ja tämän perhettä.

 47. Mitä nopeammin tajuaa, ettei maailma palaa entiselleen milloinkaan, sitä parempi

  Yle Uutiset 20. Elokuu 2020

  Milloin maailma palaa entiselleen? Näin kysellään tänä suuren epävarmuuden vuonna, jota kasvomaskien ja koronan lisäksi leimaavat pullistelevat diktaattorit ja talouden kaaos.

  Paluun ajatus on pohjimmiltaan humanistinen. Vuodet vaihtuvat, mutta ihminen pysyy samana. Ei ole mitään uutta auringon alla. Niin on ollut ja niin on aina oleva, kirjoitti Mika Waltari Sinuhessa.

  Antiikin Herakleitos totesi, ettei samaan virtaan voi astua kahta kertaa. Aikamatkustuskaan ei ole mahdollista, niin uskovat monet tutkijat useista monimutkaisista syistä.

 48. Helsinkiläismuusikko punkkasi Ford Transitissa ensin keikkamatkoilla – sitten siitä kuoriutui pariskunnan minimalistinen reissukoti: "Hinta saatiin tingittyä alle 10 000 euron"

  Helsingin Uutiset 19. Elokuu 2020

  Mikä olisi tänä päivänä ihanteellinen tapa matkustaa? Jos mielessä pyörivät lentoliikenteen haavoittuvuus, ihmismassat ja hiilijalanjälki, mutta seikkailumieli halajaa maailmalle, voi matkailuauto olla siihen vastaus.

  Nyt ei kuitenkaan puhuta asuntoautoista vaan ilmiöstä, josta löytyy Instagram-kuvapalvelussa kokonainen alakulttuuri.

  Nämä ihmiset ovat hankkineet tavallisen pakettiauton, rakentaneet sen takaosasta nuorehkon aikuisen hippiunelman ja postaavat tien päältä romanttisia kuvia tunnisteilla van life ja camper van.

 49. 21-vuotias supertähti ryhtyi rohkeaan presidentti Lukashenkon vastaiseen protestiin Valko-Venäjällä – julkaisi paljonpuhuvan kuvan

  Ilta Sanomat 18. Elokuu 2020

  Moskovan TsSKA:n tähtipelaaja Ilja Shkurin teki mielipiteensä hyvin selväksi.

  VALKOVENÄLÄINEN jalkapalloilija Ilja Shkurin, 21, on ilmoittanut, ettei aio edustaa Valko-Venäjän maajoukkuetta niin kauan kuin Aleksandr Lukashenko pysyy presidenttinä.

  Asiasta on uutisoinut muun muassa CNN. Valko-Venäjän keskusvaalilautakunta ilmoitti viikko sitten Lukashenkon valinnasta murskaavalla äänienemmistöllä kuudennelle perättäiselle kaudelleen.

 50. Pori Organ -festivaali toteutetaan kotimaisten muusikoiden voimin

  Satakunnan Viikko 17. Elokuu 2020

  Syys-lo­ka­kuun vaih­tee­seen kaa­vail­tu Pori Or­gan -ur­ku­fes­ti­vaa­li on val­lit­se­van ko­ro­na­ti­lan­teen ta­kia pää­tet­ty to­teut­taa pel­käs­tään ko­ti­mai­sin voi­min. Pori Or­gan fes­ti­vaa­li siir­tyi ko­ro­nan ta­kia al­ku­ke­säs­tä syk­syyn ja pi­de­tään näil­lä nä­ky­min 28.9.–2.10. Fes­ti­vaa­li to­teu­te­taan ko­ti­mais­ten muu­si­koi­den voi­min.

  Suu­ren rans­ka­lai­sen sin­fo­ni­kon Lou­is Vier­nen syn­ty­mäs­tä tu­lee tänä vuon­na ku­lu­neek­si 150 vuot­ta. Hän oli vii­mei­nen suu­ris­ta ro­mant­ti­sen tyy­li­suun­nan ur­ku­ri-sä­vel­tä­jis­tä, joi­den ai­ka­kau­si Rans­kas­sa si­joit­tui 1800-lu­vun jäl­ki­puo­lis­kol­ta ai­na 1900-lu­vun al­ku­vuo­si­kym­me­nil­le. Lou­is Vier­nen mu­siik­kia kuul­laan use­as­sa kon­ser­tis­sa fes­ti­vaa­li­vii­kol­la, sä­vel­tä­jän en­sim­mäi­nen ur­ku­sin­fo­nia vuo­del­ta 1899 kuul­laan ava­jais­kon­ser­tis­sa maa­nan­tai­na 28.9. Ju­ha­ni Romp­pa­sen soit­ta­ma­na. Sä­vel­tä­jän vii­mei­nen, vuon­na 1930 val­mis­tu­nut kuu­des ur­ku­sin­fo­nia on Tu­run tuo­mi­o­kir­kon ur­ku­rin Mark­ku Hie­ta­har­jun oh­jel­mas­sa fes­ti­vaa­lin pää­tös­päi­vä­nä per­jan­tai­na 2.10.

 51. Koronakevät auttoi oivaltamaan, että pandemiaparatiisi on suomalainen mökki korvessa ja telttapaikka erämaassa

  Helsingin Sanomat 16. Elokuu 2020

  JOKAINEN ulko-oven avaus kerros­talossa oli stressi­hetki. Onhan maski mukana? Onko hissiin jäänyt leijumaan tartuttajan aerosoleja? Entä aula­tila ja sen jatkuva ateria­toimittajien, pakettien ja erilaisten palvelun­tarjoajien ihmis­virta?

  Kalifornia sulki kansallis­puistonsa heti korona­kriisin alussa, eikä muita kuin välttämättömiä ajomatkoja suositeltu. Siinä sitten nökötettiin neljän seinän sisällä suurkaupungissa.

  Myönnän käyneeni kevään aikana muutaman kerran metsäpoluilla salahalaamassa puita. Puistojen parkkipaikat olivat suljettuja ja pysäköinnin­valvojat kiersivät niitä ahkerasti. Piti ajaa asumalähiöön ja tallustella sieltä paikallisille poluille.

  Jokamiehenoikeus on pohjoismainen hienous. Yhdysvalloissa luontoon saa mennä samoilemaan vain, jos se on erikseen sallittua. Mikäli eksyt yksityiselle maalle, rikot lakia, mutta saatat myös saada mojovat sakot ja kohdata maanomistajan pyssynpiipun.

  Lapsia kävi Kaliforniassa erityinen surku. Koulut, leikkipuistot sekä liikuntapaikat suljettiin maaliskuussa ja rajattiin aidoilla sekä suojateipeillä. Ne ovat laajalti edelleen kiinni.

 52. Trump lietsoi valhetta demokraattien varapresidenttiehdokkaan kelpoisuudesta

  MTV Uutiset 15. Elokuu 2020

  Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on lietsonut valhetta demokraattien varapresidenttiehdokkaan Kamala Harrisin kelpoisuudesta tehtävään.

  Harrisista on levitetty perusteetonta väitettä, jonka mukaan tämä ei voisi toimia varapresidenttinä vanhempiensa ulkomaalaistaustan vuoksi.

  Kommentti: Trumpilla on hyvin huonot mahdollisuuden voittaa syksyn vaaleja.

 53. Disney+ tuli ennakkotilattavaksi Suomessa – vuoden tilaus saatavilla nyt alehintaan

  Mobiili 14. Elokuu 2020

  Viihdejätti Disneyn maailmalla suureen suosioon noussut suoratoistopalvelu Disney+ on avautumassa Suomessa 15. syyskuuta. Nyt palveluun pääsee kuitenkin jo rekisteröitymään ja sen tilaamaan tavallista edullisempaan esittelyhintaan.

  Disney+ -suoratoistopalvelun vuositilaus on saatavilla nyt DisneyPlus.comissa 59,99 euron esittelyhintaan. Palvelun vuositilauksen ennakkotarjouksen viimeinen voimassaolopäivä on 14. syyskuuta 2020.

  Disney+:n normaalihinta lanseerauksen yhteydessä on 6,99 € kuukaudessa tai 69,99 € vuodessa, kun ennakkoon tarjolla esittelyhinnalla kuukausittaiseksi kuluksi tulee noin 5 euroa ja toisaalta normaalihintaiseen vuositilaukseen nähden tarjolla on reilun 14 prosentin alennus.

 

© 2003- dpk.fi Ι ARKISTO Ι YouTube Ι Instagram Ι

sitoumus2050 hiiliporssi

TRAIN AT HOME
The app for riding, running, and training with your community.

Tour de France 29.8 - 20.9.2020

Banaanin voimalla Ranskan ympäri.