1
2
3

webistä tältä sivustolta

Muistatko Segway? Tilalle tulivat Sähköpotkulaudat joilla hurjastellaan humalassa ja onnettomuuksilta ei voi välttyä...kikka kolmonen voi olla ratkaisu...
 1. Britannia on nyt kuin laboratorio, joka riisuu lähes kaikki rajoitukset vaikka tartuntoja tulee kymmeniätuhansia

  Yle Uutiset 9. Heinäkuu 2021

  Englannissa odotetaan jännityksellä sunnuntain historiallista EM-finaalia. Maa ei ole päässyt finaaliin arvokisoissa sitten vuoden 1966 MM-voiton, joten kansa on todella tulisilla hiilillä.

  Toinen jännitysmomentti on koronaviruksen kolmas aalto. Se on todellisuutta, sillä Britanniassa on viime päivinä todettu lähes 30 000 päivittäistä tartuntaa. Määrä on melkoinen millä mittarilla tahansa – yli sata kertaa suurempi kuin Suomessa, vaikka väkeä Englannissa on noin 12 kertaa enemmän.

  Siitä huolimatta hallitus ei peräänny suunnitelmistaan avata yhteiskunta Englannissa käytännössä täysin heinäkuun 19. päivänä. Silloin poistuu jopa joukkoliikenteen maskinkäyttöpakko. Kuulostaa uhkapeliltä, ja aiemmin brittihallituksen vedonlyönnit ovat menneet traagisella tavalla pieleen.

  Maa on viivytellyt yhteiskunnan sulkutoimia kerta toisensa jälkeen, ja epidemian uhriluku maassa on yli 150 000 – enemmän kuin Jyväskylässä on asukkaita. Nyt pääministeri Boris Johnsonin hallituksella on kuitenkin tukenaan maan onnistunut rokotuskampanja. Jo 86 prosenttia kansasta on saanut yhden koronapiikin ja 64 prosenttia molemmat.

 2. Tuomo Prättälä saa Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon: "Näkemyksellinen ja arvostettu"

  Yle Uutiset 8. Heinäkuu 2021

  Tuomo Prättälä on valittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saajaksi. Monipuolisena muusikkona tunnettu Prättälä on luonut pitkän uran soul-artistina, joka tunnetaan artistinimellä “Tuomo”.

  – Soolouransa ohella Prättälä on näkemyksellinen ja arvostettu kosketinsoittaja, laulaja sekä säveltäjä, todetaan Pori Jazzin tiedotteessa. Jazzpianistina 42-vuotias Prättälä on soittanut muun muassa Ilmiliekki Quartetin sekä Verneri Pohjolan Quartetin riveissä.

  Vuoden nousevana kykynä Pori Jazz palkitsee trumpetisti Tomi Nikun. 30-vuotias Nikku on tullut tunnetuksi muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran jäsenenä.

  Molemmat palkittavat muusikot esiintyvät ensi viikon Pori Jazz soi taas -tapahtumassa.

 3. Venäjä on pidättänyt lyhyen ajan sisällä sekä Viron että Ukrainan konsulin – Tutkija uskoo tapausten yleistyvän

  Helsingin Sanomat 7. Heinäkuu 2021

  Turvallisuuspalvelu FSB on pidättänyt Pietarissa virolaisen ja ukrainalaisen konsulin lyhyen ajan sisällä. Venäjä-tutkija Mark Galeotti arvioi vastaavien tapausten yleistyvän, kun maa pelaa kovaa peliä laillisuuden rajamailla.

  VENÄJÄ on pidättänyt muutaman kuukauden sisällä virolaisen ja ukrainalaisen konsulin Pietarissa sekä karkottanut tänä vuonna ison joukon Baltian maiden, Tšekin, Saksan, Puolan, Ruotsin ja Slovakian diplomaatteja. 

  Konsulien pidätykset ovat Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n Pietarin-osaston mukaan johtuneet vakoilusta. FSB on syyttänyt Viron ja Ukrainan Pietarin-konsuleita Mart Lätteä ja Oleksandr Sosonjukia salaisten tietojen vastaan­ottamisesta Venäjän kansalaiselta.

 4. Mahdollinen altistumispaikka Kokkolan kauppakeskus Chydeniassa

  Korona Soite 6. Heinäkuu 2021

  Mahdollinen altistumispaikka Kokkolan kauppakeskus Chydeniassa 5.7.2021 – ei uusia koronavirustartuntoja

  Maanantaina 5.7.2021 on ollut mahdollista altistua koronavirukselle Kokkolassa kauppakeskus Chydenian aulatiloissa klo 10–19 välisenä aikana.

  Pyydämme mahdollisissa altistumispaikoissa vierailleita seuraamaan oireita ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

  Mahdollisessa altistumistilanteessa riittää, että noudattaakoronasuosituksia eli vähentää lähikontaktien määrän minimiin ja välttää tarpeettomia kokoontumisia, huolehtii huolellisesta kasvomaskin käytöstä, 2 metrin turvaväleistä sekä käsihygieniasta. Mikäli lieviäkään oireita ilmenee, tulee varata aika koronatestiin.

  Jos henkilö on ollut tekemisessä koronalle altistuneen kanssa, mutta ei koronaan sairastuneen kanssa, voi vointia seurata kotona ja noudattaa koronasuosituksia. Mikäli henkilö on altistunut koronavirukselle, soitetaan hänelle Soitelta.

 5. Abban kokoelmalevy rikkoi ennätyksen Britanniassa: jo tuhat viikkoa kuunnelluimpien albumien listalla

  Spotify 5. Heinäkuu 2021

  Vuonna 1992 julkaistu Abba Gold on ollut yhteensä yli 19 vuoden ajan sadan kuunnelluimman albumin listalla Britanniassa.

  ABBAN albumi on rikkonut listaennätyksen Britanniassa. Vuonna 1992 julkaistu albumi, Abba Gold, on ensimmäinen julkaisu, joka on ollut tuhat viikkoa Britannian hittilistalla, kertoo BBC.

  Abban levy on ollut jo 19 vuoden ja 12 viikon ajan sadan kuunnelluimman albumin listalla. Vuosien varrella se on pitänyt ykkössijaa yhteensä kahdeksan viikon ajan.

  Parhaillaan albumi on 17:nneksi kuunnelluin. Abba Gold on kokoelma-albumi. Ruotsalaisbändin albumilla on suuria hittejä kuten Dancing Queen, Mamma Mia, The Winner Takes It All ja Gimme! Gimme! Gimme! Myös Waterloo, jolla yhtye voitti Euroviisut vuonna 1974, on mukana.

  Yhtye jäi tauolle vuonna 1982, joten kokoelmalevy julkaistiin kymmenen vuotta lopettamispäätöksen jälkeen. ALBUMI sijoittuu myös kärkeen myyntilukujensa puolesta.

  Levy on kaikkien aikojen toiseksi myydyin levy Britanniassa, ja sitä on myyty pelkästään kyseisessä maassa 5,61 miljoonaa kappaletta. Ainoastaan Queen-yhtyeen kokoelmalevyä Greatest Hits on myyty siellä enemmän.

 6. Ystävällisin terveisin Anders Tegnell

  Helsingin Sanomat 4. Heinäkuu 2021

  HS kävi läpi sähköpostiviestit, joita Anders Tegnell ja Mika Salminen lähettivät toisilleen vuonna 2020. Viesteissä näkyy, että naapurit pohtivat rajoituspäätöksiä yhdessä – mutta päätyivät usein eri johtopäätöksiin.

  SÄHKÖPOSTIT kilahtelevat päivästä toiseen. Kello on jo yli puoli yhdeksän illalla 28. huhtikuuta 2020, kun Anders Tegnell lähettää viestin pohjoismaisille kollegoilleen.

  ”Voinko aloittaa uuden langan? Mikä on käytäntönne vanhustenhoidon suojavarusteiden suhteen. Etenkin kasvomaskien”, Tegnell kysyy viestissään, jonka vastaanottajina ovat muun muassa Islannin Þórólfur Guðnason, Norjan Frode Forland ja Suomen Mika Salminen. He ovat maansa johtavia koronaviranomaisia.

  ”Me emme ole tähän mennessä suositelleet niitä käytettäväksi vanhainkodeissa asuvien terveiden asukkaiden kanssa, mutta saamme paljon painostusta toimenpiteiden tekemiseksi kuolinlukujemme suhteen. Ystävällisin terveisin Anders Tegnell Osastopäällikkö”

  Mika Salminen vastaa Tegnellille vielä samana iltana kello 22.43.

  ”Hei Henkilöstölle kirurgisen tai kangasmaskin käyttö on pakollista. Liitteenä kaksi ministeriön linjausta ruotsiksi. (kotihoito & pitkäaikaishoito) Mika”

  KUN koronapandemia iski yli vuosi sitten, Pohjoismaiden valtionepidemiologien välillä alkoi kiivas koronavirusta koskeva sähköpostikirjeenvaihto.

  Mukana olivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Mika Salminen ja Ruotsin kansanterveysviraston Anders Tegnell sekä kollegat Norjasta, Tanskasta ja Islannista.

  Helsingin Sanomat teki tämän vuoden alussa THL:lle tietopyynnön, jossa pyysi nähtäväkseen Salmisen ja Tegnellin väliset sähköpostiviestit koronavuoden ajalta. THL kieltäytyi pyynnöstä vedoten siihen, että kyseiset sähköpostit eivät ole luonteeltaan julkisia asiakirjoja, vaan yksittäisten virkamiesten välistä asioiden selvittämistä.

  THL kertoi tiedustelleensa myös Ruotsin viranomaisen kantaa sähköpostien luovuttamiseen. THL:n mukaan Ruotsissa suhtauduttiin siihen kielteisesti. 

  THL katsoi, että tietojen luovuttaminen voisi aiheuttaa haittaa THL:n ja Ruotsin välisille suhteille sekä hankaloittaa yhteistyön tekemistä jatkossa.

  RUOTSISSA vastaavaan tietopyyntöön suhtauduttiin kuitenkin eri tavalla.

  HS esitti saman tietopyynnön Ruotsin kansanterveysvirastolle Folk­hälso­myndighetenille. Se suostui pyyntöön ja toimitti Salmisen ja Tegnellin välisen viestin­vaihdon vuoden 2020 ajalta.

 7. Superpesiksessä tartunta, 60 prosenttia suomalaisista rokotettu – tämä on Suomen koronatilanne nyt

  Iltalehti 3. Heinäkuu 2021

  Lauantaina raportoitiin 192 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa.

  Imatran Pallo-Veikkojen miesten superpesisjoukkueessa on todettu koronatartunta.

  Useita otteluita joudutaan perumaan.

  Suomalaisten koronarokotekattavuus saavutti 60 prosentin rajapyykin. THL:n tiedotti lauantaina 192 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa.

  Kaikkiaan Suomessa on todettu yhteensä 96 372 koronavirustartuntaa epidemian alusta lähtien. Teho-osastoilla oli lauantain tietojen mukaan 11 koronapotilasta. Lisäksi 25 potilasta oli erikoissairaanhoidon osastoilla ja 4 perusterveydenhuollon osastoilla.

  LUE MYÖS THL: Suomessa todettu 300 uutta koronatartuntaa THL tiedotti keskiviikkona 30.6. yhdestä uudesta koronaan liittyvästä kuolemasta.

  Yhteensä 973 ihmisen on todettu kuolleen koronavirukseen liittyen Suomessa koko epidemian aikana.

  Koko Suomen ilmaantuvuusluku oli lauantaina 34,8. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku oli 59,9.

 8. Eduskunta antoi potkut Tytti Yli-Viikarille

  Iltalehti 2. Heinäkuu 2021

  Asiasta keskusteltiin noin kaksi ja puoli tuntia, minkä jälkeen eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk) ilmoitti, että eduskunta on hyväksynyt kansliatoimikunnan esityksen Yli-Viikarin irtisanomisesta.

  Eduskunnan kansliatoimikunta esitti tiistaina Tytti Yli-Viikarin irtisanomista erittäin painavasta syystä. Kansliatoimikunnan esitys perustui kokonaisharkintaan, jonka pohjalla on eduskunnan tarkastusvaliokunnan kriittinen mietintö.

  Tarkastusvaliokunnan mukaan Yli-Viikarin toiminta on merkittävällä tavalla heikentänyt luottamusta VTV:n oman taloudenhoidon asianmukaisuuteen sekä sisäisen valvonnan toimivuuteen ja vahingoittanut viraston julkikuvaa.

  Kansliatoimikunnan esityksen mukaan Yli-Viikari on menettänyt luottamuksen, eikä voi näin ollen jatkaa VTV:n pääjohtajana.

  – On palautettava ulkoinen luottamus viraston toimintaan, Vehviläinen sanoi tiistaina.

 9. Puhelu pois lamasta

  Helsingin Sanomat 1. Heinäkuu 2021

  Tasan 30 vuotta sitten Esplanadin puistossa tehtiin historiaa. Kulisseissa vaikutti Nokian nykyinen toimitusjohtaja Pekka Lundmark. Hän uskoo, että seuraava murros kestää ainakin 10 vuotta.

  ESPLANADIN lavan kulmalle oli ajettu Peugeot-merkkinen valkoinen henkilöauto. Sisällä istui kokoomuksen pitkän linjan kärkipoliitikko ja Suomen Pankin johtaja Harri Holkeri.

  Auton ulkopuolella odotti jännittynyt joukko ihmisiä: mediaa, teknikkoja, insinöörejä ja ties mitä toimihenkilöitä. Oli heinäkuun ensimmäinen, vuosi 1991.

  Holkerilla oli tehtävä. Tai oikeastaan tehtäviä oli kaksi. 

  Niistä ensimmäinen oli suoraviivainen. Hänen tulisi soittaa maailman ensimmäinen gsm-puhelu autopuhelimesta. 

  Toinen tehtävä oli mutkikkaampi, ja sen onnistuminen oli jokseenkin kiinni ensimmäisestä. Piti saada aikaan poliittinen päätös, joka avaisi matkapuhelinverkot kilpailulle. 

  Jännitys syntyi siitä, että gsm-tekniikka ei ollut vielä millään tavalla valmis. Vain noin joka viides puhelu toimi. 

  YLEISÖ huokaisi helpotuksesta, kun Espan lavan kaiuttimista alkoi kuulua keskustelua.

  ”Kuuluvuus on aivan erinomainen.”

  ”Täysin häiriötön. Niin kuin naapurihuoneesta puhuisit.”

  Holkeri soitti Tampereen kaupungin apulaisjohtajalle Kaarina Suoniolle.

 10. Hätkähdyttävä tutkimus­tulos: Joka toisella lievän koronan sairastaneella 16–30-vuotiaalla long covid -oireita

  Ilta-Sanomat 30. Kesäkuu 2021

  ”Onhan se merkittävä tulos”, toteaa anatomian professori Seppo Parkkila.

  NIIN sanottu long covid eli pitkittynyt korona voi olla yllättävän yleinen. Tuoreen norjalaistutkimuksen mukaan pitkältä koronalta suojassa eivät ole edes lievän taudin sairastaneet nuoret ja nuoret aikuiset.

  Norjan Bergenissä sijaitsevan Haukelandin yliopistollisen sairaalan tutkijat ovat vuoden ajan seuranneet 312 koronapotilasta. Heistä 65 sai sairaalahoitoa, loput 247 sairastivat koronan kotonaan. 

  Kuuden kuukauden kuluttua sairastumisesta 61 prosentilla (189/312) kaikista näistä potilaista oli edelleen koronatautiin liittyviä oireita, tutkijat kertovat.

 11. Tytti Yli-Viikarille esitetään potkuja – IS seuraa

  Ilta-Sanomat 29. Kesäkuu 2021

  Seuraamme tilannetta.

 12. Saamenpukujen tiukka sukupuolijako sulkee muunsukupuoliset ulkopuolelle: Kukaan ei ole halunnut ommella saamenpukua Anne Risten Saralle

  Yle Uutiset 28. Kesäkuu 2021

  Monet saamenkäsityöt on vahvasti jaettu sukupuolen mukaan. Anne Risten Saralle tämä on hankalaa, koska hän ei koe olevansa nainen tai mies. Vielä tänä päivänä hän toivoo jonkun ompelevan hänelle sopivan saamenpuvun. Saamelaisyhteisössä keskustelu on vasta alussa.

  – Tämä en ole minä. Tämä puku on kuin jonkun muun.

  Näin kautokeinolainen Anne Risten Sara ajatteli pukeutuessaan naisten Kautokeinon saamenpukuun. Itse puvun lisäksi asuun kuuluu silkkinen huivi, joka asetellaan harteille riskujen avulla. Päässään hän kantoi lakkia, joka myös kertoi hänen olevan saamelainen nainen Kautokeinosta.

 13. Pohjois-Amerikkaa piinaa ennennäkemätön kuumuus, Kanadassa mitattiin 46,6 celsiusta – ihmisiä varoitetaan hengenvaarallisesta helteestä

  Yle Uutiset 27. Kesäkuu 2021

  Yhdysvaltain luoteisosissa ja Kanadassa kärvistellään poikkeuksellisessa kuumuudessa. Taustalla häilyy myös ilmastonmuutos. Suomessa ei kuitenkaan mitata yhtä hurjia lukuja, arvioi Ylen meteorologi Joonas Koskela.

  Pohjois-Amerikan luoteisosia ja länsirannikkoa koettelee ennennäkemätön helleaalto.

  Kanadassa rikottiin maan mittaushistorian kaikkien aikojen lämpöennätys, kun Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevassa Lyttonin kaupungissa mitattiin celsiusasteissa 46,6 astetta.

  Yhdysvaltain länsirannikolla sijaitsevassa Oregonin osavaltiossa mitattiin 44,4 celsiusta sunnuntaina.

 14. Suomen koronatilanne heikkenee vauhdilla – Tutkimusanalyytikko: ”Nyt taisi tulla koko epidemian pahin superleviämistapahtuma”

  Uusi Suomi 26. Kesäkuu 2021

  THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle: ”Tartuntoja on todettu matkustajilla sen verran runsaasti, että missä tahansa linja-autossa tai minibussissa on voinut altistua.”

 15. George Floydin surmasta tuomittu ex-poliisi sai vankeutta 22 vuotta ja kuusi kuukautta

  Yle Uutiset 25. Kesäkuu 2021

  Chauvin esitti lyhyessä puheenvuorossaan surunvalittelunsa Floydin perheelle. Valamiehistö totesi kaksi kuukautta sitten Chauvinin syylliseksi kaikissa kolmessa syytekohdassa.

  Tummaihoisen George Floydin surmasta tuomittu valkoinen ex-poliisi Derek Chauvin, 45, tuomittiin 22 vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen Minneapolisissa Yhdysvalloissa.

  Ennen tuomion julistusta Chauvin esitti lyhyessä puheenvuorossa surunvalittelunsa Floydin perheelle. Hän lisäsi, että hän aikoo lähitulevaisuudessa antaa lisää tietoa tapahtumista.

  – Toivon, että tämä antaa teille lopulta mielenrauhan, Chauvin sanoi.

 16. Jättimäisiä galaksijoukkoja löytyy nyt koko ajan – Viimeksi havaittu Jättikaari uhmaa kosmologian perusoppia

  Helsingin Sanomat 24. Kesäkuu 2021

  MAAILMANKAIKKEUDEN isoimpia rakenteita ovat jättimäisen isot galaksijoukot.

  Miljardit maailmankaikkeuden galaksit eivät ole jakautuneet avaruuteen aivan tasaisesti. Osa niistä on ryhminä tai rypäleinä.

  Yhdessä galaksit muodostavat kuitenkin kuin kudelman, jossa on tiheämpiä kohtia ja välissä aukkoja. Yleiskuva maailmankaikkeudesta muistuttaa näin hieman repaleista pitsiverhoa.

  VIIME vuosina avaruudesta on löytynyt yhä uusia jättimäisiä galaksijoukkoja. Niiden läpimitta voi olla miljardeja valovuosia.

 17. Helsingin tartunnanjäljitys ruuhkautui Pietarin-matkailijoiden koronatartunnoista – johtajalääkäri: altistuneita jopa 60 yhtä tartunnan saanutta kohden

  Yle uutiset 23. Kesäkuu 2021

  Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan tartuntoja on todettu kymmenissä busseissa, joissa matkustajia on tullut Suomeen. Tartunnan saaneita Pietarin-matkailijoita on Helsingissä jo yli 100, ja määrän odotetaan kasvavan sitä mukaa, kun koronatestejä valmistuu.

  – Se tarkoittaa meille hurjaa määrää työtä. Keväällä meillä saattoi olla kolmesta neljään altistumista tartuntaa kohden, niin nyt niitä voi olla jopa 60.

  Kuntiin on toimitettu listat Pietarissa bussilla tai tila-autolla matkustaneista kuntalaisista, joiden perusteella jo matkan aikana altistuneet on pyritty tavoittamaan.

  Lukkarinen kuvailee nimien määrää valtavaksi.

  – Puhutaan useista kymmenistä busseista, joissa tartuntoja on todettu. Kun isoista busseista on kyse, altistuneita on paljon. Lisäksi on erilaisia festivaaleja ja muita sosiaalisia kesänviettotapoja, Lukkarinen arvioi.

 18. Altistustilanne Porihallin kuntosalialueella

  Satakunnan Kansa 23. Kesäkuu 2021

  Porissa on todettu koronavirustartunta henkilöllä, joka on oireettomassa vaiheessa, mutta joka on tartuttavuusaikana ollut harjoittelemassa Porihallin yleisellä kuntosalialueella keskiviikkona 23.6. kello 15–17.

  Kaikkia Porihallissa kuntosalialueella altistusaikana olleita pyydetään tarkkailemaan vointiaan. Mikäli ilmaantuu vähäisiäkin oireita, pyydetään hakeutumaan koronatestiin. Pukuhuoneissa ei ole ollut tartuntariskiä.

 19. Helle-ennätyksestä jäätiin niukasti – täällä mitattiin 33,6 astetta

  Helsingin Sanomat 22. Kesäkuu 2021

  Tiistaista odotetaan todella kuumaa päivää. Voi olla, että 85 vuotta vanha kesäkuun lämpöennätys +33,8 astetta on uhattuna.

  IS seuraa kuumaa hellepäivää tässä artikkelissa. Millaisia lukemia sinun lämpömittarisi näyttää? Miten vietät hellepäivää?

 20. Halla-aho suitsii perussuomalaisten perinnettä – valta vaihtuu, ennen kuin puheenjohtajasta tulee puoluettaan suurempi

  Yle Uutiset 21. Kesäkuu 2021

  Isoin kysymys vallansiirrossa on se, miten perussuomalaiset pärjää jatkossa ilman Halla-ahoa, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

  Perussuomalaisten tiedotustilaisuudesta tuli maanantaina uutinen, jota harva oli osannut odottaa.

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi medialle, että hän jättää puolueen johtotehtävät seuraavassa puoluekokouksessa Seinäjoella elokuussa 2021.

  Halla-aho valotti tulevaisuuttaan sanomalla, että hän jatkaa kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna.

  On myös helppo kuvitella, että Halla-ahoa pyydetään puolueen ehdokkaaksi euro- ja presidentinvaaleihin.

  Halla-aho ei kertonut tarkkoja syitä sille, miksi hän jätti puheenjohtajan paikan, eikä syillä ole mielekästä spekuloida.

  Henkilökohtaisia syitä keskeisempi kysymys on se, miten perussuomalaiset selviää ilman Halla-ahoa.

 21. Alfred Hitchcockin Linnuissa (1963) on selittämätöntä uhkaa ja ikimuistoisia kauhukuvia | 4K UHD

  Elokuvauutiset 20. Kesäkuu 2021

  Alfred Hitchcockin Lintujen (1963) hienoimmat kohtaukset ovat parasta jännitystä ja primitiivistä pelkoa, mitä elokuvataiteella on tarjota, mutta kokonaisuutena elokuva ei ole yhtä erinomainen. Daphne Du Maurierin novelli on elokuvan pohjana, mutta tarinaan tehdyt muutokset ja lavennukset ovat johtaneet Hitchcockin elokuville harvinaiseen tyhjäkäyntiin.

  Tippi Hedrenin näyttelemä Melanie Daniels on rikkaan perheen tytär, vailla huolia ja velvollisuuksia, yllään viimeisintä muotia ja kalleimpia helyjä. Lemmikkieläinkaupassa Melanie tutustuu komeaan Mitch Brenneriin (Rod Taylor), joka on tullut ostamaan lintuja lahjaksi iltatähtenä syntyneelle pikkusiskolleen (Veronica Cartwright). Lintukaupat unohtuvat, kun Melanie ja Mitch pääsevät leikkimään omaa teerenpeliään. Mitchin lähdettyä Melanie ostaa hänen kyselemät linnut ja päättää toimittaa ne yllätyksenä Mitchin kotiovelle.

  Kommentti_: Lisämateriaali, vaihtoehtoinen loppu, poistettu kohtaus, Tippi Hedrenin koekuvausfilmi, Hitchcock/Truffaut-haastattelupätkiä sekä dokumentteja elokuvan teosta.

 22. Tapahtuma peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran vuonna 2022.

  Kuopio Tahko 19. Kesäkuu 2021

  SATOA Goes WILD -ruokafestivaali valloittaa Kuopion kaupunkikeskustan kadut jälleen pe-la 18.-19.6.2021. Tapahtumassa Kuopion kaupunkikeskusta muuttuu yhden viikonlopun ajaksi suureksi ruokafestivaalialueeksi, jossa mukana olevat ravintolat hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla.

  SATOA Goes WILD on villi ruokaseikkailu, jossa oppaanasi toimii tapahtuman festivaalipassi ja sen sisältämä kartta. Seikkailusi reitti muodostuu eri puolelle kaupunkia sijoittuviin keskustan kivijalkaravintoloihin sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden pihapiireistä löytyviin pop-up ravintoloihin.

  Reitin varrelta voi ostaa myös yksittäisiä annoksia ilman festaripassia. Kulkiessasi pisteeltä toiselle tutustut samalla paikalliseen ruokaan, ravintoloihin, taiteilijoihin ja muusikoihin sekä Kuopion kulttuurihistoriaan – unohtamatta Kuopion ainutlaatuista rännikatuverkostoa.

 23. Pyhän Henrikin tie eläväksi-hanke

  Henrikinvaellus 18. Kesäkuu 2021

  Syksy 2020 on hankkeesta tiedottamisen ja verkostoitumisen aikaa. Lisäksi aletaan työ yhdistyksen logon uudistamiseksi ja se on valmis silloin, kun esitteitä ja mainosvideoita suunnitellaan.

  Vaellusreitin käytöstä tehdään kirjalliset sopimukset maaomistajien kanssa: Työ aloitetaan loppusyksyllä 2020 ja saatetaan päätökseen toukokuuhun 2021 mennessä.

  Reitin kunnostuksen suunnittelu, mahdolliset reittimuutokset selvitetään kevään 2021 aikana niin, että varsinaiset kunnostustyöt voidaan aloittaa toukokuussa 2021. Tavoitteena on siis kaikilta osin toimiva reitti maastossa vuoden 2021 vaellukseen mennessä. Mikäli tarpeen, tehdään reitin kunnostus maastossa loppuun kesällä 2022. Erityisesti reitin esteettömät osuudet saattavat vaatia pohdintaa ja työtäkin, joten sen pohdinta aletaan loppukeväällä-kesällä 2021. Valmistumiselle aikaa on kesään 2022 asti.

  Kunnostettu reitti viitoitetaan uudelleen sitten, kun reitin kulku kaikilta osin on selvillä ja maastotyöt on tehty. Aikataulun ratkaisevat siis edellisen kohdan työt. Reitin viitoituksen ja opasteiden suunnittelu aloitetaan kuitenkin jo tammikuussa 2021.

  Reitin parantamisen kanssa yhtä aikaa aloitetaan reitin varren palvelujen suunnittelu, jätenhuollon pohdinta jne. Toteutuksen aikataulussa näiltä osin on syytä olla väljyyttä, joten valmista pitää tulla syksyllä 2021 tai ehkä vasta keväällä 2022.

  Reitin vieminen sähköiselle karttapohjalle aletaan keväällä 2021 ja tehdään loppuun kesän 2021 vaelluksen yhteydessä. Samalla on tarpeen synnyttää myös uusi paperinen vaelluskartta.

  Kesällä-alkusyksyllä 2021 kuvataan reitin mainosvideo. Syksyllä 2021 aletaan reittiesitteen suunnittelu. Keväällä 2022 toteutetaan uusi kuntakierros.

 24. Trump haastaa nettijätit johtajineen oikeuteen – ristiriitaiset vaatimukset

  Tiivi 17. Kesäkuu 2021

  Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on ilmoittanut haastavansa oikeuteen Facebookin, Twitterin sekä Googlen omistaman YouTuben.

  Samaten kanne on tehty myös yhtiöiden toimitusjohtajia Mark Zuckerbergiä, Jack Dorseytä ja Sundar Pichaita vastaan. Syytösten aiheena on somepalveluiden väitetty puolueellinen sensuuri konservatiiveja vastaan.

  Tarkoituksena on saada aikaan joukkokanteet, joihin voivat liittyä muutkin käyttäjät, jotka kokevat tulleensa väärin perustein evätyiksi mainituissa palveluissa. Trumpin itsensä mukaan yhtiöiden maksettavaksi saattaa tulla jopa biljoonien dollareiden korvaukset.

  Trumpin aikeita tukemassa on hänen entisten avustajiensa perustama järjestö America First Policy Institute. Aiheesta kertoneen Vergen mukaan Trumpin kanteet perustuvat heikosti menestyneisiin oikeudellisiin argumentteihin.

  Lähes poikkeuksetta tuomioistuimet ovat asettuneet someyhtiöiden puolelle tai tyystin hylänneet kanteet, joiden aiheena on ollut käyttäjien sulkeminen ulos palveluista.

 25. Greenpeacen tempaus päättyi surkeasti – useita ihmisiä on tällä hetkellä sairaalahoidossa

  Demokraatti 16. Kesäkuu 2021

  Jalkapallon miesten EM-lopputurnauksessa tiistai-iltana pelatun Ranska–Saksa-ottelun alla nähtiin erikoinen hetki, kun ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivisti laskeutui kentälle juuri ennen pelin alkua.

  Teolla protestoitiin autonvalmistaja Volkswagenia vastaan, joka on yksi jalkapallon EM-kisojen sponsoreista.

  –  Valitettavasti kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, kirjoitti Greenpeace Twitter-tilillään.

  Aktivisti lensi Münchenin Allianz-areenan yli ja menetti moottoroidun varjoliidon hallinnan tartuttuaan TV-kaapeleihin. Tämän seurauksena useat paikalla olleet katsojat altistuivat vaaratilanteelle.

  –  Mielenosoituksen tarkoituksena ei ollut häiritä peliä tai vahingoittaa ihmisiä. Toimemme ovat aina rauhanomaisia. Pahoittelemme tapahtunutta, Greenpeace vakuutti.

 26. ”Haluan selvittää mitä tapahtui” – Eriksen kertoo olonsa parantuneen

  Demokraatti 15. Kesäkuu 2021

  Jalkapallon EM-kisojen avausottelussa dramaattisesti kentälle lyyhistynyt tanskalaistähti Christian Eriksen voi päivä päivältä paremmin. Ympäri maailmaa kauhistuttaneesta tilanteesta ei Eriksenille itselleen ole jäänyt selviä muistikuvia.

  – Oloni on parempi, mutta haluan selvittää, mitä oikein tapahtui, Eriksen totesi edustajansa välityksellä italialaiselle Gazzetta dello Sport -lehdelle.

  Seuratasolla milanolaista Interiä edustava Eriksen halusi lehden mukaan kiittää kaikkia ihmisiä tuesta ja siitä, mitä he ovat tehneet hänen puolestaan lauantain dramaattisen tapahtuman jälkeen.

  – Kiitos! En anna periksi, Eriksen oli todennut.

  Saatuaan sydänpysähdyksen Suomea vastaan pelatussa ottelussa, Erikseniä elvytettiin kentällä ja hänet vietiin sairaalaan. Tämän hetken tietojen mukaan tanskalaispelaaja on hyvävointinen, mutta hänen tilansa vaatii edelleen tarkkailua ja tutkimuksia sairaalahoidossa.

 27. Tällä perinteikkäällä nudistirannalla naiset saavat oleskella alasti ilman häirintää – nyt rannan kohtalo huolettaa sen käyttäjiä

  Yle Uutiset 14. Kesäkuu 2021

  Seurasaaren uimala Helsingissä on nudistiranta, jolla on yli satavuotinen historia. Rantaa käyttävät naiset ovat huolissaan rannan tulevaisuudesta, sillä kaupunki suunnittelee alueelle saunaa.

  Helteiset säät ovat hellineet Suomea jo viikkokaupalla, ja rannat ovat täyttyneet auringonpalvojista ja virkistäytyjistä. Niin myös Seurasaaren uimalassa, jossa vedessä näkyy useampi pää.

  Rannan puolella ihmiset ottavat aurinkoa – heistä suurin osa alasti. Seurasaaren uimala on nudistiranta, jossa oleskella saa joko uimapuvussa tai ilman.

  Voi kuitenkin olla, että muutaman vuoden kuluttua rantapyyhkeitä joudutaan siirtämään sivummalle sinne mahdollisesti rakennettavan saunan tieltä.

  Helsingin kaupunki kertoi kesäkuussa tarjoavansa vuokralle saunatontteja Seurasaaresta, Hietaniemestä ja Tarvon saaresta. Seurasaareen suunniteltu saunapaikka sijaitsee nykyisen uimalan eteläpäädyssä.

  – Yleisten saunojen kysyntä on todella suurta. Helsingin kaavassa ei ole montaa paikkaa, jossa tällainen mahdollistetaan, perustelee kaupungin ulkoilupalvelupäällikkö Stefan Fröberg.

  Seurasaareen rakennettavan saunan tulisi edistää alueen virkistyskäyttöä täydentämällä uimalan palveluntarjontaa. Saunan yhteyteen on mahdollista toteuttaa myös kahvila tai ravintola.

 28. Segway tuli tiensä päähän – valmistus loppuu, näistä turmista kaksi­pyörä muistetaan

  Ilta-Sanomat 24. Kesäkuu 2020

  Segway julkistettiin joulukuussa 2001, kun sen keksijä Dean Kamen ilmoitti kaksipyörän olevan ratkaisu kaupunkiliikenteen ongelmiin ja tekevän autot tarpeettomiksi.

  SEGWAY myös keräsi mainetta noloilla ja traagisilla tapaturmilla. Vuonna 2003 silloinen presidentti George W. Bush kaatui kesäasunnollaan laitteella ja pian myöhemmin varapresidentti Dick Cheney rikkoi akillisjänteensä Segwayn kanssa.

  Kamenin mielestä auton käyttö lyhyillä matkoilla on järjetöntä. Kaksipyöräinen ajoneuvo pysyi tasapainossa oman järjestelmän avulla, jossa sensorit havainnoivat käyttäjän asennon ja kulkualustan muodon muutoksia.

  Nyt puhuu Usain Boltin jyrännyt tv-kuvaaja: ”Olin peloissani”

  Tässä on lappuliisojen ”uusi ase” Helsingissä – ”Kansalaiset, teitä on varoitettu”

  Segwayn omistaja kuoli laitteensa ohjaimissa

 29. Daniel O’Shaughnessy kertoo, mitä tapahtui, kun hän törmäsi ensimmäisen kerran jalkapallourallaan teknologian hyödyntämiseen kunnolla

  Tekniikan Maailma 12. Kesäkuu 2021

  Teknologia kuuluu Huuhkajien valmennusprosessiin. Maailmaa kiertänyt toppari Daniel O’Shaughnessy kehuu Suomen yksityiskohtiin pureutuvaa toimintaa.

  Daniel O’Shaughnessy on kiertänyt pitkän matkan Suomen A-maajoukkueeseen. Riihimäellä kasvanut pelaaja siirtyi juniorina Honkaan ja myöhemmin Helsingin Jalkapalloklubiin. Hän kiersi Ranskan, Englannin ja Tanskan kautta vielä kerran takaisin Englantiin. O’Shaughnessy palasi lopulta vuonna 2018 Helsingin Jalkapalloklubiin.

  Maajoukkue on tuonut uralle uuden nosteen.

  ”Olen seurannut pienestä asti maajoukkuetta. Tein pitkän matkan maailmalla ja opin paljon asioita. Maajoukkue on sopiva välietappi tällä reissulla.”

 30. Koko Suomen tapahtumat

  Tapahtumainfo 11. Kesäkuu 2021

  Tapahtumainfosta löydät musiikkitapahtumia, elokuvanäytöksiä, näyttelyitä, festivaaleja, messuja, koko perheen tapahtumia, tanssiesityksiä, konsertteja, teatteria, oopperaa, urheilukilpailuja – satoja tapahtumia joka viikko. Nyt löydät myös virtuaalitapahtumat, e-Tapahtumat -kategoriasta.

  Mukana on kaikkien suurten kaupallisten lippujen välittäjien tarjonta ja suuri joukko muita kiinnostavia tapahtumia. Voit myös lisätä oman tapahtumasi sivustolle täysin ilmaiseksi!

 31. Suomessa nähdään osittainen auringonpimennys 10. kesäkuuta – Ursalta tärkeä muistutus: "Aiheuttaa vaurioita jo muutamassa sekunnissa"

  MTV Uutiset 10. Kesäkuu 2021

  Suomessa nähdään osittainen auringonpimennys 10. kesäkuuta, tiedottaa Tähtitieteellinen yhdistys Ursa.

  Pimennys näkyy koko maassa. Syvimpänä pohjoisessa ja heikoimpana etelässä. Utsjoella auringosta peittyy parhaimmillaan 61 prosenttia ja Helsingissäkin 39 prosenttia.

  Auringonpimennys nähdään silloin, kun Kuu menee radallaan Maasta katsottuna Auringon eteen. Koska Kuu kiertää Maata hiukan kallellaan olevalla radalla, pimennyksiä ei tapahdu joka kuukausi, vaan Kuu kulkee taivaalla yleensä joko Auringon kiekon yli tai ali, Ursa avaa tiedotteessa.

 32. ”Hän on valmistautunut tätä varten 50 vuotta” – Biden saapui Britanniaan, kokousrumba alkaa huomenna

  Demokraatti 9. Kesäkuu 2021

  Tämän jälkeen Biden osallistuu G7-teollisuusmaiden kokoukseen Cornwallissa. Bidenin lentokone laskeutui Mildenhallin sotilastukikohtaan, missä Bidenin on määrä puhua Yhdysvaltain ilmavoimien sotilaille vielä tänään.

  Bidenin lehdistövastaavan Jen Psakin mukaan presidentin valtava kokemus auttaa häntä selviämään kokousrumbasta kunnialla. Biden ehti ennen presidentiksi tuloaan toimia vuosikymmeniä senaatissa ja kahdeksan vuotta presidentti Barack Obaman varapresidenttinä.

 33. Timo Soini pitää erottamistaan Espoon sinisistä laittomana – ”Minua ei ole kuultu asiasta”

  Uusi Suomi 8. Kesäkuu 2021

  Espoon sinisten hallitus päätti yksimielisesti erottaa Timo Soinin yhdistyksestä. Syynä on Soinin esiintyminen muiden puolueiden ehdokkaiden vaalimainoksissa. Espoon sinisten hallitus katsoo, että Soini on toimillaan pilannut ja haitannut Espoon sinisten toimintaa. Timo Soinin mukaan erottaminen on laiton eikä häntä ole kuultu asiassa.

 34. Turun ilmastovideokilpailun voittajat valittu

  Turun Sanomat 7. Kesäkuu 2021

  Turun kaupungin järjestämän ilmastoaiheisen nuorten videokilpailun voittajat ovat selvillä. Kilpailu järjestettiin rinnakkain Japanin Jokohaman, Naganon ja Obusen kanssa. Kilpailussa kerrottiin videotaiteen keinoin miltä näyttää Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteen mukainen elämä.

  Videokilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä 12 videota. Turun nuorisovaltuuston ja kaupungin asiantuntijat pisteyttivät videot. Kuusi eniten pisteitä saanutta videota ladattiin Youtubeen ja asukkaat saivat äänestää suosikkejaan tykkäämällä videoista. Lopullinen tulos saatiin asiantuntijapisteiden ja tykkäysten yhteistuloksesta.

 35. Nyt voit hankkia Paul Walkerin kahdessa ensimmäisessä Fast & Furious -elokuvassa käyttämän Toyota Supran

  Tekniikan Maailma 6. Kesäkuu 2021

  Fast & Furious -elokuva ja sen jatko-osat eivät olleet vain kassamagneetteja, vaan niillä oli sen lisäksi suuri vaikutus autojen tuunaamiseen. Etenkin japanilaisia autoja alettiin yksilöidä elokuvan antaman esimerkin mukaan. Ja siinä yksi tärkeimmistä malleista oli Paul Walkerin näyttelemän poliisin, Brian O’Connerin ajama oranssi Toyota Supra.

  Vuonna 1994 valmistettu Toyota Supra esiintyi sekä ensimmäisessä vuonna 2001 valmistuneessa The Fast and the Furiousissa sekä toisessa vuonna 2003 ensi-iltaan tulleessa 2 Fast 2 Furiousissa. Auton mukana tulevat täydelliset paperit siitä, että se on aito elokuvassa käytetty auto.

 36. Media yhtiö astui Ylen varpaille

  Yle Uutiset 5. Kesäkuu 2021

  Mediayhtiö Sanoma haluaa rajoittaa Yle Areenaa. Tässäkö malli Ylen tulevasta tavasta esitellä sisältöjä, ei hyvä, sekoittaa kuvaa ja tekstiä.

  Media yhtiö Sanoma syyttää Yleisradiota toimintansa vaikeuttamisesta. Eikö se ole niin, jos toiminta alkaa tuottaa tappiota on syytä katsoa peiliin eikä syyttä toisia jos tuotteet eivät mene kaupaksi. Yle Areena on löytänyt paikkansa suomalaisten kuluttajien mieliin ja Sanoman maksullinen Ruutu hömppä palvelu ei myy.

 37. Risteilyjä Suomi-kuplassa, junareissuja rajattomalla lipulla, kotimaan pakettimatkoja – matkailuala houkuttelee kotimaanmatkailuun uusin tavoin

  Yle Uutiset 4. Kesäkuu 2021

  Pitkän tauon jälkeen perjantaina liikenteeseen palaavalla Silja Serenadella on viime päivinä valmistauduttu matkustajien tuloon. Laiva saapui tämän viikon tiistaina tutulle paikalleen Helsingin Olympiaterminaaliin. Tätä ennen se seisoi koronatilanteen vuoksi kuukausikaupalla Turun satamassa.

  Kuluneen viikon aikana henkilökunta on täyttänyt tyhjillään ammottaneiden myymälöiden hyllyt ja laittanut hytit kuntoon. Laivalle on myös esimerkiksi rakennettu ylimääräisiä käsienpesupisteitä.

  – Odotamme innokkaina, että saamme taas matkustajia ja pääsemme heitä viihdyttämään, Silja Serenaden ohjelmaisäntä Tero Koistinen sanoo.

  Ruotsin-laivana tunnettu Serenade seilaa tänä kesänä poikkeavilla reiteillä: Aluksi se suuntaa yöksi parkkiin Tallinnaan, ilman matkustajien maissakäynnin mahdollisuutta. Myöhemmin kesällä se risteilee Helsingistä Maarianhaminaan.

 38. Tutkija varoitti varhain Yhdysvaltain korona-asiantuntija Anthony Faucia, että virusta on mahdollisesti muokattu

  Yle Uutiset 3. Kesäkuu 2021

  Yhdysvaltalaisen tartuntatautien tutkimuslaitoksen johtaja lähetti Valkoisen talon korona-asiantuntija Anthony Faucille tammikuun 2020 lopussa sähköpostin, jossa hän kertoi, että pieni osa koronaviruksen perimästä näyttää mahdollisesti muokatulta.

  Asia selviää Faucin sähköposteista, jotka Buzzfeed-sivusto sai haltuunsa tietopyynnön kautta.

  Myös Washington Post on hankkinut Faucin sähköposteja itselleen. Buzzfeed on ladannut yli 3 200 sivua sähköposteja nettiin kaikkien tarkasteltaviksi. Viestit ovat tammi-kesäkuulta 2020. Fauci tyrmäsi julkisesti keväällä 2020 teorian siitä, että pandemian aiheuttanut Sars-Cov-2 -koronavirus olisi peräisin kiinalaisesta laboratoriosta.

  Buzzfeedin saamien sähköpostien perusteella hänellä kuitenkin näytti olleen syytä pitää laboratoriovuotoa uskottavana vaihtoehtona viruksen alkuperälle.

 39. Minä voitin

  Yle 2. Kesäkuu 2021

  Sophie Backsen istui omassa huoneessaan perheen maatilalla, kun Zoom-linjaa pitkin kantautui järisyttävä uutinen.

  Hän, 22-vuotias opiskelija, ja joukko muita nuoria olivat voittaneet Saksan hallituksen oikeudessa.

  Saksan peruslakia valvova tuomioistuin linjasi, ettei maan hallitus tee tarpeeksi ilmaston eteen. Nuorille sukupolville on jäämässä kohtuuton taakka. Oikeuden mukaan nuorten perusoikeudet ja vapaus ovat nykymenolla vaarassa.

  Dieselmersujen, porsaanleikkeen ja hiilivoiman Saksan on muututtava ja vielä tällä vuosikymmenellä.

  – Päätös oli täysi yllätys. Kukaan ei osannut odottaa sitä, Backsen sanoo kotisaarellaan Saksan pohjoisosassa pari viikkoa päätöksen jälkeen.

  Päätös yllätti myös Saksan johdon ja heitti valtasuhteet uusiksi. Poliitikot eivät enää voi sivuuttaa nuoria.

 40. Se lausunto jää historiaan

  Kalevan uutinen vuosien takaa 1. Kesäkuu 2021

  Se lausunto jää historiaan. Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus (kesk.) oli tiistai-illan Ylen pääuutislähetyksessä ulkoisesti kuin viilipytty. Teksti olikin sitten niin surrealistista, että meinasi pudota nojatuolista.

  ”Kuntien pienipalkkaiset ihmiset varmaan katsovat tätä kohtuullisuuskeskustelua niillä silmälaseilla, ja sitä kautta on ihan ymmärrettävää, että kohtuullisuus asettuu toisenlaisiin raameihin. Me sitten toimimme työeläkealalla ja katsomme siinä kontekstissa kohtuullisuusasioita toisin.”

  Näin näyttää todellakin olevan. Sekä mikä on kohtuullista kuntien pienipalkkaisille, on murusia Kevan pomolle. Se mikä on kohtuullista Kevan pomolle, on kohtuutonta kuntien pienipalkkaisille.

  Kun vedetään kohtuuden rajaa, kuntien pienipalkkaisiin kannattaa luottaa Kevan toimitusjohtajaa enemmän. Ei ole nimittäin ollut vaikeata nähdä, että Ailuksella raja kohtuullisuuden ja kohtuuttomuuden välillä on päässyt hämärtymään pahemman kerran.

  Kohtuus on kaukana miljoonien arvoisista työsuhdeasunnoista, satojentuhansien remonteista ja sporttiratilla varustetuista avobemareista. 

  Kaikenlaisia kohuja kyllä tulee vuosien varrelta mieleen, mutta Ailukseen liittyvä on niistä ehdottomasti absurdeimpia.
  Moni Ailuksen tilanteessa aiemmin ollut olisi hänen asemassaan jo tehnyt johtopäätökset, mutta hän vain puhuu lisää läpiä päähänsä.

  Uusin esimerkki saatiin keskiviikkona. Etelä-Suomen Sanomat kertoi Ailuksen valitelleen koolle kutsumassaan henkilöstötilaisuudessa, ettei hän voi enää viedä lapsiaan Bemarilla ratsastamaan. Vitsi tai ei, Ailus osoitti taas tilannetajun puutteensa.

  Tilaisuus oli ilmeisesti muutoinkin erikoinen. Keva katsoi parhaaksi lähettää oikein tiedotteen, jonka mukaan tilaisuus ei päättynyt ulosmarssiin.

  Työnsä hyvin tekevä työmies on palkkansa ansainnut, samaten työnsä hyvin tekevä johtaja. Sama koskee työsuhde-etuja kunhan ne eivät mene kohtuuttomuuksiin.

  Kevassa työsuhde-etuja vielä suurempi ongelma on se, että Ailukselle ei näytä riittäneen mikään.

  Tarpeeksi hienoa työsuhdeasuntoa ei tahtonut löytyä, sitä remontoitiin laadusta tinkimättä ja rahaa säästämättä, hän maksoi siitä liian vähän veroa, ja työsuhdeauton hankinnasta saatettiin kiertää hankintalakia. Lumen alle jääneen työsuhdebemarin siirtomaksu pantiin työnantajan piikkiin.

  Tapaus Ailus on tuorein esimerkki suomalaisyhteiskuntaan pesiytyneestä ahneudesta.

 41. Italialainen mafiapomo vapautui vankilasta, tunnusti aikanaan osallisuutensa ainakin sataan murhaan – "Kaikista mafiapomoista julmin"

  Yle Uutiset 31. Toukokuu 2021

  Italian tunnetuimpiin kuuluva mafiapomo Giovanni Brusca, 64, on vapautunut vankilasta kärsittyään 25 vuoden vankeusrangaistuksen.

  Brusca on tunnustanut osallisuutensa ainakin sataan murhaan.

  La Repubblica kuvaili Bruscaa vapauttamista koskevassa uutisessaan kaikista mafiapomoista julmimmaksi. Brusca kuului Sisilian mafian Cosa Nostran avainhahmoihin 1980– ja 1990–luvuilla.

  Brusca tuomittiin vankeuteen muun muassa legendaarisen mafian vastaisen syyttäjän Giovanni Falconen murhasta vuonna 1992. Brusca räjäytti pommin, joka surmasi syyttäjän, tämän vaimon ja kolme turvamiestä autoonsa Palermon lähellä.

  Isku kuuluu mafian pahamaineisimpiin viranomaisiin kohdistuneisiin iskuihin.

 42. Kantelu kyseenalaistaa suomalaisten rakastaman nykymuotoisen Yle Areenan

  Yle Uutiset 30. Toukokuu 2021

  Yle Areenan julkaisurajoitukset heikentäisivät suomalaisten mediapalvelua merkittävästi. Rajoitukset tarkoittaisivat myös Ylen julkisen palvelun kuihduttamista pitkällä aikavälillä.

  Yleisradion julkisen palvelun tehtävästä on jätetty kantelu Euroopan unionin komissiolle. Kantelun kohteena ovat erityisesti tapa, jolla Yle voi julkaista sisältöjä Yle Areenassa sekä Ylen internetissä tarjoamat oppimisen palvelut. Kantelun on jättänyt Sanoma Oyj.

  Kantelun mukaan Yle-veron kautta saatu rahoitus Yle Areenan videosisältöjen sarjamuotoiseen, pidempään tarjolla olevaan julkaisemiseen ja oppimisen verkkosisältöihin ovat laitonta valtiontukea.

  Ylen kanta on kirkas: kantelu kyseenalaistaa pitkälti koko julkisen palvelun tulevaisuuden toteutuksen perustan.

  Yhtiön rahoituksesta ja tehtävästä on päätetty eduskunnassa yksimielisesti. “Yle-lain mukaan Ylen tulee tuoda kattava julkisen palvelun ohjelmisto kaikkien saataville yhtäläisin ehdoin. Nykymuotoinen Yle Areena ja oppimisen palvelut verkossa ovat osa tätä Ylen lakisääteistä tehtävää”, toteaa Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen.

  “Perinteisten tv- ja radiokanavien rooli median käytössä ohenee ja digitaalisten alustojen merkitys kasvaa. Yle Areenan kaltaiset palvelut ovat välttämättömiä, jotta ihmisillä olisi yhtäläiset mahdollisuudet käyttää Ylen sisältöjä. Voimakas typistäminen heikentäisi Areenan toimintakykyä ratkaisevasti eivätkä kaupalliset toimijat aina tarjoa vaihtoehtoa sen sisällöille”, toteaa Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen.

  Tulevaisuuden mediamaailmassa Yle-lain keskeinen periaate palvella kaikkia yhtäläisin ehdoin kytkeytyy yhä vähemmän broadcast-jakeluun ja enemmän siihen, miten erilaisia väestö- ja käyttäjäryhmiä palvellaan tarkoituksenmukaisella tavalla.

 43. HÄMEENKYRÖN KUNTA on vuokrannut Myllykolun kesäteatterin

  Timin Sanomat 29. Toukokuu 2021

  Koko tulevaksi kesäksi 2021 Taidekollektiivi Perinnöttömille.

  Perinnöttömien on tarkoitus tuoda uusi dramatisointi perinteisen suositusta Anna-Leena Härkösen Häräntappoaseesta Hämeenkyröön kesäksi 2021.

  ”Teatteriesityksen tuominen Hämeenkyröön muuten kuivana kulttuurikesänä oli rohkea ja kannustettava teko”, sanotaan kunnasta.

  Viime kesänä esitettiin Myllykolussa ”Ei muisteta pahalla” ja viihdetaiteilija Jari Sillanpää oli vieraana elokuun puolessa välissä.

 44. Tyhmyyksien roviolla

  Ilta-Sanomat 28. Toukokuu 2021

  EN NOPEASTI enkä ajankaan kanssa keksi asiaa, joka olisi hoidettu yhtä päin honkia kuin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) luotsaamat koronarajoitukset.

  Aloittakaamme perusasioista; se, että ravintoloissa saa olla väkeä ja Linnanmäelle saa päästää tuhansia ihmisiä, ei vaikuta mitenkään koronariskiin jalkapallokatsomossa.

  Se, että jalkapallokatsomoon voi päästää vain muutaman katsojan, voi tuntua epäreilulta, mutta virus ei ole reilu eikä valtionhallinto ole erityisen rationaalista.

  Ravintoloiden rajoituksista päättää maan hallitus, urheilutapahtumia kontrolloi aluehallintovirasto.

  Helsingissä HJK ja HIFK pelaavat kotiottelunsa Bolt-stadionilla, jonka katsomokapasiteetti on normaalisti 10 800 katsojaa. Tänään kotijoukkue saa päästää paikalle yleisöä yhteensä 10 henkeä. Kesäkuun alussa katsojamäärän yläraja on 50.

 45. Marinin puolison firmaa haetaan konkurssiin – velat Valtiokonttorille yli 200 000 euroa

  Ilta-Sanomat 27. Toukokuu 2021

  Pääministeri Sanna Marinin (sd) aviomiehen Markus Räikkösen osin omistamaa ja johtamaa start up -yhtiö Prezella Oy:tä koskeva konkurssihakemus jätettiin tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeuteen.

  Yhtiö hakee itseään konkurssiin. Asiasta uutisoi Talouselämä.

  Hakemuksen mukaan yhtiöllä on velkaa Valtiokonttorille runsaat 201 000 euroa ja Aito Säästöpankille yli 16 000 euroa.

  Yhtiön heikosta taloustilanteesta uutisoitiin viime viikolla. Yritys on ollut erittäin velkainen ja heikosti kannattava.

 46. Superhornet ja F35 löivät pöytään jokerinsa - Yhdysvallat painottaa olleensa Suomen rinnalla jo jatkosodassa

  Iltalehti 26. Toukokuu 2021

  Lockheed Martin tarjoaa Suomelle 64 F-35-hävittäjää. Bidenin hallinto ja Pentagon todella haluavat myydä Suomelle tehokkaimmat amerikkalaisaseet hintaan, johon pienen valtion lihakset riittävät, arvioi politiikan toimittaja Lauri Nurmi.

  Suomen hävittäjävalinta saattoi saada ratkaisevan käänteen keskiviikkona.

  Amerikkalaisvalmistajat Lockheed Martin ja Boeing löivät pöytään jokerinsa, jotka ovat julkisuudessa melko vahvoja argumentteja kumman tahansa amerikkalaishävittäjän puolesta. Häivehävittäjä F-35:ttä on epäilty koko HX-hankkeen eli edeltävien kuuden vuoden ajan liian kalliiksi Suomelle. – F-35 on kaukana neljännen sukupolven hävittäjien edellä.

  Se on pystyvin ja selviytymiskykyisin hävittäjä puolustamaan Suomen aluetta nyt ja seuraavien yli 40 vuoden ajan, Lockheed Martinin Suomen-kampanjassa mukana oleva Scott Davis kehui konetta.

  Ja sitten seurasi yllätys.

  – Paras ja viimeinen tarjouksemme Suomelle on 64 F-35-konetta siinä budjetissa, joka meille on annettu. Tarjoamme todella viidennen sukupolven suorituskyvyn neljännen sukupolven hävittäjän hinnalla, Davis kertoi.

  Iltalehti kysyi vielä erikseen, saiko jokin viime metreillä Lockheed Martinin muuttamaan tarjoustaan parempaan suuntaan konemäärän suhteen. Davis vakuutti, että mitään muuta numeroa kuin 64 ei löydy huhtikuussa Suomen puolustusministeriölle jätetystä tarjouksesta.

 47. Ryanair toimi sääntöjen mukaan kääntäessään koneen Minskiin: ”Ilma-alus noudattaa lennonjohdon ohjeita”, sanoo Traficomin ilmailujohtaja

  Helsingin Sanomat 25. Toukokuu 2021

  Lennonjohdon ohjeiden noudattaminen on tärkeä osa lentoturvallisuutta. Niistä poiketaan vain hätätilanteessa.

  RYANAIR toimi sunnuntaina vallitsevien kansainvälisten lentoturvallisuussäännösten mukaisesti, tulkitsee liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ilmailusta vastaava pääjohtaja Jari Pöntinen. Ryanair käänsi tuolloin koneensa Minskiin noudattaessaan valkovenäläisen lennonjohdon ohjeita. 

  Pöntinen kommentoi asiaa vain yleisellä tasolla, koska sunnuntain tapahtumien yksityiskohdista ei ole vielä täyttä selvyyttä. Pöntisen mukaan yleinen toimintatapa on, että koneen miehistö kuuntelee ja noudattaa lennonjohdon ohjeita.

  ”Ilma-alus noudattaa lennonjohdon antamia selvityksiä ja toimintaohjeita, jollei sitten ole kyseessä jokin ehdoton hätätilanne. Silloin tietysti koneen päällikkö voi toimia parhaaksi katsomallaan tavalla”, Pöntinen sanoo.

 48. Valko-Venäjälle kaapattu Raman Pratasevitš puhuu lyhyesti viranomaisten videolla – opposition ja isän mukaan hänet pakotettiin tunnustamaan

  Yle Uutiset 25. Toukokuu 2021

  Oppositiovaikuttaja Raman Pratasevitš pidätettiin sunnuntaina sen jälkeen, kun Valko-Venäjä oli pakottanut Vilnaan matkalla olleen Ryanairin koneen laskeutumaan Minskiin. Oppositiovaikuttajan isä epäilee poikansa joutuneen kidutetuksi pidätyskeskuksessa.

  Opposition mukaan Valko-Venäjän viranomaiset ovat pakottaneet Raman Pratasevitšin tunnustamaan levottomuuksien lietsonnan. 

  Sekä Pratasevitšin liittolaiset että hänen isänsä ovat varmoja, että Valko-Venäjällä sunnuntaina pidätetty toimittaja ja aktivisti on joutunut painostuksen kohteeksi. 

  Viestintäsovellus Telegramissa julkaistulla videolla Raman Pratasevitš sanoo olevansa hyvässä kunnossa ja tunnustaa osallistuneensa hallinnon vastaisten protestien järjestämisen Minskissä viime vuonna.

  Muun muassa Svetlana Tsihanouskaja, yksi Valko-Venäjän opposition kärkihahmoista, kirjoitti Twitterissä Pratasevitšin vaikuttavan olevan videolla sekä fyysisen että henkisen painostuksen alaisena.

 49. Mitä EU voi tehdä Valko-Venäjän ”lentokone­kaappaukselle”? Asian­tuntijat löysivät kolme vaihto­ehtoa: ”Kyse hyvin vakavasta tapahtumasta”

  Ilta-Sanomat 24. Toukokuu 2021

  Valko-Venäjän läheinen suhde Venäjään tekee tilanteesta EU:lle strategisesti hankalan.

  MITKÄ OVAT EU:n keinot, kun Valko-Venäjä ”kaappasi” EU-alueen sisäisen lennon Ateenasta Vilnaan – olkoonkin, että lento oli tapahtumahetkellä EU-alueen ulkopuolella Valko-Venäjän ilmatilassa?

  Tätä joutuvat EU-johtajat maanantaina miettimään omassa ylimääräisessä huippukokouksessaan. Asialistalla on mm. ilmasto- ja koronakysymyksiä, mutta Valko-Venäjän sunnuntainen manööveri noussee isosti esiin agendalla.

 50. Blind Channel saavutti Suomen parhaan sijoituksen sitten Lordin: ”Kumman iso juttu me on rakennettu!”

  Helsingin Sanomat 23. Toukokuu 2021

  SUOMI sai parhaan sijoituksen sitten Lordin voiton vuonna 2006.

  Blind Channel oli kappaleellaan Dark Side Rotterdamin kisojen kuudes.

  Osallistujamäärään suhteutettuna Suomen viisujen toiseksi paras sijoitus oli tähän mennessä Softenginen 11. sija vuonna 2014. Suomi sai 83 pistettä raadilta ja yleisöäänistä 218 pistettä.

  Pelkillä yleisöäänillä Suomi olisi ollut neljäs. Euroviisuissa eri maiden pisteet muodostuvat puoliksi puhelinäänistä ja asiantuntijaraatien näkemyksistä.

  Raadeilta Suomelle irtosi naapurilta Virolta seitsemän pistettä, Tanskalta kahdeksan ja Italialta sekä Serbialta kymmenen. Ruotsin raati ei antanut Suomelle pisteitä. Suomen raati antoi 12 pistettä Sveitsille.

  Näin Blind Channel kommentoi upeaa sijoitustaan: ”Saatiin kaikki mitä lähdettiin hakemaan”

  – Huippufiilis. Saatiin kaikki mitä lähdettiin hakemaan, ja vielä helvetisti enemmän: maailmanlaajuinen major-levydiili, listaykkönen ja ryyppäyskavereita Italiasta, bändi veisteli huippusijoituksen jälkeen.

  Kokemus oli ikimuistoinen ja tästä keväästä saatu oppi on jotain sellaista, mitä ei voi ostaa. Sovittiin jätkien kanssa että kun päästään Suomeen, niin puhalletaan pari viikkoa. Sen jälkeen meidän täytyy kuitenkin tehdä maailman paras rock-albumi, Blind Channel sanoi Ylen tiedotteessa itsevarmasti.

  Blind Channel rokkasi yleisön pimeälle puolelleen!

  Katso finaali-illan tunnelmat kulissien takaa.

 51. Hallitus voisi kertoa näkemyksensä – miten pandemiasta tullaan ulos

  Ilta-Sanomat 23. Toukokuu 2021

  Koronaluvut ovat nyt varsin hyviä. Hallitus voisi alkaa kertoa erilaisia keinoja tai väyliä, miten se on ajatellut, että pandemiasta ja sen synnyttämästä kriisimielialasta tullaan ulos.

  KORONAN KANSSA on nyt eletty reilu vuosi. Viime keväänä tähän aikaan tiesimme taudista ja sen käyttäytymisestä todella paljon vähemmän kuin nyt. Silti odotukset kesästä olivat korkealla.

  Nyt ollaan valovuoden paremmassa tilanteessa. Vaikka rokotukset lähtivät kangerrellen käyntiin, sittemmin vauhti on parantunut huimasti. Ensimmäisen rokoteannoksen on Suomessa saanut nyt lähes 2,3 miljoonaa ihmistä, ja toisen annoksen lähes 380 000.

  KUN TILANNE on näin hyvä, ihmisten mielissä alkaa välkkyä toivo hyvästä kesästä ja sen jälkeen normaalimmasta syksystä. Se on ymmärrettävää. Siksi myös hallitukselta toivoisi suuntaviivoja tai näkemyksiä erilaisista mahdollisista väylistä, miten pandemiasta tullaan ulos.

 52. Noin 165 lasta ja 21 työntekijää altistui koronavirukselle koulussa Raumalla – valiokunta päätti sulkea koulun maanantaista alkaen

  Satakunnan Kansa 22. Toukokuu 2021

  Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontui sunnuntai-iltana tekemään päätöstä koulun siirtämisestä etäopetukseen maanantaista 24. toukokuuta alkaen lukuvuoden loppuun asti.

  Noin 165 oppilasta ja 21 työntekijää on altistunut koronavirukselle Raumanmeren koulussa Raumalla, kertoo Rauman terveyspalvelut tiedotteessa.

  Oppilaat ovat olleet tartuttavuusaikana koulussa kuluneen viikon aikana. Altistuneita oppilaita on kaikilta koulun 9.-luokilta ja koko 7 A -luokka.

  Rauman terveyspalvelut sai lauantai-iltana tiedon kahdesta Raumanmeren peruskoulun oppilaan koronatartunnasta, jotka liittyvät tartuntaan, josta Rauma tiedotti perjantaina.

 53. Satakunta koronan kiihtymisvaiheen kynnyksellä – pesäpallon suurleiri peruuntuu taas

  Yle Uutiset 21. Toukokuu 2021

  Eurassa yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi kymmeneen henkilöön. Tiedot Rauman joukkoaltistumisista huolettavat terveysviranomaisia.

  Satakunta jatkaa epidemiologisesti perustasolla, mutta tilanne voi huonontua nopeasti. Eura on leviämisvaiheessa, Nakkila ja Kokemäki ovat kiihtymisvaiheessa.

  Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui torstaina. Sen mukaan maakunta on epidemiologisesti edelleen perustasolla, mutta aivan kiihtymisvaiheen kynnyksellä. 

  – Noin viikon aikana nähdään, ajaudutaanko takaisin kiihtymis- tai jopa leviämisvaiheeseen. Rajoituksia pyritään purkamaan hallitusti ja asteittain, mutta tilannetta tarkasti seuraten, tiedotteessa todetaan.

 54. Legendaarinen verkkoselain poistuu lopullisesti käytöstä 25 vuoden jälkeen

  Talouselämä 20. Toukokuu 2021

  Internet Explorer on eittämättä osa internetin historiaa. Sen tarina päättyy lopullisesti 15. kesäkuuta 2022.

  Microsoft on ilmoittanut Internet Explorer -verkkoselaimen poistuvan lopullisesti käytöstä 15. kesäkuuta 2022, kirjoittaa The Verge. Näin yli 25 vuoden ajan toimineen legendaarisen selaimen tarina tulee lopulta päätökseensä. Parhaimmillaan vuonna 1995 julkaistun IE:n markkinaosuus oli peräti 95 prosenttia vuonna 2004.

© 2003- dpk.fi Ι ARKISTO Ι YouTube Ι Kuntoilijat Ι