DPK.fi

Melkoisen harvinainen kuva Venetsiasta, tähän aikaan vuodesta. Lisää lumikuvia.

Alberto Contador: Douping!

Ammattipyöräilijä Alberto Contadorin pitkään kestänyt dopingrikkeen käsittely on vihdoin saatu päätökseen, kun CAS langetti espanjalaiselle kahden vuoden kilpailukiellon klenbuterolin käytöstä. Samalla Contador menettää vuoden 2010 Tour de Francen voittonsa.

Älä twiittaa näin-vaan näin

Twitterin päivityksiin pikku vinkkejä.

Näin luot hyvän twiitin

1. Eilisen uutinen ei ole uutinen. Älä twiittaa vanhoja uutisia – tai seuraajasi tylsistyvät.

2. Sano mielipiteesi tai lisää uudelleen lähettämääsi päivitykseen jokin relevantti fakta.

3. Ole ytimekäs. Twitter-viesti voi olla enintään 140 merkkiä pitkä – mutta se voi olla lyhyempikin.

4. Varo kuitenkin viestejä, jotka ovat kryptisen lyhyitä. Käytä selventäviä linkkejä.

5. Rajoita ylenmääräistä hashtagien ja @-merkkien käyttöä, sillä ne tekevät viestistä vaikeasti luettavan.

6. Vaikeneminen on kultaa – ainakin jos ei ole muuta sanottavaa kuin voileivästä raportoiminen.

7. Älä valita.

8. Kiusoittele. Jos kyse on yrityksen tai organisaation Twitter-tilistä, yritä saada lukija klikkaamaan päivityksen linkkejä.

Aslak Haarahiltusta ei kiinnosta

SDP:n puoluesihteerin tehtävät.

Rappio Ruotsin vanhustenhuollossa

Ruotsin vanhustenhoito on ajautunut vajonnut hengenvaaralliseen kriisiin rajun palveluiden ulkoistamisen seurauksena. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) on lukenut lähes tukka pystyssä suomalaisvoimin tehtyä tuoretta raporttia ongelmien syistä ja seurauksista.

Kuva
Vaalit on käyty ja pulinat pois!

Sauli Niinistö on maamme 12. presidentti.

Valtavasti hylättyjä ääniä!

Seuraavaksi tasavallan presidentiksi valittu Sauli Niinistö sai vahvan mandaatin virkaansa, monet arvioivat tuoreeltaan kokoomusehdokkaan murskavoittoa Pekka Haavistosta.

Niinistökään ei silti saanut äänioikeutettujen enemmistöä. Vain 41 prosenttia äänioikeutetuista antoi äänensä Niinistölle.

Äänioikeutettuja vaalissa oli 4,4 miljoonaa. Niinistöä äänesti 1,8 miljoonaa.

Kova pakkanen verotti äänestysintoa. Moni ei myöskään pitänyt kumpaakaan ehdokasta omanaan vaan seurasi vaaleja sivusta. Näin kävi etenkin Paavo Väyrysen (kesk:) vahvoilla alueilla.

Ratkaisivatko protestiäänet?
Vilutti tai muun syyn takia, äänestysprosentti jäi surkean alhaiseksi. Vastaavaa tulosta pitää etsiä 50-luvulta asti.

Vihreät lyötiin lättäjalaksi tässä toisella kierroksella. Ei Niinistö ole mikään liberaali. Hän on konservatiivipuolueen ehdokas ja voitti aivan pystyyn nämä vaalit, Soini sanoi STT:lle vaalivalvojaisissa sunnuntai-iltana Brysselissä.

Tulospalvelu vaalipiireittäin.

Unohtakaamme vaalihöpinät ja kuka kenenkin kanssa illalla vaipuu untenmaille. Lukekaamme Panu Rajalan lauantai päivän päiväkirjasta aina niin rauhoittavia kertomuksia, elämästä Sillanpään rantapoluilla.

"...Iltapäivällä lenkkeilimme Päivälehden museoon, minne kokoontui urhoollinen ryhmä Sillanpään Seuran jäseniä katsomaan Juhani Aho -näyttelyä (toiseksi viimeinen päivä) ja Museoteatterin esitystä. Saila Linnahalme esitteli hauskasti museotaan. Jokunen idea sinkosi myös Sillanpään tulevaan merkkivuoteen 2013. ".

Kuinka selviät vaalien jälkeisestä Twiittaus tyhjiöstä? Kommentoi #laskeuduvaaleista.

Väittävät että Tarjalle lahjaa katsoit?

Voi Pena mikä teit!

Haittaaks se?

Tanskalaiset naureskelivat Pentti Arajärven kustannuksella.

Tanskalaisessa Natholdet-viihdeohjelmassa naureskeltiin tohtori Pentti Arajärven kustannuksella. Presidentti Tarja Halosen puoliso, tohtori Pentti Arajärvi, on joutunut naurun kohteeksi Tanskassa. Arajärvi joutui Tanskassa outoon valoon, kun Natholdet-ohjelmassa näytettiin kuvanauhaa kuningatar Margareetan juhlatilaisuudesta.

Niinistön kampanjatiimi yritti painostaa Yleä!

Ylen perjantaina lähetetty Strada-ohjelma syyttää Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjaorganisaatiota painostusyrityksestä ohjelmanteossa. Stradan aiheena oli taiteilijoiden tuen merkitys presidenttiehdokkaille.

Upottakaa se Atlantiin!

Mari Kiviniemeltä ehdotus

kuntauudistukseen

Oppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi kertoo hallitukselle, minne se voi upottaa toistaiseksi virkamiestyönä valmistellun kuntauudistuksen: - Sinne kuuluisaan Atlantin syvänteeseen, Kiviniemi neuvoo julkisuuteen antamassaan tiedotteessa. Keskusta on linjannut jo aiemmin koko vaalikauden tärkeimmäksi tavoitteekseen hallituksen kuntauudistuksen kaatamisen. Uudistusta ajaa kokoomuslainen kuntaministeri Henna Virkkunen.

Kaksi viikkoa sitten Suomen Kuvalehti julkaisi kuntakartan ja tänään Helsingin Sanomat kertoo, että tulevaisuudessa kuntia voisi olla alle 70. Lääkäriliitto puolestaan on vaatinut terveydenhuollon tehtävien ottamisen pois kunnilta noin kymmenen sairaanhoitopiirin hoidettavaksi.

Hyvinvointiyhteis-
kunta on tunnetusti juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki
Paavo Lipponen: äänesti Haavistoa.

iPhone kukkulan kuningas

Tutkimuksessa olivat vastakkain it-yhtiön Applen iPhone 4S- ja puhelinvalmistaja Nokian Lumia 800 -älypuhelimet. Tutkijat selvittävät kymmenen sekä iPhone- että Lumia-ensikertalaisen reaktioita, kun he käyttivät puhelimia.

Kolarisumia Uudellamaalla

Sen osoitti jälleen kerran perjantaina 3.2.2012 Uudellamaalla sattuneet yliparisataa (260) peräänajoa, kovan lumipyryn seurauksena. Ajetaan liian kovaa ja ilman turvaväliä, vaikka näkyväisyyttä ei juurikaan ole, on suurin syy onnettomuuksiin, kerrotaan poliisista.

Lahdenväylän tilanne oli pahin. Poliisi arvioi, että väylän kolarisumissa oli kaikkiaan 100–200 autoa.

Vaali-ilmastonmuutoksia

Vielä viisi vuotta sitten Suomea pidettiin suvaitsevana maana ja meitä suomalaisia hyväntahtoisena ja rauhaa rakastavana kansana. Olimme huolissamme ilmastonmuutoksesta. Puolustimme heikkoja ja teimme vapaaehtoistyötä.

Kuitenkin koventunut ilmapiiri ja nurkkakuntaisuus huipentuivat kevään 2011 eduskuntavaaleihin. EU oli monelle kirosana, kansainvälisyydellä pyyhittiin pöytää.

Ahdistusta ei onneksi kestänyt kauan. Ilmasto on jälleen muuttumassa. Suurin kiitos kuuluu suomalaisille äänestäjille, jotka saattelivat presidentinvaalien toiselle kierrokselle sivistyneen humaanin kansainvälisessä rauhantyössä kokeneen ehdokkaan.

Apu-lehden päätoimittajan Marja Aarnipuron pääkirjoitusta lievästi modifioitu.

Talvinen päivä

Torstaina 2.2.2012

Kuusamossa 39,2 astetta pakkasta.

Hyönteisruoka tulee oletko valmis?

Eu tutkii mahdolllisuutta käyttää hyönteisiä proteiinin lähteenä. Suomessa ajaudutaan pian Eu:n rahoitusvaikeuksien takia matokuurille.

Toimittajan kommentti: "Olet sitä mitä syöt": Torakka, raatokärpänen, mato, lantakuoriainen... Saammeko uusia tuotantolaitoksia? Saammeko uuden viraston, joka tarkistaa ettei syötävissä hyönteisissä ole "sallitun raja-arvon ylittäviä määriä torjunta-aineita"? Lukeeko tuoteselosteissa vastaisuudessa "enemmän proteiineja", "terveellisempää rasvaa" tai "eko-proteiinia" vinkkinä siitä, että tuote sisältää heinäsirkkaa ja matoja?

Ladan maahantuonti Suomessa loppuu

Lada oli 1970–80-luvun taitteessa Suomen myydyimpiä autoja yli 10 000 kappaleen rekisteröinnillä. Suomessa viimeksi myydyt mallit olivat maastoauto Lada Niva ja perhefarmari Lada 117 STW.

Kapitalismi vai sosialismi

Enbuske vastaan Modig. Enbuske mainitsee tienaavansa 10-11 tuhatta euroa kuukaudessa, melko hyvin toimittajalta.

Nyt pitää kysyä, onko lääkitys kohdallaan?

Fanintempaus

Tiistaiaamu Vantaan Koivukylässä on pakkaslukemiltaan kireä, mutta paikallisessa ostoskeskuksessa sijaitsevassa piskuisessa tatuointistudiossa ei ole kireydestä tietoakaan. Tilan täyttää tatuointikoneen tikkaava surina. Näky on jokseenkin pysäyttävä: raavas suomalaismies makaa tatuointipöydällä perskannikat paljaana. Ja jos on näky normaalista poikkeava, sitä on myös työn alla olevan kuvan valinta. Vantaalaismies on päättänyt ikuistaa vasempaan pakaraansa presidenttiehdokas Pekka Haaviston kuvan.

Voiko rasvanahka duunari äänestää Haavistoa?

Pekka Haaviston tukikonsertti sai yllättävän käänteen, kun lavalla esiintynyt Hector paljasti tietävänsä salaisuuden, jota muut eivät tiedä.

Hän sanoi, että Haaviston tukijoukkoihin on liittynyt henkilö vallan huipulta. Tämän jälkeen hän kuulutti lavalle ?...Hän toivoo, että Haavisto jatkaisi presidenttinä Tarja Halosen linjaa, joka nojaa realistiseen maailman parantamiseen.

Talven pakkasennätys rikki

Kuusamossa -38,7 !

Pakkanen on vuoden aikaan nähden poikkeuksellisen kovaa koko maassa. Talven pakkasennätys -38,7 astetta mitattiin Kuusamon Kiutakönkäällä. Ennätyksiä rikottiin myös Taivalkoskella, jossa oli parhaimmillaan -37,2 ja Sallassa, jossa päästiin -36,8 lukemiin.

Idästä tulevat pakkaset koettelevat myös muualla maassa. Pakkasta on noin kymmenen astetta enemmän kuin tähän aikaan vuodesta yleensä. Porvoossa on mitattu tänään -20 astetta. Itätuuli vahvistaa pakkasen purevuutta.

Tätä et nähnyt televisiossa

Nuorten ääni

Totta kai sellainen täyskäännöksen mahdollisuus kiinnostaa äänestäjiä. On nimittäin olemassa vielä yksi syy sille, miksi Haavistoilmiö on niin suosittu - ilmiöitähän ihmiset nimenomaan haluavat olla toteuttamassa. Kaikki haluavat olla ”yhtenä rintamana” osa jotain sellaista kuin ”kansannousu” tai ”vallankumous”, mikä kuulostaa tosi isolta ja upealta ja mistä voi sitten kertoa lapsenlapsille. Ei sillä itse asiassa ole niin paljon väliä, mitä siinä oikeastaan ollaan kumoamassa ja mitä sitten nostamassa valtaan, kunhan se on jotain uutta ja erilaista.

Pekka Haavisto on länsimielinen porvari

Taistolaiset olivat vähemmistökommunisteja, jotka halusivat Suomeen Neuvostoliitosta kopioidun yhteiskuntamallin. He hyväksyivät Tsekkoslovakian miehityksen ja pitivät muutenkin luonnollisena, että Neuvostoliitto laajensi ja ylläpiti valtapiiriään aseellisesti.

Haavisto korosti viime perjantain Helsingin Sanomissa, että hän päätyi suorittamaan siviilipalveluksen, koska halusi käyttäytyä toisin kuin taistolaiset.

Tuomas Enbuske: Suvaitsevaisuus on vastenmielistä

Kansanedustajat yli puoluerajojen ovat tehneet esityksen homoliittojen sallimisesta. Kyseessä on varsinainen sateenkaarikombinaatio, mukana on tyyppejä kypäräpapeista kommunisteihin.

Mainosmies

Haluaisi vaaliväittelyihin kysymyksiä vain yleisöltä.

Pitäisikö vähemmistöjä suosia

Kokoomuksen Sauli Niinistön mukaan pelkkien vähemmistöryhmien ongelmien ohella huomiota tulisi kiinnittää esimerkiksi sen kaltaisiin asioihin, onko kouluissa riittävästi miesopettajia.

Huutolaisäänet

Ratkaisevat vaalit

Presidentinvaalien mediahuuma on keskittymässä kahteen toiselle kierrokselle päässeeseen ehdokkaaseen. Jatkossa nähdään, kuinka suureksi riskiksi Sauli Niinistön (kok.) valinnalle vihreiden Pekka Haavisto todella nousee. Selkeimmin se näkynee jälleen porvarillisen lehdistön mielikuvamainonnassa.

Finns to Elect a New President — but Don’t Get Excited

Lipponen on äänestänyt

Äänestin tänään. Sen jälkeen lähetin Pekka Haavistolle kirjeen. Siinä kerroin, että Pekka Haavisto edustaa niitä asioita ja arvoja, joita itsekin halusin kampanjallani edistää, Lipponen kirjoittaa.

Tiedote vasemmistoliitosta

Presidenttiehdokas Niinistö varsin yksisilmäinen.

"Niinistö korottaisi lakkosakkoja turvatakseen yhteiskuntarauhaa. Näkemys perustuu tilanteeseen, jossa työehtosopimuksen voimassa ollessa työtaistelu on laiton. Niinistöltä jää kuitenkin ymmärtämättä lakkojen syntymisten syyt.

Liian usein Suomessa järjestäytynyt työnantaja syyllistyy työehtosopimuksen, työsopimuslain tai yhteistoimintalain tietoiseen ja röyhkeään rikkomiseen. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet todella surullisia luottamusmiesten runsaiden irtisanomisten osalta. Toivoisin "työväen" presidenttiehdokkaan kantavan enemmän huolta syistä kuin seurauksista eli sopijaosapuolen kunnioittamisesta. Syyt poistamalla poistuvat laittomat lakot, ei lisäämällä rangaistuksia".

Jari Myllykoski vasemmistoliiton kansanedustaja.

SDP ei äänestyssuositusta

SDP:n eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston tapaamisen lopputulema on se, ettei SDP esitä suositusta, ketä sen jäsenten ja kannattajien tulisi äänestää presidenvaalien toisella äänestyskierroksella.

Samaan suositukseen on päätynyt keskustapuolue.

Kevään uutta muotia

Google kääntäjän taidonnäyte

Hiukan saa käännösohjelmat kehittyä, että niistä on oikeasti hyötyä. Tässä jutussa teksti ei olekaan se oleellinen asia.

Jotain rotia kansalaiset

Ihan sääliksi alkaa käymään, mitä kaikkea Pekka poika saa kestää.

Ahtisaari Nokian johtoon

Nokian johtokuntaan nouseva Marko Ahtisaari ottaa helmikuussa askeleen isoon liigaan.
Ahtisaaren nimityksestä Nokian muotoilujohtajaksi ja johtokunnan jäseneksi kerrottiin tänään laajasti yhtiön tulosjulkistamisen yhteydessä.

Nimitys on paitsi Ahtisaaren myös Nokian kannalta äärimmäisen merkittävä. Toimitusjohtaja Stephen Elop on aiemmin pitänyt nimenomaan muotoilua yhtenä Nokian tärkeimmistä ulottuvuuksista puhelinbisneksessä.

Rotten

Tee tuotteestasi Haavisto ilmiö

Hehkuttaa Haaviston kampanjatiimi. Tiimin hypetys ja suvaitsevaisuudella retostelu kostautuu viimeistään siinä vaiheessa kun selviää, että Niinistö on presidentti. Sen jälkeen homoudella ratsastaminen jää harvojen huviksi, eikä siitä tullutkaan koko kansan kivaa yhdessäoloa.

Aattelepas tätä. Suomen Kuvalehti.

Greanpeace kuvaaja kertoo työstään

Valokuvaaja Pierre Gleizes on kuvannut viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana monet Greenpeacen kuuluisimmista kuvista. Pierre pyrkii aina ottamaan kuvan joka ei unohdu huomenna.

Google tietää sinusta vielä nykyistäkin enemmän

Useiden isojen verkkopalveluiden omistaja kertoi tiistaina alkavansa seurata käyttäjiensä toimintoja läpi eri sivustojensa, kuten hakukoneen, Gmail-sähköpostin ja YouTube-videopalvelun, kirjoittaa Los Angeles Times.

Google on toki tähänkin asti seurannut käyttäjiensä verkkokäyttäytymistä, mutta nyt se alkaa yhdistellä eri palveluista keräämäänsä dataa yhteen muodostaakseen entistä tarkempia kuvia käyttäjistään.

Kuluttajille ei ole mahdollisuutta kieltäytyä Googlen ilmoittamista seurantamuutoksista, jotka tulevat voimaan maaliskuun alussa.

Google hyötyy datamassojensa yhdistämisestä siten, että se voi kohdentaa entistä paremmin palveluissaan esitettävää mainontaa. Vaikkapa henkilölle, joka katsoo YouTubesta jalkapallovideoita ja asuu Manchesterissa, voitaisiin Gmail-sähköpostissa mainostaa lippuja ManU:n otteluihin.

Googlen mukaan tietojen yhdistämisestä hyötyvät myös kuluttajat, sillä heille pystytään samaan tapaan tarjoamaan entistä parempia hakutuloksia.

Eu haluaa hallita verkkoa

EU-komission kaavailema tietosuojalaki hermostuttaa internetyhtiöitä etenkin Yhdysvalloissa. Komission odotetaan julkistavan lakiesityksen sisällön tänään keskiviikkona. The New York Timesin mukaan lailla on toteutuessaan merkittäviä vaikutuksia kaikkien internetyhtiöiden toimintaan, jotka keräävät ja tallentavat käyttäjätietoja. Lain piirissä olisivat kaikki verkossa tapahtuvaan toimintaan liittyvät tiedot Facebook-päivityksistä valokuviin ja ostotietoihin.

Sinkkuelämää tähden Cynthia Nixonin valinta.

Presidenttipelissä

Keskustelu lähtenyt lapasesta, sanoo vuoden poliisi Marko Forss.

Työkseen sosiaalista mediaa seuraavan Forssin mukaan presidentinvaalit ovat näkyneet ylipäätään enemmän sosiaalisessa mediassa kuin viime vuoden eduskuntavaalit.

Homma on lähtenyt joillakin lapasesta. Heidän keskustelu on ollut kiihkoilua. Se ei ole ollut rationaalista ja järkevää. Ehdokkaiden välille on yritetty jopa luoda vastakkainasettelua, mikä on hassua, koska ehdokkaat eivät ole kovin erilaisia mielipiteissään. Selkeitä ylilyöntejä on tapahtunut, Forss kertoo.

Hän ymmärtää, että vaalit voivat herättää suuria tunteita, mutta nekin pitäisi muistaa ilmaista sosiaalisessa mediassa asiallisesti. Forssin tietojen mukaan poliisitutkintaa ei ole kuitenkaan vielä aloitettu mistään tapauksesta. HS -seuraa tilannetta sosiaalisessa mediassa.

Mauri Pekkarinen laulaa...

Kamariorkesteri Avanti on saanut kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk) solistikseen sunnuntaiksi Musiikkitaloon. Pekkarinen laulaa Spede Pasasen ja Simo Salmisen Rotestilaulun osana Avantin Kulttuuripoliittista konserttia.

21 500 000 puntaa

Nimeni on tohtori Kleinwort Benson, näin alkaa huijauskirje. Nämä ovat huvittavia keinoja yrittää hankkia rahaa. Toivottavasti kukaan ei näihin vastaa. Elenan kirje venäjältä oli sentään hieman uskottavampi, hän kun pyysi vain pientä avustusta uunin rakentamiseen.

Elämä kuin elokuvasta

Viime viikon torstaina pidätetty Dotcom eleli poliisin mukaan kuin James Bond -elokuvassa.

Kun luksushuvilassaan syntymäpäiviään juhlinut Dotcom kuuli poliisin tulosta, mies pakeni katkaistu haulikko mukanaan linnoituksensa syövereihin rakennettuun turvabunkkeriin.

Sitä ennen Dotcom, 38, ehti aktivoida lukuisia talon sisällä sijaitsevia, huippuunsa viritettyjä sähkölukkoja. Yli 70 poliisin joukko joutui raskaita työkaluja käyttäen kaivamaan polkunsa bunkkeriin, jotta nettimiljonääri saataisiin käsirautoihin.

- Se ei todellakaan ollut mikään koputetaanpa ovelle- operaatio, ratsiaan osallistunut poliisijohtaja Grant Wormald sanoi tiedotusvälineille perjantaina.

Toisen kierroksen ennakkoäänestys on alkanut.

Hs-kuvaajien vuoden 2011 uutiskuvat

Vuosi 2011 oli suurten uutisten vuosi. Arabikansat nousivat vaatimaan oikeuksiaan, Japanissa tsunami vei tuhansien ihmisten elämän ja Norjassa tuhoa teki mieleltään järkkynyt nuori mies.

Apple tuotteet käyvät kaupaksi

Apple teki ennätystuloksen loka-joulukuussa. Yhtiö kertoi keskiviikkona tahkonneensa 10 miljardin euron liikevoiton tilikautensa ensimmäisellä neljänneksellä. Myös Applen liikevaihto oli ennätyssuuri, noin 35 miljardia euroa.

IPhone-puhelimien ja iPadien myynti yli kaksinkertaistui viime vuodesta.

Keskustassa jo kuiskitaan

Riikka Manner

On vahvassa kannatuksessa ensi kesän puoluekokouksessa puolueenpuheenjohtajaksi. Europarlamentaarikko Manner on nuoresta iästäään (31) huolimatta ollut kokeneen Paavo Väyrysen "koulutuksessa". Marraskuussa 2009 Mannereille syntyi poikavauva. Marraskuussa 2011 Riikka Manner kertoi jättäneensä avioerohakemuksen.

Niinistöllä iso johto

65 prosenttia

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö johtaa IS-tutkimuksen mukaan ylivoimaisesti vihreiden Pekka Haavistoa presidenttivaalin toisella kierroksella.
Ilta-Sanomien MC-Infolta tilaaman mielipidetiedustelun mukaan Niinistöä kannatti 65 prosenttia kantansa ilmoittaneista. Pekka Haaviston kannatus oli 35 prosenttia.

Jungner lähtee

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner jättää tehtävänsä eikä pyrki toiselle kaksivuotiskaudelle.

Päätöstä osattiin odottaa. Presidentinvaalien alla Jungner ilmoitti jättävänsä tehtävän, jos puolueen presidenttiehdokkaan kannatus ei nouse merkittävästi alimmista noin neljän prosentin kannatusluvuista. Paavo Lipponen sai lopulta runsaan seitsemän prosentin kannatuksen.

Ilta-Lehti

Presidentti ei voi olla sivari.

Halonen näytti virnuilevan uutisissa siihen malliin, että ääni menee Haavistolle. Tuskin olisi vahva suositus. Globaali pehmoilu presidentin perintönä jatkuisi. Niinistö toisi muutoksen, uutta jämäkkyyttä. Panu Rajalan päiväkirja 23.1.2012

Ilta-Sanomat etsii kriitikoita

Jos olet kirjailija ja hyvä väittelijä, ota yhteyttä.

Karvia pääsi julkisuuteen

Kunnanhallituksen puheenjohtajan lausunto sai Facebookin herkkähipiäiset heräämään.

Valtakunnankansleri Sailas sohaisee

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas uskoo, että hallitus joutuu kiristämään veroja ja leikkaamaan menoja vielä viiden miljardin euron arvosta.

Mahdoton tehtävä

Pekka Haavisto tarvitsee noin 71 prosenttia toiselta kierrokselta pudonneiden ehdokkaiden äänistä voittaakseen kokoomuksen Sauli Niinistön.

Hitler saa kuulla vaalien tuloksen!
Ei lasten korville, varsinkaan loppulauseita.

Tulevan presidentin puoliso

Kello kahdeksalta aamuruuhkan autoletkan valuessa Länsiväylältä Porkkalankadulle risteykseen ilmestyy puolenkymmentä kävelevää pahvitaulunkantajaa.

MINMORGON

Min Morgon YLE FST5:lla arkisin klo 07:00-08:30
Suomeksi tekstitetty tiivistelmä Aamusta iltaan arkisin klo 19:00-19:30 YLE FST5

Min Morgon on täysin uusi konsepti, joka ei muistuta sitä aamu-tv:tä, johon olemme Suomessa tottuneet.

Koko maa - ehdokkaiden kannatus

Kappas vaan ei tule Paavo ja Vuokko

Tulivatko keskustalaiset ulos, kaapista?

Ehkä Pekka ja Antonio!

Toisesta tulee ykköspuoliso

Niinistön puoliso on julkaissut kolme runoteosta. Nuoruudessaan hän harrasti yleisurheilua, kuorolaulua ja harmonikan soittoa. Haukiolla ja Niinistöllä on ikäeroa 29 vuotta.

Antonio Flores ihastui vaaleakutriseen Pekka Haavistoon kolumbialaisessa baarissa. Flores on kuvaillut rakastuneensa Haavistoon ensisilmäyksellä eikä hän tiennyt tämän olevan suomalainen poliitikko. Antonio Floresilla ja Haavistolla on ikäeroa 20 vuotta.

Ulkomaiden media äimän käkenä. Ensin jytky ja nyt suvaitsevaisuuden myrsky.

Kaupunki hiljeni vaali-iltana.

Niinistö: Tunnen paremmin

Suomalaisten elämää

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö vertaili itseään vihreiden Pekka Haavistoon suorassa televisiolähetyksessä.

Toisella kierroksella perusarvot punnitaan.

Tulevan presidentin puoliso

Kello kahdeksalta aamuruuhkan autoletkan valuessa Länsiväylältä Porkkalankadulle risteykseen ilmestyy puolenkymmentä kävelevää pahvitaulunkantajaa.

Twitterissä #vaalit2012 viestitulvaa.

Lähes 1000 viestiä teksti tv:ssä.

Mikael Jungner jättää puoluesihteerin paikan, niin on luvannut.

Ammattimiehiä tarvitaan aina!

Miksi valita BÖÖ?

Vain äänestämällä voit vaikuttaa!

TV1:n Ykkösaamussa vieraillut arkkipiispa Mäkinen uskoo että ihmiset toivovat, että olisi joku joka toisi jonkun muun perspektiivin kuin arkisen selviytymisen ja taloudellisten lähtökohtien pohjalta olevien arvojen näkökulman.

Paras vaali kommentti: Presidentillä ei voi olla hevosentukka

Lapsen suusta kuulee totuuden. Hiukan ihmetyttää että 9-vuotias on osannut käyttää sanaa "abstrakti", taitaa olla toimittajien keksimä juttu.

Kusitolppa presidentiksi!

Toimittajien pitkävihaisuus näkyy mediassa monin tavoin. Kun puhemies Lipponen sulki kymmenkunta vuotta sitten eduskunnan haisevan tupakkahuoneen, Suomen Kuvalehden toimittaja menetti sikarihuoneensa. Hän piti kieltoa sananvapauden rajoituksena ja kostaa Lipposelle tuoreessa vaalikirjassaankin.
Olen vuosia ihmetellyt ihmisten tietämättömyyttä poliittisista asioista, vaikka on turha ihmetellä. Media keskittyy vain poissaolo-, taksinkäyttö-, matkakulu- ja seksiahdistelutilastoihin. Nykyajan moraalipoliisit – toimittajat ja dosentit – ovat tehneet poliitikoista pelkkiä kansakunnan kusitolppia.

Kim Schmitzin omaisuutta alettiin takavarikoida

Piraattisivusto Megauploadin sulkemisen jälkeen liikuvan datan määrä väheni maailmanlaajuisesti 4 prosenttia. Se kertoo kuinka massiivisesta "ilmais"-palvelusta on kyse. Katso kuvia Kimin autojen takavarikoinnnista ja kartanosta.

Kimillä on sekä Suomen että Saksan kansalaisuus. Hänen äitinsä ja sisaruksiaan asuu Turussa.

According to the Wall Street Journal, the US is looking to seize a great deal of property of the charged MegaUpload execs, including $175 million scattered across bank accounts worldwide, “a 2010 Maserati, a 2008 Rolls Royce, and a number of Mercedes Benzes”.

Niinistö tukee suojeluskuntia

Mtv3:n presidenttiehdokas haastattelussa, Niinistö selittelee logoa joka ei jätä katselijalle mitään epäselväksi.

 

Piiloviestintää presidentinvaaleissa 2012.

Windows päästää troijalaiset pankkitilillesi

Keskusrikospoliisi tutkii suomalaisiin verkkopankkeihin kohdistunutta hyökkäysten aaltoa, joka on jatkunut puoli vuotta.

Asiakkaiden tileille on tunkeuduttu verkkopankkitunnuksia urkkivien haittaohjelmien avulla. Rahaa on varastettu kymmeniätuhansia euroja.

Verkkopankit ovat viime viikkoina tiivistäneet suojaustaan. Nordea ohjasti asiakkaat F-Securen verkkopalveluun skannaamaan koneensa haittaohjelmien varalta ennen verkkopankkipalveluiden käyttöä.

OP-Pohjola lisäsi maksuprosessiinsa ylimääräiseen kertakäyttösalasanaan perustuvan maksukuittauksen. Lisäksi useimmat verkkopankit ovat jo jonkin aikaa käyttäneet sms-varmennusta poikkeavilla maksutiedoilla tapahtuviin suorituksiin.

Lue lisää selainten haavoittuvuudesta.

 

Jymyjuttu

Woody Allen on ollut koko pitkän uransa sangen tuottelias, ja yhdeltä Yhdysvaltojen nykypäivän tunnetuimmalta auteurilta tulee edelleenkin elokuva joka vuosi. Jymyjuttu on taattua Allenin laatutavaraa. Pe 20.1.2012 klo 21.30 YLE TEEMA

Kompastuin ja putosin pelastusveneeseen!

Hyvää tuuria sanoisi joku. Loistoristeilijän karille Giglion saaren edustalla ohjannut kapteeni Francesco Schettinon tapauksessa oli huonoa tuuria että putoamispaikassa oli pelastusvene. Kun vielä useista kehotuksista huolimatta häntä kehotettiin palaamaan alukselle, hän ilmoitti pelastusveneen moottorin sammuneen. Kuitenkin hän "ajelehti" rantaan ja poistui paikalta taksilla.

En ymmärrä mitä tapahtui, olen omien vaistojeni uhri, Schettino surkutteli kuulusteluissa Kapteeni on myöntänyt ajaneensa perjantaina liian lähelle Giglion saarta. Hänen tarkoituksenaan oli ohiajomatkalla tervehtiä eläkkeelle jäänyttä kollegaansa Mario Palomboa. Onnettomuushetkellä Schettino oli juuri puhelimessa Palombon kanssa.

Nettitietosanakirja Wikipedian englanninkieliset sivut pimenivät koko maailmassa 24 tunniksi. Tauko alkoi keskiyöllä tiistain ja keskiviikon vaihteessa Yhdysvaltojen itärannikon aikaa, eli aamuseitsemältä Suomen aikaa.

Wikipedian sulkemisella vastustetaan Yhdysvaltain kongressin kaavailemaa uutta piraattilakia. Artikkeleiden sijaan sivustolla nähdään otteita kiistanalaisesta lakiesityksestä.

Protestin lakia vastaan aloitti yhteisöuutispalvelu Reddit.com, joka ilmoitti jo aiemmin sulkevan sivustonsa väliaikaisesti. Lakiesityksestä ovat huolissaan myös jättimäiset nettiyhtiöt Google, Yahoo ja Facebook.

"Jos laki menee läpi, se vahingoittaa vapaata ja avointa internetiä ja tuo mukanaan uusia keinoja kansainvälisten sivustojen sensuurille Yhdysvalloissa", paheksui Wikipedian emoyhtiö Wikimedia lausunnossaan.

Kovia kysymyksiä

Uuden Suomen puheenvuoropalvelussa Matti Keränen Sallasta esittää 20 kysymystä presidenttiehdokas Pekka Haavistolle.

Erkki on puhunut

Pääministeri Jyrki Katainen repi pelihousunsa, ulkoministeri Erkki Tuomiojan blogi kirjoituksesta.

Kim Jong Nam

Heikelä korporaatio(Radio Rock) nimesi Pohjois-Korean johtajan uudelleen. Nam tulee pulleista poskista. Korporaation mielestä johtaja Nam on ollut ruoka-aikaan paikalla, toisin kuin kansa, joka on kyllä paikalla, mutta ruuasta ei tietoakaan.

Täs se ny o

Just joo, täs se ny o, varsinainen journalistinen oivallus. Sitä mieltä oli Satakunnnan kansan entinen pitkäaikainen päätoimittaja Jouko Jokinen tampereella, selailtuaan uutta tabloid Satakunnan Kansaa. Journalistisia oivalluksia monikaan lukija ei ensimmäisenä miettinyt, haettuaan lehden laatikosta, samaan nippuun se piiloitui ilmaisjakelu lehtien joukkon. Monella kävi mielessä tilauksen peruuttaminen.

Seuraavana aamuna ja lehteä selailtua, aamukahvin kanssa sängyssä, mieli olikin jo leppynyt. Tämähän on oikeastaan aika hyvä, sängyssä. Aamiaispöydässä kymmenenvuotta sitten tämä ei olisi toiminut ollenkaan, sivut niitattu, silloin sen, isonlehden pystyi vielä "repimään" osiin. Jokaiselle jotakin. Nykyään se tuskin on ongelma, kun pöydässä voi olla tabloid, tabletti, kännykkä ja läppäri lehden lukua varten. Hyvä uudistus voi sanoa jo tässä vaiheessa ja toimii jos lehdessä on korkeintaan 40-60 sivua, kuten Jouko Jokinen totesi Aamulehdestä.

Lohtua hesalaisille Gugge on kaatunut muuallakin

Helsinkiin kaavaillaan Guggenheim-museota, mutta matkassa on vielä monta mutkaa. Sen osoittaa kaatuneiden Guggenheim-hankkeiden harvinaisen pitkä lista.

FOX

Pomppaa SuomiTV:n saappaisiin. SuomiTV:n osto on Foxin mukaan viimeisin askel yhtiön pohjoismaisessa kasvustrategiassa. FIC Nordic on laajentanut viime vuoden aikana toimintaansa nopeasti perustamalla ensimmäisen norjalaisen viihdekanavansa, Fox Crimen, ja tuomalla Pohjoismaiden markkinoille myös seuraavat kanavansa: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild ja Nat Geo Wild HD.

Yhtiöstä kerrotaan, että sijoitus suomalaiseen TV-toimintaan lujittaa entisestään sen asemaa johtavana toimijana pohjoismaisilla viihdemarkkinoilla.

Marja Hintikan lupaus

En ole koskaan esiintynyt televisiossa alasti. Vielä. Tässä mallia poseeraukseen.

Puoli seitsemän tulee TV1:ltä joka arkipäivä klo 18.30.

Soinin putoamista veikataan

Väyrynen ja Haavisto kilpailevat kakkossijasta, veikkaa HS-gallup. Gallupit on galluppeja, sanoi mummokin kun spagaattiin hyppäs. Ennakkosuosikin suosion osittainen sulaminen on tyypillistä, sanoo TNS Gallupin toimialajohtaja Juhani Pehkonen. Koskee myös Niinistöä, jota lehdistö on käsitellyt silkkihansikkain. Toivottavasti vaalien jälkeen joku tekee tutkimuksen Miksi Niinistö on saanut lehdistössö ylivertaisen hehkutuksen, kuin Pohjois-Korean presidentti. Kansan keskuudessa kun ei oikein lämmetä, varsinkaan kehäkolmosen ulkopuolella, Niinistön kannatukselle.

Ylen dokumentissa Mannerheim puhuu englantia

Yleisradion elokuva marsalkka Mannerheimin elämästä tulee olemaan englanninkielinen. Tyypillistä suomalaista nuoleskelua, mitä hävettävää suomenkielessä on?

Mannerheim-elokuvaa on odotettu kuin kuuta nousevaa. Nyt teattereihin on rynnistämässä peräti kaksi eri elokuvaa. Nyt tekemään Marskin herkkuruokaa Vorschmackkia..valuta anjoviksista liemi talteen. Jauha lampaanliha ja kypsä sianliha sekä kalat monitoimikoneella tai lihamyllyllä karkeaksi seokseksi...

Hanki itsellesi pala historiaa

Radio Rockin aamutentissä Lipposen hyvää englanninkielen taitoa kehuttiin, siinä siis ainakin yksi syy valita presidentiksi Lipponen. Presidentin ulkopoliittisiin avuihin oleellisesti liittyvä taito on kielitaito.

Johtajatason eläkkeistä miljoonalasku työntekijöille

Työssä käyvät suomalaiset maksavat joka vuosi yli sadan miljoonan euron laskun johtajien ja ylempien toimihenkilöiden lisäeläkkeistä.

Asia kävi ilmi, kun Helsingin Sanomat pyysi Eläketurvakeskusta (Etk) selvittämään Suomen suurimpien työeläkkeiden koostumusta.

Tieto on yllättävä, sillä työeläkejohtajat ja yrityspomot ovat julkisuudessa toistuvasti korostaneet johtajien kaikkien lisäeläkkeiden tulevan henkivakuutusyhtiöiden kanssa tehdyistä vakuutusjärjestelyistä. Tuolloin kustannuksen maksaa yritys eli sen omistajat.

Nokia lisää puhelimien määrää kun muut vähentää

Suuret älypuhelinvalmistajat ottavat oppia Applesta ja Samsungista. Valmistajat aikovat keskittää voimansa muutamaan puhelinmalliin.

Nuoria ei kiinnosta rasismi keskustelu

Vaikka UudenSuomen päätoimittaja Markku Huusko niin kirjoituksessaan väittää. Se käy ilmi kun lukee kommentteja.

Jaakko Nurmen kommentti: Huusko on jälleen kerran väärässä. Ei "rasismi" ketään kiinnosta. Maahanmuuttopolitiikka kiinnostaa sekä nuoria että vanhempia. Se on mielestäni täysin eri asia. Tämä tyhjänpäiväinen ja perusteeton rasismilässytys sen sijaan kyllästyttää useimpia ihmisiä.

Mitkään faktat tai tilastot kun eivät tue tätä rasismihysteriaa, kuten Soini hyvin toi esiin. Muiden puheet rasismin lisääntymisestä olivat täysin tyhjän päällä.

Varsinaisia helmiä kommenteissa on useita. Kansanedustaja Hirvisaaren poliittisen avustajan Helena Erosen kommentti laukaisi varsinaisen kivitys reaktion keskustelijoiden kommenteissa.

Matti Vanhasen vaalikone

Vaalikone Vanhasen tapaan: 16 kysymystä presidenttiehdokkaille

Tasavallan presidentillä on vahva asema ulkopolitiikan johtamisessa ja hänellä on myös muita valtaoikeuksia. Jos tekisin vaalikoneen ehdokkaille, koostuisi se seuraavista kysymyksistä...

Kuntaministeri Henna Virkkusen uudet kunnat


Muut kunnat, klikkaamalla kuvaa.

Suomen Kuvalehti on saanut haltuunsa kuntauudistuksen salaisen kuntakartan, jonka valtiovarainministeriö aikoo julkistaa helmikuussa. Sen mukaan Suomeen jäisi noin 70 kuntaa, kun nykyisin niitä on 336.

"Vitsi" lupasi luopua puoluesihteerin paikastaan

Sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungner vetosi tiistaina Uutispäivä Demarissa puolueväkeensä ja sanoi, että jos Paavo Lipposen gallupnumerot toteutuvat vaaleissa, puoluesihteeri vaihtuu ensi kevään puoluekokouksessa.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää kehottaa Sari Sairaanhoitajaa ja muita toimihenkilöitä katsomaan, valitaanko Suomelle nyt presidentti, joka "haluaa edistää yhteiskuntaa, jossa palkansaajilla ja heidän järjestöillään on ääni ja vaikutusvaltaa".

Tässä suhteessa Paavo Lipposen näytöt ovat erinomaisia.

Radio Rockin vaalitentti: Soini

Heikelä korporaatio asetti Soinin hankalien kysymysten eteen, kysymällä tappaisitko 1 vai 5 ihmistä.

Kultturi ja urheiluministeri Arhinmäki ei Guggenheim hankkeelle

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) suhtautuu hyvin epäilevästi Helsingin Guggenheimin museon rahoitukseen. Hän arvioi, että valtion kontolle ajatellut kustannukset nousevat sataan miljoonaan euroon. Tällaista vastaantuloa valtiolta ei Arhinmäen mukaan löydy.

"Rahoitus on rakennettu niin suurille odotuksille, että niitä ei kyetä täyttämään. Nyt näytetään lähtevän enemmän matkailun edistämisen näkökulmasta kuin kulttuurin tarpeista", ministeri sanoi.

Paavo Väyrysestä saatavana älysovellus!

Nyt Paavo tarjoaa itsestään mukin lisäksi älysovellusta, niille joille Pokeloiden Setä Hermannin valssi ei riitä.

Pirate Bay

-kielto pimensi sanavapaussivutkin

Ulosottoviranomainen määräsi Elisan blokkaamaan verkostaan pääsyn lähes 40 domainiin ja ip-osoitteeseen. Esto tuli voimaan maanantaina. Ulosottoviranomainen yrittää kieltolistan avulla estää Elisan ja Saunalahden liittymistä pääsy piraattipalvelu Pirate Bay -sivustoille.

Blokkauslistalle ovat päätyneet osoitteet www.piraattilahti.fi ja piraatti.fi. Ne johtavat suoraan sananvapauden puolustajan Effin kotisivuille.

Keskustelua.

Presidenttiehdokas Paavo

Lipponen

Veti pisteet kotiin Ylen vaalitentissä.

Parhaiten tähänastisista presidenttiehdokkaista vaalitentissä pärjännyt Lipponen puhui asiaa ja osoitti olevansa ammattimies mitä poliittiseen kokemukseen tulee. Vaikka media onkin käyttänyt kaiken tarmonsa Lipposen mollaamiseen, ei se ole paksunahkaiseen poliitikkoon päässyt puremaan. Toisin kuin moniin jotka ovat median pyörityksessä sortuneet jos jonkinlaisiin sirkustemppuihin.

Kuten Haavisto joka innostui laskemaan leikkiä homoudellaan. Siinä kohtaa moni äänestäjä kyllä laski housunsa ja pyllisti ja taas rapisee äänestyslippuja Lipposen uurnaan.

Kansa päättää 22.1.2012 haluaako se presidentiksi ammattimiehen vai jee miehiä, naisissa kun ei ole yhtään potentiaalista ehdokasta. Toivottavasti Timo Soinia ei valita, hänellä kun on tärkeämpääkin tekemistä kuin leikkiä lautasilla.

Satakunnan Kansan kirjoitus valaisee asiaa.

Keskiviikkona haastattelussa Sauli Niinistö lihaa ja verta, vai pahvia?

Tuottava peltipoliisi räpsii

Vuonna 2011 Raumalla valtatie 8:lla peltipollari räpsi 5042 kertaa, noin 14 kertaa vuorokaudessa.

Böö tai taputa käsiä jos susia tulee pihalle

Neuvoo virkamies Christian Krogell maa ja metsätalousministeriöstä. Moniko jää pihalle böömään tai taputtelemaan käsiä, susi tuskin ymmärtää käsimerkkejämme. Ainoat jotka kaikkoavat böön kaikuessa ovat Paavo Lipposen kannattajat.
Kuuntele Yle1 ohjelma "Kuinka EU turvaa Suomen susia?".

Paavo Väyrynen omaa ylivoimaisia kykyjä

Suurmiehet pitävät yhteyttä!

Väyrysen twiitti kavereihin kun kuuluu Urho Kaleva Kekkonen!

Norjalaisen hiihtokunigattaren hauis

Marit Bjørgenin hauis ihmetyttää maailmalla. Vuoden naisurheilijaksi valittu on treenannut kovaa, niin ne hauikset kasvaa. Siinä Suomen naishiihtäjille haastetta. Ilkeämieliset voivat unohtaa Wada spekulaatiot, todisteita kun ei ole.

Vieraan sivilisaation kohtaaminen riskialtista

Näin sanoo 8.1.2012 70-vuotta täyttävä maailmankuulu fyysikko Stephen Hawking.

No nyt se idioottimaisuus alkoi

Pohjois-Korean televisio esitti sunnuntaina maan uuden johtajan sotilastaitoja ylistävän dokumentin.

Kunnioitettu toveri Kim Jong Un on täydellisesti perehtynyt kaikkiin sotilasstrategioihin, filmi julisti.

Kuinka Kodak voi mennä konkurssiin?

Isokin voi kaatua, kuten Kodak tai Nokia. Valokuva-alan takavuosien teknologiasuuruus Kodak on ollut kasvavissa vaikeuksissa vuodesta 2005 lähtien. Tappiota on tullut vuosi vuoden jälkeen yhtä lukuunottamatta. Tilanne on surullinen, sillä 131-vuotias yhtiö kuului Yhdysvaltain ja maailman mahtavimpiin yrityksiin liki koko 1900-luvun. Viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet kuitenkin tuskallisia, osin jopa katastrofaalisia.

Digiaikaa ei osattu hyödyntää ajoissa

Kodak ei myöskään osannut nähdä, miten valtava ja nopea vaikutus digitaalikameroilla olisi ja roikkui liian pitkään kiinni perinteisessä filmissä. Sinänsä se on kummallista, sillä digitaalikamera kehitettiin alun perin Kodakilla 1975. Kodak oli myös ensimmäisiä yhtiöitä, jotka toivat digikamerat markkinoille. 1990-luvun alkupuolella yhtiö teki yhteistyötä muun muassa Applen kanssa, mutta ei onnistunut pääsemään kunnolla digibisneksen ytimeen.

Filmibisnes rapautui nopeasti 2000-luvun alusta lähtien ja Kodakin filmituotanto lopetettiin pääosin 2007 menekin romahdettua. Siihen mennessä 27 000 työntekijää oli saanut potkut.

Kodakin legendaarisin filmimerkki Kodachrome lopetettiin 74 vuoden tuotannon jälkeen 2009.

Lapset saavat katsella pornoa mutta ei tupakka-askin kuvia!

Järjetön laki kiristää hermoja kassa jonoissa. Miksi ei tehtäisi samalla näin.

Kuukauden elokuva

Burt Munro

Herbert James "Burt Munro" 25.3.1899 - 6.1.1978

Maailman nopein intiaani, elokuva perustuu tositapahtumiin. Munron ja Indian-moottoripyörän yhteinen taival alkoi vuonna 1920, jolloin 21-vuotias nuorimies näki aikansa huippuosaamista edustavan viettelevän punaiseksi maalatun moottoripyörän Invercargillilaisen moottoriliikkeen ikkunassa. Munron verstaassa Indian Scout sekä myöhemmin Indian Motorcycle Companyn muutkin mallit saivat vähitellen lisää tehoja ja aivan uuden ulkonäön.

Munron käsittelystä selvittyään kone, joka aiemmin oli yltänyt 75 kilometrin tuntinopeuteen, kulki lähes 200 kilometriä tunnissa. Uusiseelantilainen entusiasti pyrki myös parhaan kykynsä mukaan voittamaan ilmanvastuksen. Useiden kokeilujen tuloksena koko pyörä peitettiin lopulta suipolla rungolla, joka ei ainoastaan näyttänyt vauhdikkaalta vaan siivitti Munron pyörineen ennätysvauhtiin.

Burt Munro ajoi 1960-luvulla kaksi Indian-moottoripyörien nopeusennätystä, joita kumpaakaan ei ole ylitetty. 850-kuutioisen koneen ennätysnopeus vuodelta 1962 on 288 km/h. Vuoden 1967 ennätys, 295,44 km/h on saavutettu 950-kuutioisella moottorilla.
Epäviralliset ennätykset ovat vieläkin kovempia.

Vuonna 2006 Munro sai postuumisti paikan American Motorcyclist Associationin ylläpitämästä Motorcycle Hall of Famesta.

Lähes yhtä kauan kuin Munron suhde moottoripyöriin kesti hänen suhteensa Florence Beryl Martyniin, jonka hän nai vuonna 1927. Elinikäisen avioliiton aikana pariskunnalle ehti syntyä neljä lasta.

Lue lisää Wikipediasta.

Lipposella vankka kannatus

Demari äänestää demaria vaikka persuilla hutkittais. Kenttäkierros turuilla ja toreilla osoittaa että Lipposen kannatus on vankkaa demarien keskuudessa, kertoivatpa gallupit mitä tahansa. Demarikansanedustaja tekisi lopun "maastamuuttajien hyysäämisestä heti kättelyssä" (Lukijan kommentti: Mitä kovempi demari, sen kalliimpi Bemari.) !

Helsingin Sanomat halusi Lipposen kävelytestiin, Lipponen kieltäytyi. Ihan oikein Lipposelta, jotain rajaa ehdokkaiden kyykyttämisellekin.

GREENSLADE BLOG

24 journalists killed in Latin America in 2011.
Last year was one of the most most "challenging and tragic" years for journalists in Latin America, says a review of 2011 by the Inter American Press Association (IAPA).

Applen uusi iPhone pääsee Kiinaan

Applen iPhone 4S-älypuhelin ehtii Kiinan markkinoille ennen kiinalaisten uutta vuotta. Myynti alkaa Kiinassa 13. tammikuuta. Älypuhelin ehtii näin Kiinaan ennen uudenvuoden juhlaa, joka on 23. tammikuuta. Markkinahuhujen mukaan kiinalaiseen iPhoneen on tulossa puheentunnistaja Siri. Siri alkaa tänä keväänä tukea maan pääkieltä, mandariinikiinaa. Applen on tuonut iPhone 4S-älypuhelinta ennätyksellisen nopeasti eri maiden markkinoille. Hongkongissa myynti alkoi marraskuussa. Laitteet myytiin loppuun kolmessa tunnissa.

Pian teattereissa

Renny Harlin viiden päivän sota

Tulossa Suomeen ensi-ilta 20.1.2012. Luopuminen Mannerheim elokuvasta oli urani vaikein ratkaisu. Se eli unelmissani ja ajatuksissani loppuun asti, Harlin huokaa. Mies työsti elokuvaa peräti kymmenen vuoden ajan, viimeiset kolme vuotta melkein täysipäiväisesti, vaikka asui Los Angelesissa. Samalla hän kieltäytyi muista projekteista. Viime vuoden helmikuussa tapahtui lopulta ratkaiseva käänne.

Mikko Nousiainen näyttelee Renny Harlinin ohjaamassa, tammikuussa ensi-iltansa saavassa elokuvassa armotonta Daniil-nimistä palkka-soturia.

Rakentaakseen roolihahmosta uskottavan, suunnittelivat Nousiainen ja maskeeraaja Daniilille mahdollisimman uskottavan ulkonäön. Lihaksikkaan pahiksen ihoa valittiin koristamaan aidot venäläiset vankila- ja rikollistatuoinnit.

- Niissä on tietty koodisto ja jokainen tatuointi tarkoittaa jotain, esimerkiksi vankilapakoa tai hierarkiaa rikollismaailmassa. Jos tatuoinnin ottaa ilman lupaa, on vaihtoehtoina kuolema tai se että, revit tatuoinnin itse irti, kertoo Nousiainen.

Mannerheim-elokuvaa on odotettu vuosien ajan, mutta lukuisten epäselvyyksien takia kuvaukset ovat edelleen jäissä.

Ainuttakaan kohtausta ei ole saatu valmiiksi, vaikka kuvausten olisi pitänyt alkaa jo useita kertoja vuosien varrella. Mikko Nousiainen valittiin elokuvan päärooliin vuonna 2007. Renny Harlinin piti alunperin toimia elokuvan ohjaajana, mutta hän vetäytyi projektista aiemmin tänä vuonna. Harlinin tilalle valittiin Dome Karukoski.

- Olemme muokanneet elokuvaa uudelleen ohjaajan kanssa hyvinkin erilaiseksi, kuin mitä se oli aiemmin. En tiedä, kuvataanko sitä koskaan - toivon mukaan joskus, kertoo Nousiainen.

Suuren työpanoksen elokuvaan laittanutta Nousiaista luonnollisesti harmittaa, mikäli elokuva ei koskaan saa ensi-iltaansa.

- Olen ollut niin pitkään mukana projektissa, että olisi kauheaa jos elokuvaa ei ikinä päästäisi tekemään. Se ahdistaisi myöhemmin, arvioi Nousiainen.

Amerikkalaistunut ohjaaja aikoo tehdä oman versionsa Mannerheimista, kun aika on kypsä.

Se versio, jota alkuperäisen projektin tuottajat halusivat rahapulan takia tehdä, keskittyi pelkästään vanhaan Mannerheimiin. Se on minusta se pölyttynyt kuva ratsastajapatsaineen kaikkineen. Minua kiinnostaa enemmän se, minkälainen hän oli nuorempana, ja miksi hänestä tuli sellainen kuin tuli, Harlin innostuu.

Harlin haluaa nostaa esiin marsalkan ristiriitoja ja särmiä -silläkin uhalla että marskiaan rakastava kansa saattaa kohahtaa.

Mannerheim ei koskaan rakentanut perhettä vaan uhrasi kaiken päämääriensä eteen. Uhrasiko hän kaiken pyyteettömästi, vai vain kunnian vuoksi? Se on se ydin, jonka haluaisin tarinani keskiöön, Harlin sanoo.

Evira suunnittelemaan epäterveellisten tuotteiden nimien piilottamista

Eviran olisi pikimmiten jatkettava tuotenimien piilottelu linjaa ja lisättävä tupakan lisäksi listalle lihavuudelle altistavat elintarvikkeet, esimerkiksi voi, makkara ja kaikki rasvaa yli viisi prosenttia sisältävät tuotteet.

Kaupanovella asiakkaalta kysyttäisiin aikooko hän ostaa terveydelle vaarallisia tuotteita ja käteen lätkäistäisiin puhelinluettelon paksuinen kataloogi josta voisi selata tuotteen ja sen tuotenumeron. Asiakkaat joiden BMI olisi yli sallitun eivät saisi lainkaan luetteloa vaan Pekka Puskan valistus DVD:n. Kataloogia selailevat saisivat tuotteensa mustaan läpinäkymättömään muoviin pakattuna, ilman minkäänlaisia tuotemerkintöjä.

Tällä hetkellä 6.1.2012, Voi on jo listalla ja tiettävästi harvassa ovat ne jotka on yllätetty kävelevän kaupasta voipaketti kainalossa.

Pahvi Sauli pahvia kokomies

Jääkö pelkäksi pahviksi? Tiesittekö muuten, että Suomen-kiertueella oleva Pahvi-Sauli osti tiistaina lipun Lappeenrannassa Saipan matsiin. Sauli Niinistö on kuulemma myös soittanut Pahvi-Saulille. Näin netissä myös valokuvan, kun sohvaan peiteltyä Pahvi-Saulia oltiin herättelemässä. Jepjep.

Väyrysellä on kuitenkin kampanjoiden ykkösvaalihärpätin: vaalimuki, jota hän myy Vuokkonsa kanssa Pohjanrannassa Keminmaalla vielä vuosikymmeniä hyvällä tuotolla. Jos on Väyrystä uskominen, hän tekee sitä Mäntyniemestä käsin.

Timo Soini valloittaa uusia näkökulmia Gloria-lehden kuvauksista lunastamassaan uudessa puvussa.. Hän valittaa tuoreessa blogissaan, kun ''on Suomi niin kauhean ahdasmielinen maa näin jälkihaloslaisen ajan auetessa''.

Paavo Arhinmäki kävi hiihtämässä viime vuoden toiseksi viimeisenä päivänä (ensimmäistä kertaa 25 vuoteen), jotta häntä ei voida syyttää melkein vuoden vanhan uudenvuodenlupauksensa rikkomisesta.

Sauli Niinistön kannatus romahtanut

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen varsinaiseen äänestyspäivään on aikaa enää runsaat kaksi viikkoa. Paavo Väyrynen (kesk.) on noussut gallupeissa ja röyhistellyt televisiossa, Paavo Lipponen (sd.) on osoittanut mediataitamattomuutensa, Pekka Haaviston (vihr.) toisen kierroksen mahdollisuuksista on saatu uutta tietoa, Timo Soini (ps.) on lomaillut ja Sauli Niinistö (kok.) on romahtanut tavallisten kuolevaisten joukkoon.

Kyllä ne ruotsalaiset osaa!

Haavistolla huono yleistietämys

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto ei tunnistanut yhtäkään Suomen naapurivaltioiden päämiehistä lukuun ottamatta Venäjän pääministeriä Vladimir Putinia. Tunnistamatta jäivät Venäjän presidentti Dmitri Medvedev, Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt (Haavisto ei muistanut hänen nimeään) ja Viron pääministeri Andrus Ansip. Lisäksi Haavisto ei tunnistanut muun muassa Ison-Britannian pääministeriä David Cameronia, YK:n pääsihteeriä Ban Ki-moonia eikä Naton pääsihteeriä Anders Fogh Rasmussenia.

Tupakan ostaminen helpompaa kuin voin

Kokeile ite!

Sisäministeri Päivi Räsänen läksyttää presidenttiehdokas Paavo Väyrystä

Väyrysen mukaan Räsänen on kehunut itseään haastatteluissa. Räsänen kehottaa Väyrysen kampanjatoimistoa oikomaan Väyrysen virheelliset väitteet.

Mattiesko pullistele

Usain Boltilla, Sylvester Stallonella, Michael Monroella ja minulla on pullottavat suonet. Tai ehkä Stallonen suonet eivät enää pullota.

Pullottavat suonet ovat kummallinen asia. Kauniit miehellä, mutta eivät naisella. Madonnakin näyttää tulleen järkiinsä tässä asiassa.

Minä käytän kesäisin aina paitaa, jonka lyhyet hihat olen käärinyt olkavarteen. Jos tupakoisin, säilyttäisin tulitikkuaskia käärityn hihan sisällä. Mies, jolla on sämpyläkäsivarret, ei voi edes unelmoida sellaisesta. Näin Mattiesko Hytönen, mies joka kroppa varmasti balsamoidaan ja asetetaan näytteille mahdollisesti helsinkiin rakennettavaan guggenheimin museoon.

Muisto

Armi Aavikko s. 1.9.1958 k. 2.1.2002.
Lauluartisti Dannyn aisaparina suuren suosion saavuttanut iskelmätähti Armi Aavikko kuoli äkillisesti 2. tammikuuta 2002 kotonaan Espoossa. Hän oli 43-vuotias, syntynyt 1. syyskuuta 1958 Helsingissä. Armi Aavikko tuli julkisuuteen vuonna 1977, jolloin hänet valittiin 18-vuotiaana Miss Suomeksi. Kisoissa hän oli nuorin osanottaja, ja tuolloin jo vakuuteltiin, että Armi Aavikossa toteutuivat kaikki toiveemme, hymystä kyyneliin.

Ylen toimittaja esitti mauttomuuksia Paavo Väyryselle

Paavo piti pintansa ja lupasi jatkaa vaikka toiselle presidenttikaudelle. Paavo kerää kannatusta toisin kuin gallupit kertovat, Paavo tulee vielä yllättämäään.

Nyt sitä saa

B a t t l e f i e l d 3

Uppoudu taisteluun yhdessä fyysisimmistä koskaan tehdyistä ammuntapeleistä.

Pelissä käytetään uskomattoman hienoa uutta Frostbite 2 -tekniikkaa, joka vie animaation, tuhon, valaistuksen, mittakaavan ja äänet aivan uudelle tasolle.

Tunne luotien osumat ja räjähdysten paineaallot, raahaa kaatuneet toverisi suojaan ja ammuskele melkein missä tahansa kentän osassa.
Verkon paras ajoneuvosota muuttuu vielä paremmaksi, kun Battlefield 3:ssa pääsee vaikuttavan kulkuneuvoarmadan puikkoihin maassa, ilmassa ja vesillä.

Taistelua käydään perinteisissä ja odottamattomissa paikoissa Yhdysvalloissa, Lähi-Idässä sekä Euroopassa, ja kartat vaihtelevat kapeista kaduista laajoihin maisemiin, joissa kelpaa huristella erilaisilla ajoneuvoilla.

Lue Iltalehden arvio pelistä tästä.

Uusi myräkkä tulossa

Uusi matalapaine tuo Suomeen lumi-, räntä- ja vesisateita sekä voimakkaita tuulia keskiviikkona. Tällä haavaa pahimman myrskyn ennustetaan jäävän Tanskan, Ruotsin ja Baltian maiden ylle ja heikentyvän saavuttaessaan Suomen.

Tuuli kuitenkin voimistuu ensi yöksi Lounais-Suomesta alkaen ja lumipyryalue saavuttaa pääkaupunkiseudun aamuruuhkan aikaan. Sateet alkavat Ilmatieteen laitoksen mukaan keskiviikkona pääosin lumena, mutta muuttunevat Salpausselän eteläpuolella myöhemmin monin paikoin vedeksi. Lumisateet ja tuuli vaikeuttavat ajokeliä, joka muuttuu paikoin erittäin huonoksi.

Asiaan presidentti ehdokkaat

Tähänastinen keskustelu on pyörinyt eipäs juupas linjalla. Jussi Parviainen ei rakentanut Väyrysen imagoa, tällä kertaa.

Yle puhe parasta Ylen tarjontaa

Hömppää tulee aivan riittävästi kaupallisilta kanavilta, mutta jos haluat kuunnella tiukkaa asiaa ilman humppaa valitse Yle Puheradio. Taajuuudet ja ohjelmakaavio.

Kerro koko maailmalle kuinka paljon läskisi painaa

Oletko huolissasi kehostasi ja sen kondiksesta? Sitten sinun tulee hypähtää tälle mullistavalla henkilövaa'alle joka lähettää automaattisesti kaikki kehostasi irti lähtevät tiedot tietokoneellesi tai iPhoneen. Voit pitää kirjaa edistyksestä (tai sen puutteesta) loggautumalla Withings nettisivuille jonne edistyksesi päivittyy automaattisesti.

Ultratyylikäs, karkaistua lasia ja alumiinia yhdistelevä vekotin tallentaa automaattisesti painon, rasvaprosentin ja BMI:n joka kerta kun kehtaat sen päälle astua. Mutta tässä tulee se nerokas osuus: vaaka lähettää langattomasti kaikki keräämänsä tiedot tietokoneellesi tai iPhoneen ja voit näin ollen tarkastella kehosi muutoksia pitkänkin aikavälin jaksoilla. Tietokonekäytössä loggaudutaan erilliselle, salasanasuojatulle nettisivustolle jonne statistiikkasi kerääntyy - iPhoneen on saatavilla erillinen, ilmainen sovellus joka ajaa saman asian. Voit synkata tuloksesi Google Healthiin ja jakaa tulokset muiden pinnistelijöiden kesken Facebookissa, sähköpostilla tai Twitterissä.

Matkailua Madventures tyyliin

Madventures-miehet Tuomas "Tunna" Milonoff ja Riku Rantala ovat reissanneet maailman laitoja ja tehneet hurjia seikkailuohjelmia jo kohta kymmenen vuotta. He ovat todistaneet maailmanmatkoillaan palvontamenoja, joissa munkit juovat kanan verta suoraan kaulasta ja tuijottaneet Tsernobylissä geigermittaria radioaktiivisten hiukkasten pelossa. Heillä on maailmanmatkoillaan myös sanoma: tiedon lisääminen.

Tee uudenvuoden lupaus itsellesi, terve sielu terveessä ruumiissa.

Vuoden 2011 "Itu" palkinnon on saanut perussuomalaisten Kike Elomaa kommentillaan: "Ydinvoimaloita ei pitäisi rakentaa mannerlaattojen päälle".

Itu-palkinnon jakanut keltaisen lehdistön jäteastioiden tyhjennnystoimikunta perustelee palkintoa: "Lausunnollaan Elomaa on rohkeasti asettunut muiden poliitikkojen riviin ja ilmeisesti omaa geoloogista tietämystä joka olisi nopeasti saatava ydinvoimateollisuus rakentajien tietoisuuuteen, jotta vältyttäisiin jatkossa rakentamasta liikkuvien mannerlaattojen päälle".

Hyvä Kike, sinulla on rakentavia kommentteja. Kansa odottaa mielipidettäsi, miksi Timo Soinista presidentti.

Perussuomalaisten kansalliskirjasto, (lähinnä Teuvo Hakkaraisen kootut toilailut), ei ole enää riippuvainen mannerlaattojen liikunnoista, koska he ovat siirtäneet kaikki palvelunsa pilveen.

PRESIDENTTI KILPAILU KIRISTYY! OLETKO GALLUPPIEN OHJAILTAVISSA?