DPK.fi

Ferens Cako palkittu unkarilainen animaattori. Cakon läpimurtoelokuvana voidaan pitää hiekka ja veistosanimaatiota Ab Ovo, joka huomioitiin Cannesin kultaiselalla palmulla. Hän on tullut maailmankuuluksi live-esityksillään, jossa hän yleisön edessä herättää hiekan eloon. Hän esiintyy Tampereen elokuvajuhlilla 9-10.3. 2012 kahdessa Cako näytöksessä.

HILKKA AHTEELLE POTKUT

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n hallitus on antanut potkut viestintäpäällikölleen Hilkka Ahteelle. Taustalla on yli puoli vuotta jatkanut kiista puheenjohtaja Timo Rädyn (sd) toimintatavoista. Hilkka Ahteen puoliso Matti Ahde oli myös ihmeissään.

Ylen uusi ilme sai kovaa arvostelua

Ettekö te parempaan pystyneet, ilmettä kommentoitiin.

Teknologiayhtiöt temmelsivät Fortunen arvostetuimpien listalla

Apple jatkaa viidettä vuotta peräkkäin kärjessä talouslehti Fortunen arvostetuimpien yritysten listalla. Googlelle listan kakkossija oli puolestaan kolmas perättäinen.

Kärjessä reippaimman nousun oli tehnyt Amazon, seitsemänneltä sijalta kolmanneksi. Coca-Cola mursi IT-yhtiöiden rintaman neljännellä sijallaan ennen IBM:ää ja FedExiä.

Missä on Nokia? Listan 50:n kärjessä ei ollut suomalaisyrityksiä. Paras yhtiö Yhdysvaltojen ulkopuolelta oli 14:nneksi yltänyt saksalainen BMW

Tylsät puhelut historiaa

Nyt on tarjolla viihdykettä tylsien puheluiden ajaksi. Onkohan naisille on tulossa oma John Holmes malli?

Facebookista saa pian ostettua maksullista seksiä

Suomen lainsäädäntö estää seksin myymisen, mutta pian sitä saa laillisesti Facebookin kautta. Fasebookin lonkerot osaavat kaivautua "kaikkia se kiinnostaa, mutta kukaan ei uskalla puhua" osastolle.

Tätä on jo tarjolla. Osta Anna, Facebook-tyttöystäväksi 10 päivän ajaksi 10 eurolla.

Hah haa Putin Machoilee jälleen

Macho-imagoaan vaalivaa Putinia on yleisesti pidetty naisten suurena suosikkina, joten Kremlin mainosmiesten uusin kikka on suoraa jatkoa tähän.

Putin pitää omaa kannatustaan ylivoimaisena. Hän kiistää, että suosio olisi notkahtanut edes koulutetun keskiluokan keskuudessa, kuten on epäilty.

On totta, että kaupungeissa kannattajiani on vähemmän, mutta kaiken kaikkiaan kannattajani ovat enemmistönä myös suurissa kaupungeissa, Putin sanoi verkkosivujensa mukaan.

Meidän on oltava objektiivisia ja nähtävä todellisuus, ei vain sitä mitä haluamme nähdä.

Hyvä pomo – parempi mieli

Huonon pomon vaikutukset yltävät perhesuhteisiin ja terveyteen saakka. Huonosti kohtelevan pomon alaisilla on muita todennäköisemmin jännitteitä ja ristiriitoja kotona sekä suurempi riski sairastua sydäntauteihin kuin muilla.

Työyhteisön ilmapiiri vaikuttaa myös työntekijöiden onnellisuuteen. Mitä enemmän organisaatio tukee työntekijöitään, sitä onnellisempia he ovat. Ei siis ole yhdentekevää johdetaanko meitä syyllistämällä huonoista tuloksista vai tukemalla saavuttamaan hyviä tuloksia.

Piristä päivääsi oliiviöljykakulla

Maanantaina kaikki tuntuu vähän hankalammalta. Keitetään siis kuppi teetä ja leikataan lohdukkeeksi siivu kakkua. Kyllä se siitä.

 

Uutta Apple herkkua jo ensi viikolla

Perinteisten tietokoneiden myynti on laskenut Yhdysvalloissa ja monissa muissa länsimaissa sen jälkeen, kun Apple toi 2010 kauppoihin ensimmäisen iPad-tablettinsa. Yhtiön kilpailijat eivät ole pystyneet toistamaan Applen menestystä omilla taulutietokoneillaan.

Merikartta vapaille vesille

Onko sananvapaus uhattuna kun internet-operaattori estää pääsyn torrent-sivustolle? Vastaus on ei. Internet-henkilö Samuel Pidgin näyttää, miten helppoa estot on kiertää. Jutussa seikkaperäiset ohjeet kuinka estot kierretään.

Olli Rehn: Brysselin Bobrikov

Tämä on surkea tilanne Kreikan kannalta. Hehän on taloudellisesti miehitetty maa ja 30 000 euroa on jokaista kreikkalaista kohti velkaa, sanoi Timo Soini.

Räystäät tippuu

Räystäät tippuu, haittaaks se?

Katainen horjahtelee!

Pääministeri Jyrki Kataisen kupsahtelut eivät saa Timo Soinia arvostelemaan pääministerin tasapaino ongelmia. Pääministeri Katainen kyllä ottaa kantaa Soinin sanavalintoihin. Onkohan pääministerillä ongelma?

Pernillan menestymiseen Euroviisuissa ei usko Erkkikään

Pernilla Karlsson edustaa Suomea toukokuussa Bakussa Eurovision laulukilpailussa kappaleellaan När jag blundar.

Venäläiset eivät halua Putinista presidenttiä

Moskovassa järjestetään sunnuntaina suurmielenosoitus presidentiksi pyrkivää pääministeri Vladimir Putinia vastaan.
Opposition protestit ovat keränneet kymmeniätuhansia osallistujia ympäri Venäjän sen jälkeen kun maassa pidettiin vilpillisiksi tuomitut duumanvaalit viime joulukuussa.

Kansan tahto ei välttämättä toteudu Venäjällä, jossa vielä henkäilee Lenin haiku.

Conan SuomiTV:llä joka päivä klo 21.00!

Kanavalla nähdään viikoittain neljä uutta jaksoa.

Hevosen pito kielletty: Kerrostaloasunnossa

Jopas on aikoihin eletty, kun kerrostaloasunnossa ei saa hevosta pitää. Toisaalta kyllä ymmärrettävää, laskeutuminen seitsemännestä kerroksesta rappuja pitkin on kova suoritus orhille kuin orhille. Painorajoitus kun estää hissin käytön. Rakennuttajille vinkiksi, rakentakaa kerrostalohuoneistoihin hevostallit.

Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm on törmännyt urallaan mitä oudoimpiin kerrostaloeläimiin.

Hevonen on kuitenkin erikoisin kaikista. Tapahtuma-aikaan 2000-luvun puolivälissä Furuhjelm työskenteli neuvontajuristina. Hänelle soitti erään taloyhtiön isännöitsijä.

Hän otti yhteyttä, että mitä nyt tehdään, kun hevosta ei saada pois asunnosta. Hän kysyi, kenen vastuulla on, jos joudutaan rikkomaan ikkunaa tai seinää.

iPhonen käyttö halvempaa kuin Androidin

Android-älypuhelimen käyttö voi ahkeralle sovellusten ostajalle olla iPhonea kalliimpaa. Android-puhelimiin ladattavat sovellukset maksavat paljon enemmän kuin iPhone-sovellukset.

Työpaikalle oma sovelluskauppa

Mobiilisovellusten aika yrityksissä on koittanut. Älypuhelimissa ja taulutietokoneissa toimivat yrityssovellukset ovat maailmanlaajuisesti keikahduspisteessä eli niiden nopea yleistyminen on alkanut.

Yritykset vaikuttavat uskovan, että älypuhelimissa ja tableteissa toimivat tuovan tehokkuutta ja ketteryyttä työntekoon. Selvityksen mukaan 73 prosenttia yrityksistä odottaa mobiillityökaluista etua, ja 74 prosenttia on jo huomannut mukana liikkuvien työvälineiden parantavan tehokkuutta.

Wanhan ajan laku paras

Testilakritsit valittiin kymmenien peruslakujen joukosta, ja monen suosikki jäi ulkopuolelle. Eniten lukijat ihmettelivät Pandan aidon lakupalan puuttumista. Se jäi testistä pois, koska se on tehty samalla reseptillä kuin Pepe. Moni kaipasi myös Brunbergin kauralakritsia.

Estelle Silvia Ewa Mary

Ruotsin tuleva kuningatar on nimeltään Estelle Silvia Ewa Mary. Prinsessan kutsumanimi on Estelle. Hovimarsalkka Svante Lindqvist kertoi nimet Kuninkaanlinnassa kello 12.39. Lindqvist kertoi tytön saaneen kaksi lisänimeään isoäitiensä, kuningatar Silvian ja Danielin äidin Ewan, mukaan.

Totalt olämpligt att heta Estelle.
Prinsessan ska heta Estelle Silvia Ewa Mary.
– Totalt oväntat och mycket olämpligt, säger Herman Lindqvist.

The Oscars: 10 Ways to Win

Every few years, the Academy falls in love with a film from overseas and shows its affection in the form of heavy, golden statuettes.

Ruotsi sai tytön

Ilkkuva poliisi Twitter
Twitterissä alkoivat laskutoimitukset.

Diplomaattinen skandaali lähellä

Tarja Halosen presidenttikausi ehti miltei loppua, ennen kuin hänen puolisonsa Pentti Arajärvi joutui kohun kohteeksi.

Jopa 200 000 kreikkalaista voi muuttaa maasta

Kreikka on säästämisen koelaboratorio. Vastaavia toimia ei ole toteutettu aikaisemmin missään maassa. Talouskriisi ja säästöt voivat aiheuttaa jopa 200 000 kreikkalaisen muuton maasta, eläkevakuutusyhtiö llmarisen nykyinen talousjohtaja Jaakko Kiander arvioi.

"Suurin osa on jo tajunneet aikoja sitten että tässä tuetaan niita saksalaisia ja ranskalaisia suurpankkeja, ettei niille tule tappioita, Tavallinen kreikkalainen ei saa euroakaan niistä tukirahoista. Ennen eduskuntavaaleja Arhinmäki ja Urpilainen olivat sitä mieltä ettei niitä pankkeja tule rahoittaa, koska tavalliset kreikkalaiset eivät siitä hyödy. Vaalien jälkeen mieli muuttui hallituskiimassa täysin, punalippu liehuen mentiin järjestämään niille suurpankeille rahoitusta ja alettiin kantaa "vastuuta"." Nim: Magnus Nattari kommentoi.

Perussuomalaisen Tommi Raution rasistiset lausunnot

Todennäköisesti johtavat puolueesta erottamiseen, tai jos ei, niin viimeistään siinä vaiheessa perussuomalaisten puolue voidaan julistaa rasismia kannattavaksi puolueeksi, sanoi Soini mitä tahansa. Raution kuuluminen poliisien neuvottelukuntaan tuo lisä kysymyksiä. Ajoiko hän lausunnollaan neuvottelukunnan näkemyksiä.

Poliisin neuvottelukunnan tehtävistä sanotaan

-Seurata poliisin toimintaan vaikuttavan ympäristön kehitystä sekä poliisin toimintaa.
-Tehdä aloitteita poliisin toiminnan kehittämiseksi.
-Antaa lausuntoja poliisia koskevista asioista, sekä
käsitellä ne muut asiat, jotka sen käsiteltäviksi toimitetaan.

Kekkonen on kuollut – erään kamerarikon anatomia

Rapatessa roiskuu. Toimittajien ja kuvaajien on toisinaan jalkauduttava, mutta langattomien tukiasemien kuvauskeikka maksoi meille yhden järjestelmäkameran.

Prosessoi verkostosi aivojen ulkopuolella

Ihminen luo ystävyyssuhteita ja pitää niitä yllä ympäristöstä riippumatta hyvin samalla tavalla. On hyviä ystäviä, joiden kanssa vaihdetaan yksityisiä kuulumisia kotisohvalla tai yksityisviesteissä, läpänheittokavereita, joiden kanssa vitsaillaan kuin työpaikan kahvipöydässä, sukulaisia ja erilaisista verkostoista peräisin olevia tuttavia, joille ei ehkä ihan kaikkea kerrota tai kaikkia päivityksiä jaeta.

Kiinteistönomistaja kantaa vastuun lumikuolemista

Ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista muistuttaa taloyhtiöitä ja kiinteistönomistajia siitä, että vastuu katolta putoavan lumen aiheuttamista kuuluu kiinteistönomistajalle.

Mitä yhteistä on putkiremontilla ja Windows 7:lla?

Investointien takaisinmaksulaskelma on aika suoraviivainen vaikkapa Windows 7:n käyttöönoton osalta. Vanhan version tuki loppuu keväällä 2014, eikä siihen saa sen jälkeen tietoturvapäivityksiä eikä muitakaan ohjelmistopäivityksiä. Vastaavasti putkiremontti maksaa itsensä takaisin, kun saneeraus on tehty ennen putkien pettämistä.

Perussuomalaiset syvällä siinä ittessään!

Perussuomalaisten Tommi Rautio antaisi mitalin Oulun pizzeriasurmaajalle. Hän perustelee kunniamerkin antamista käynnissä olevalla sodalla. Raution Facebookissa julkaisema kommentti on herättänyt laajaa ärtymystä keskustelupalstoilla.

Tämä myräkkä oli vasta alkua

Eilisen sunnuntain lumimyräkkä oli vasta alkua eteläisen Suomen hiihtolomaviikon osalta. Forecan meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo yhtiön blogissa, että läntinen ilmavirtaus tuo Suomeen viikon mittaan sadealueen toisensa perään. Sadealue numero yksi tuli Suomeen viikonloppuna.

Lumipyryt kestävät koko 20.2.2012 alkavan viikon, ja niitä on luvassa koko Suomeen.
Erityisesti Uuttamaata sunnuntaina piinannut sakea lumimyräkkä on vasta alkua, sillä ennusteiden mukaan lumisateet jatkuvat koko ensi viikon.

Sanoisin, että jatkoa seuraa, Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr toteaa.Sunnuntaina lunta satoi koko maassa. Maanantaina sää selkenee hetkellisesti, mutta tiistaiksi on luvassa uusi pyry.

Lunta on luvassa koko Suomeen.

Arkipäivän askareita

Kyborgi perhonen vakoilee

Biologit ovat onnistuneet kehittämään laitteen, jolla voi hallita perhosen lentoa. Tiedustelupalvelu on kiinnostunut keksinnöstä, koska sen avulla hyönteisistä voidaan tehdä vakoilijoita.

Kreikan presidentti kimpaantui suomalaisille

Kreikan presidentin Karolos Papouliaksen mukaan Suomen, Saksan ja Hollannin tiukka suhtautuminen maan velkakriisiin loukkaa kreikkalaisia. Erityisen kimpaantunut presidentti on Saksan valtiovarainministerille Wolfgang Schäublelle.

En voi hyväksyä, että herra Schäuble loukkaa maatani. Kreikkalaisena en voi hyväksyä sitä, Papoulias sanoi keskiviikkona vieraillessaan maansa puolustusministeriössä.

Broileria grillissä

PETAn mainos on mauton

Syö lihaa ja voit paremmin, säästyt vammoilta.

Mainoksen tarkoitus on kannustaa nuoria miehiä ja naisia vegaaneiksi. Halusimme lisätä mukaan huumoria, ja varoittaa nuoria mahdollisista kasvissyönnin sivuvaikutuksista, sillä kasvissyönti lisää energiatasoa ja parantaa miehen kestävyyttä sängyssä.

Mainoksen alussa nuoripari harrastaa rajuja seksileikkejä, jonka jälkeen alakuloinen nainen kävelee kadulla kaulatuki päällään. Sängyn yläpuoliseen seinään on tullut pään kokoinen reikä.

Järjestön kampanjamainokset ovat olleet perinteisesti hyvin sokeeravia, eikä uusin tuotos poikkea järjestön linjasta.

Cocon kurvit eivät ole suoria

Päätelkää itse. Coco on tunnetusti ylpeä kurveistaan ja poseeraa mielellään kameralle. Jälleen kerran Coco jättikin miehensä varjoonsa antaessaan palaa kameroille.

Jari Sillanpäästä tuulivoima yrittäjä

Evergreenin toimitusjohtaja Jari (laulajana tunnettu) Sillanpää on pantannut omansa ja vanhempiensa omaisuuden oman tuulivoimalan pystyttämistä varten.

Nokian uutuuspuhelin kuin vuodelta 2006!

Nokian tulevasta 302-mallinimeä käyttävästä bisnespuhelimesta on vuotanut kuvia verkkoon. My Nokia Blogin saamien kuvien perusteella puhelin on lähes identtinen edeltäjänsä eli C3-puhelimen kanssa.

Eikä tässä vielä kaikki. Yhtiön qwerty-puhelimet ovat näyttäneet jo useampia vuosia samanlaisilta kuin edeltäjänsä. Esimerkiksi viime vuonna julkistettu Nokia E6 näyttää sekin lähes samalta nyt julkaistun uutuuspuhelimen kanssa - ja kun mallistoa seurataan taaksepäin, uutuusluuri 302 on hyvin samankaltainen kuin jo vuonna 2006 julkaistu E61-malli.

Facebook paljasti kyberrikollisten kasvot

Kun viranomaiset eivät kyenneet pysäyttämään Koobface-matoa levittänyttä venäläisryhmää, Facebook julkaisi miesten kuvat, nimet ja toimiston sijainnin. Tietoturvatalo Kaspersky Lab tuomitsee tempun tutkinnallisista syistä.

Koobface-madon takana oli viiden venäläismiehen ryhmä, joka toimi Pietarista käsin. Toiminta jatkui vuosia, ja Facebook sanoo tienneensä näistä osan nimen jo toiminnan alussa vuonna 2008.

Apple 'to announce iPad 3 on March 7'

The new tablet will be announced on Wednesday, March 7, according to Apple blog iMore, which cites "sources who have been reliable in the past".
The blog says it can confirm reports that the iPad 3 will have a quad-core processor, something that had been disputed by other sources, but it is not certain whether the new device will have LTE compatibility.

Spitfire-lentäjän kuolema yhä mysteeri - sää oli kirkas

Spitfire

Onnettomuustutkijat eivät ole vielä saaneet selville syytä toisen maailmansodan aikaisen Spitfire-hävittäjän tuhoutumiseen elokuussa 2010 Tynsetissä, Norjassa.
Koneen ruotsalaislentäjä Bertil Gerhardt menehtyi turmassa - vain viikko sen jälkeen, kun hän oli esiintynyt lentonäytöksessä Tampereella.
Gerhardt oli kuollessaan 68-vuotias. Häntä oli erittäin kokenut lentäjä, joka teki Tampereen lentonäytöksen yleisöön suuren vaikutuksen elokuun puolivälissä. Tampereella Gerhardt esiintyi Mustang-koneella, sillä Spitfiressa oli tekninen vika.

Freelancerit hylkäävät Sanoma Magazinesin sopimuksen

Lähes 300 journalistia on ilmoittanut kyselyssä, ettei tule allekirjoittamaan Sanoma Magazinesin tarjoamaa freelance-sopimusta.

SMF vaatii sopimuksen allekirjoittamista viimeistään tänään, muussa tapauksessa työt loppuvat.

Journalistiliitto pyrki neuvottelemaan lehtitalon kanssa sopimuksen sisällöstä, mutta yhteistä näkemystä ei löytynyt, eikä SMF halua jatkaa keskusteluita.
Talo on ilmoittanut, ettei se myöskään neuvottele yksittäisten freelancereiden kanssa sopimuksesta.

Tämä hiertää:Freelancereiden on otettava haastateltavilta ja kuvattavilta allekirjoitus sitoumus, että kuvia ja tekstiä voidaan julkaista missä tahansa julkaisualustoissa missä päin maailmaa tahansa ja niitä voidaan käyttää myös kansainvälisen Sanoma-konsernin tuotteiden markkinointiin.

Eläkeläiset ruokailevat lämmitettävien ruokien jakelupisteillä, joita myös ABC-asemiksi kutsutaan.

Suomalaisten ruokailukäyttäytyminen on muuttunut siten, että kiinteistä ruokailuajoista on siirrytty vapaampiin ruoka-aikoihin. Ruokailuun käytetään aiempaa enemmän aikaa, ja välipalojen osuus ruokailusta on kasvanut. Eniten ulkona syövät alle 45-vuotiaat, mutta myös seniori-ikäiset ovat vähentäneet kotona syömistään. Uutena ilmiönä on liikenneasemaravintoloissa ruokailun suosion kasvu erityisesti yli 50-vuotiaiden keskuudessa, raportissa todetaan.

Kreikkalaiset tuhoavat omaisuuttaan

Eu ja Suomi maksavat, järjetöntä. Poliisin mukaan Ateenan kaduilla on noin 100 000 ihmistä. Myös Pohjois-Kreikassa sijaitsevassa Thessalonikissa on protesteja, joihin osallistuu noin 20 000 ihmistä. Useat rakennukset ovat kärsineet pahoja vaurioita mellakoiden takia. Polttopullot ovat sytyttäneet useita tulipaloja Ateenan keskustassa. Joukossa on monia historiallisia kahviloita, elokuvateattereita ja muita kauppoja.

Näistä veloista Kreikka ei selviä.

Poplaulajatar Whitney Houston on kuollut

Näyttelijänäkin tunnetuksi tullut Amerikkalainen Whitney Houston kuoli 48 vuotiaana.

Popsoulin kuningatar kamppaili pitkään päihdeongelmien kanssa, mutta kuolinsyystä ei tuoreeltaan ollut tietoa. Poptähti löydettiin kuolleena Beverly Hilton -hotellista Los Angelesista.

Whitney Houstonin samanniminen esikoisalbumi julkaistiin vuonna 1985. Sen jälkeen studio- ja kokoelma-albumeja on julkaistu kymmenen, viimeisin vuonna 2009.

Houstonin kotisivuilla kerrotaan hänen myyneen urallaan yhteensä 170 miljoonaa albumia ja singleä.

Kreikka on pohjaton kaivo

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäublen mielestä Kreikan leikkauslupaukset eivät enää kelpaa, koska maa on rikkonut niin monta aiempaa lupausta.

Kreikasta on Schäublen mukaan tullut ”pohjaton kaivo”, jonka täytyy merkittävästi muuttaa tapojaan.

On nyt Kreikasta kiinni pystyykö maa säilymään euromaana, Schäuble sanoi saksalaislehti Welt am Sonntagin haastattelussa.

”Kreikan lupaukset eivät enää riitä. Uuden leikkaussuunnitelman mukaan heidän täytyy ensin toteuttaa vanhan suunnitelman osat ja säästää”, Schäuble sanoi.

Nalle Wahlrooos mitätöi Tarja Halosen kauden

Wahlroosin mukaan eristyneisyys on johtanut siihen, että Halonen on kerännyt ympärilleen kulttuurielämän ja sivistyneistön piiristä eräänlaisen hovin. Tällä hovilla on pankkiirin mielestä suhteeton vaikutus julkiseen debattiin.

Halosen otettua kantaa uudenvuodenpuheessaan terveyserojen kasvuun Suomessa tuloerojen kasvun myötä.
Nallen mielestä tämä ei pidä paikkaansa, vaan siitä että syrjäytyneet eivät panosta terveytensä hoitamiseen.

Virtaa ihmisen jätöksistä

Ei, tämä juttu ei liity yllä olevan kartanonherran jälkeensä jättäämään puhe saasteeseen.

Bristolin robotiikan laitoksen tieteilijät ovat keksineet robotin, joka saa virtansa keräämällä itse oman ruokansa. Robotti sulattaa ateriansa ja ulostaa jätteen. Robotit, jotka syövät biologisia polttoaineita, voivat löytää polttoainetta melkein mistä tahansa, sanoo mikrobiologi John Greenman Bristolin robotiikan laitokselta.

Luonnossa orgaanista jätettä ovat esimerkiksi tippuneet lehdet ja eläimistä tuleva lanta. Ihmisten aiheuttamia jätöksiä ovat muun muassa uloste ja virtsa. Lisäksi ruoantähteet ovat käyttökelpoisia. Ekobotit voivat tulevaisuudessa muuttaa myös ihmisen jätöksiä energiaksi.

Suomen paikannimistö on monipuolinen ja rikas

Suomesta löytyy myös nykykorvalle sangen epäkorrekteja nimiä kuten Liperin Neekerisaari ja Kalajoen Homosaari.

Oma turvatyyny pelasti

Kirurgia on kiittäminen, kun pelastui törmättyään puuhun, Super Bowl -bileiden jälkeen.

Puolustusministeri Wallinin jääviys syynissä

Puolustusministeri Stefan Wallin (r) kumosi puolustushallinnon virkamiesten esityksen ruotsinkielisen prikaatin lakkauttamisesta.

Huikeaa kosketusnäyttöä tulevaisuudessa

Gorilla-lasin tekijä julkaisi futuristisen videon kosketusnäytön tulevaisuudesta.
Teknologiayhtiöillä on tapana silloin tällöin tuottaa futuristisia konseptivideoita niiden tuotteilla täytetystä tulevaisuudesta (kuten tämä Microsoftin visio tulevaisuuden tietotekniikasta).

Älypuhelimissa käytettävän Gorilla-lasin tekijänä tunnettu Corning-lasiyhtiö on julkistanut myös oman tulevaisuusvisionsa. A Day Made of Glass 2 on itse asiassa jatko-osa yhtiön vuosi sitten julkistamalle konseptivideolle.

The Pirate Bay kutistui 90 megabittiin

Teknologiablogi Torrent Freak
uskoo, että Pirate Bayn sulkeminen tulee olemaan jatkossa käytännössä mahdotonta.

Eräs Pirate Bayn käyttäjä nimittäin tislasi palvelusta oleellisen ja jakaa sitä nyt vertaisverkoissa 90 megabitin kokoisena tiedostona.

Muistitikut

Nyt julkaistu kopio Pirate Bayn oleellisista tiedoista mahdollistaa sivuston pyörittämisen periaatteessa jopa pienikokoiselta muistitikulta. Mukana on tiedot noin 1,6 miljoonasta ladattavasta torrent-tiedostosta.

Huikea läpimurto vahvistui:

Muinaisjärvi miljoonia vuosia koskematon

Venäläiset asiantuntijat tutkivat Etelämantereella järveä, joka on ollut koskemattomana jään alla ainakin 14 miljoonaa vuotta. Järvi on lähes neljän kilometrin jääkerroksen alla.

Koen tämän järven löytämisen yhtä merkittäväksi saavutukseksi kuin ensimmäisen avaruuslennon, kuvaili tutkimusjohtaja Valeri Lukin.

Nokia siirtää tuotantoaan Aasiaan

Kännyköiden valmistus loppuu Salon tehtaalla.

Kunnat eivät tätä sovinnolla niele

Suomen kuntien määrän ehdotetaan vähenevän noin 70:een. Nyt Suomessa on 336 kuntaa. Pakkoliitoksia eli vastoin kuntien tahtoa tapahtuvia liitoksia voi olla edessä.

Mielipidetiedustelujen mukaan suurin osa suomalaisista vastustaa kuntauudistusta, ja myös moni kuntapäättäjä suhtautuu uudistukseen epäillen. Uudistus kuitenkin kuuluu hallitusohjelmaan.

Dragsvikin varuskuntaa ei lakkauteta

Kielipolitiikka ratkaisi

Puolustuministeri Stefan Wallin (r) tyytyväinen

Puolustusvoimien uniformu kutistuu, mutta lihakset tulevat näkyviin paremmin, totesi puolustusministeri Stefan Wallin.

Kielipoliittiset syyt säästivät Dragsvikin, sanoivat Perussuomalaiset. Sekä puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) että puolustusministeri Stefan Wallin (r.) ovat esittäneet vihjauksia koskien Dragsvikin varuskuntaa, joka ei ollut lakkautettavien varuskuntien listalla.
Niinistö sanoi tänään kannanotossaan, että kyse on kielipolitiikasta.

Nylands Brigad säilyy Dragsvikissä eikä tule yhdistetyksi vieressä olevaan Upinniemen varuskuntaan, vaikka se olisi ollut sekä sotilaallisesti että taloudellisesti perusteltua. Kielipolitiikka ratkaisi.

Lakkautettavaksi joutuvat vuoden 2013 lopussa Pohjois-Karjalan prikaati Kontiolahdella, Kotkan rannikkopataljoona ja Ilmavoimien teknillinen koulu.

Vuoden 2014 loppuun mennessä lakkautettavaksi esitetään Pioneerirykmenttiä Keuruulla, Hämeen rykmenttiä Lahdessa ja Lentosotakoulua Kauhavalla.

Lapin Ilmatorjuntarykmentti Rovaniemellä yhdistetään vuoden 2014 lopussa Sodankylän Jääkäriprikaatiin, Haminassa toimiva Reserviupserikoulu Maasotakouluun Lappeenrannassa, Riihimäellä toimiva Viestirykmentti Panssariprikaatiin Hattulassa, ja Niinisalon Tykistöprikaati yhdistetään Porin prikaatiin Säkylään.

Putin lupasi kääntää kelloa jos valitaan presidentiksi

Miljoonat venäläiset ovat moittineet väistyvän presidentin Dmitri Medvedevin päätöstä luopua talviajasta. Venäjä siirtyi pysyvästi kesäaikaan viime vuoden maaliskuussa, koska Medvedevin mukaan kellojen siirtäminen lisää stressiä.

"Voimme toki palata entiseen, mutta ei tehdä sitä nyt yhtäkkiä", Putin sanoi kannattajilleen Moskovassa.

Paavo Paavo Paavo

Vanhaa verta uudessa leilissä. Uskon, että presidentinvaali kelpaa jonkinlaiseksi kisällinäytteeksi. Puolueen sääntöihin on otettu neuvoa-antava jäsenvaali ja minulla on mahdollisuus siinä menestyä, Väyrynen totesi.

Kreikkalaisille tuplapalkat

Kreikkaan on tänään suunnitteilla yleislakko uusia säästöjä vastaan. Lakon takana on kaksi maan suurinta ammattiliittoa. Toinen ammattiliitoista katsoo, että palkkojen ja eläkkeiden leikkaukset jopa 20–30 prosentilla olisivat kuolinisku Kreikan taloudelle.

Kumpi on parempi, sähköhammasharja vai tavallinen hammasharja?

Reilu kuukausi sitten yksi jos toinen suomalainen löysi joulunpunaisen käärepaperin alta sähköhammasharjan. Joulu lieneekin sähköhammasharjojen ostopiikki, mutta muulloin monet nappaavat marketin hyllystä käsikäyttöisen puhdistajan.

Liikenneministeri Kyllönen haluaa kaikille alkolukon!

On todennäköistä, että alkolukko on tulevaisuudessa kaikkien autojen vakiovaruste. Hallitus edistää tämän tavoitteen toteutumista omalla toiminnallaan, Kyllönen linjaa vastauksessaan.

Soinia tykitetään

Tamperelainen tutkija Jussi Jalonen lyttää rajusti perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia. Jalonen analysoi blogissaan, että perussuomalaisten vahvalla nojautumisella Soinin henkilöön on tuhoisia seurauksia. Jalosen mielestä keskustan Mari Kiviniemi on ottanut paikan Suomen todellisena oppositiojohtajana.

Suomessa ajetaan vaarallisilla kitkarenkailla

Suomessa käytössä olevista kitkarenkaista noin joka viides voi olla suunniteltu Keski-Euroopan olosuhteisiin. VTT:n mukaan määrä on niin suuri, että se voi heikentää liikenneturvallisuutta.

Nokian Salon tehtaan jatko selviää keskiviikkona

Nokia järjestää keskiviikkona Salon tehtaan väelle tiedotustilaisuuden Salohallissa. Tiedotustilaisuudessa odotetaan tietoja tehtaan jatkosta ja henkilöstövähennyksistä. Salon Seudun Sanomien saamien tietojen mukaan vähennykset ovat rajuja. Nokia on varannut Salohallin käyttöönsä koko päiväksi. Nokian Salon matkapuhelintehtaalla työskentelee noin 1600 työntekijää.

Mikä on Madonnan paras biisi?

Kerro mielipiteesi Madonnan kaikkien aikojen parhaasta kappaleesta.