DPK.fi

Linnunradalla miljardeja maankaltaisia planeettoja

Kotigalaksillamme Linnunradalla on uusien laskelmien mukaan kymmeniä miljardeja supermaapalloja eli hieman Maata suurempia kiviplaneettoja, jotka kiertävät tähtiään elämänvyöhykkeellä. Joidenkin tällaisten supermaapallojen uskotaan olevan elinkelpoisia, sillä niillä voisi olla nestemäistä vettä.

Asiasta kertoivat Euroopan eteläisen observatorion Eson tutkijat. Luku perustuu spektrografihavaintojen pohjalta La Sillan observatoriossa Chilessä tehtyihin laskelmiin.

Boxingnight 31.3. 2012 Eva Wahlström ja Agota Ilgo

Nyrkkeilijä Eva Wahlström nyrkkeilee lauantaina järjestettävässä Boxing Night -tapahtumassa huippukunnossa.
Wahlström taistelee lauantaina Boxing Night -nyrkkeilyillassa unkarilaista Agota Ilkoa vastaan. Wahlström astelee kehään huippukunnossa, eikä nyrkkeilijä tule häviämään ainakaan ulkoisella olemuksellaan.

Stefan Wallin varsinainen machiavelli!

Mikä suomalaisia poliitikkoja vaivaa kun eivät voi tunnustaa tehneensä virheitä. Viimeisimpänä vellihousuna puolustusministeri Stefan Wallin (RKP), joka päätti kuusi vuotta sitten ettei maaliskuussa 2012 asetu enää ehdolle RKP:n puheenjohtaja kisaan.

Olisi luullut samalla kaukonäköisyydellä osaavan ajoittaa Dragsvikin varuskunnasta käydyn keskustelun toiseen ajankohtaan. Ne kun osuivat kiusallisesti liian lähelle toisiaan ja Walliinin kielikysymyksellä spekulointi ja eduskunnan sumutus sai monet poliitikot repimään pelihousunsa.

Walllinin omin sanoin "Tämä on ollut fantastinen matka", vielä fantastisempi se olisi voinut olla, jos Stefan pelisi olisi ollut reilua edes lopettamispäätöstä ilmoittaessasi. No nyt kun vellit on housuissa, on siivoamisen aika.

Vähintä mitä voisit tehdä ikävien muistijälkien siivoamiseksi olisi, että ilmoitat eroavasi puolustusministerin tehtävistä. Se tunnetusti olisi suomenruotsalaiselta liikaa vaadittu.

Lue Wallinin itkuvirsi tästä.

Liikemies joka on pudonnut kehityksen kelkasta

Juontaja Tuomas Enbusken vieraana keskusteluohjelmassa ollut Toivo Sukari ei häpeile sitä, ettei ole koskaan käyttänyt internetiä. Olen niin mustavalkoinen tyyppi, että teen kaiken joko täysillä tai en lainkaan. Näin on käynyt netin kohdalla, Sukari kertoi ohjelmassa.

Yrittäjäjärjestö ehdottaa ensimmäistä sairauslomapäivää palkattomaksi

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo, että pk-yritykset saisivat merkittävät säästöt, mikäli työntekijän ensimmäinen sairauspoissaolopäivä muuttuisi palkattomaksi. Järjestön tekemän laskelman mukaan muutos toisi yrityksille vuodessa 690 miljoonan euron säästöt.

Sairauspoissaolot aiheuttavat yrityksille kustannuksia keskimäärin noin 800 euroa työntekijää kohden vuodessa.

Uusi-Seelanti iski jälleen

Uusiseelantilaiset ovat tehneet liikenneministeri Gerry Brownleen Suomi-tölväisyn inspiroiman pilkkavideon palkitusta Miesten vuoro -dokumenttielokuvasta.
Video on tehty tekstittämällä uudelleen yksi arvostetun dokumentin saunakohtauksista.

Suomenkielinen kohtaus, jossa kaksi miestä saunoo asuntovaunussa ja pui vaikeita perhesuhteita, on tekstitetty englanniksi niin, että kohtauksesta tulee suomalaismiesten kannanotto Brownleen puheisiin.

Katso video.

IS:n toimittaja Rita Tainola pelästyi Rihannan rintoja

Tainola ihasteli Rihannan rintoja Lontoossa, kauniit ja topakat, Tainola kuvailee näkymää. Kuvista ei voi Tainolan väitettä todistaa, mutta ehkä Tainola pääsi katsomaan eri kulmista kuin kuvaaja.

Työnantajat välttelevät valitsemasta lihavia naisia töihin

Vielä 1940- ja 50-luvuilla oli tavallista, että työpaikkailmoituksissa etsittiin ihmisiä, joilla on "miellyttävän ulkonäkö". Nykyään ei kysellä kuvia, eikä kukaan sano ainakaan ääneen, että haetaan hoikkaa ja kaunista. Lihavuus voi kuitenkin olla iso miinus työmarkkinoilla, etenkin naisille.

Ruista ranteeseen ruisleivästä

Voidaan sanoa, että kyllä vanha kansa tiesi.

Lisätietoja rukiin terveysvaikutuksista sai Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen huippuyksikkö. Kuopiolaiset löysivät rukiista muun muassa yhdisteitä, joita kasvit käyttävät puolustautuessaan taudeilta ja tuholaisilta.

Pohjoismaisessa yhteishankkeessa tutkittavina oli verrokkiryhmiä, joista osa suosi rukiin sijaan vehnäleipää. Tutkimuksessa havaittiin, että sydäntautiriskissä olevien miesten kolesterolitaso laski selvästi jaksolla, jolla nämä söivät ruisleipää.

Euroviisuissa jälleen silmänruokaa

Eurovision 2012 -kilpailu järjestetään toukokuussa Azerbaidzanissa Bakussa. Suomea edustaa Pernilla Karlsson kappaleella När jag blundar. Euroviisufinaali käydään 26. toukokuuta.

New Yorkin kouluista puuttuu sanavapaus

Dinosauruksista puhuminen voisi ikävällä tavalla virittää keskustelua lajien kehityksestä, New York Post kuvasi perusteluja. Lajien kehitys on asia, jonka Yhdysvaltain oikeistokristityt kiistävät. Heidän mukaansa Jumala loi maailman muutamia tuhansia vuosia siten.

Tanssiminen taas on joissain lahkoissa kiellettyä. Baletin voi kyllä mainita koekysymyksissä, kouluviranomaiset joustavat.

Koska Jehovan todistajien uskontokunta ei vietä syntymäpäiviä, on sekin aihe tabu. Ja vainajien muistopäivästä juontuva Halloween on joidenkin mielestä silkka pakanakarnevaali. Sitä ei siis saisi mielellään tehdä koekysymyksiä.

Puhumattakaan sanasta "orjuus", joka vielä 200 vuotta sitten kuvasi useimpien mustien amerikkalaisten olosuhteita.

On selvää, että New Yorkia 2001 järkyttänyt "terrorismi" on kiellettyjen sanojen listassa. Samoin "politiikka", joka näin vaalivuonna aiheuttaa ikäviä tunteita aikuisissakin.

New Yorkin kouluvirasto kieltää myös kysymykset "avioerosta" ja "taudeista".

Finnair: Yhtiön stay-bonusten saajia ei voida julkistaa

Finnairin hallituksen entinen puheenjohtaja Christoffer Taxell on yksi Finnairin bonusnikkareista ja päätään vaaditaan myös vadille. Taxell oli Finnarin hallituksen puheenjohtaja 2009, kun yhtiö päätti avainhenkilöille maksettavista bonuksista, jotta nämä pysyisivät talossa.

Finnairin toimitusjohtaja Vehviläinen pitäisi erottaa

Olen sitä mieltä että toimitusjohtaja Vehviläinen pitäisi vapauttaa tehtävistään. Tässä tilanteessa hänen on mahdotonta jatkaa neuvotteluja säästöistä henkilöstön kanssa, Salama sanoi ja jatkoi Finnairin toimitusjohtajaa kiinnostavan näköjään kaikkein eniten omien taskujen täyttämisen.

Ainoa syy ostaa Finnairin osakkeita, on se, kun sai niin halvalla, Salama päätti ja sai raikuvat aplodit yhtiökokouksen yleisöltä.
Martti Waltasaari taas kysyi, miten on mahdollista, että suuret johtajat ja päättäjät kertovat aina, että on toimittu lain mukaisesti.
Eikö ole enää etiikkaa ja moraalia? hän tiedusteli.

Nikinmäen lähikauppa pääsi elokuvaan

Paula Korva saavutti hiljattain menestystä lyhytelokuvallaan Hypermarket Nation, joka kertoo Nikinmäen lähikaupasta. Helsinkiläisohjaajan dokumentti voitti kotimaisten alle 30-minuuttisten elokuvien sarjan Tampereen elokuvajuhlilla.

Dokumentti tuo esille, miten monet ovat hylänneet lähikauppansa kaukana olevien halvempien hypermarkettien takia.

Nikinmäen lähikaupankin tulevaisuus on vaakalaudalla, sillä jättikaupat uhkaavat viedä sen asiakkaat. Lisäksi sitä pyörittävät Palménin veljekset jäävät muutaman vuoden päästä eläkkeelle, eikä jatkaja ole tiedossa.

Kimi Räikkönen: Ihmiset kirjoittavat paskaa

Teen työni ja sitä mitä haluan formuloissa, mutta vapaa-ajalla keskityn muihin juttuihin. Tarkoitan, että en ajattele formuloita juurikaan, kun olen kotona. Siellä minulla on normaali elämä.

Usein ihmiset ajattelevat, että kuskien elämä on vain formuloita. Minä nautin muistakin asioista ja unohdan formulat, jos en testaa tai aja kisaa. Silloin teen omia juttujani ja nautin asioista, joista pidän ja joiden avulla rentoudun.

Räikkönen myöntää, että mediasirkus on vaikeuttanut hänen elämäänsä. Kimi Räikkösen on vaikeaa olla aito Kimi Räikkönen.


Kimi Räikkönen Top Gear ohjelman vieraana. http://www.topgear.com/uk/
Katso Kimin ajoa Top Gear ohjelmassa.

It-kellokkaat väläyttävät tulevia trendejä

Eräiden arvioiden mukaan it-ala avaa tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen parhailla tuloksilla sitten nettikuplan puhkeamisen vuonna 2000.

Sekä maailman suurin it-yhtiö Hewlett-Packard, kannattavin laitevalmistaja Apple että tiedostojen valtias Oracle kuuluvat teknoalojen kellokkaisiin, joiden näkymiä pörsseissä seurataan erittäin tarkasti.

Taloustieteen nobelisti ja New York Timesin blogisti Paul Krugman ihmettelee pääministeri Jyrki Kataisen talousvertauksia

Hmm, toteaa Krugman.

Latvia on kasvanut hiukan kahden viime vuoden aikana. Niin teki Yhdysvallatkin vuosina 1933–35. Mutta sen (Latvian) talous on yhä syvällä taantumassa, hän toteaa blogissaan.

Irlannissa taas hänen mukaansa juhlittiin ennenaikaisesti viime syksynä talouden käännettä parempaan. Juhlinta on juurtunut poliitikkojen tietoisuuteen, kun taas sen ennenaikaisuus ei.

Kansa vaatii kieltoa parveketupakointiin

Parveketupakoinnista tulee runsaasti yhteydenottoja niin valvontavirasto Valviraan kuin sosiaali- ja terveysministeriöönkin. Valviran ylitarkastaja Pentti Metiäinen olisi valmis muuttamaan lainsäädäntöä siten, että parveketupakointi voitaisiin kieltää.
Kyseessä olisi joko yleiskielto, jota taloyhtiö valvoo, tai sitten taloyhtiö voisi tarvittaessa kieltää parveketupakoinnin, Metiäinen kuvaa Uudelle Suomelle. Metiäisen mielestä yleiskielto olisi tasapuolinen kaikille, kuten esimerkiksi tupakointikielto ravintoloissa.

Askin päivässä polttava kuluttava pari tuhatta euroa vuodessa? Sillä summalla harrastaa jo melkoisesti. Laskelmista puuttuvat tupakoinnista aiheutuvien sairauksien hoitoon käytetyt varat, joita tupakoivilla on selvästi muuta väestöä enemmän.

Lue huomenna verkko Ilta Lehdestä Topin viimeinen tahto

Jos polte tietoon Topi Sorsakosken viimeisestä tahdosta kestää huomiseen asti, voit lukea sen huomenna Ilta Lehdestä, ilmaiseksi.

Puuvilla

Liikenneministeri Kyllönen pisteyttämään autoilijoita

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) kertoo Aamulehdelle, että liikennerikkomusten valvontaan aiotaan luoda pisteytysjärjestelmä. Kyllösen mukaan olisi hyvä, jos järjestelmä saataisiin voimaan hallituskauden aikana.

"Suhtaudun pisteytysjärjestelmään myönteisesti. Asia on tarkoitus panna liikkeelle mahdollisimman nopeasti", hän sanoo lehdelle.

Haloo Järvenpääläinen ravintoloitsija

"Sen verran isänmaallinen mies olen, että aidosti harmittaa. Ei tämä mikään pelkkä mainostemppu ole", järvenpääläinen olutravintoloitsija Eino Lehtinen sanoo.

Eikan Pub -olutravintolaa Järvenpäässä pitävä Lehtinen veti itse maahantuomansa oluet myynnistä, kun hän kuuli Uuden-Seelannin liikenneministerin antaneen Suomea halveeranneita lausuntoja. Reilut 50 pulloa kahta eri olutmerkkiä saavat nyt jäähtyä rauhassa kylmävarastossa.

"Tämä on protesti siitä, että näin törkeästi haukutaan. Päätin laittaa paikallisen boikotin, kun ei kerran osata nätisti puhua", Lehtinen sanoo.

Eikan Pubin kävijämäärien odotetetaan tempulla nousevan, uskokoon ken tahtoo.

Myytävänä koulutettu sulhanen

Tämän tapaisia parinhakuilmoituksia voi lukea Intiassa yhä useammin. Ilmoitukset eivät ole sulhasten itsensä jättämiä, vaan suvun. Going rate tarkoittaa myötäjäisinä odotettua summaa morsiamen perheeltä, käypää hintaa.

Myötäjäiset hyväksytään ilman suurempaa vastustusta, sillä hyvin toimeentulevaa aviomiestä pidetään tytön hyvän elämän takaajana. Erityisesti keskiluokassa ja niin kutsutussa kauppiaskastissa myötäjäiset ovat yleistyneet viime vuosina.

Enbuske oli oikeassa Suomessa ja Uudessa-Seelannissa ruokaillaan tukevasti

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) aikoo kutsua Uuden-Seelannin liikenneministeri Gerry Brownleen Suomeen. Liikenneministeri Merja Kyllönen myöntää Iltalehdelle, että kutsun taustalla ovat Brownleen kommentit Suomesta.

Ilta lehden kuvissa liikenneministerit ovat pulskassa kunnossa, joten siltä osin Enbusken lausunnot pitävät paikkansa.

Jari Sarasvuon kikka

Jari Sarasvuo kiittelee rikkaille suomalaisille suunnattua solidaarisuusveroa.

Kahvia siemaillessaan Sarasvuo kertoo maksaneensa elämänsä aikana suomalaiselle yhteiskunnalle veroina yli 10 miljoonaa euroa. Sarasvuon mielestä hänen kaltaisensa ihmiset voisivat maksaa veroja myös lisää. Veroa peritään yli 100 000 ansioista 1-2 prosenttiyksikköä enemmän. Tämä tulisi koskemaan 37 000 tuhatta suomalaista, 2,5 miljoonasta palkansaajasta.

Eli hiukan yli prosenttia kaikista palkansaajista. Solidaarisuusverolla saataisiin 115 miljoonaa euroa. Huomio kiinnittyy yli 100 000 ansaitsevien pieneen määrään, vajaa 2 prosenttia kaikista palkansaajista.

Kikkailua ja julkisuushakuisuutta, todellisuudessa suuret tulot synnytetään aivan muilla keinoin kuin palkkatuloilla.

Lisää kahvia pumpputermoksesta Sarasvuo, kiitos. Vuorineuvos lukee Hesarista Sarasvuon vuodatusta, hovimestarin kaataessa kahvia hopeisesta kannusta ja miettii mikä saa miehen maksamaan noin paljon veroja. Ajatus keskeytyy puheluun, aasian tehtaalla on jotain ongelmia lapsityövoiman kanssa. Fafan, perskules joko ne taas pyytää uusia varvastossuja, johan ne saivat edellisjouluksi uudet, ilmaiseksi.

Uusi iPad huipputuote muotoilua ja laatua arvostavalle

Ilta Sanomat arvioivat uuden iPadin: "Kolmos-iPadissa suurimman päivityksen on saanut osa, joka siitä eniten hyötyy: näyttöpaneeli. Pikseleitä on aiempaan verrattuna nelinkertainen määrä, mikä näkyy. Teksti ja graafiset elementit ovat veitsenteräviä ja varsinkin lukeminen on laitteella todella miellyttävää."

Kohti kolmatta napaa

Tänä keväänä Poppis Suomela on etsimässä maapallon kolmatta ääripistettä. Hän kiipeää huhti-toukokuussa maailman korkeimman vuoren Mount Everestin huipulle.
Onnistuessaan hän on maailman seitsemäs ihminen, joka on saavuttanut maapallon kaikki kolme napaa.

James Cameron sukelsi maapallon syvimpään kohtaan

Cameron on nyt ensimmäinen ihminen, joka on päässyt yksin Mariaanien haudassa sijaitsevaan Challengerin syvänteeseen. Syvänteessä on käynyt ihmisiä aikaisemmin vain vuonna 1960, jolloin sinne sukelsi kaksi henkilöä Yhdysvaltain laivaston sukellusaluksessa.

Vähemmän muovipussi Jungnereita ja enemmän Lintosia

Demareilla on näytönpaikka, muuttuuko kurssi, vai saako muovipussi Jungner jatkaa? Haluaako kenttä enemmän Minna Lintosia joilla on aikaa muuhunkin kuin nettissä roikkumiseen, kuten Jungner on tehtäviään hoitanut.

Jos et harrasta valokuvausta hyppää yli

Digikuvauksen alku aikoina, n. 10 vuotta sitten kun filmi alkoi jäämään pois ja digikamerat alkoivat yleistyä kuvaajien keskuudessa, ongelmana oli kuvankäsittely softien vähyys. Olihan Photoshop, mutta se oli monelle sunnuntai kuvaajalle liian mystinen ja kallis hankinta, joten useimmiten kuvia ei juurikaan käsitelty. Tarjolla olevat ilmaissoftat kykenivät tekemään joitain perusjuttuja kuviin, raaka (Raw) kuviin ei mitään.

Kymmenen vuoden aikana laadukkaita kuvankäsittely ohjelmia on tullut runsas joukko ja onnellisia ne jotka ovat säilyttäneet alkuperäiset kuvat. Varsinkin ainutlaatuisissa tilanteissa otetut ja silloin epäonnistuneilta näyttänyt otos voi saada uusilla kuvankäsittely ohjelmilla uuden elämän, varsinkin jos oli kuvattu Raw formaattiin. On kuvaajia jotka säilyttävät kaikki laukaisun painallukset ja arkistoivat ne odottamaan tekniikan kehittymistä. Nyt on se aika, jolloin noista Raw kuvista voidaan onkia esille sävyjä joista silloin ei osattu uneksiakaan.

Sulo työtön vs Mikael eläkeläinen

Suomi on eläkeläisten luvattu maa, varsinkin jos satut tekemään töitä valtionyhtiössä johtotasolla. Eläkeläinen Mikael Lilius, jäi eläkkeelle 59 vuotiaana, nauttii Forttumin eläkettä yli 50 000 euron verran kuukaudessa, elämänsä loppuun asti. Se on yli kaksi kertaa enemmän kuin suomalaisen keskiansio koko vuodessa.

Työtön Sulo 59v, nauttii Kelan peruspäivärahaa 674 euroa kuukaudesa, josta menee 20 prosentin ennakonpidätys. Vaikka Sulolla ei ole töitä, nykyinen, demarien tuella operoiva porvarivetoinen hallitus haluaisi nostaa Sulon eläkkeelle pääsyikää.

Taisi Uudenseelannin parlamentissa lausutti Suomi arvio olla aika kohdallaan, ainakin mitä tulee "murhaajien maa" arvioon, henkinen murha kun pitäisi olla kriminalisoitu. Kyllä suomessa näitä "KONY"ja riittää, jotka ovat valmiit haalimaan kaiken itselleen ja yli oman tarpeenkin. Jotain tarttis tehrä. Sanoi se kuuluisa entinen mieskin ja tarttui...

Suomi tunnetaan jopa Uudessa-Seelannissa!

Ministeri Gerry Brownlee sanoi perjantaina Uuden-Seelannin parlamentissa, että Suomi on kouluttamattomien, työttömien murhaajien maa.

Kimi Räikkösellä homma hallussa

Kimin hyvin alkanut F1-kausi 2012, jatkui kauden toisessa kilpailussa Malesiassa, sijalla viisi. Aika-ajossa viidenneksi sijoittunut Räikkönen joutui lähtemään sijalta 10, vaihdelaatikon vaihdon takia. F1-sääntöjen mukaan samalla vaihdelaatikolla on ajettava viisi perättäistä kisaa. Jos se vaihdetaan aiemmin, seurauksena on lähtöpaikkaa heikentävä rangaistus.

Räikkösen kierrosaika sai Lootus pomon innostumaan.

Taitoluistelija Laura Lepistö on päättänyt lopettaa kilpauransa

Espoolainen Lepistö, 23, on Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija, joka voitti urallaan Euroopan mestaruuden, EM-hopeaa ja EM-pronssia sekä MM-pronssia.

"Nyt tuntuu tosi hyvältä, kun päätöksen sai ääneen sanottua, tuli helpotuksen tunne", kertoi Lepistö Ylen Urheilukatu 2-ohjelmassa sunnuntaina.

Presidentti Barack Obama tiiraili rajan yli

Mitä näkyy, Obama?

Räikköseltä mahtava aika-ajo

Lotus-tallin comeback-kuski Kimi Räikkönen osoitti Malesian GP:n aika-ajossa, että hän tappelee tällä kaudella F1-sarjassa kärkisijoista.
Räikkönen kaasutteli Lotuksellaan Malesiassa viidenteen lähtöruutuun, mutta vaihdelaatikon vaihtamisesta saatu viiden pykälän sanktio pudottaa hänet ruutuun 10.

Johtajat jatkaisivat omia työuriaan

Hesari kysyi yli 50 suomalaisvaikuttajalta milloin he aikovat jäädä eläkkeelle. Eläkeiän alarajan nosto sai laajaa kannatusta.

Johtavassa asemassa olevista vaikuttajista valtaosa suunnitteli jatkavansa pidempään kuin nykyinen vanhuuseläkkeen alaraja 63 vuotta edellyttää.

Nykyisen eläkeiän ylärajalle, 68-vuotiaiksi aikovat jatkaa muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska, 66 Helsingin yliopsiton kansleri Ilkka Niiniluoto, 66 ja ulkoministeriön korkein virkamies, valtiosihteeri Pertti Torstila, 66.

Johtavassa asemassa olevilla on perinteisesti mahdollisuus työn muuttuessa valita niitä töitä, joissa ovat hyviä. Lattiatason duunari jos valittaa työn raskautta ja iän myötä voimien hiipumista, saa yleensä kenkää tai siirretään varaston nurkkaan pois johtajien näkyviltä.

Totuus on kuitenkin että johtajat siirtyvät heti pois työelämästä kun stay bonukset on lunastettu. Koska aletaan keskustelemaan tavallisille työntekijöille lankeavista stay bonuksista, jos jaksavat eläkeikään asti?

Angry Birdsin avaruusversio ei tule Windows Phoneen

Angry Birds -hittipelin uutta avaruusversiota Angry Birds Spacea ei tuoda lainkaan Microsoftin Windows Phone käyttöjärjestelmään huonon kysynnän vuoksi, peliä julkaisevan Rovio Entertainmentin markkinointijohtaja Peter Vesterbacka sanoo.

Malesiassa tehtiin suomalaista F1 historiaa

Kimi Räikkönen oli seitsemänneksi nopein Malesian GP:n ensimmäisissä harjoituksissa. Se ei kuitenkaan ollut session merkittävin suomalaisuutinen.
Lotukset olivat ihan hyvässä vauhdissa. Romain Grosjean oli tallikaveriaan Räikköstä 0,2 sekuntia nopeampi ja ylsi viidenneksi. Toisella harjoitusjaksolla Räikkönen ajoi selvästi raskaammalla autolla, eikä edes hakenut nopeaa kierrosta. Hän oli 2. jakson 15. nopein. Grosjean oli yhdeksäs.

Williamsin testi- ja varakuljettaja Valtteri Bottas ajoi hienosti ensimmäiset F1-harjoituksensa. Bottas oli 11:s ja löi 0,059 sekunnilla Williamsin kisakuskin Pastor Maldonadon. Kakkosjaksolla Bottas luovutti paikkansa takaisin kisakuski Bruno Sennalle.

Malesiassa tehtiin perjantaina suomalaista F1-historiaa, sillä ensimmäisen kerran GP-viikonlopun harjoituksiin osallistui neljä Suomen kansalaista: Räikkönen, Bottas, Heikki Kovalainen ja Nico Rosberg.

Kärkiajan molemmissa harjoituksissa ajoi McLarenin Lewis Hamilton.

Kauppaketjujen kynnysraha on kiristystä

Kilpailuvirasto kritisoi tammikuussa suomalaista kaupan alaa voimakkaasti.

Virasto ihmetteli etenkin miten on mahdollista, että tavarantoimittajat joutuvat maksamaan vastikkeetonta kynnysrahaa saadakseen tuotteitaan kaupan hyllyille. Selitys on yksinkertainen – suurilla ketjuilla on jo aivan liian paljon taloudellista valtaa.

Breivik halutaan lukkojen taakse loppuiäksi

Norjan hallitus on säätämässä pikavauhtia lakia, jonka nojalla joukkomurhaaja Anders Behring Breivik voidaan pitää lukkojen takana lopun ikänsä.

Elämäni downshiftaajana

Kirjailija Leila Simosen silmät sädehtivät kilpaa kevättalven auringon kanssa. Hänen olemuksensa pursuaa energiaa.

Simonen työstää parhaillaan syksyllä ilmestyvää kirjaansa Elämäni downshiftaajana.

Elämäänsä ja kirjoittamiseen nainen hakee puhtia valmistautumalla maratoniin ja tanssimalla kiihkeästi sykkivää salsaa. Harrastuksiinsa hän käyttää lähes päivittäin aikaa useita tunteja.

Kysymys ei kuulu, kuinka paljon harrastuksiin tärväytyy aikaa, vaan kuinka paljon saan niistä energiaa ja inspiraatioita, Simonen hymyilee.

Simosen kaltaisia oravanpyörästä hyppääjiä on syytetty vapaamatkustajiksi, jotka tekevät vähemmän työtä, mutta hyödyntävät hyvinvointiyhteiskunnan tarjoamasta paletista tarvitsemansa.

Räty Räty ja Räty

Ilta lehti: Rätyä epäillään pahoinpitelystä.

Mystinen känniviesti hämmentää AKT:ssa.

Viestin välittäjä: "Aika nostaa kissa pöydälle".

Rädyn raju väite: Hilkka Ahde töissä humalassa.

Timo Rädyn sihteeri jäi sairauslomalle.

Räty on ollut otsikoissa kaikissa valtamedioissa, yllä olevan kaltaisilla otsikoilla. Valtakunnassa kaikki hyvin, jos kiukutteleva esimies ja kännäilevä alainen pysyvät median otsikoissa päivästä toiseen. Kaikki mainitut syytökset selviävät aikanaan kun poliisitutkinta valmistuu, siihen asti ne ovat vain epäilyjä.

Hautala arvostaisi Finnairin lisäbonuksen palauttavia johtajia

Kuka kertoisi ketkä olivat ne 18 huikean lisäbonuksen saanutta johtajaa?

Sanoma Magazinen riistopolitiikka!

Sanoma Magazines on ilmoittanut, että työt loppuvat maaliskuun alussa niiltä avustajilta, jotka eivät allekirjoita uutta, yhtiölle laajat käyttöoikeudet takaavaa sopimusta. Sopimuksen ehtoja on pidetty kohtuuttomina ja sadat avustajat ovat jättäneet sopimuksen allekirjoittamatta.

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen luonnehtii Sanoma Magazinesin sopimusta tylyksi saneluksi, joka voi ajaa yksittäisen tekijän vastaamaan oikeudessa kunnianloukkausvaateisiin mediatalon puolesta. Savolaisen mielestä sopimuksella halutaan laajat tekijänoikeudet lehtien kustantajalle, halutaan rajoittaa aineiston tekijän omaa materiaalin käyttöä merkittävästi. Samassa yhteydessä sanotaan että palkkioita ei koroteta ja lisäksi tekijälle halutaan sälyttää oikeudellista vastuuta.
Sanoma Magazinesin sopimuksen mukaan freelancerin pitää luovuttaa aineistonsa kaikki oikeudet myös niihin tulevaisuuden jakelukanaviin, joita ei vielä ole edes keksitty.

Lehtitilaajan oikeuksiin pitäisi saman periaatteen mukaan kuulua ostamansa materiaalin vapaa käyttö, miten ikinä keksiikään. Kuvien ja tekstien kopiointi omiin julkaisuihinsa verkossa ja ilman lähde viittauksia. Jos lehti ei tähän suostu, tilaustakaan ei syntyisi. Siinä olisi kuluttajien vastaisku.

Viikon sitaatti:

"Kun kaivat nenääsi, sieltä tulee muinaisten tähtien sisusta ulos." Esko Valtaoja.

Eikö VR suvaitse kaljuja työntekijöitä?

Vai miksi VR jakaa työntekijöilleen peruukkeja?

Iron Sky –elokuva on herättänyt laajaa kiinnostusta

Kuunatseista kertova Iron Sky -elokuva on maaliskuun aikana kiertänyt ympäri Suomea ja virallisen ensi-iltansa se saa 4.4.

Elokuva on herättänyt laajaa kiinnostusta ja Finnkino on päättänyt myydä sen lippuja jo reilusti ennakkoon.

Minut kihlattiin kehdossa!

Jari Tervo on kielemme hiukkaskiihdytin. Vaatii vuosien uurastuksen, jotta voi kajauttaa kolmen sanan lauseen, joka kuvaa kokonaisen kulttuurisen ilmiön, toteaa palkintoraati.

Tervo siis voitti LauseFinlandia palkinnon.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ärähti

Urpilaisen sappi on kiehunut Finnairin yritysjohdolle maksamien bonusten takia, kun samaan aikaan henkilöstöltä vaaditaan säästöjä.

Ministeri Heidi Hautalan paras teko: Finnairin hallituksen jäsenille kenkää!

Hautalan mukaan päätöksen ratkaisi se, että Finnairin hallitus salasi tiedon Finnairin toimitusjohtajalle Mika Vehviläiselle maksetusta 180 000 euron allekirjoituspalkkiosta. Hautala sai tietää palkkiosta valtion omistajaohjausyksiköltä keskiviikkona 14.3. 2012. Kerrankin ministerillä on selkärankaa puuttua asioihin, valitettavaa vain että vahinko ehti jo tapahtua. Toivottavasti optio järjestely pystytään purkamaan.

Hercules-kuljetuskone katosi iltapäivällä matkalla Norjan Evenesistä Ruotsin Kiirunaan

Norjan puolustusministeri vahvisti myöhään torstai-iltana, että kadonnut kone on syöksynyt maahan.

Norjan puolustusministeriö tiedotti aiemmin torstai-iltana virheellisesti, että kadonnut Hercules-kone olisi löytynyt ja sen miehistö olisi menehtynyt.
Ministeriö julkisti pian uuden tiedotteen, jonka mukaan kone on yhä kateissa ja toivo eloonjääneistä elää.

Filmi Challengerin tuhosta on julkaistu 26 vuotta onnettomuuden jälkeen.

Jeffrey Ault oli 19-vuotias vuonna 1986, kun hän oli vanhempiensa ja ystävänsä kanssa katsomassa avaruussukkulan laukaisua Floridassa. Hän kuvasi Challengerin laukaisun Chinon Super 8 -kamerallaan. Filmi on lojunut Aultin kotona laatikossa 26 vuotta. Huffington Post julkaisi videon.

Työurien pidennys tyssää usein potkuihin

Tutkimuksen mukaan yli 50-vuotiaat ovat muita ikäryhmiä vähemmän poissa töistä sairauden vuoksi. Työnantajan järjestämässä koulutuksessa heitä syrjitään.
Tiedot perustuvat 14000 henkilön vastauksiin vuodelta 2011. Vastaajat työskentelevät mm. asiantuntijoina ja esimiehinä teollisuudessa, palveluissa sekä rahoitus-, ict- ja viestintäaloilla.

Sama rakas!

Tänä päivänä taas on sellainen maailma, että meidän pinnan alla ei kupli mitään. Me annamme heti ryöpytä yli. Eletään hyvin intensiivisesti siinä tilanteessa, tarpeessa ja tyytymättömyydessä. Tyytymättömyyden kesto on erittäin ohut tänä päivänä, toteaa Heli Vaaranen, joka Väestöliiton perhekeskuksen johtajana tapaa paljon avioeroprosessin keskellä olevia pariskuntia.

Yrityksissä ollaan Microsoftin liekassa

Suurin osa Premier 100 it-tapahtumaan osallistuvista tietohallintojohtajista karsastaa työntekijöiden omia laitteita, Computerworld raportoi.

"Älypuhelimella voi lisäksi lukea henkilökohtaiset sähköpostit ja surffata netissä, mutta työsähköposteja en suin surminkaan ota kännykkään tärvelemään vapaa-aikaa."

"Jos firma sallii omat laitteet työkäytössä niin silloin tukihenkilöt tukekoon niitä asianmukaisesti. Toinen vaihtoehto on hankkia työntekijöille laitteet talon puolesta. Se että työntekijä ei voi käyttää yrityksen ohjelmistoja ei todellakaan ole mikään vaihtoehto."

Nasa pyrkii hyötymään kuluttajistumisesta

Mutta kaikesta huolimatta, omat laitteet töissä voidaan nähdä jopa etuna. Näin ainakin uskoo Nasan avaruustekniikkakeskuksen teknologiajohtaja Tom Soderstrom.

It-alan etujärjestö Comptian tekemän selvityksen mukaan yhdeksän kymmenestä it-päälliköstä näkee puutteita työntekijöidensä taidoissa.

Selvityksessä ilmeni myös, että suurin osa it-yrityksistä mieluummin ulkoistaa toimintojaan kuin panostaa työntekijöidensä koulutukseen, kirjoittaa Infoworld.

VOX=MAAILMANMUUTTOLIIKE

Kuusi puheenvuoroa muotoilusta Helsingin yliopiston juhlasalissa. Video 115:50min.

Vox Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti.

Pilvipalvelut luovat miljoonia uusia työpaikkoja, mutta uhkaavatko ne it-alan töitä?

Pilvipalveluiden ottaminen käyttöön luo 14 miljoonaa uutta työpaikkaa maailmanlaajuisesti vuoteen 2014 mennessä. Näin arvioi tutkimusyhtiö IDC tuoreesta selvityksessä, jota rahoitti Microsoft.

Suurin osa näistä uusista työpaikoista syntyy kehittyviin maihin. Pelkästään Kiinaan ja Intiaan arvioidaan tulevn 6,8 miljoonaa uutta työpaikkaa.

Tuore versio Dickensistä

Charles Dickensin syntymän 200-vuotisjuhlan kunniaksi BBC on tuottanut uuden komean version klassisesta pienen pojan kasvutarinasta.

Kolmiosaisen minisarja Suuria odotuksia (12) (Great Expectations) on tulvillaan dramatiikkaa, jännitystä, suuria tunteita, pakkomielteisyyttä ja ihanteellisuutta.

TV1 tiistaisin 13. - 27.3. klo 21.00 - 21.55

Kesäteatterit Suomessa

Suomessa on noin 400 kesäteatteria tekevää teatteria ja ryhmää. TINFO kerää listaa kesäteatteriesityksiä.

Kirjurin kesäteatteri

Onko HS Pentikäinen muutakin kuin anteeksipyynnön velkaa?

Hesari pyytää anteeksi virheellistä uutisointia, koskien AKT:n Rädyn ja Ahteen väitettyä suhdetta.

Toivottavasti Hilkka Ahde ja Timo Räty eivät jätä asiaa pelkkään anteeksipyyntööön, vaan vievät tapauksen oikeuteen asti. Sivistysvaltiossa Helsingin Sanomien päätoimittaja Pentikäinen olisi saanut välittömästi kenkää, perättömien uutisten julkaisemisesta.

Autoon lukittautuneen ruotsalaismiehen toipuminen vie kuukausia

Ruotsissa lumeen hautautuneesta autosta löydetty 44-vuotias mies painaa vain 40 kiloa, kirjoittaa Aftonbladet.

Mies löydettiin Pohjois-Uumajasta nälkiintyneenä. Hän oli viettänyt lumen peittämässä autossa kaksi kuukautta.

Mies on nyt siirretty teho-osastolta vuodeosastolle, mutta lääkäreiden mukaan toipuminen ottaa vielä kuukausia. Aftonbladetin mukaan autosta pelastettu mies on yhä niin huonossa kunnossa, että hän vain makoilee sängyssään eikä juuri liiku.

Konepelti ylhäällä älä pysähdy

Poliisi varoittaa konepelti ylhäällä pysähtymään viittoilevista autoilijoista, jotka poikkeuksetta ovat ulkomaalaisia agressiivisesti käyttäytyviä huijareita. Parempi on soittaa poliisille, niin voivat mennnä tarkistamaan tilanteen.

AKT: Räty ei tunnusta polkeneensa Ahdetta

Mustalla tilataksilla MTV3:n uutistudiolle saapunut AKT:n puheenjohtaja Timo Räty ei suostunut antamaan kommentteja muille tiedotusvälineille. Räty ohjattiin nopeasti sisätiloihin odottamaan haastattelun alkua.

Ylen verorahoilla tehty materiaali avoimeksi

Electronic Frontier Finland eli Effi ry haluaa Yleisradion verorahoilla tehdyn materiaalin avoimeksi.

Digitaalisia kansalaisoikeuksia puolustava Effi kertoi perjantaina lähettäneensä lausunnon hallituksen esityksestä, joka koskee Yleisradio-lakia ja valtion televisio- ja radiorahastosta annettujen lakien muuttamista.

Lausunnossaan järjestö esittää, että julkisen palvelun määrittelevään 7. pykälään lisättäisiin alakohta, jossa Ylen edellytetään jatkossa tarjoavan materiaalinsa avoimesti kansalaisten ja suomalaisten tiedotusvälineiden käyttöön.

Satakunta tarvitsee kaksi varuskuntaa

Itä-Suomessa on ihmetelty miksi kaukana itärajasta oleva Satakunta tarvitsee kaksi varuskuntaa? Helsingin herrojen perustelut kuultuaan, "Satakunta tarvitsee kaksi varuskuntaa, jos sillä estetään Porilaisten leviäminen muualle maahan". Tämän kuultuaan ovat Itä-Suomalaiset napittaneet bomban nappinsa ja poistuneet tyytyväisinä ihmettelemään Helsingin värivaloja.

Hynysen opeilla naiset nauramaan ja johtamaan

Vaikka Hynysellä on jäänyt ikuinen pikkupoikavaihde päälle ja törkysuodatin vaihtamatta, mies tekee pienen palveluksen niille naisille, jotka ovat unohtaneet taidon nauraa itselleen ja naisellisille oikuilleen.

Pöytyälle syntymässä susilauma

Alueelta on saatu useita havaintoja susinaaraasta, joka tiputtelee verijälkiä kiiman merkiksi. Seurassaan sillä kulkee pienitassuinen uros. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen erikoistutkija Ilpo Kojola pitää mahdollisena, että pari saa pennut jo tänä vuonna.

Naaraan epäillään olevan ammutun alfanaaraan 2010 synnyttämä tyttö. Pienitassuinen uros saattaa olla naaraan 2011 synnyttämästä pentueesta, mutta varmuutta asiasta Kojolan mukaan ei ole.

Satakuntalaisessa suurpetokeskustelussa on syytä välttää kumpaakin ääripäätä, toteaa maakuntajohtaja Pertti Rajala, joka alkaa vetää Satakunnan suurpetoyhteistyöryhmää.

Olen tyytyväinen siihen, että suurpetoyhteistyöryhmä on maakunnassamme saatu aikaan. Sen ansiosta meillä on mahdollisuus saada aikaan asiantuntijatason jäsentynyt keskustelu. Toisaalta on selvää, että häirikköpedot on saatava poistettua.

Osmo Soininvaara: Poliittinen taistelu ydinvoimasta on Suomessa ohi

Ydinvoiman kohdalla vihreillä olisi Soininvaaran mielestä asenteen tarkistamisen paikka: hänen mielestään puolue tuhlaa asiaan liikaa ruutia. Soininvaara näkisi mieluummin vihreiden suhtautuvan ydinvoimaan vasemmistoliiton tavoin eli niin, että esimerkiksi eduskuntaryhmässä kannattajat ja vastustajat istuvat sovussa keskenään.

Hän muistuttaa, että eri tutkimusten mukaan noin kolmannes vihreiden kannattajista tukee ydinvoimaa ja sitä ehdottomasti vastustavat ovat vähemmistössä.

Finnairin johtajat palkittiin, henkilökunnalta leikattiin

Finnairin 18 johtajaa tai muuta avainhenkilöä ovat saaneet ylimääräisen vuosibonuksen siitä, että he jäivät töihin yhtiöön. Kymmenen heistä sai koko vuoden palkan ja kahdeksan puolen vuoden palkan bonuksena.

Samaan aikaan kun Finnairin johto pelotteli henkilöstöä koko yhtiön kaatumisella, ellei palkanalennuksiin suostuta, valmisteli hallituksen puheenjohtaja Cristoffer Taxell johtajille superbonuksia, keskimäärin 150 000 euroa/johtaja. Finnairin johto onnistui suunnitelmassaan: Henkilöstön palkkoja ja muita korvauksia leikattiin, johtajat saivat superbonuksensa.

Markku Saarinen polki 100 tuntia ja 2687,4 kilometriä

55-vuotias ultrapyöräilijä Markku Saarinen polki yhtäjaksoisesti pyörää 100 tuntia eli hiukan reilut neljä vuorokautta Tampereella.

Antero Mertaranta signeerasi oman kuvansa fanin takapuoleen

Selostaja Antero Mertaranta joutui ehkä uransa tiukimman paikan eteen, kun hän signeerasi tatuoinnin, jonka fani oli ottanut takapuoleensa. Tatuoinnissa on Mertarannan kuva.

Voi pyhä yrjö!

Hyvän historiallisen elokuvan peruselementti on käsitys siitä, ettei mitään konfliktia voi sumeilematta yksinkertaistaa. Joko Harlin ja käsikirjoittajat Mikko Alanne ja David Battle eivät ole tätä tajunneet, tai sitten he eivät ole siitä välittäneet. Ei sitten Harliinin elokuva kauan teatterien ohjelmistossa ollutkaan.

Taas outo käänne AKT-kohussa - Päivärinnan vieraat vaihtuivat

AKT on jakautumassa kohun myötä kahteen leiriin, puheenjohtaja Timo Rädyn ja Ahteen kannattajiin.

Susanne Päivärinnan vetämässä A-studion Talk-lähetyksessä oli torstai-iltana tarkoitus ruotia AKT:n kahtiajakautumista neljän AKT:n jäsenen voimin.

Lähetykseen olivat lupautuneet mukaan hallituksen jäsen Jarkko Arpula, joka äänesti perjantaina Hilkka Ahteen erottamista vastaan, sekä toinen Ahteen puolustaja, valtuuston 1. varapuheenjohtaja Jape Lovén.

Rädyn tukijoista mukana piti olla hallituksen ex-varapuheenjohtaja Pentti Perkiöniemi ja ammattiosaston puheenjohtaja Tero Rönni.

IS:n saamien tietojen mukaan kaikki edellä mainitut olivat peruneet tulonsa illan lähetykseen.

Red Bull -pomo räväyttää - Räikkönen yksi kovimmista haastajista

Jälleen kerran kovimpana mestarisuosikkina pidetyn Red Bullin leirissä Kimi Räikköstä pidetään yhtenä tallin pahimmista haastajista alkavalla F1-kaudella.
Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mielestä McLarenin Jenson Button on Red Bullilla ajavien Sebastian Vettelin ja Mark Webberin pahin uhkaaja MM-taistossa.

Suomen öky eläkeläiset porskuttaa rahassa

Siinä kun Tarja Halosen vuosieläke nousee noin 131 000 euroon (11 000e/kk), tienasi maan suurituloisin eläkeläinen, Fortumin ex-toimitusjohtaja Mikael Lilius 2,1 miljoonaa euroa ansiotuloa verovuonna 2010 (175 000 euroa kuussa).

Tunnetko tämän miehen?

Twitter-rynnäköllä halutaan kääntää maailman huomio Keski-Afrikan julman sissiliikkeen ja sen raa'an päällikön kannoille.

Amerikkalaismedian mukaan vastarinta sissiliikettä vastaan sai vetoapua myös sellaisilta superjulkkiksilta kuin Taylor Swiftiltä ja Rihannalta.

Järjestö julkaisi maanantaina videopalvelu YouTubessa myös tuoreen puolituntisen Kony 2012 -dokumentin.

Apple julkisti uuden iPadin

Applen toimitusjohtaja Tim Cook esittelee iPad:in julkistamistilaisuudessa 7.3.2012.. Video 83min

Uusin iPad-versio tukee matkapuhelinverkossa neljännen sukupolven LTE-yhteyksiä. Laitteessa on lisäksi aiempaa tarkempi näyttö, 2048x1536 pikseliä, mikä on täysteräväpiirtotelevisiota tarkempi. Kuvia.

Teknologiasivusto gdgt kertoi liveblogissaan, että Cook aloitti tilaisuuden puhumalla PC-tietokoneiden jälkeisestä ajasta. Cook totesi, että PC-koneet eivät ole enää digitaalisen elämän keskiössä, vaan nyt halutaan kevyempiä ja mukana kulkevia laitteita.

Ennakkohuhujen mukaisesti Cook esitteli myös uuden Apple TV:n. Cook hehkutti, että iTunes-palveluun tulevat elokuvat ja televisio-ohjelmat tukevat 1080p Full HD -teräväpiirtotarkkuutta ja kuvanlaatu on uskomaton.

Nykyisten huhujen perusteella Applen televisio vastaisi perusidealtaan nykyistä Apple TV -laitetta, mutta sisäänrakennettuna televisioon. Se toisi Applen omat sisältöpalvelut kuten iTunesin ja muut Internet-palvelut television ruudulle hallittavaksi helposti yhdestä paikasta. Ohjaus tapahtuisi äänen avulla Applen iPhone 4S puhelimista tutun Sirin tapaan.

Titanicin onnettomuudessa KUU oli osallisena!

Sata vuotta sitten uponneen valtamerialus Titanicin kohtaloon vaikutti osaltaan Kuu, kertoo yhdysvaltalaisessa Texas State -yliopistossa tehty tutkimus.

Aamuyöllä 15. 4. 1912 sattuneessa haverissa kuoli 1 517 ihmistä ja onnettomuus on inspiroinut useita kirjoja sekä elokuvia.

Historioitsijoita on pitkään ihmetyttänyt Titanicin kapteenin Edward Smithin reitinvalinta, jonka hän teki huolimatta jäävuorivaroituksista.

Smith oli kokenut merikapteeni ja tunsi Pohjois-Atlantin olosuhteet hyvin. Siksi White Star Line -varustamo panikin hänet vastuuseen Titanicin neitsytmatkasta.

Pyöräilykausi käynnistyy

Pyöräilykausi Euroopassa starttaa tyylillä, kun maaliskuussa poljetaan legendaarisia klassikoita ja etappikilpailuja Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa.

kuva

Hevoskuuri

Jennifer Aniston 4-kymppisenä on upeaa

Nelikymppisenä on upeaa! Luoja, kolmekymppisenä kaikki oli ihan syvältä Jennifer sanoo.

AKT:n rahankäyttö halutaan selvittää

Kalliita ravintolalaskuja ja matkoja, viinanjuontia aamusta alkaen, älypuhelimia ja muuta hyvää. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n hallitusta on maasutettu ruhtinaallisesti kun puheenjohtaja Timo Räty on halunnut vankistaa omaa asemaansa hallituksen piirissä.

VTV: Käyttäjäystävällisillä tietojärjestelmillä 400 000 lääkärin vastaanottoaikaa lisää

Viraston selvitysten perusteella terveydenhuollon tietojärjestelmät tukevat huonosti lääkärien päivittäistä työtä. Esimerkiksi yksinkertaisen sanelun tallentaminen vaatii lääkäriltä yli 60 klikkausta.

AKT:n ex-johtaja lataa: ”Näin Räty kiusaa”

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n entinen puheenjohtaja Kauko Lehikoinen kertoo Uuden Suomen haastattelussa kokevansa, että viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen irtisanominen on selvästi kostotoimi. Lehikoinen kertoo, että AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn 10 vuoden kauden aikana on ollut 5–6 työpaikkakiusaamistapausta.

Hyvä veli verkosto

Voin kertoa yhden esimerkin. Oli työntekijä, joka oli työskennellyt kolmen eri puheenjohtajan alaisuudessa. Kolmelle puheenjohtajalle hän kelpasi, muttei Timolle. Jonkin ajan kuluttua puheenjohtajaksi tulonsa jälkeen Timo oli ilmoittanut työntekijäliitolle, että tämä kyseinen työntekijä ei edusta AKT:tä. Työntekijä itse ei ollut asiasta kuullut mitään, Lehikoinen kertoo.

Toisena esimerkkinä Lehikoinen kuvaa Rädyn ja tämän aiemman sihteerin välistä vuorovaikutusta. Kun mielipiteet menivät ristiin, Räty ei Lehikoisen mukaan puhunut suoraan sihteerille mitään.

Kun joku asia piti hoitaa, hän [Räty] soitti jollekin toiselle toimistossa olevalle, joka sitten soitti sihteerille, Lehikoinen sanoo.

Nämä kaikki tapaukset ovat tällaisia, että tavalla tai toisella kiusataan. Kohdellaan ihmistä kuin ilmaa, Lehikoinen kertoo.

VENÄJÄN VAALIT ISO VILPPI!

Venäjän vaaleissa väitetäään Putinin keplotelleen tulosta. Suuria mielenosoituksia tulossa.

Nyt Rädylle ja Ruonalalle ehkä kenkää

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n valtuustossa vaaditaan edustajakokouksen pikaista koolle kutsumista liiton viestintäpäällikön Hilkka Ahteen irtisanomisen vuoksi. Edustajisto halutaan koolle, koska osa valtuutetuista on sitä mieltä, että liiton puheenjohtaja Timo Räty, hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala ja liiton hallituksen jäsenistä puolet eivät enää nauti valtuuston luottamusta.

Osa AKT:n entisistä työntekijöistä, mm. entinen puheenjohtaja Kauko Lehikoinen, ovat käyneet avoimeen hyökkäykseen AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä ja hallituksen enemmistöä vastaan.
Entiset työntekijät sanovat aamupäivällä julkistetussa kannanotossaan, että AKT:n hallituksen niukan enemmistön antamat potkut viestintäpäällikkö Hilkka Ahteelle ovat vastoin ammattiyhdistysliikkeen periaatteita ja toimintatapoja.

Toimenpiteellään hallitus aiheutti korvaamatonta vahinkoa paitsi irtisanotulle ja maamme muilla työpaikoilla kiusatuille, ennen kaikkea AKT:lle sekä laajemmin koko ay- ja työväenliikkeelle toimiessaan tavalla, jota AKT ei voi hyväksyä jäsentensä työnantajilta, tiedotteessa todetaan.

He syyttävät Rätyä avoimesti kiusaamisesta.

Anna Everi
Anna Everi, tähtäimessä Lontoon Olympialaiset 2012?

Ei eläkeiän nostolle, kyllä työhyvinvoinnin parantamiselle

Nyt tarvitaan todellisia toimia työssä jaksamisen edistämiseksi alkupuolella, keskellä ja loppupuolella. Näihin talkoisiin tarvitaan kaikki: työntekijät, työnantajat ja valtiovalta. Alkupuolella tarvitaan kohdennettu räätälöity koulutus kaikille välittömästi peruskoulun jatkoksi. Keskellä tarvitaan joustavat elämän mukana muovautuvat työajat ja työtehtävät. Loppupuolella tarvitaan kokemuksen, osaamisen ja jaksamisen yhdistäminen.