DPK.fi

Fyysisesti formula on ihan eri luokkaa. Ralli ei ole mitään siihen verrattuna. Rallia voi ajella suunnilleen yhdellä kädellä, Kimi analysoi Talouselämä -lehdessä vuonna 2010.

Tutkijat löysivät selityksen jättisivilisaation romahdukselle

Maailman suurimman muinaisen urbaanin sivilisaation tuhoutumisen syy on vihdoin selvinnyt, uskovat tutkijat.

Nykyisen Intian ja Pakistanin alueella kukoistaneen Indus-kulttuurin kohtaloksi koitui ilmastonmuutos. Tutkijoiden mukaan kyseessä on harvinaisen selkeä esimerkki ilmastonmuutoksen kyvystä tuhota kokonainen sivilisaatio.

Egyptin ja Mesopotamian sivilisaatioiden varjoon usein jäävä Indus-kulttuuri kattoi yli miljoona neliökilometriä ja huippuhetkinään asutti kymmenesosan maailman ihmisistä. Sivilisaatio kehittyi noin 5200 vuotta sitten, mutta hiipui ja katosi 3000-3900 vuotta sitten, kun asukkaat hylkäsivät kaupungit ja muuttivat itään.

Indus, joka oli paljon suurempi kuin Egypti tai Mesopotamia, oli unohduksissa 1920-luvulle saakka. On edelleen paljon asioita, joita emme heistä tiedä, geologi Liviu Giosan kommentoi LiveScience-sivuston mukaan.

Tutkijoiden mukaan Induksen asukkaat, harappalaiset, kaavoittivat ja vesijohdottivat kaupunkinsa tavalla, jota ei nähty uudelleen ennen roomalaisia. Heillä oli myös meriyhteyksiä Mesopotamiaan, kehittynyttä käsityötä ja toistaiseksi tulkkaamaton kirjoitusjärjestelmä.

Anton kiistalle ei näy loppua

Tämä oli jo kahdeskymmenes oikeudenkäynti. Kyllä tässä on tuomarillakin kestämistä. Samoja törkeitä valheita siellä esitettiin ja uusiakin oli keksitty, sanoo tuohtuneena kokemäkeläinen Paavo Salonen Vaasan hovioikeuden istunnon jälkeen.

Jälleen kerran oli kyse Anton pojan huoltajuudesta. Pojan äidin Rimma Salosen valitus koskee käräjäoikeuden tekemää päätöstä, jonka mukaan pojan huoltajaksi määrättiin isä Paavo Salonen.

Porilainen englanninopettaja Evgenia Hilden Järvenperä, dosentti Johan Bäckman, entinen kirkkoherra Juha Molari ja ohjaaja Jussi Parviainen, järjestivät hovioikeuden ulkopuolella antifasistisen mielenosoituksen.

Tämä porilainen demari Evgenia Järvenperä oli siellä taas todistamassa. Evgenia esiintyy kaikissa oikeudenkäyntiraporteissa 42 kertaa, vaikkei siellä pitäisi olla mainintaa hänestä kertaakaan, Paavo Salonen kysyy.

Kokemäen sosiaalitoimen virkailijoiden mukaan Rimma Salosen väitteet ovat täysin perättömiä. Olisiko Rimma Salonen nauttinut liikaa Vitanovaa ja hapankaalia, eikä tahdo oikein mölyt pysyä mahassa. Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula totesi, että pojan elämä täytyy rauhoittaa.

Huikeaa Time Lapse kuvaa maapallosta

Venäläinen sääsatelliitti on napannut maapallosta ennätystarkan valokuvan.

Elektro-L No.1 -sääsatelliitin ottama 121 megapikselin kokoinen kuva on otettu yhdellä otoksella.

Nasan ottamat "Blue Marble" kuvat on puolestaan koottu liimaamalla useita erikseen otettuja kuvia yhteen. Teknologiasivusto The Verge kertoo, että venäläissatelliitin ottaman kuvan poikkeuksellisen tarkkuuden lisäksi myös sen värit poikkeavat totutusta.

Tämä johtuu siitä, että sääsatelliitin sensori yhdistää kuviin myös infrapunataajuudella näkyvää valoa. Menetelmän myötä maan kasvillisuus näkyy ruosteisen värisenä ja tämä väri onkin kuvassa hallitsevassa asemassa. Kuvissa yksi pikseli vastaa kilometriä maassa.

Time-lapse photography is a technique whereby the frequency at which film frames are captured (the frame rate) is much lower than that used to view the sequence. When played at normal speed, time appears to be moving faster and thus lapsing. For example, an image of a scene may be captured once every second, then played back at 30 frames per second. The result is an apparent 30-times speed increase. Time-lapse photography can be considered the opposite of high speed photography or slow motion.

 

Arkipyhät vuoden halvimpia päiviä työnantajille

Arkipyhät eivät maksa paljon työnantajille, vaikka jotkut toista väittävät. Pääsääntöisesti työntekijät kustantavat vapaapäivänsä itse, sillä pienellä korvauksella jonka työnantajat suostuvat maksamaan. Jos työnantajat haluavat päästä arkipyhistä, se vasta maksaa. Nyt työehtosopimusneuvotteluissa on huomioitu arkipyhäkorvaukset ja ne ovat jaettu molempien osapuolien keskien. Jos niistä luovuttaisiin kustannukset tulisivat yksinomaan työnantajien kustannettaviksi. Sitä ei nielisi EK:n Erkkikään.

Känni-illassa ei mitään uutta

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen (kd) teki kohupaljastuksen suorassa tv-lähetyksessä.
Ilta-Sanomat seurasi A2 Teeman isännöimää Känni-iltaa TV2:lla tiistai-iltana. Keskustelussa käsiteltiin mm. ravintoloiden aukioloaikoja, julkijuopottelua, keskioluen myynnin siirtämistä Alkoon ja alkoholimainonnan kieltämistä urheilutapahtumissa.

Vielä vuonna 1995 panimo teollisuus oli vahvasti mukana alkoholimainonnassa. Tuskin enää vastaavaa nostetta oluen puolesta saataisiin aikaan.
Maailmanmestarit

Varsinkaan jos halutaan viestittää ryhmäkuvalla kuinka kaikki maajoukkue pelaajat ovat oluen ystäviä. Vuoden 2011 jääkiekon Maailmanmestaruus joukkueen juhlinta kun joidenkin mielestä meni yli, tai paremminkin nokillee

Jymy-yllätys tuli vasta keskustelun loppukysymyksessä, kun toimittaja Jyrki Richt kehotti niitä osanottajia nostamaan kätensä, jotka eivät ole koskaan olleet kännissä. Yllättäen Päivi Räsäsen käsi ei noussut.

Pekka Puska oli sitä mieltä, että Suomessa alkoholinkulutus on kasvanut, koska alkoholimainonnassa ollaan menty liberaalimpaan suuntaan.

Missä on paljon kieltoja, siellä on myös paljon kehnoja yrityksiä kiertää niitä, kirjailija Arno Kotro muotoili.

Keskustelussa pohdittiin myös niin sanottua julkijuopottelua. THL:n Pekka Puskan mielestä kuntien pitäisi rajoittaa paikkoja, joissa alkoholia saa käyttää. Puska ei toivoisi alkoholia lähelle lasten leikkipaikkoja.

Erityisesti ne lapset, joilla on heikot kotiolot, tämä mainonta vaikuttaa enemmän, Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Mirjam Kalland sanoi.

Lähetä twiitti ufoille

Syyskuussa Twitter-viestejä aletaan lähettää kohti kaukaista planeettaa. Kyseessä on taiteilijakaksikko Scott Keldallin ja Nathaniel Sternin projekti. Keldall ja Stern aikovat kerätä joukon viestejä ja lähettää ne kohti 22 valovuoden päässä olevaa GJ667Cc-planeettaa. Sen kun uskotaan olevan elinkelpoinen.

Vaikka otammekin projektin ympärillä olevan tieteen hyvin vakavasti, olemme me ihmiset eniten tämän keskiössä. Mitä me sanomme ja kenelle - julkisesti tai verkossa. Miten me vastaamme? Mitä se aiheuttaa? Näitä kysymyksiä kannattaa kysyä itseltään joka päivä ja Tweets In Space muistuttaa näiden tärkeydestä tekemällä niistä tärkeämpiä - vaikkakin vain 45 minuutin ajaksi syyskuussa.

Viestinsä saa avaruuteen, kun muistaa laittaa twiittaukseen #tweetinspace-tunnisteen.

Jäämiehen erikoisimmat lausunnot koottiin kirjaksi

Iltalehden toimittaja Juha Veli Jokinen laati F1-autoilija Kimi Räikkösen erikoisimmista sutkautuksista kirjan EVVVK. Hiljattain markkinoille tulleessa teoksessa löytyy suorastaan herkullisia heittoja, kuten...

- Keräilen pähkinöitä, Kimi vastasi kysymykseen harrastuksistaan.

- Mä käytän ihan vaan perusdödöä. Sitä saa helposti tosta huoltoasemalta, suomalainen lausui 7 päivää -lehdessä tänä vuonna.

- Karpalovotkaa tulee tilattua paljon, kun kaverini juovat sitä paljon. Kyllä mä usein juon votkaa ja vissyä, jos juon, Räikkönen tuumi 7 päivää -lehdessä.

- Fyysisesti formula on ihan eri luokkaa. Ralli ei ole mitään siihen verrattuna. Rallia voi ajella suunnilleen yhdellä kädellä, Kimi analysoi Talouselämä -lehdessä vuonna 2010.

- Olin paskalla, rattimies vastasi, kun häneltä tiedusteltiin, mitä hän oli tekemässä, kun Michael Schumacherille luovutettiin palkinto ennen vuoden 2006 viimeistä kisaa.

Ilta-Sanomat dokumentti kanava

Katso kansainvälisiä laatureportaaseja milloin itsellesi parhaiten sopii.

Kolumbialaiset DC-3-lentäjät eivät pelkää mitään: he kuljettavat vaikka polttoainelastin läpi myrskyn Amazonin viidakkoon. Pilotit lentävät eläkeikäisillä koneellaan maailman vaarallisimmissa olosuhteissa. Lastina on ihmisiä, koiria, kananmunia, polttoainetta - jopa kokaiinia. Kun rahtina on satoja litroja polttoainetta pelkissä muovitynnyreissä, koneeseen ei oteta matkustajia. Sivuovi jätetään auki, jottei polttoaine kaasuuntuisi ja räjähtäisi. Kolumbian olosuhteissa DC-3 on ehkä enemmän paikallisbussi kuin lentokone. Dokumentti on englanninkielinen. Kesto: 25 min. Katso video.

SuomiAreena 2012 kerää julkkikset ja turhimot Poriin

Ensi kesänä seitsemättä kertaa järjestettävän SuomiAreenan puheenaiheiden kirjo on tuttuun tapaan huikea. Se ulottuu Euroopasta ja sen taloudesta nuorten syrjäytymiseen, Suomen parhaasta kunnanjohtajasta kuntavaaleihin, olympiamenestyksestä selkokieleen ja ruotsinkielen asemaan, ydinjätteestä veteen ja valelääkkeistä vanhustyöhön. Kesän 2012 pääyhteistyökumppanit ovat sisäasiainministeriö ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Sisäministeriön teemat liittyvät turvallisuuteen kaduilla ja netissä, ja kirkko pohdiskelee, armahtaako jumala, kun yhteiskunta ei sitä tee. Kirkko suunnittelee myös virsi- ja viini-iltaa sekä jazzkonserttia Keski-Porin kirkkoon.

Arvovaltainen The New York Times –sanomalehti pudottaa todellisen ydinpommin suomalaiseen ydinvoimakeskusteluun. Lehti kirjoittaa juttunsa Suomen Olkiluodosta ja viesti on tarkoitettu presidentti Barack Obaman hallinnolle: ydinvoima ei välttämättä ole tulevaisuuden ratkaisu puhtaamman energian tuottamiseen. New York Times kertoo jutussaan lukuisista ongelmista, joihin paitsi Olkiluodossa myös muilla ydinvoiman rakennustyömailla ympäri maailman on törmätty.

New York Timesin uutistoimitus avasi ovensa ohjaaja Andrew Rossin kuvaustiimille. Vuoden aikana Wikileaks kuohutti, ja Twitter löi itsensä läpi.

Useat New York Timesin kilpailijat karsivat toimintaansa taloustilanteen puristuksessa.

Dokumentti Etusivu uusiksi! (Page one – a year inside the New York Times) näyttää, miten syntyy yksi maailman merkittävimmistä sanomalehdistä.

Miten esimerkiksi kansikuvasta päätetään, miten toimittajat pitävät päänsä kylmänä uutisvirrassa, vaikka taivas tuntuu putoavan, ja miten lukijat pidetään uskollisina lehdelle internetin aikakaudella?

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen vaatii Suomen luonnonvarojen säästeliäämpää käyttöä

Pietikäinen pitää viime vuonna voimaan tullutta kaivoslakia vanhentuneena jo syntyessään.
Kaivosmineraalien rajoittamaton hyväksikäyttö ei ole enää Suomen kansantalouden etujen mukaista. Nykyisin olisi pikemminkin kannustettava kaivosmineraalien säästeliääseen hyödyntämiseen, Pietikäinen vaatii blogissaan.

Täysmetalliset lonkkien tekonivelet pannaan

Tampereella toimiva pohjoismaiden suurin tekonivelsairaala ei toistaiseksi asenna potilaille lonkkatekoniveliä, joissa on täysmetallinen liukupinta. Ongelmaproteeseista saattaa erittyä potilaan elimistöön vaarallisen suuria määriä raskasmetalleja, kertoo johtava ylilääkäri Jyrki Nieminen.

Känni-ilta Ylellä 15.5.2012

Kapakat kiinni kahdelta ja keskiolut takaisin Alkoon. Kaljamainokset pois jääkiekkokaukaloista ja stoppi puistonaukkailulle. Eivätkö suomalaiset opi siisteille juomatavoille muuta kuin kieltojen ja määräysten voimalla? Suoran keskustelun juontavat Salla Paajanen ja Jyrki Richt.

Suomalainen alkoholipolitiikka kulkee kohti kieltolakia, siitä kiitos ahdasmielisille kristillisdemokraateille, erityisesti Päivi Räsäselle.

Viimeisin älynväläys, tai pitäisikö sanoa, älyn pimentyminen oli ehdotus kaikkien alkoholituotteiden piilottaminen kaupassa tupakan tapaan.

Julkkisten mielipiteitä Räsäsen alkoholin myyntiä rajoittavista toimista.

Oskari Katajiston mielestä Päivi Räsäsellä taitaa olla enemmän oma lehmä ojassa kuin säästötalkoot..
Hän taitaa tehdä raittiustyötä oman kristillisen vakaumuksensa takia. Räsäsen mielestä olisi hyvä asia, jos alkoholia ei olisi olemassakaan, näyttelijä toteaa.

Lapin keisarinna Päivikki Palosaari pehmeä ääni kohoa korkeuksiin, kun hän päivittelee Räsäsen järjenjuoksua. Ravintolat ovat muutenkin tiukoilla. Nyt olisi tärkeää, että ravintolat voisivat ostaa alkoholin halvemmalla verolla, silloin asiakkaitakin olisi enemmän. Ihmiset ottaisivat ravintoloissa drinkkejä ja söisivät makoisia ruokia, eikä niin, että he istuvat kotona juomassa ja keskustelemassa nettipalstoilla, heittää Palosaari. Ihmisten luonnolliset kahdenkeskiset kontaktit ovat nykyisin tyystin umpisolmussa, tuskin uskalletaan katsella toista lähekkäin. Ravintoloiden elämää tulee helpottaa, silloin jäisivät vähemmälle perheväkivallat, masennukset, väsymykset ja muut ikävyydet. Ihmisillä on luontainen ikävä toisen ihmisen luo. Päivikki Palosaaren mielestä ravintoloiden tukeminen luo työllisyyttä ja kasvattaa vientituloja Suomelle myös turistien kautta.

Ainoastaan maalaislekuri Tapani Kiminkinen on Räsäsen kanssa samoilla linjoilla. Lekuri Kiminkisen on vähän pakko olla virkansa puolesta Räsäsen kanssa samoilla linjoilla, tai muuten loppuisi kutsut kristillisdemokraattien tupailtoihin, puhumaan mummoille leppoisia puolituhmia.

Esko Seppänen Urheilulehden uutispäällikkö Twitterissä

"Olen poistunut kisa-areenoilta monenlaisen kansan parissa, mutta porukan humalataso ei ole koskaan ollut lähelläkään tätä".

"Tunnelmaa kevensi toki neljän hengen suomalaisporukka ja kysymys: "Missä helvetissä on kaikki maksulliset naiset?".

Näin Seppänen poistuttuaan Areenalta surkeasti menneen Suomi 3-5 Kanada ottelun jälkeen.

Teosto varastaa sinulta lainsuomin oikeuksin tänäänkin

Rippi, ylioppilas ja muut valmistujaisjuhlat lähestyvät ja tallennusväline kauppa käy kiivaana. Teostossa laskutikut savuavat kun lasketaan taas yhtä vuoden tuottoisinta kuukautta. Samalla miettien, kansa maksaa, tyhjästä.

Jos ostat tänään jonkin tallennusvälineen, cd:n, dvd:n, muistitikun tai minkä tahansa muun välineen johon voit tallentaa vaikkapa lapsesi yliopplasjuhlien vieraista otettuja stil tai videokuvaa, maksat samalla Teostolle melkoisesti. Teosto, suomalainen tekijänoikeusjärjestö, joka on saanut lainsuoman oikeuden tulla kukkarollesi aina kun käytät jotain mainittua tallennustapaa, toimii melko häikäilemättömästi.

Miksi kuluttajat eivät ole saaneet aikaan samanlaista järjestöä joka takaisi heille tuloa, aina kun he painavat kameransa laukaisinta, vaikka kuva julkaistaisiinkin vain heidän kotialbumeissaan. Teosto perustelee tallennusvälineen ostohintaan sisältyvää hyvitysmaksua mahdollisuudella tallentaa tekijänoikeuden alaista materiaalia yksityiskäyttöön. Yritykset ja yhdistykset on vapautettu maksusta jotka käyttävät tallennusvälineitä ammatillisiin tarkoituksiin.

Kivaa, jo mahdollisuus antaa oikeuden veronkantoon. Jos ostat 250 gigatavun ulkoisen kiintolevyn tallentaaksesi mainitut juhlat, maksat siitä Teostolle viisi (viisi) euroa. Hinta nousee huimasti jos ostat tallentavan yli 250gigatavun digiboxin, teostomaksu on jo 21 euroa. Vaikka levy ei tulisi koskaan sisältämään mitään muuta materiaalia kuin itsetuotettua. Mutta jos nämä juhlat pidetäänkin firman piikkiin ja kovalevy on firman omaisuutta. Teostolle ei tarvitse maksaa mitään, vaikka sieltä myöhemmin löytyisi firman pikkujouluissa soitettavia Reetun kappaleita.

Teosto on saanut jo aseman jossa sen ei tarvitse perustella tekemisiään. Matkailu ja ravintola-alan yrittäjät haastoivat Teoston oikeuteen, koskien ravintoloiden musiikkiesityshintoja. Korkeinoikeus ei antanut Teostolle valitusluvaa. Hovioikeuden mukaan mukaan Teoston tekemien satojen prosenttien hinnankorotukset elävän musiikin ja mekaanisen tanssimusiikin korvaustariffeihin olivat kohtuuttoman suuria. Teosto ei perustellut aikoinaan korotusten syytä.

Teosto on aikansa elänyt instituutio, eikä sovi kvartaalitalouden aikaan.

Kuluttaja voi kiertää hyvitysmaksun ostamalla tuotteensa ulkomailta ja saa ne vielä halvemmalla. Miettikääpä poliitikot tätä? Sitä saa mitä tilaa, pätee tähänkin "kannustinloukkuun".

Markus Leikolan esitys uudesta hyvitysvero järjestelmästä on saanut laajaa vastustusta, jo heti sen tultua julkisuuteen.

Petteri Järvinen on kirjoittanut blogissaan aiheesta monipuolisen analyysin.

Katsokaa ympärillenne: missä tilanteissa ihmiset nykyään kopioivat musiikkia ja elokuvia? Ennen asia oli yksinkertainen: joku osti LP-levyn ja kopioi sen kavereille C-kasetille. Tekijälle koituva taloudellinen menetys oli ilmeinen ja helppo hahmottaa.

Tämän päivän maailma on ihan toisenlainen. Televisiossa ja radiossa on enemmän kanavia kuin kukaan ehtii ottaa vastaan. Sisällöstä on ylitarjontaa, ei niukkuutta. Tämä vähentää kopioinnin määrää ja varsinkin sen vahingollisuutta.

Itse keksin mm. seuraavia tilanteita, joissa kopiointi aiheuttaa menetyksiä:
- kirjastosta lainataan cd-levy, joka kopioidaan omalle tietokoneelle tai kännykkään
- kaverilta lainataan cd-levy, joka kopioidaan tietokoneelle tai kännykkään tai poltetaan uudeksi levyksi
- iTunesista tms. ostetaan mp3-tiedosto joka kopioidaan myös kavereille

Nyt keskeinen kysymys on tämä: onko edellä kuvattu kopiointi aiheuttanut viime vuosina yhä suurempia tappioita tekijöille? Epäilen, ettei ole.

Naamakirjan Zuckerberg miljardööriksi

Facebookin listautumisanti tekee yhtiön perustajasta Mark Zuckerbergista yhden maailman rikkaimmista miehistä.
Listautumisen myötä 27-vuotiaan Zuckerbergin omaisuuden arvo ohittaa muun muassa Microsoftin pääjohtajan Steve Ballmerin ja venäläisen teräsmiljardöörin Vladimir Lisinin omaisuuden arvon.

Ballmer ja Lisin ovat molemmat kaksi kertaa niin vanhoja kuin Zuckerberg. Samalla Facebookista tulee yksi Yhdysvaltain arvokkaimmista yrityksistä pörssiarvolla mitattuna.

Talousuutistoimisto Bloombergin keräämien tietojen mukaan Zuckerbergin Facebook-omistuksen arvo on listautumisen jälkeen noin 17,6 miljardia dollaria eli noin 13,4 miljardia euroa.

Elisan MM-lätkä lähetykset pätkii

Klikkaa tämän sivun Canal+ linkkiä ja tilaa kunnon tavaraa taivaalta, johan rupee näkymään. Elisan paketin tilanneet saattavat menettää finaalipelit pätkimisten takia. Keskustelupalstoilla käyttäjät kertovat kuvan pätkivän useita kertoja tunnissa, pahimmillaan jopa minuutin ajan. Pätkimisen aikana televisioruutuun on ilmestynyt heikosta signaalista kertova teksti.

Elisa Viihteen tarjoamassa MM-lätkäpaketissa on isoja ongelmia. Kuva pätkii varsinkin Suomen otteluissa. Olisiko Elisalle käynyt niin että ovat myyneet liikaa kapasiteettiin nähden?, Ilta-Sanomien lukija ihmetteli keskiviikkona.

Elisan neuvo on katsoa tallenteilta, hei haloo, mitä järkeä on katsoa live-lähetykset jälkikäteen nauhoitteilta.

Miksi siis ostaa huonoa kun kunnon tavaraakin on tarjolla.


Nyt voit saunoa vaikka bussissa matkalla töihin.

Työttömyysturvaa on Vartiaisen mielestä kiristettävä

Juhana Vartiainen on Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtaja. Hän aloitti VATT-työt kaksi viikkoa sitten, kun hän palasi Suomeen usean Ruotsin-vuoden jälkeen. Viimeksi hän oli siellä taloustutkimuskeskus Konjunkturinstitutetin tutkimusjohtajana.

Työttömyysturvalle tulee piste. Työttömyysturvaa on Vartiaisen mielestä kiristettävä. Se lievittää pysyvästi kestävyysvajetta, väestön vanhenemisesta johtuvia ongelmia.

Tutkimusten mukaan hyvä työttömyysturvajärjestelmä antaa apua työttömyyskautena, mutta ei jatku ikuisesti. Työttömyyden alusta turva voi laskea porrastetusti. Takarajan pitää tulla vastaan vaikkapa 200 päivän jälkeen 500 päivän sijaan. Työttömän on löydettävä sitä ennen työpaikka tai mentävä koulutukseen.

Kotihoidontuki heikentää naisten asemaa, se on tasa-arvon kannalta huono ja lyö korvalle pyrkimystä korkeampaan työllisyyteen.

Eläkeputki pois ja nuorten palkat alas - taloustieteilijä ehdottaa matokuuria.

Twitteristä tulee Facebookia arvokkaampi

Facebookin odotetaan listautuvan pörssiin lähiaikoina, mutta mainostoimisto Ogilvy & Matherin varapuheenjohtaja Rory Sutherland arvelee Facebookin kohtaavan haasteita pysyä suosituimpana sosiaalisena mediana.

”Mielenpurkausten foorumina Twitter, jossa viesteillä on rajattu merkkimäärä, on minusta erittäin miellyttävä. En löisi vetoa sitä vastaan etteikö Twitteristä tule Facebookia arvokkaampi pidemmällä aikavälillä”, sanoi Sutherland.

Microsoftin muutosta kuluttajabrändiksi 1980-luvulla avustanut Sutherland kuitenkin uskoo Twitteriin. ”Sen mahdollisuudet rikastua ovat korkeammat kuin kukaan tajuaa.”

Urpilainen tyytyväinen Ranskan vaalitulokseen

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on tyytyväinen Ranskan presidentinvaalien tulokseen. Urpilainen kommentoi blogissaan, että sosialistien Francois Hollanden valinta presidentiksi oli "sunnuntain paras uutinen".

Perustulossa ei tolkun hiventä

Kansanedustaja Jukka Kärnä (sd.) ei ymmärrä, miksi kokoomuskin on höyrähtänyt perustulointoiluun. Ei ole tolkun hiventä siinä, että sama rahasumma tulisi kaikille kysymättä mitään ihmisen tuloista, hän ihmettelee. Demariedustaja pitää rahan lykkäämistä käteen lähinnä ihmisen hylkäämisenä: Siinä ovat rahat näpissä, hoida itse asiasi.

En aio palata Suomeen

Julkisuudesta kadonnut juontaja Juuso Myllyrinne aikoo pysyä ulkomailla. Juuso tuli tunnetuksi radiosta, kun hän juonsi Radiomafian ja YleX:n aamuohjelmaa vuosina 2001-2004. Hänen aisaparinaan oli Mikko "Peltsi" Peltola. LinkedIn-profiilinsa mukaan Juuso on sittemmin työskennellyt tuotantoyhtiö Van Der Mediassa ja eri tehtävissä Nokialla. Marraskuusta 2009 lähtien hän toiminut digitaalisen strategian johtajana mainosalalla toimivassa TBWA-yhtiössä New Yorkissa.

Ilta-Sanomien mukaan Juuso osti juuri asunnon kadulta, jolla sijaitsee Guggenheim-museo.

Työnantajaliittoa harmittaa perälautamalli

Palkoista voidaan paikalllisesti sopia, mutta jos sopimukseen ei päästä, jaetaan korotusvara kaikille tasan. Tämä "kaikille tasan" on aiheuttanut ärtymystä työnantajaliitossa. Raamisopimuksen kaksivuotinen työrauhakaan ei nyt näytä painavan Työnantajaliitosssa. Yksi sopimuksen kalleutta arvostellut on Nokian hallituksen entinen puheenjohtaja Jorma Ollila.

Jatkuva valitus vähän ihmetyttää, sillä Teknologiateollisuuden edustajat olivat hyväksymässä raamisopimuksen EK:n hallituksessa. Sen lisäksi he itse neuvottelivat alakohtaisen sopimuksen, jota he nyt moittivat. EK:n hallitusta johtaa Wärtsilän entinen toimitusjohtaja ja nykyään muun muassa Outokummun hallituksen puheenjohtaja Ole Johansson.

Mitä se Puolan poika värkkää?

Rakennustelineet on pystytetty valtavan seinämaalauksen toteuttamista varten. Käy päivittäin Antinkatu 13:n liikekulmassa katsomassa, miten katutaiteilija M-cityn alias Mariusz Warasin työskentely etenee!

Ruotsalaiset valittavat kalliita MM lippuja

Ruotsalaisten olisi syytä olla tyytyväisia lippujen hintoihin, Suomalaiset kun maksavat nelinkertaisia hintoja Ruotslaisiin verrattuna.

Nyt se HOMMA alkaa pelittämään

Perussuomalaisten lehden uudeksi päätoimittajaksi on valittu diplomi-insinööri Matias Turkkila. Helsinkiläinen Turkkila on maahanmuuttokriittisen Hommaforumin perustajajäsen.

Turkkila on kuulunut kansallismieliseen Suomen Sisu -järjestöön, mutta luopunut sen jäsenyydestä tänä vuonna. Hän aikoo uuden tehtävänsä vuoksi erota myös Hommaforumista. Turkkilalla ei ole aiempaa toimittajakokemusta.

Turkkila on toiminut myös kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps) kampanjapäällikkönä

Perussuomalaiset uudistavat lehteään ja verkkosivujaan. Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan Turkkilan tehtävänä on tehdä perussuomalaisten verkkosivuista Suomen suosituin poliittinen sivusto.

Soini sanoi pitävänsä Turkkilaa hyvänä valintana.

"Hän on pystynyt nollabudjetilla tekemään verkkosivuston, joka on määrätyllä tavalla Suomen seuratuin."

Turkkila saa uudistuksen yhteydessä käyttöönsä noin miljoonan euron budjetin. Työntekijöitä palkataan pari lisää, ja puolueen paperilehteä kehitetään aikakauslehden suuntaan. Verkkouutisoinnista tehdään nykyistä huomattavasti nopearytmisempää.

Pekka Siikala: Hommaforumin sisältö on ollut karmeaa

Siikala tunnetaan Perussuomalaisiin kohdistuneista kriittisistä puheistaan. Siikalan kirjoitukset ovat saaneet jatkua Uuden Suomen puheenvuoro palvelussa, koska ne keräävät paljon kommentteja. Siikala tunnetaan kirjoitttajana joka on useasti poistanut kaikki kirjoituksensa ja taas palannut. Uusi Suomi on kuitenkin antanut Siikalan palata, toisin kuin monet muut jotka on blokattu pois eikä paluuta ole ollut.

This chanel is powered by Skoda

Voi näkyä Suomessa, tai sitten ei.

Näin Skoda tarjoaa palvelujaan maailmalle, mutta ei Suomeen. Sen estää MTV3.

Käsittämätöntä sekoilua maksukorttien kanssa, toisilla näkyy ja toisilla ei.

The dedicated channel at www.youtube.com/icehockey presented by main sponsor Škoda will provide fans throughout the world with high-quality video stream both live and on demand of each game as well as daily highlights, such as best action, goals and saves. The service is free of charge.

Canal+ MM-kiekkotarjonta perjantaina 4.5.2012

CANAL+ MM-kiekko 24/7 HD - ja CANAL+ Urheilu -kanavien MM-kisalähetykset alkavat perjantaina 4.5. Alla kanavakohtaiset ottelut ja lisäohjelmat.

Suorat ottelulähetykset:

12.05 USA - Ranska (CANAL+ MM-kiekko 24/7)
Selostus: Antero Mertaranta

13.10 Saksa - Italia (CANAL+ Urheilu)
Selostus: Kimmo PorttilaAsiantuntijat: Kari Jalonen

16.05 Kanada - Slovakia (CANAL+ MM-kiekko 24/7)
Selostus: Juha Taivainen
Asiantuntijat: Juhani Tamminen, Jarmo Kekäläinen, Doug Shedden

17.10 Tshekki - Tanska (CANAL+ Urheilu)
Selostus: Mika Saukkonen

20.10 Valko-Venäjä - Suomi (CANAL+ MM-kiekko 24/7)
Selostus: Antero Mertaranta
Asiantuntijat: Kari Jalonen, Juhani Tamminen, Mika Kortelainen

21.10 Ruotsi - Norja (CANAL+ Urheilu)
Selostus: Kimmo Porttila
Asiantuntijat: Lauri Marjamäki

Otteluohjelma.

Näin Nokian voitot siirtyivät Applelle

Siitä ei ole kovin monta vuotta, kun Nokia kahmi itselleen valtaosan matkapuhelinalan voitoista. Nyt voitoista leijonanosan - itse asiassa jopa 99 prosenttia - kahmivat kaksi yhtiötä, Apple ja Samsung.

Vain yksi puhelin päihitti Lumian huhtikuussa AT&T:llä

Nokian paluu Yhdysvaltojen markkinoilla on lähtenyt vähintään tyydyttävästi liikkeelle, arvioi tutkimusyhtiö Canaccord Genuity. Sen mukaan pääsiäisenä myyntiin tullut Nokian Lumia 900 -puhelinmalli oli huhtikuussa toiseksi myydyin puhelin AT&T-operaattorin listoilla.

Narsismista pitäisi puhua enemmän

Narsismista pitäisi puhua kuin perheväkivalllasta, alkoholismista ja mielenterveysongelmista. Siitä puhutaan kuitenkin peitellysti aivan kuin se olisi joku harmiton flunssa. Yleensä vasta siinä vaiheessa se otetaan työpaikoilla puheeksi kun selittämättömät sairauspoissaolot lisääntyvät ja työpahoinvointi on jo käsin kosketeltavaa.

Guggenheim haluaa Helsinkiin

Guggenheim säätiön johtaja Richard Armstrong haluaa museon Helsinkiin. "Olen yllättynyt ja pettynyt ja valmis jatkamaan taistelua", Armstrong sanoi.

Vihreiden Ville Ylikahri haluaisi rakentaa Hanasaaren voimalasta taidemuseon.

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas) kummastelee Guggenheimin johdon ilmoitusta, jonka mukaan säätiö on yhä sitoutunut Helsingin museohankkeeseen. Helsingin kaupunginhallitus hylkäsi keskiviikkona äänin 8–7 kaupunginjohtaja Jussi Pajusen Guggenheim-suunnitelman.

Guggenheim-säätiön pääjohtaja Richard Armstrong ilmoitti, että hän on edelleen toiveikas museon rakentamisesta Helsinkiin.

"En tiedä, mihin tuo näkemys perustuu. Helsinki päätti olla osallistumatta hankkeeseen, eikä kulttuuriministeriöllä ole sijoittaa rahaa museoon", Arhinmäki painotti STT:lle.

Ministerin mukaan valtio ei rahoita museota myöskään siinä tapauksessa, että yksityisen rahoituksen osuutta pystyttäisiin lisäämään.

Arhinmäen mielestä Guggenheim-selvityksen keskeisiä ongelmia oli se, että siinä ei mietitty muita vaihtoehtoja. Hän suosittaakin nyt pohtimaan taiteilijoiden esittämää Checkpoint Helsinki -ideaa.

"Siinä Helsingistä lähdettäisiin rakentamaan uusimman taiteen esille tuovaa keskusta, ja teokset myös jäisivät kaupungin omiin kokoelmiin."

Kun Meilahden taidemuseo jouduttiin sulkemaan, Arhinmäki pitää kiinnostavana kohteena uusiksi museotiloiksi Töölön autokomppanian vanhoja, kookkaita tiloja.

Oslo ja Tukholma ovat erittäin kiinnostuneita museosta, nyt kun se Helsingissä kaatui he aikovat käynnistää nopeasti neuvottelut Guggenheim säätiön kanssa.

#Guggenheim

Eliitti haluaa Guggen mutta eivät maksaa sitä

Nalle Wahlroos, Hjallis Harkimo ja liuta muita ökyrikkaita kannattavat Guggenhein museon rakentamista Helsinkiin ja kuinka se rahoitettaisiin, Helsinkiläisten veronmaksajien rahoilla. Rakentamista puolustavat öky rikkaat eivät kuitenkaan asu Helsingissä ja näin olleen eivät maksa myöskään yhteisöveroa Helsingille. Ökyt maksavat vain veroa pääomatuloista, eli hyvä on huudella köyhien kukkarolle "Maksakaa meille Gugge". Vihreät aikovat torpeedoida gugge hankkeen alas.

Ohittaako Suomi Areena Pori Jazzin?

Pori Jazzin kylkeen liimautunut Suomi-Areena on tuonut aivan uutta ilmettä kaupunkiin. Tapahtumat sijoittuvat samalle viikolle, mutta niiden yhteistyö ei muutaman vuoden aikana ole lähtenyt lentoon. Enemmän tuntuu olevan kyse siitä, että kunhan nyt jotenkin toimeen tullaan. Harmin paikka.

Tässä yhtälössä Porin kaupungilla on ratkaisijan paikka. Kumpikaan tapahtuma ei tulisi toimeen ilman kaupungin luomia edellytyksiä. Pori ja MTV3 jatkavat hyvin todennäköisesti sopimustaan eli yhteistyöhön kannattaisi panostaa.

Aina ne lounaat joku maksaa

Talouslehti Financial Times aloitti vuonna 1994 juttutyypin ”lounaalla FT:n kanssa”. Vuosien mittaan lounaalle on viety yli 800 henkilöä.

Nyt FT on listannut kalleimmat lounaat ja lounas presidentti Martti Ahtisaaren kanssa on kaikkien aikojen neljänneksi kallein lounas.

Vuonna 2009 FT vei Ahtisaaren lounaalle Savoyhin Helsingissä. Lounaan hinta juomineen oli 254,01 puntaa, eli noin 284,85 euroa silloin.

Kalleimman lounaan FT:n kanssa nautti Japanin entinen pääministeri Yasuhiro Nakasone vuonna 2003 Tokiossa. Lounaalla ei nautittu viiniä, vain kaksi viskiä ja yksi olut, ja lounaan hinta oli 306 puntaa.

Google Drive -pilvitallennuspalvelu kilpailee hinnalla

Googlen lanseeraama uusi pilvitallennuspalvelu saattaa vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin kilpailijat, esimerkiksi Dropbox. Se nimittäin on samanlainen.

Kuukausien spekulaatioiden jälkeen Google on lopulta paljastanut tiedostojen jakamiseen tarkoitetun Google Drive -palvelunsa, Fortune kertoo.

Hakukoneestaan tunnettu yritys nimitti tiistaina julkistetussa blogissa palvelua ”paikaksi, jossa voit jakaa, muokata yhdessä ja säilyttää kamojasi”. ”Kamoilla” Google tarkoittaa kaikentyyppisiä tiedostoja – esimerkiksi videoita, valokuvia, dokumentteja ja pdf-tiedostoja.

Käyttäjät voivat ladata pilvipalveluun tiedostonsa ja jakaa niiden käyttöoikeuden linkillä sen sijaan että lähettäisivät isoja tiedostoja vastaanottajille. Tiedostoihin pääsee käsiksi myös Android-puhelimiin ja tabletteihin saatavalla sovelluksella eli appsilla. Työn alla on myös Applen kannettaviin laitteisiin tarkoitettu sovellus.

Yrittäjä palkkasi seitsemän työtöntä - kukaan ei tullut töihin, koska satoi

Tässä tarinassa on jotain hupaisaa, ei ehkä kuitenkaan opettavaista: brittilehti Daily Mail kertoo paikallisesta yrittäjästä, joka hermostui maansa työkulttuuriin.

26-vuotias Carl Cooper palkkasi työhön myyntihommiin markkionointiyhtiöön seitsemän ihmistä, jotka olivat kaikki olleet työttöminä. Hän myös vuokrasi ylimääräistä tilaa saadakseen uuden väen mahtumaan toimistoonsa.

Yrittäjä kuitenkin "joutui epätoivon valtaan", kun ensimmäisenä työpäivänä kukaan työntekijöistä ei tullut töihin. Kukaan heistä ei vaivautunut edes soittamaan yritykseen kertoakseen poissaolosta.

Seitsemästä työntekijästä neljä myönsi myöhemmin, ettei ollut tullut töihin sateen vuoksi.

Kantasuomen karja ja oikeus raiskata!

Suomalainen nainen on jännä aparaatti. Ainakin jos aiheesta mennään ja kysytään suomalaiselta mieheltä. Siis sellaiselta oikein perimiehekkäältä, isänmaalliselta, heteroseksuaaliselta ja pintaväriltään taatun valkoiselta tapaukselta.

Keskimäärin sellaiset tietävät kertoa kantasuomalaisten naisten olevan lihavia feministejä, jotka eivät slaavilaisempien tai astetta vinosilmäisempien siskojensa tapaan ymmärrä naisellisen pukeutumisen, hajuvesien ja muun miehisen miellyttämisen päälle. Ei tarvitse mennä Tukholmaa tai Tallinnaa kauemmas ja jo kaunistuu naiskarja, kertoo suomalainen mies. Thaimaassa osataan. Tatjanamaasta mainitsemattakaan.

Kantasuomen karja nousee arvoon arvaamattomaan oikeastaan vasta - propagandaleluna. Lihava femakko ja lattapohjakenkäkanttura solakoituu neidoista suloisimmaksi heti, kun tilastosta käännetään oikea sivu.

Nimittäin se raiskaustilasto.

Hei, veljet. Kantturoista kasvaa sormennapsauksella kätevä keppihevonen. Tarpeeksi mekkalaa noista muutamasta mutiaisesta ja jo voi unohtua mainita ääneen se ikävämpi tilasto:
se joka tietää vuosilta 2005-2009 kerryttää raiskausten kokonaismääräksi 543 luvatonta puuttumista fyysiseen itsemääräämisoikeuteen. Ulkomaanelävien kontolle niistä lukeutuu 124. Kantasuomalaisille 419.

Riia Colliander Sitoutumaton koditon vasemmistolainen.

Kokoomus haluaa tarkistaa (lahjus) rikoslakia

Ihmettelen suuresti sitä, että juuri nyt – kesken oikeusprosessin – päähallituspuolueesta ja pääministeripuolueesta herätetään kysymys siitä, tulisiko lahjussäännöstöä tarkistaa. Pidän tilannetta pöyristyttävänä, sanoo apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Ilkka Kanerva saa jatkaa.

Newstweek: kaapattuja ­lähiverkkoja & korjattuja ­uutisia

Kaikkien tulisi korjata virheelliseksi katsomiaan uutisia”, kansainväliset seikkailijat Danja Vasiliev ja Julian Oliver toteavat. He eivät halua, että heidän kommenttejaan eritellään, he ovat Newstweek.

Kaksikon suunnitteleman Newstweek-reitittimen avulla voi huomaamatta ja luvatta kaapata vaikka lähikahvilan langattoman verkon ja ohjata kaikki esimerkiksi Helsingin Sanomien kotisivuille pyrkivät omille sivuilleen.

Sen lisäksi, että Newstweek on helppokäyttöinen, muutaman kymmenen euron osista koostuva reititin on myös suhteellisen helppo kasata. Vasiliev ja Oliver jakavat kotisivuillaan seikkaperäisiä rakennusohjeita.

”Julkaisemme myös pian uuden, entistä ehomman reitittimen kasaamisohjeet”, kaksikko kertoo.

”Emme tiedä, kuinka monta Newstweek-reititintä on käytössä tai kuka niitä käyttää, mutta ainakin tusinan verran on sellaisia käyttäjiä, jotka hyödyntävät meidän serveriämme tiedon välittämiseen.”

Newstweekilla esimerkiksi HS.fi:n kloonaaminen on helppoa, ja uutiset voi muokata itseään miellyttäviksi. Ulkoisista merkeistä lukija ei huomaa olevansa väärillä sivuilla, verkko-osoitteet säilyvät oikean näköisinä.

Miltä kuulostaisivat Hesarin otsikoina ”Wahlroos: Erehdyin, köyhiä pitää jeesata” tai ”Finnairin hallitus katumapäällä: Palautamme kaikki bonukset”?

Antti Herlin näyttää sisaruksilleen kaapin paikan

Antti Herlinin hallitsema Kone teki loistotuloksen ja yhtiön osakekurssi pyörii kaikkien aikojen huippulukemissa. Nuorempien Herlinien hallitsema Cargotec tuotti tulospettymyksen ja sen kurssi syöksyi.

Nostolaitevalmistaja Cargotecin torstaina julkistama tammi-maaliskuun tulos ennen veroja laski 34,7 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 46,4 miljoonasta eurosta. Analyytikkojen ennusteet liikkuivat 50 miljoonan euron tuntumassa.

Liikevaihtoaan Cargotec pystyi kasvattamaan 30 miljoonaa 793 miljoonaan euroon.

Apple kasvoi 93 prosenttia!

Talouslehti Financial Times on ihmeissään it-jätti Applen uusista talousluvuista. Lehden mukaan Applen alkuvuoden tulos – nettotulos kasvoi 93 prosenttia vuoden takaisesta – ylitti kaikki positiivisimmatkin odotukset. FT:n mukaan tulos osoittaa, että Applen kasvulle ei näy rajoja. Hittipuhelin iPhonen kovan myynnin lisäksi Applen menestyksen takana on tällä hetkellä iPad-tabletti, jonka kysyntä on Applen mukaan ollut ”uskomattoman suurta”.

Mikä tekee yhtiön tuotteista niin maagisia? Kadunmies kommentoi: Toimivia helppokäyttöisiä laitteita, ohjelmia ja palveluita sellaiselle, jolle pääasia on helppo ja yksinkertainen käyttö. Toimii kuin jakoavain. Myös paljon uutta luovaa oivallusta ilman monimutkaista virittelyä. Ulkonäkö ja laatu huippuluokkaa. Laitteet melko kalliita, kuitenkin hintansa arvoisia, ohjelmat edullisia.

Pohjois-Korea esitteli modernia aseistustaan

Pohjois-Korea uhitteli keskiviikkona entiseen malliin. Piikki kohdistui sen pahimpana pitämäänsä viholliseen eli Yhdysvaltoihin. Uutistoimisto AP kertoi Pohjois-Korean asevoimien esikuntapäällikön Ri Yong Ho sanoneen, että Pohjois-Korealla olisi "liikuteltavia" aseita, mutta korjasi myöhemmin, että oikea käännösvastine on "moderni". Mutta jos paraatissa esitellään 1954 mallisia venäläistankkeja niin ei siinä mitään, ehkä se on edistyksellistä Pohjois-Koreassa.

Perussuomalaiset ryhtyvät puolustamaan mainettaan

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut perussuomalaisten jäsen Matti Putkonen kertoo, että perussuomalaiset aloittaa työn puolueensa maineen palauttamiseksi. Tiedossa on muun muassa parannuksia puolueen omaan lehteen ja nettisivuille. Lisäksi Julkisen sanan neuvostoon kannellaan joka kerta, kun puolue kokee, että heitä on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti mediassa.

Tulemme työllistämään Julkisen sanan neuvostoa, niin että siitä julkisesti tiedetään. Meidän omaan lehteen ja nettiuutisjärjestelmään tulee lisäksi kiinalainen seinälehtijärjestelmä. Sieltä voi lukea, mitä teemme näiden asioiden puolesta, Putkonen kertoo.

Aktivistit hiillostivat toimitusjohtaja Jouko Karvista

Kokoukseen saapuneet aktivistit Brasiliasta, Uruguaysta ja Argentiinasta hiillostivatkin Karvista ankarasti kotimaisen Maattomien ystävät -liikkeen lisäksi. Viime aikoina maanhankintakiistojen vuoksi paljon kohua herättäneestä Kiinasta ei ollut paikalla kuitenkaan ketään.

Ruotsissa voi tulevaisuudessa maksaa Peppi seteleillä

Ruotsi painattaa seteleihin kuuluisia ruotsalaisia, yksi on Peppi Pitkätossu. Jos persujen "Markka takaisin" kampanja toteutuisi seteleihin painettaisiin vuotava Nokian kumisaapas.

Joka kanervaa kumartaa se katajaan kapsahtaa

Jo toinen kokoomuksen kansanedustaja on päättänyt jättää omaehtoisesti luottamustehtävänsä maakuntaliitossaan. Porilainen kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja ilmoitti tiistaina sanomalehti Satakunnan Kansalle lähettämässään mielipidekirjoituksessa, että hän jättää paikkansa Satakuntaliiton hallituksessa. Kataja on toiminut maakuntahallituksen varapuheenjohtajana.

Kataja oli suivaantunut Satakunnan Kansan uutisointiin, jossa hänen asemaansa verrattiin suoraan Ilkka Kanervan tapaukseen.

Poliisin kuvankäsittelytaidot naurattavat ala-astelaisia

Valitettavasti kuvankäsittelystä ja sivullisten kasvojen peittämisestä vastannut henkilö ei ole ymmärtänyt kuvankäsittelystä alkeitakaan. Hän on käsitellyt kuvat Word-tekstinkäsittelyohjelmalla piirtämällä kasvojen päälle mustat pallot. Sen jälkeen hän on liittänyt word-dokumentin sellaisenaan tiedotteeseen. Tekijä ei ole tajunnut, että kasvojen päälle laitetut mustat pallot ovat dokumentissa täysin irtonaiset ja ne pystyy siirtämään sivuun kasvojen päältä yksinkertaisesti hiirellä vetämällä.

Antonio Flores sai sitä mitä kerjäsi: Turhinjulkkis

Presidentinvaalien ehdottomaksi väriläiskäksi nousseen Pekka Haaviston puoliso, Antonio Flores, kohosi hetkessä koko Suomen tuntemaksi parturi-kampaajaksi. Flores edusti Haaviston rinnalla näyttävästi ja sympaattisesti, mikä sai niin homo- kuin heteroyhteisöt tykästymään somasti hymyilevään mieheen.
Kun vaalit olivat ohi, Flores ilmoitti vetäytyvänsä julkisuudesta ja haluavansa yksityisyyttä. Floresin linjanvetoa pidettiin fiksuna, sillä naama kuluu äkkiä ja ihmisten ärsytyskynnys paukkuu helposti punaisen puolelle julkisuustyrkkyjen takia.
Paluu tavallisen kampaajan elämään ei kuitenkaan riittänyt Floresille. Medianälkä jäi päälle ja mies pyörsi vetäytymispäätöksensä julkisuudesta. Flores patsasteli jo maaliskuun alussa julkkismiesten hyväntekeväisyysnäytöksessä salamavalojen loisteessa, tosin ilman poliitikkopuolisoaan.

Nokian virheet tehtiin vuosia sitten

Nokian virhe oli roikkua sinnikkäästi vanhassa Symbian-maailmassa, vaikka markkinat ajoivat niiden ohi. Nokian vanha johto vähätteli iPhonea eikä pitänyt Applea edes kilpailijana. Se oli kardinaalivirhe ja tapahtui paljon ennen Elopia.

Jenkkiasiakkaista moni jättää Windows Phonen hyllyyn, koska sille on saatavissa "vain" 100 000 sovellusta iPhonen ja Androidin useiden satojen tuhansien sijaan. Esimerkiksi nyt kovasti pinnalla olevaa Instagramia ei saa Windows Phonelle.

Sovellusten lisäksi puhelimen täytyy tarjota sähköposti, kuvagalleria, musiikkipalvelu, sovelluskauppa ja paljon muuta. Miten Nokia olisi pystynyt luomaan Meegon ympärille tämän kaiken, kun se ei näytä pystyvän siihen edes Microsoftin valmiiden palveluiden tuella?

Nokian näytöt Ovi-palvelusta eivät juuri herättäneet markkinoilla luottamusta. Ovi toimi aina kankeasti eikä PC Suite yltänyt edes Mikkisoftan tasolle. Nokia oli insinöörifirma, joka ei olisi pystynyt rakentamaan ekosysteemiä ainakaan vanhan johdon alaisuudessa. Maemo-sekoilut nakersivat entisestään uskoa Meegoon.

HS alkaa myydä iPadia ja digitilausta pakettina

Helsingin Sanomat tarjoaa uusille tilaajilleen mahdollisuuden sähköisen lukulaitteen hankintaan ensimmäisenä suomalaisena lehtikustantajana. HS alkaa tänään myydä uutta pakettitilausta, joka sisältää lehden digitaalisen version lisäksi iPad-taulutietokoneen.

IPadin ja Digilehden yhdistelmätilaus edellyttää 24 kuukauden määräaikaista sopimusta. Asiakkaalle sähköinen lehti ja lukulaite maksavat edullisimmillaan 39,90 euroa kuukaudessa. Tilaukseen voi halutessaan yhdistää myös painetun lehden.

Elämää suurempaa juttua tulossa YLELTÄ

Yle teki analyysin ja totesi tekevänsä liikaa keskivetelää. Lapset, nuoret ja alle 45-vuotiaat ovat se ryhmä johon Yle haluaa panostaa tulevaisuudessa. Ryhmän ulkopuolelle jäääneet ovat jo kadonneet maksukanavien puolelle. Muutaman vuoden kuluttua kun mainittu uusi kohderyhmä on kadonnut, voidaan Ylen rahoitus pääosin ohjata FST:n toimintaan.

Teema kanava on ollut suosittu ja sen ohjelma tarjonta ollut laadukasta, toivottavasti sille ei käy samoin kuin radio puheelle, jonka ohjelma formaattia "kirkastettiin" urheilutarjonnalla, samalla suuri osa kuuntelijoista vaihtoi kanavaa.

Ylellä ei kaikki mene kuin Strömsössä ja voidaankin kysyä miksi FST kykenee tekemään laadukasta ohjelmaa.

Ehkä Ylen ongelma on ylisuureksi paisunut johtajien hyväveli järjestelmä, joka ei salli työntekijöiden luovaa ajattelua, kuten pienemmän organisaation FST:llä.

Kuinka suuri vaikutus on Ylen hallintoneuvoston jäsenillä ohjelmapolitiikkaan kun se haluaa jopa puuttua lehtien taittoon.

Ylen hallintoneuvoston jäsen Reijo Tossavainen ilmoittaa valittaneensa Iltalehden pääkirjoituksesta Julkisen Sanan Neuvostoon. Se vielä puuttuisi, jos yksityisomisteinen lehti ei saisi päättää, miten se sijoittaa julkkisten kuvia sivuilleen.

Aiheesta lisää Sunnuntain 22.4.2012 Hesarissa.

Julkisuuteen saattaa joutua mitättömien asioiden takia

Varmasti sinne pääsee jos on Perussuomalainen tai osittain sivuaa puoluetta, kuten kävi Helena Eroselle.

Yhtä hyvin media voisi nostaa kohun tästä Arto Paasilinnasta otetusta kuvasta. Totuus siitäkin kuvasta voi löytyä tästä.

Persut saattavat levittää laitonta materiaalia

Viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) levittää internetissä käräjäoikeuden asiakirjaa, jossa paljastetaan kahden rikoksesta tuomitun nimet. Toinen tuomituista on alaikäinen.

Kansanedustaja linkitti Facebook-sivulleen Helsingin käräjäoikeuden tuomioasiakirjan, joka liittyy tällä viikolla julkisuuteen nousseeseen raiskaustapaukseen. Käräjäoikeus tuomitsi kaksi helsinkiläisnuorukaista ehdolliseen vankeuteen 15-vuotiaan tytön raiskauksesta. Oikeus antoi tuomionsa viime viikon perjantaina.

Hakkarainen perustelee Facebookissa asiakirjan levittämistä sillä, että "uutisointi kun on mitä on".

Silloin kun tuollainen vuotaa, minä laitan sen julki, Hakkarainen kommentoi.

Tuleeko lisää tuomioita?

Rikosasioissa on tapana, että rikoksella saavutettu hyöty tuomitaan valtiolle menetettäväksi. Tässä meni melkein koko valtio, ainakin hyvinvointivaltio.

Pääministerinä ollessaan keskustan Matti Vanhanen ei missään vaiheessa myöntänyt vaalirahasotkussa mitään moraalisesti arveluttavaa ulottuvuutta olevankaan. Siksi onkin kuvaavaa, että osittain vaalirahasotkun takia pääministerin tehtävät kesken kauden jättänyt Vanhanen palvelee nyt samoja vaalirahoittajia näiden etujärjestön nokkamiehenä.

Arto Merisalo aikoo aloittaa teologian opinnot vankilassa!

Näemmekö Merisalon papin kaavussa saarnaamassa korruption vaikutuksesta poliittiseen elämään?

Sörölli kommentoi: Juridiikan tai "bisneksen" opiskelua oisin suositellu jo ennen yritysjohtajaharrastuksen alottamista.

Kristillisdemokraatin usko horjuu Nokiaan

Nokian maine älypuhelimissa on surkean E7:n myötä mennyttä. Nyt kun tätä pettymyksiä tuottavaa laitetta on levitetty markkinoille miljoonia kappaleita, hirveän monet haukkuvat Nokiaa. Herää kysymys, voiko firma enää koskaan menestyä markkinoilla, kun sillä on maailmalla miljoonia "agentteja", jotka levittävät sanomaa raivostuttavan huonosta tuotteesta!

Vaalirahoittaja Tapani Yli-Saunamäen kroisoselämä

Talosta ei voi erehtyä. Pihalla olevan maasturin rehvakas perä ulottuu miltei kadulle. Rekisteritunnus on TYS-1. ”Tällaisilla rekisterikilvillä kun pikkukaupungissa rehvastelee, voi hyvinkin tippua valtuustosta”, myöntää kaupunginvaltuuston ja kirkkovaltuuston jäsen, jonka julkisuus ei perustu vain paikallisiin rientoihin.

T-paidan Finnish Flash -logo vihjaa, että mies on Teemu Selänteen kavereita. ”Olin 15 vuotta sitten perustamassa Teemun hyväntekeväisyysyhdistystä.”

Yli-Saunamäen puheenpoljento muistuttaa sarjatulella olevaa rynnäkkökivääriä. Uusi lause alkaa miltei ennen kuin edellinen on ehtinyt päättyä. Lyhyt tauko seuraa aina, kun puhuja malttaa vapauttaa hetkeksi verbaalisen liipaisimensa.

Kokoomuslaiset houkuttelivat miehen Sauli Niinistön kampanjaan. Kontaktihenkilönä oli Jyri Häkämies. Velimies Kari Häkämies oli kosiskellut Yli-Saunamäkeä kokoomuksen listoille jo eduskuntavaaleissa 2003.

Yli-Saunamäet ovat tulossa Pertunmaalta, Matti ja Hilkka Ahteen mökiltä. Urheilujohtajina ystävystyneet miehet ovat lauleskelleet työväenlauluja sekä isänmaallisia ja hengellisiä lauluja.

Intialaisen Jaipur Maharaja Big Bandin musiikki kantaa Kirjurinluodolta Kokemäenjoen yli jazzkahvilaan.

Hän lähtee päivälliselle Jukka ja Sirpa Kuoppamäen kanssa. Seuraavana päivänä Yli-Saunamäki isännöi Kirjurinluodolla Nova Groupin henkilökuntaa puolisoineen.

Kuten ylläolevasta käy ilmi poliitikot ja yhteiskunnan vaikuttajat olivat hyvin Yli-Saunamäen iholla ja suomalainen yhteiskunta suistumassa massiiviseen korruptio ansaan.

Talousrikoksista annetut tuomiot ovat vain jäävuoren huippu. Koko poliittista eliittiä ei voida oikeudessa tuomita, sen tekevät äänestäjät seuraavissa vaaleissa.

Iron Sky: ensi-illasta räjähtävä menestys

Eiköhän tässä ylitetty uskaliaammatkin toiveet: Iron Sky sai ensi-illassaan Suomessa 70 000 katsojaa ja kaikissa maissa (saksankieliset alueet ja Norja) kaikkiaan 250 000. Vaikka Suomi ja Saksa ovat taatusti suhteessa otollisimmat markkina-alueet, on jäljellä vielä melkein koko muu maailma. Serious business!

Wahlroosin valikoiva historia

Toimittaja Timo Harakan arvio Wahlroosin kirjasta Markkinat ja demokratia.

Etsintäkuulutettu Yli-Saunamäki vangittiin yleisövinkin perusteella

Saimme yleisöltä vihjeen Yli-Saunamäen olinpaikasta. Hänestä oli tehty etsintäkuulutus, ja kävimme ottamassa hänet kiinni ja veimme lähimpään vankilaan, kertoo rikosylikomisario Pekka Kiiski Kanta-Hämeen poliisilaitokselta.

Konnakopla tuli tiensä päähän

NOVA Group siirsi miljoonia velkojien ulottumattomiin.

Nuorisosäätiö jakoi keskustalle rahaa sääntöjensä vastaisesti.

Tuki Rovanieman kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ari Ruotsalaisen (kes) vaalikampanjaa. Ruotsalainen oli tekemässä Novaan liittyviä moottorikelkkatehdas päätöksiä.

Maksoi Aija Merisalolle perusteetonta palkkaa yli 400 000 euroa vuosina 2006-2009, vaikka Merisalo ei työskennellyt yhtiössä.

Lukuisia hankintoja ilman liiketaloudellisia perusteita: Autoja ostettu yli miljoonalla eurolla. Astioita ja kalusteita Arto Merisalon asuntoon 75 000 eurolla. Solmioneuloihin ja koruihin yrityksen avain henkilöille upposi 7500 euroa. Lista on pitkä kuin Toivo Sukarin kehuma suhde poliitikkoihin, vaalikohun tutkinnan alkuaikoina.

Joukko liikemiehiä tuki kansanedustaja Ilkka Kanervan 60-vuotisjuhlia.

Holtitonta menoa jatkui vuosia, ilman että kukaan poliittisista päättäjistä olisi katsonut tarpeelliseksi ottaa asiaa esille. Hyvä veli verkosto sai rakennella verkkojaan kaikessa rauhassa. Kunnes media kiinnostui vaalirahakohusta ja poliisi sen myötä.

Poliisi otti Arto Merisalon kiinni

Etsintäkuulutettu Nova-liikemies Arto Merisalo on saatu kiinni 19.4.2012.
Poliisi otti kiinni etsintäkuulutetun Arto Merisalon kello 14.30, apulaispoliisipäällikkö Lasse Aapio kertoi IS:lle.

Helsingin poliisi sai puhelinyhteyden Merisaloon kello 14:n jälkeen.

Merisalo ei paljasta olinpaikkaansa: "On sovittu asioista"

Kuuden vuoden ehdottoman talousrikostuomion Helsingin käräjäoikeudesta keskiviikkona saanut Nova-liikemies Arto Merisalo on edelleen vapaalla jalalla, vaikka oikeus määräsi hänet vangittavaksi heti.

Lapin yliopiston rehtori "Näin valta ostetaan"

Kirjan "Näin valta ostetaan. Lyhyt oppimäärä poliittisesta korruptiosta Suomessa 2006-2009" julkaissut Lapin yliopiston entinen rehtori ja professori Esko Riepula sanoo Demokraatille luottavansa nyt entistä enemmän suomalaiseen oikeuslaitokseen.

Poliisi ja tutkintapuoli eivät saa läheskään samaa arvosanaa. Asia on nyt otettu ensimmäistä kertaa tosissaan. Kysymys on vakavasta yhteiskunnallisesta rikollisuudesta.

Professori katsoo, että oikeudessa ovat julkisuutta paremmin tulleet esille ne läheiset suhteet, jotka lahjan antajilla ja Kanervalla olivat.

Minusta tuomiot olivat edelleen suhteellisen lieviä ottaen huomioon kokonaisuuden. Siinähän oli itse asiassa tavoitteena suomalaisen valtiovallan kaappaus, Riepula sanoo.

Esko Seppänen on lukenut kansallisajattelijaa

Esko Seppänen Helsinki. Olen eläkeläinen, entinen Yleisradion toimittaja, Suomen eduskunnan jäsen ja Euroopan Parlamentin jäsen. Kun en halua olla mikään ex, käytän itsestäntäni titteliä kauppatieteiden kandidaatti, vaikka en ole enää kandidaatti mihinkään toimeen.

Näin luonnehtii itseään Seppänen profiilissaan ja unohtaa mainita että, on hän vasemmistoliittoakin edustanut.

Nalle Wahlroosilta on totuttu kuulemaan sarvipäismäisiä kommentteja. Keskusteluja herättää hänen uusin kirjansakin, "Markkinat ja demokratia - Loppu enemmistön tyrannialle".

Nallukkamme yrittää määritellä demokratian ja päätyy siihen, että se on vaalitulos. Kun hän
vaatii, että vaalien jälkeen ”toimeenpanovalta annettaisiin vaaleilla valitulle vahvalle johtajalle, joka nimittäisi oman hallituksensa johtamaan valtiota aivan kuten yritysorganisaatiossa”, mieleen tulee venäläinen demokratia ja Putinin yksinvalta. Me suomalaiset arvostamme kansan eikä Suuren Johtajan valtaa, kirjottaa Seppänen.

Seppänen tiivistää kolumninsa lopuksi kansallisajattelijaksi pyrkivän Björn Nalle Wahlroosin ajatuksia.

Loppuarvioni on, että Björn Wahlroos johtaa yhteiskuntapolitiikan ja vallankäytön
markkinoista ja kilpailusta tavalla, jolla ei ole kosketuspintaa Suomeen. Jos Lontoon Cityn sääntöjen mukaan ”johtajien pitää johtaa yhtiötään osakkeenomistajien hyväksi”, meidän demokratian puolustajien pitää kysyä, kuka ne säännöt on laatinut? Arvelen, että vähemmistön styrangit, jotka ajavat meitä markkinoiden diktatuuriin tässä kirjassa ehdotettavalla tavalla.

Breivik ääneen Oslon oikeudenkäynnissä

Norjan joukkosurmaaja Anders Behring Breivikin oikeudenkäynnin toisena päivänä keskitytään alustavasti syytetyn kuulemiseen.

Stora Enso kylvää kauhua kiinassa

Mika Koskinen aikoi tehdä elokuvan siitä, kuinka Kiina on vihreän energian kasvava jätti. Suunnitelmat muuttuivat, kun hän kohtasi Etelä-Kiinassa Stora Enson.

Yritys tuhoaa eukalyptusviljelmillään monipuolista luontoa ja saastuttaa pohjavesiä. Ohjaaja jää kiinalaisviranomaisten pidättelemäksi Red Forest Hoteliin, jottei hän esittäisi suomalaisyritykselle ikäviä kysymyksiä. Koskista auttanut poika on vankina yhdessä huoneessa, ja paikallisten puolta pitävä lakimies Yang on kyyditetty ”lomalle”.

Autot seuraavat tapaamisia, ja akut on poistettava kännyköistä, jos tietoja tekemisistään ei halua vääriin käsiin. ”Jo sana Suomi pelottaa meitä”, toteaa maanviljelijä paikallisesta kylästä, jonka asukkaita on pahoinpidelty, kun he ovat puolustaneet omia maitaan metsäteollisuusyritystä vastaan.

Ei ihan sellaista puhetta, jota Suomen brändityöryhmä haluaisi kuulla. Tai ihmisoikeusjärjestöt.

Uusi tv kanava aloitti

...............Al veitkö roskat?

Alma aloittaa massiiviset yt-neuvottelut

Alman aluelehdissä aloitetaan ensi viikolla massiiviset yt-neuvottelut. Vähennystarpeeksi on laskeskeltu 135 henkilötyövuotta (lue: työntekijää). Kun Alma Aluemedia -yksikössä on tätä nykyä yhteensä 810 työntekijää, potentiaalisesti pois potkittavien osuus on huikeat lähes 17 prosenttia työvoimasta. Kohteena ovat Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat sekä 29 paikallis- ja ilmaisjakelulehteä.

Halla-aho lyttää suurkunnan

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho arvelee, että miljoonan ihmisen jättikunnan perustaminen pääkaupunkiseudulle siirtäisi todellista valtaa entistä enemmän luottamushenkilöiltä virkamiehille. Hiljattaisen käsivarsinauha-kohun Halla-aho puolestaan kuittaa toimittajien laiskuudeksi, tyhmyydeksi ja huumorintajuttomuudeksi.

Pääkaupunkiseudun kuntaliitoksesta Halla-aholla ei ole mitään hyvää sanottavaa. Hänen mukaansa kunnat ovat jo nyt niin monimutkaisia koneistoja, että valtuutetuilla on täysi työ perehtyä asioihin, joista heidän pitää päättää. Mies arvelee, että vallan keskittäminen virkamiehistölle ajaisi vain perinteisten valtapuolueiden etua.

Varaa lippusi Juhannusjunaan

Juhannusjuna-ohjelman idea kieltämättä kuulostaa yhtä hämärältä kuin kilpailijaryhmän. Tarkoitus on lähettää 13-tuntinen junamatka suorana tv:ssä, radiossa ja netissä. Reitti kulkee raiteita pitkin Helsingistä Pohjanmaan kautta Rovaniemelle.
Ohjelma on Ylen ja keskieurooppalaisen ARTE-kulttuurikanavan yhteinen hanke, jonka esikuvia ovat norjalaiset Bergensbanen ja Hurtigruten.

Päivi Räsänen haluaa kieltää kerjäämisen

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen haluaa kieltää kerjäämisen. Se ei kuulu nykyaikaiseen Suomalaiseen yhteiskuntaan. Kerrankin jotain järkevää Räsäseltä, kansalaiset kommentoivat.

Marssissa oli elämää

Pohdinnat Marssin mahdollisesta elämästä voidaan lopettaa, sillä sitä oli siellä kunnes Nasan tumpelot laborantit keittivät marssilaiset hengiltä. Jos olisivat käyttäneet suomalaisia Fiskarsin kaksoispohja kattiloita, eivät olisi marssilaiset palaneet pohjaan. Olivatko Marssilaiset vihreitä? Eivät, karrellepalaneen mustia, kommentoi kikkarapäinen valkohapsuinen Nasan laborontti.

Kevennystä totiseen uutisointiin

Kaikkihan muistavat miten Amerikan presidentti Kennedy hauskasti Berliinissä vierailullaan sanoi: "Ich bin ein Berliner". No, Ahti Karjalainen meni vierailulle Hampuriin ja päätti myös esittää valtiomiestä ja tokaisi "Ich bin ein Hamburger".

Taustaa Erosen blogikirjoitukseen

Journalismin ja komiikan välistä suhdetta tutkiva Janne Zareff sanoi tänään MTV3:n Huomenta Suomessa ymmärtävänsä hyvin ”hihamerkkikohusta” nousseen suuttumuksen. Kansanedustaja James Hirvisaari (ps.) on kritisoinut voimakkaasti tiedotusvälineitä avustajansa Helena Erosen blogitekstin takia.
Eronen kirjoitti, että ulkomaalaisille voisi laittaa hihamerkit heidän tunnistamisekseen. Hirvisaari kritisoi uutisointia, jossa tämä ehdotus otettiin tosissaan, kun kyse oli selvästä satiirista. Eronen itse on pahoitellut huonoa huumoriaan.

Tohelo testi

Tästä se lähtee!Aku Ankan tohelotesti antaa sinulle lahjomattoman arvion siitä, kuinka suuri osa elämääsi tohelointi todellisuudessa on. Testin on ideoinut arvostettu höpsisti, professori Holger Hupelo.

Tuhon lähettiläs Elop on työnsä tehnyt

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopilla on tämä vuosi aikaa kääntää yhtiön kurssi, arvioi Inderesin analyytikko Mikael Rautanen tänään Ylen aamu-tv:ssä. Rautasen mukaan Elop on saanut aikaan aikamoista tuhoa. Uutiskanava CNBC on nostamassa Elopin vuoden huonoimpien yritysjohtajien joukkoon.

Lumia, menneen talven lumia, taitaa olla aika osuva slogan.

Ikävä yllätys: Bobby joutuu lähtemään Puuvillasta

Lähes kaksi vuosikymmentä Porin Puuvillan vanhassa tehdaskiinteistössä toiminut suosittu kuntosali Bobby Wellness Center ja sen yhteydessä toimiva painonhallintaklubi Xtravaganza joutuvat yllättäen etsimään uudet toimitilat.

Syynä ovat kiinteistösijoitusyhtiö Renor Oy:n keskiviikkona julkistamat suunnitelmat uudesta kauppakeskuksesta, jonka käyttöön tulevat vanhasta värjäämön kaksi ensimmäistä kerrosta. Renorillekin tuli ikävänä yllätyksenä, että värjäämön jatkeena oleva vanha kangasvarasto, jossa kuntosali toimii, joudutaan purkamaan.

Katso kuvaa paikasta johon uusi kauppakeskus rakennetaan.

EVAN Matti Apunen haaveilee oikeistolaisesta räppäristä

Haave on yhtä mahdoton kuin ajatus että elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki kävisi pokkaamassa Oscarin, tai vasuri Esko Juhani Tennilä pitäisi vappupuheen kokoomuksen pöntöstä.

Oikeistohan on aina haaveillut työväenluokan kulttuuria itselleen. Oikeistolainen kultturi, se mitä sitä on, on luotu hyväveli apuraha järjestelmän turvin ja viiva sinne tänne on veljien mielestä suurta taidetta.

Matti Apunen: "On tietysti täysin oikeiston oma vika, että se tuottaa niin vähän taidetta, joka puhuttelee nuorisoa ja mediaa. On myös selvää, että oikeistolaista räppiä ei ole eikä tule. Tosin jotkut ovat sitä mieltä, että Kimmo Sasi pääsee varsin lähelle".

Näihin ihmisiin narsisti tekee vaikutuksen

Kenet narsisti hurmaa? Ainakin työnantajan edustajat työhaastattelussa.

Tällaiseen lopputulokseen ovat päättynyt Nebraska-Lincoln-yliopiston tutkijat. Yliopistossa tehdyn tuoreen tutkimuksen mukaan narsistit onnistuvat häikäisemään etenkin työhaastatteluissa.

Voimakas maanjäristys Indonesiassa

Sumatran länsirannikolla on sattunut kello 10:38 Suomen aikaa 8,7 magnitudin maanjäristys.
Yhdysvaltain geologisen tutkimuslaitoksen USGS:n mukaan 8,7 magnitudin maanjäristys sattui merellä, 368 kilometriä länteen Sumatran pohjoiskärjessä sijaitsevasta Sinabangista.

Tyynenmeren alueen tsunamivaroituskeskus on antanut koko Intian valtamerta koskevan tsunamivaroituksen.

Facebook osti kuvanjakopalvelun miljardilla

Tämä on tärkeä virstanpylväs Facebookille, sillä ensimmäistä kertaa olemme ostaneet tuotteen ja yrityksen, jolla on jo valmiiksi paljon käyttäjiä. Emme suunnittele tekevämme usein vastaavia yrityskauppoja, jos ollenkaan”, hän sanoi.

Zuckerbergin mukaan Instagramin iPhone- ja Android-sovellus pysyvät itsenäisinä eikä niitä sulauteta osaksi Facebookia. Laajemmasta integraatiosta huolimatta sovelluksella voi jatkossakin jakaa kuvia myös muihin verkkopalveluihin, kuten Twitteriin.

Fuji vuoren kauhumetsä

Japanilaisten pyhän Fuji-vuoren juurella sijaitseva Aokigaharan kansallispuisto on vuosikymmenten kuluessa saavuttanut synkän maineen.

Jack Tramiel on kuollut

Ulkonaisesti lähinnä paksulta näppäimistöltä näyttänyt Commodore 64 oli 1980-luvun alussa suosittu kotitietokone, jota käytettiin erityisesti pelaamiseen.

Puolalaiseen juutalaisperheeseen syntynyt Tramiel muutti vanhempineen Yhdysvaltoihin 1940-luvun lopulla. Hän selvisi hengissä natsien Auschwitzin keskitysleiriltä.

Aluksi Tramiel huolsi Yhdysvaltain armeijan kirjoituskoneita, kunnes perusti oman kirjoituskoneita valmistavan yrityksen, Commodoren.

Tökkiikö mämmi?

Ei hätää aina voi lähteä hampurilaiselle, pikku nälkää poistamaan. Miltä kuulostaisi Ultimate Burger Challenge:n, jossa syötävänä on noin 3,5 kiloa painava "Cheddar pekonilla".

Jättimäiseen burgeriin kuuluu kolme 700 gramman painoista pihviä, 16 cheddarjuusto siivua, puolisen kiloa pekonia, noin 500 grammaa painava leipä, punasipulia, tomaattia, salaattia sekä bbq- ja remoulade-kastikkeita.

Tiettävästi tätä burilaista tarjoillaan vain Oululaisessa Kauppuri5:ssä. Kolmen ja puolen kilon burilaisen välipalaksi syötyään voikin miettiä mitä laitaisi päivälliseksi.

Titanicin 100-vuotismuistoristeily alkoi 8.4. 2012

Loistoristeilijä Titanicin kohtalokasta matkaa jäljittelevä muistoristeily alkoi sunnuntaina. Risteily seuraa Titanicin aiottua reittiä Southamptonista Englannista Atlantin yli New Yorkiin.

Titanicin matka katkesi Atlantilla, kun alus törmäsi jäävuoreen ja upposi vieden yli 1 500 ihmistä mukanaan. Uppoamisesta tulee ensi viikon sunnuntaina kuluneeksi 100 vuotta. Uutistoimisto AP kertoo historiauutisissaan, että Titanicin uppoamista tituleerataan edelleen ensimmäisenä oikeana kansainvälisenä uutistapahtumana, joka levisi joka puolelle maailmaa.

Risteilyalus Balmoralin matkassa on 1 309 matkustajaa, kuten Titanicilla. Myös risteilyn ruokalista ja musiikkitarjonta on jäljitelty Titanicilta. Halvimmat liput Balmoralille maksoivat 3 400 euroa.

Toivottavasti historia ei toista itseään. Ehkä, James Cameron piileskelee pienoissukellusveneellään jäävuoren kupeessa, valmiina lähettämään CNN:lle live kuvaa feikki Titanickin törmäämisestä valtaisaan kermavaahto vuoreen. Vuorensisältä ponnahtaa .....

Ääniakrobaatti RudiRok

Kun kahvilan ovesta astuu sisään, kuulee ensimmäisenä trumpetin. Instrumentin ääni kuuluu niin voimakkaana, että tulija alkaa etsiä katsellaan soittajaa. Mutta trumpetistia ei näy missään.

Trumpetti vaikenee ja kahvilassa alkaa räksyttää koira. Ihan selvästi se on terrierin haukuntaa. Mutta ei koiraakaan näy missään. Ei kai, kun kahvilassa ei ole terrieriä, eikä trumpetistia. Äänet lähtevät yhdestä miehestä, ilmiömäisestä ääniakrobaatista RudiRokista. Tai esitellään hänet nyt kunnolla: RudiRok on 26-vuotias Rudi Mickelsson - mies joka on tunnettu Yhdysvalloissa asti breakdancen (b-boying) huippuna.

Mämmi vaarantaa lentoturvallisuuden

Jos pääsiäisenä aikoo matkustaa lentokoneella ja haluaa kuljettaa mukanaan mämmiä tai muita juhlapyhän teemaruokia, ne kannattaa pakata ruumaan meneviin matkatavaroihin tai ostaa turvatarkastuksen jälkeen.

Muussa tapauksessa ne lentävät roskiin.

Näin kävi 58-vuotiaalle espoolaismiehelle, joka lensi torstaina mökiltään Ivalosta takaisin Helsinkiin. Hän joutui heittämään turvatarkastuksessa roskiin reppuunsa pakkaaman mämmin ja Koskenlaskija-sulatejuuston.

Pääsiäisen evankeliumi

Ote Talouselämän artikkelista.

Tee työsi hyvin, ole rohkea, pidä esimiehesi ajantasalla, ole myönteinen, arvioi kriittisesti omaa toimintaasi, kerro toiveistasi ja tavoitteistasi, auta esimiestäsi olemaan hyvä esimies, luota esimieheesi.

Jos teet nämä kohdat hyvin, voit moittia esimiestäsi. Jos vetelehdit, etkä ole oikeastaan kiinnostunut mistään mitä työpaikallasi tapahtuu, älä valita tai kuulostat tekstiviestipalstalta.

Puolustusministeri Stefan Wallinin asuntokaupat

Wallinin asuntokaupat nousivat julkisuuteen keskiviikkona Ilta-Sanomien kerrottua, että Wallin myi vaimonsa kanssa perheen asunnon vuonna 2009 Åbo Akademin säätiölle, jolta pariskunta oli ostanut saman asunnon vuonna 2001.

Wallinin perhe osti asunnon 1,2 miljoonalla markalla. Ostovuoden kurssilla summa on 226 837 euroa. Asunto myytiin 398 000 eurolla, kun Tilastokeskuksen mukaan samankaltaisten asuntojen keskimääräinen hinta oli 310 916 euroa.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka sanoo Helsingin Sanomille, ettei puolustusministeri Stefan Wallinin (r) asuntokaupan selvittely kuulu hänelle. "En ota kantaa siihen, onko asiassa tapahtunut rikosta. Se on poliisin asia. Tämän hetken tiedon varassa asiassa ei ole mitään ulottuvuutta ministerin virkatoimeen, vaan kyse on yksityisten ihmisten kaupasta."

Kansalaiset epäilevät nyt, että puolustusministeri Stefan Wallin (r.) luopui puoleensa puheenjohtajuudesta asuntokauppasotkun ennakointina, kertoo perustuslakivaliokunnassa istuva kansanedustaja Markus Lohi (kesk.)

Baltiassa myydään ryöstömatkoja Helsinkiin!

Poliisin mukaan kansainvälisten rikosliigojen ryöstöjen valmistelu on ennennäkemättömän perusteellista.
Paljastava rikostutkinta on selvittänyt, että etukäteen hyvin valmisteltuja ja turvallisiksi koruryöstöiksi ohjelmoituja ryöstömatkoja koruliikkeisiin on kaupan Virossa, Liettuassa ja Romaniassa, kertoo rikosylikomisario Jari Aarnio Helsingin poliisista.

Koruryöstöjä järjestetään toki muuallekin Suomeen, mutta niissä ei yleensä ole niin paljon arvokasta saalista tarjolla kuin pääkaupungissa.

Tästä huolimatta poliisi on selvittänyt 90 prosenttia viimeaikaisista iskuista kultasepänliikkeisiin ja kellokauppoihin, sanoo Aarnio.

Saalista on viety lyhyen ajan sisällä neljän miljoonan euron edestä. Suurin osa on saatu jo takaisin.

Iron Sky

4.4. 2012 Kello 22.36

Excelent, erinomainen on vaatimattomasti sanottu Iron Sky -leffasta, parempien ylisanojen hukkuessa ajatustulvaan parikymmentä minuuttia elokuvan katsomisen jälkeen. Elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola on iskenyt kultasuoneen, parodia on oiva keino esittää sodan mielettömyyttä. Tässä natsien seikkailussa ja maailmanvalloituksessa ivailun kohteeksi joutuvat niin natsit kuin yhdysvaltojen presidentti, armeija ja YK.

Elokuva on yleensä jo silloin hyvä jos se kiinnostaa ensi sekunneista lopputeksteihin asti, Iron Sky sopii näihin raameihin hyvin. Materiaalia on varmaan leikkausvaiheessa ollut valtavasti, sen ei ole annettu kuitenkaan sokaista, vaan tyhjää kerrontaa ei löydy. Kuten niin usein valitettavasti suomalaisten elokuvien kohdalla käy.

Kaikki yksityiskohdat eivät ehkä avaudu jos ei ole tietoinen YouTuben natsi klipeistä. George Lucasin, Tähtien sodan luojankin teokset saavat ivallisen roiskeensa, vaikka niihin ei suoranaisesti viitatakaan. Lavasteet, tai paremminkin tietokoneilla luodut tehosteet ovat huipputuotetta.

On sanottu että elokuvan luomisprosessiin olisi verkkoyhteisö saanut sanoa sanansa ja sitä on helppo uskoa, kaikki yksityiskohdat hyvin viilattu. Säilyttääkö elokuva vielä vuosien päästä tuoreutensa? Ehkä ei, koska siinä on tälle ajalle ominaisia elementtejä, jotka eivät ehkä enää vuosien päästä enää avaudu samalla tavalla. Niinhän voidaan kaikista elokuvista sanoa, emmehän tiedä Tuulen Viemää elokuvan valmistumisen aikoihin, kuinka ihmiset kokivat sen juuri sillä hetkellä, kuitenkin on se säilyttänyt kulttielokuvan maineensa näihin päiviin asti. Samaa toivoisi Iron Skylle, ja Oscareita, niihin tosin amerikkalainen huumorintaju taitaa olla liian konservatiivinen.

Iron Sky ensi-ilta 4.4. 2012

Kun Talvisota-elokuva tehtiin 22 vuotta sitten, sitä ympäröi valtava hype. Puhuttiin, että tämä leviää nyt maailmalle ja että tässä on vihdoin totuus sodasta. Kyse oli yhtäkkiä jostain muusta kuin itse elokuvasta. Jos joku meni toteamaan, ettei Talvisota ole ehkä niin mahtavan hyvä elokuva, oli se sama kuin olisi haukkunut sotaveteraanit.

Iron Sky aloittaa nyt maailmanvalloitustaan ja on selvä, että se tulee olemaan ilmiö - pian näemme, kuinka iso.

Näin kirjoittaa toimittaja Kalle Kinnunen, joka tunnetaan loistavista elokuviin liittyvistä artikkeleistaan Suomen Kuvalehdessä.

Kiinnostaako tenniksen pelaaminen?

Opettele niksit ja selätä vastustaja.

Diskosta barrikaadille

Kun kansa valtasi vuosi sitten keväällä 2011kadut Tunisiassa, Lina ben Mhenni raportoi tilanteesta blogissaan.

Lina ben Mhenni istuu tukholmalaisen keskustahotellin ravintolassa läppäri auki.

”Siellä on tälläkin hetkellä mielenosoitus, onhan naistenpäivä”, ben Mhenni kertoo kotimaastaan Tunisiasta.

Ben Mhenni seurasi blogissaan Tunisian Girl kotimaansa vallankumousta englanniksi, arabiaksi ja ranskaksi. Hän jatkaa työtään yhä. 28-vuotias ben Mhenni teki elämästään ja blogistaan kirjan, jota hän on markkinoimassa Pohjoismaissa.

Ensimmäisessä blogissaan Nightclubbeuse ben Mhenni kertoi omasta nuoren ihmisen klubbailuelämästään ja myöhästelevistä junista, mutta omien sanojensa mukaan hän seurasi jo silloin ”koululaitosten tilannetta ja viranomaisten väärinkäytöksiä.”

Vuonna 2009 nimi vaihtui Tunisian Girliksi, ja sisältö painottui yhteiskunnan ongelmiin.

127 tuntia

On vuosi 2003 ja vuorikiipeilijä Aron Ralston (James Franco, mm. Hämähäkkimies) on kiipeillemässä yksin Utahin autiomaassa, kun kallion irtolohkare romahtaa yhtäkkiä hänen päälleen.

Aronin käsi jää loukkuun lohkareen ja kallionseinämän väliin, jättäen miehen epätoivoiseen tilanteeseen – jumiin kallionseinämien väliin. Kiikissä ollessaan hän alkaa käydä läpi elämäänsä.

Tilanne on Ralstonille hyvin epäinhimillinen, mutta lopuksi hän tekee elämänsä vaikeimman päätöksen pelastaakseen itsensä.

Elokuva perustuu Aron Ralstonin omaelämäkertaan Kiven ja kovan paikan välissä.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi perusteli eropäätöstään olla asettumatta puheenjohtaja vaaliin

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi jättää paikkansa kesäkuun puoluekokouksessa eikä pyri jatkamaan tehtävässä.
Kiviniemi perustelee ratkaisuaan tuoreimman mielipidemittauksen luvuilla.

Kun ei tällä naamalla enempää irtoa, se oli sitten siinä, hän veisteli.
Keskustan pitkäaikainen vaikuttaja Seppo Kääriäinen vaati Ylen haastattelussa Kiviniemeltä tarkempia perusteita eropäätökselle.
Toimittajat tenttasivat Kiviniemeä tiedotutilaisuudessa asiasta.
Hän kertoi antaneensa itselleen vuoden aikaa.
Viime eduskuntavaalien jälkeen ajattelin, että on vuosi aika saada selkeä muutos aikaan kannatuksessa, mutta sitä ei ole tullut.
Kiviniemi sanoi myös, että Paavo Väyrysen kritiikillä ei ollut vaikutusta päätökseen.

Presidentti Niinistö antaa kenkää kerjäläisille

Nyt otti ohraleipä kerjäläisille, näin hyviä almuja tuskin kannattaa jättää käyttämättä. Presidentti Niinistö on päättänyt luovuttaa käytöstä jo poistetut piikkikärkisensä kerjäläisille. Kenkiä on satoja ja kaikkia kokoja, Niinistön elämänuralta kertyneitä, popoista piikkikärkisiin ja rullaluistin kenkiin. Taitaa joukosta löytyä kumisaapasparikin ajalta kun hän hän mainosti itseään työväen presidenttinä. Kumisaappaat sponsoroi Nokia.

Kenkiä aletaan jaella presidentinlinnan pääovelta 1.4 kello 14 - 18. Puolustusvoimat ovat lupautuneet kuljettamaan kenkien uusiokäyttäjät rajalle, josta he voivat alkaa kävelyharjoitukset kohti horisonttia, taakseen katsomatta. Hyvästit toivottaa presidentti Niinistö, jokaiselle uudelle kenkäparin omistajalle henkilökohtaisesti. Rouva Niinistö luovuttaa lisäksi runokirjansa jokaiselle, matkalukemiseksi.

Hienoa että puolustusvoimat voivat osallistua näin, varuskuntien lakkautusuhan käydessä kuumimmillaan, maanpuolustukselliseen hankkeeseen. Tosin jotkin irvileuat ovat nähneet tässä puolustusvoimien samalla harjoittelevan omaa tulevaa kenkämarssiaan.

Euroopanmestari Eva Wahlström

Wahlström voitti kaikin tuomariäänin kymmeneräisessä EM-ottelusa unkarilaisen Agota Ilkon.

Tuntuu ihan unelmalta. Että yhtäkkiä herään tästä, eikä tämä olekaan totta, Wahlström sai sanottua voiton ratkettua.

Wahlströmin oikea käsi murtui ottelussa, mutta vamma ei saanut häntä luovuttamaan.

Mun käsi taisi murtua, mutta niin taisi vastustajan nenäkin, Wahlström kommentoi.

Wahlström on ensimmäinen suomalainen nainen, joka on otellut ammattinyrkkeilyn EM-tittelistä. Ylemmän höyhensarjan mestaruus jäi avoimeksi, kun hallitseva mestari, ranskalainen Myriam Chomaz lopetti uransa.

Wahlström on otellut ammattilaisena yhdeksän kertaa, eikä ole hävinnyt koskaan.