DPK.fi

Suosittu brittinäyttelijä Geoffrey Hughes on kuollut

Geoffrey Hughes

Brittiläisen Pokka pitää -tv-sarjan Onslowta näytellyt Geoffrey Hughes on kuollut 68-vuotiaana, kertoo BBC. Hughes tuli tunnetuksi myös tv-sarjan Coronation Street Eddie Yatesina 70- ja 80-luvuilla sekä Sohvanvaltaajat-komedian Twiggynä.

Työntekijöille joka päivä 12 minuutin lomautus

Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen on suunnitellut minuuttilomautuksia kaupungin työntekijöille, kertoo Savon Sanomat.

Salminen suunnittelee 12 minuutin lomautuksia joka päivälle kaupungin 1400 vakituiselle työntekijälle ja 400 määräaikaiselle työntekijälle.

”Jos kiristäisimme työtä 1-1,5 minuuttia tunnissa eli 12 minuuttia päivässä, se tekisi tunnin viikossa ja 48 viikossa kuusi päivää”, kertoo Salminen.

Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
Tilaa uutiskirje
Viime vuonna Jämsän kaupungin tilinpäätös oli 1,4 miljoonaa euroa alijäämäinen. Päivittäiset lomautukset olisivat erikoinen säästötoimi.

Viikon puheenaihe musta Mannerheim

erger

Suomen marsalkka –elokuvan tiedotustilaisuus herätti suurta kiinnostusta niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassakin. Paikan päällä tiedotustilaisuudessa olivat läsnä kaikki suurimmat sanomalehdet, jotkut jopa usean toimittajan voimin. Tilaisuutta kommentoitiin useita satoja kertoja esimerkiksi mikroblogipalvelu Twitterissä, jonka käyttäjistä monet katsoivat suoraa lähetystä netin kautta.

Nyt Saagim on listannut läskien ja rumien joukkoon myös...

Jos Anu Saagimin antama mielikuva virolaisista ihmisistä ja kulttuurista on oikea, virolaiset ovat rasistinen kansa.

Virolaiset eivät suvaitse läskejä ja rumia ihmisiä, eivätkä he katsele vanhoja ruttuturpiakaan läpi sormien. Auta armias, jos ihminen sattuu olemaan yhtä aikaa ruma, vanha ja lihava. Silloin virolaisen on parempi hakea turvapaikkaa Suomesta. Täällä virolaisten ulkonäköluopioiden on helppo sulautua kaikkien meidän rumien läskiperseiden joukkoon.

rvwrvw

Suomalainen mies osaa pukeutua tilaisuuden edellyttämällä tavalla.

Saagim on todennut, että Virossa suhtaudutaan yleisesti ottaen lihaviin ja rumiin ihmisiin kuin he olisivat sairaita. Samoin ihmiset, jotka eivät näytä hyvältä tai ovat liian vanhoja, pistetään Saagimin mukaan Viron työpaikkahaastatteluissa sivuun.

Viron terveydenhuollon it-projekti maksoi 11 miljoonaa, Suomessa jopa puoli miljardia

Suomessa sähköisen eReseptin ja potilastietoarkiston sisältävää Kansallista Terveysarkistoa (KanTa) on rakennettu jo lähes kymmenen vuotta, ja hintaa projektille tulee kokonaisuudessan noin 400–500 miljoonaa euroa. Virossa sähköinen resepti maksoi miljoonan, potilastietokanta 10 miljoonaa. Hintaero on huima.

rfvwre
Suomen It-kehittäjät voisivat ajella Viroon kyselemään neuvoja kuinka kasata edullinen eResepti.

Lääkärilehti raportoi Viron terveysjärjestelmien kehittämisestä, jossa on noudatettu yksinkertaisuuden periaatetta.

Maassa on edetty nopeasti, sillä esimerkiksi vuonna 2010 lanseerattu sähköinen resepti levisi alle vuodessa lähes kaikkiin terveydenhuollon yksiköihin. Nyt jo 90 prosenttia resepteistä määrätään sähköisenä. Projektin hinnaksi on tullut alle miljoona euroa.

Samaten sähköinen potilastietokanta saatiin pystyyn vauhdilla, ja nyt jo noin puolet 1,37 miljoonasta virolaisesta on katsellut tietoja kansallisesta arkistosta. Hintaa järjestelmälle tuli lehden mukaan noin 10 miljoonaa euroa.

Suomessa samojen asioiden kanssa on taisteltu vuosikausia, ja projektien loppusumma on paisunut satoihin miljooniin. EResepti myöhästyi vuodella, koko KanTa-hanke useilla vuosilla.

Anu Saagim näki läskejä suomalaisia Madonnan konsertissa

Radio Rockin Heikelä korporaatiossa Saagim avautui ja kertoi pettäneensä avioliittonsa aikana Risto Matti Ratiaa ainakin sadan miehen kanssa, oikeasti, kysyi toimittaja. Saagin naurahti ja jätti kysymyksen ilmaan, kuulijan päätettäväksi. Katso kuinka sijoitut maailman muiden läskien joukkoon.

Anu Saagim: "Köyhyys on hyvä kun ei ole varaa lihoa".

Enkeli Elisan pöyhintä jatkuu

Arto Pönkä: "Omasta puolestani 0len pyrkinyt pysymään asioissa sekä välttämään henkilöiden loukkaamista. Ajankohtaisista asioista voi kyllä netissä keskustella kunhan pysyy näissä rajoissa.

Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että en ole sanonut missään yhteydessä Minttu Vettenterän syyllistyneen rikokseen, valehdelleen tms. Sen sijaan olen kirjoittanut siitä, mitä on tapahtunut sekä esittänyt kysymyksiä ja arveluita.

Nettikeskustelijoille ja bloggaajille Enkeli-Elisan tapaus on hyvä opetus sananvapauden rajoista: asioita saa kyllä vatvoa ja pyöritellä sekä omia mielipiteitä ja teorioita esittää, kunhan ei loukkaa muita".

rtvert

Harto Pönkän vastaus, Ulla M. Saikun twitter viestiin.

Twitter

Madonna olympiastadionilla

Oli esityksen etu, että alusta asti oli pimeää. Tehosteet pääsivät pimeässä elokuun illassa hyvin esille.

Ja mitä Madonna halusi meidän näkevän: harha-askeleita ottaneen naisen, joka olisi ainakin mielikuvituksessaan valmis ampumaan entisen rakkaansa. Tämä näytettiin väkivaltaisin kuvin. Madonna huitoi lavalla aseen kanssa, tanssijat kaatuivat kuin ruumiit ja taustan jättinäytöllä suihkusivat veriroiskeet kuin ilotulitteet.

Tämä Gang Bang –kappale sisälsi luultavasti rajuinta kuvamateriaalia, joita stadion-konserteissa on Suomessa nähty. Se jakoi varmasti yleisön mielipiteet.

Mutta Madonna ei ihmisten sanomisista välitä, niin hän ainakin lauloi.

MDNA -levyn ja -kiertueen yksi teema on ollut hänen avioeronsa ja sen herättämien tunteiden esittely. Ja Madonnan tapauksessa niin suru, katkeruus kuin vihakin esitettiin räikeästi.

Suomi sen sijaan säästyi Madonnan poliittisilta hyökkäyksiltä – toisin kuin vaikkapa Israel, Ranska ja Venäjä aiemmin kiertueella.

Mars-mönkijää päivitetään – koko ohjelmisto ei mahtunut tietokoneeseen

Viikko sitten onnistuneesti Marsin pinnalle saapunut Nasan Curiosity-mönkijä ei ole edelleenkään liikahtanut laskeutumispaikaltaan. Kuusipyöräiseen tutkimusrobottiin asennetaan vielä parin päivän ajan uutta ohjelmistoa.

BMW

Langattomasti Maasta Marsiin lähetettävän päivityksen tarkoituksena on poistaa Curiositystä avaruusmatkaa ja laskeutumista säätelevä ohjelmisto ja korvata se ohjelmalla, jonka avulla mönkijän pyöriä ja tutkimuslaitteita voidaan viimein liikutella.

Miljoonien kilometrien päässä Maasta toimiva Curiosity ei ole yllättäen pakattu täyteen uusinta tietotekniikkaa – jopa nykyiset älypuhelimet voivat sisältää nopeamman prosessorin. PC Magazine -lehden mukaan mönkijän prosessorin nopeus on vain 200 megahertsiä, minkä lisäksi koneeseen on pakattu 256 megatavua DRAM-muistia ja kaksi gigatavua flash-tallennusmuistia.

Käyttöjärjestelmänä kone käyttää esimerkiksi Applen Airport Extreme -laitteessakin hyödynnettävää VxWorks-ohjelmistoa.

Tyttöenergiaa!

Lontoon olympialaisten päättäjäisissä nähtiin yksi vuoden puhutuimmista ja odotetuimmista keikoista. Spice Girls ei pettänyt odotuksia.

Spice Girlsin paluukeikkaa on odotettu vuosikausia. Ryhmä päätti heittää odotetun keikan mahdollisimman näkyvästi. Olympialaisten päättäjäisiä seurasi arviolta miljardi urheilun ja musiikin ystävää ympäri maailmaa.

Spaissarit saapuivat lavalle viiden peribrittiläisen mustan taksin katolla. Taksit heijastelivat kunkin spaissarin imagoa. Baby Spicen (Emma Bunton) taksi hohteli pinkkinä, kun Ginger Spicen (Geri Halliwell) taksissa kimalsivat brittilippu Union Jackin värit.

Ruuskanen pronssille

Jallu

Kyllä Suomen keihäsmiehet yhdet Jallu kolalla ovat ansainneet.

Ruuskasen viidennen kierroksen kiskaisu 84,12 riitti mitaliin yllätyksellisessä kilpailussa, jossa suosikit epäonnistuivat ja olympiavoittajaksi nousi todellinen jymy-yllättäjä. Trinidadilainen Keshorn Walcott vei voiton maansa ennätyksellä 84,58. Hopealle tuli Ukrainan Oleksandr Pjatnitsja tuloksella 84,51.

Ruuskanen heitti finaalissa kolmesti yli 81 metriä ennen kuin sai viidennellä heitollaan tekniikan kutakuinkin kohdalleen, ja keihäs lensi 84,12.

Kesä on maaseudun kulta-aikaa

Suomalaisen kesäunivormu on pelkistetty: teepaita, shortsit ja sandaalit. Naisilla valikoimassa on mekkovaihtoehtokin.
Joillekin riittävät kotikulmat, mutta moni kiertää isänmaata. Tapahtumia ja nähtävyyksiä, kesämökkielämää, vierailuja tuttavissa ja sukulaisissa, Mansikoita, kalastusta, uintia.

rf srfs
Onneksi Suomessa on joka vuosi kesä, joka ajaa myös kaupunkilaisia maalle. Sieltähän moni meistä on alunperin lähtöisinkin – ja kaikilla kaupunkilaisillakin on geeneissään koko Suomi.

Traktori

Maaseudun elämisen ehtojen puolustaminen on yhä keskustan keskeisiä tehtäviä. Maaseudulla poliisilla pitää olla takaa-ajo välineet, joilla villiintyneet kaupunkilaiset saadaan kiinni, huomaa aseistus.

Toivottavasti moni havahtuu ainakin kesällä huomaamaan, että tätä suurenmoista loma-Suomea ei enää olisikaan, jos maalla ei asuisi myös vakituisesti suuri määrä suomalaisia.

Kulttuurilato Hämeenkyrö

Suomen kesä on myös kulttuuritapahtumien kulta-aikaa. Entiset heinäladot ovat kokeneet uuden tulemisen, taidenäyttely tiloina.

Perseidit näkyvät taas ensi viikonloppuna

Perseidien parveen kuuluvia meteoreja on voinut nähdä jo heinäkuun lopulla, mutta tähdenlentojen aktiivisin vaihe on ensi viikonloppuna 11-12.8 lauantain ja sunnuntain sekä sunnuntain ja maanantain välisinä öinä, kertoo tähtitieteellinen yhdistys Ursa.

Parhaimmillaan perseidejä voi näkyä jopa 60 kappaletta tunnissa. Meteoreista saattaa jäädä taivaalle hetkeksi vana, ja jotkut saattavat näyttää punertavilta. Jotkut perseideistä saattavat olla kirkkaitakin.

Parvi on saanut nimensä siitä, että sen meteorit näyttävät kaikki tulevan Perseuksen tähtikuviosta.

Me tuomme uuden ekosysteemin

Matkapuhelinyhtiö Jollan perustaja ja toimitusjohtaja Jussi Hurmola arvioi, että ainakaan joukosta erottuminen ei ole yhtiölle vaikeaa.

Olympialaisten varmat voittajat: Teippifirmat

Sinistä, mustaa, pinkkiä, hurjan näköisesti teipattuja urheilijoita. Pekingin olympialaiset vuonna 2008 räjäyttivät kinesioteippibisneksen. Mutta kuka hyötyy ihmeteippibuumista?

Kyseessä on vuosikymmeniä vanha keksintö. Kinesioteippaus sai alkunsa Japanissa 1970-luvulla, kun sikäläinen kiropraktikko Kenzo Kase halusi kehittää joustavan, ihmiskudosta jäljittelevän teipin tavallisten urheiluteippien tilalle tukemaan ja vähentämään kipua.

Madonna tukee Pussy Riotia

Pop-tähti Madonna on vedonnut Moskovassa, että punk-yhtye Pussy Riotin jäsenet eivät joutuisi vankilaan. Yhtye esitti helmikuussa Venäjän pääkirkossa, Kristus Vapahtajan katedraalissa, Moskovassa punk-rukouksen, jossa he pyysivät neitsyt Marialta apua, jotta Venäjä pääsisi eroon presidentti Vladimir Putinista.

Michael Phelpsillä ei ole asiaa Porin maauimalaan

Phelps ja uimarikollega Ryan Lochte ovat ilmoittaneet avoimesti pissaavansa uima-altaisiin.

Porilaisia voidaan lohduttaa tiedolla, Phelps tuskin pissaisikaan Poriin päin.

Kaikille tekijänoikeuksista kiinnostuneille

NASAn auton painoinen Curiosity-robotti laskeutui Marsin kamaralle onnistuneesti 6.8.2012. Piakkoin NASA julkaisi videon laskeutumisen kriittisistä hetkistä ja lisäsi sen viralliselle YouTube-kanavalleen. Video ei siellä pitkään ehtinyt olla, kun se vedettiin pois tekijänoikeusloukkauksen vuoksi.

Väärin perustein tehtyjä DMCA-poistoja on tapahtunut lukemattomia kertoja, etenkin YouTubessa. Kuten kaikki tietävät, YouTubessa on pilvin pimein laitonta aineistoa. Tätä ongelmaa varten YouTubessa on käytössä ”content ID”-järjestelmä, joka tunnistaa automaattisesti videoilla olevaa kuva- ja ääniaineistoa ja ilmoittaa tekijänoikeudenhaltijalle mahdollisesta rikkomuksesta.

Eräs kiinnostava tapaus oli, kun joku laittoi YouTubeen videonpätkän syötävien kasvisten keräämisestä. Videolla kuuluneen laulavan linnun ääni löytyi jonkin kustantajan linnunlaulu-CD:ltä ja video otettiin alas. Siinä sitten mietittiin, että onko se linnun ääni todella itse tallennettu, vai onko videoon kopioitu laadukkaampi versio tältä CD:ltä (mikä lienee melko yleinen toimintatapa luontovideoiden tuotannossa).

Ei NASA oikeasti rikkonut tekijänoikeuksia tässä videossaan. Sen sijaan videon poistanut pieni uutistoimisto todennäköisesti oli palkannut jonkun tekemään näitä DMCA-poistoja ja tämä kesälomittaja oli huomannut, että videossa oli samaa sisältöä, jota kyseinen uutistoimisto oli jollain kanavallaan itse lähettänyt. Sama sisältö, joten kyseessä on tekijänoikeusloukkaus, eikö vain? Niin, paitsi että NASA oli se alkuperäinen lähde ja uutistoimiston video oli sen kopio. Onneksi virhe korjattiin ja video on taas katsottavissa:

Tässä vaiheessa kaikille opettajille muistutuksena, että kaikki USAn liittovaltion tuottama aineisto on lain mukaan tekijänoikeuksista vapaata. Niin siis myös kaikki NASAn tuottama aineisto on vapaasti jatkokäytettävissä. NASAn videoita, kuvia ja muuta dataa saa kopioida, muokata, esittää, levittää, välittää, mitä nyt vain tarvitsee. NASA toivoo vain, että heidät mainittaisiin aineiston tekijänä. Ei iso vaatimus.

Ja olkoon tämä tarina opetuksena: Jos ja kun tuotat sisältöä YouTubeen tai muualle, sisältösi voidaan pudottaa pois jopa automaattisen algoritmin tekemän päätelmät perusteella. Jos näin käy, älä vain tyydy tuomioon, vaan selvitä, oletko todella rikkonut jonkun tekijänoikeuksia. Jos et, kiistä DMCA-ilmoitus.

Kiusaamistarina herätti toimitukset tiukempaan lähdekriittisyyteen

Terveellinen muistutus. Näin arvioi Kalevan päätoimittaja Markku Mantila Enkeli-Elisa-uutisoinnin opetuksia.
”Tämä muistuttaa siitä, että lähdekriittisyyttä pitää tiukentaa. Toimitus olisi varmasti osannut tarkistaa jutun todenperäisyyden, mutta aihetta epäillä -kynnys ei ylittynyt”, Mantila sanoo.

Liikaa bonuskortteja lompakossa? Suomalaisyritys kehitti ratkaisun

Jos suomalaisen Sundukan tavoite toteutuu, lompakkosi on tulevaisuudessa nykyistä ohuempi.

Sunduka kehittää Mobiilikortti-sovellusta, joka nielee suuren osan lompakkojen sisällöstä, kuten etu- ja jäsenkortit sekä yrityksien henkilöstökortit. Tällä hetkellä sovelluksen yli 50 kortin pakasta löytyvät muun muassa K-Plussa-kortti, S-Etukortti, Viking Line Club ja Linnanmäki-kortit.

Mobiilikortti-sovelluksen tavoitteena on myös tarjoa yrityksille kanava, jonka kautta he voivat välittää asiakkailleen tietoa ja tarjouksia.

Vagina-ansa on raiskaajan tuho - mutta voiko sitä sallia?

Suomen raiskaustukikeskus vastustaa emättimeen viritettävää ansaa.
Etelä-Afrikassa kehitetty vagina-ansa antaa raiskaajille ansionsa mukaan. Kun mies tunkeutuu uhriinsa, emättimeen asennetun turvalaitteen koukut tarttuvat raiskaajan penikseen tuskaa aiheuttaen. Miehen sijaan laukeaakin ansa. Turvallisesti laite irtoaa vain sairaalassa.

Jäykkää kondomia muistuttavaa ansaa ei ole kuitenkaan saatu kauppoihin. Sen pelastavaa vaikutusta on ruvettu epäilemään.

Suomessakaan keksinnölle ei hurrata.

Olemme vahvasti tätä vastaan, Minnamaria Ahokas raiskaustukikeskuksesta kertoo.

Jyrkkää kantaansa Ahokas perustelee sillä, että laite siirtää vastuun rikoksen ehkäisystä uhrille. Eikä laite edes ehkäise traumoja.

Uhri saa psyykkisiä vaurioita jo kimppuun käymisestä. Tunkeutuminenhan on jo tapahtunut, kun ansa laukeaa.

Ahokkaan mielestä on kohtuutonta vaatia, että naiset kulkisivat ansat emättimessään. Milloin laite edes asennettaisiin? Joka aamu vai pikkujouluihin?

Miksi edes lähtisin juhliin, joissa epäilen tulevani raiskatuksi?, Ahokas jatkaa.

Äärijuutalaisille myydään naiset häivyttäviä silmälaseja

Israelin ääriuskonnollisille juutalaisille on tarjolla uusi keino välttää uskonnon kieltämiä houkutuksia eli vähäpukeisten naisten katselua. Ultraortodoksijuutalaisille miehille myydään nyt silmälaseja, joihin kiinnitetty tarra sallii tarkan näkemisen vain muutaman metrin päähän. Siitä eteenpäin kaikki on sumeaa, myös naiset. Huh, huh. Sairas maailma näyttää muuttuvan ina vaan sairaammaksi.

Saudiarabialainen lönkötteli olympiahistoriaa – "Uskomaton kokemus"

Sarah Attarista tuli keskiviikkona ensimmäinen saudiarabialainen nainen, joka on osallistunut olympialaisten yleisurheilukisoihin.

Attar, 19, juoksi 800 metrin alkuerissä pukeutuneena hiukset peittäneeseen valkoiseen päähineeseen, vihreään pitkähihaiseen paitaan sekä mustiin juoksuhousuihin.

Attar jäi kauas kärjestä, sillä hän juoksi ajan 2.44,95 ja hävisi yli 43 sekuntia alkueränsä ykkösestä, Kenian Janeth Jepkosgei Busieneista. Hän sai kuitenkin raikuvat suosionosoitukset Olympiastadionin yleisöltä.

Windows 8:sta kerrotaan huonoja uutisia

ZDNet-sivuston Mary Jo Foleyn mukaan Windows 8:ssa on estetty käyttöjärjestelmän käynnistyminen suoraan työpöydälle. Sisäänkirjautumisen jälkeen eteen ilmestyy Metro-käyttöliittymä ja Windows 8:n aiemmissa versioissa on ollut mahdollista tehdä tietokoneen käynnistymisen yhteydessä ajettavia pikakuvakkeita, joilla Metron sijaan käyttäjälle on avautunut automaattisesti näkymä työpöydälle. RTM-versiossa Microsoft on estänyt kyseisen mahdollisuuden ja lisäksi Group Policy -asetuksista on poistettu mahdollisuus estää Metro-käyttöliittymän aloitusruutu.

7 Heaven Love Ways by Paola Suhonen

La 11.8. klo 17:00 Voimalan Konsertti
Ohjaus: Paola Suhonen, valmistusvuosi: 2012, kesto: 86 minuuttia.

7 Heaven Love Ways on Ivana Helsinki -brändistä tunnetun Paola Suhosen ensimmäinen kokopitkä ohjaustyö, joka pureutuu rakkauden problematiikkaan lukuun seitsemän kytkeytyvän tematiikan kautta. Musiikin elokuvaan on tehnyt amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Chip Taylor, joka esiintyy Flow’ssa näytöksen yhteydessä. Elokuvan ensiesitys Suomessa.

Dvd-vuokraamot kuolevat ja oli aikakin - pian Netflix haastaa televisiokanavatkin

STT kertoi toissa viikolla, kuinka suomalaiset ovat hylkäämässä dvd-levyjen vuokraamisen. Jutun esimerkit eivät kuitenkaan olleet vielä kuolemantuomioita, vaan muutaman prosentin pudotuksia. Tosiasia kuitenkin on, että alas tullaan ja lujaa. Suomeen on myös saapumassa uusi haastaja, Netflix. Ei ehkä Suomessa, vielä koska ilmoittavat sivullaan "Sorry, Netflix is not available in your country... yet". Tietojeni mukaan Netflix lanseerataan Suomeen pian - ehkä jo tänä syksynä?

”Makuunin Ehrnrooth uskoo nettivuokraamojen menevän dvd-vuokrauksen edelle 5-7 vuodessa”, juttu kertoo.

”Me etsimme koko ajan uusia tuoteryhmiä, koska makeisten syönti ei lopu koskaan eikä elokuvavuokraus lopu koskaan”, sanoo Makuunin Hans Ehrnrooth.

Heti perään kerrotaan, että Makuuni -liikkeissä on jo kokeiltu jopa pizzojen myymistä.

Varsinaisen naurupommin heittää kuitenkin Filmtownin Tero Nurminen: ”Elokuvan tekeminen loppuu, jos dvd kuolee. Nettivuokraamoissa ei ole vielä sellaista ansaintalogiikkaa, että studiot saisivat samalla lailla voittoa.”

Osa kuluttajista tulee jatkossakin haluamaan fyysisen tuotteen omaksi hyllyynsä, mutta heistä (meistä) tulee marginaalia. Konkreettisen esineen vuokraamisessa ei sen sijaan ole mitään, mitä nettivuokraaminen ei korvaisi - pian.

Yhdysvalloissa, jossa nettiyhteydet vieläpä ovat keskimäärin suomalaisia hitaampia, iso paukku tapahtui jo viime vuoden alkukuukausina. Ensimmäisellä neljänneksellä dvd-myynnit romahtivat 20 prosenttia. Koko vuonna Britanniassa lasku oli 14 prosenttia.

Yhdysvalloissa Netflix tarjoaa 8 dollarilla niin paljon elokuvia kuin jaksaa katsoa. Palvelu striimaa niitä koneelle tilattaessa kymmenien tuhansien nimikkeiden (elokuvia ja tv-sarjojen jaksoja) valikoimasta. Ja kone voi olla vaikka televisio: ainakin Yhdysvalloissa järjestelmä toimii sellaisenaan ilman tietokonetta siinä välissä suuressa määrässä ihan tavallisia uusia telkkareita, sekä tietysti iPodeissa ynnä muissa vempaimissa, missä vain on näyttö.

Suunta on ollut jo vuosia laskeva kaikkialla. Suomessa pudottiin kolmantena peräkkäisenä vuonna: vuosien 2010 ja 2011 välinen tiputus oli 15 prosenttia. Mille tahansa alalle tuollainen laskusuhdanne on tyrmäävä.

Ennustukseni: vaikka dvd on vuonna 2012 tärkeä osa elokuvan bisneslogiikkaa, viiden vuoden kuluttua sille on käynyt kuin vhs:lle.

Scoopion avautui

Lehtijuttuja suositteleva Scoopion avautui keskiviikkona 8.8. 2012. Scoopion seuraa mitä artikkeleita palvelun käyttäjä lukee ja kuinka kauan hän viipyy tietyllä sivustolla. Tämän perusteella palvelu osaa suositella häntä mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita. Lisäksi Scoopion listaa, mitkä ovat kaikkien käyttäjien mielestä kaikkein kiinnostavimmat jutut.

Yhä useampi Suomessa pysäytetty rattijuoppo on Virolainen

Määrä on kasvanut viime vuosina useilla sadoilla. Suomessa humalassa ajavista ulkomaalaisista ylivoimainen enemmistö on virolaisia. Tammi-kesäkuussa heihin kohdistuneita rattijuopumusepäilyjä kirjattiin lähes 700, kun ulkomaalaisiin kohdistuneita epäilyjä oli kaikkiaan alle 1 200.

Alamme toimittaa iPhone 5:n näyttöjä tässä kuussa

Sharpin toimitusjohtaja on uutistoimisto Reutersin mukaan paljastanut, että yhtiö alkaa toimittaa seuraavan iPhonen näyttöjä Applelle tässä kuussa. iPhonen näyttö muuttuu ilmeisesti suuremmaksi ja myös sen tekniikka vaihtuu.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Sharpin toimitusjohtaja Takashi Okuda kommentoi asiaa yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä Tokiossa. "Toimitukset alkavat elokuussa", hän kertoi.

Katso ensin vasempaan sitten vasta oikeaan.

Miss Farkku-Suomi

Kauko Röyhkän osin omaelämäkerralliseen romaaniin pohjautuva Miss Farkku-Suomi on kirpeän hauska ja haikean koskettava nuoren miehen kasvutarina ja oodi menetetylle rakkaudelle.
Musiikkipitoinen draamakomedia ilahduttaa raikkaan osuvilla roolitöillään, poikkeuksellisen paneutuneella ajankuvallaan sekä taidokkaalla musiikillaan.

Vuosien 1977-78 Ouluun sijoittuvan elokuvan päähenkilö on kirjallisesti lahjakas, mutta vähän syrjäänvetäytyvä Välde (Mikko Neuvonen).
Lou Reedin ja David Bowien musiikkia diggaileva nuorukainen on salaa rakastunut luokkansa näteimpään tyttöön, Pikeen (Sanni Kurkisuo), jota myös muut pojat piirittävät.

Radio Nova uudistaa aamujaan, uusilla juontajilla

Ensimmäistä kertaa yhdessä! Radio Novan uusi aamutiimi aloittaa lähetykset maanantaina 13.8.

Enbuske ja maalaislääkäri Kiminkinen

Muista ainakin kerran lähetyksissäsi mainita että sinulla on Bemari ja 100 tonnin vuositulot, siitä sinut muistetaan. Näinkö maalaislääkäri Kiminkinen opastaa Enbuskea uuteen työhönsä.

Enbuske & Linnanahde Crew on Radio Novan uusi aamutiimi- ja ohjelma, joka herättää suomalaiset aidolla asialla arkiaamuisin klo 6-9.00.

Radio Novan Minna Kuukka herättelee kansan hellästi ja kattaa alkaneen päivän uutis- ja viihdetapahtumat tarjolle omaan persoonalliseen tapaansa. Kuukka - Aamun emo ja järjen ääni valmistelee kuulijoita myös klo 7 alkavaan pyöritykseen jossa Minna pitää ohjat käsissään kun pojat lähtevät luisuun. Kuukan Aikainen maanantaista torstaisin klo 6 – 7, varhaisille linnuille herkullinen mato aamukahvin kyljessä nautittavaksi. Kuuntelijoiden kommentteja.

Naurettavat vihapuheet - Järjen käyttö on sallittua

Yksi on loukkaantunut yhdestä asiasta ja toinen toisesta. Ja tätä loukkaantumista pidetään riittävänä syynä rajoittaa sananvapautta, rajoittaa puhetta. Pakko sanoa: EI NÄIN!

Lakeja ja niiden tulkintaa ei voida säätää sen mukaan kuka loukkaantuu herkimmin ja mistä kaikesta voidaan loukkaantua. Emme voi uhrata vapaata ajattelua ja vapaata puhetta sen takia että joku voi loukkaantua siitä. Sillä loppujen lopuksi miltei mistä tahansa voi loukkaantua. Olisiko siis parasta kieltää puhe ja kirjoitus kokonaan?

Maailman paras elokuva -äänestys: Vertigo ohitti Citizen Kanen

Alfred Hitchcockin Vertigo – punainen kyynel valittiin kaikkien aikojen parhaaksi elokuvaksi.

Äänestyksen järjesti brittiläinen elokuvalehti Sight & Sound, joka on listannut maailman parhaan elokuvan jokaisella vuosikymmenellä vuodesta 1952 asti.

Juuri tämän äänestyksen tulokseen vedotaan usein, kun halutaan väitellä mikä on paras elokuva maailmassa.

Vuonna 1958 valmistuneen Vertigon voitto oli jollakin tapaa yllätys, sillä lehden äänestyksessä parhaaksi oli viisi kertaa aiemmin nostettu Orson Wellesin Citizen Kane vuodelta 1941. Citizen Kane putosi nyt kakkoseksi.

Citizen Kane oli voittanut äänestyksen vuosina 1962, 1972, 1982, 1992 ja viimeisen kerran vuonna 2002, jolloin parhaasta elokuvasta edellisen kerran äänestettiin. Ensimmäisellä kerralla vuonna 1952 äänestyksen voitti Vittorio de Sican italialaiselokuva Polkupyörävaras.

Yllätyskäänne Vanhas-jutussa: "Tätä on odotettu"

Ex-pääministeri Matti Vanhasen ja Susan Ruususen välinen oikeussaaga saa yllättäen uuden luvun.
MTV3 uutisoi tänään, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on päättänyt ottaa käsittelyyn Pääministerin morsian -kirjasta langetetut sakot.

Kirjoittaja Susan Ruusunen ja kirjan kustantaja Kari Ojala ovat ilahtuneita käänteestä.

Tätä on odotettu. Olen toiveikkain mielin. EIT:ssä osataan arvostaa sananvapautta, kustantaja Kari Ojala sanoo IS:lle.
Susan Ruusunen sai kuulla asiasta pari viikkoa sitten.

Tunnelmat ovat tosi iloiset ja mahtavat. Hienoa, että asia menee eteenpäin, Ruusunen kommentoi IS:lle.

Tuleekohan siitä koskaan mitään? Miljoonan velkarästi kaatamassa Selinin Mannerheim-elokuvaa

Tuotantoyhtiö Solar Filmsin piirissä vuosia valmisteltu Mannerheim-elokuva on entistä syvemmissä vaikeuksissa. Valtion omistama sijoitusyhtiö Finnvera perää elokuvaa varten perustetuilta yhtiöiltä 1,2 miljoonaa euroa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi Mannerheim-elokuvaa varten perustetut osakeyhtiöt, Liberty Investin ja Liberty Productionin, maksamaan summan Finnveralle kesäkuussa.

Liberty Productionin omistaa Liberty Invest, jonka kaikki osakkeet on kaupparekisterissä merkitty elokuvatuottaja Markus Selinin nimiin.

Velka on peräisin maksamattomasta 1,5 miljoonan euron pankkilainasta, jonka takaajana on 80-prosenttisesti Finnvera. Mannerheim-elokuvan tekijät nostivat lainan kesällä 2010 Nordea-pankista. Elokuvaa oli miljoonalainan turvin tuolloin tarkoitus ryhtyä kuvaamaan Unkarissa, mutta kuvaukset peruttiin.

Finnveran yksi keskeinen toimintamuoto on tukea pankkitakausten kautta käynnistysvaiheessa olevia hankkeita ja yrityksiä. Laina oli tarkoitus maksaa takaisin elokuvan valmistumisen jälkeen, mutta nyt takaajana toiminut Finnvera on joutunut maksumieheksi.

Dokumenttiarkisto
Miltä näyttää Pohjois-Korean suljettu maailma propagandakoneiston ytimeen matkustavan toimittajan silmin?

Amerikkalaisen Vicen toimittaja Shane Smith kertoo kolmiosaisessa dokumentissaan, millaisena maailman suljetuin valtio näyttäytyy matkaajalle.

Sarjassa sukelletaan syvälle pohjoiskorealaisen propagandakoneiston epätodelliseen maailmaan. Kuvausryhmä joutuu salaisen poliisin ja virallisten oppaiden jatkuvan paineen alle.

Amerikkalainen elämäntapa on kilojen kanssa taistelua

Rasvaperunat, hampurilaiset ja liiallinen alkoholinkäyttö, yhdessä vähäisen liikunnan kanssa on koitunut monen amerikkalaisen niin tavalllisen kuin julkkiksenkin riesaksi.

Baywatch-beibe Nicole Eggert on yksi heistä. Herregud, sanoisi ruotsalainen ja avaisi toisenkin surströmming purkin "Fisk gör dig inte fet".

Ralli tuo ilotyttörallin Jyväskylään

Jyväskylässä viikonloppuna ajettava Neste Oil Rally tuo kaupunkiin rallikansan lisäksi myös runsaan määrän ilotyttöjä.
Tarjolla on monenlaista maksullista seuraa. Palveluita kaupataan sekä lukuisissa ilmoituksissa että erilaisissa chat-keskusteluissa.

Ranskankielisestä Afrikasta kotoisin neitokainen kertoo Jyväskylän rallitapahtuman olevan "kiireistä aikaa".

Töitä saa tehdä niin paljon kuin vain jaksaa. Pyöreitä päiviä tässä paiskitaan, huumorintajuisen kuuloinen neito kertoo IS:lle.

Taleban siirtyi digiaikaan – iskuissa apuna Google Maps

Internetin ja erityisesti sosiaalisen median käyttö on kovassa kasvussa talebanien parissa Afganistanissa. Poliitikot, sotapäälliköt ja tavalliset kansalaiset luovat kilvan Facebook- ja Twitter-tilejä. Jopa kovan linjan islamisteina tunnetut talebanit lähettävät säännöllisesti Twitter-viestejä, joissa kerskutaan Nato-joukkoja vastaan tehdyillä iskuilla.

"Tiedämme, että Twitter on länsimaissa hyvin suosittu. Me käytämme sitä viedäksemme viestiämme ja filosofiaamme uudelle yleisölle, myös länsimaalaisille", sanoo Taleban-liikkeen edustaja Zabihullah Mujahid.

Suomi hylkäsi yli 8 000 venäläistä viisumihakemusta

Suomi estää vuosittain tuhansien venäläisten pääsyn maahan. Ulkoministeriö ei viime vuonna myöntänyt viisumia noin 8 000 venäläiselle hakijalle.

Hylättyjen hakemusten osuus oli vain 0,7 prosenttia, mutta koska viisumia haki liki 1,2 miljoonaa ihmistä, rajan toiselle puolen jätettyjen joukko kasvoi suureksi.

Hylkäämisen perusteet ovat usein arkisia.

Esimerkiksi matkustusasiakirjojen puutteet tai hakijan aiempi tiivis oleskelu Suomessa saattavat estää viisumin saamisen. Myös epäily siitä, että hakija käyttää viisumia jäädäkseen luvatta Schengen-alueelle, voi tietää kielteistä päätöstä. Perusteisiin kuuluvat myös henkilölle langetettu maahantulokielto ja hänen aiheuttamansa uhka kohdemaan turvallisuudelle.

Pikkufirma kyllästyi Facebookiin: ”Laskuttaa 80 % tyhjästä”

Jo aiemmin maailmanlaajuinen suuryritys General Motors luopui Facebook-mainonnasta todettuaan sen hyödyttömäksi.

Nyt pieni musiikin verkkokauppaa kehittävä teknofirma Limited Run kertoo luopuvansa Facebookista kokonaan. Syy on yrityksen mukaan fb-mainonnan valtava ongelma: jopa 80 prosenttia yhtiön veloittamista klikkauksista oli bottien tekemisiä.

Limited Runin päätöksen nosti esiin amerikkalainen Techcrunch-blogi.

Facebook veloittaa ilmoituksista klikkausten määrän tai niiden näkyvyyden mukaan. Limited Run osti yhtiöltä paketteja, jotka laskutettiin klikkien perusteella.

Esimerkiksi Googlen haku perustuu verkkoa jatkuvasti selailevaan ohjelmistoon, joka päivittää yhtiön tietokantaa. Tietoja kerätään sisällöstä, kuvista, linkeistä ja muusta julkaistusta materiaalista.

Facebook veloittaa ilmoituksista klikkausten määrän tai niiden näkyvyyden mukaan. Limited Run osti yhtiöltä paketteja, jotka laskutettiin klikkien perusteella.

Pian yritys huomasi, ettei se kyennyt vahvistamaan kuin noin joka viidennen kävijän omilla sivuillaan. Firman koodaajat kehittivät oman menetelmän kävijöiden laskemiseksi ja luokittelemiseksi.

Huomasimme, että 80 prosenttia Facebookin veloittamista käynneistä oli erilaisten bottien tekemiä.

Sosiaalinen media koitui City-lehden kohtaloksi

Viestintäkonsultti Antti Isokankaan mukaan perinteiset menovinkit ja suositukset napattiin ennen City-lehden sivuilta. Nyt saman asian hoitavat sosiaalinen media ja netin yhteisöpalvelut.

City-lehden lakkauttaminen kesken lehtiuudistuksen yllätti myös viestintäkonsultti Antti Isokankaan. City on sinun -kirjan tekijä ja Nöjesguiden-lehden entinen päätoimittaja Isokangas odotti kuitenkin paperiversion lakkauttamisen olevan edessä jossain vaiheessa.

Se ei tietenkään ole yllätys, että nuorille suunnatulla printtimedialla menee heikosti. Kaikki, jotka vähänkään seuraavat mediaa, tietävät, että nuoriso lukee jatkuvasti vähemmän perinteisiä medioita.

Yrittänyttä ei laiteta vai miten se...

Opiskelijan työnhakutempaus onnistui, kyltti kädessä kadulle ja mainostamaan itseään toi töitä.

Viime helmikuussa vaasalainen opiskelija Julius Repo, 21, herätti huomiota seisomalla Helsingin Rautatieasemalla ison kyltin kanssa. Kyltissä kerrottiin, että Repo on kauppatieteiden ylioppilas, joka etsii kesätöitä.

Ihmisten mieliin jäänyt tempaus kannatti, sillä Repo on viettänyt kesänsä Helsingissä OP-Pohjolan palveluksessa.

Brompton kulkee mukanasi

Oletko joskus harmitellut kun saavut autolla mielenkiintoiseen paikkaan, olisipa polkupyörä mukana, voisi tutustua alueeseen rauhallisesti pyöräillen. Brompton on pyörä jonka voit ottaa mukaan junaan, ravintolaan ja lähes mihin tahansa, se nimittäin taittuu kasaan eikä vie juuri kauppakassia isompaa tilaa. Se on pyörä, sinulle joka haluat olla omantiesi kulkija.

Se on tummanvihreä, siinä istutaan nahkapallilla, se kootaan käsityönä Englannissa ja räätälöidään jokaiselle ostajalle erikseen. Ei, se ei ole Jaguar vaan Brompton-taittopyörä.

Heti ei tule mieleen tuotetta, jonka jokaisen komponentin ja kokoamisliikkeen tarkoituksenmukaisuutta olisi mietitty yhtä tarkasti.

Sellaista ei ehkä löydykään. Bromptonin keksijä Andrew Ritchie aloitti työn jo 1960-luvun lopulla ja valmisti ensimmäiset prototyypit makuuhuoneessaan 1970-luvun puolivälissä. Jatko on osa brittiläistä teollisuushistoriaa.

– Bromptonit valmistetaan ja kootaan alusta loppuun omalla tehtaalla Lontoossa. Tätä tuotetta ei viedä Kiinaan, koska laatu on ensiarvoista. Jokainen pyörä valmistetaan tilauksesta suoraan asiakkaalle, ”just for you”, taittopyöriin hurahtanut professori Jorma Mäntynen Tampereen teknillisestä yliopistosta esittelee.

YouTubessa on paljon Brompton aiheisia videoita, tässä joitakin.

Ensimmäinen askel terveempään elämään on ajatella mielen ja kehon olevan yhtä

Osa ihmisistä on joko tietäen tai tietämättään ihmiskäsitykseltään dualisteja, eli ajattelee mielen ja kehon toisistaan erillisinä asioina. Tuoreen saksalaistutkimuksen mukaan tämä ajattelutapa saa ihmisen elämään epäterveellisemmin kuin jos hän pitäisi niitä kiinteänä kokonaisuutena, kertoo MedicalXpress.

Eiikä vaikutus ole vain yksisuuntainen: epäterveellisten asioiden näkeminen ja kokeminen vie ajattelua ainakin hetkellisesti dualistisempaan suuntaan. Kölnin yliopiston tutkijat testasivat tätä näyttämällä koehenkilöille joko terveellisinä tai epäterveellisinä pidettyjen asioiden, kuten tiettyjen ruokien kuvia.

Koehenkilöt, jotka olivat nähneet epäterveellisten asioiden kuvia, erottivat kysyttäessä mielen ja kehon toisistaan keskimäärin tiukemmin kuin terveellisten asioiden kuvia nähneet.

Väestötutkijat ennustavat Euroopan kutistuvan lasten puutteessa

Väestötutkijat varoittavat Euroopan lapsiluvun olevan jo hälyttävän matala. Vähäinen syntyvyys paitsi vinouttaa väestörakennetta ja aiheuttaa paineita hyvinvointiyhteiskunnalle, myös hidastaa osaltaan talouskasvua.

Rand Europe -tutkimuslaitoksen edustajan Stijn Hoorensin mielestä Eurooppa on hiljalleen seisahtumassa.

yyteri

Rovion Vesterbacka: Nuorena on riski otettava - eikä rahoituksen puutteesta kannata marista

Aloittelevien yrityksien yleisin valituksen aihe on rahoituksen puuttuminen. Rovion markkinointijohtaja Peter Vesterbacka ei hyväksy sitä marinan aiheeksi ollenkaan.

"Juttu on ihan sama Porissa tai Jakartassa. Kaikki valittavat, ettei rahoitusta ole tarpeeksi, mutta kyllä sitä löytyy, jos idea on tarpeeksi hyvä", Vesterbacka sanoi puhuessaan Fibanin tilaisuudessa.

Rovio hankki alkurahoituksensa Angry Birds -pelin kehittäjän Niklas Hedin perheeltä.

"Friends and family on oikein hyvä ensimmäisellä kierroksella. Jatkossa sopivien rahoittajien löytyminen vaatii sen, että tuntee oikeat ihmiset. Itse olen käyttänyt eniten aikaa siihen, että olen liikkunut oikeissa paikoissa ja määrätietoisesti hakenut oikeita kontakteja", Vesterbacka sanoi.

Viime vuonna Rovio järjesti ensimmäisen rahoituskierroksen. Eri pääomasijoittajat sijoittivat yhtiöön 42 miljoonaa dollaria. Sijoittajien joukossa on muun muassa ruotsalainen Niklas Zennström, joka perusti aikoinaan Skypen.

Lontoo 2012 Olympiakisat!

Koe maailman suurin urheilutapahtuma 25. heinäkuuta - 12. elokuuta!

Eurosport on olympialaisten tukikohta. Mukanamme näet kaikki kisojen mielenkiintoisimmat tapahtumat, etkä menetä hetkeäkään tästä urheiluvuoden kohokohdasta.

10:30-0:00 Suoraa lähetystä

Eurosportin Live-tarjonta on läkähdyttävän kattava. Aamusta iltaan on tarjolla huippu-urheilua parhaasta päästä. Kansallisten kanavien lähinnä keskittyessä oman maansa urheilijoihin, Eurosport tarjoaa parhaat suoritukset ja tulokset riippumatta urheilijoiden kansallisuuksista. Todellisen urheilufanin kanava on siis Eurosport.

Parhaat asiantuntijat

Maurice Greene ja Pieter van den Hoogenband raportoivat paikan päältä päivittäin. Molemmat ovat olympiavoittajia Sydneyn 2000 kisoista ja kumpikin olivat oman aikansa nopeimpia ihmisiä maailmassa. Greene radalla ja van den Hoogenband altaassa.

Eurosportin suomalaisessa selostustiimissä on myös erittäin paljon asiantuntemusta. Selostuksista vastaavat mm. olympiavoittaja Jyrki Järvi (purjehdus), moninkertainen arvokisamitalisti Jani Sievinen (uinti), olympiakisoissa nostanut Arto Savonen (painonnosto) ja yksi maamme tunnetuimmista selostajista Peter Selin (pyöräily).

23:00-23:30 Together To London LIVE

Together to London on LIVE-show, jonka juontajana toimii Ashley House ja se lähetetään Eurosportin Lontoossa olevasta kisastudiosta. 30-minuuttisessa makasiinissa käydään läpi päivän parhaat palat asiantuntijoidemme Maurice Greenen ja Pieter van den Hoogenbandin avulla.

0:30-1:30 Joukkuelajit LIVE

Suuri osa joukkuelajien otteluista pelataan Lontoossa päivän päätteeksi ja Eurosport on tietysti mukana, kun parhaat joukkueet iskevät yhteen. Koripallon, lentopallon ja käsipallon supertähdet tulevat varmasti tutuksi Eurosportin katsojille!

1:30-07:30 Best of the Day -päivän kohokohdat uusintoina

Jos missasit jotain päivän aikana, voit katsoa parhaita paloja uusintoina vaikka läpi yön!

Majakkasaaren lumo kestää

Muumipappa ja meri otti kuitenkin paikkansa rakkaimpana Muumi-romaaninani heti ilmestyttyään, vaikka se ei ollutkaan niitä sarjan seikkailullisimpia. Yksinäisen majakkasaaren lumo, meren arvaamattomuus ja inhimillisiä piirteitä ottava saaristoluonto ovat kuitenkin olleet ominaisuuksia, joilla Jansson on koukuttanut minut kolmella vuosikymmenellä: 1960-luvulla hurmaannuin ensi kerran (ja toisen ja kolmannen ja...), seuraavaksi 80-luvulla, jolloin testasin Muumi-tarinoiden vetovoimaa aikuisuuteen astuttuani ja nyt tämän kesän alussa, kun tarkastin, mikä on imu tässä ja nyt. Vahva on.

Muumipappa ja meri on Tovea elegisimmillään, kuvitusta myöten. Romaanin kieli, erityisesti luonnon kuvauksessa, on rikasta ja kaunista, tarina itse salaperäinen ja viisas. Lastenkirjaksi se tuntuu vaativaltakin, mutta ehkä viisivuotias hurmioitui muinoin muista jutuista kuin vaeltavista kasvustoista, muumiperheenjäsenten henkilökohtaisista kapinoista tai melankolisesta kalastajasta.

Uuden Suomen päätoimittaja pohtii lehden laadullisia tavoitteita

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kysyy verkkoasiantuntija Jyrki Kasvilta, "mihin meidän tulisi palvelumme kanssa vielä kiinnittää huomiota, jotta kokonaislaatu olisi mahdollisimman hyvä, mutta samaan aikaan sana mahdollisimman vapaa"?

Kasvi vastaa, "Haastava kysymys, johon ei varmaan ole täysin toimivaa vastausta. Ei ainakaan ennen kuin ihmisten sosiaalinen pääoma kehittyy sosiaalisen median tasolle. Ja silloinkin joukkoon mahtuu aina häiriköitä. Sääli, ettei tuntijakouudistuksessa saatu mediataidoille lisää tunteja.

Sääli että tästä syystä esim. täällä on jouduttu tinkimään anonymiteetistä, mutta keskustelufoorumeiden savuavia raunioita on tosiaan netin historia täynnä.

Olen omasta mielestäni pitänyt kommentoijien blokkaamisen ja viestien poiston kynnystä korkealla, mutta silti saan aina kritiikkiä kun niin teen ... tosin vielä enemmän tulee kritiikkiä muilta lukijoilta, jotka toivovat minun puuttuvan keskustelun ylilyönteihin ripeämmin.

Siitä voisi yrittää nostaa julkista keskustelua, että sananvapautta on myös julkaisijan valinnan vapaus, ettei kenelläkään ole velvollisuutta julkaista mitä tahansa ... etenkään nyt, kun netti antaa välineet sen oman mielipiteen julkaisemiseen omalla sivustolla."

Herjakoski Pomarkku

Kokoomus syytäisi valtionvaroja huippu-urheiluun, terveydenhuoltoon ei

Vapaavuori tarjoaisi urheilulle yhteiskunnan porkkanarahaa. Va­paa­vuo­ri tar­joaa ny­ky­ra­hoi­tuk­sen pi­ris­teek­si mal­lia, jos­sa Olym­pia­ko­mi­tea pal­kit­tai­siin ny­kyis­tä te­hok­kaam­mas­ta spon­so­ri­ra­han han­kin­nas­ta.

Yk­sin­ker­tais­tet­tu­na niin, et­tä jat­kos­sa uu­des­ta spon­so­ri­eu­ros­ta val­tio an­tai­si pääl­le toi­sen eu­ron.

Voitaisiinko Kokoomuksen sponsorimallia laajentaa koskemaan koko kansaa?

Esimerkiksi kansallisella kuntoprojektilla. Omaan hyvinvointiin sijoitetut eurot saisi kotitalousvähennyksen piiriin.

Neljän vuoden kuluttua Riosta pitäisi saada 4-6 mitalia

Suomi saavutti Lontoon olympialaisissa kolmen mitalin ja kuuden pistesijansa tavoitteen, kun saldona oli juurikin kolme mitalia ja yksi pistesija tavoitetta enemmän.

Ylen studiossa vieraillut Suomen Olymiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo yhtyi Tapio Korjuksen näkemykseen siitä, että jatkossa tavoitteiden pitää kuitenkin olla korkeammalla. Korjus esitti Ylen haastattelussa, että neljän vuoden kuluttua Riosta pitäisi saada 4-6 mitalia, ja siitä neljä vuotta myöhemmin vähintään 10 mitalia.

Meneekö suomalaisten urheilijoiden paukut kisarajojen saavuttamiseen, kuuntele  Kristiina Kekäläisen haastattelua.

Euroopan Yleisradioliiton Ebun yhteiseen palveluun pääset tästä linkistä.

Pirkanmaalainen yleisurheilija Noora Toivo kysyy blogissaan, "Näiden julkisten lynkkauksien jälkeen on kuitenkin kysyttävä: Uskallanko kohta edes yrittää toteuttaa unelmaani? Tahdonko joutua mahdollisesti kisoihin päästyäni haukuttavaksi ja pilkattavaksi, jos en ylisuorita tai pääse omalle ennätystasolleni".

Pihvi

Avaa klikkaamalla
dfgeg

Kaikki Lontoon olympialaisista

Aiheen uutiset aikajärjestyksestä, täällä.

Suuria tunteita ja uusia legendoja - Tästä Lontoo 2012 muistetaan

Lontoon olympialaisten yleisurheilukilpailuissa nähtiin huikeita urheilusuorituksia. Urheilulehden Katja Kantanen listaa sykähdyttävimmät.

Usain Bolt paljasti - uusi lajivaltaus vielä tänä vuonna?

Usain Boltilta eivät ideat lopu. Lontoon olympialaisten loppumainingeissa hän paljasti, että yllätyshanke on jo vireillä.
Lontoossa itsensä legendaksi pinkonut jamaikalainen käy parhaillaan keskustelua kriketin pariin siirtymisestä - ainakin hetkeksi. Bolt paljasti myöhään sunnuntaina, että hän saattaa kokeilla siipiään joulukuussa käynnistyvässä Australian Big Bash -sarjassa.

Suurena kriketin ystävänä tunnettu pikajuoksija on jo keskustellut asiasta australialaisen lajilegendan Shane Warnen kanssa.

David Rudisha 800 metrin uusi ME 1.40,91

Rudishan juoksu oli myös sikäli historiallinen, että edellisen kerran 800 metrin olympiakultaa on juostu olympialaisissa ME-ajalla vuonna 1976, kun voiton vei Kuuban Alberto Juantorena. Rudisha on myös ainoa juoksija, joka on koskaan kohentanut 800 metrin ME:tä kolmesti.

Hurjavauhtisessa finaalissa koko kärkiviisikko paineli alle 1.43:n. Vasta 18-vuotias Botswanan Nijel Amos oli toinen junioreiden ME-ajalla 1.41.73, joka vie hänet miesten kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.
Amosin hopea avasi Botswanan kaikkien aikojen mitalitilin olympialaisissa.

800 metria Olympiavoittajat

Mikkonen hävisi taekwondon naisten 57 kilon sarjan pronssiottelun Li-Cheng Tsengille heti kamppailun alussa

Mikkonen sai pronssiotteluun murheellisen alun, sillä turnauksen ykkössijoitettu Tseng johti jo 15 sekunnin jälkeen 4-0. Sama tahti jatkui ja Tseng vei kamppailun lopulta jo ennen täyttä aikaa ylivoimaisella pistevoitolla 14-2.

Näin Mikkonen jäi hienosta taistelusta huolimatta ilman mitalia. Mikkonen sijoittui olympialaisissa lopulta jaetulle 5. sijalle.

Mikkonen venyi pronssiotteluun keräilyerien kautta. Keräilyssä esteenä oli kohtaaminen amerikkalaisen Diana Lopezin kanssa. Lopez on olympialaisten pronssimitalisti neljän vuoden takaa Pekingissä, maailmanmestari seitsemän vuoden takaa ja hänen perheensä mahtitekijä taekwondossa.

Joo, oli varmaan, Mikkonen vastasi kysymykseen siitä, oliko Lopezin lyöminen hänen uransa suurin voitto.

Miksi ME jäi juoksematta? Näin Bolt vastasi

Itse asiassa Bolt ei povaillut pelkästään 200 metrin ME-ajan 19,19 siintävän silmissään, vaan myönsi haikailevansa jopa 19 sekunnin alittamista.

Lontoon illassa Boltille riitti kuitenkin kisojen toinen kultamitali ja sprinttihistorian ensimmäisen tuplakullan varmistaminen kaksissa peräkkäisissä olympialaisissa. Voitto irtosi ajalla 19,32.

Bolt on nostanut ällistyttävillä juoksuillaan riman jo niin korkealle, että torstaisen olympiavoitonkin jälkeen ME-ajasta jääminen nousi esille. Finaalin jälkimainingeissa Bolt kertoi, olisiko ME ylipäänsä ollut mahdollista tykittää uusiksi.

Ilman muuta, luulen että se olisi ollut mahdollista, Bolt sanoi The Sunin mukaan.

Mutta en tainnut tällä kertaa olla ihan riittävän hyvässä kunnossa. Olin nopea, mutta en tarpeeksi kunnossa. Kun tulin ulos kaarteesta, tunsin rasituksen selässäni, Bolt taustoitti.

Mutta yhtä kaikki, Bolt otti omansa ennen maanmiestään Yohan Blakea. Taistelu oli tiukka, mutta ei niin tiukka, etteikö Bolt olisi pystynyt loppusuoralla hölläämään tahtiaan ja nostamaan etusormeaan suunsa eteen jo ennen maaliviivaa.

Carl Lewisin lausunnot saivat Usain Boltin hymyn hyytymään

Lewis kommentoi jo Pekingin vuoden 2008 olympialaisten jälkeen Jamaikan sopingsysteemejä ja sanoi Sports Illustratedille näin:

"Jamaikan kaltaisilla valtioilla ei ole satunnaista dopingtestausta, joten urheilijoiden testien välillä voi olla kuukausien taukoja. En väitä, että joku heistä käyttäisi jotakin aineita, mutta kaikkien pitäisi toimia samojen periaatteiden mukaan", Lewis sanoi.

Aion seuraavaksi sanoa jotakin, joka herättää ristiriitaisia tunteita, Bolt aloitti, ja antoi miljoonan dollarin hymynsä hyytyä.

Tulin surulliseksi ja närkästyin, kun kuulin, mitä hän oli puhunut. Olen menettänyt kaiken kunnioitukseni häntä kohtaan. Kaiken, Bolt jatkoi 200 metrin finaalin jälkeen.

Toimittajat kysyivät sprintterilegendojen joukkoon Lontoossa juosseelta jamaikalaiselta, mitkä Lewisin kommenteista erityisesti saivat hänen sappensa kiehumaan.

Dopingaineista puhuminen. Kun lajin jo jättänyt ex-urheilija sanoo jotakin tuollaista, minulla menevät hermot. Kuten sanoin, Lewis tahtoo vain huomiota itselleen.

Stubb ehdottaa urheilijoita firmojen palkkalistoille

Ale­xan­der Stubb on sy­väs­ti huo­lis­saan suo­ma­lai­sen huip­pu-ur­hei­lun ti­las­ta. Sik­si Eu­roop­pa- ja ul­ko­maan­kaup­pa­mi­nis­te­ri ha­luaa suo­ma­lai­sen lii­ke-elä­män vä­ke­väs­ti mu­kaan me­nes­tys­tal­koi­siin.

"­Mei­dän on teh­tä­vä va­lin­to­ja. Jo­ko jat­kam­me har­ras­te­lu­poh­jal­ta tai pel­käs­tään jul­ki­sen tuen tur­vin, tai sit­ten pa­nos­tam­me huip­pu-ur­hei­luun kun­nol­la."

Suo­men ta­voi­te Lon­toon ki­sois­sa on kol­me mi­ta­lia. Tors­tain al­ku­il­taan men­nes­sä ti­lil­lä oli yk­si: Tuu­li Pe­tä­jän ho­pea pur­je­lau­tai­lus­sa.

"­So­pi­va ta­voi­te Rio de Ja­nei­roon voi­si ol­la kym­me­nen mi­ta­lia. Puo­li­vil­lai­ses­ti ei voi jat­kaa. Kun jul­ki­nen ra­hoi­tus ei rii­tä, eh­do­tuk­se­ni on yk­si ta­pa ede­tä."

Stub­bin mie­les­tä on jo kii­re pe­rus­taa Team Fin­land, jo­hon va­li­taan 40–50 yk­si­lö­la­jien huip­pu-ur­hei­li­jaa ja sa­man ver­ran yk­si­tyi­siä yri­tyk­siä. Pro­jek­tin maa­li oli­si Rio de Ja­nei­ros­sa 2016.

Ku­kin fir­ma voi­si ot­taa oman kum­mi­ur­hei­li­jan palk­ka­lis­toil­leen nel­jäk­si vuo­dek­si. Yri­tyk­sen kon­tol­la oli­si pal­ka­ta ur­hei­li­ja ja mah­dol­lis­taa tä­män täy­sin am­mat­ti­mai­nen har­joit­te­lu koh­ti olym­pia­lai­sia.

Mi­nis­te­ri ei osaa ni­me­tä tark­kaa sum­maa vuo­si­ta­sol­la. Hä­nen mu­kaan­sa haa­ruk­ka liik­kuu 50 000–100 000 eu­ron haa­ru­kas­sa.

"Eh­do­tan tä­tä fa­naat­ti­se­na penk­kiur­hei­li­ja­na, mut­ta teen mi­nis­te­ri­nä kaik­ke­ni ta­val­la tai toi­sel­la, et­tä tu­ki­joi­ta löy­tyy."

Pi­lot­ti­han­ke on jo tes­tat­tu. Stubb ha­ki kes­tä­vyys­juok­si­ja Fran­cis Kir­wal­le yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta ke­vät­tal­vel­la. Tu­ki­joi­ta löy­tyi.

Suo­men olym­pia­ko­mi­tean huip­pu-ur­hei­lu­yk­si­kön joh­ta­ja­na en­si vuon­na aloit­ta­va Mi­ka Ko­jon­kos­ki pi­tää Stub­bin ajat­te­lu­ta­vas­ta ja asen­tees­ta. "On hie­noa, et­tä jo­ku aset­taa ta­voit­teen kor­keal­le ja ha­kee luo­via, uu­den­lai­sia aja­tus­mal­le­ja on­gel­miin."

Stubb muis­tut­taa, et­tä huip­pu-ur­hei­li­jat uh­raa­vat nuo­ruu­ten­sa har­joit­te­luun. Hä­nen mu­kaan­sa sii­tä on saa­ta­va käy­pä kor­vaus.

Jiihaa! - Petäjä riemuissaan ja valmentaja kyyneleissä

Tuuli Petäjä voitti Suomen ensimmäisen mitalin Lontoossa. RS:X-purjelautailija sai jo hopeansa kaulaansa. Petäjä ja valmentaja Curro Manchón olivat ymmärrettävästi onnesta soikeita.

”Ei siinä paljon sanoja vaihdettu vesillä, kun tapasimme kisan jälkeen. Espanjalainen kun on, valmentajani kyynelehti niin vuolaasti, ettei puheesta saanut selvää”, Petäjä nauraa.

Ilkka Kanerva lyttää yleisurheilijat, jo ennen kun ovat edes aloittaneet

Mökillään kesälomaa viettävä Ilkka Kanerva on pian lähdössä katsomaan olympialaisia. Kanervan tähän mennessä kisoista saamat elämykset kotitelevision ääressä eivät suinkaan ole kaikki myönteisiä.

Suomalaisilla on ollut erittäin paljon harrastelijateatterimaisia suorituksia, Kanerva puuskahtaa IS:lle.

Mikä olisi paras herätys Suomen urheilulle juuri nyt? – ”Nolla mitalia Lontoosta!”

Lontoon olympialaiset ovat alkaneet suomalaisittain vaihtelevasti. On kuitenkin olemassa asioita, joita Urheilulehden uutispäällikkö Esko Seppänen ei ymmärrä.

Ei. Se ei haittaa, jos tulee urheilussa turpaan. Se kuuluu asiaan yhtä lailla kuin voittaminenkin. Yksilölajeissa häviät 9 kertaa ja voitat ehkä kerran. Ellet sitten satu olemaan Usain Bolt tai Jelena Isinbajeva.

Olen seurannut Lontoon mahtavia olympiakisoja kolme vuorokautta yhteen tuubiin kahdesta tai kolmesta vastaanottimesta samaan aikaan. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä. 90 prosenttia lajeista on teknisiltä ominaisuuksiltaan itselleni täysin vieraita. En edes yritä esittää asiantuntijaa uinnin, jousiammunnan tai sulkapallon saralla. Täysin vieraita, joskin äärimmäisen hienoja lajeja. (Etenkin sulkapallo. Huikeaa vauhtia!)

Yhtä seikkaa huippu-urheilussa ei voi kuitenkaan kiertää tai väistää: Asennetta. Voittajan asennetta.

Olen huolissani siitä, että Suomen urheilijat eivät edes halua olla radan tai kentän parhaita.

Heille riittää vain olla siellä. He käyvät näyttäytymässä, hymyilemässä, tsemppaamassa. ”Toivottavasti äiti katsoi kisaa telkkarista” -asenteella.

Pyöräilyssä upeita suorituksia

Ranskan ympäriajon sankarit Bradley Wiggins ja Christopher Froome toivat isäntämaa Iso-Britannillalle kaksi mitalia Lontoon olympialaisten aika-ajosta.

Lontoon olympiakisojen maantiepyöräilyn aika-ajosta muodostui Britannian juhlat, kun brittipyöräilijät Bradley Wiggins ja Christopher Froome polkivat mitaleille. Wiggins voitti olympiakultaa ja Froome sai pronssia. Kaksikon välissä olympiahopealle ajoi Saksan Tony Martin.

Olympialaisten viides kisapäivä on ollut Britannialle suurta juhlaa. Soudussa Helen Glover ja Heather Stanning taistelivat isäntämaalle vihdoin ensimmäisen kultamitalin, ja iltapäivällä Wiggins antoi lisää aihetta juhlaan suvereenilla suorituksellaan.

Wigginsin suoritusta voidaan pitää erittäin kovana, sillä mies juhli juuri ennen Lontoon olympialaisia ensimmäisenä brittinä Ranskan ympäriajon voittoa. Wiggins käytti 44 kilometrin aika-ajoon 50.39,54 minuuttia ja tykitti jokaiselle väliaikapisteelle pohjat. Toiseksi polkenut Martin jäi voittoajasta 42 sekuntia, Wigginsin maanmies Froome reilun minuutin.

Britti Bradley Wiggins teki olympiahistoriaa voittaessaan maantiepyöräilyn aika-ajon kultamitalin. Kannustuksen puutetta ei kisassa ollut. Yleisö intoutui kovin kovaääniseksi Wigginsin ajaessa.

Wigginsistä tuli samalla kautta aikain eniten olympiamitaleja voittanut brittiurheilija. Hänellä on kasassa nyt neljä kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Wigginsin kausi on ollut täydellinen, sillä vain puolitoista viikkoa sitten hän voitti ensimmäisenä brittipyöräilijänä kautta aikojen maailman arvostetuimman pyöräilykilpailun, Ranskan ympäriajon.

Wiggins voitti Hampton Courtista eli Henrik VIII:n entisestä kotipalatsista startanneen aika-ajon ylivoimaisesti, sillä toiseksi polkenut lajin maailmanmestari, Saksan Tony Martin, hävisi peräti 42 sekuntia. Brittien loistavaa päivää täydensi Christopher Froome pronssimitalillaan. Hän jäi maanmiehestään 1,08 minuuttia.

”En pysty pukemaan sanoiksi niitä ajatuksia, mitä päässäni tällä hetkellä pyörii. Tämä oli jotain aivan uskomatonta. Yleisön kannustus oli aivan ilmiömäinen kokemus. Meteli reitin varrella oli jotain aivan käsittämätöntä.”, Wiggins totesi BBC:n haastattelussa.

Pia Sundstedt oli 11:s olympiakisojen maantiepyöräilyn 29 kilometrin aika-ajossa. Sundstedt käytti matkaan aikaa 40.01,69.

USA:n Kristin Armstrong puolusti aika-ajon olympiakultaansa menestyksekkäästi uusimalla Pekingin voittonsa ajalla 37.34,82. Hopeaa otti saksalainen Judith Arndt ja pronssia Lontoon olympialaisten maantiekilvassa jo menestynyt venäläinen Olga Zabelinskaja.

Toisena matkaan lähtenyt Sundstedt ajoi hyvää vauhtia ja piti pitkään kärkiaikoja väliaikapaikoilla. Loppupäässä lähteneet suosikit menivät ohi, mutta Sundstedt päätyi upeasti 11:nneksi.

Seppälän urakka päättyi pannukakkuun

Seppälä ui paraatimatkallaan ajan 54,93.

Erän voittoon ui Bahaman Arianna Vanderpool Wallace ajalla 53,73.

Seppälän pitkä ura ei kuitenkaan pääty Lontoon olympialaisiin. Hän on väläytellyt haluavansa jatkaa uraansa ainakin Barcelonan ensi vuoden MM-kisoihin.

Michael Phelpsistä tuli kaikkien aikojen olympiaurheilija

Amerikkalaisuimari Michael Phelps siirtyi olympialaisten kaikkien aikojen mitalitilastossa ykköseksi, kun Yhdysvaltojen viestijoukkue otti kultaa 4x200 metrin vapaauinnissa. Joukkueen esitys oli ylivoimainen ja ankkurina uinut Phelps varmisti voiton.

Phelpsiä voi viimeistään nyt kutsua kaikkien aikojen olympiaurheilijaksi. Hänellä on tilillään 15 olympiakultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Tilaston kakkonen, neuvostoliittolainen telinevoimistelija Larisa Latynina keräsi vuosien 1956-64 olympialaisissa yhdeksän kultaa, viisi hopeaa ja neljä pronssia.

Maratoonari Leena Puotiniemi

Jos Lontoossa saan juostua ehjän ja kuntoni mukaisen juoksun, voin olla tyytyväinen. Medialle ja suurelle yleisölle se ei luonnollisestikaan riitä mutta siitä en välitä; kaikkien vaikeuksien jälkeen minulle on voitto, että sunnuntaina seison lähtöviivalla ja voin inspiroida tulevia kestävyysjuoksijatyttöjä pyrkimään samaan.

Lisäksi koen, että vaikka mitalit ja hienot saavutukset ovat tietysti se, mitä janotaan, on urheilija loppujen lopuksi se, joka voi tuomaroida oman onnistumisensa. Huippu-urheilu on raakaa puuhaa ja urheilijat tekevät valtavan määrän töitä menestyksen eteen ja elävät kurinalaisesti myös treenauksen ulkopuolella.

Se on osa leikkiä mutta moni ihminen ei tajua sitä, koska normaali työntekijä voi jättää työt työpaikalleen ja relata työpäivän päätteeksi, mutta urheilija palautuu jatkuvasti edellisestä harjoituksesta ja valmistautuu jo seuraavaan. Lisäksi on jaksettava painaa silloinkin, kun ei kulje.

Toimittaja kritisoi olympialaisten tv-lähetyksiä Twitterissä - tili suljettiin

Internetin yhteisöpalvelu Twitter on sulkenut Lontoon olympialaisten tv-lähetyksiä kritisoineen brittiläisen The Independent -lehden toimittajan tilin, lehti kertoo.
Lehden Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Guy Adams arvosteli Twitterissä voimakkaasti amerikkalaisen tv-yhtiö NBC:n päätöstä näyttää olympialaisten perjantaiset avajaiset Yhdysvalloissa jälkilähetyksenä useita tunteja niiden päättymisen jälkeen.

Adams lähetti myös viestin, jossa hän julkaisi NBC:n olympialaisista vastaavan johtajan sähköpostiosoitteen ja pyysi seuraajia kertomaan tälle mielipiteensä ratkaisusta.

Sunnuntaina Adamsin Twitter-tili oli The Independentin mukaan suljettu, ja maanantaina hän sai yhtiöltä viestin, jonka mukaan tili oli suljettu yksityisen sähköpostiosoitteen paljastamisen vuoksi.

NBC kertoi maanantaina jättäneensä Twitterille valituksen Adamsin viestistä. Adamsin mielestä johtajan sähköpostiosoite löytyy helposti internetin hakukoneilla, eikä se ole yksityinen.

Twitter ja NBC kertoivat ennen Lontoon kisoja ryhtyneensä yhteistyöhön olympiauutisten välittämisessä. Yhdysvalloissa NBC:n televisiolähetyksiä on kuitenkin arvosteltu Twitterissä laajasti.

Bond, Mr. Bean ja kuningatar Lontoon avajaisten tähdet

Kuningatar Elisabet II on avannut Lontoon olympialaiset. Kuningatar lausui avaussanansa Lontoon Olympiastadionilla lauantaiaamuna kello 2.20 Suomen aikaa.

Avaussanojen jälkeen olympialippu saapui stadionille ja Lontoon sinfoniaorkesteri soitti olympiahymnin.

Olympiatulen toi stadionille soudun viisinkertainen olympiavoittaja Steve Redgrave saatuaan sen jalkapalloilija David Beckhamilta.

Redgrave luovutti tulen seitsemälle nuorelle urheilijalle, jotka kiersivät sen kanssa stadionin ympäri. He sytyttivät tulen keskelle Olympiastadionia, johon kohosi osallistujamaiden tuomista kupariputkista koostunut tulimalja.

Liki neljä tuntia kestänyt avajaisspektaakkeli päättyi Paul McCartneyn esittämään Beatles-klassikkoon Hey Judeen.

Avajaisjuhlan kumautti käyntiin kello 23 Suomen aikaa brittipyöräilijä Bradley Wiggins soittamalla suurta olympiakelloa. Sitä seurasi Danny Boylen ohjaama, Britannian historiasta kertova tarina.

James Bondia näyttelevä Daniel Craig nouti kuningattaren Buckinghamin palatsista Olympiastadionille. Boylen esityksessä kaksikko hyppäsi stadionille helikopterista laskuvarjolla. Katsomoon 86-vuotias kuningatar saapui kuitenkin arvokkasti astellen.

Olympialaisten sotilaita pyydettiin riisumaan univormut

Lontoon olympialaisissa järjestystä pitäviä sotilaita pyydettiin vartioimaan univormujen sijasta verryttelypuvut päällä, kertoo The Sun.

On tärkeää, että ihmiset pystyvät tunnistamaan sotilaat välittömästi, jos he tarvitsevat turvaa. Verryttelyasut ovat tähän täysin sopimattomia, eikä (Britannian) armeijalla ole muutenkaan yhtenäistä verryttelyasua, sotilaslähde ilmoitti The Sunille.

Rantalentiksen tähdet lupaavat pelata bikineissä

Britanniassa nousi heinäkuun puolivälissä kohu olympialaisissa pelaavien naisrantalentopalloilijoiden kisa-asuista.
Viileän kesäsään takia pelaajille luvattiin, että he saisivat pelata olympiaturnauksessa bikinien sijaan legginseissä ja pitkähihaiset paidat yllään, mikäli lämpötila on alle 16 astetta.

Inka Henelius jännittää uutta olympiaurakkaa

Inka Henelius osallistuu jo kolmansiin olympialaisiinsa toimittajana, mutta vielä on uutta opittavaa.
Urheiluruudusta tuttu Inka Henelius on Lontoon olympialaisissa uuden edessä: hän selostaa koripallo-otteluita.

Aika harvoin on kuultu naisselostajia palloilulajeissa. Tämä on sellainen uusi juttu, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Vähän jännityksellä odotan, miten se sujuu.

Laji on tuttu Inkalle, sillä hän on pelannut koripalloa lähes koko elämänsä.

Seppälä Suomen lipunkantaja avajaisissa

Olympiajoukkueen johto on valinnut Lontoon kisojen avajaismarssin lipunkantajaksi uimari Hanna-Maria Seppälän, josta tulee ensimmäinen nainen Suomen lipunkantajana kesäolympialaisissa.

Wiggins juhlii Tourin voittoa

Tuskin koskaan on ranskalaisuuden alttarilla, Pariisin Champs-Elysees'llä nähty sellaista brittijuhlaa kuin sunnuntai-iltapäivänä.

Tuhannet Britannian liput tervehtivät Bradley Wigginsiä, joka voitti maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon ensimmäisenä brittinä kautta aikojen. Kakkossijan pyöräilykisoista klassisimmassa nappasi niin ikään brittiläinen Chris Froome. Ja jotta Britannian päivä olisi ollut täydellinen, päätösetapin voittoon kiri brittitähti Mark Cavendish, jolle etappivoitto oli jo uran 23:s Tourilla. Lienee turha edes mainita, että niin Wiggins, Froome kuin Cavendishkin edustavat brittiläistä Sky-tallia.

Britannian hurjan nousun juuret ovat ratapyöräilyssä. Wiggins on voittanut radalla kuusi olympiamitalia, joista kolme kultaisia. Pekingin kisojen jälkeen hän on keskittynyt täysillä maantiepyöräilyyn.

Pyöräilyhistorian tekemiseen Wiggins suhtautuu omalla tyylillään, suoraviivaisesti ja mutkattomasti.

Olen jo alkanut tottua tähän, mikä on outoa. Tehtävä on suoritettu, Wiggins totesi.

Puuro

Vanhanajan "pilleri" aamiainen sopii Olympiaurheilijallekin.

Norah Jones Kirjurinluoto Arena

Norah JonesNorah Jones
Norah Jones hurmasi Kirjurinluoto Areenalla 22.7 2012

Norah Jones NorahJones Norah Jones Skål Norah Jones dfgd gf Norah Jones Norah Jones Norah Jones Norah Jones

Marjasato kypsyttää riitoja

Ministerin mielestä bisnesmäisestä marjanpoiminnasta on sovittava maanomistajan kanssa.

Maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­ri Ja­ri Kos­ki­sen (kok) mie­les­tä laa­ja­mit­tai­ses­ta ja jär­jes­tel­mäl­li­ses­tä mar­jan­poi­min­nas­ta pi­täi­si so­pia maan­omis­ta­jan kans­sa. Nyt jo­ka­mie­hen­oi­keus sal­lii mar­jas­ta­mi­sen ja sie­nes­tä­mi­sen myös kau­pal­li­seen käyt­töön il­man maan­omis­ta­jan lu­paa.

"­Jos mar­jan­poi­mi­joi­ta tu­lee bus­si­las­teit­tain, voi­daan ky­syä, kuu­luu­ko täl­lai­nen toi­min­ta jo­ka­mie­hen­oi­keuk­sien pii­riin", hän sa­noi.

Mersuja Uudessakaupungista

Valmet Automotive aloittaa Mercedes-Benzin A-sarjan henkilöautojen valmistuksen Uudenkaupungin tehtaallaan. Autoja valmistetaan ainakin vuosina 2013–2016, ja sopimuksen ansiosta Valmet kykenee työllistämään lomautetut työntekijänsä. Myös lisätyöpaikkoja on tiedossa.

Simpanssit tekivät tikkaat ja karkasivat

Saksan Hannoverin eläintarhassa viisi simpanssia karkasi aitauksesta ja terrorisoi vierailijoita.
Daily Mailin mukaan parisen viikkoa sitten viisi simpanssia aiheutti kauhunhetkiä saksalaisessa eläinpuistossa.

Simpanssit onnistuivat karkaamaan aitauksestaan itse oksista rakentamillaan tikkailla.

Poika karkasi äidiltä kaupassa ja lensi yksin Roomaan

Britanniassa Manchesterin lentokentällä aloitettiin keskiviikkona tutkinta, kun kävi ilmi, että 11-vuotias poika oli onnistunut pääsemään lennolle ilman passia ja matkalippua.
Yksin matkustava brittipoika oli läpäissyt turvatarkastuksen ja pääsi sisälle koneeseen erään perheen vanavedessä tiistaina.

Roomaan matkalla ollut lentokone oli reitin puolivälissä, kun muut matkustajat huomasivat pojan matkustavan yksin.

Youtube kannustaa käyttäjiä kommentoimaan omalla nimellä

Vaviskaa, trollit, spämmääjät ja rivouksien huutelijat! Videopalvelu Youtube kannustaa nimittäin tätä nykyä käyttäjiä kommentoimaan videoita omalla nimellä ja kuvalla.

Kun käyttäjä yrittää kommentoida Youtube-videota, pomppaa esiin ikkuna, jossa kannustetaan käyttäjää päivittämään Youtube-profiilinsa yhdenmukaiseksi Google+-profiilin kanssa. Tällöin kommentti julkaistaisiin G+:n mukaisilla nimi- ja kuvatiedoilla.

Jos käyttäjä kieltäytyy oikean nimensä käytöstä, tiedustelee videopalvelu syytä siihen.

Äiti hakkeroi koulun tietoja ja paranteli lasten arvosanoja

Yhdysvalloissa hakkeroijaksi paljastui äiti, joka tunkeutui koulun tietojärjestelmään ja kaunisteli lastensa arvosanoja.
Koulun tietojärjestelmien tunkeutumisesta ja tietojen muuttamisesta on joutunut syytteeseen 45-vuotias pennsylvanialainen äiti.

Nainen oppi tuntemaan koulun tietojärjestelmän, kun hän toimi pari vuotta alueen koulupiirin sihteerinä. Hänellä on koulupiirin alueella kaksi lasta.

Jo sihteerinä toimiessaan hän kävi muuttelemassa tietoja. Kerran hän poisti tyttärensä tiedoista hylätyn arvosanan.

Äiti on käyttänyt tietojärjestelmän tuntemustaan hyväksi myös jätettyään koulupiirin ja sihteerin tehtävät. Tänä keväänä hän jäi kiinni siitä, että hän paransi poikansa arvosanaa.

Lisäksi hän kävi lukemassa koulun virallisia sähköposteja ja sisäisiä raportteja.

Vedestä seuraava raaka-aineraketti?

Vesi tulee olemaan uusi kulta. Näin uskoo kirjailija ja entinen investointipankkiiri Paul B. Farrell kolumnissaan MarketWatchissa.

Farrell perustaa näkemyksensä puhtaasti siihen, että maapallon väkiluku tulee arvioiden mukaan kasvamaan 7 miljardista 10 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Tämä yhdistettynä ilmanmuutokseen tekee vedestä yhä arvokkaamman raaka-aineen, sillä yli miljardi ihmistä kärsii puhtaan, juotavan veden puutteesta.

”Vuonna 2010 vesi tuotti maailmanlaajuisesti yli 500 miljardin dollarin liikevaihdon”, Farrell kirjoittaa.

Farrell käskee miettimään: Kuinka monta pullollista vettä juot viikossa? Kuinka usein käyt suihkussa? Entä kuinka usein vedät vessan tai peset auton, kokkaamisesta ja kahveista puhumattakaan.

Suomi Areena

Seitsemättä kertaa järjestetty yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena kokosi tänä vuonna ennätysyleisön: noin 20 000 katsojaa ja kuuntelijaa livenä Porissa.

Erikoislähetystä eurokeskustelusta seurasi parhaimmillaan 250 000 katsojaa MTV3-kanavalla, mikä merkitsee yli 20 prosentin osuutta eilisen kesätorstain senhetkisistä katsojista. Myös illan tapahtumasta kirjoitetun uutisen nousu aamulla nettiuutisten luetuimpien joukkoon kertoo, että euro kiinnostaa nyt suomalaisia.

SuomiAreena-viikon nimekkäin kansainvälinen puhuja oli jemeniläinen rauhannobelisti Tawakkol Karman, joka puhui naisten asemasta sodassa ja rauhattomilla alueilla.

Tapahtumasta televisioitiin kaikkiaan neljä SuomiAreena-erikoislähetystä sekä Huomenta Suomen Kesäaamu viiden päivän ajan.

Kiihkeä keskustelu jatkuu kesällä 2013

SuomiAreena järjestetään ensi kesänä taas heinäkuun puolivälissä eli 15.-19.7.2013. Tapahtumassa on kutakuinkin sama määrä keskusteluja kuin tänäkin vuonna eli sata.

Porin ohella tilaisuuksia järjestetään Huittisissa, Honkajoella ja Raumalla. Tapahtumaan otetaan perinteiseen tapaan varaslähtö Tampereen Tammelan torilla lauantaina 13.7.2013.

Kesän 2013 pääyhteistyökumppaneita ovat eduskunta, Suomen Punainen Risti, Suomi-Venäjä-Seura ja TeliaSonera.

Kuvia Suomi Areena tilaisuuksista voi katsoa täältä.