DPK.fi

Bäckman ei paennutkaan - tulee Nybergin ohjelmaan

Dosentti Johan Bäckmanin "maanpako" näyttää jääneen lyhyeksi, sillä hän vahvisti sunnuntaina iltapäivällä tulevansa tämän illan suoraan Arto Nyberg -ohjelmaan. Hän soitti ja ilmoitti tulevansa paikalle, Nyberg kertoi Ilta-Sanomille.

Väite Bäckmanin maastapaosta levisi lauantaina, kun Voice of Russia -radioasema kertoi englanninkielisessä uutisessaan, että Suomen median ja viranomaisten vainoamaksi joutunut Bäckman on paennut perheineen maasta. Bäckmanin kerrottiin harkitsevan myös turvapaikan hakemista ulkomailta.

Harmi kun ei paennut ja suomalaiset olisivat kiittäneet.

Susihavaintoja Harjavallassa

Hirvenmetsästäjät joutuivat keskeyttämään jahtinsa kahdesti viikonloppuna susien takia. Metsästäjät havaitsivat lauantaina aamulla kolme sutta Pyssykankaalla ja sunnuntaina emosuden sekä pennun Nakkilan ja Harjavallan rajalla Kissakujan läheisyydessä. Havaintopaikoilla on etäisyyttä vain pari kilometriä.

Jani Ketola Kettulan Metsästysseurasta sanoo susihavaintojen yleistyneen ja niiden haittaavan jo metsästystä. Sudet karkottavat metsistä hirvet ja toisaalta laittavat myös hirvimiehet miettimään jahdin kannattavuutta.

Lupauksia ja ajatelmia vaalien alla.

Vihreitä veroja ei ole olemassakaan, veronkantoa on turha perustella vihreillä arvoilla.
(ps)

Asialinjalla karjalaisittain!
(kok)

Reserviläisten ja metsästäjien harjoitusammunnat, nuoret ovat oikealla tiellä, kun ovat oikeasti ohjatustussa harjoittelussa.
(ps)

Tavoite on estää SDP:n enemmistön synty valtuustoo.
(kesk)

Ajoneuvojen harrastus, kunnostus ja käyttö
(kok)

Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön.
(pir)

Minun selkärankani ei tule painumaan setelien painosta.
(ps)

Monikulttuurisuushömppä ruotuun
(ps)

Monikulttuurisuus on voimavara muuallakin, kuin jalkapallokentällä.
(vas)

Uusia videoita Youtubeen! ;-)
(pir)

En lupaa mitään. Katteettomia vaalilupauksia annetaan näissäkin vaaleissa ihan riittävästi.
(sdp)

Lue lisää kuntavaali ehdokkaiden ajatuksista.

Pohjois-Korea uhkaa hyökätä Etelä-Koreaan

Maailman eristynein maa haluaa estää etelänaapurin aktivistien hankkeen.
Etelä-Koreassa aktivistit suunnittelevat lentolehtisten levittämistä Pohjois-Koreaan. Esitteiden jakelu hoidettaisiin ilmapalloilla, jotka päästettäisiin ilmaan Etelä-Korean puolella.

Pohjois-Korea ei ole tempauksesta mielissään. Se uhkaa Etelä-Koreaa sotilashyökkäyksellä.

Ulvilan surma tutkinta menee uusiksi

Anneli Auer tuomittiin marraskuussa 2010 elinkautiseen vankeuteen miehensä murhasta. Hovioikeus puolestaan katsoi heinäkuussa 2011, että Auer on syytön.

Korkein oikeus (KKO) on 19.10. 2012 antamallaan päätöksellä kumonnut käräjä- ja hovioikeuden ns. Ulvilan surma-asiaa koskevat tuomiot ja palauttanut asian Satakunnan käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

Korkeimman oikeuden viestintäpäällikön Pia Siven mukaan ei ole poikkeuksellista, että KKO kumoaa ratkaisuja ja palauttaa ne alempaan oikeusasteeseen käsiteltäväksi.

Tämä itse asia on tietysti Suomen rikoshistoriassa hyvin poikkeuksellinen, Sive sanoi. Syyttäjien toimittama lisäaineisto oli sen verran laaja ja merkityksellinen korkeimman oikeuden mielestä, että he katsoivat, että on paras, että koko asia palautetaan harkittavaksi käräjäoikeuteen asti, Sive kertoi.

Syyttäjät pyysivät, että asia olisi palautettu Turun hovioikeuteen, mutta KKO katsoi, että kaikkien oikeusturvan kannalta on parempi, ettei asiaa käsitellä vain yhdessä oikeusasteessa.

 

Nokian tulos romahti - pelkoja parempi

Nokian tulos jäi heinä–syyskuussa odotetusti heikoksi. Yhtiön liikevoitto (ei-ifrs) putosi 69 prosenttia 78 miljoonaan euroon. Vielä viime vuonna yhtiö teki 252 miljoonaa euroa voittoa.

Ifrs-standardien mukaan laskettu liiketappio venähti puolestaan 576 miljoonaa euroon. Vielä vuosi sittein ifrs-liiketulos oli vain 71 miljoonaa euroa tappiolla.

Netflix avautuu Suomessa 18.10. 2012

Maailman suurin elokuvien ja tv-ohjelmien internet-tilauspalvelu Netflix aloittaa Suomessa. Palvelu tarjoaa laajan valikoiman viihdettä edulliseen 7,99 euron kuukausihintaan.

Televisiota voi katsoa älytelevisioilla, pelikonsoleilla, blu-ray-soittimilla, tietokoneilla, tableteilla tai matkapuhelimilla.

Dosentti Johan Bäckman loanheiton taustalla saattaa olla hänen oma huoltajuuskiistansa

Ilta-Sanomat on paljastanut, että venäläis-suomalaisissa huoltajuuskiistoissa venäläisäitien puolustajana profiloitunut dosentti Johan Bäckman on itse yrittänyt viedä venäläistaustaiselta äidiltä lapsensa huoltajuuden jo vuosia.

Johan Bäckman myöntää huoltajuuskiistan, mutta väittää Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa, että nainen olisikin suomalaistaustainen.

Ilta-Sanomien selvityksen mukaan huoltajuuskiistan osapuolena oleva nainen on syntynyt Petroskoissa, käynyt siellä venäjänkielistä koulua ja elänyt venäläisessä yhteisössä. Nainen puhuu lapselleen venäjää. Nainen muutti Suomeen Neuvostoliitosta 15-vuotiaana ja hänen nimensä on suomenkielinen.

Bäckman on ollut tietoinen siitä, että naisen perheessä käytetään pääsääntöisesti venäjän kieltä.

Helsingin yliopisto aikoo sulkea Bäckmanin sähköpostitilin kuun lopussa, koska tämä ole pitkään aikaan opettanut yliopistossa.

Kysymyksiä on herättänyt

Masku yrityssaneeraukseen: "Takaan, että asiakkaat saavat tilauksensa"

Maskun Kalustetalon mukaan saneeraustarve johtuu yleisestä taloudellisesta epävarmuudesta ja laskusuhdanteesta sekä etenkin kiinteistö- ja toimitilakustannusten merkittävästä noususta.

Mikäli yhtiö joutuu harkitsemaan henkilöstövähennyksiä, tiedotetaan mahdollisesta yhteistoimintamenettelystä erikseen, sanoo toimitusjohtaja Toivo Sukari.

Ulvilan surmasta vangittu avautui Yle:lle "Minut lavastettiin syylliseksi"

Jukka S. Lahden surmasta vuonna 2007 vangittu näyttelijä Kai Tanner kertoo A-studiossa, miten hänet lavastettiin syylliseksi.
Porilainen näyttelijä Kai Tanner kertoo, että hänen vangitsemiseensa Ulvilan surman tekijäksi oli kaksi syytä.

Perätön ilmianto ja punainen auto, Tanner toteaa A-studion haastattelussa.

Jukka S. Lahden naapuri oli ilmoittanut poliisille, että surmaaja oli Tanner, joka oli eksynyt väärään taloon. Poliisi uskoi syytteet. Lisäksi Tannerilla oli punainen auto, jonka uskottiin kuuluvan surmaajalle.

Heinäkuussa 2007 Tanner vangittiin, koska poliisilla oli "syytä epäillä" häntä murhasta. Vangitsemispäätös tehtiin sen jälkeen, kun Jukka S. Lahden leski Anneli Auer oli käynyt poliisilaitoksella tunnistamassa Tannerin tunnistusrivistä.

Sanoin poliisille, että onko mitenkään mahdollista, että minut olisi tunnistettu muista syistä. Olin siihen aikaan paljon mainoksissa, porilaisen Rakastajat-teatterin näyttelijänä työskennellyt Tanner kertoo.

Vasta tänä kesänä totuus paljastui Tannerille. Valtakunnnansyyttäjä soitti ja kertoi, että tuolloinen tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti oli näyttänyt Auerille tunnistusta helpottavaa kuvamateriaalia ennen tunnistusta.

Kummallista on, että osa tunnistuksen yhteydessä syntyneestä arkistomateriaalista on kadonnut. Joutsenlahti on kunnallisvaaliehdokkaana Porissa.

Älä päästä myyrää taloyhtiön hallitukseen

Yksikin ihminen pystyy tehokkaasti torpedoimaan taloyhtiön hallituksen työtä. Mene yhtiökokoukseen ja ole tarkkana, jotta oman asiansa ajaja, pihistelijä tai taloyhtiönne myyrä ei tule valituksi. Lue, ketä muuta ei ainakaan kannata päästää vastuuhenkilöksi.

Etenkin puheenjohtajan valinnassa kannattaa olla tarkka: äänten jakautuessa tasan hänen äänensä ratkaisee.

Joskus väärät valinnat ovat kohtalokkaita. Aittasalmen mielestä epäonnistunut hallitus ei luota, eikä anna kenenkään toimia itsenäisesti, vaan tahtoo jättää puumerkkinsä joka paikkaan.

Pienissä taloyhtiöissä ristiriidat korostuvat ja kärjistyvät. Furuhjelm kertoo pari- ja rivitaloyhtiöistä, joiden osakkaat ovat riidelleet vuosia oikeudessa.

Moderni koti

Ahdistaa, kun en tiedä, koska naapuri menee vessaan.

Sen tiedän, koska se tulee sieltä, kun hetkeä sitä ennen kuuluu vessan vetäisy. Årsyttää myös se, kun ei tiedä, kuka siellä naapurin vessassa kävi, vaan ainoastaan sen, että joku veti vessan – sehän voi olla vaikka joku joka ei edes asu asunnossa, joku naapurin sukulainen tms.

Naapuri ei ole Facebookissa.

Jos olisi, niin tilapäivityksestä tietäisin, koska se menee vessaan, koskapa se julkaisisi Facebookissa että ”Hei kaikki, nyt menen vessaan, pikkuasialle; siksi en liitä kuvaa kun on vain pikkuasia ja postaan uudelleen sitten kun olen tullut vessasta. […] Nyt tulin vessasta, piti vetäistä kaksi kertaa kun oli koirankarvoista joku klöntti siellä ennestään, tässä tulee sittenkin kuva, se on siitä klöntistä vaikka sanoinkin ensin etten lähetä kuvaa kun on vain pikkuasia niin nyt kuitenkin siis on kuva”.

Onko tässä mitään järkeä?

Omakotialue laitettiin pussiin. Kymmenkunta omakotitaloa Loimaalla on pussitettu valkoisella muovilla, koska kiinteistöjen pilaantunut maaperä puhdistetaan. Asukkaat ovat muuttaneet koko syksyksi evakkoon, jotta työt sujuisivat nopeammin.

Kadun ympärillä on yli kolme metriä korkeat aidat. Sisäpuolelle ei ole asiaa kuin työmiehillä.

Oikeussosiologian dosentti Johan Bäckman vääristelee asioita

Näin Bäckman väittää: "Suomessa on virallinen suositus, jonka mukaan venäläisäideiltä pitää ottaa lapset huostaan, koska Venäjällä valtio muka suosittelee lasten lyömistä. Äiti syyllistyy siis rikokseen. Hän on syyllinen, koska hän on venäläinen", Bäckman sanoo Ylen mukaan venäläisessä keskusteluohjelmassa.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula, sanotaanko sosiaali -terveysministeriön raportissa todella niinkuin Bäckman väittää?

Kyseisessä raportissa sanotaan, että kaikissa maissa ei ole samanlainen nollatoleranssia lapsiin kohdistuvan väkivallan suhteen kuin Suomessa. Venäjä on yksi tällaisista maista. Raportissa kehotetaan suomalaisviranomaisia tiedottamaan asiasta maahanmuuttajille, jotta huostaanottoja ei tapahtuisi.

Bäckmanin luetun ymmärtämisen ongelma tulee veronmaksajille kalliiksi.

Ollila vaatii työmarkkinauudistusta

Ollila: Palkkojen tehtävä on ohjata ihmisiä tehtäviin, joille on kysyntää.

No­kian hal­li­tuk­sen en­ti­nen pu­heen­joh­ta­ja Jor­ma Ol­li­la esit­tää maan hal­li­tuk­sel­le, et­tä se laa­ti­si en­si ke­vää­seen eli hal­li­tus­kau­den puo­li­vä­liin men­nes­sä stra­te­gian Suo­men kil­pai­lu­ky­vyn pa­laut­ta­mi­sek­si.

"Yk­si kes­kei­nen osa si­tä on työ­mark­ki­noi­den ke­hit­tä­mi­nen niin, et­tä pal­kan­muo­dos­tus tu­kee kil­pai­lu­ky­kyä, ja et­tä työ­voi­man uu­del­leen koh­den­tu­mi­nen te­hos­tuu", Ol­li­la to­te­si lauan­tai-il­ta­na Jy­väs­ky­län Klu­bin 100-vuo­tis­juh­las­sa Ho­tel­li Laa­ja­vuo­res­sa pi­tä­mäs­sään pu­hees­sa etu­kä­teen toi­mi­te­tun teks­tin mu­kaan.

Ol­li­lan mu­kaan ny­kyi­sen hi­taan tuot­ta­vuus­kas­vun ai­ka­na kan­san­ta­lou­den kes­ki­palk­ko­jen kas­vul­le tar­vi­taan tiuk­ko­ja pi­däk­kei­tä. Toi­saal­ta hän toi­voo palk­ko­jen jous­ta­vuut­ta "hie­no­ja­koi­sim­mal­la eli työn­te­ki­jä- ja teh­tä­vä­ta­sol­la".

Facebook ei pysty valvomaan ikärajaansa

Nettipalvelu Facebookissa on myös alle 13-vuotiaita lapsia käyttäjinä, Facebookin Pohjoismaiden-edustaja myöntää. Yhtiön mukaan ikärajan aukoton valvonta on mahdotonta, sillä alaikäisten ikää ei voi varmistaa netissä millään yleismaailmallisella tavalla.

Emme voi pyytää lapsilta esimerkiksi luottokorttia, koska heillä ei ole sellaista, ja sillä sulkisimme ulkopuolelle kaikki alle 18-vuotiaat, yhtiön Pohjoismaiden-edustaja Thomas Myrup Kristensen sanoo.

Syyrialaiskoneesta löytyi venäläisiä ammuksia

Turkin pääministerin Recep Tayyip Erdoganin mukaan laskeutumaan pakotettu syyrialainen matkustajakone kuljetti venäläisvalmisteisia ammuksia ja muita sotilastarvikkeita.

Ammukset oli tarkoitettu Syyrian puolustusministeriölle, Erdogan sanoo NTV-televisiolle.

USA tukee Turkin päätöstä keskeyttää syyrialaiskoneen matka. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja sanoo, että sotatarvikkeiden toimittaminen tässä vaiheessa Syyrian hallinnolle on erityisen huolestuttavaa.

"Matkustajien turvallisuus ja henki olivat vaarassa", jyrisi Venäjän ulkoministeriö lausunnossaan.

Venäjän aktiivinen "ihmisoikeuspolitiikka", kätkee alleen monta pommia.

Suomalainen Airplay-kaiutin polkaistiin joukkorahoitukseen

Joukkorahoituksella on polkaistu käyntiin monenlaisia projekteja, mutta harvemmin kaiuttimia. Suomalainen Unmonday on kuitenkin vakain aikomuksin Kickstartissa keräämässdä rahoitusta ennakkoluulottomasti suunnitellulle keraamiselle aktiivikaiuttimelle.

Unmonday 4.3L on monella tapaa valtavirrasta poikkeava kaiutin. Kuuskulmion muotoiseen 4,3-litraiseen keraamiseen koteloon rakennettu aktiivikaiutin toimii langattomasti ja tarvittaessa myös oman akkunsa varassa.

Lapsikiista: 5 rajua venäläisväitettä Suomesta

Jos venäläismedian esittämiä väitteitä olisi uskominen, Suomi olisi äärimmäisen venäläisvastainen maa. Yhtenä keskeisenä tietolähteenä venäläismedialla on ollut Helsingin yliopiston oikeussosiologian dosentti Johan Bäckman.

Ministeri: Suomalaisdosentti sotkee Suomen ja Venäjän välejä

Suomalaispoliitikot saavat selittää venäläismedialle lasten huostaanottokäytäntöjä. Yhtenä syypäänä tilanteelle mainitaan suomalaisdosentti Johan Bäckman, joka kuitenkin kiistää levittäneensä Venäjälle väärää tietoa.

Ulkoisella uhalla halutaan kiinnittää venäläisten huomio pois oman maan ongelmista

Näin sanoi Artjom Moskovski joka sovitteli tiistaina untuvatakkeja suomalaisiin vaatebrändeihin erikoistuneessa liikkeessä Moskovan keskustassa. En aio todellakaan ryhtyä boikotoimaan suomalaistavaroita, hän vakuutti kokeillessaan Joutsenen takkia.

Moskovski ei usko, että Venäjän viestimet ovat kertoneet koko totuuden lapsiasiasta.

Venäjällä tavalliset ihmiset ajattelevat Suomesta yksinomaan positiivisesti eikä sitä mielikuvaa noin vain muuteta.

Putin haluaa jatkaa mahtailuaan ja on ottanut nyt venäläisten lapset ulkomailla keppihevosekseen. Venäläisiä huvittaa Putinin machoilut, on tainnut katsoa liikaa Bond leffoja. Venäjällekin on länsimainen sivistys rantautunut ja hirmuhallitsijan myytin rakentaminen on yhä vaikeampaa.

Venäjä väittää, että Suomi ei täytä sivistysvaltion tunnutmerkkejä lapsia koskevissa asioissa. Ihan samaa mieltä, mikäli tunnusmerkkinä pidetään sitä, että lapsia asuu viemäreissä ja kaduilla, tai sitä, että lastenkodeille ei osoiteta varoja ja lapset niissä kärsivät puutetta ihan kaikesta. Suomalaiset avustavat näitä lastenkoteja. Että revi siitä Venäjä!(Nim: Inkeri)

Kylmä vai lauha talvi tulossa? Pekka Pouta vastaa

Pitkän aikavälin sääennusteen mukaan Suomeen on tulossa kohtalaisen kylmä talvi. Sateiden määrä näyttää vähenevän syksyn ennätyssateista.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n mukaan matalapaineiden keskimääräinen reitti näyttää talven aikana kulkevan Kanadasta kohti Kaakkois-Eurooppaa ja Etelä-Venäjää. Syksyn ajan Suomen yli on kulkenut jatkuvasti matalapaineita, jotka ovat tuoneet runsaita sateita.

Näyttää siltä, että talvella pääsisimme vihdoin pois matalapaineiden reitiltä ja ennätyssateet loppuisivat, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Ennusteen mukaan talvi olisi myös keskimääräisen kylmä, sillä olemme matalapaineiden reitin kylmemmällä puolella.

Yle käyttää miljoonien eurojen verovaroja ulkomaiseen tanssiviihteeseen?

Yleisradio ottaa ison riskin ostettuaan Pakko tanssia -formaatin, joka alkaa Suomessa keväällä. Ohjelman hinta on miljoonatasoa. Mitä olet mieltä sijoituksesta?
Brittiläiseen Got to Dance -formaattiin perustuva tanssiohjelma on yksi Yleisradion historian suurimmista viihdepuolen tv-satsauksista.

Kyse on suursatsauksesta, jonka hinta on kokonaisuudessaan miljoonatasoa, ohjelman Yleisradiolle tilannut fiktiopäällikkö
Olli Tola kertoo.

YLE:lle riittäisi yksi tv-kanava, joka hoitaisi julkisen palvelun tehtävät. Kanava voisi olla Teema-tyyppinen täydennettynä uutis- ja ajankohtaisohjelmilla. Mainosrahoitteiset kaupalliset kanavat sinänsä tuottavat kaikenlaista ohjelmaa kattavasti.

He ovat tosissaan aika karmean näköisiä, Perussuomalaiset

Tunnetun sosiaalipolitiikan emeritusprofessorin kommentit Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden ulkonäöstä suututtavat.
Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaana Helsingissä toimiva sosiaalipolitiikan emeritusprofessori J.P. Roos halveerasi Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden ulkonäköä Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan.

Roos kirjoitti sunnuntai-iltana blogiinsa tekstin, jossa hän kirjoitti Perussuomalaisten ehdokkaista, että he "ovat tosissaan aika karmean näköisiä" ja että "tyypeistä ei löydy kovin monta, joiden kanssa haluaisi ryhtyä kuvan perusteella esimerkiksi facebook-kaveriksi".

Perussuomalaisten kansanedustaja Tossavainen vastasi: On tällä jupakalla hyvätkin puolensa. Nyt ihmisille on selvinnyt, että perussuomalaiset ehdokkaat ovat ihan tavallisen näköisiä suomalaisia, jotka aikovat hoitaa ihan tavallisen näköisten suomalaisten asioita. Ja se näkyy jytkynä lokakuun lopulla! Per Looks blogi.

Mutta lapseni on niin herkkä

Sain ensimmäisen lapseni 90-luvun lopussa. Vietimme ensimmäiset viisi päivää sairaalassa, koska imetys lähti huonosti käyntiin. Vauvani sai aina mittavat raivarit kun ei tajunnut miten syödään. Kätilö antoi äitiyteni ensimmäisen kasvatusohjeen: Tästä se rajojen vetäminen alkaa, Katja. Neuvo oli nerokas!

Rahoitusmarkkinavero rankaisisi suomalaista eläkejärjestelmää

Euroopan komission esittämä rahoitusmarkkinavero rankaisisi Euroopassa erityisesti suomalaista työeläkejärjestelmää, sanoo Työeläkevakuuttajat TELAn edunvalvontajohtaja Minna Helle.

Tämä johtuu siitä, että Suomessa eläkevarojen määrä suhteessa bruttokansantuotteeseen on poikkeuksellisen suuri, OECD:n tilastojen mukaan peräti 75 prosenttia.

Saksassa eläkerahastojen suhde bruttokansantuotteeseen on samojen tilastojen mukaan 5,5 prosenttia ja Ranskassa vain 0,2 prosenttia. Molemmat maat kannattavat rahoitusmarkkinaveroa.

EU-maista Britannialla ja Hollannilla eläkerahastojen osuus BKT:sta on Suomea korkeampi. Britannia on ilmoittanut, ettei aio lähteä mukaan rahoitusmarkkinaveroon ja myös Hollanti on suhtautunut siihen kriittisesti.

Minkä kasvuyrityksen takaa löytyy Poju Zabludowicz?

Chaim ”Poju” Zabludowicz (s. 6. huhtikuuta 1953 Helsinki on suomenjuutalainen liikemies ja suursijoittaja. Hän on rikkain suomalainen yli 3 miljardin euron omaisuudella.

Zabludowicz johtaa Tamares Group -yhtiötä, joka omistaa arvorakennuksia ja kasinoita Las Vegasissa, New Yorkissa ja Lontoossa ja rahoittaa useita taidegallerioita.

Zabludowicz omistaa noin viidesosan Tampereen Tapparan jääkiekkotoiminnasta vastaavasta Tamhockeystä. Zabludowicz on käynyt koulua Tampereella Svenska samskolanissa. Hän asuu Britanniassa ja kuuluu Euroopan sadan rikkaimman joukkoon.

Zabludowicz on tukenut runsain lahjoituksin Britannian Konservatiivipuoluetta sekä Conservative Friends of Israel -ystävyysjärjestöä.

Sunday Timesin tietojen mukaan Zabludowiczin hallussa olisi jopa 40 prosenttia Las Vegasin keskustan kiinteistömassasta.

Ohjelmoinnista seuraava vientituote?

"Niin kuin laadukkaat kellot tulevat Sveitsistä, samalla lailla laatukoodi voisi tulla Suomesta. Sitä ei voi saada aikaan yksin, vaan pitäisi saada kaikki alan toimijat puhaltamaan yhteen hiileen”, hän visioi.

”Suomi on niin pieni maa ettei meidän kannata täällä kärhämöidä liikaa keskenämme, vaan viedä juttua eteenpäin yhdessä.”

Valtosen mielestä koodaus voisi olla jopa seuraava ”Nokia” ja työllistää paljon pieniä toimijoita ympäri maata.

Suomen maine on Valtosen mukaan hyvä jo nykyisin. ”Nokia teki alalle paljon hyvää aikanaan, mutta meidän pitää huolehtia siitä ettei huomio pääse laskemaan. Peliala on totta kai tehnyt maata omalta osaltaan tunnetuksi.”

Isäpuoli kertoi pojan lähteneen Hollywoodiin luomaan näyttelijän uraa

Vuosikausien mittainen kotiaresti päättyi, kun isäpuoli lähetti lapsensa pois bussilla.
Amerikkalaispojan olemus herätti vartijan huomion Los Angelesin linja-autoasemalla: 40-kiloisella 18-vuotiaalla oli mukanaan muutaman sadan edestä dollareita sekä lista kodittomien ensisuojista.

Vanhemmat saivat syytteet, kun selvisi, että poikaa oli ennen vapauttamista pidetty arestissa huoneessaan vuosikausia.

Moni ei tätä lahjaa antaisi

Äiti osti 18 vuotiaalle tyttärelleen silokonitissit, urakehitystä vauhdittamaan.

3500 euron arvoiset silikonirinnat äiti maksaa osamaksuina. Vaikka summa onkin suuri, äiti halusi tukea tytärtään tämän haaveissa.

Kuvassa neiti näyttää kuitenkin perustavalliselta vetyperoksidipissikseltä, joita löytää maleksimasta käytännössä minkä tahansa ostoskeskuksen liepeiltä.
Toivottavasti isommat rinnat nyt sitten auttavat neitiä eteenpäin valitsemallaan ns. urallaan. (nim.Kendo)

Operaatio Mannerheim ei kiinnosta

Suomen Marsalkka -elokuvan tekemisestä kertova Operaatio Mannerheim -sarja ei ole kerännyt kovin kummoisia katsojalukuja. Dokumenttia julistettiin alkuviikosta jo menestykseksi nettikatsojamäärien perusteella, mutta tv-luvut ovat toista luokkaa.

Dokumentin ensimmäisen osan alkuminuuteilla katselija kysyi itseltään, eikö Ylessä ole minkäänlaista itsekritiikkiä. Toisin kuin normaalisti, Yle pitää tätä Areenassa katseltavana piitkäään, edes jonkinlaisten katsojalukujen saamiseksi.

Näillä kansanedustajilla on eniten sairauspoissaoloja

Kokoomuksen puoluevaltuusto nosti viikon isoimman puheenaiheen ehdotettuaan, että ensimmäisestä sairauslomapäivästä tehtäisiin palkaton. Ehdotus on kuohuttanut lukijoita ja ammattiliittoja.

Lisää keskustelua herätti, kun IS uutisoi, että sairauslomapäivistä rankaiseminen rahallisesti ei koskettaisi kansanedustajia, koska heillä on palkkiot palkan sijaan.

IS kävi läpi eduskunnan täysistuntojen poissaolotilastot sairauslomasarakkeen kohdalta vuoden 2012 osalta.

Helmi-syyskuun aikana eduskunnassa on ollut 90 täysistuntoa. Poissaolotilaston kolmen kärjestä löytyvät kansanedustajat Heli Paasio (sd), 26 poissaoloa 90:stä istunnosta, Pentti Oinonen (ps), 22 poissaoloa ja Anni Sinnemäki (vihr), 18 poissaoloa.

Heli Paasio kertoo IS:lle poissaolojensa johtuvan siitä, että hän sai heinäkuussa lapsen. Äitiyslomat merkataan sairauspoissaoloihin. Myös vihreiden Anni Sinnemäki sai kesällä lapsen.

Kansanedustaja Pentti Oinonen sen sijaan kertoo IS:lle kärsineensä kivuliaista selkävaivoista, jotka ovat estäneet hänen töihin tulonsa.

Kansanedustajilla ei ole mitään rajoituksia sen suhteen, kuinka monta päivää toimestaan voi olla sivussa omalla ilmoituksella.

Äiti lähtee nyt töihin, moi!

Ihmiset joskus ihmettelevät, miten naiset raaskivat mennä töihin, kun heillä on pieniä lapsia. Hyvin. Kerron teille miksi. Alustukseksi on sanottava, että Suomi on ainoita maita, joissa äideillä on sadan vuoden äitiysloma. Muissa maissa äidit raaskivat mennä töihin, jopa vuosi lapsen syntymästä, ja lapsista tulee ihan kunnollisia ihmisiä.

Mutta takaisin Suomeen. Kerronpa teille viikonlopustani, mikä tuskin eroaa kovinkaan paljon kenenkään muun tavallisen lapsiperheen viikonlopusta.

Kymmenen syytä Venäjän pullisteluun

Putinin ajan pysähtyneisyyttä pakenevia nuoria yritetään hillitä Suomi-kauhujen maalailulla, Arja Paananen epäilee.
Meidän tavallisten suomalaisten kuolevaisten on mahdoton tietää, mitä kaikkea Venäjä luulee saavuttavansa jatkaessaan Suomen kiristämistä lapsiasioilla. Mahdollisia syitä on lukemattomia. Seuraavassa niistä kymmenen.

Lasten fyysinen ojentaminen ei ole Venäjällä pahe. Monesta venäläislausunnosta kuvastuu, että lasten pientä fyysistä kurittamista pidetään normaalina.

Putinin hallinto yrittää hillitä nuorten venäläisten maastamuuttoa. Yhä useampi venäläinen koulutettu nuori haaveilee muutosta ulkomaille, sillä he kokevat Vladimir Putinin hallinnon tuoneen Venäjälle uuden pysähtyneisyyden ajan. Suomi on yksi suosikkimaista, mutta muuttoliike suuntautuu myös muualle Eurooppaan. Viesti tavallisille venäläisille on: "Katsokaa, miten kauheaa venäläisten lapsiperheiden elämä on ulkomailla, jääkää siis kotimaahan." Lue muut yhdeksän syytä.

Tunnetuimpia suomalaisia ufotapauksia

Kallaveden ufonpalanen 29.8.1964.

Lauantaina elokuun 29. päivänä vuonna 1964 kuopiolainen Raimo Blomqvist matkasi vanhempiensa mukana viettämään viikonloppua perheen kesämökille, pieneen Kallaveden saareen 13 kilometrin päässä Kuopiosta. Sää oli tyyni ja vuodenaikaan nähden suhteellisen lämmin, mutta tunnelmaa häiritsi hieman taivaalla roikkuva yhtenäinen pilviverho ja ilmassa leijuva sateen uhka.

Kun tavanomaiset tuloaskareet oli hoidettu, Raimo Blomqvist päätti poiketa pienelle kävelyretkelle ja suuntasi askeleensa saaren toisella puolla kohoavalle rantakalliolle. Aikansa kalliolla istuskeltuaan hän havaitsi - joskus kello 19 paikkeilla - koillisen suunnalla suuren tähden kaltaisen valon, jonka kirkkaus kasvoi nopeasti. Ensimmäiseksi hänen mieleensä juolahti meteoriitti ja hän ryhtyi uteliaana seuraamaan kohdetta.

Pian Blomqvist totesi valon olevan liikkeessä suoraan kohti saarta. Valo liikkui....

Missä ovat ne kunnon kuvat, eikä jotain suttuisia likatahroja tiskirätistä, joita yritetään selittää ufoiksi.

Espanja: Se apupaketti jota meidän ei pitänyt tarvita... Nyt me tarvitsemme sen

Näinhän tässä sitten kuitenkin näyttää käyvän, vaikka ei pitänyt. Espanja on valmis pyytämään uutta apupakettia EU:lta jo tänä viikonloppuna, kertoo uutistoimisto Reuters.

Avunpyynnön edessä on kuitenkin yksi ongelma: Saksa on uutistoimisto Reutersin mukaan kertonut Espanjalle, että sen pitäisi lykätä avunpyyntöä, koska se haluaisi käsitellä kaikki avunpyynnöt parlamentissaan kerralla.

Hippi sotakurssilla

Minusta minkään maan itsenäisyys ei ole niin arvokas, että olisin sen nimissä valmis sotaan. Voisin joissakin tapauksissa tappaa toisen ihmisen, jos tekoni suoraan pelastaisi muita henkiä, mutta maan, omaisuuden, vallitsevien olojen tai kansallisen identiteetin puolesta en tappaisi. En, vaikka Suomi onkin minulle rakas.

Minusta aikuisen ihmisen ei myöskään kuulu totella käskyjä pohtimatta niiden oikeutusta tai järkeä. Ei sodassa eikä siinä, miten sänky pedataan.

Onko verkko­mainonnan kasvussa mitään järkeä?

Verkkomainonta on keskimäärin heikkolaatuista sontaa. Erityisesti kooltaan suurempien display-mainoksien kontaktihinnat eivät ole erityisen edullisia, joten suurimmat säästöt verrattuna muihin mediaryhmiin haetaan mainonnan suunnittelusta ja tuotannosta. Ja säästämällä suunnittelusta ja tuotannosta, säästetään laadusta. Hyvää mainontaa ei verkossakaan saa halvalla.

Vaikuttava mainonta vetoaa järjen lisäksi tunteisiin. Vaikuttava mainonta naurattaa tai itkettää ja jättää ihmiseen pysyvän muistijäljen. Pystytkö mainitsemaan yhden verkkomainoksen, joka sai sinut nauramaan?

Verkkomedia tarjoaa runsaasti erilaisia kohdentamisen muotoja. Näyttää kuitenkin siltä, ettei niitä käytetä aktiivisesti hyväksi. Esimerkiksi mainonnan sisällön muokkaaminen viikonpäivän ja kellonajan mukaan on kiinnostava mahdollisuus. Myös median sisältöön jollain tapaa kantaa ottava mainonta loistaa poissaolollaan. Samasta tuotteesta voisi urheilumiehelle kertoa eri kulmalla kuin matkailusta innostuneelle.

Kokoomus haluaa sairaat töihin!

Työväen presidentti, Sauli Niinistö toivotaan että, kyseenalaistaisitte kokoomuksen vaarallisen ja ylimielisen leikin, jolla pakotetaan ihmiset sairaana töihin. Palkattomiin vapaisiin ei kenelläkään ole varaa.

Sanokaa valtio, kun haluatte hyvää

Fazer julkaisi Hesarissa etusivun mainoksen, jossa kerättiin rahaa koulun rakentamiseksi Afrikkaan. Temppu oli vanha. Ostas kuule suklaata, niin levyn hinnasta menee penni köyhälle. Nerokas suunnitelma vetosi tunteisiin. Kun PMS-oireinen surusyöpöttelijä näkee riutuvan Afrikan lapsen, hän ostaa lisää suklaata.

Työ- ja elinkeinoministeriössä on vireillä lakimuutos, joka karsisi kaupparekisterin julkisia tietoja

Ministeriö haluaa poistaa kaupparekisterin tiedoista internetistä henkilötunnuksen loppuosan ja kotiosoitteen. Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan julkisessa rekisterissä on nykyään noin miljoonan ihmisen tiedot.

Oletko spämmi viestien uhri?

Spämmäys tarkoittaa saman sähköpostiviestin lähettämistä usealle henkilölle tai useaan uutisryhmään, jotka eivät niitä ole tilanneet/halunneet.

Viestin sisältö on useimmiten mainos, mutta myös muun tyyppiset viestit luetaan spämmiksi. Viesteistä ei ole hyötyä juurikaan muille kuin lähettäjälle itselleen, joten ne voidaan luokitella sähköiseksi roskapostiksi. Lyhenne UCE tulee sanoista Unsolicited Commercial Email, joka tarkoittaa sähköpostimainontaa, jolle saaja ei ole antanut lupaa.

Spämmääjät käyttävät myös viattomia välikäsiä viestiensä lähettämiseen. Näin he välttävät vastaanottajapäässä olevat estot kyseisen spämmärin osoitteesta tulevalle postille, koska näyttää, että viesti on tullut jostain muualta. Useimmat postitusjärjestelmät internetissä kun toimittavat viestit perille vaikkei kyseinen osoite sijaitse niiden omassa järjestelmässä.

Mainosten lähettäminen ilman vastaanottajan etukäteistä suostumusta sähköpostitse tai uutisryhmiin Suomessa on kielletty. Internettiä tai sähköistä viestintää ei kuitenkaan valtioiden rajat rajoita, joten muiden maiden tilanne vaikuttaa myös kotimaahan.

Hienostunut tapa on laittaa viestiin suoralinkki joka poistaa osoitteen listalta, mutta nämä palvelunsa ulkoistajat eivät voi näin tehdä.

Rikosepäily: Poliisi lähetti Anneli Auerille kuvan näyttelijästä ennen tunnistusta

Tutkinnanjohtajan toimista Ulvilan surman tutkinnassa tehtiin rikosepäily.
Esitutkinnassa epäillään, että Ulvilan ex-tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti
lähetti Anneli Auerille kuvan epäillystä ennen tunnistamistilaisuutta.

Syytön porilaisnäyttelijä vangittiin epäiltynä 2007. Hän ehti olla vangittuna seitsemän päivää ennen vapauttamistaan. Hän haki valtiolta 45000 euron korvauksia, mutta summa soviteltiin 3500 euroon vapauden menetyksestä. Lisäksi näyttelijälle korvattiin vankeudesta johtuneita ansionmenetyksiä.

Vuorikiipeilijän tarina vuosien takaa: 25-vuotias kiipeilijä Noora Toivonen katosi toukokuun alussa Tiibetin vuoristossa

Raadollista, mutta yli 8000 metrin korkeuteen ei tehdä pelastusoperaatioita. Helikopterit voivat teoriassakin nousta vain 6500 metriin. Sen lähempänä taivasta Noora ja Pavel eivät olisi voineet menehtyä.

Lohtua Nooran tunteneille tuo se, että hypotermia-kuolema ei ole tuskallinen. Veikka Gustafssonin mukaan lähteminen on helppoa. Ihmiseen iskee suunnaton, autuas väsymys. Realiteettien tajua ei juuri enää ole, joten omaa toivotonta tilannetta ei todennäköisesti hahmota. Lopulta henki hiipuu pehmeästi pois.

Kuuluisa seikkailija George Mallory ja hänen kumppaninsa Andrew Irvine katosivat vuonna 1922 yritettyään nousta ensimmäisinä ihmisinä Himalajan huipulle. Viime keväänä, 79 vuotta myöhemmin, Malloryn pakastunut ja hyvin säilynyt ruumis löydettiin 8400 metrin korkeudelta. Kuolinsyy oli putoaminen. Kiipeilypiirien puheenaihe on nyt, kävivätkö Mallory ja Irvine sittenkin huipulla? Jos Andrew Irvine löytyy, löytyy todennäköisesti myös kamera. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, filmin uskotaan olevan vielä kehityskelpoista. Se lopettaisi jossittelun.

Jos Noora ja Pavel löytyvät joskus, löydetään kenties myös heidän still- ja videokameransa. Ne sisältävät viimeiset dokumentit viimeisestä noususta.

Uuden Suomen vastaava päätoimittaja ja toimitusjohtaja Markku Huusko sai aivoinfarktin

Uuden Suomen vastaava päätoimittaja ja toimitusjohtaja Markku Huusko sai aivoinfarktin tiistaina 18.9. 2012. Huusko pääsi välittömästi sairaalaan.

Huuskon toipuminen on alkanut hyvin. Hänet on kotiutettu sairaalasta. Huuskon sairasloma jatkuu vähintään kaksi kuukautta. Ennen marraskuun loppua häntä ei kannata työmaalle odottaa.

Syksyllä Uudessa Suomessa on voimassa erityisjärjestelyjä. Vastaavan päätoimittajan tehtävät ja velvollisuudet siirtyvät Niklas Herlinille. Toimituksessa vt. päätoimittajana toimii uutipäällikkö Teppo Ovaskainen.

Siepattu tyttö löytyi sidottuna mökistä

Poliisin mukaan tyttö löytyi tiistaina Kotkan Pernoon alueella sijaitsevasta, yksityisessä omistuksessa olevasta mökistä, missä hän oli yksin. Tyttö oli löydettäessä kädet ja jalat sidottuina. Poliisi joutui murtaumaan mökkiin.

Tyttö oli kyennyt soittamaan sieppaajan pakettiautosta matkapuhelimellaan äidilleen ja hätäkeskukseen. Hätäpaikannuksen avulla etsinnät keskitettiin Pernoon alueelle.

Tyttö oli kuullut helikopterin äänen ja havainnut lopuksi lähestyvät poliisipartiot. Tyttö osasi myös kertoa tuntomerkkejä sekä autosta että epäillystä.

Epäilty otettiin kiinni noin tunnin kuluttua siitä, kun poliisi oli selvittänyt, kuka on kyseessä. Hän ei vastustanut kiinniottoa.

Vankilasta vapautunut kunnallisvaaliehdokas kertoo:

Julkisessa keskusteluissa vankiloita syytetään hotelleiksi. Vaikka Käyrän vankila ei ole mikään kidutuskammio, ei missään nimessä voi sanoa, että siellä olisi ollut mukavaa. Kuvittele tilanne, jossa voit olla yhteydessä läheisiisi vain puhelimitse. Et saa itse päättää omista menemisistäsi ja tulemisistasi. Läheisesi tulevat käymään ehkä viikonloppuna, jos tulevat, riippuen vähän siitä, miten he ovat suhtautuneet tekemääsi rikokseen. Suljetussa vankilassa tapaamisissa vangin ja tapaajan välissä on lasia.

Kun olin ollut kuukauden kiinni vankilassa, pääsin käymään Liedossa kaupassa. Se, kun näki ennen linnareissua tutun maiseman ensimmäistä kertaa kuukauteen, oli ehkä tuomion paras tunne ja mahtavaa.

Vankilassa oloaikanani opin ehkä vähän paremmin arvostamaan pieniä asioita kuten vapautta kävellä kadulla, lähteä kavereiden kanssa ulos milloin itse haluaa ja muutoinkin päättää tulemisistani ja menemisistäni. Sain myös huomata, että erot tavallisten lainkuuliaisten kansalaisten ja ”yhteiskunnan pohjasakan” välillä eivät ole niin suuria kuin mielellämme ajattelisimme.

Yhä useampi maa rajoittaa kansalaistensa pääsyä verkkoon

Yhä useampi maa rajoittaa kansalaistensa internetiin tuottamaa sisältöä hiljentääkseen kritiikkiä maan johtoa kohtaan.

Yhdysvaltalaisraportti paljastaa, että eri maiden hallintojen harjoittama sensuuri, bloggareihin kohdistuva väkivalta ja pidätykset ovat lisääntyneet sitten vuoden 2011.

Demokratiaa ajavan Freedom House -järjestön raportin mukaan suurin takapakki internetin käytön vapaudessa koettiin Pakistanissa, Bahrainissa ja Etiopiassa. Sen sijaan Tunisia, Libya ja Burma onnistuivat poliittisesta kuohunnastaan huolimatta nostamaan sijoitustaan listalla.

Listan kärkeen nousi Viro, ja toisella sijalla oli Yhdysvallat. Viron menestykseen vaikuttivat muun muassa mahdollisuus äänestää netin kautta sekä pääsy sähköiseen potilastietojärjestelmään.

Oppisopimuksella Facebookin käyttäjäksi - ministeriö ihmettelee

Pohjois-Pohjanmaalla Raahessa on markkinoitu oppisopimuksella Facebookin peruskäyttäjäkoulutusta, kertoo sanomalehti Kaleva.
Opetusministeriö pitää kouluttautumista oppisopimuksella Facebookin käyttäjäksi erikoisena yhdistelmänä.

Ei tuollainen koulutus ihan oppisopimuskoulutuksen kriteeristöjä välttämättä täytä, arvioi ylitarkastaja Mari Pastila-Eklund Kalevalle.

Koulutusta markkinoi Raahen ammatillinen aikuiskoulutuskeskus. Ensimmäistä ryhmää ei saatu täyteen, mutta aloitusta kaavaillaan myöhemmäksi.

Koulutus kestäisi neljä kuukautta, josta viisi olisi lähiopetuspäiviä. Koulutus alkaisi Facebook-profiilin luomisesta. Oppisopimussuunnittelija Tiina Tiirolan mukaan tarvetta kurssille on etenkin yrittäjillä.

Hätkähdyttäviä ufoihin liittyvää tietoa, paljastumassa

Las Vegasissa kuullaan viikonloppuna neljän eläkkeellä olevan Yhdysvaltojen armeijan ja ilmavoimien everstin sekä Britannian puolustusministeriön entisen tutkijan luento aiheesta "Sotilaallinen UFO: salaisuudet julki".

Arvostettuun Smithsonian instituuttiin sidoksissa olevassa atomipommikokeille omistetussa museossa pidettävän luennon tarkkaa sisältöä ei ole etukäteen paljastettu.

Tutkijoiden odotetaan kuitenkin kertovan yleisölle avoimella luennolla vuosikymmenien ajan salatut tiedot selittämättömistä ilmiöistä, eli tunnistamattomista lentävistä objekteista.

Saksa kansalle: "lopettakaa Internet Explorerin käyttäminen"

Saksan hallitus suosittelee, että kansalaiset lopettavat Internet Explorer -verkkoselaimen käyttämisen, kertoo uutispalvelu Reuters.

Suosituksen mukaan IE:tä tulisi karttaa ainakin niin kauan, että äskettäin paljastunut tietoturva-aukko on korjattu.

Microsoft kertoi maanantaina IE:n viasta, joka mahdollistaa käyttäjän tietokoneen kaappaamisen esimerkiksi silloin, kun tämä vierailee saastuneella verkkosivustolla.

Käyttäjä houkutellaan sivustolle, jonka tietty sisältö hyödyntää haavoittuvuutta ohimennen. Verkkorikolliset pyrkivät myös murtamaan suosittuja sivustoja ja mainospalveluja, jotta haitallista koodia saataisiin sisällytettyä muihinkin sisältöihin.

Haitallisen koodin avulla käyttäjän koneelta voidaan tämän tietämättä urkkia pankki- ja identiteettitietoja tai käyttää konetta vaikkapa roskapostittamiseen tai palvelunestohyökkäykseen.

Levymyynnit, levikit ja perinteiset mallit murtuvat, ja kulttuurin tekijät etsivät kuumeisesti uusia

Poliisihallitus otti kielteisen kannan Senja Larsenin yritykseen rahoittaa ruotsin oppikirja keräämällä rahoitus faneilta.

Poliisi tulkitsee hankken ennakkokaupan sijasta rahankeräykseksi, jota Suomessa voi tehdä yhdistys tai säätiö.

Tästä oli kysymys. Tavoitteemme on kerätä 10 000 euroa. Mikäli saamme summan kokoon, projekti toteutuu ja osallistujat saavat tukisummaansa vastaavan lahjan. Mikäli emme saa tavoitesummaa kokoon, osallistujia ei veloiteta eikä projekti toteudu joukkorahoituksella, selittää Senjan koulua ylläpitävä Senja Larsen. Onko joukkorahoitus lainvastaista, professorit vastaavat.

Suomen Messut korvaa Fröken Senjan Poliisihallituksen vuoksi menettämät 11 000 euroa. “Päätöksen myötä yhdistyvät sosiaalisen median yhteisöllisyys, maailman hienoin käyttöliittymä eli kirja ja ihmisten oikea tapaaminen oikeassa elämässä messuilla. Samalla veloituksia vaille jääneet ennakkotilaajat voivat iloita hyvillä mielin kirjoistaan. Mikä voisi olla sen hienompi yhdistelmä”, hehkuttaa Fröken Senja, onnesta pyörryksissä.

Aiotteko siirtyä Windows 8:aan?

Lokakuussa markkinoille tuleva Microsoftin Windows 8 yrittää tunkeutua kaikkialle. Suuri asia uudessa käyttöjärjestelmässä on se, että järjestelmä on suunniteltu erityisesti kosketusnäyttöjä varten. Tämä muutos on myös synnyttänyt eniten kritiikkiä. Varsinkin yrityskäyttäjien mielestä Microsoftin olisi pitänyt säilyttää perinteinen työpöytä ja uusi järjestelmä kokonaan erillään.

Aikovatko yritykset päivittää järjestelmänsä Windows 8:aan nopeasti? Tässä kolme vastausta.

Suomeen tulee hyinen talvi - syy pohjoisnavalla

Ensi talvi on hyytävä, mikäli ilmastotutkijoita on uskominen.
Kylmyys johtuu siitä, että pohjoisnavan jääpeite on sulanut ennätyksellisen vähäiseksi.

talvinen metsätie

Jos Pohjoisen jäämeren jääpeite jää kesäisin pieneksi, se ennustaa kylmää talvea Isoon-Britanniaan ja Pohjois-Eurooppaan. Rutgersin yliopiston tutkija Jennifer Francis kertoi The Guardianille, että edellisen kerran tällaisia talvia oli vuosina 2007 ja 2011.

Emme voi tehdä tarkkoja ennustuksia vielä, mutten olisi yllättynyt äärimmäisen kylmästä talvesta, hän kertoi.Tämän vuoden napajään sulamismäärä on rikkonut vuoden 2007 ennätyksen. Napajäätä on sulanut yli Texasin osavaltion kokoinen alue.

Jäästä vapaa Jäämeri on kerännyt auringon lämpöä 24 tuntia vuorokaudessa koko pohjoisen, lyhyen kesän ajan. Syksyn kylmetessä veden lämpö vapautuu ilmakehään.Ilmakehässä on aivan kuin uusi energianlähde, kertoi Francis.

Lämmin vesihöyry vaikuttaa kaikkein tärkeinpään suihkuvirtaukseen, lännestä itään puhaltaviin tuuliin, jotka ovat raja kylmän arktisen ilmanalan ja lämpimämpien leveysasteiden välissä.

Internet Explorer selaimissa ongelmia

Ohjelmistojätti Microsoft varoittaa satoja miljoonia tietokoneen käyttäjiä ohjelmointivirheestä Internet Explorer -selaimessaan.
Virhe voi altistaa tietokoneen vihamielisille kaappauksille.

Tietoturva-alan asiantuntijat kehottavat tietokoneen käyttäjiä turvautumaan väliaikaisesti muihin selaimiin.

Internet Explorer on jo pidemmän aikaa ollut hyvin epäluotettava selain, lukuisten toiminta ja virustorjunta ongelmien takia. Silti monissa yrityksisssä pyörii vielä Explorer selain versioita joihin ei ole edes päivityksiä enää saatavissa.

SIMPSONIT TULEVAT!

Uusi ennennäkemätön 23. tuotantokausi Subilla 1.11. alkaen, torstaisin ja keskiviikkoisin klo 20 ja 20.30.

Huippusuositun Simpsonit-sarjan alkutunnusta on päivitetty useasti vuosien varrella. Tunnuksesta on tehty myös hauska elävien ihmisten tähdittämä versio!

Valavuori lataa: ”Suomalaisten urheilujärjestöjen johtajavalinnat ovat täyttä valhetta!”

Aleksi Valavuori ei säästele sanojaan Esko Seppäsen vieraana. Hän kummastelee, miten amatöörit voivat ohjata ammattilaisia Suomen urheilussa.

Valavuori on raivoissaan suomalaiselle urheilujärjestelmälle, joka jakaa johtajapaikkoja kyseenalaisin perustein.

Kissa lensi joutsenella

Lintutuntija Teemu Lehtiniemi Birdlife Suomesta miettii, miten kissa kykeni pitämään kiinni, tarrautuiko se joutsenen höyhenpeittoihin vai raapi lihaa?

Kuulostaa uskomattomalta, mutta se on periaatteessa mahdollista. Joutsen painaa viitisentoista kiloa. Olisin hirmuisen mielelläni ollut kärpäsenä katossa katsomassa, Lehtiniemi kertoo.

Legendaarinen Nätti-Jussi eli Suomessa – Tunsi paavin ja Hitlerin!

1930-luvulta lähtien tarinat Nätti-Jussista ovat kiertäneet ympäri Suomea. Ne kuuluvat maamme kansantarustoon, mutta tiesitkö, että Nätti-Jussi oli oikeasti elävä ihminen? Hänestä kirjan kirjoittanut Lasse Lehtinen kertoo, minkälainen.

Häkellyttävä rakkaustarina

Keski-Suomessa Vesangassa asuva Anne Mustonen on saanut ihastella kotirannassaan kahden joutsenen tiivistä yhdessäoloa pari päivää.

Poikkeuksellisen ja ehkä hieman huvittavankin tapauksesta tekee se, että toinen joutsenista on muovinen pihakoriste, jonka Mustonen on laittanut kellumaan Mustajärven rantaan jo useampana kesänä.

Rantaan pari päivää sitten ilmestynyt oikea joutsen rakastui muoviseen lintuun niin voimakkaasti, ettei se päästä Mustosta enää lähelle koristejoutsenta.

Sujuvampaa lentomatkailua

Helsinki Airport on mainio sovellus niin vähän kuin paljonkin lentävälle. Finavian kehittämä iPhone-sovellus varmistaa, ettei Helsinki-Vantaan lentokentällä tarvitse harhailla ja ettei lento mene nenän edestä.

Helsinki Airport on monipuolinen tietopaketti Helsinki-Vantaan lentokentästä. Sovellus on erityisen hyödyllinen turisteille, mutta siitä on hyötyä kaikille lentokentällä asioiville.

Digitaalitehosteista, osa 1:

Omiin silmiin ei voi elokuvissa luottaa - ei edes kotimaisessa draamassa. Vaikka sitä ei harjaantunutkaan silmä todennäköisesti huomaa, Puhdistus-elokuvassa on esimerkiksi kärpäsiä, savua ja lunta, jotka on luotu jälkituotannossa tietokoneella. Digiviilauksia on tehty yli 50 kuvaan.

Puhdistus-efektejä esittelee kyseiset tehosteet luoneen Fake Graphicsin videokooste. Niitä on siis enemmänkin, tuossa vain sellaisia, joiden esittäminen ei paljasta juonesta mitään.

Yli 50 - tämä lienee Suomen ennätys Iron Skyn ja Rare Exportsin jälkeen, tai valaiskaa, jos on muita? War of the Deadissa taas oli yli 160 vfx-kuvaa, ohjaaja Marko Mäkilaakso kertoi.

Digitaalitehosteista, osa 2:

Lars von Trierin seuraavaa elokuvaa Nymphomaniac kuvataan paraikaa. Charlotte Gainsbourg näyttelee naista, joka tilittää Stellan Skarsgärdin näyttelemälle miehelle takaumina sukupuolielämänsä vilkkaat vuosikymmenet. Luvassa on ainakin aitoa tai aidon näköistä, kaiken paljastavaa seksiä. Pornoa, kenties.

Lars von Trier on parhaimmillaan nerokas ohjaaja sekä erittäin taitava provokaattori, jälkimmäistä tunnetusti myös ulkoelokuvallisesti.

Paraikaa kuvattavan Nymfomaanin kanssa voi käydä niin, että närkästysarvot nousevat yli äyräiden. Siksi von Trier aikoo tehdä elokuvasta kaksi versiota, kesymmän ja rankemman - myös sensuurisyistä.

Mannerheimin patsas sai yön aikana

lakupekkanaamarin - poliisi kiinnostui

Mannerheimin patsaalla on kasvoillaan lakupekkanaamari, joka yllättäen on kuitenkin valkoinen.

Helsingin muutos näkyy postikorteissa

Helsingin Sanomien valokuvaaja Christian Westerback on kerännyt vanhoja Helsinki-aiheisia postikortteja. Suurin osa niistä on painettu viime vuosisadan alussa. Westerback etsi samat paikat ja kuvasi ne tänä vuonna. Kuvista näkee, miten valtavasti pääkaupunki on muuttunut noin sadassa vuodessa.

Kivikon BMX radan rakentaminen on hyvässä vauhdissa

Keväällä 2013 valmistuva Kivikon Pyöräkrossiparkki on Suomen ensimmäinen Olympialaji BMX racingin kansainvälisten standardien mukainen rata, jossa voidaan tulevaisuudessa järjestää sekä SM- että kansainvälisiä kilpailuja. Valmistuttua Kivikon noin 350 metriä pitkältä kumpareiselta radalta löytyy 5 metriä korkea lähtökumpu, neljä hyppyrisuoraa sekä kolme kallistettua kaarretta. Hyppyrit ovat pyöreäprofiilisia, joten radan voi ajaa läpi myös rullaamalla. Taitojen ja vauhdin karttuessa voi radalla tehdä pitkiäkin hyppyjä. Kaksi suorista tullaan jakamaan kahteen osaan, jotta rata palvelee sekä aloittelijoita että ammattilaisia. Pintamateriaaleina käytetään kivituhkaa ja asfalttia.

Pyöräkrossiparkki on avoinna kaikille halukkaille pientä pääsymaksua vastaan ja varusteet voi tarvittaessa vuokrata alueella olevasta vuokraamosta. BMX Helsinki tulee järjestämään radalla ohjattuja lajiharjoituksia sekä kilpailuja yhteistyössä pääkaupunkiseudun pyöräilyseurojen kanssa. Tarkoituksena on tutustuttaa BMX-pyöräilyä lapsille, nuorille ja aikuisille turvallisella ja hauskalla tavalla. Kaikkien ajajien edellytetään noudattavan radan sääntöjä, sekä käyttävän pakollisia suojavarusteita. Pyöräkrossiparkissa vanhemmat ja nopeammat ottavat huomioon pienemmät ja hitaammat, ja auttavat aina tarvittaessa. Pyöräkrossiparkki palvelee myös kilpaurheilua tarjoten harjoitus- ja kilpailupuitteet Suomen huipuille. Naapurimaista on jo radan rakennusvaiheessa osoitettu kiinnostusta tämän olympialajin kilpailu- ja valmennusyhteistyöhön. Lähde: Suomen Pyöräilyunioni ry

Contador heti Vueltan voittoon

Kilpailukiellostaan kuukausi sitten vapautunut Alberto Contador palasi huipulle ja voittojen tielle Espanjan ympäriajossa.

Alberto Contador on voittanut Espanjan ympäriajon. Paluun radoille vastikään dopingkäryn jälkeen tehnyt Contador voitti toiseksi tulleen Alejandro Valverden reilun minuutin erolla. Espanjalaisten kolmoisvoiton täydensi Joaquim Rodriguez.

Viimeisen etapin voittoon ajoi saksalainen John Degenkolb, joka hallitsi suvereeniin tyyliin tämän vuoden Vueltan massakirejä. Contador lasketteli pääjoukon mukana maaliin ja oli päätösetapin 54:s.

Tour de Francen matkalle aikovat

On nimi sitten Jean Dupont, Olan Nordmann, John Doe tai Matti Meikäkäinen monella pyöräilystä kiinnostuneella tuntuu olevan haaveena nähdä Tour livenä. Itse pääsin sisälle Tourin mystiikkaan Bjarne Riisin kultaa-aikana Tanskassa asuessani, ja silloin päätin joskus kokea nousut itse satulassa istuen. Vaikeaa paikan päälle hankkiutuminen ei suinkaan ole, vaikka porukka ensimmäisen uhon jälkeen kohti lähtöpäivää yleensä kutistuukin.

Luvassa kovatasoinen Jämi21

Lauantaina Jämillä juostava Jämi21 – XC Run on onnistunut houkuttelemaan paikalla tukun kovatasoisia juoksijoita.

Miesten puolella viivalla nähdään muun muassa Kalevan kisojen 5000 metrin koko mitalikolmikko Lewis Korir, Jarkko Järvenpää ja Willy Rotich. Lisäksi voittotaistelussa nähdään 10 000 metriä aikaan 28:11 juossut kenialainen Paul Kipet.

Haastajina kilpailuun lähtevät suunnistuksen moninkertainen suomenmestari Petteri Muukkonen (puolimaraton 1:06:41), moninkertainen maajoukkue-edustaja Teppo Syrjälä, Kimmo Randelin (puolimaraton 1:09:36) sekä suunnistuksen erikoispitkänmatkan suomenmestari Mikko Patana (10 km maantiellä 31:31).

Mielenkiintoista on myös nähdä huippuhiihtäjä Kari Variksen vauhti. Varis voitti viime vuonna hiihtäjien perinteisen kesäkilpailun Aateli Racen maastojuoksuosuuden.

Naisten puolella ehdottomia ennakkosuosikkeja ovat Kenian Peril Nengambi (10 km maantiellä 32:32) ja Sarah Kiptoo (10 000m radalla 33:51). Suomalaisista ennakkosuosikkeja ovat ainakin MM- ja EM-tason maratoonari Maija Oravamäki (maraton 2:35:37) sekä triathlonin euroopanmestari Tiina Boman.

VALMIIKSI KUORITUT BANAANIT HERÄTTÄVÄT RAIVOA ASIAKKAISSA

Saksalainen Billa-ruokaketju on erehtynyt ostamaan valikoimaansa tuotetta, joka on saanut aikaan raivonpuuskia sosiaalisessa mediassa. Kyseessä ovat valmiiksi kuoritut banaanit, jotka on kuorinnan jälkeen pakattu muovipakkaukseen tuotteen säilyvyyden parantamiseksi.

Jopa Itävallan Greenpeace on herännyt kommentoimaan asiaa. Greenpeacen tiedotteessa todetaan banaanin olevan luonnontuote, joka on jo valmiiksi luonnon omassa, helposti avattavassa pakkauksessaan. Banaanin uudelleenpakkaaminen on sulaa hulluutta, tiedotteessa todetaan.

Taidetta ei tarvitse ymmärtää!

Pääasia että sitä pääsee tekemään, arvioikaa itse.

C More aloittaa, mikä muuttuu?

CANAL+ vaihtaa nimeään 4.9. alkaen. Tässä näet, mitä muutos tuo tullessaa.

Uusi C More -nimi otetaan käyttöön 4. syyskuuta yhteispohjoismaisesti sekä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa että Tanskassa.

C More -kanavat tulevat tarjoamaan CANAL+:n tapaan laajan valikoiman elokuvien tv-ensi-iltoja, laatusarjoja sekä Suomen tv-markkinan kattavimman huippu-urheilupaketin. Uutena kokonaisuutena ohjelmistossa tullaan näkemään paljon dokumentteja.

Voimalinja

Tuomas Enbuske aloittaa HS.fi:n kolumnistina

Olisiko Yhdysvallat viimein kypsä mormonipresidenttiin?

1823 enkeli ilmestyi jenkkimiehelle ja kertoi tälle, että Raamattu on ihan jees, mutta vaatii vielä aikamoista kustannustoimittamista. Syntyi uusi versio Jeesuksen elämästä, joka oli - luojan kiitos - tiiviimpi kuin alkuperäinen, erittäin sekava ja ristiriitainen satukokoelma. Raamatun jatko-osassa Jeesus seikkailee Lähi-idän asemesta Amerikassa.

Pikku hiljaa tästä kaikesta syntyi uskonto, jonka kannattajia on maailmassa nykyään enemmän kuin juutalaisia ja vihreiden jäseniä yhteensä.

Republikaanit ovat nyt valinneet yhden tällaisen pesunkestävän mormonin, Mitt Romneyn, presidenttiehdokkaakseen.

Enbuske kirjoittaa kolumnin kerran kuukaudessa.

Lenita Airisto Radio Novalla:
Kulttuuriministerimme pitäisi vaihtaa

Arhinmäkeä tuurasi Tallinnassa Suomen Viron suurlähettiläs, joka luki ministerin kirjoittaman tervehdyksen.

Meidän kulttuuriministerimme Arhinmäki alitti kaikki rimat. Hänen tervehdyksensä oli täynnä kliseitä, jossa ei ollut sydäntä eikä älyä. Minun pitää sanoa, että vaihdetaan ministeriä, Airisto täräyttää Novan haastattelussa.

Airisto kiitteli Arhinmäen virolaista kolleegaa, joka piti hänen mukaansa tilaisuudessa fantastisen puheen, joka tuli suoraan sydämestä.

Woody Allenin suurkaupungit - New Yorkista Roomaan

Kaupungeilla on ollut merkittävä rooli Woody Allenin elokuvissa. Hänen New Yorkissa kuvattujen elokuviensa tapahtumapaikoista on tullut turistinähtävyyksiä. 2000-luvulla ohjaaja on kuitenkin tehnyt monta tunnelmallista elokuvaa myös Euroopan suurkaupungeissa.

Woody Allenin uusin elokuva To Rome With Love sai alkunsa tilaustyönä. Ohjaajalle soitettiin ja tarjottiin mahdollisuutta kuvata ikuisessa kaupungissa. Elokuvassa nähdään Rooman piazzoja ja mukulakivikatuja sekä pakollisina nähtävyyksinä muun muassa Fontana di Trevi, Sikstuksen kappeli ja Colosseum. Allen kuvaa ensimmäistä kertaa myös muuta kuin amerikkalaista perhe-elämää, mutta italialaisten kuvaus jää kliseiseksi. Ohjaaja kertoo tehneensä elokuvan täysin turistina ja ilman käsitystä italialaisesta elämästä, ja siinä hän on oikeassa. Italialaisuutta elokuvassa edustavat lähinnä oopperamusiikin käyttö ja kliseiset intohimon purkaukset.

Pyöräilijöiden huolto ja ruokailu

Jokaisen kisan yhteydessä on erittäin tärkeätä pitää pyöräilijät mahdollisimman hyvässä kunnossa. Siihen pyritään jokaisessa joukkueessa. Ympäriajoissa tämä asia on vieläkin tärkeämpi lyhyen palautumisajan takia etappien välillä.

Jos kaikki asiat menevät hyvin ja kukaan ei kaadu tai loukkaannu, eikä tule sairastumisia asiat menevät jo kohtalaisen hyvin etappiajossa. Kun keho on niin kovalla kuin on ja kilpailussa tapahtuu paljon, voi ajajille kuitenkin sattua helposti jotakin.

Hierojilla ja fysioterapeutilla on tärkeä osa kokonaisuudessa. Jos ei löytyisi hierojia, moni ajaja ei pystyisi samaan tulokseen. Hieronnalla nopeutetaan palautusta ja saadaan ongelmia pois aikajärjestyksestä jo ennen niitten syntymistä.

Tänä päivänä käytetään myös muita apuvälineitä, kuten teippausta. Se on hyvä tapa rentouttaa tiettyjä lihaksia, jotka muuten ylikuormittuvat ja siten voidaan ehkäistä tai auttaa parantamista ongelman synnyttyä.

Yhä enemmän joukkueet ovat myös ymmärtäneet miten tärkeätä tehdä ennaltaehkäiseviä harjoituksia talvella ennen kilpailukautta ja edelleen kilpailukauden aikana. On olemassa laaja valikoima erilaisia tukilihaksistoon vaikuttavia harjoitusmuotoja, esimerkiksi Yoga, Pilates, Core ja Fustra.

Kun ajajat tulevat etapilta hotellille, heille on jo selvillä missä järjestykset pääsevät hierontaan tai muuhun vastaavaan hoitoon. Yleensä etappiajon aikana on varattu tunti hierontaa jokaista ajajaa kohti ja jos tarvetta on, muitakin hoitomuotoja löytyy riippuen vähän joukkueesta. Muut saavat levätä hiukan tai tehdä vähän venytysliikkeitä ennen kuin pääsevät hoitoon.

Lady Gaga esitteli Areenalla uuden kappaleen

Lady Gagan kolmannen Suomen konsertin perusteella kahta maailman suurinta newyorkin-italialaista poptähteä yhdistää tällä hetkellä kolme asiaa: asefetissi, uskonnolliset ristit ja ahterin vilauttelu.

Apple vaatii myyntikieltoa Samsungin tuotteille

Tietokoneita ja matkapuhelimia valmistava Apple vaatii Yhdysvalloissa myyntikieltoa kahdeksalle Samsungin laitteelle.

Apple kertoi maanantaina ainoastaan myyntikieltoon vaadittavien laitteiden lukumäärän, mutta ei tarkempia tietoja malleista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan laitteiden joukossa ei ole uusimpia malleja, vaan esimerkiksi Samsungin Galaxy S2 -puhelin.

Pyydän presidentti Obamaa lopettamaan noitavainonsa Wikileaksia vastaan

Tappuritapahtuma

Wikileaks-sivuston perustaja Julian Assange katkaisi pitkän hiljaiselonsa sunnuntaina, kun hän piti kymmenminuuttisen puheen Ecuadorin Lontoon-lähetystön parvekkeelta.

Yhtä aikaa Wikileaksin kanssa uhattuina ovat sananvapaus ja kaikkien yhteiskuntien hyvinvointi, hän varoitti.

Kiitoksia Assangelta saivat Ecuador, koska maa myönsi hänelle turvapaikan, sekä sivuston tukijat niin Ruotsissa, Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin.

Puheen lopuksi eräs lähetystön edustalle kerääntyneistä aktivisteista töräytti vuvuzelafanfaarin.

Pyöräilylegenda Lance Armstrong vaarassa menettää voitot

Kaikkien aikojen menestyneimpiin kilpapyöräilijöihin kuuluva Lance Armstrong on vaarassa menettää kaikki seitsemän Ranskan ympäriajon voittoaan.

Viime kaudella uransa päättänyttä Armstrongia uhkaa myös elinikäinen kilpailukielto ja Sydneyn olympialaisten pronssimitalin menetys.

Armstrong ilmoitti myöhään torstai-iltana, ettei jatka oikeustaisteluaan dopingsyytöksiä vastaan. Armstrongin piti ilmoittaa puoleen yöhön mennessä halukkuudestaan vastata Yhdysvaltain antidopingtoimiston USADA:n syytöksiin välimieskäsittelyssä.

Jokaisen ihmisen elämässä tulee hetki, kun on aika todeta "riittää". Minulla se aika on nyt. Käännän sivua tänään, kotisivuillaan julkaistussa tiedotteessa syyttömyyttään vakuuttanut Armstrong kirjoitti.

Mikäli UCI vahvistaa Armstrongin diskaukset, on sillä edessään varsinainen päänsärky. Armstrongin menestys ajoittui aikaan, jolloin dopingskandaali toisensa jälkeen riepotteli maantiepyöräilyä.

Armstrong voitti jokaisen Ranskan ympäriajon vuodesta 1999 vuoteen 2005. Kyseisinä vuosina kakkossijoilla ei ollut yhtään pyöräilijää, jonka taustalta dopingrikkomuksia ei ole löytynyt. Kolmos- ja nelossijoiltakin löytyy vain yksi "puhdas" urheilija kustakin.

Esimerkiksi Jan Ullrich, joka jäi kolmena vuonna toiseksi Armstrongin jälkeen kärähti niin sanotun operaatio Puerton yhteydessä dopingista. Ullrich itse sanoi perjantaina olevansa ylpeä kakkossijoistaan eikä kaivannut muutoksia tuloksiin.

Suomen elokuvateatterit astuivat digiaikaan: filmi on ohi

”Siirry digiaikaan tai kuole”. Ylen uutisotsikko on dramaattinen, mutta elokuvateattereille totta. Ne ovat vaihtaneet esityskalustonsa digitaalisiksi. Filmiltä ei uutuuselokuvia näe enää juuri missään, eikä filmikopioita tehdä kuin poikkeustapauksissa - ja nekin loppuvat pian.

Digitaalikopiot eli DCP:t ovat halvempia tehdä ja liikuttaa: ne ovat tietokoneen kovalevyjä. Yksi filmikopio vastaa painoltaan kymmeniä DCP:itä. DCP:t ovat laadultaan identtisiä eivätkä ne kulu.

On kieltämättä hienoa, että ensi-ilta saadaan nyt kaikkiin teattereihin, jotka sen haluavat - tämä on nostanut esimerkiksi kotimaisten katsojalukuja selvästi. Aiemmin kalliit filmikopiot siirrettiin pikkupaikkakunnille vasta kuin kaupunkiyleisöt olivat saaneen niistä tarpeekseen. Nyt vain tehdään yksi kovalevy enemmän, parin kolmen sadan euron kustannuksin.

Itse kuvan laatu ei ole parempi, ja tavallisen DCP:n antama vaikutelma on vaisumpi.

Moni jää kaipaamaan filmiä, mutta kuten Ylen jutussa todetaan, enää parikymmentä pikkupaikkakuntien teatteria Suomessa on vailla digiprojektoria. Niiden vuoksi ei kalliita filmikopioita kannata tehdä.

Siirtymävaihe on ollut hankala. Suomessa digikuvausta vasta opetellaan. Ronskilla otteella digikuvattu elokuva on kuitenkin usein filmiltä esitettynä luontevampi. Esimerkiksi raa’alle digille kuvattu Varasto tuntui filmikopiolta katsottuna (Sodankylän festivaaleilla valitaan filmikopio aina mielummin kuin DCP - Helsingissä ei Varastoa ole voinut filmiltä nähdä) silmälle ja sielulle mukavammalta. Naarmut eivät haitanneet. Olen oppinut pitämään normaalia kulumista elokuvan luonteeseen kuuluvana.

Eli jos tarkkoja ollaan, filmi ei ole enää synonyymi elokuvalle. Elokuva ei näe filmiä todennäköisesti missään tekemisen vaiheessa.

Suomalaisleffa Iris pääsee jenkkiteat-terilevitykseen, väittää uutinen - katsotaanpa tarkemmin

Suomalainen lastenelokuva Iris on myyty Yhdysvaltoihin. Jostain syystä myyntiyhtiön tiedotteen yliampuvat hehkutukset menevät sellaisenaan läpi jopa Suomen elokuvasäätiön nettisivuille.

SES:n sivuilla uutisessa - joka on siis elokuvayhtiön oma tiedote, ja jota myös Episodin nettisivut siteeraavat - sanotaan muun muassa näin:

”Tämä on erittäin jännittävää. On harvinaista, että suomalainen elokuva pääsee teatterilevitykseen USA:ssa” sanoo Klas Fransberg Interprod Oy:stä, joka myy Iris-elokuvaa ulkomailla.
Fransberg ei tässä vaiheessa halua paljastaa mitään levityssopimuksen yksityiskohdista, mutta sanoo että kyseessä on ”rajoitettu arthouse-levitys”, mikä käytännössä voi hyvinkin tarkoittaa jopa pari sataa kopiota.

Luettuani tuon olin ihmeissäni. Olen nähnyt elokuvan, ja se on kömpelö, tylsä ja huonolla tavalla vanhanaikainen. Jos Iris levitettäisiin USA:ssa yli kymmenellä kopiolla, hämmästyisin tältä pohjalta suuresti.

Tiedote kirjoitusvirheineen on nähdäkseni Fransbergin itsensä käsialaa, joten hän siis siteeraa itseään ja heittää väitteen parista sadasta kopiosta omasta päästään.

Mutta katsotaanpa, mikä on Mouse Trap Films, joka on ostanut Iriksen. (Summahan saattaa olla vaikka kymmenen dollaria.)

Espoo Cine elokuvafestivaali

17.8-26.8. 2012 Löydä omanlaisesi elokuva.

Jos haluaa saada kattavampaa kuvaa Rainer Werner Fassbinderin perintöä edelleen jakavasta saksalaisesta nykyelokuvasta kuin käy ilmi teatterilevitykseemme ja elokuvajuhlien kilpasarjoihin valikoituvista filmeistä, kehotan harrastajia matkaamaan pääkaupunkiseudulle tämän viikon aikana.

Espoo Ciné -elokuvafestivaali esittää valikoiman sikäläisiä uutuusfilmejä, jotka todistavat maassa pestävän muutakin kuin Stasi-historian tahroista töhriintynyttä likapyykkiä. DDR-teeman vuoksi alkoi Wolfgang Beckerin puolivillaisesta ja vääräksi nostalgiaksi virittyvästä yrityksestä satiiriksi Goodbye Lenin! (2003), joka jostain syystä valittiin ilmestymisvuotensa parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi. Sen vakavampaa laitaa edustaa puolestaan Florian Henckel von Donnersmarckin Muiden elämä (2006), valvontakoneiston vilppiä virkaintoisen kapteenin henkilökriisillä valottava teos, joka menestyi Oscar-kahinoita myöten.

Lue lisää Rane Aunimon elokuva-arvosteluja.

Matti ratkesi ryyppäämään, Susanna lähti

Nykyään keikkalavoilla häärivä Matti Nykänen ratkesi kahden vuoden raittiusputken jälkeen ryyppäämään, kirjoittaa Seiska. Lehden tietojen mukaan jopa Matin kahden vuoden ajan kihlattu Susanna Ruotsalainen katsoi parhaaksi vaihtaa maisemaa.

Joo, kyllä tässä on nyt temmottu viinaa kymmenen vuoden edestä muutaman päivän aikana, Matti sanoo Seiskalle.

Vanha keino parempi kuin pussillinen uusia

Nyt naisten ei enää kannata kantaa rahojaan luontaistuotekauppaan, kun kotoa saattaa löytyä oiva lääke moneen vaivaan.

Savolaisten vedonlyönti lähti lapasesta – NHL-tähti suojelijaksi

Kuopiolaisten kaverusten urheilukeskustelua seurannut vedonlyönti on kasvanut todella suuriin mittasuhteisiin.

Janne Seppälä, 41, oli kertonut heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, kuinka hän oli voittanut vuonna 1979 Varkaudessa koulujenvälisissä yleisurheilukilpailussa kolmansien luokkien mestaruuden tuloksella 310.

Tarinaa kuunnellut Mikko Pirinen, 43, oli pitänyt tulosta jonninjoutavana ja ilmoittanut hyppäävänsä kolme ja kymmenen "ihan milloin vain".

Kaksikko sopi, että Pirisen pituushyppytaidot punnitaan Väinölänniemen urheilustadionilla 26. elokuuta.

Päätin jo siinä vaiheessa, että tehdään saman tien vähän isompi tapahtuma ehkä noin viidellekymmenelle kaverille, Seppälä kertoo.

Pirisellä on kolme mahdollisuutta päästä tavoitetulokseen 3 metriä 10 senttiä.

Kuva

102 MINUUTTIA

New Yorkin kaksoistornien kohtalonhetket

Viranomailsilta kesti kolme vuotta kuvailla se, kaikki mitä tapahtui 102 minuutin aikana.

Kun New Yorkin Worls Trade Center avattiin vuonna 1973, rakentajat uskoivat vakaasti kaksoistornien kestävän jopa Boeing 707:n törmäyksen. Syyskuun 11. päivän aamuna 2001 kaksi al-Qaida-terroristien kaappaamaa matkustajakonetta iskeytyi suoraan maailmankaupan maamerkkeihin.

Harjakoski Pomarkku

Suomalainen Kansallismaisema on säilyttämisen arvoista.

Miltä Frasierin tähdet näyttävät nykyään ja mitä heille kuuluu?

Muistathan vielä iki-ihanan Frasier-komediasarjan, joka kahmi palkintoja, vakuutti kriitikoita ja tietysti nauratti katsojia vuosina 1993-2004?
Seattlen suosikkiradioääntä, radiopsykologi Frasieria palkintojen arvoisesti esittänyt Kelsey Grammer, 57, on ollut julkisuudessa viime vuosina lähinnä lähelle kuolemaa vieneen sydänkohtauksensa ja naisjuttujensa ansiosta. Grammer erosi pitkäaikaisesta aviopuolisostaan Camille Grammerista, avioitui huomattavasti itseään nuoremman, 31-vuotiaan Kayten kanssa. Kayte synnytti parille lapsen heinäkuussa.

Sarjaa esittää Nelonen.

Mitä pulmusille kuuluu?

Suosikkisarja Pulmusia tehtiin vuosina 1987-1997.
Kenkämyyjä Al Bundyn perheen yksinkertaista elämää saa seurata vielä tänäkin päivänä suomalaisista tv-ruuduista, kun TV5 esittää suosikkisarjaa arkipäivisin.

Al Bundya näytellyt Ed O'Neill on sitten Pulmusten jatkanut uraansa muun muassa West Wingissä ja Modernissa perheessä, joista jälkimmäisestä hän on saanut muutaman Emmy-ehdokkuuden.

66-vuotias arvostettu näyttelijä teki vuonna 2009 kahden jakson mittaisen vierailun Pulmus-poikaansa Bud Bundya näytelleen David Faustinon sarjassa Star-ving.

Hepsankeikkamaista kotiäitiä Peggy Bundya esittänyt Katey Sagal, 58, on julkaissut pari sooloalbumia.

Sagal on nykyisin mukana pikkukaupungin moottoripyöräjengistä kertovassa kriitikoiden ylistämässä Sons of Anarcyssä.

Miljardista jäi miljoona käteen

Kauppatieteen ylioppilas Mikael Paloheimo 28, avaa kuudennen kerroksen huoneistonsa oven tiistaina vähän yli kello 11. Oven takaa kuuluu jo Yorkshiren terrierin Möhkön ja Länsiylämaan terrieri Possun raaputus.

Isän perintö. Pesämunan Mikael Paloheimo sai isänsä Ilkka Paloheimon ohjelmistoyrityksen osingoista. Se oli tietenkin tärkeä alkupanos, mutta varallisuutensa Mikael Paloheimo on hankkinut omin ansioin. Olemme Majakkarannassa, Turun kalleimmalla asuntoalueella.

Vasemmalla avautuu suuri keittiö-olohuone, suoraan edessä sijoittajan työhuone. Pörssi on ollut auki puolitoista tuntia. Metsäyhtiö UPM-Kymmene on kertonut tehneensä hyvän tuloksen viime neljännekseltä. Paloheimo on tulosuutisen jo hyödyntänyt.

Päiväkauppias. ”Ruudulla voi olla yhtaikaa 8–10 positiota auki. On tehtävä nopeita päätöksiä. Tärkeintä on oman pään ja tunteiden hallinta. Kun tulee tappiota, on parasta myöntää se heti”, kertoo Mikael Paloheimo. Mikael Paloheimo on päiväkauppias, day trader. Näitä sekuntien ja minuuttien sykkeellä pörssikauppaa tekeviä yrittäjiä ei ole Suomessa paljon.

”Arvaisin, että täysin ammattimaisia päiväkauppiaita on kymmenkunta. Itse tunnen 4–5 päiväkauppiasta”, Paloheimo kertoo. Päiväkauppaa tekevä sijoittaja pyrkii ennustamaan sijoituskohteen päivän alimman hinnan, ja ostamaan kohdetta itselleen. Oston jälkeen sijoittaja pyrkii myymään ostamansa instrumentin pois päivän korkeimpaan hintaan, mutta kuitenkin viimeistään ennen markkinoiden sulkeutumista.

Päiväkauppias on eri heimoa kuin se Helsingin puhelinyhdistyksestä Elisaksi muuttuneen pörssiyhtiön osakkeenomistaja, joka on unohtanut sijoituksensa arvo-osuustilille ja ihmettelee, kun kerran vuodessa tupsahtaa tilille satanen.

Flower

Kesää ei ole jäljellä, mutta omenoita riittää.

Sinivalkoinen valhe

Sinivalkoinen valhe on uskalias dokumenttielokuva, joka kertoo suomalaisen maastohiihdon synkän dopinghistorian ja paljastaa huippu-urheilussa vallitsevan valheiden verkon. Ensi-ilta 5.10. 2012

Vuoden 2001 Lahden MM-hiihdoista piti tulla jälleen yksi suomalaisen maastohiihdon huippuhetki. Toisin kävi. Seurasi "katastrofaalimaisen suuri häpeä", kun kuusi suomalaista hiihtäjää jäi kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Joukkokäry jätti jälkeensä kysymyksiä: oliko kysymys hetken hairahduksesta ja "amatöörien puuhastelusta" vai pitkäaikaisesta, määrätietoisesta ja maailmanlaajuisesta huijauksesta?

Timo Seppälä doping-väitteistä: Ei savua ilman tulta

Suomen Antidoping-toimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä arvelee, että 70-luvulla suurin osa huippuhiihtäjistä käytti dopingia. Juha Mieto puolestaan on pettynyt Seppälän kommentteihin.

Seppälä uskoo, Kangasniemi on oikeassa ja asiasta on ainakin keskusteltu.

Siihen aikaan, kun Mieto urheili, dopingin käyttö oli yleistä kaikissa urheilumaissa. Epäilen, että lähes jokainen huippuhiihtäjä on käyttänyt dopingia – myös anabolisia steroideja, Seppälä kertoo.

Kaarlo Kangasniemen oma dopingtarina

Painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi oli oman aikansa supersankari, joka puhui aina suoraan ja asiaa. Hän tunnusti oman dopingin käyttönsä rehellisesti ja koruttomasti Ilta-Sanomille 1992 antamassaan haastattelussa.

Haastattelu on edelleen hurjaa luettavaa.

Kangasniemi: Näitä pietareita urheilussa riittää

Porilainen painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi väittää, että entinen hiihtäjä Juha Mieto oli 1975 kysynyt häneltä neuvoa anabolisten steroidien käytössä. Samassa keskustelussa kävi Kangasniemen mukaan ilmi, että Mieto oli käyttänyt dianabolia.

Dopingjutun tuomio pysyi hovioikeudessa

STT:N DOPINGPALJASTUS Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan ex-hiihtäjä Jari Räsäsen ja ex-hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyringin ehdolliset vankeustuomiot hiihdon dopingjutussa. Molempien katsottiin syyllistyneen törkeään petokseen.
Jari Räsänen sai vuoden ja Pekka Vähäsöyrinki yhdeksän kuukautta ehdollista vankeutta.

Oikeuden mukaan molemmat esittivät valikoituja osatotuuksia ja erehdyttivät tuomioistuimia yli kymmenen vuotta sitten käydyssä STT-oikeudenkäynnissä.

Hovioikeus alensi kuitenkin oikeudenkäyntikulujen korvauksia, jotka Räsänen ja Vähäsöyrinki määrättiin maksamaan asianomistajille. Heidän on maksettava Suomen Tietotoimistolle sekä sen entiselle päätoimittajalle ja toimittajalle yhteensä 54 500 euron oikeudenkäyntikulut. Hovioikeus alensi käräjillä määrättyä summaa noin 20 000 eurolla.

Kari-Pekka Kyrö: Doping edistää terveyttä

Kari-Pekka Kyrö pitää kestävyysurheilun dopingmenetelmiä terveyttä edistävinä. Kyrö ihmettelee Radio Novan Enbuske ja Linnanahde Crew ohjelman haastattellussa miksi dopingin terveysriskivalheella pelotellaan.

Se ei pidä paikkansa. Esimerkiksi kestävyysurheilun perusdopingmenetelmät, mitä minä tiedän, ovat valitettavasti terveyttä edistäviä, Kyrö väittää.

Kyrön mukaan on hyvä kysymys, miksi dopingia ei ylipäätään sallita urheilussa.

Juha Väätäisen mukaan Timo Soinin ongelma on ylipaino

Helsinkiläinen kansanedustaja Juha Väätäinen arvostelee perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia kyvyttömyydestä ratkaista puolueen riitoja Helsingissä. Väätäisen mukaan Timo Soini joko ei halunnut, osannut, ehtinyt tai oletti vaikenemisella lakaisevan Helsingin piirin riidat maton alle.

Soini tukee laitonta puheenjohtajaa. Soini ei tue puolueen kansanedustajaa.

Perussuomalaisten Helsingin piirissä on riidelty kesän ajan piirin puheenjohtajasta. Helsingin piiri erotti Juha Väätäisen piirin puheenjohtajuudesta kesällä.

Väätäinen: Soinin ongelma ylipaino. Soinin ongelma on Väätäisen mukaan epävakaa terveys ja 40 liikakiloa. Ottakaa 40 kilon reppu selkään ja kokeilkaa miltä se tuntuu. Väätäinen sanoo, ettei itse tavoittele perussuomalaisten puheenjohtajan paikkaa.

Timo Soini ilmoitti ettei tarvitse keneltäkään terveysneuvoja.

Ortopedi Antti Heikkilä hoitaa diabetesta ravinnolla

Radio Rockin aamussa vierailijana oli Antti Heikkilä, joka tunnetaan kriittisistä mielipiteistään, THL:ää ja lääkärikuntaa kohtaan.

Protaus, proteiinin liikasyönti on jopa hengenvaarallista, Heikkilän mukaan. Nuoret ovat omaksuneet syömään proteiinijauheita, (esim: Nutrilet ja muut vastaavat), eikä niissä ole mitään ravintoaineita. Nostavat vaan maksa-arvot vaaralliselle tasolle, ja ihmisiä on jopa kuollut näihin proteiinijauhojen syöntiin. Pekka Puskan Pohjois-Karjala projekti sai julkisuutta vain siksi, kun rasva arvot laskivat yleisesti koko maailmassa, ja Puska tutkimusryhmineen ratsasti tällä tiedolla.

Maraton on lähinnä psyyken hoitoa, terveydelle se ei anna mitään hyvää. Kolmen minuutin maksimaalinen harjoitus viikossa riittää kunnon ylläpitoon, näin Heikkilä.

Punainen lanka Heikkilän terveelliseen ruokavalioon on hiilareita korkeintaan 60 grammaa vuorokaudessa, lihaa ja kasviksia pääasiassa. Diabetikot voisivat hoitaa insuliinitasoa oikealla ravinnolla, kuten hoidettiin vuosikymmeniä sitten. Nykyään diabetes hoidetaan insuliinin piikittämisellä ja ruokavalioon ei juurikaan tarvitse puuttua, tätä Heikkilä pitää älyttömänä.