DPK.fi

Venäjä tuhoaa länsiruokaa polttamalla

Liettualaisissa pakkauksissa olevat ilmakuivatut naudanlihat ja saksalaisiksi merkityt edamharkot lensivät polttouunin tuliseen nieluun Pietarin lentokentän kyljessä torstaina.

Yli neljänkymmenen toimittajan ja kuvaajan seuraama ruoanpoltto oli osa näyttävää tuhoamisoperaatiota, johon Venäjä ryhtyi presidentti Vladimir Putinin määräyksestä torstaina.

Hävitettäväksi on määrätty kaikki Venäjälle virtaava vastapakotteiden kieltämä länsiruoka.

"Minua ei säälitä heittää ruokaa haaskuuseen. Ei ole takeita, että väärennettyjen asiakirjojen avulla maahan päässeet elintarvikkeet ovat turvallisia", sanoi lentokentän operaatiosta vastannut osastopäällikkö Oleg Jemtsev maatalouden valvontavirasto Rosselhoznadzorista.

Kiinan tavalliset osakesäästäjät menettivät pörssi­romahduksessa satoja miljardeja

Kiinalaisen Citic-finanssiyhtiön konttorilla Pekingissä käy kova puheensorina, mutta tunnelma on kiinalaiseksi vaisu. Pörssisalissa noin sata pekingiläistä piensijoittajaa seuraa osakekursseja, valmiina ostamaan tai myymään tietokonepäätteillä.

Heistä valtaosa on menettänyt rahaa Kiinan pörssiromahduksessa kesän aikana. Paikalla on enimmäkseen iäkästä väkeä, koska nuoremmat hoitavat sijoituksiaan mieluummin netissä.

Suomeen muutto voi olla riski uralle – kielivaatimukset pudottavat osaajia hanttihommiin

Maahanmuuttajien työttömyys kasvaa nopeasti. Yksi syy ovat työnantajien kovat kielitaitovaatimukset.

Koulutusta vastaavan työn saanti on Suomessa äärimmäisen vaikeaa maahanmuuttajille, jotka eivät osaa suomea tai ruotsia.

Kesäkuussa ulkomaalaisia työttömiä työnhakijoita oli Suomessa 37 862 eli miltei kaksi kertaa enemmän kuin vastaavaan aikaan kesällä 2009, kertovat työ- ja elinkeinoministeriön tilastot. Samalla aikavälillä taantuma on kasvattanut kantaväestön työttömyyttä vajaalla kolmanneksella.

Stubbille ja Sipilälle kova palaute tv:ssä: ”Ei tarvitse pelotella”

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) perusteli maanantaina yhteiskuntasopimuksen ja hallitusohjelmassa pitäytymisen tarvetta viittaamalla Kreikan ylivelkaantumiseen. ”Kreikan tie ei voi olla meidän tie”, Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tukiessa puhumalla Suomen ennätyksellisen heikosta taloustilanteesta.

Kreikka-rinnastukset eivät saaneet tukea pankkiekonomisteilta Aki Kangasharjulta ja Lauri Uotilalta Ylen aamutelevisiossa keskiviikkona.

Ei se [Kreikan] tie tässä lainkaan uhkaa, ei sillä tarvitse pelotella, tuki Dansken johtava neuvonantaja Uotila viitaten Kreikan korruption laajuuteen ja veronkannon ongelmiin.

Sipilän mallissa duunari joustaa

Edellisen hallituksen yksi kärkihanke oli yhteisöveron lasku 20 prosenttiin. Sillä uskottiin investointien lähtevän liikkeelle ja työllisyyden nousuun. Se osoittautui toiveajatteluksi, sillä yhteisöveron lasku on valunut osinkoihin, jos viivan alle ylipäänsä on jäänyt mitään.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) koettaa uutta konstia, jota kutsutaan yhteiskuntasopimukseksi. Sillä tavoitellaan viiden prosentin kilpailukykyloikkaa.

Työajan pidentämisestä saattaa tulla koko yhteiskuntasopimuksen kynnyskysymys. Vartti lisää päivässä ei tunnu suurelta, ja monella alalla työajan pidennys voidaan toteuttaa nykyisen työaikalain puitteissa sopimuksia rukkaamalla. Sen vuoksi ammattiliitoilla on tulevissa neuvotteluissa keskeinen rooli.

Esitutkinta paljastaa: Talvivaaran päästörajat paukkuivat toistuvasti

Talvivaaran laiminlyöntien epäillään alkaneen jo maaliskuussa 2004, kun kaivoksen perustaja Pekka Perä toimi nykyisen Talvivaara Sotkamo Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Laiminlyöntien epäillään jatkuneen huhtikuuhun 2013.

Tiistaina julkaistun esitutkintamateriaalin mukaan jo Talvivaaran toiminnan alussa jätettiin selvittämättä siitä aiheutuvat jätevesipäästöt. Myöhemmin lisärakentamisen yhteydessä ei tehty tarvittavaa ympäristövaikutusselvitystä.

Vuosien varrella kaivosalueelle myös rakennettiin kipsisakka-allas, jonka rakenne ei täyttänyt ympäristöluvan määräyksiä. Kipsisakka-altaaseen myös johdettiin ympäristölle vaarallista raffinaattia luvanvastaisesti.

Fortum antoi periksi? Lähtee Fennovoimaan ilman Venäjä-ehtoaan

Energiayhtiö Fortum lähtee mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen, vaikka ei ole saanut tavoitteitaan läpi neuvotteluissa venäläisestä vesivoimasta.

Tiedotteensa mukaan Fortum osallistuu Fennovoima-hankkeeseen 6,6 prosentin omistusosuudella. Fortumin aiemmin ehdoksi asettamissa neuvotteluissa venäläisen alueellisen energiantuotantoyhtiö TGC-1:n uudelleenjärjestelyistä ”ei tähän mennessä” kuitenkaan ole saatu ratkaisua, suomalaisyhtiö kertoo.

”Kilpailija-maissakin on viety valtaa yrityksiin”

Häkämies selitteli liitto-kierroslausuntoaan

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies hämmensi eilen palkansaajajärjestöjä ilmoittamalla, että vuoden 2016 kierros on liittokierros . Hän kertoi näkemyksensä arvioidessaan yhteiskuntasopimuksen tärkeyttä.

Suomessa on tehty nyt useita vuosia keskitettyjä työmarkkinaratkaisuja, mutta käännettä parempaan ei ole tullut. Toisin on kilpailijamaissamme, joissa valtaa on viety yrityksiin, hän selitti lausuntoaan Ylen aamu-tv:ssä.

”Olemme valmiit neuvottelemaan, mutta emme ehdoitta” – STTK:n Palola painottaa tasapainoa

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan STTK on valmis neuvotteluihin yhteiskuntasopimuksesta, mutta ei ehdoitta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esitteli hallituksen askelmerkit yhteiskuntasopimuksen solmimisesta ja juoksutuksesta aamupäivällä.

”Yrittämisen arvoinen asia” – Juhani Saloniuksen, 71, näyttävä come back

Ex-valtakunnansovittelija Juhani Salonius, 71, ei ole eläkepäivillään levännyt laakereillaan vaan jatkanut työriitojen sovittelutyötä oman yrityksensä kautta.

Toimitusjohtaja Pekka Perä ja muut syytetyt aikovat myöntää Talvivaaran ympäristön pilaamisen

Syytetyt aikovat myöntää Talvivaaran ympäristön pilaamisen 4.8.2015 käynnistyneessä Talvivaara-oikeudenkäynnissä. Syytettyjen puolustuksen mukaan tämä on tapahtunut kuitenkin luvallisesti ja viranomaisten myöntämien lupien puitteissa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan puolustus lähtee siitä, että kaivostoimintaan kuuluu tietynlainen ympäristön pilaaminen viranomaisten luvalla ja tieten.

Nokia myy karttapalvelunsa miljardikaupalla

Nokia myy kartta- ja paikkatietoliiketoimintansa Heren Daimlerin, BMW:n ja Audin yhteenliittymälle.

Autonvalmistajat maksavat Nokialle Herestä 2,8 miljardia euroa.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan tämä on viimeisin askel eteenpäin Nokian uudistumisprosessissa.

Jyväskylän uusnatsi-mellakasta pidätetty seitsemän – kaksi Ruotsin kansalaisia

Poliisi on pidättänyt Jyväskylän kävelykadulla lauantaina puhjenneen mellakan takia seitsemän ihmistä. Joukossa on kaksi ruotsalaista.

Poliisi on jatkanut väkivallantekojen tutkintaa. Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Mikko Porvalin mukaan joukko oli varustautunut väkivaltaan, sillä mielenosoittajilla oli mukanaan suojuksia ja sidetarpeita.

Poliisilla oli sunnuntaiaamuna kiinni otettuna 14 henkilöä. Heitä kaikkia epäillään osallisuudesta mellakkaan tai väkivaltaiseen mellakkaan.

Mellakka huomioitiin maailmalla

Arabimaailman suurin uutistoimisto Al Jazeera kirjoittaa , että Jyväskylässä on laitettu tusinoittain ihmisiä putkaan.

Soini: En hyväksy väkivaltaa missään muodossa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ottaa blogissaan kantaa väkivaltaan, mutta ei suoraan viittaa Jyväskylän uusnatsimellakkaan.

"En hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Pidän ihmiselämää Pyhänä. Kohdusta hautaan. Väkivaltaa pitää vastustaa aina ja joka tilanteessa. Oikealta, vasemmalta, keskeltä, ylhäältä tai alhaalta tulevaa", Soini kirjoittaa.

Lauantaina uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliike pahoinpiteli sivullisia Jyväskylässä. Soini ei mainitse tapahtumia kirjoituksessaan.

Nuori Timo Soini ei halunnut ryhtyä vihan välikappaleeksi

Perussuomalaisten perustaja lupasi, ettei hän ryhdy ”vihan välikappaleeksi”. Lähiöissä hän tarvitsi kuitenkin muukalaisvastaisia voimia. Tämä siipi saattaa haastaa hänet 2017.

Kun Soinista tuli perussuomalaisten puheenjohtaja, hän oli kolmekymppinen valtiotieteiden maisteri. Hän oli perkeleellisen tarmokas hoksnokkapoika ja tiesi, kuinka julkisuus toimii.

Niinpä vuoden 1997 vaalikampanjassa Soini kiersi Itä-Suomea "pientalonpoikien kylvökoneella" eli mopedilla, kuten idolinsa Smp:n Eino Poutiainen. Nuori Soini osasi imitoida niin ilmiömäisesti 1970-luvun jälkivennamolaisuutta, ettei moni ymmärtänyt, mitä oikeasti oli tulossa.

Riikka Poutsalo (ps)

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kuvaili twitterissä Jyväskylän tapahtumia.

Hommaforumin perustaja Matias Turkkila

”Perussuomalaisten tulisi antaa välittömät lähtöpassit kaikille niille, jotka osoittavat tukeaan vastarintaliikkeelle tai ryhtyvät minkäänlaiseen yhteistoimintaan sen kanssa”, Turkkila kirjoitti päivityksessään.

Tarkoittaako lause kansanedustaja Olli Immosta (ps.)?

Sisäministeri Orpo: ”Ääriliikkeet ja niiden nousu laitetaan kuriin”

Tämä on täysin tuomittavaa, ei millään lailla hyväksyttävissä. Suomessa on mielipiteen vapaus, ja ilmaisunvapaus, mutta mitään tällaista se ei tarkoita.

Tulemme puuttumaan tällaiseen tiukasti. Ääriliikkeet ja niiden nousu laitetaan kuriin. Suomessa ei tällaista pidä hyväksyä. Se ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan. Väkivallan käyttö oman asian ajamiseen pitää kitkeä pois Suomesta, Orpo totesi IS:lle.

Uusnatsit riehuivat Jyväskylässä

Jyväskylän keskustassa lauantaina järjestetty, uusnatsistisen Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoitus karkasi hallinnasta, kun osa marssijoista astui sisälle tavarataloon ja alkoi pahoinpidellä sivullisia.

Mielenosoitus alkoi kello 12.30, ja marssi eteni kävelykadulta Kirkkopuistoon. Poliisin mukaan protestiin osallistujia Kirkkopuistossa oli yhdeltä iltapäivällä noin 40. Puistosta mielenosoittajien joukko siirtyi Jyväskylän keskustaan, jossa mielenilmaus kärjistyi kello kahden jälkeen iltapäivällä.

Näin USA:n musta lista toimii

USA osaa puristaa sieltä mistä tuntuu – Yle: ”Oli vain ajan kysymys”

Venäjän vastaiset pakotteet ovat jo osoittautuneet osittain onnistuneiksi, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

Ei ole yllätys. Sanktiot on tehty siten, että ne pureutuvat Vladimir Putinin lähipiiriin, Aaltola kommentoi Ylelle suomalaisnimien päätymistä pakotelistalle.

Tässä on seurattu rahaa. Jos rahaa siirretään muiden käsiin, on vain ajan kysymys, että sanktiot laajenevat koskemaan niitä, jotka tekevät aktuaalista bisnestä, Aaltola kommentoi.

Yhdysvallat tukkii pakotteilla porsaanreikiä

"Hanhikiven ydinvoimalaa kannattaa pitää silmällä"

Ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista muistuttaa, että Yhdysvaltain pakotelista täydentyy helposti tulevaisuudessakin, sillä sen tarkoitus on luoda pelotetta. Voi tulla vielä päivä, jolloin pakotelistalla on tahoja, jotka ovat mukana Pyhäjoen ydinvoimalahankkeessa, hän sanoo.

Yhdysvaltain uudella Venäjä-pakotelistalla suomalaisia

"Olen vain edistänyt Suomen vientiä ulkomaille"

Yhdysvaltojen valtiovarainministeriö lisäsi torstaina uusia nimiä Venäjän-vastaiselle pakotelistalleen. Mukana on muun muassa suomalainen liikemies Kai Paananen ja jääkiekkojoukkue Jokerien osakkaisiin kuuluva Roman Rotenberg. Suomen ulkoministeriö vahvisti Helsingin Sanomille torstai-iltana saaneensa tiedon listan suomalaislisäyksistä jo ennalta.

Lista on osa pakotteita, joita Yhdysvallat on asettanut Venäjälle Ukrainan sodan vuoksi. Pakotteilla Yhdysvallat pyrkii painostamaan Venäjää lopettamaan Krimin niemimaan miehityksen ja Itä-Ukrainan kapinallisten tukemisen.

”Näin lähellä Venäjän johtoa – suhtauduttava kriittisesti

Se että Suomessa on nyt tämän tyyppistä liiketoimintaa, joka on näin lähellä Venäjän poliittista johtoa, että se joutuu pakotelistalla, niin se on asia, johon on syytä suhtautua kriittisesti, Raik sanoo Ylen Aamu-tv:ssä.

Hän katsoo, että pakotteiden kiristäminen kertoo omaa karua kieltään myös laajemmin siitä, kuinka rauhanneuvottelut Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä etenevät.

Jokereille kiusallista julkisuutta

Venäjän vastaiset pakotteet ovat haitanneet Jokereiden maksuliikennettä. Palkat ovat olleet maksuliikennehäiriöiden takia myöhässä, mutta toisin kuin muutamissa muissa KHL-seuroissa, ovat Jokereiden pelaajat saaneet palkkansa melkein ajallaan.

Jokereiden maksuliikenteeseen saattaa pakotteiden takia tulla lisää ongelmia, mutta seuran toiminta lienee kuitenkin turvattu. Rotenbergit ja Timtshenko ovat erittäin äveriäitä henkilöitä ja urheilufaneina he haluavat tukea KHL:n laajentumista.

Sipilän sopimus meni vatuloinniksi - tavoite ei täyttynyt

Yhteiskuntasopimuksen esittely työmarkkinajärjestöille viivästyy, kertoo lähde STT:lle. Hallitusohjelman mukaan sopimus piti esitellä 30.7.2015 päivään mennessä.

Työmarkkinajärjestöillä on noin kolme viikkoa aikaa vastata esitykseen sopimuksen tavoitteista ja aikataulusta.

Yhteiskuntasopimusta on tarkoitus rakentaa selvitysmiehen avulla. Selvitysmieheksi kaavailtu entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) kieltäytyi tehtävästä. Hallituksen sisältä kuitenkin kerrottiin, että selvitysmiesideaa ei ole haudattu.

Suomi varautuu puolustamaan Ahvenanmaata

Suomi varautuu tilanteeseen, jossa Ahvenanmaa voitaisiin miehittää, puolustuministeri Jussi Niinistö (ps) kertoo Lännen medialle.

Niinistön mukaan puolustusministeriössä on nyt ryhdytty pohtimaan, mitä tehdä tilanteessa, jossa Ahvenanmaalle ilmestyisi ”vihreitä miehiä”. Ilmaisulla tarkoitetaan tunnuksettomia aseitettuja joukkoja, ja se syntyi tavasta, jolla Venäjän talvella 2014 toteutti Krimin miehityksen.

Läntiset sotilasasiantuntijat arvioivat

Yleisesti, että Venäjä yrittää miehittää Ahvenanmaan ja Ruotsille kuuluvan Gotlannin, jos Baltiassa tai Itämerellä syttyy aseellinen konflikti.

Tahdomme luottaa kansainväliseen oikeuteen, ja Suomi toimii aina sen mukaisesti, mutta emme voi siihen 100-prosenttisesti luottaa kriisitilanteessa. Näin asia vain on. Tämä on otettava suunnittelussa huomioon, painottaa puolustusministeri Jussi Niinistö (ps).

Kansanedustaja Olli Immonen rikkoo hiljaisuuden

Immonen sanoo, että tarkoitti kirjoituksessa taistelu-sanalla vain poliittisilla areenoilla käytävää taistelua.

Immonen irtisanoutuu kaikesta väkivallasta ja kertoo tarkoittaneensa taistelu-sanalla vain poliitiikassa käytävää kamppailua.

Luulin naiivisti, ettei itsestäänselvyyksiä tarvitse toistaa. Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä, Immonen sanoo lehdessä.

"Musta Tiistai" ja uusi Lapuan liike

Eilinen oli surullinen päivä suomalaiselle demokratialle.

Oli pimeä päivä - ”Mustan Mielenosoituksen” päivä.

En usko, että ”Avoimen Suomen” puolesta Helsinkiin kiihotetut ihmiset tiesivät mitä tekivät. He halusivat toimia avoimuuden puolesta mutta...mielenosoituksen puuhamiehet toimivat demokratiaa vastaan.

Mielenosoituksessa päästettiin typeryyden ja tietämättömyyden peto irti. Vihan lietsominen, toisten ihmisten kutsuminen ”fasistiksi” tai ”natsiksi” on käsittämätöntä etenkin silloin kun sanotaan että toimitaan ”avoimuuden puolesta”. Mielenosoituksen henki oli selvä: me teemme mitä tahdomme. Lause ei ole tuntematon Suomen historiassa.

Pahinta oli mielenosoituksen uus-lapualainen luonne. Siellä nimiteltiin toisinajattelijoita natseiksi ja fasisteiksi. Aikoinaan itsenäisyyspäivänä mellakoinut ja poliisia työllistänyt poliitikko parjasi laillista suomalaista puoluetta ISIS-termein. Lyhyesti: heinäkuun 28 päivä vuonna 2015 kannattaa muistaa. Silloin nimittäin kylvettiin vihan siemeniä, jotka noussevat pian oraalle.

Surullisinta oli toimittaja Matias Turkkilan kohtelu.

Suvaitsevaisuuden ja avoimen Suomen puolesta häärivät aktivistit demonisoivat Perussuomalais-lehden päätoimittajan ja nostivat harkitusti vihaa toisella tavalla ajattelevaa poliittista puoluetta ja kansanryhmää vastaan. Matiaksella oli selkärankaa kohdata näitä kiihotettuja ihmisiä silmästä silmään ja puolustaa suomalaista demokratiaa.

Sähköauton johdoton lataus on täällä ruotsalais-toimittaja ylistää uutista vuosikymmenen tärkeimmäksi

Sähköautoa voi ladata kotona laittamalla autonsa kiinni pistorasiaan. Se on aika helppoa, mutta nyt lataaminen on vieläkin helpompaa. Plugless-niminen yritys on nimittäin esitellyt langattoman sähköautonlatauspisteen, jonka sähköautokuski voi ostaa vaikkapa autotalliinsa.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin toimittaja Peter Kadhammar näki laitteen toiminnassa Tukholmassa ja kirjoitti asiasta artikkelin. Siinä hän kutsui langatonta latausta "mahdollisesti tärkeimmäksi asiaksi tällä vuosikymmenellä".

Kyseessä on periaatteessa suurennettu versio langattomasta matkapuhelimen lataussysteemistä.

Suomalaiset pörssi­johtajat muuttivat eläkkeelle Portugaliin – saavat halutessaan eläkkeensä verotta

Entiset johtajat lähtivät maahan, jossa suomalaisen ei halutessaan tarvitse maksaa eläkkeestä veroa

Keskon entinen pääjohtaja Matti Halmesmäki, 62, Rautaruukin entinen toimitusjohtaja Sakari Tamminen, 61, sekä Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja Kim Gran, 61, ovat siirtäneet kotipaikkansa Portugalin eri osiin kevään aikana.

Verovapauden saaminen Portugalissa edellyttää, että sitä haetaan Portugalin veroviranomaisilta.

SDP:n Rinne jyrisee: ”Minulle tämä viestittää sitä, että Soini on samaa mieltä Immosen kanssa”

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne palauttaa mieleen vanhan lausuntonsa koskien perussuomalaisia: ”Ne puhuvat tietyistä asioista ihan ok, mutta kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia.”

Rinne sanoi näin Helsingin Sanomien haastattelussa tammikuussa 2014. Asiasta nousi kohu.

Rinne sanoo nyt kirjoituksessaan Satakunnan Kansassa , että perussuomalaisen puolueen sisälle on pesiytynyt vihan ja pelon viestillä ratsastava siipi, jolle ihmisarvon vastustaminen on tapa kerätä poliittista kannatusta. Hän viittaa perussuomalaisten kansanedustajaan Olli Immoseen.

Taktiikka on joka kerta sama. Ensin kirjoitetaan jotain, joka leimaa joukon ihmisiä huonommaksi kuin me muut. Tämän jälkeen ihmetellään, että asiasta nousi kohu. Eikö paheksujilla ole huumorintajua, kysytään. Lopulta ihmisarvon puolustajat haukutaan noitavainosta ja sananvapauden rajoittamisesta. Vastustajat leimataan epäisänmaallisiksi, punavihreiksi ja ties miksi.

Rinne kirjoittaa, ettei usko kovinkaan laajan joukon äänestäneen sellaista puoluetta, jonka edustajat lietsovat ja yllyttävät, mutta eivät koskaan kanna vastuuta sanoistaan.

Kyse on poliittisesta linjasta

Anna Kontulalle ei tuomitseminen riitä: Miksi kansa valitsee terrorismilla flirttailevia henkilöitä?

Kansanedustaja Li Andersson (vas.) pitää Immosen lausunnon aiheuttamaa kohua hyvänä asiana.

Puhe on poliittista ja tärkeä vallankäytön sekä vaikuttamisen tapa. Tämän takia Immosen kirjoitukset monikulttuurisuudesta "painajaisena" ja erityisesti viittaukset taisteluun, sotimiseen ja kanssataistelijoihin ovat erittäin vaarallisia, Andersson arvioi facebookissa.

Samaten on kohun keskellä tärkeää muistaa, että kyse ei ole yksittäistapauksesta tai vain Olli Immosesta. Kyse on poliittisesta linjasta, jota yksi siipi perussuomalaisissa on johdonmukaisesti edistänyt jo vuosien ajan, Timo Soinin hiljaisella hyväksynnällä.

KRP:lle tutkintapyyntö Immosen kirjoituksesta

Keskusrikospoliisi kertoi tänään Twitter-tilillään, että yksityishenkilö on tehnyt perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen Facebook-kirjoituksesta tutkintapyynnön.

Poliisikansan-edustajalta tiukka ”avoin kirje” Olli Immoselle

En tiedä, mitä olet ajatellut, kun viestisi kirjoitit, mutta lopputulos on kammottava. Tunnen sinut vuosien ajalta ja haluan uskoa, että tähän on jokin selitys ja että kyseessä on edes osittainen väärinkäsitys ja yhteensattumien summa, Packalén kirjoittaa.

Tuomioja vaatii Soinia kommentoimaan Immosen kansallishenkistä kirjoitusta jo ulkopoliittisista syistä

Edellinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) arvosteli sunnuntaiaamuna perussuomalaisten puheenjohtajan, nykyisen ulkoministeri Timo Soinin vaikenemista kansanedustaja Olli Immosen tapauksessa.

"Timo Soini voi näemmä Suomessa olla vastaamatta Olli Immosen ja hänen natsihenkisten kavereittensa puheisiin ja esiintymisiin, mutta Suomen ulkoministerinä hän ei ulkomailla selviä tästä huulilla", Tuomioja kirjoitti Facebook-päivityksessään.

Immonen kirjoitti lauantaiyönä Facebookissa kansallismielisen päivityksen, jossa hän kertoi muun muassa unelmoivansa "vahvasta urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota monikulttuurisuudeksi kutsutaan".

Tuomiojan mukaan Soinin pitäisi ajatella Immosen puheisiin puuttumista myös ulkoministerin näkökulmasta.

Erkki Tuomiojalta todella kova kuitti Timo Soinille

Immosen kommentti on herättänyt ihmetystä sosiaalisessa mediassa. Monet tulkitsevat kirjoituksen rasistiseksi ja vihamieliseksi. Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund pitää uskomattomana sitä, että kansanedustaja ja erityisesti hallituspuolueen kansanedustaja voi kehottaa taisteluun monikulttuurisuutta vastaan.

Missä on Timo Soini?

Tällä hallituskaudella kuitenkin koetellaan käytännössä, mistä Timo Soinin politiikka tullaan tulevaisuudessa muistamaan. Perussuomalaiset on kasvanut jo tarpeeksi suureksi puolueeksi, jolla on monia kunnioitettavia kansanedustajia. Mutta nyt olisi se viimeinen hetki tehdä jotain puolueesi muukalaisvihamieliselle siivelle, jonka viha heijastuu kaduille, kouluihin ja työpaikoille, hän kirjoittaa blogissaan, joka on tarkoitettu avoimeksi kirjeeksi Timo Soinille.

Johtajien ansiot nousivat ennätysmäisesti verrattuna palkansaajiin

Helsingin pörssin suurten yhtiöiden toimitusjohtajat saivat viime vuonna enemmän palkkaa, luontoisetuja ja rahabonuksia kuin aiemmin Helsingin Sanomien selvityksissä vuosina 2005–2014.

Toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät ensimmäisen kerran miljoonan euron rajan. Tiedoissa olivat mukana rahabonukset mutta eivät yhtiön osakkeina tai optioina maksetut kannustimet.

Jos optio- ja osakepalkkiot otetaan mukaan, joukon keskimääräinen ansiotulo vuonna 2014 oli noin 1,3 miljoonaa euroa.

Paineet Kreikan velkahelpotuksille kasvavat

Suomen vastuut voivat nousta yli miljardilla

Kreikan lainaehtoja joudutaan todennäköisesti huojentamaan. Maksujen merkittävä lykkäys saattaisi kasvattaa Suomen vastuita yli miljardilla eurolla, arvioi valtiovarainministeriö.

Keskustelu Kreikan yli 300 miljardin euron velkataakasta käy kiivaana. Viikon kuluessa sekä Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja Mario Draghi että Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde ovat vaatineet kriisimaalle velkahuojennuksia.

Huojennuksiin sisältyy vaara vaatimusten leviämisestä.

Oppositio puhuu avoimemmin leikkauksista, Päivi Räsänen kannattaa vahvasti Kreikan eroa eurosta

Suomen hallitus on virallisesti ilmaissut suhtautuvansa varauksellisesti Kreikan lainaohjelman lisähelpotuksiin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki muistuttaa vasemmistoliiton linjanneen, että Kreikan velkataso on kestämätön, ja että lainoja olisi hyvä leikata.

Kristillisten puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo kypsyneensä Kreikan eurosta irtaantumisen kannalle. Hänen mielestään on järjetöntä antaa maalle uusi tukipaketti ja samaan aikaan leikata velkoja. Räsäsen mukaan suurin ongelma velkaleikkauksissa on se, että euromaissa, joissa velat on sinnitellen ja vaikeita ratkaisuja tehden hoidettu, kansalaiset eivät kestäisi Kreikan velka-armahduksista seuraavaa moraalikatoa.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen mielestä Kreikan velkataakkaa voidaan keventää, jos se hoituu pelkästään velkojen erääntymisaikoja muuttamalla.

Perustulolla on nyt myötätuulta

Erään kyynisen arvion mukaan vaalien läheisyyden tunnistaa siitä, että poliitikot alkavat puhua perustulosta. Vaalipuheissa ollaan valmiita tekemään sosiaaliturvaan perustulon kaltaisia mittaviakin remontteja, mutta heti vaalien jälkeen unohdetaan puheet ja jatketaan kuten ennenkin.

Perustulo nousi ajankohtaiseksi viime viikon Suomi-Areena-keskustelutapahtumassa Porissa, kun Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi olevansa valmis pohtimaan asiaa. Tähän saakka Sdp on suhtautunut perustuloon puolueista ehkä epäluuloisimmin. Muutamat Sdp:n kansanedustajat ovat puhuneet väheksyvästi "aikuisten lapsilisästä" ja puolustaneet voimakkaasti sosiaaliturvan ansiosidonnaisia elementtejä.

Perustulo tarkoittaa jokaiselle kansalaiselle maksettavaa perussosiaaliturvaa, jonka saisi kuukausittain ilman ehtoja, tarveharkintaa tai työvelvoitetta. Perustulo korvaisi nykyisen pirstaleisen sosiaaliturvajärjestelmän, jossa esimerkiksi satunnainen työnteko ja sosiaaliturva ovat edelleenkin vaikeasti yhdistettävissä.

Malleja perustulon toteuttamiseen on useita. Myös ideologiset painotukset vaihtelevat. Ajatus vastikkeettomasta tuesta ei miellytä kaikkia.

Nykyinen Juha Sipilän (kesk) hallitus kirjasi hallitusohjelmaansa ytimekkäästi, että osana hyvinvointipolitiikkaansa hallitus toteuttaa perustulokokeilun. Hallitusohjelmassa ei kerrota, millainen on keskustaoikeistolaisen hallituksen perustulomalli. Saman ohjelman mukaan hallitus kuitenkin haluaa uudistaa sosiaaliturvaa niin, että se olisi osallistavaa ja kannustaisi työntekoon.

Vihreä Perustulo

Vihreät ovat koko puolueen olemassaolon ajan vaatineet suomalaisen sosiaaliturvan uudistamista perustulon avulla.

Sosiaaliturvan uudistus perustulon avulla on vihreiden pitkäaikainen tavoite. Perustulo vähentäisi köyhyyttä ja torjuisi syrjäytymistä. Se muuttaisi sosiaaliturvajärjestelmän nykyistä yksinkertaisemmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi.

Demaritutkija: On kolme syytä kannattaa perustuloa

SDP ja demareiden lähellä olevat toimijat tyypillisesti vastustavat perustuloa voimakkaasti. Nyt demarien ajatushautomon Kalevi Sorsa -säätiön tutkija Antti Alaja ilmoittautuu perustulon kannattajaksi kolmella perusteella.

Ensinnäkin uudet teknologiat vievät enemmän työpaikkoja kuin luovat. Hampurilaiset valmistetaan tulevaisuudessa automaattisesti, ja Googlella on jo itseohjaava auto. Financial Timesissäkin ehdotetaan perustuloa vastaukseksi robotisaation ongelmiin.

Toiseksi täystyöllisyyteen on käytännössä mahdotonta päästä nykyisessä Euroopan Unionissa.

Britannian hallitus pitää kansanedustajat EU-pimennossa

Britannian hallitus ei hiisku parlamentille EU-asioista. Monia ei edes kiinnostaisi.

Britannian pääministeri David Cameron aloitti heti toukokuisen vaalivoittonsa jälkeen ristiretken EU:ta vastaan. Unionin on muututtava – tai britit saattavat äänestää vuoden 2017 loppuun mennessä järjestettävässä kansanäänestyksessä EU:sta eroamisen puolesta.

Cameronin keskeisiä vaatimuksia on se, että kansallisten parlamenttien asemaa pitää vahvistaa EU-päätöksenteossa.

Tässäkö seuraava askel Paavo Väyrysen aloitteesta?

”Kaikesta tästä ”lystistä” Suomi maksaa toista miljardia euroa vuodessa”

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) torstaina perustama kansalaisaloite Suomen eurojäsenyyttä koskevasta kansanäänestyksestä on sunnuntaiaamupäivään mennessä kerännyt reilut 21 000 allekirjoitusta. Toinen politiikan veteraani, valtiopäiväneuvos ja Euroopan neuvoston kunniajäsen Mikko Elo (sd.) ehdottaa nyt jo uutta kansanäänestystä.

Toisena seikkana Elo nostaa esiin EU:n yhteisen ulkopolitiikan.

Tämä on ollut Suomelle sekä poliittisesti että taloudellisesti ongelmallista. EU:n Venäjä-pakotteet ovat huonontaneet Suomen ja Venäjän kahdenvälisiä suhteita. Erityisesti tämä näkyy taloudessa.

Median pitäisi kertoa myös Kreikan humanitäärisestä hädästä

Kreikassa vuosikymmeniä asuneen suomalaisopettajan mielestä pelkkä kritisointi ei paranna tilannetta valtiossa, jossa kärsitään talouskurimuksen lisäksi myös monenlaisesta puutteesta. Jopa sairaalaan voi joutua tuomaan omat siteet. Hän muistuttaa, että tavalliset kreikkalaiset ovat syyttömiä maan ongelmiin.

Kreikassa jo 43 vuotta asuneen Pirjo Vainio-Stefanis toteaa, että tavallisia kreikkalaisia ei saisi syyllistää maan johdon päätöksistä.

Suurin osa Kreikan kansasta on syytön maan tilanteeseen. Ei työssäkäyvä henkilö voi esimerkiksi välttyä maksamasta veroja täälläkään, Vainio-Stefanis muistuttaa.

Kreikan väliaikainen ero eurosta oli vain yksi vaihtoehto

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) kiistää, että Suomen Kreikkaa koskevassa kannassa ja siitä julkaistuissa lausunnoissa olisi ollut ristiriitaa.

"Suomi on johdonmukaisesti vaatinut Kreikalta sitoutumista kattaviin talousuudistuksiin tukiohjelman ehtona", Stubb kertoi lauantai-iltana Helsingin Sanomille.

Viime viikonlopun eurokokouksissa Kreikan väliaikaista euroeroa pidettiin Stubbin mukaan yhtenä mahdollisuutena, jos maa ei täytä annettuja ehtoja pyytämälleen tukiohjelmalle.

"Vielä sunnuntaiaamuna sellaista sitoutumista ei ollut, joten jopa Kreikan euroeroa oli harkittava euroryhmässä. Tällä hetkellä tilanne näyttää onneksi lupaavammalta", Stubb sanoi.

Tsipras: Karistamme kriisin kolmessa vuodessa – "sopimus pelasti"

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras uskoo Kreikan selviävän kriisistä kolmessa vuodessa, ilmenee brittilehti Guardianin liveseurannasta.

Guardianin seurannan mukaan Tsipras ei väitä sopimusta menestyksekkääksi, mutta se oli "ainoa tarjolla oleva vaihtoehto".

Tsipras vei Ateenaan ankarat lainaehdot – parlamentti kahden tulen välissä

Ylivelkaantuneen Kreikan parlamentti äänestää keskiviikkona poikkeuksellisen ankarista ehdoista, jotka eurovaltiot sanelivat sille varhain maanantaina.

Eurovaltiot käytännössä pakottavat pääministeri Alexis Tsiprasin luovuttamaan paljon kansallista päätösvaltaa Euroopan komissiolle, Euroopan keskuspankille ja Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle, jotka valvovat uuden hätärahoituksen ehtojen toimeenpanoa.

Ankarat ehdot johtuvat siitä, että etenkin Saksa oli neuvotteluissa jo valmistautunut Kreikan mahdolliseen eurosta eroamiseen. Siksi liittokansleri Angela Merkel ei antanut periksi juuri missään tärkeässä asiassa.

Jos parlamentti säätää kaikki eurovaltioiden vaatimat lainmuutokset, varsinaiset neuvottelut uudesta hätärahoituksesta voidaan aloittaa. Lainmuutokset ovat täysin päinvastaisia sen kanssa, mikä oli äänestäjien tahto viime viikon sunnuntaina järjestetyssä kansanäänestyksessä.

Maratonkokous Kreikan lainan ehdoista päättynyt – Komission Juncker: "Grexit on mennyttä"

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin mukaan kokouksessa on syntynyt "yksimielinen sopu". Tuskin mukaan seuraavaksi on luvassa uusi rahoitusohjelma EVM-rahastosta ja vakavia uudistuksia. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker puolestaan sanoi uutistoimisto AFP:lle, että Kreikan mahdollinen euroero, Grexit, on mennyttä.

Sipilä Kreikka-sovusta: Yksityistämis-rahastosta oli kaikista suurin erimielisyys

Suomen pääministeri Juha Sipilä kommentoi Kreikka-neuvotteluista saavutettua sopua.

Pääministeri Juha Sipilä kertoo, että kansainvälinen valuuttarahasto IMF on mukana Kreikan tukipaketissa.

Hän kertoi Kreikan tukipakettiin liittyvästä sopimuksesta, että siihen kuuluu muun muassa Kreikan varojen yksityistämisrahaston perustaminen.

Suomea ihmetellään kotimaassa ja muualla

”Mikä sai tekemään täyskäännöksen Kreikka-kannoissa yhdessä yössä?”

Ihmetystä herättää erityisesti se, että muun muassa Ylen uutisoimien tietojen mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubbilla (kok.) on ”erittäin tiukka mandaatti” euroryhmän kokouksessa.

Mitä Kreikka on luvannut uuden lainaohjelman vastineeksi?

Kreikka pyytää 53,5 miljardia euroa lainaa kolmeksi vuodeksi.

Budjetin ylijäämä ennen velanhoitokuluja nostetaan 3,5 prosenttiin vuonna 2018.

Arvonlisäveroa korotetaan 23 prosenttiin. Muun muassa turistisaarten ja ravintoloiden arvonlisäveron alennus poistetaan.

Tuloverotuksen välttelyä vaikeutetaan ja veropetosten rangaistuksia kiristetään, yritysverotusta korotetaan, polttonesteiden hintasubventioita pienennetään.

Sotilasmenoja leikataan 300 miljoonalla eurolla.

Eläkeikä nousee 67 vuoteen tai 62 vuoteen 40 vuoden työuran jälkeen.

Lisäksi pitkä lista hallintoa parantavia ja korruption kitkemiseen tähtääviä toimenpiteitä sekä verohallinnon remontti.

Lue lisää.

Samaan aikaan kotimaassa sekä hallituksen EU-ministerivaliokunta että eduskunnan suuri valiokunta ovat käsittelleet Kreikan tilannetta, mutta kokouksista ei anneta tietoja julkisuuteen "neuvotteluteknisistä syistä".

Tällä hetkellä on absurdi tilanne. Koko kansainvälinen ja suomalainen media kommentoi Suomen kantaa euroryhmän Kreikka-neuvotteluissa, mutta me päätöksentekoon osallistuneet emme voi vaiteliaisuusvaateen takia kommentoida asia, kansanedustajan ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kommentoi Facebookissa.

Ainekset hallitus-
kriisiin ovat kasassa

Kreikka-päätöksessä voivat olla kasassa hallituskriisin ainekset, arvioi erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta. Railo pitää uskottavana, että perussuomalaiset olisi uhannut lähteä hallituksesta, jos Kreikan jatkotukeen päädyttäisiin.

Sipilän hallitus oli vaarassa kaatua

Jos vielä vahvistamattomat tiedot pitävät paikkansa, Suomi ajaa nyt kaikkein tiukinta linjaa. Tähän saakka ei Suomesta ole kuultu näin suoraa viestiä: Kreikka ulos eurosta. Perussuomalaisetkin ovat toistaneet hallitusohjelman linjausta, että vastuut eivät saa kasvaa.

Miksi linja on kiristynyt? Olisiko Sipilän hallitus muuten kaatunut? Ylen tietojen mukaan ”Suomen hallitus oli vaarassa kaatua tämän ratkaisun takia”.

”Farssia ja demokratian irvikuvaa” – Suomen kanta pimitettiin

Vatulointi ja yllätyskäänteet osataan myös suomalaisesssa Kreikka-päätöksenteossa.

Suomen kantaa euroryhmän parhaillaan käynnissä olevaan ratkaisevaan Kreikka-kokoukseen ei kerrottu julkisuuteen ”neuvotteluteknisistä syistä”.

Suuri valiokunta kokoontuu uudelleen jo huomenna sunnuntaina kello 11.30. Valiokunnan kuultavaksi tulee pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Suomi haluaa Kreikan ulos eurosta

Väliaikainen ero tarkoittaisi käytännössä sitä, että Kreikka siirtyisi käyttämään rinnakkaisvaluuttaa.

Vielä on epäselvää, pitäisikö Kreikan erota eurosta virallisesti ja juridisesti vai olisiko se euroalueen ulkopuolella vain määräaikaisesti. Juridista puolta selvitetään, mutta HS:n lähteen mukaan Suomen poliittinen tahto on, että Kreikka eroaa eurosta ainakin väliaikaisesti. Tätä ajaa Suomen hallitus.

HS:n tietojen mukaan ulkoministeri Timo Soini (ps) olisi ilmoittanut lauantaina tiukasti, etteivät perussuomalaiset ole mukana hallituksessa, joka hyväksyy kymmenien miljardien eurojen uuden lainapaketin Kreikalle.

Yle perustaa uuden nuorten videopalvelun

Kakkoskanavan yöt varataan videoille, joita kuka tahansa voi tehdä

Yle alkaa lokakuussa pyörittää verkossa uutta, toistaiseksi nimetöntä valtakunnallista mediaa, joka kuratoi suomalaista sisältöä verkkoon, televisioon ja radioon. Yle julkisti projektin torstaina 6.8.2015 Media & Message -konferenssissa.

Esimerkki tulevasta sisällöstä. Kanavan tarjonta on suunnattu vauvasta vaariin, kunhan se noudattaa esimerkkivideon kaavaa (lukijan kommentti).

"Meidän tehtävämme on katsoa, että sivusto on linjassa Ylen arvojen kanssa", sanoo Ylen television ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa. Nämä arvot ovat Ylen sivujen mukaan luotettavuus, riippumattomuus ja ihmisen arvostaminen.

Elokuu ei pelasta myyntiä, vaikka hellettä tulisi

"Tästä kesästä ei saa hyvää enää millään"

Matkailu- ja ravintola-alan kesä on pilalla, vaikka elokuu olisi kuinka lämmin.

"Tästä kesästä ei saa hyvää enää millään", sanoo Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi.

Viikonlopusta on tulossa maan etelä- ja keskiosissa kesäisempi kuin pitkään aikaan. Perjantaina aurinkoinen sää kolkuttelee jo hellerajaa. Lauantaina sää on hieman epävakaisempi, ja sunnuntaina paistaa taas, kertoo HS:n meteorologi Ida-Reetta Jokela.

Timo Lapin mukaan lämpö ja helle vaikuttavat eniten kaupunkien terasseilla. Niin sanotut kesäkaupungit hiljenevät armotta, kun koulut alkavat. Kesämökkipaikkakunnat ovat tyhjenneet mökkiläisistä. Niihin tehdään elokuussa enää korkeintaan viikonloppumatkoja hyvien säiden sattuessa.

Jackin ja Luisan kotona

Aidot elämykset ja jakaminen ovat tämän hetken suurimpia trendejä, myös matkailussa. Pariisilaisten tai vaikkapa tokiolaisten omat suositukset ovat tietenkin kiinnostaneet aina, mutta paikalliseen elämänmenoon heittäytyminen ei ole vielä koskaan ollut yhtä helppoa kuin nyt.

Kartta

Huonekortin sijaan taskussamme on avain Jackin tai Luisan kotiin ( airbmb.com ), ja valkoisten, tiukastipedattujen lakanoiden sijaan petinä on olohuoneen sohva ( couchsurfing.com ). Opaskirjojen silmäilyn ohessa googlaamme Hansin, Emman ja Chiaran vinkkejä ( spottedbylocals.com ) ja opaskierroksia ( vayable.com ) Illalliselle pääsemme Cecilian keittiöön ( eatwith.com ).
Mondo No: 6-7/2015

Netflix teki ison kädenojennuksen vanhemmille

Teknologia-ala on tunnettu eduistaan, mutta Netflixin uusin veto on silti omassa sarjassaan.

poika

Suoratoistopalvelu Netflix antaa tuoreille vanhemmille mahdollisuuden olla jopa vuoden pois töistä. Kyseessä on todennäköisesti Yhdysvaltain yritysmaailman avokätisin tarjous.

Tuore äiti tai isä saa olla pois töistä niin paljon kuin haluaa vauvavuoden aikana, eli lapsen 12 ensimmäisen kuukauden aikana. Poissaoloaika on palkallista.

Suoramyynti maatiloilta yleistyy

Ruoan suoramyynti maatiloilla lisääntyy lähivuosina, arvioi Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto (MTK). Sen sekä maa- ja metsätalousministeriön teettämän maatilojen kehitysnäkymiä koskevan tutkimuksen mukaan kiinnostus suoramyyntiin on suurta kaikilla maatalouden osa-alueilla.

"Maanviljelijät vastaavat olemassa olevaan kysyntään. Ruokabuumi on ollut menossa jo pitkään. Kuluttajat ovat kiinnostuneita ruokakulttuurista ja ruoan alkuperästä", sanoo MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

Poliitikko onnistui mediatempussa: ”Ennen harva tiesi, kuka on Olli Immonen”

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen toimi näppärästi oikeistopopulistien suosimaan tyyliin, kun hän julkaisi rasistisen Facebook-tekstinsä viime viikon lauantaiyönä. Tutkija Laura Parkkinen Jyväskylän yliopistosta toteaa, että näin populistit Ranskan Jean-Marie le Penistä lähtien toimivat: töräyttävät jotain sopimatonta ja saavat sitten suuren mediahuomion.

Menestys oli taattu. Kaikista suunnista kommentoitiin, tuomittiin tai puolustettiin.

Timo Soini, pari toivetta sinulle!

Hei vaan, Timo Soini (ps), hyviä viimeisiä lomapäiviä! Hienoa, että sää suosii. Lomastasi huolimatta olet antanut julkisuuteen muutamia kommentteja ajankohtaisista asioista. Hallituspuolueen puheenjohtajana se on varmaan vain kestettävä!

Ilta-Sanomille kerroit, että olit AC/DC:n konsertissa 50–60 selfiessä ja kättelit pariasataa ihmistä. Olet kyllä tosi suosittu! Kävi myös ilmi, että rakastat järvessä uimista. Niinhän me kaikki suomalaiset!

Lisäksi olet kertonut ajatuksiasi Kuninkuusraveista – ja että "sydämessäsi elää toive omasta hevosesta". Moni pikkutyttö joka puolella maailmaa samastuu tähän!

Plokissasi kerroit, että et hyväksy väkivaltaa "missään muodossa". Hyvä! Luulen, että olisikin kansainvälinen uutinen, jos Suomen ulkoministeri ilmoittaisi hyväksyvänsä väkivallan.

Ihmetyttämään on jäänyt se, että et ole sanallakaan kommentoinut uusnatsien mellakointia viikonloppuna etkä puolueesi kansanedustajan yhteyksiä natseihin.

SAK:n Lauri Lyly teki heti selväksi: Työajan pidennys ei onnistu

Uudet neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta lähtivät maanantaina liikkeelle tahmeasti. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) toiveikkuudesta huolimatta työnantajien ja palkansaajajärjestöjen näkemykset olivat kaukana toisistaan.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly teki selväksi, että työajan pidennys ei missään tapauksessa tule onnistumaan. Hallituskaan ei enää puhu työajanpidennyksestä.

”0,5 prosenttia saisi riittää johtajillekin”

SAK:n Lyly odottaa oikeudenmukaisuutta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly toivoo, että yhteiskuntasopimusta sorvattaessa muistettaisiin oikeudenmukaisuus.

Toivoisi, että ylimmälle johdolle riittäisivät 0,5 prosentin palkankorotukset, mihin palkansaajat ovat joutuneet tyytymään, Lyly korosti MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Työajan pidentäminen jakaa mielipiteet

SAK:n Antila: ”Yritykset saavat tällä ilmaista rahaa”

Suomessa työn tuottavuuden kehitys oli valtavan hyvää vuoteen 2007 asti.

Sen jälkeen työn tuottavuuden kasvu on ollut surkeaa, sanoo Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimusjohtaja Mika Maliranta.

Lääkkeeksi hallitus tarjoaa työajan pidentämistä, joka on nousemassa yhteiskuntasopimuksen syntymisen keskeiseksi kiistaksi. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) on määrä esitellä sopimus maanantaina työmarkkinajärjestöille.

Työnantajat ja työntekijäpuoli ovat täysin eri mieltä siitä, kohentaako työajan pidennys tuottavuutta.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila tyrmää ajatuksen, että työajan pidennys parantaisi tuottavuutta. Hänestä olennaisempaa kilpailukyvyn kannalta on, mitä työtunnilla saadaan aikaan.

Saksa, Hollanti ja Ruotsi ovat vauraita maita, vaikka niissä tehdään lyhyempää päivää.

Hajoaako hallitus ennen aikojaan?

Yleisurheilun Helsingin MM-kisoja 2005 kuvaillaan brittilehdessä erityisen "likaisiksi"

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n julkisuuteen vuotaneiden dopingtestitulosten mukaan joukossa olevien suomalaisurheilijoiden näytteistä neljä prosenttia olisi ollut epänormaaleja.

The Sunday Times ruotii juttupaketissaan laajasti myös Helsingissä vuonna 2005 järjestettyjä yleisurheilun MM-kisoja. Lehden mukaan Helsingin kisojen pitkään varjellut salaisuudet alkavat viimein tulla ilmi.

The Sunday Timesin ja saksalaisen ARD-kanavan uutisoimat tiedot kattavat yli 12 000 testitulosta vuosilta 2001–2012. Näytteitä on kaikkiaan noin 5 000 urheilijalta. Varsinkin kestävyysurheilijoiden tulokset ovat vaikuttaneet epäilyttäviltä, sillä mitalin voittaneista kestävyysurheilijoista kolmasosa on antanut epäilyttäviä tuloksia.

ADT:n Seppälä: Epäilyttävät tulokset eivät todista dopingia

Suomen Antidopingtoimikunnan lääketieteellisen johtajan Timo Seppälän mukaan julkisuuteen levinneet yleisurheilijoiden epäilyttävät veritestitulokset eivät todista vielä kaikkea.

Ei ole syytä pelätä, että dopingin käyttäjiä olisi niin paljon kuin uutinen antaa ymmärtää. Pitää huomioida, että jokaiselta näiltä urheilijoilta on analysoitu korkeintaan kaksi näytettä, suurimmalta osalta vain yksi, Seppälä kertoo.

Seppälä muistuttaa, että jotkut urheilijat kohentavat veriarvojaan oleskelemalla korkeassa ilmanalassa.

Yleisurheilupomo luottaa suomalaisjuoksijoiden puhtauteen

Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä luottaa siihen, että 2000-luvulla kansainvälistä menestystä saavuttaneet suomalaisjuoksijat ovat saavuttaneet tuloksensa sallituin menetelmin.

Olen seurannut suomalaisia niin läheltä, että minun on mahdoton uskoa, että he olisivat syyllistyneet väärinkäytöksiin.

Emme luovuta palaakaan maata

Ukrainan presidentti Petro Porošenko vaatii Venäjä-pakotteiden jatkamista. Itä-Ukrainasta luopuminen ei ole vaihtoehto, hän kertoo haastattelussa HS:lle.

Itä-Ukrainan kapinallisalueista luopuminen ei ole mikään vaihtoehto Ukrainalle, Ukrainan presidentti Petro Porošenko sanoo.

"Kyse on Ukrainan alueesta. Alueella asui neljä miljoonaa ukrainalaista", Porošenko kertoo Helsingin Sanomille, itävaltalaiselle Kurierille ja ranskalaiselle Libérationille Kiovassa lauantaina antamassaan haastattelussa.

"Minun velvollisuuteni on huolehtia maani alueellisesta koskemattomuudesta."

Niinpä Venäjän valtaama Krimikään ei ole neuvottelukysymys.

Al Pacino haluaa tyttärensä vaihtavan sukunimensä

Scarfacen, Kummisedän, Heatin sekä monen muun upean elokuvan tähti ja Oscar-voittaja Al Pacino, 75, haluaa esikoistyttärensä vaihtavan sukunimensä, jotta media lopettaisi hänen vainoamisensa.

25-vuotias tuottajan alku Julie Pacino on päättänyt seurata isänsä jalanjälkiä elokuva-alalle ja isä-Pacinon mielestä nimi kannattaisi vaihtaa.

Minusta edelleen isänä tuntuu, että koska hän on vielä nuori, kannattaisi kokeilla eri nimeä, jotta häntä ei tunnisteta, Pacino selitti.

Turistit löysivät Tukholman ja Kööpenhaminan – miksi Helsinki ei kiinnosta?

Suomessa matkailua pidetään puuhasteluna. Muualla se on isoa bisnestä

mansikat

Matkailunedistämiskeskus (MEK) markkinoi Suomea neljäntuulen hatuilla ja lakkahillolla, hei haloo, hypätkää suohon. Suomessa on paljon muutakin kuin puuttomia tuntureita ja kuksasta ryyppääviä hampaattomia poromiehiä.

Jos turisti lähtee Punavuoren hipsteri piirityksen ja kehäkolmosen ulkopuolelle hänelle avautuu aivan uusi Suomi.

Kantatie X:n varrelta voi poiketa maalaistaloon ostamaan vaikka mansikoita, murto-osalla siitä hinnasta jonka joutuu Senaatintorilla maksamaan. Jos hyvin sattuu tilan isäntäväki, (nuoria koulutettuja) ei pahastu jenkkiaksenttiakaan ja pullakahvien aikana voidaan vaihtaa mannertenväliset kuulumiset.


Ja hesari jatkaa...Turistibussit piirittävät Senaatintoria. Aukion keskellä Helsingin kaupungin harvahampainen matkailumaskotti hyppelee ympäriinsä, vilkuttelee ja halailee lapsia. Vihreän maskottipuvun sisällä on viileänäkin kesänä niin kuuma, että työvuoro kestää vain 20 minuuttia kerrallaan.

Torilla on väkeä monesta maasta. Saksalaisperhe ottaa yhteiskuvaa selfie-kepillä, Tuomiokirkko taustallaan. Risteilyalukselta saapuneet amerikkalaiset hämmentyvät, kun dollarit eivät kelpaa jäätelökioskilla. Kun jäätelö vihdoin saadaan ostettua, lokki varastaa sen.

Kaikki tämä voi vaikuttaa hieman huvittavalta, mutta oikeastaan kyse on Suomelle äärimmäisen tärkeästä asiasta. Matkailu voisi olla uusi Nokia.

Turisteilla on nyt kiire Havannaan ennen kuin amerikkalaiset tulevat

Osta vettä äläkä juo kaikkea lentokoneessa! José Martín lentokenttä Havannassa Kuubassa on entistä hikisempi sumppu, eikä ihme.

Kaikki tunkevat nyt sosialistiseen mutta nopeasti avautuvaan Kuubaan. Vuoden alusta toukokuuhun tänne ehti jo yli 1,5 miljoonaa turistia, 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Siksi ihmistungoksessa kylpee hiessä jo matkalaukkua odottaessaan.

Ja yhä ruuhkaisemmaksi tämä käy, jos naapurimaa Yhdysvallat poistaa jo lieventyneet matkustusrajoituksensa.

Kilpajuoksu Kuubaan alkoi joulukuussa, kun Yhdysvaltain ja Kuuban presidentit Barack Obama ja Raúl Castro aloittivat liennytyksen. Turisteille tuli kiire. Kuuba pitää nähdä ennen kuin sen eksotiikka vähenee.

Ja turismin parissa työskentelevät ovat innoissaan. Tarjoilija tai hotellin siivooja voi tienata pelkillä juomarahoilla yli 20 euroa kuukaudessa eli yli kuubalaisten keskipalkan.

Rakkaudesta tavaraan

Tiensuun tilan päärakennus ja kaikki piharakennukset ovat täynnä tavaraa. Toiset näkevät paikalla vain runsaasti romua, mutta toisille Tiensuu on keräilijän taivas. Ollaan turkulaisen Marika Fagerholmin valtakunnassa, vanhan tavaran kaupassa nimeltä Pimee Vintti.

Rakkaus vanhoihin tavaroihin iski naiseen jo liki 20 vuotta sitten , kun perhe muutti rintamamiestaloon. Eikä se ole vuosien varrella ainakaan laantunut.

Työelämä on vakavasti sairas

Kirpputori etsii palkattomia työntekijöitä pesemään vessoja ja keittämään kahvia – ”toivomme sinulta korkeaa työmoraalia”

Työelämä on vakavasti sairas. Palkkatyötä ei ole eikä tule , koska valtio omalla lainsäädännöllään kehittelee koko ajan uusia palkattoman työn nimikkeitä. Kaikkea tätä humpuukimaakarointia kutsutaan hurskaasti työllistämiseksi ja poliitikot, työnantajat ja media haukkuvat työttömät laiskoiksi työn vieroksujiksi, kun palkaton työ ei kiinnosta.”

Yritti saada nuoren töihin 14 eurolla / tunti – sai järkyttyä heti puhelimessa

Tapahtumia järjestävä yrittäjä tahtoi palkata keikkatyöhön nimenomaan nuoren, mutta päätyi kymmenen nuorta haastateltuaan palkkaamaan eläkeläisen. TE-toimistosta vahvistetaan, että monen nuoren työnhakutaidot ovat hyvin puutteellisia.

Yrittäjä kertoo haastatelleensa kymmenen nuorta, mutta yhtäkään heistä hän ei lopulta palkannut.

CV:t vilisivät kirjoitusvirheitä. Yhdellä luki jopa työhön suosittelijan kohdalla "työhön suostuttelija". Työkokemukseksi listattiin "tiskaaminen kotona" ja suosittelijaksi kelpaa näköjään oma äiti, yrittäjä kummastelee.

Apulaisen paikka meni lopulta eläkeläiselle, joka saapui paikalle yrittäjän järjestämään tapahtumaan CV kädessään kyselemään työtä.

Hän oli juuri sopiva tehtävään, oikea löytö. Reippaus on tärkeää. Pitää näyttää, että haluaa työn. Sitähän on aina hoettu, että kannattaa käydä esittäytymässä työnantajalle, muistuttaa yrittäjä, joka toivoisi, että kouluissa opastettaisiin nuoria paremmin työnhakuun.

Yrittäjä tuskastui nuorten velttouteen työnhaussa

Työnantajien kokemusten mukaan nuoria työnhakijoita on vaikea tavoittaa ennen puoltapäivää, koska he ovat silloin vielä nukkumassa.

Nuorten työnsaanti voi kompastua alkeellisiin asioihin.

Nuorten hakemukset vilisivät kirjoitusvirhettä. Suosittelijaksi oli laitettu oma äiti. Työkokemuksena oli listattu ”tiskaaminen kotona”. Työhaastatteluun saapui purkkaa jauhava vetelys. Lukiolainen pyysi 22 euron tuntipalkkaa.

Puhelimessa esiintymisessä on paljon parantamiseen varaa. Nuoret eivät vastaa nimellä puhelimeen. Yksi oli laittanut soittajalle tekstiviestin ”häh?”.

Nimimerkki ” 8 v sitten” kertoo, miten hän kävi TE-toimistolla viikon kurssin, miten tehdä CV ja hakea töitä.

Kurssista jäi mieleen, miten ilmoittaa työnantajalle olevansa sairas, vaikka ei oikeasti ole. Pää alas puhelimeen puhuttaessa, tulee nuhainen ääni.

Tapaus Immonen: Lopettakaa saivartelu ja sanokaa suoraan

Keskustelu kansanedustaja Olli Immosen (ps) kirjoittelusta on muuttunut saivarteluksi.

Ylen pelkästään perussuomalaisilla miehitetty A-Studio keskittyi maanantaina pohtimaan lähinnä sitä, mitä sana monikulttuurisuus kellekin merkitsee.

Kielipeliksi koko sotku on mennyt muutenkin. Sekä pääministeri Juha Sipilä (kesk) että valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) ovat ilmoittautuneet monikulttuurisuuden tukijoiksi.

Kumpikaan ei ole todennut sanaakaan siitä, vaikuttaako Immosen asema perussuomalaisissa hallitustyöhön vai ei. Korulauseet ja poseeraaminen ovat hyvää pohjaa seuraaviin vaaleihin, mutta perussuomalaiset ovat hallituksessa tässä ja nyt.

Perus-suomalaisten edustaja sai huutomyrskyn

Homma-foorumin perustaja ei puolustellut ystäväänsä Olli Immosta.

Perussuomalainen-lehden päätoimittaja ja Homma-foorumin perustaja Matias Turkkila (ps) astui #meilläonunelma -mielenosoitukseen valtaisien ja pitkään jatkuneiden buuauksien saattamana.

Osa yleisöstä huusi Turkkilan olevan rasisti ja fasisti. Lopulta tapahtumassa aiemmin esiintynyt koomikko Ali Jahangiri nousi lavalle ja käski huutajia hiljentymään kovin sanankääntein.

”Seuraavaksi on vuorossa persujen uhriutuminen” – Jaakonsaari varoittaa menemästä tähän halpaan

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin suhtautumista kritiikkiin, jota hän on saanut ”Immos-gaten” hoitamisesta.

Hän vastaa muun muassa Erkki Tuomiojalle, että ”ei pidä sekoittaa ulkopolitiikkaa sisäpolitiikkaan”, Jaakonsaari kirjoittaa blogissaan.

Hän muistuttaa, että kyse on Suomen maineesta ja Suomen ulkoministerin puolueen sisällä kasvavista paineista.

Immonen

Immonen lähtee kauas Suomesta

Lähettikö puolue jäähdyttelemään?

Fija_Immonen

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ilmoittaa Facebookissa lähtevänsä kohti etelän lämpöä.

Viikonloppuisen Facebook-päivityksensä takia kohun keskelle joutunut kansanedustaja Olli Immonen (ps) on lähdössä matkoille Suomesta.

”Päätimme tänään rakkaan vaimoni kanssa lähteä kohti eteläisen pallonpuoliskon lämpöä nauttimaan elämästä ja yhdessäolosta vielä kun eduskunnan istuntotaukoakin (joka on muuten nykyisellään mielestäni aivan liian pitkä) on noin kuukauden verran jäljellä. On mukavaa päästä rentoutumaan, nautiskelemaan elämästä ja ennen kaikkea viettämään rauhassa aikaa elämäni valon kanssa. Muistakaa ystäväni pitää huolta toisistanne ja rakastaa lähimmäisiänne”, Immonen kirjoitti Facebook-tilillään.

Abdirahim Hussein: "Immonen pitäisi erottaa puolueesta"

Abdirahim Hussein ja Koko Hubara vaativat poliitikoilta – muiltakin kuin perussuomalaisilta – selväsanaista irtisanoutumista syrjivästä puheesta.

Ylen aamu-tv:ssä vierailleiden Husseinin ja Hubaran mielestä poliittikkojen haluttomuudella tuomita jyrkät puheet on vaikutuksia eri taustoista tulevien nuorten elämään. Husseinin mielestä kansanedustaja Olli Immonen tulisi erottaa perussuomalaisista.

Immonen syyttää mediaa ajojahdista

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ei näe monikulttuurisuutta vastaan hyökkäävässä tekstissään mitään väärää. Lännen medialle puhunut Immonen pitää kirjoituksesta noussutta kohua poliittisena ajojahtina.

Immonen itse ei kuitenkaan näe kirjoituksessa mitään väärää. Taistelusta, kanssataistelijoista ja vihollisen päihittämisestä kirjoittaneen Immosen mielestä tekstin näkeminen väkivaltafantasiointina on vainoharhaista.

"Puoluetta ollaan oltu hajottamassa 20 vuotta"

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kommentoi Ilta-Sanomille, ettei häntä kiinnostä, paljonko puolueessa on Olli Immosen ja Jussi Halla-ahon kanssa samoin ajattelevia kansanedustajia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kiistää puheet puolueen jakautumisesta Ilta-Sanomien painetussa lehdessä tiistaina.

Venäläiset Ruotsista löytyneestä sukellusveneestä: Se on meidän!

Ruotsin rannikolta löytynyt sukellusvene vaikuttaa olevan vuonna 1916 uponnut venäläinen sukellusvene.

Venäläiset sotilasasiantuntijat ovat vahvistaneet Lenta.ru-sivustolle Ruotsin rannikolta löytyneen sukellusveneen venäläiseksi.

Lentokone laskeutui kentälle vuosisadan pahimmassa myrskyssä

Matkustajakone poukkoilee tuulen vietävänä. Amsterdamin lentokentällä jouduttiin perumaan kymmeniä lentoja.

Amsterdam kohtasi lauantaina kovimman myrskynsä vuoden 1914 jälkeen. Kaupungissa mitattiin korkeimmillaan tuulen nopeuden 121 kilometriä tunnissa, joka täyttää selkeästi hirmumyrskyn kynnyksen.

Inhimillisia uutisia

Kansalais­aloitteita uhkaa inflaatio

Parikin kansalaisaloitetta on viime päivinä saanut runsaasti julkisuutta. Sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen tähtäävä aloite sai vaadittavat 50 000 kannattajaa taakseen viikko sitten.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk) aloite Suomen eurojäsenyyttä koskevasta kansanäänestyksestä kerää myös nimiä huimaa vauhtia. Väyrynen jätti aloitteen heinäkuun puolivälissä, ja sillä on jo nyt yli 30 000 kannattajaa. Kreikan talouskriisin varjossa Väyrysen aloite osui oikeaan saumaan.

Tähän asti ainoa eduskunnan myllystä läpi hyväksyttynä päässyt kansalaisaloite koski juuri sukupuolineutraalia avioliittolakia. Eduskunta hyväksyi sen viime vuoden lopulla kohtalaisen täpärästi äänin 105–92. Lain on tarkoitus tulla voimaan maaliskuussa 2017. Parhaillaan oikeusministeriössä valmistellaan lain vaatimia muutoksia muuhun lainsäädäntöön.

Professori pelkää pienituloisten eläkeläisten määrän kasvavan – "Silloin ollaan isoissa ongelmissa"

Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen sanoo, että politiikka on muuttunut liian lyhytjänteiseksi. Hänen mielestään nyt on syytä kysyä, mihin suuntaan yhteiskunnan kehitys on menossa.

Toimeentulo-ongelmien lisääntyminen ja pienituloisten määrän kasvu voivat ajan myötä luoda Suomeen laajan pienituloisten eläkeläisten joukon, arvioi Helsingin yliopiston oikeushistorian professori Jukka Kekkonen.

Onko meillä 20–30 vuoden kuluttua tilanne, jolloin meillä on paljon hyvin pienituloisia eläkeläisiä, vielä pienituloisempia kuin nyt? Se on sellainen iso asia, jota olisi mielestäni syytä pohtia, Kekkonen sanoi TV1:n Päivän kasvo -ohjelmassa tiistaina.

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma Suomi-Areena keräsi jälleen ennätysyleisön ja huikean määrän suomalaisia keskustelemaan yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista, kuten sotesta, koulutuksesta, kulttuurista, turvallisuuspolitiikasta, EU:sta ja urheilusta.

Viikon tapahtumiin osallistui perjantain alkuiltapäivään mennessä 55 000 ihmistä, kun viime vuonna SuomiAreenan yleisömäärä oli noin 30 000.

Verkossa MTV.fi ja SuomiAreena.fi välittivät Porista lähes 200 tuntia suoraa nettilähetystä sekä keskustelutaltiointeja. Lisäksi tapahtumia saattoi tänä vuonna ensimmäistä kertaa seurata tapahtuman omalta televisiokanavalta SuomiAreenaTV:stä.

Suomi-Areenan keskustelut kävivät vilkkaana tapahtumapaikkojen ohella myös sosiaalisessa mediassa. Tunnuksella #suomiareena lähetettiin kaikkiaan yli 21 000 twiittiä. Viime vuonna #suomiareena-twiittejä lähetettiin noin 15 000.

Suomi-Areena jatkuu Porissa ja lähiseuduilla ainakin vuoteen 2020 asti, sillä Porin kaupunki ja MTV Oy ovat sopineet Suomi-Areenan järjestämisestä yhteistyönä vuosina 2018–2020.

Ensi vuonna teemana ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.

"Pahempaa kuin konkurssi" - Synkkä arvio Suomen eurojäse-nyydestä leviää maailmalla

Suomen talous ei elvy euron takia, kirjoittaa Matt O'Brien amerikkalaislehti Washington Postissa. O'Brienin mukaan eurojäsenyys voi olla maalle "pahempaa kuin konkurssi".

Hän käyttää esimerkkinä Islantia, joka nosti konkurssiin mentyään talouden ylös oman valuuttansa avulla. Vertailukohtana hän esittelee Hollantia ja Suomea. Vuoden 2007 jälkeen Suomen ja Hollannin taloudet ovat kummatkin kasvaneet vähemmän kuin Islannin, joka ajautui maksukysyttömäksi vuonna 2008.

O'Brien myöntää, että Hollannilla ja Suomella on ollut suuria taloudellisia ongelmia, joiden kuitenkin olisi pitänyt olla selvitettävissä. Kummatkin maat ovat olleet "tehneet mitä on pitänyt" eli noudattaneet sääntöjä, mutta silti tulos on ollut katastrofaalinen.

Suomeen 792 turvapaikan-hakijaa – ”Laiton maahantulo saatava kuriin”

Suomi on sitoutunut vastaanottamaan 792 turvapaikanhakijaa kahden vuoden aikana. EU:n sisäministerit ovat sopineet maanantaina, kuinka paljon kukin jäsenmaa ottaa vastaan Välimeren ylittäneitä turvapaikanhakijoita Kreikasta ja Italiasta.

Sisäministerit sopivat yhteensä noin 55 000 pakolaisen ja turvapaikanhakijan taakanjaosta. Eurooppa-neuvosto on päättänyt yhteensä 60 000 taakanjaosta. Jäljelle jääneestä noin 5 000 neuvotellaan syksyllä.

Hädässä olevia ihmisiä on autettava, mutta laiton maahanmuutto on saatava kuriin. Etelä-Euroopan maiden on laitettava rajavalvontansa kuntoon ja Euroopan on toimittava päättäväisesti muuttoliikkeen saamiseksi hallintaan.

Stephen Hawking avasi historian suurimman älyllistä elämää avaruudesta etsivän ohjelman – rahoittajana venäläis-miljardööri

Fyysikko ja kosmologi Stephen Hawking käynnisti maanantaina 21.7.2015 valtavan hankkeen, jonka avulla etsitään älyllistä elämää ulkoavaruudesta, kertoo uutistoimisto AFP.

Kymmenen vuoden Breakthrough Listen -nimisen ohjelman kustannukset nousevat 92 miljoonaan euroon. Hankkeen rahoittaa venäläinen sijoitusmiljardööri Juri Milner.

Sukupuoli-neutraalin avioliittolain kumoamiseen tähtäävä kansalaisaloite etenee – sai 50 000 nimeä

Aloite sai tarvittavan kannattajamäärän täyteen lauantaina 18.7.2015. Kansalaisaloitteen tavoitteena on kumota eduskunnan viime vuonna hyväksymä lakialoite sukupuolineutraalista avioliittolaista.

Aito avioliitto -yhdistyksen tukeman aloitteen tavoitteena on kumota eduskunnan viime vuoden puolella hyväksymä lakialoite avioliittolain muuttamisesta sukupuolineutraaliksi. Uuden avioliittolain on määrä tulla voimaan vuonna maaliskuussa 2017.

NAISTEN ÄÄNIOIKEUDEN PERUMISEEN VIELÄ MAHDOLLISUUS

Tämä aloitepingis on kyllä pirun kätevä . Tästä lähtien en ainakaan itse ota mitään äänestystä tosissaan jos sen voi vesittää näin helposti. Itseasiassa minulla onkin yksi laki jo mielessä joka pitäisi kumota samantien.”

Saaresmaan oma kansalaisaloite koskeekin naisten äänioikeuden poistamista. Aito äijädemokratia -aloite on tällä hetkellä kerännyt jo tuhansia allekirjoituksia miehiltä joiden mielestä paprikan syönti on naismaista.

Nyt neuvoo Aurinkokuningas Kreikan valtiovarain-ministeriä

Jääkiekkolegenda Juhani "Tami" Tamminen on tunnettu prinsiipeistään ja valmennusmetodeistaan. Nyt valmennukseen otetaan Kreikan valtiovarainministeri Eukleidis Tsakalotos.

Aurinkokuninkaan ohjeet Kreikalle ja maan valtiovarainministerille ovat yksinkertaiset.

Tamminen osallistui myös SuomiAreenan urheilukeskusteluun, jossa hän puhui omaan värikkääseen tapaansa itsetunnon merkityksestä.

Mitä Iranin ydinsopimus merkitsee todella? Vertaus Pohjois-Koreaan

Saavutettu sopu Iranin ja kuuden ydinasevallan välillä on suurempi kuin turvallisuuspoliittinen läpimurto.

Sopu tarkoittaa myös sitä, että länsimaat lieventävät hiljalleen Iranille määrättyjä pakotteita ja avaa markkinoitaan Iranin öljylle. Samalla Iranin konservatiivisen, uskonnollisen johdon valta-asema voi alkaa murentua pikku hiljaa.

Arvostettu Iran-asiantuntija vertaakin Irania Pohjois-Koreaan, jonka hirmuhallinto hyötyy suoraan kansainvälisen yhteisön talouspakotteista.

Yksi merkittävimmistä myönnytyksistä Iranille on se, että maa saa seuraavan vuoden aikana lisätä öljyntuotantoaan noin miljoonalla barrelilla päivässä.

Salainen raportti myrkkyä Suomelle: Kreikan velkojen isoa leikkausta kaavaillaan

Kreikka tarvitsee selvästi suuremmat leikkaukset velkoihinsa kuin mitä muut euromaat tai Euroopan vakausmekanismi (EVM) ovat tähän mennessä arvioineet.

Näin arvioi Kansainvälinen valuuttarahasto IMF luottamuksellisessa raportissa, jonka uutistoimisto Reuters on saanut käsiinsä.

Suomen nykyhallituksen johto linjasi viimeksi kesäkuun lopussa, että Kreikan on maksettava velkansa. Tuolloin ulkoministeri Timo Soini (ps) sijaisti pääministeri Juha Sipilää (kesk.)eduskunnan kyselytunnilla, jossa keskusteltiin eurokriisistä.

Timo Soini kuittaa kriisipuheet Ylellä: ”Salassapito on pitänyt”

Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini (ps.) vakuuttaa Ylen Aamu-tv:n haastattelussa, ettei Suomen hallitus ole ajautumassa minkäänlaiseen kriisiin Kreikka-neuvottelujen vuoksi.

Pähkähulluahan se muutenkin olisi lähteä hallituksesta ja päästää vihreät, sdp, rkp ja vasemmistoliitto, jotka olisivat hyväksyneet Kreikan sellaisenaan. Ei siinä mitään järkeä olisi ollut, Soini arvioi.

Stubb kierteli vaikeaa kysymystä Brysselissä: ”Ei voi olla ehdoton”

Euroryhmän kokouksessa Suomea edustavan valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan neuvotteluja uudesta lainaohjelmasta ei voida aloittaa, ennen kuin Kreikka esittää uskottavan ohjelman ja hyväksyy sen omassa parlamentissaan.

Nyt tuli todella kylmä suihku Kreikalle - ”Ongelma olet sinä, Tsipras”

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble epäilee sovun syntymistä Kreikan uudesta lainapaketista. Hän antoi erittäin negatiivisiksi tulkittuja lausuntoja saapuessaan euroryhmän kokoukseen hetki sitten. Saksan on ennakoitu olevan avainasemassa, kun euroryhmä päättää Kreikan kohtalosta.

Emme ole valmiita hyväksymään laskelmia, jotka eivät ole uskottavia. Meidän on oltava varmoja siitä, että voimme luottaa lupauksiin, joita meille annetaan. Tilanne, jota Kreikkaan toivoimme tuhottiin viime kuukausien uskomattomien tapahtumien kautta, Schäuble sanoi.

Kreikan murhe­näytelmä kirjoitettiin heti euron alussa

Luottoluokittajien harha, tilastohuijaus ja lepsut eurosäännöt antoivat Kreikalle mahdollisuuden ajaa itsensä katastrofiin

Kuinka väärässä tuore pääministeri olikaan.

Lokakuussa 2009 Georgios Papandreoun johtama vasemmistolainen Pasok-puolue voitti ylivoimaisesti Kreikan parlamenttivaalit.

"Muutamme tänään Kreikan ja elämämme suunnan. Aloitamme suuren kansallisen ponnistuksen palauttaaksemme maamme elpymisen ja kehityksen tielle", Papandreou julisti Ateenassa toimittajille.

Vladimir Putin: Apua Kreikalle ei ole pyydetty eikä anneta!

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että Venäjä ei aio auttaa yhä syvemmällä talousvaikeuksiin uppoaa Kreikkaa. Samalla hän arvostelee voimakkaasti EU:n tapaa hoitaa Kreikan kriisiä.

Kreikan kohtalonhetket ovat yhä lähempänä, kun Euroopan unionin jäsenmaat viikonloppuna käsittelevät maan pyyntöä uudesta tuesta ja osittaisesti velkojen anteeksiannosta.

Ulkopuolista tukea ei ole luvassa ainakaan EU:n itänaapurista Venäjältä. Presidentti Vladimir Putin otti asiaan harvinaisen selvästi kantaa hiljattain Ufassa pidetyssä Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan eli niin sanottujen BRICS-maiden huippukokouksessa.